login |

Rookie Blue: vége az 1. évadnak

2010. 09. 16. 22:26 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika,

Na, most vagyok gondban, mert a Rookie Blue fináléja korrekt volt, semmi bajom nem volt vele, kiosztok rá minimum 6,5-et, mert pár magánéleti dolog miatt nem voltam oda. El is kezdtem gondolkodni, hogy perverz módon az 1×13-tól visszafele megnézem a részeket, amíg nem ütközök egy rosszba. De lehet, hogy hagyom inkább parlagon, mert hiába korrekt a sorozat, hiába van benne Missy Peregrym, épphogy kicsúszik nálam a nézős kategóriából.

Rookie Blue - 1x13 - 01

Lehet, hogy Missy Peregrym miatt is. Mármint a túlreprezentáltsága miatt. Az az igazság, hogy jobban bejönne a sorozat, ha az öt főszereplő egyenrangú lenne és nem emelnék ki őt. A többiekből 2-2,5 ugyanis érdekes karakternek tűnik, ezért sajnálom, hogy pár esettől eltekintve csak másodhegedűsök. (Sőt, tovább megyek. Némelyik “öreg zsaru” is kaphatna több figyelmet.) Az újonc zsarukkal ugyanis bejön ez a járőrös téma, igaz sokszor az újoncok lecserélhetőek lennének nem újoncokra is, de néha azért odafigyelnek erre az írók.

Rookie Blue - 1x13 - 02

Odafigyeltek a fináléba is, ahol McNally ismét bakot lőtt, szinte felderengett előttem a pilot-béli bénázása (deja vu volt, na), bár ezúttal nem tehetett róla, helyesen járt el. A lépése pedig elindította az eseményeket, melyek meglepő végkifejlethez vezettek el, s meg kell mondjam, hogy így volt korrekt az évad befejezése. Ha Flash Gordon kikerülne a képből, még nagyobb eséllyel lenne nézős a Rookie Blue, amely tipikusan az a sorozat, aminek egy évadjával kellemesen el lehet tölteni egy szabad hétvége délutánt. Kár, hogy olyanom nincs és még jó ideig nem is lesz. Szabad délutánom.

11 hozzászólás Ne habozz!

Skate - 2010. 09. 16. 23:02

Ennél jobb sorozatokat is parlagon hagyok, ha rápillantok a daralistámra és egyre több rajta a bepróbálandó, mint amit végig is viszek, de valahogy ennél a pilot után nem volt bennem az, hogy folytatnom kellene, közbe csak Missy Peregrym miatt próbáltam be. A Southland is jobban érdekel, közbe az se nyűgöz le, de darálásra jó volt az 6 részes 2. vad. A jövő héten debütáló rendőr sorik közül lesz mit bepróbálni és remélem lesz 1-2 győztes, de a 10-8 az egy jópofa rendőrújonc sorozat volt a kiképzőtisztek állandóan szívatták őket, de volt pár komolyabb pillanata is, kár hogy csak 15 rész volt.

JimmyL - 2010. 09. 16. 23:16

Szerintem meg Miss Peregrym legyen vegig jelen es max ennyi ruha legyen rajta…

Dohi - 2010. 09. 16. 23:22

missy nem kulonosebb kedvenc, es igen, neha kicsit talan sokat szerepel a tobbiekhez kepest, de ez van. a fenti jelenet azert kellemes meglepeteskent ert (ld. meg my boys 4×05, jordana spiro konyvtaros outfitben :))

a sorozatrol pedig tovabbra is tartom, hogy kellemes kikapcsolodas, hetrol hetre kovettem, daralni talan sok lett volna, de a 2. evadra ugyis elszarjak, mint eleg sok egyebet.

tenorx - 2010. 09. 17. 00:10

Nekem az egyik nagy meglepetés idén, nagyon tetszik. Remélem a 2. évad legalább ilyen jó lesz, min tez.

Teppik - 2010. 09. 17. 00:48

Egyet értek a kritikával, kivéve a Missy-s részt. Kell a csaj bele és pont ennyi kell belőle szerintem. Jó sorozat és nézni fogom a 2.évadot is, éppen Andy miatt ;)

wryvery - 2010. 09. 17. 10:53

Nekem nagyon bejött ez a sorozat. S nem csak Pelegrym miatt. Tetszik,h nem csak üldözéses, nyomozásos, lövöldözéses munkát mutatják be a rendőrségről. Hanem vannak olyan területek, amit senki sem szeret és mégis része a munkának pl. behozott autókból összeszedni és katalogizálni a dogokat, nyilvántartásba venni a behozott delikvenseket, telefonügyeletesnek lenni. Igaz ezeket a munkaköröket csak súrolja a sorozat, de mégis megvillantja h ez is része a rendőri munkának.

Azzal egyetértek néhány “öreg” zsaru kaphatna több szerepet. S a többi főszereplőt is kaphatna olyan részt, amiben Ők rájuk van kihegyezve. Nagyon remélem,h nem szúrják el a 2.évadot majd:-)

windly - 2010. 09. 17. 15:15

nekem bejött a sorozat, alapvetően egy kellemes kikapcsolódás nyárra és szerintem jó hogy ki volt emelve Missy, nekem a melltartós jelenteket leszámítva is szimpatikusabb mint a többi karakter, bár azzal sem lenne sok bajom ha a többiek is néha ki lennének emelve mellé

szisssz - 2010. 09. 18. 18:47

Nekem tetszik a sorozat.hétvégi délutános unatkozós sorozatnak nagyon jó!
lehet arról tudni valamit mikorra várható a 2. évad?

winnie - 2010. 09. 18. 18:49

jövő nyáron folytatódik.

Alice - 2010. 09. 19. 11:46

Kíváncsiság: Gregory Smith az Everwoodból milyen volt, hogy oldotta meg ezt a más jellegű szerepet? Én elsősorban miatta lennék kíváncsi a sorozatra :) Missy-t még a “Life as we know it” -ból ismerem.

passatgt - 2010. 09. 20. 23:52

Alice:
Dov karaktere az egyik legjobban eltalált szerintem, igaz az Everwood-ot nem láttam, de itt nagyon korrekten nyomja

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz