login |

Life Unexpected: kezdett a 2. évad – írta Nina

2010. 09. 17. 21:49 - Írta: vendegblogger

29 hozzászólás | kategória: kritika,

How did this happen? That I got everything I ever wanted.

A második évad első része kissé happy end-érzéssel indított; ha már nem emlékeznénk, hisz oly régen volt az első évad, és a kánikula kimosta belőlünk Portland emlékét is… Cate és Ryan, a sztárpáros rádiós összeházasodtak, hogy aztán boldogan éljenek, Lux-szal, amíg… fel nem bukkan Nate. Körülbelül ez lehetne az első évad szinopszisa, és élek a gyanúperrel, hogy a most kezdődő másodikban sem lesz ez másként. Ráadásul nagy változások sejlenek fel, rögtön az első öt percben kiderül, hogy a békés kis rádiósélet talán a múlté.

LIFE UNEXPECTED

Spoilerekkel a tovább mögött folytatom.

Our show’s being taken over by a fake, smug virgin.

Life Unexpected - 2x01 - bb

Nem sokat teketóriáztak, némi felvezetés után kirúgják Cate-et a rádióból, ezzel mintegy új konfliktusforrást generálva közte s Ryan között; nyilván a második évad egyik főbb szála e köré fonódik. Cate, mint HTB? Meglehet, mindenesetre a közös rádiós szál megtette a dolgát, tehát ideje volt tovább lendíteni a történetet. Bár nem vagyok látnok, Cate-nek egy rövid össszezuhanást, a dolgok átgondolását, majd továbblépést jósolok a második évadra. Hogy ezt meddig fogják húzni, nos… csak remélni tudom, hogy gördülékenyen és a lehető legkevesebb klisé nélkül oldják meg.

Magánéleti mederben is gyorsan zajlanak a történések. Alig érkezett haza Lux, az aranygyermek, Cate sztármami szeme fénye és Nate hippiapu legjobb barátja, máris megkéri a kezét Bug. WTF? Vagy mégsem? Lehetett erre számítani? Dramaturgia szempontból elég ügyes húzás, bár klisés. Ki hinné el, hogy két tizenéves összeházasodik? Ráadásul olyan balhés példányok, mint Lux és Bug. Mindenesetre Lux első zavarában Yeah I mean, Yes… szóval igent mond.

I’m not going anywhere.

Life Unexpected - 2x01 - cc

Lux lelkiismerete egy Brad Pitt-klón formájában materializálódik, és biztosan azért megy el kocsikázni egy vadidegennel, mert nem volt gyerekszobája. Hamar megtörténik az ’igen’ visszavonása, ezzel Bug kikerül a képből – egyelőre.

Világosan látszik, hogyan tűnik el fokozatosan Lux régi élete, s hogyan kezd kibontakozni az új. Más emberek, friss ismerettségek lépnek az életébe, amit személy szerint nem bánok. Számomra az egyik leglaposabb, legklisésebb szereplő maga Bug volt. Meglehet, hogy nem örökre tűnik el a képből, de az a jövő zenéje. Ami nyilvánvaló: Lux változik, idomul az új élethelyethez, levedli zűrös múltját, amennyire tudja. Bizonyára lesznek visszaköszönő momentumok, a múltból felbukkanó alakok, ám a folyamat előre halad, és hiba lenne visszacsúszni a kezdetekhez.

LIFE UNEXPECTED

Az első évad remek alapozómunkája után az újdonsült család egyre jobban egymásra hangolódik. A második évadban talán már nem azon lesz a hangsúly, hogy Lux elfogadja Cate-et és Nate-t, hanem, hogy egy következő szintre lépjen a kapcsolatuk. Azt hiszem, Lux karaktere és az őt alakító Brittany Robertson bájos jelenség, szerethető, bár kissé nehezen is hihető el róla a ’lelencgyerek’ múlt.

A kezdeti nagy boldogság az epizód végére összeomlik, Nate bárja kigyullad, ezáltal Nate-en is végigmegy a tisztítótűz és rájön, hogy mindent elveszített, tehát mindent újjá kell építenie. Köszönjük, nem mintha másra számítottunk volna.

Nem tudom eldönteni, mennyire akar Cate után teperni Nate, s vajon mikor hozzák őket össze, mert az szinte elképzelhetetlen, hogy a végén ne legyenek együtt. Erre áhítoznak a jámbor nézők, na meg ez Amerika, nem Európa, ahol a happy end nem mindig garantált…

LIFE UNEXPECTED

Azt mindenesetre már most látni, hogy minden főbb szereplő élete fordulóponthoz ért, s akár még egy izgalmas, tartalmas évad is kisülhet az egészből. Bár az első rész klisében bővelkedett, mégsem unatkoztam, ahogy az előző évadban sem. A sorozat egyik nagy pozitívuma, hogy remek átkötésekkel és zenékkel dolgozik.

Hogy hány évad lehet ebben a sorozatban? Ez elsősorban tőlünk függ, nézzük-e elegen. Ám az már tőlük függ, hogy érdemes-e nézni, s meddig.

29 hozzászólás Ne habozz!

Nasedo - 2010. 09. 17. 22:52

Érdekes, hogy sokan ezzel jönnek, hogy az amerikai filmekben általában happy end van, ellentétben a nagy európai filmalkotásokkal. Csak én gondolom azt, hogy ez hülyeség? A tengerentúlon is vannak boldog vég nélküli filmek és szerintem a legtöbb európai film sem a szomorúságról szól.

Nina - 2010. 09. 17. 22:58

Nyilván nem minden amerikai film és sorozat happy end, de a nagy többség igen.

windly - 2010. 09. 17. 23:11

én addig nézem amedig szórakoztató, de azt nem hiszem hogy az hogy nézem az befolyásolná hogy meddig fog menni:)

Tyberius - 2010. 09. 18. 02:15

Köszi Nina ezt a leírást, ez alapján beigazolódott a gyanúm, idén tini sorozat nélkül maradok, mert ez alapján nem folytatom a sorozatot… Asszem akkor most térek vissza a The OC-hez… valahol 1×09-nél maradt abba…

teddike - 2010. 09. 18. 10:32

A Bug-ról írt dolgokkal csak egyetérteni lehet, amúgy szerintem a színész és a karakter is szar volt, jobb lesz nekünk nélküle. A kezdés nekem azért volt jó, és itt a sorokból nem olvastam ki, hogy jött két vendégszereplő, ami szerintem hosszabb távon megmozgathatja a csapatot, plusz belengettek egy harmadikat.

Ez főleg azért jó, mert nem kell a happy end felé húzni, nem örülnék neki, ha a szülők egymás mellett kötnének ki. Ryan tesója alaposan felkavarhatja a vizet, plusz a “szűzk*rva” a rádióba is kavarhat nem keveset. És, hogy ne maradjunk tini szál nélkül, Lux visszakerül a suliba, ahonnan remélem sokkal több jelenetet fogunk kapni, mint az első évadban.

Kinga - 2010. 09. 18. 11:59

És Ryan hugáról nem is volt szó, pedig szerintem rendesen bekavar majd a képbe…
de majd meglátjuk….

Nasedo - 2010. 09. 18. 13:02

Nina!
Nem azzal van a bajom, hogy azt mondjátok, hogy az amerikai sorozatok/filmek happy-n végződnek. Az amerikaiak kiemelése nem tetszik. Mintha a többi országban minden film mély mondanivalóval rendelkezne és nem a happy end lenne az általános. Én szerintem az európai filmek többségének is boldog a vége. Nyilván több a happy end az Usában, de ez azért van, mert több a film is. Ez nem az ő sajátosságuk, nem az amerikaiak találták ki a történetek pozitív befejezését. Csak amolyan divat ezt velük társítani. Nem?
Az embereknek akkor van meg a komfortérzetük, ha minden jól alakul, hiszen mindenki a saját életében is ezt kívánja. Miért lenne jobb a szenvedést nézni, vagy úgy zárni le egy történetet?
Mi lenne ha angol vagy francia lenne ez a sorozat? Ha Base-t börtönbe csuknák, Lux nevelőotthonba kerülne, Kate meg elvonóra járna miután Ryan elhagyta? :D

Nina - 2010. 09. 18. 17:51

Ryan húga is a változásokhoz sorolandó az olvasatomban, nem részleteztem a felbukkanását, de nyilván bekavar majd.

Nasedo: mivel ez a sorozat mintapéldája az amerikai happy end-es sztoriknak (eddig ez a benyomásom…), ezért bátorkodtam eme példával előállni; és nézz több francia filmet, garantáltan nem happy end-et fogsz látni ;-)

analist - 2010. 09. 18. 22:20

Érdekelne, hogy a LU írói fogták-e a fejüket, amikor, egy meglátták a Pretty Little Liars első részét. 16 éves + az irodalom tanár…
Bár a téma nem új, de nagy pechük van, hogy ugyanabban az évben egy másik írói csapatnak is ez jutott eszébe.
Annyiban érdekes lesz, hogy meglátjuk, hogy a LU írói hogyan kezelik ezt a szálat.

Binky - 2010. 09. 18. 23:03

Nekem kedvencem a tanár-diák kavarás. Jó lesz ez. Ryan húga meg tuti felkavarja a dolgokat, meg Kate hirtelen jött munkanélkülisége.

herczog - 2010. 09. 19. 16:49

csak lux nőné ki magát végre. ez a semmi sem az én hibám és még véletlenül se vállalom a felelősséget csak ha már kva nagy a baj dolog iszonyuan idegesitett az 1. évadban is. A többi biztos izgi lesz.

eanna - 2010. 09. 19. 22:27

Kár, h a PLL-ben most volt tanár-diák kavarás, anélkül jobban érdekelne ez, de reméljük mutatnak vmi mást. Kiváncsi vagyok, ki ez a Julia Ryan részéről…

Nikolka - 2010. 09. 20. 18:57

PLL-ben is a tanár dolog az egyetlen ami nem tetszik,nagyon gagyi és fárasztó.Remélem itt nem esnek ugyanabba a hibába.Shaun Sipos meg amúgy is elég furcsa választás tanár szerepre. De örülök,hogy átmenekítették valahova Melrose-ból.
Én Bugot kedveltem,nem volt kedvenc,de nálam működött.Remélem azért látjuk majd még,mert az övék nem csak szerelem volt,és így nem érhet véget szerintem.
Ryan olyan jó karakter lenne,de továbbra sem bírom ezt a színészt elviselni,és ez sajnos nálam meghatározza a karakterét is.
Nate viszont nagyon működik.Olyan aranyos az a színész,olyan kis mamlasz,ahogy állni és nézni tud.Imádni való.És nagyon eltalálták ezt a karaktert szerintem.

Eltiron - 2010. 09. 26. 01:51

Az első évadot 3 nap alatt daráltam le, nagyon vártam a folytatás de EZ? Ez borzalom! Hogyan lehet 40 percbe belezsúfolni ennyi hülye klisét??? Ez a végén kiderül hogy a szőke csaj Ryan húga, Ryan félrek*rt, Bug lelép, pasiról kiderül, hogy tanár, kocsma leég, Cate-et kirúgják… Á, talán ha széthúzzák ezeket több részre oké de így inkább nevetségesen hatott, mintha az írók fűhöz-fához kapkodtak volna. Nagyon csalódott vagyok.

Eltiron - 2010. 09. 26. 02:40

Oké, gyorsan megnéztem a másodikat, ez már eléggé rendben van. Menni fog ez:) Elengedek egy szar viccet: I had maybe too Great Expectations ;-)

blanka - 2010. 10. 10. 11:21

Hát mit ne mondjak, rendesen bekavartak minden szereplőnek. Nos ebből vagy egy rohadtjó második évad, vagy összekuszált, átláthatatlan szálak keletkeznek. Én bízom a lux-ban, szerintem az alkotók ügyeskednek idén is.

Eltiron - 2010. 10. 13. 20:28

Így a 2×05 után azt kell mondanom, hogy abba ne merjék hagyni… Iszonyú jó ez az évad.

ar - 2010. 10. 16. 09:42

Jah … Roswelles utalas mekkora volt mar :)

sgfan92 - 2010. 10. 28. 06:15

Na végre sikerült megnéznem az első két részt, és nem rossz, Shaun Sipos behozatala jó döntés volt, remélem marad állandó szereplő, bár nem hiszem, hogy a készítők is így gondolják. És a másik aminek örültem, hogy Bug végre lelépett, nálam az első évadba is ő volt a leggyengébb karakter/színész, egyáltalán nem bírtam, remélem vissza sem jön. A nézettséget nézve szerintem ez az évad fog csak lemenni és nem lesz új, így a készítőknek jó lenne, ha valamilyen lezárással állnának majd elő a 2. évad végén.

Eltiron - 2010. 11. 03. 15:40

Hát még 6 rész és vége… Sajna ez a kempinges ep. igencsak gyengécske volt, nem igazán mozdult előre a sztori. De most már előre látható: nem lesz Cate+Baze összeborulós hepiend; Lux-ot meg kurva nehéz lesz kirángatni ebből a tanáros katyvaszból, vlszeg jön majd amolyan Deus Ex-ként valami új fiú. Baze csaja (Emma) viszont elég jó karakter.

Binky - 2010. 11. 11. 15:18

Én nagyon sajnálom, h elkaszálták a sorozatot. Én szeretem nagyon. A 2. évad pedig sokkal jobb, mint az első volt, nincs benne annyi hiszti szerintem, mint az elején volt.
Bug nekem se hiányzik, nagyon nem bírtam, mindig csak visszahúzta Luxot.
A Cate -Baze páros összehozatal szerintem se lesz, vagy ha igen, akkor nagyon rossz lesz, mert hirtelen fogják összecsapni.
Lux meg a tanár kavarása meg nekem bejövős, bár biztos vége lesz,nem hiszem h így lezárnák, h ők együtt maradnak, nem túl jó példa az amerikai gyerekeknek…

- 2010. 11. 18. 00:21

Nem tudom , nekem valahogy nagyon hasonlít a OTHból azokra a Peyton és Lucas se veled se nélküled részekre(ráadásul az OTHból voltak már vendégszereplők is :)). Ebben a második évadban látszólag mérséklődött Baze Cate iránti vágya, vagy nem lesz már újra együtt a család? ki tudja… nah mindegy legalább nem csak róluk szól az egész sorozat.Pozitív dolog sztem ,hogy kevesebb a klisé LUX-al kapcsolatban. Vajon meddig lehet még életben tartani ezt a sorozatot? Az örökké valóságig nem darálhatják azt hogy Baze minden részben megismerkedik vkivel, Ryan meg összeveszik Cattel 1000x is majd kibéküldnek. Esetleg ha Juliával lenne egy kis gubanc, talán hazudott a gyerekkel kapcsolatban…… :D

sorozatfan92 - 2010. 11. 18. 19:03

Én is nagyon sajnálom a sorozatot. És nekem ebben az évadban a Lux-Mr. Daniels páros a legbejövősebb. Én mondjuk elbírnám képzelni az utolsó 13. részt ebben az évadban, hogy hasonlóan oldanák meg, mint az OC végén, hogy ha nem is az egész részben, de a végén, jön a felirat, hogy 5 v.10 év múlva és akkor lehetne látni kivel mi lett. Pl. Cate-Baze összeházasodtak, Lux felnőtt lett és együtt van Mr. Danielsel(Ennek örülnék a legjobban), vagy valami hasonló.

Connie - 2010. 11. 19. 20:23

Ez most nagyon jó rész volt, talán az eddigi legjobb az évadban. Kár, hogy már csak 4 epizód van hátra:S

- 2010. 11. 21. 23:21

sorozatfan92…..az tök jó vég lenne

ar - 2011. 01. 19. 20:21

Hmmm … szep kis tortent kerekedett ki a vegere … es nagyon fog hianyozni Shiri … remelem nem kell ujabb tizenvalahany evet varni meg feltunjon ujbol :)

naughtyL - 2011. 01. 20. 23:16

nagyon rossz volt. pedig az elején olyan kis aranyosan indult az egész, továbbra is úgy érzem átvertek..
sajnálom, de jobb így, hogy vége a szenvedésnek!!
a vége meg köszi, de nem:)

Lucka - 2011. 04. 25. 22:55

A végére elromlott a sorozat. Imádtam az első évadot, akkor is Lux karakterét meg Kate-ét. Kate karaktere a második évadban is megmaradt szerthetőnek, de Lux kifordult önmagából és átváltozott vmi szrönyen idegesítő, hisztis alakká… Ez már önmagában rossz volt, ami meg kiverte a biztosítékot a Mr Daniels szál…
Kár, hogy vége lett, és hogy a vége minősíthetetlen számomra, pedig egy szerethető, élvezhető sorozat volt.

Pityuerez - 2011. 04. 29. 21:48

sorozatfan92: Nem is tévedtél olyan nagyot a fináléval kapcsolatban, grat!

Nekem tetszett!
Nem a legjobb sorozat amit életemben láttam, de nem is a legrosszabb!
Egy 12-13 részes 3. évadot is elviseltem volna, ahol eljutunk kb oda ahová most az x évvel később után(de teljesen jó ez így is)!

Egy remek alapötlet, és egy messze nem olyan remek kivitelezés, pedig nem indult rosszul, és az 1. évad finálé előtti része abszolút nem volt rossz!

A 2. évadban évadban is akadtak jobb epizódok, de néha voltak eléggé idegesítő jelenetek is!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz