login |

It’s Always Sunny in Philadelphia: kezdett a 6. évad

2010. 09. 17. 14:40 - Írta: Bruzsy

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Legutoljára a hazai Comedy Centralos premiernél volt komolyabban szó a jelenlegi mezőny leginkorrektebb sitcomjáról, az FX It’s Always Sunny In Philadelphiájáról, mostanra pedig valószínűleg egyre többen követjük a három férfi, egy csajszi meg egy kicsi kalandjait. (Aki még most se tudná, miről van szó, annak ez a videó mindent elárul.)

01

Az ötödik évad bebizonyította, hogy a sorozat sajnos kezd kifulladni. Továbbra is vannak kiemelkedő és térdcsapkodós részek, de a többi sajnos megbújik a középszerűségben. Ez a hatodik évad  nyitány is utóbbiak közé tartozik, bár jegyezzük meg, hogy dupla rész lévén nem tudjuk, mi vár még ránk jövő héten.

Pedig sikerül igencsak aktuális témát választani, ráadásul a melegházasság intézménye iszonyatosan hálás is ebben a műfajban. A készítőknek mégsem sikerült igazán kihasználni, amiben valószínűleg egyébként az is közrejátszhatott, hogy a tavaly decemberi finálé után nem csak nekünk, hanem nekik is vissza kell szokni ehhez a halálosan prosztó stílushoz, egyelőre ezért tűnt erőltetettnek a rész.

03

Hiába próbálták a saját képükre formálni Charlie és Frank élettársi kapcsolatával, kevés volt. Ők ketten azért hozták nagyjából a kötelezőt, Mac-nek is volt 1-2 mosolygásra késztető szövege a Bibliával kapcsolatban, de a rész úgymond két főszereplője, Dee és Dennis mintha ott se lett volna, egy poént nem sikerült a szájukba adni.

Ez pedig így nem jó. Szerencsére lehet arra fogni, hogy ez csak az építkezés volt, az igazi puskapor jövő hétre marad – ez valószínű is, de nem sok jóval kecsegtet a jövőre nézve. Kár, mert egy igazi unikumnak számít a sorozat a maga nemében. Azért még bízom bennük, hiszen rengeteg felmelegíthető régi téma van, sok kedvenc mellékkarakter, akiket egy csapásra vissza lehet hozni, de az már mégsem ugyanaz lenne.

10 hozzászólás Ne habozz!

kd - 2010. 09. 17. 15:32

“Az ötödik évad bebizonyította, hogy a sorozat ” …zseniálisabb, mint valaha, és kb. a legjobb sitcommá nőtte ki magát az évek alatt.

Legalábbis én így éreztem. :)

ooo - 2010. 09. 17. 16:04

Nekem tetszett, de adhatták volna egymás után a két részt.

winnie - 2010. 09. 17. 16:11

de akkor csúszott volna egy hetet a the league premierje:)

Billy - 2010. 09. 17. 21:22

van vmi info arrol, hogy a cc folytatja?

winnie - 2010. 09. 17. 21:23

a múltkor azt mondták, hogy nem folytatják.

Billy - 2010. 09. 17. 21:56

ez szomorú

mrtn - 2010. 09. 18. 00:15

kedvenc sorozatom, egyaltalan nem erzem h rosszabb lenne, de oszinten szolva azt sem h jobb. egyszeruen szorakoztat.

herozs - 2010. 09. 18. 21:42

nah, vártam fél évet egy philadelphia írásra, és sikerült lecsúsznom róla. szép.

amúgy pedig sajnos tényleg van 1-2 rosszabb rész, de még ott is sok olyan poén van, ami más sorozatban sosem lenne. a többi rész meg hát egészen embertelenül jó :D

más kérdés hogy ez a fajta humor csak egy kis rétegnek jön be, de nekik nagyon.

clark - 2010. 10. 11. 12:17

én eddig nem néztem ,de most elkezdtem és már a 3.évadnál járok,ütős kis sitcom,jó poénokkal ,nekem bejön ez a fajta humor,kcsit hasonlít ebben az eastbound and down-ra azt is nagyon birom(kiestél bazmeg :D Kenny Powers:D).Szeretem ezta műfajt nem is tudom,h eddig miért nem néztem!

andus - 2010. 12. 21. 21:40

El kéne már kezdeni nézni :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz