login |

Pilot-mustra: Outlaw – 1×01

2010. 09. 18. 14:54 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: 2010/11, kritika, pilot-mustra,

(Előzmény: human piltkritikája.) Bár szinte mindenhol lehúzásokat olvasok az Outlaw-ról, ezúttal human mögé vagyok kénytelen beállni. Illetve mellé. Jobb a békesség. Első blikkre az Outlaw teljesen tisztességes, kissé idealista – és cseppet sem érdekes sorozatnak tűnik. Olyannak, amit lehetne nézni, de… Mondom: első blikkre. Jövő héten pénteken érkezik a második rész és akkor kiderül, hogy a legfelsőbb bíróból ügyvéddé váló Jimmy Smits tud-e valami újat mondani. Vagyis érdekeset.

OUTLAW – 1×01 – 6/10

Outlaw - 1x01 - c

Az Outlaw egyelőre úgy néz ki, hogy egy ízig-vérig jogi sorozat, abból is a kis csapatos ügyvédes fajtából. A kiugrott bírónak volt pár embere bíróként, őket hozza magával, plusz még ezt-azt, így alakul ki a csapata: a tapasztalt ügyvéd, a fiatal, nagyonpedálozó, belé szerelmes szöszi ügyvédke, a lázadó, naggggyon laza nyomozólány és…, ööö, van egy srác is.

Úgy tűnik, hogy a szereplők karaktereire is megpróbálnak az írók rágyúrni (a mellékalakok sablonosak, de 50%-uk kivívta az érdeklődésemet), sőt, még azt is meg tudjuk Smits-ről, illetve a “törvényen kívüli” Cyrus Garza-ról, hogy minden csajt lefektet és szerencsejátékozik – meg egyébként is, nagymenő. Aki átívelő szálra vágyik, az nagyjából errefele keresgéljen, valamit belebegtettek ugyan (egy titkos árnyat), de nem hiszem, hogy sok vizet zavarna a későbbiekben.

Outlaw - 1x01 - b

A nagy kérdés számomra, hogy mekkorát akar markolni a sorozat. Kapunk nyilvánvalóan szívhezszólást, nagy szavakat és felmentéseket, de a kérdés az, hogy mindezt a győzelem vagy az igazság nevében fogja-e véghez vinni Garza? Mert úgy tűnik, hogy itt nyomozások lesznek, előkerülnek a valódi tettesek is, pedig isten rá a tanúm, örülnék egy olyan jogi kriminek, ahol nem úgy akarják felmentetni az ügyfelet, hogy megtalálják a valódi tettest. Van ugyanis valami perverz módon szórakoztató, ha nem tudjuk meg, hogy ki a bűnös, ki az ártatlan, mindössze a jól végzett munka gyümölcsének örülünk.

Egyébként a pilot gyengesége ez utóbbi volt. Hiszen amellett, hogy bemutatták Garza távozásának körülményeit és azt, hogy veti meg lábát ügyvédként, még az első esetével is foglalkozni kellett, s a rendelkezésre álló kevés időben nem elég, hogy fel kellett mentetnie kivégzésre váró ügyfelét, még a régi gyilkossági ügyet is fel kellett göngyölíteni pár perc alatt. Nem árulom el, hogy mindez sikerült-e.

Outlaw - 1x01 - a

Arra mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy a legfelsőbb bíróból lett ügyvéd sztorija mikor válik egy ügyvéd sztorijává. Mert egy dolog, hogy a bírói háttér mindig ott lesz, de vajon ennek lesz később is jelentősége?

3 hozzászólás Ne habozz!

Paya - 2010. 09. 18. 16:03

Carly Pope? Be kell próbálni!

Cyrax - 2010. 09. 25. 10:51

A második epizód jobb lett, mert az ügy érdekesebb. A mellékszereplők mondjuk még most sem túl fontosak. Per pillanat most nekem sokkal inkább Outlaw mint The Defenders, főleg ha a The Whole Truth nem sokáig fut már…

tulipán - 2010. 10. 02. 16:09

a street fighting man a végén kicsit sok volt, de sztem nem rossz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz