login |

Második blikk: Hellcats

2010. 09. 19. 21:51 - Írta: winnie

24 hozzászólás | kategória: 2010/11, kritika,

(Előzmény: pilotkritika by winnie, pilotkritika by human.) Hát, nem. Bocs, hogy lelövöm a poént, de nem jött be. Továbbra sem. Nagyjából azok a problémáim a Hellcats-szel, mint eddig, csak az 1×02-ben ráerősítettek mindenre. Például Anyura. Egy ilyen anyu-karakterrel sajnos nézhetetlenné lehet varázsolni egy sorozatot, főleg, hogy csak azért van, hogy 1. a főhősnő megmutassa, hogy mit tanul egyetemen, 2. a főhősnőnek kellő drámát okozzon. Egyébként felesleges. (A pilotkritikámban buszt kértem rá, és volt egy ideális jelenet, amikor elindult az utcán és visszafordult a lányához. A horrorokban ilyenkor szokott jönni a busz.)

Hellcats - 1x02a

Tetézendő a bajt, ezek az írók behoztak egy másik anyut is, plusz mindennek a tetejében kőkemény vallásos szálat is villantottak. Oké, erre tényleg akkora szükség volt? A főhős karakterével sajnos továbbra is fenntartásaim vannak, nem nagyon fogok együttérezni vele, viszont Ashley Tisdale Savannah-ja ismét bebizonyította, hogy rá, Marti-val szemben tényleg lehetne építkezni. (Oké, azt aláírom, hogy egypoénos eddig, de pofákat vág, jó dumái vannak és aranyosan buta olykor.)

I’m dating this cheerleader here.

És, ha egy sorozat karakterei nem érdekesek, akkor ott baj van. A néger srác még érdekelt volna a pilot után, de ezúttal csak a háttérben kapott helyet, s kíváncsian várom, hogy a másik két háttér-cheerleader, mikor kapja meg a bemutatását. A karaktererősség mértéke pedig azért lenne fontos, mert a Hellcats nem építkezhet folyton csak a pompon-versenyek köré, s, ha már csak az edzések maradnak, ilyen felállással nem nagyon lesz mire, illetve kire építeni a sorozatot.

Hellcats - 1x02b

3/10 volt a második rész, a következőre még maradok, de utána viszlát. Persze, ha lenne helyem rá, akkor elférhetne, mert nincs olyan “utállak, de nagyon!”-viszont köztünk, mint a Gossip Girl esetében, de a Hellcats-nek még a guilty pleasure-séghez is sokat kéne javulnia. (Ja. A biciklizést most fogyaszthatóan oldották meg. Így kéne.)

24 hozzászólás Ne habozz!

Paya - 2010. 09. 19. 22:15

Az a baj, hogy nálam megéri csak Ashley Tisdale miatt nézni. Így barnán nagyon bejövős, ráadásul 90%-ban pom-pom ruhában van. Tudom bűnös élvezet, de még mindig jobb, mintha nyerőgépeznék. Vagyis olcsóbb.

eanna - 2010. 09. 19. 22:24

Egyetértek, a főszereplő érdektelen és idegesítő, Ashley Tisdale karaktere az egyetlen, akiben van lehetőség. Bár, ez a vallásos dolog nekem fura volt. És a pom-pom lányok edzője és az új fociedző közötti vibrálás se az igazi, vszínű, mert az pom-pom edző annyira semmilyen, h nagyon… :)

vizcsap - 2010. 09. 19. 22:40

Nekem azt kell mérlegelnem h kell e az a sori amitől a falat kaparom viszont tele van eyecandy-vel.

Az vallásos szálnál nagyon örültem volna ha Ashley Tisdale vmit beszól a kedves mamának, de természetesen ő is elkezdett imádkozni…

Qmy - 2010. 09. 19. 22:46

Nem értek egyet, a főszereplő egy érettebb, dögös, “down-to-earth” csajszi, aki csak kényszerből pompom. 100% eyecandy, egyelőre miatta nézem ezt a szart. Ashley Tisdale-lel nincs bajom, de kicsit furcsa az orrocskája.

A vallásos dolgon nincs mit magyarázni azután, hogy rögtön az első rész első percében arconvágták a felhőtlen politikamentes szórakozásra vágyó mezei tévénézőt a szokásos “kötelező üzenettel”. (Marti és a piramis. Megjegyzem a Terriers sem úszta meg. Winnie, human ugorhattok a del gombra, csak ne mondjátok azt, hogy 1+1 az nem kettő)

shawn15 - 2010. 09. 19. 23:09

Ha jól emlékszem akkor azt mondták hogy minden rész másra fog épitkezni…

Gattaca - 2010. 09. 20. 00:42

a pilotnak én még adtam egy esélyt, de a második résznek ezek után már biztos nem fogok. (viszont a Harper island-ben, meg a FNL-ben is szereplő srácot csípem )

Abdani - 2010. 09. 20. 01:57

Na a sok elégedetlenkedő. Mondjuk a második rész nekem csak most fog jönni, de az első egész közepesen jó lett. Majd meglátjuk. Én ilyen Gossip Girl-ös áthallást érzek a két főhős szempontjából.
Viszont a hónap idézetére jelölném a szöszi főhős múltkori Save the Cheerleeding, Save the Scholarhip mondását. :D
Qmy: “kicsit furcsa az orrocskája” – igen, volt egy orrműtéte, orrsövényferdüléssel egyhuzamban ki is egyenesítették kívülről is az orrát. Nincs azzal semmi gond. ;)

Shana - 2010. 09. 20. 05:48

No, ez nekem ennyi volt. :) Pedig hogy vártam… sebaj, marad időm a másik 15 sorozatra…

lilly - 2010. 09. 20. 08:52

szerintem is csak Savannah karaktere érdekes, Marti egyenesen irritál. a többiek semmilyenek

anikros - 2010. 09. 20. 09:19

Ja, hogy Martinak hívják, mire vége lett a résznek el is felejtettem.

kezike - 2010. 09. 20. 09:52

kérdezhetek egyet?
csomó olyan sorozat van, amit lehúztok, valamint a népítélet szerint is ócskaság. ezután pedig minden héten több bejegyzés születik róla. ez mért van? mért néztek olyat, ami mindenki szerint szar? semmi kötözködés, meg nem is zavar, mert max nem olvasom el, csak érdekel, hogy az ember mér néz olyat, ami szenvedést okoz neki.

winnie - 2010. 09. 20. 10:06

egyelőre 3 sorozat mutatkozott be, így csak azokról tudunk írni. és a nézés nem okoz szenvedést, ez max utána derül ki. nekem a hellcats például az egyik legvártabb sorozat volt. bíztam benne, hogy jó lesz (kap is még egy esélyt), de ha nem jó, akkor azt megírom, hogy más is tudjon róla. (én eleve minden új sorozatot megnézek és, ha már ott vagyok, akkor írok is róla, ha tudok.)

olyan pedig, hogy népítélet, nem hiszem, hogy lenne. hisz a hellcats remek nézettséggel szerepel.

kezike - 2010. 09. 20. 10:45

junkie népítéletre gondoltam. ami sokkal fontosabb, mint, bármely más ítélet:))

winnie - 2010. 09. 20. 11:04

ja, az más. olyan létezik. de olykor jó megbizonyosodni egy 2. résszel, hogy jól éreztük:)

tiktak - 2010. 09. 20. 13:11

ez a sorozat szerintem nézhetetlen. Nem sok sorozatra mondtam ilyet, de két rész után tényleg ki merem jelenteni, hogy nézhetetlen kategória. számomra. és igen: hasonló tini drámák sem a kedvenceim, de attól még nézhetők (gossip g, make it or break it, greek stb). a főszereplő lány egyszerűen szörnyű. Eleve rosszul vagyok ettől a “vagánylány nézéstől”. És ezek a “vagány” dolgai, ahogy keménykedik, vagy nem tudom mit csinál. SZörnyű.

szendroib - 2010. 09. 20. 13:31

A sorozat valóban nem a leg minőségibb, de szeretem a tini sorozatokat, így nálam nézős marad. A történetről meg annyit, hogy a mindenki által egekig magasztalt Glee-ben még ennél is rosszabb szerintem a helyzet, ott a szereplők jelleme részről részre változik, attól függően, hogy az írók mit akarnak kihozni az epizódból, a történetszálak pedig szintén rém logikátlanok tudnak lenni. Igaz, ott van pár nagyon jó szereplő (mondjuk pont nem a diákok), és persze ezek ellenére azt is szeretem, csak mondom, hogy fura, hogy ott nem szoktak panaszkodni az emberek, pedig éneklés nélkül az a sorozat egy vicc lenne:)

winnie - 2010. 09. 20. 14:03

sosem jó, ha valaki ellenérvként azt hozza fel, hogy “bezzeg a másik sorozat is rossz”:) a glee-hez nekem speciel nem kéne éneklés, de nyilván mindenki, ahogy érzi, viszont ég és föld a két sorozat első részeinek hangvétele, hiszen a hellcats azért komolykodik, a glee-ben pedig minden idézőjelben van.

bpgal - 2010. 09. 20. 15:53

látom, nem csak engem irritál a szőke csaj. :) ennyire közönséges csajt főszereplőnek… (fel van töltve a szája?)… miért? nálam is kasza.

zsemlye - 2010. 09. 20. 15:59

Tréé, viszont az akrobatika lekötne benne, ha több lenne…
Leginkább azért tré, mert hiába kockáztam a “helikoptert”, olyan szar kameraállásból vették, hogy lemaradt a fele. Eszükbe sem jutott pld belassítani. Az egész részben az a 15 mp ért volna vmit, ha rendesen van felvéve…
A MIoBI ebben pld. jobb, persze az is agymosás…

trio - 2010. 09. 30. 17:23

Kedves winnnie!

“a következőre még maradok, ” szeptember 22-én leadták a hellcicusok 103-as epizódját. Megnézted? Nem olvastam a soriról újabb cikkedet. Engem érdekel a véleményed, különösen Julian Parish professzort megformáló színész, Gale Harold játékáról. Tulajdonképpen a sorozatot miatta nézem, de elfogadom róla a jó volt-és-rossz volt kritikát egyaránt.
Köszi: trio

winnie - 2010. 09. 30. 17:28

túl sok minden mást kellett néznem az elmúlt napokban, így még nem volt rá időm.

eli - 2010. 10. 04. 09:25

A sorozat tényleg nem mutatott fel túl sokat az első 4 részben és egyébként nagyon kíváncsi vagyok hány részt/ évadot fog megérni. Tisdale-ben kellemesen csaódtam, mert azt hittem, hogy a szöszi Sharpay Disney-figurából nem fog tudni kitörni, de bizonyított…..Szerintem benne van lehetőség, megmutatta, hogy vannak színészi ambíciói.

Marci - 2011. 08. 09. 11:23

Sziasztok!
Megtudnátok mondani, hogy a Hellcats-ot melyik adón adják le? Előre is köszi!

winnie - 2011. 08. 09. 11:30

kint a cw-n ment, de már véget ért. itthon még nem tudni, hol lesz először és mikor.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz