login |

The Ultimate Fighter: kezdett a 12. évad

2010. 09. 20. 19:34 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Na, ezt sem hittem volna, hogy egy ilyen sorozat meg tud élni 12 évadot, pedig, ha van reality, ami minden évben meg tud újulni, akkor az a The Ultimate Fighter. Nyilván minden szezonban akadnak éhes fiatal titánok és öreg rókák, akik be akarnak kerülni a UFC vérkeringésébe, s ehhez csak le kell csapni pár ellenfelet, plusz élni, mint Marci Hevesen, a luxusban, bulizni a haverokkal.

The Ultimate Fighter - 12x01 - a

Ha pedig nem lenne elég az új és újabb harcosok által kínált változatosság, akkor az állandó Dana White mellett ott vannak a mindig változó edzők, illetve a súlycsoportok. Ezúttal a könnyűsúlyra pályáznak 28-an, akik a legújabb részekben megtapasztalt módon a teljes első részben egymást selejtezték, hogy kialakuljon a legjobb 14 mezőnye. Most már szó sincs arról, hogy az évad első epizódja lassú lenne. Sőt, épp ellenkezőleg.

A 12×01-ben szinte semmi bemutatás nem volt, azonnal jött a mélyvíz. Megnézhettük magunknak a két edzőt, Georges St-Pierre-et és Josh Koscheck-et (ő a TUF S1-ből való) és bunyó. Akadt pár küzdősebb meccs, pár korrekt győzelem és meglepetésnek tűnő eredmény is, pár karakter, mint az alaszkai vagy Bruce LeeRoy már most kitűnt, de azt, hozzáértés híján passzolom, hogy kiben van meg az, ami a győzelemhez kell.

The Ultimate Fighter - 12x01 - b

Aki fanatikus, az így az elején, egy harc után, már látja, hogy kiben van meg a potenciál? Mert az egy dolog, hogy ki jópofa karakter, ki a keménylegény, de hogy kiben van meg a potenciál arra, hogy jó UFC-s legyen, már más kérdés. És, ami vonzó a The Ultimate Fighter-ben, az mindenképp az, hogy a győztes jó UFC-s lehet. A TUF-ban ugyanis nem csak kamu kutyaütőket találnak meg, hanem tényleg olyanokat, akik képesek letenni a névjegyüket. A nyitány: 7/10.

(Ja, és a TUF azon reality-k közé tartozik, melynek az élvezetét a rajongók heti jó pár perccel ki tudják tolni, hiszen például a fő honlapon az összes harcot meg lehet nézni az elejétől a végéig. Az egyéb bónuszokról, valamint az epizódok utáni podcast-ről, Aftermath-interjúkról már nem is beszélve.)

2 hozzászólás Ne habozz!

Qmy - 2010. 09. 20. 20:37

Könnyűsúly, nagyon jó. Minél kisebb a súlycsoport annál tartalmasabbak a meccsek.
Azt nehéz lenne megmondani, ki lesz a nyerő. Pl. ott van a Marc Stevens nevű versenyző, aki egy ütéssel terítette le az ellenfelét. Meggyőző, de ebből nem lehet megítélni. Manapság sajnos a birkózó stílusnak kedvez a szabályrendszer, tehát esélyes, hogy birkózó lehet a végső befutó, szerintem egy ilyen fogja a Bruce Lee imitátort is lecsavarni. A két edzőnek is főleg ez a területe, ez fog dominálni.

Egyébként GSP-párti vagyok. Mindent tud a sportról és egy gőzgép. Ja és nem mellesleg ő a váltósúly királya, súlycsoporttól függetlenül meg a harmadik legjobb. Koscheck elég sunyi egy figura, volt pár “érdekes” meccse. Ágyékrúgás, szembenyúlás, sérülés imitálása stb. Veszélyes egy figura. Kíváncsi vagyok majd a válogatásnál milyen arcot vágnak azok a jelöltek, akik nem GSP mellé kerülnek.

Az előzetesben meg igen komoly balhékat is mutattak a házból, fincsi lesz. Látom Arianny kisasszonyon is megakadt valakinek a szeme. :)

Valetudox - 2010. 09. 20. 21:51

“Aki fanatikus, az így az elején, egy harc után, már látja, hogy kiben van meg a potenciál?”

Latni, hogy kik eselyesek arra, hogy odajussanak. Mondjuk a harmadara siman lehet szukiteni a mezonyt mar az elso meccs alapjan.

“Az előzetesben meg igen komoly balhékat is mutattak a házból, fincsi lesz. Látom Arianny kisasszonyon is megakadt valakinek a szeme. :)”

Az a baj, hogy az elozetesekbe mindig beleraknak durva dolgokat es mikor nezem a kov reszt nincs is benne vagy sokkal rovidebb mint amire gondolna az ember :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz