login |

Star Wars: The Clone Wars: kezdett a 3. évad – írta Dominik

2010. 09. 20. 17:30 - Írta: vendegblogger

27 hozzászólás | kategória: kritika,

Bevallom, hogy nem néztem meg az új évadot bemutató előzetest, ugyanis féltem attól, hogy mit láthatok. A 2. évad végén fordulóponthoz érkeztünk, és továbbindulhatunk az új, izgalmasabb, kicsit komolyabb vonalon, avagy visszafordulhatunk, hogy ismét belesüppedjünk a gyermetegség borzalmaiba. A duplarészes kezdés után kissé úgy éreztem, hogy ez utóbbi fog történni, viszont most végre megnéztem a promót is, és pont az ellenkezőjét tapasztaltam, mintha azt reklámozta volna, hogy végre igazán jó lesz a sorozat (kivéve Jar-Jar bohóckodása). A következő részek során fog kiderülni, hogy mi George Lucas terve.

SW-CW 3x01-a

A 3. évad kezdése ezúttal nem jedi-központú, s még csak nem is az előző szezonra jellemző fejvadászok állnak a történet centrumában, hanem a klónkatonák. Már korábban is voltak kisebb-nagyobb epizódok a Jango Fett-hasonmásokról (mint a dezertáló), és most is az évadnyitó több, mint a felét ők tették ki. Az írók egyértelműen közelebb akarják a nézőkhöz hozni a katonákat, némileg emberibbé és valóságosabbá tenni, érdekes személyeket létrehozni belőlük. Hogy ez sikerült-e, azt mindenki döntse el saját maga, én egyelőre a negatív oldalon állok, még mindig nem kedvelem különösebben a klónokat. A tovább mögött folytatom.

A kezdés első fele alatt megismerhettük egy osztagnyi klónt, akikkel az első évad eleje tájékán már találkoztunk. Nem tudom, hogy ki emlékszik rájuk, de még régen játszódott a Kamino közeli Rishi-rendszerben egy epizód (Rookies címmel), ahol a csapat – Echo, Fives, Droidbait, Cutup és Hevy – egyszer már megvédte az otthonát. Ezúttal is ők a főszereplők, azonban az időben visszaugorva néhány évet. Nyomon követhetük, hogyan mentek át a végső próbán, hogy végre kilépjenek a kadétok közül, és igazi katonák legyenek.

A második epizód már a Rishi-rendszerbeli incidens után játszódik, amikor is a csapat visszatér a Kaminora, hogy megvédje szülőhazáját Grievous tábornok és Asajj Ventress közös támadásától. Feltűnnek a régi szereplők és újabb hősies helytállásokat láthatunk, de a szeparatistáknak is tudniuk kell, hogy nem lesz olyan egyszerű leállítani a klónok gyártását, hiszen Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi és Shaak Ti áll a védelmező csapatok élén.

SW-CW 3x01-b

Kátesek at érzelmeim a szezonnyitóról, ugyanis az első fele gyenge, míg a második fele már kimondottan jó volt. Az előzménytörténettel kapcsolatban olyan érzésem volt végig, mintha az első évadba tervezték volna, akár a Rookies előtt, csak a fejesek közül valaki úgy döntött, hogy érdekesebb, ha itt jönnek inkább elő a csapat kezdeteivel (ki tudja, lehet, hogy tényleg így volt). Az epizód hangulata, s a színvonal is az első évadot idézte. Vagy csak én éreztem úgy, mintha a 2. szezon alatt már túlléptünk volna a közhelyeken?

Mégis úgy tűnik, hogy még nem jutottunk túl a nagynak látszó közhelyeken. Az első rész alatt rengeteg ilyet kaptunk, hihetetlenül sok klisét pufogtattak el a csapatösszetartásról és társ fontosságáról. Kisebb mennyiségben még elviselhetőnek tartanám, de ez így erős volt. A karaktereket ellenben korrekten, bár nem túl sok fantáziával mutatták be. Elég egysíkúra sikerültek, de azt a kötelező jellemfejlődést értelmesen, mi több, jól sikerült prezentálni.

A második rész már érdekesebbnek bizonyult, én jól szórakoztam. Egyrészt örültem, hogy Anakin (most már nem kötelező) segédkelléke, Ahsoka, nem szerepelt (úgy láttam, hogy a promóban sincs sokat – ez már jó jel az évadra nézve). Másrészt a gonosz oldal is nagyszerűre sikerült. Végre visszahozták Ventresst, aki mostanság nem nagyon szerepelt, talán az első évadban láttuk utoljára. A közte és Grievous között lévő ellenszenv külön élvezetes volt, ráadásul az egész története nagyságrendekkel jobb volt, mint a kiképzésé. Az ostrom izgalmas maradt, s a hősies eseményeket is közhelyek nélkül oldották meg.

– Keep playing with your droids. I’ll handle breaking into the DNA room.
– Shall I provide you with a droid escort?
– My dear general, there’s nothing you have, that I could want.

SW-CW 3x01-c

Őszintén szólva, mire elértünk a kezdés végére, kíváncsi lettem az évadra. Kevés Ahsoka, és több Ventress, remélem ez lesz az irányvonal. Úgy tűnt, hogy még várható idén is több, kevésbé ismert jedi szerepeltetése, valamint a fejvadászok is újra előtérbe kerülnek. Talán nem lenne gond, ha a klónokat hanyagolnák, de néha pihentetésnek nem árt, ha valami feldobja a légkört. Legyen jó évadunk, kívánom; jobb, mint a kezdés. A felemásság miatt ez a start nekem csak 5/10, de bízom benne, hogy lesz jobb is.

27 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2010. 09. 20. 18:10

Én 7/10-et adok rá, csak azért nem eggyel többet, mert Ahsoka hiányzott. Örülök, hogy a klónokra ráálltak egy kicsit.

Villám - 2010. 09. 20. 18:27

Nekem tetszett mind két rész nem volt kiemelkedő de szórakoztató volt valamilyen szinten és inkább nézek klónos részeket mint politikus központúakat. Amúgy szerintem az előzmény történet 99 miatt lett most meg mutatva mert valamilyen szinten most ő volt az egyik fő karakter a évadnyitó során. De hát a fenne tudja nem ez volt az első és biztos hogy nem is az utolsó rész amit “rossz időpontban adnak le”. Ventress és Grievous civakodása tényleg vitt egy kis színt a dolgokba és az előzetesekből kiindulva még ebben az évadban lejátsszák ezt a mecset egymás közt.

Llew - 2010. 09. 20. 18:38

Szerintem abszolút jól indult az évad. Én nagyon bírom a klónokat, és remélem többet foglalkoznak velük az évadban (a hírek szerint igen). Obi-Wan vicces figura, de már unom, hogy mindig ők vannak mindenhol. Sok klónos és ismeretlen jedis sztorit akarok. Bár már az előző évadban is láthatóan elindult a komorodás, alapvetően mégis csak egy gyereksorozatról van szó, ezért én nem érzem soknak a közhelyekkel dobálózást. Illetve semmivel sem több, mint ami a filmekben volt. A kezdő epizód kicsit lassabb volt, de ez nem vált hátrányára, aztán a másodikban úgy pörögtek az események, hogy az akár két epizódot is kitöltött volna. Jó, hogy Grievous és Ventress visszatért a szereplők közé, nagyobb súlyú negatív szereplők, mint a fejvadész Bane. Viszont lassan a szeparatisták is kaphatnának valami nagyobb győzelmet, mert eddig olyasmi nem nagyon jutott nekik.
Rajongói szőrszálhasogatás: helyesen Obi-Wan Kenobi

John Locke - 2010. 09. 20. 18:40

“avagy visszafordulhatunk, hogy ismét belesüppedjünk a gyermetegség borzalmaiba.”
Ö ezt most hogy érted? Ez a starwars univerzum, humor nélkül nem lenne ugyan az. Erről mindig az Avatár(Aang legendája) jut az eszembe, ott is a legdrámaibb epizódokba is képesek voltak humort csempészni, nélküli nem lett volna olyan. Szal ha neked nem jön be a humor, akkor ne nézz starwarst:)

John Locke - 2010. 09. 20. 18:41

nélküli nem lett volna olyan – nélküli nem lett volna olyan jó, így akartam.

Xsz - 2010. 09. 20. 18:45

Az első rész tényleg kicsit gyenge volt 5/10, de a második rész már tényleg ütős volt az egy 8/10.
Ahsoka nekem sem hiányzott és a támadás látványa különösen tetszett.

Llew - 2010. 09. 20. 18:45

Kimaradt:

“Az előzménytörténettel kapcsolatban olyan érzésem volt végig, mintha az első évadba tervezték volna, akár a Rookies előtt, csak a fejesek közül valaki úgy döntött, hogy érdekesebb, ha itt jönnek inkább elő a csapat kezdeteivel (ki tudja, lehet, hogy tényleg így volt).”

Lehet nem volt elég nyilvánvaló eddig, de az epizódok szándékosan nem időrendben követik egymást. És nem csak ez, hanem általánosságban sem. Nem tudom mi az értelme, de engem zavar, mert idegesítő, hogy jönnek-mennek a karakterek.

Pr13m - 2010. 09. 20. 19:01

Hát aki csak nyírást vár a részektől, az ne is nézze inkább, mert sokkal jobb volt az első rész mint a második. És eddig kb ez volt a legjobb évadnyitás.

HOMER - 2010. 09. 20. 19:10

az elején a THX 1138as poén nem volt rossz:)
már aki tudja hogy mi az:)

Skate - 2010. 09. 20. 19:14

Ez a felemás kezdés nálam az első részre 2/10-et, a második 6,5/10-et kapott.

G'kar - 2010. 09. 20. 19:36

Hello

Grievous nekem a sorozatban kicsit balfasznak tűnik. Nagyon erős és kegyetlen harcos és zseniális stratéga, rengeteg jedit ölt meg. Nekem már unalmas hogy mindig összefut Obivanékkal és mindig leverik. Arról nem is beszélve, hogy csak a sithek bosszúja elején találkoznak, addig csak hírből ismerik egymást a film szerint.

bloodymoon - 2010. 09. 20. 19:57

Egész pontosan Anakin csak a harmadik film elején találkozik vele Obi-Wanról nem esik szó.

Llew - 2010. 09. 20. 20:02

És Anakin eddig nem is találkozott vele, max többször volt a közelben.

Kopiati - 2010. 09. 20. 20:04

Hát nekem az etalon akkor is a rajzfilm marad… jó kis samurai jack stílus, stb…nagyon jó elképzelések, és beállítások…

m_adee - 2010. 09. 20. 20:08

Szerintem jó volt a nyitás, összeségében. :D A második rész végén, nagyon sajnáltam 99-st. Amúgy, ő ennyire selejtes volt? Hogy ilyen hamar megöregedett?

Dominik - 2010. 09. 20. 20:32

Llew: az újabb magyar könyvekben Obi-vannak írják, s ez alapján padawan helyett padavant olvashatunk. De egyébként igazad van.

John Locke: biztos, hogy ugyanazt a Star Wars univerzumot ismerjük? :) Nincs gondom a normális humorral, de azért Jar-Jar Binks szintre ne menjünk le, ha lehet.

Villám - 2010. 09. 20. 21:40

Tényleg nem akarok megsérteni senkit de könyörgöm a sok vas kalapos “én már 1000 szintű Jedi mesternek születtem” Star Wars rajongó szokjon már le róla hogy állandóan beleköt abba hogy ez a sori nem igazodik filmekhez meg mit tudom én.
Ha Lucas azt akarta volna hogy igazodjon az általa kitalált történet világba akkor úgy csináltatta volna meg az egészet.Értem én hogy ott van a nevében hogy Star Wars de én őszintén unom hogy akárhány fórumra megyek mindenhol a “nagy fanok” elkezdik darabokra szétszedni mert hát ez meg ez nem úgy volt…stb.
Ez egy gyerekeknek készült animációs sorozat ennyi nem kell többnek tartani mint ami.
Még egyszer nem akartam megsérteni senkit csak ez most kikívánkozott belőlem.

Grievous - 2010. 09. 21. 12:45

Hello csak azt fuznem hozza hogy a masodik jobb volt de rosszul irtad nem az volt Grievous es Assajj feladata h lealitsa a klonok gyartasat hanem h ellopjanak egy klon DNS-t(eredetit amit jangotol maradt)es igy biofegyvert csinaljanak a klonok ellen.

chewie - 2010. 09. 21. 16:29

Szerintem mind a két rész borzalmas volt főleg ezzel a 99-es kólnnal. Komolyan mintha a 300-at néztem volna csak itt nem árulta el őket. De tény, hogy nem volt végre Ashoka annyival élvezetesebb volt és Ventress visszatért. Arra kíváncsi lennék benne lesz e a sorozatban, hogyan nyúlik ki.

gzu87 - 2010. 09. 22. 17:01

Szerintem végre eljutottunk oda ami a sorozat címe Klónok háborúja ezért is volt normális hogy végre nem volt jedi központú egy rész. Inkább szólt a klónokról arról hogy ők hogy élik meg ezt a háborút.

Dávid - 2010. 09. 30. 14:32

Nagyon tetszik,hogy előtérbe helyezik a klónokat.Nekem az nem tetszik anakinba,hogy lesemizi a klónokat és nem segít nagyon sokszor a csatákban.De az a jóhír hogy a harmadik évadban benne lesz a Delta osztag azokat imádom:)

... - 2010. 10. 02. 01:26

hát szerintem Dominik nem jól gondolod
épp az hogy jó, hogy több klón szerepel benne , mert ennek az is a lényege h megértsük h a droidokat mért cserélték le a klónokra (az embernek van probléma megoldó képessége pl.)

shanus - 2010. 10. 04. 20:47

Hát remélem a delta osztagot teszik bele a történet központjába..:) A star wars republic commando játék eléggé ütött..:D sztem az a legjobb star warsos játék, mert eddig nekem ez adta vissza a klon háborus hangulatot.. nem az mint a battlefrontnál amikor csak rohangálunk és lövöldözünk mondjuk mind kettőnek megvan a szépsége de én a battlefrontban nem láttam sok logikát míg a republic commandoba igen:) Szoval remélem ők lesznek a központban bár a kinézetük kicsit gagyi nekem vagyis ahogy a képen van… lehetnének kicsit keményebbek:D

Blewville - 2011. 01. 27. 22:47

Mikor jönn majd szinkronosan a Cartoon Network-ön?

Beniskac - 2011. 02. 11. 14:35

Szewasztok. Azt szeretném kérdezni,hogy mikor jön ki a 3. évad magarul. Előre is kösz

Beniskac - 2011. 02. 20. 21:02

Most már nem kell válaszolni mert tudom hogy várhatólag áprilisban jön ki magyarul is.

Pezsga - 2011. 03. 21. 07:23

nos én a 3. évad elejéből hiányoltam Ahsokát bár a 21. és 22. nagyon jól sikerült! És szerintem az írók minden évben megtalálják a csúcspontot.Szerintem erre a csúcspontra az ALTAR OF MORTIS a legjobb példa. (ha még nem láttad, feltétlenül nézd meg ! )

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz