login |

Pilot: The Event

2010. 09. 21. 15:24 - Írta: human

254 hozzászólás | kategória: 2010/11, kritika, pilot-mustra,

– What happened?
– I don’t know, I don’t know.

Úgy tűnik, hogy az Event a Lost és a 24 által itt hagyott fonalat szeretné folytatni, miközben a FlashForward kísértete üldözi. A pilot konkrétan ez utóbbira hasonlít, de egyelőre jobbnak tűnik annál, na meg egy repülő is van benne.

event1

Hogy miről szól a sorozat? Durva, de nem igazán tudjuk meg, pedig 45 percet beleölünk a pilotba. Ami biztos, hogy sokat ugrálnak az időben.

Öt perccel korábban.

Mi a fenét fogok a történethez írni? Rendben, azt tudtuk előre, hogy elrabolják a menyasszonyát és ennek kapcsán nyomozni fog, de mást lehet, hogy nem kéne elárulni. Valami nagy dolog lesz itt, egy hatalmasnak szánt fordulattal zárják az utolsó perceket. Erőltetett WTF? Picit. Hogy mennyire fog bejönni, azt pedig majd meglátjuk. Elvileg a kérdést amit feltesz a főnök, azt a jövő héten megválaszolják, ezt nem fogják húzni.

4 hónappal korábban.

Hátha jobb lesz, mint az ABC jelenlegi highconcept sorozatduója.

Jelen.

Bár a pilot majdnem beleesett a FlashForward egyik fő hibájába, mégis jobb lett végül. Nem a gagyi történetvezetésre, a logikátlan fordulatokra gondolok itt, hiszen az majd csak később derül ki, hanem arra, hogy egyszerűen túl sok szereplő van a sorozatban és mindenkit beletömtek a kezdésbe. Az Eventben is viszonylag kevés idő jut így mindenkire, ami csorbít rajta picit. A főszereplőt talán felépítették rendesen, valamennyi érzelmi töltetet kapott, de a többiek sorsa iránt egyelőre nulla az érdeklődés. Ezzel az a baj, hogy mégis sok idő ment el rájuk.

Valahol ez a jelenlegi televíziózás rákfenéje, tökéletesen be lehet mutatni az Eventen, akármennyire is szórakoztató végül. Egyszerűen nem csinálhattak olyat, hogy 20 percen át a happy nyaralását mutatják a nővel, akit utána elrabolnak és jön a kétségbeesés 15 percben, hogy az utolsó 5-ben elinduljon talán valami. Ehelyett kapunk egy időrendben szanaszét vágott részt, amit teletömtek “majd később érdekes lesz” arcokkal. Nyilván érdekes lesz később, de inkább csak olyan érzés 15-20 perc innen, hogy “látjátok, lesz ilyen meg ilyen szál is, ennyire ismert tévés arcokkal”.

event2
Az elnök fülét nyalogatják nyilvánosan.

Profikkal van tele az Event pilotja. Olyan színészekkel, akikből már itthon is láttunk jó párat, még azok is akik csak szinkronosan néznek és csak sikersorozatokat. Rengeteg “né’má’, ő is szerepel” pillanat van, csak közben ezt megsínyli a feszültség. De negatívan nem nagyon tudok kiemelni senkit, bár a Vészhelyzetes csajt nem igazán bírom, de ez az én bajom.

Ezek vannak. Jól kidolgozott sorozatnak tűnik egyelőre, reméljük rendesen átgondolták a főbb szálakat, és ha nem is a cliffhanger miatt, de bizony kíváncsi vagyok a folytatásra. Amiből visszább kell venniük mindenképp, az az időben ugrálás, mert egy kivételtől eltekintve inkább felesleges volt. Például a kocsival reptérre érkezőt simán össze lehetett volna rendesen is vágni a repülőn zajló eseményekkel, eskü még izgalmasabb is lett volna “ez a csávó mit akar a repülővel?”.

Pontozni, hát nem tudom, a múlt heti Nikitánál ez még a hibák ellenére is izgalmasabbnak bizonyult. Legyen 7/10, jövő héten ugyanitt.

254 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2010. 09. 21. 15:27

tetszett, tetszett, de akkor a jó a mozaikos megoldás, ha hozzá is tesz a történethez, nem csak a néző megtartását szolgálja. ha így derülnek ki dolgok, amik jobban ütnek, hát legyen.

viszont a végén, az a csavar, kábé 8-ról 2-re vitte le nekem az értékelést. (szerencsére nem így értékelek.) de el tudom képzelni, hogy lesznek frusztrált nézők, engem baromira hidegen hagy a dolog, s lehet, hogy lesz magyarázat és lehet, hogy lesz JÓ magyarázat azon kívül, hogy “az ufók”, de örültem volna, ha ebben a sorozatban megússzuk a scifi aspektust. remélem, van tervük.

teddike - 2010. 09. 21. 15:41

I haven’t told you everything – a mondat, ami mindent megváltoztathat. Ha van mögötte tartalom, ha normális, elfogadható, na jó, lenyelhető választ tudnak adni az utolsó két percre, akkor maradok mindenképpen. Nem mondom, hogy elrémisztett, de ha ennek az “eseménynek” a magyarázatot fogják húzni heteken keresztül, akkor könnyen kaszálható lesz a sorozatot. Egyelőre a “ha van válasz, maradok” mód van bekapcsolva.

Pocok - 2010. 09. 21. 15:43

Vártam már az írást.
Én már a 2ik percben k*rvaanyáztam egy jót, nagyon felk*rtam az agyamat. Ráadásul volt olyan rész, hogy nem mutatták, hogy mivan, most mikor játszódik. Az elnök egymás után 3 jelenetben, három különböző helyen van… ráadásul valamikor írják, hogy mikor van… áááá esküszöm, aki így vágta össze, kitépném a szívét. Olyan volt, mintha random jeleneteket vágott volna össze.
Még egy részt megnézek, de ha az is ilyen lesz, akkor hagyom a p*csába.
Más: A végén, amikor ment a repülő a nyaraló felé… még sehol sem volt, de már úgy remegett a föld, mint egy 5ös erősségű földrengésnél… azt megértem, hogy amikor ott van, de MÉG NAGYON MESSZE VOLT… vagy más miatt rengett? Ha nem, akkor egy hatalmas baromság.

2/10

fringefan - 2010. 09. 21. 15:48

Azert felhivtak magukra a figyelmet [SPOILER] az oljuk meg az elnokot (Mar-mar poen, Obama ota, szinte mindenhol szinesboru elnok van. Ha az a no nyeri a valasztasokat, mar nem tudom, hogy hivjak, akkor noi elnokot lattunk volna?) egy elteritett repulovel. Marmint erzekeny pontja az amerikaiaknak a repulosdi, szept. 11 ota. [SPOILER vege]

winnie - 2010. 09. 21. 15:50

a bőrszín nem lényeg, fontosabb, hogy latin. kubai. ráadásul pre obama is volt palmer elnök, és utána is több a nem fekete elnök a sorozatokban.

a repülőterrort nem értettem a pilotban. megint arra gondoltam, hogy amerikai többet nem fog erre a sorozatra kapcsolni.

Cyrax - 2010. 09. 21. 15:51

A készítők azt mondták, hogy időben ugrásból kevesebb lesz a jövőben (zap2it.com a forrás).

Nekem bejött, de igazából nem számítottam a sci-fi elemre, remélem nem ez lesz a veszte. Mindenesetre nagyon várom a folytatást.

drP - 2010. 09. 21. 15:55

fringefan, a nő, akit már nem tudsz hogy hívnak = Hillary Clinton????

petecz - 2010. 09. 21. 15:57

Hat remeljuk hogy az idougralasbol kevesebb lesz, mert borzalmas volt emiatt. Ha csak kodos frazisok lesznek a kovetkezo 3-4 reszben tuti kasza lesz nekem. Meglatjuk.

bognarandras - 2010. 09. 21. 16:09

Az előzetesek alapján pont olyan volt, mint amilyet vártam… sajnos.
Az “időben ugrálás” tényleg zavaró volt. Egy sorozatba beválogatni ennyi unszimpatikus színészt, hát… gratula!
Eléggé FlashForward szaga van az egésznek.
Megint csak ment a hypeolás, de engem különösképpen nem fogott meg.

Néhány részig még mindenképp maradok, véletlenül se akarok lemaradni az x-dik “jujujezmárténylegalostutód” sorozatról.

human - 2010. 09. 21. 16:24

Pocok: nemtom, a kiírásokkal aztán végképp követhető volt, hogy mikor játszódik.

winnie - 2010. 09. 21. 16:25

valóban volt olyan, ahol nem írták ki.

Atis - 2010. 09. 21. 16:25

Pocok, szerintem a rengés nem a gépnek volt köszönhető, hanem a “buborék” előszele volt.

moonlightgirl - 2010. 09. 21. 16:48

“Az elnök fülét nyalogatják nyilvánosan.” human, ez kegyetlen volt, ezen felröhögtem :D
Amúgy nekem nagyon tetszett ez a pilot, biztos meg fogom nézni még egyszer. Az idei őszi újoncok közül ez tetszett a legjobban :)
Olvasom, hogy egyeseknek unszimpatikusak a színészek, hát nekem Jason Ritter játéka egy az egybe bejön éppen azért, mert egy átlagos srácot alakít, aki elmegy a barátnőjével nyaralni és hirtelen belecsöppen a dolgok közepébe, úgyhogy számomra már csak miatta is megéri nézni a sorozatot… vagy lehet, hogy csak azért, mert odáig meg vissza vagyok a kék szemű hapsikért? :D

Pocok - 2010. 09. 21. 16:49

A színészekkel nekem sem volt gondom.

JohnnyPoker - 2010. 09. 21. 16:56

Szerintem harmatos volt, az időrend megkavarásával próbálják érdekessé tenni, szerintem ez azt jelenti, hogy nincs jó ötletük.
A következő részt megnézem még, de ha az is ilyen akkor, szevasz!

fringefan - 2010. 09. 21. 16:58

Na, nem tudom. Biztos ugy van ahogy mondod, winnie. De annal az allaspontnal kitartok, hogyha Hillary Clinton (kosz, drP) nyert volna, akkor meg noi elnokok szaladgalnanak a Feher Hazban :)

human - 2010. 09. 21. 17:22

fringe: a 24-ben volt már mindkettő, ők még talán a rasszizmus ellen tették bele, ez a sorozat már nem

Mammut - 2010. 09. 21. 17:33

na, én is megnéztem
régen volt vmi haszna is a flashbackezésnek, időugrálásnak, most már csak bonyolítani próbálnak az amúgy egyszerűnek látszó részeken, úgy látom

a végén a gépeltűnés viszont felkeltette az érdeklődésemet, szóval maradok, és 5/10 a pilot

az er-os nő nekem sem a szívem csücske, hamar kiírhatnák

Mammut - 2010. 09. 21. 17:35

“ráadásul pre obama is volt palmer elnök”

sőt, volt deep impact is korábban freemannel

Hooligan - 2010. 09. 21. 18:28

Na, én most értem a végére, mert többször megszakítottam az ugrálások miatt. Nem azért mert követhetetlen volt, hanem mert nagyon idegesítő.

A színészekkel nincs sok bajom és hát sci-fi jellege is van úgy néz ki a sorinak, így biztos maradok még egy darabig. Kivéve persze ha nem fejezik be ezeket a rohadt ugrálásokat.

Egészen a kommentek elolvasásáig nem jöttem rá hogy ki a nő, mankó nélkül fel sem ismertem. :D

davidd - 2010. 09. 21. 19:08

Nem értem miért emlegetik ezt Lost utódként…. Ilyen alapon lehetne a Prison Break utódja is… Mindegy…

A pilotot biztos hogy megnézem

Smash - 2010. 09. 21. 19:19

Nekem az a legnagyobb bajom, hogy egy csomó időt pazaroltak a pilótára, meg a lánya fickójára. Nekem pl tök érdektelen, hogy hogy jutnak el odáig, hogy “Luke” belevezetne egy repcsit az elnökbe. Elrabolták a lányát, megzsarolták, és ennyi. Fogadni mernék, hogy az elkövetkező epizódok felét ezzel a marhasággal fogják kitölteni. Ezt a két karaktert nyugodtan ki lehetett volna hagyni, és akkor még talán élveztem volna is. Így is túl sokan vannak. Azt nem értem még, hogy miért hiszik azt, hogy csak flashback/flashforward alapon lehet “high concept” sorozatot készíteni. Egyszer bejött a Lostnak. Ennyi volt. Abba kéne már hagyni, hogy erre akarnak építkezni. Nah, jól fel is húztam magam a végére. Ez már nem jó jel…

kennyflevi - 2010. 09. 21. 19:34

Érdekes, rá fogok nézni

winnie - 2010. 09. 21. 19:53

“Nem értem miért emlegetik ezt Lost utódként…. Ilyen alapon lehetne a Prison Break utódja is… Mindegy…”

mert a lost sikeres volt, a pb meg nem? vagy mert a lost ért véget idén? vagy, mert a lost testesíti meg a high concept sorozatok új generációját?

de ne kezdjük már minden évben ezt, hogy baj, hogy xy a losthoz hasonlítja. mindenki ahhoz hasonlítja, amihez akarja. itt ráadásul a féashbackek meg a személyes sztorik még adják is az alapot.

blade78 - 2010. 09. 21. 20:12

Elolvastam az összes hozzászólást: DE NEM ÉRTEM MIRŐL SZÓL… bár lehet amiatt hogy lövészet után fáj a fejem és nem fog az agyam XD

human - 2010. 09. 21. 20:14

Blade: egyelőre senki nem tudja, de jó neked, h lövöldöztél, ezért írtad a kommentet, nem?

Eltiron - 2010. 09. 21. 20:15

A Ritter/Roemer páros tetszett, a kirajzolódó koncept is rendben van. Eddig nálam jó, erős 7/10.

Endroo - 2010. 09. 21. 20:39

Nekem pont a sci-fi rész mentette meg a sorozatot. Valamiért pont nem érdekelt volna, ha csak simán összeesküvés elmélet-gyártás lett volna. Így maradok legalább egy résznyit a sorozatnál. Ami nem tetszett színészileg, az a csaj volt, a többi rendben volt.

(Valamelyik kábeles adó is nyomhatna hasonló sorozatot “fuck”-al meg pucérsággal, mindkettőt hiányoltam a pilotból :D:D)

blade78 - 2010. 09. 21. 21:15

Ez igy nem lesz kicsit kockázatos? Mindenki várja az Event/eseményt miről is fog szólni? És lehet nagyobb a füst mint a láng.
Ha High Concept akkor látszik a sok beleölt millió is… Nem akarok csalodni mint a Flash Forwardnál. Maradok a Newbest sorimnál és inkább a Luthert nézem még 1x újra :D

chamu - 2010. 09. 21. 21:24

Na sikerült végre megnézem, őszesegében tetszett, őrülők, hogy belecsempésztek egy kis scifi-t is, de azért nem volt annyira jó, mint mondjuk a Lost, vagy FF nyitó epizódja. Ez a sok össze vissza ugrálás az időben kicsit aggasztó, azt sugallja nekem, hogy a készítők nem tudják pontosan, hogy mit is akarnak. A színészékél nincs baj egyik sem unszimpatikus eddig. Ha nem esik, a színvonal akkor biztos maradok.

winnie - 2010. 09. 21. 21:36

“Ez a sok össze vissza ugrálás az időben kicsit aggasztó, azt sugallja nekem, hogy a készítők nem tudják pontosan, hogy mit is akarnak.”

:) nekem épp arra utalt, hogy nagyon is tudják, hiszen csak akkor megvalósítható, ha megvan előttük a feltérképezett pilot és sztori.

Thrasher - 2010. 09. 21. 22:01

“Nekem pl tök érdektelen, hogy hogy jutnak el odáig, hogy “Luke” belevezetne egy repcsit az elnökbe. Elrabolták a lányát, megzsarolták, és ennyi.”
nyilván, akkor jó egy sztori, ha semmit nem tudsz a karakterekről, csak azonnal belevágnak az akcióba, úgy kell azt.

azidősíkok kozti ugrálás iylen gyakorisága ránézésre egyértelműen csak gimmick volt, ami csak a pilotban kellett, mint valami, ami megfogja a nézőket, nem is lehetne így évadokat megírni.
az egyetlen bénaság tényleg az volt vele, hogy ha egy karakterre átváltottunk, akkor az elején megkaptuk az időpontot, de ha mikozben vele voltunk, átugrottunk valamennyi időt, akkor nem. na ez béna, egyébként meg tényleg arra szolgált, hogy csavartabbá, érdekesebbé tegye a sztorit, nemtom, mi ez a nagy felháborodás néhányaktól. bizony, az írók használnak ilyen trükkoket. hú.

Thrasher - 2010. 09. 21. 22:03

“azt sugallja nekem, hogy a készítők nem tudják pontosan, hogy mit is akarnak”

ez a kedvencem btw. Lindelofék se tudták már a harmadik évadtól kezdve, hogy mit akarnak, nyilván, menetkozbentaláljákki, kártyavetéssel.

chamu - 2010. 09. 21. 22:29

Félre értettek itt egyesek. Nyilván tudják már az írok, hogy mi az Event (másképp nem is kaptak volna szabad utat a csatornától), arra gondoltam, hogy az még nincs komolyabb elképzelésük az oda vezető útról,hogy miként tegyék azt érdekesé, hiszen már a piloton érezhető egy kis összevisszaság. A FF-nél ez volt a hanyatlás egyik jele. De ne legyen igazam.

windly - 2010. 09. 21. 22:37

követhetőek voltak az ugrálások, de ilyen mértékben meg összevisszaságban abszolúte felesleges, inkább untatott meg idegesített hogy ennyire széttördelik az egészet, kövezzetek meg de a Chase jobban bejött ennél. Na majd 3 rész múlva tisztább lesz a kép.

Llew - 2010. 09. 21. 23:48

Nem volt rossz, de kicsit sok volt az időugrálás. Egy fokkal több információt csepegtethettek volna. Ha a következő rész azzal kezdődik, hogy Laura Innes azt mondja, hogy az ők azok idegenek, a télapóék, jövőből jött emberek, a dharma kezdeményezés, akkor valamit falhoz vágok. Remélem tényleg kiderül valami, amiért érdemes elhúzni és nem csak azért került a 2. részbe a nagy WTF pillanat, hogy a lemorzsolódást elhalasszák. A színészek számomra rendben voltak. Laura Innest már megszoktam a Vészhelyzetben. Az elnök nem túl szimpi, de elfér. Akinek a képét nem bírom az az anyós, de ha már nem lesz ennyi flasback, akkor asszem ő nem sok vizet fog zavarni. A rángatózó kamera a végén idegesítő volt.

Waldi - 2010. 09. 22. 09:46

Martina a hot neighbor :D

North15 - 2010. 09. 22. 12:57

Engem az időugrálás csak az első 5 percben zavart, aztán hozzászoktam és nem volt egy csepp gond se az időkövetéssel, akár feliratok nélkül sem. A rész végére meg kifejezetten tetszett, hogy így oldották meg. Én még azt se tudtam előzetesen, hogy elrabolják a barátnőjét, így jó volt a felvezetés.
A cikk kritikájával nem értek egyet; elfogadom, de pl. amik vastagon ki vannak emelve, hát nekem azok cseppet se zavaróak.
Bevezetésnek teljesen jó volt, és tuti maradok a második részre. A Flash Forward pilotja tavaly szintén bejött, ebben talán hasonlítanak, hogy a későbbi részek folyamán és a történetvezetésen derül majd ki, mennyire jó lesz vagy sem a sorozat. Így ezt a részt nem is igazán tudom pontozni.

Hakos - 2010. 09. 22. 15:23

Szerintem tiszta gagyi és erőltetett volt az egész. Látszott rajta, hogy innen-onnan összelopkodtak ötleteket hátha működnek, az össze-vissza ugrálás meg valami vicc volt. A színészek is idegesítőek. Onnantól kezdett tetszeni, mikor a barátnője és a fickó személyazonossága eltűnt ott felcsillant valami, aztán a legvégén jött a pofáraesés. Kérdéses, hogy megnézzem-e a kövi részt.
Ja a Buchanan név egyfajta tisztelgés lenne? :)

lostgab - 2010. 09. 22. 15:30

Teljesen egyetértek a kritikával, meg a kommentek nagy részével. Az ugrálások tényleg zavaróak voltak, ha csak a felét hagyják benne, az is elég lett volna. Persze, a Lostnál bejött, de ne felejtsük el, hogy a legelején (ha jól emlékszem) csak flashbackek voltak, és ott még talán a legretardáltabbja is rájött, hogy nincs dzsungel, akkor ez most a múlt. Itt viszont pl. az elnökös jeleneteknél azt sem tudtam mi van. Ezt leszámítva, megfogott a sorozat, és biztos, hogy maradok még pár részig, bár ez a scifi szál egyáltalán nem jön be. Mikor megkérdezte az elnök hogy Who helped us? (nem emlékszem pontosan, de ez volt a lényeg) Esküszöm azt hittem, hogy benyögi a nő, hogy ‘Aliens!’ Nekem bőven elég lett volna az összeesküvéses szál, mondjuk alapon nem bírom a scifit. A színészekkel semmi baj sem volt, a végére már kezdtem sajnálni ezt a Sean gyereket. Mondjuk az ER-os nőt eléggé rühellem, mondjuk lehet, hogy a karakter szempontjából ez még plusz is lesz :)
Azért kíváncsi leszek, hogy a következő részekben is úgy fogunk ugrálni az időben, mint a nikkelbolha, vagy kicsit összeszedettebb lesz a dolog… Mindenesetre nekem ez így olyan 7 (ha szőrösszívű vagyok 6)/10, de reménykedem a javulásban.

Ingorion - 2010. 09. 22. 17:03

Hát ez nekem nagyon bejött, csak a vége nem zúzott akkorát, mint amekkorára számítottam… am tényleg azt vártam, hogy a csaj benyögi: Aliens! :D
Nah, a folytatásra maradok, pláne ha lesznek válaszok is! 8/10

Desmond Wallace - 2010. 09. 22. 20:53

Végig azt éreztem, hogy egy ilyen jellegű sorozat kell már nekem, de azért ennél többet vártam.
Nem volt azért rossz, látszik, hogy van benne potenciál, de az majd csak a későbbiekben derül ki, hogy jó irányba terelik-e a történetet.
A rész végi WTF nem volt nagy cucc, de természetesen maradok.

Juraviel.Ihuan.Bedvin - 2010. 09. 22. 21:25

A Pilotra 10/7-et adnék.

Hmm….

Először a LOST-hoz való hasonlításokhoz: winnie-vel maximálisan egyetértve, LOST az high-concept új sorozatok megalapozója, én még ide sorolom a BSG-t is. Ennek okán a LOST elévülhetetlen érdemeket szerzett.

A kérdés csak az, hogy miért nem tudta ez egyetlen sorozat sem megugrani? Szerintem a rejtélyeken és a csűrt-csavart történeten túl főként a “karakterekben” találjuk meg a választ. Lehet, sablonos ezt emlegetni, de attól még részben igaz (lehet).

A LOST már a pilotban igen erőteljes, emblematikus karaktereket, szereplőket vonultatott fel, akik azon túl, hogy “archetipikusak” (orvos, rejtélyes-misztikus vadász, dagadt milliomos, drogos rockzenész, terhes nő, fegyenc, laza-szemét boy, testvérpár, apa és fia, külföldi házaspár, iraki katona), valahogy fémjelezték, hogy itt mélyebb “tartalmat” is fogunk kapni. És ezt már a dupla nyitóepizódban megalapozták.

Persze, kellett a Sziget, kellettek rejtélyek, de azokon túl, ha nincsenek az adott sorozatban szinte azonnal megszerethető karakterek -akikhez a néző kötődni tud-, akkor az már félig vereség.

A LOST óta szerintem a legtöbb sorozat épp ezen bukik el -a Heroes az első évadban még fel-fel tudott érni ehhez-, hogy hiába lenne jó az alapkoncepció, nem tesznek bele “szerethető” karaktereket, aki “egyből megfogja a nézőt”. Ehhez kapcsolódóan, mivel már a Szigeten megszeretették a nézővel a karaktereket, így működött a flashback; az ember valóban kíváncsi volt a múltra.

Nekem már az első részben kedvencemmé vált az esőben álló Locke, és később, mikor ezt mondta: “I looked into the eye of this Island, and what I saw… was beautiful.” – megfizethetetlen, hogy manapság használt kifejezéssel éljek.

Más vizekre evezve, szerintem a V is high-conceptnek indult, de én nem néztem tovább a szünetnél. Egyrészt a történet kibontása és felépítése vontatottnak tűnt a szemeben, meg teljesen érdektelen, egysíkú karaktereket láthattam – ez persze magánvélemény.

A The Event esetében, ha nem fog tetszeni az első pár rész, a V-hez hasonlóan elpártolok tőle.

Bár az ugrálás nem zavart, én tudtam követni az eseményeket, mégis túl sűrűnek éreztem így ezt.

A titokzatos bőrdzsekis ügynökféleség abszolút nem fogott meg – eddig teljesen feleslegesnek érzetem, hmm, nem tudom mit fognak kihozni belőle.

Ebből kifolyólag valahogy nem tudott érdekelni a “dokinéni” és a nagyontitkosfoglyok létesítménye sem, holott épp ez lesz az egyik, ami majd a sorozat gerincét adja. A másik oka pedig az, hogy a sorozat olyan szöveggel lett hirdetve, hogy az emberi történelem során mindig történtek olyan események, amelyek megváltoztatták az addigi “világrendet” – nos a rejtélyes gépeltűnés látva, nem tudom, hogy EZ nem tűnik ilyen horderejűnek első blikkre.

Érdekes, hogy ezek a fogvatartott személyek már régóta tudják az esemény mivoltát, több elnöki cikluson keresztül rejtőzködtek, mégsem láttam, hogy nagyon fel tudtak volna készülni.

Nem tetszett az elnök “én vagyok az elnök, tudnom kell” és a végén a klisé, “nem mondtam el mindent”. Az elnök kihozza, bizalmába fogadja… Mindegy, ez már kukacoskodás, de akkor sem tetszett.

A legjobban természetesen Leila és Sean “fővonala” fogott meg, ezért adtam hetest. Az apa is ugye hozzájuk kapcsolódik, kíváncsian várom, hogy mi lett a kislánnyal, és azt, hogy az anyós miért lett lelőve.

Nagyon remélem, hogy egy jó történetet kapunk, és lesz is értelme nézni.

Malachi - 2010. 09. 22. 21:38

jó lesz ez, jó lesz ez. kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle, vajon az lesz-e amire néhányan gondolunk, hogy ráfekszenek erre a 2012, vízöntő kora, új világrend vonalra. jó lenne, érdekelne. mondjuk elég sok jel mutat rá, de ki tudja.

jövő héten okosabbak leszünk.

asgéhdafél - 2010. 09. 23. 13:28

Ez szar volt!

Ne kérjétek, hogy megmagyarázzam, ha nem jöttetek rá, hogy miért az a ti hibátok. Akkor nézzétek meg még egyszer! Ja, hogy most inkább nem? Teljesen megértem.

Felhő - 2010. 09. 23. 14:07

Engem megvettek! Nekem nagyon bejött és most, hogy a Lostnak vége a FF meg megbukott kimondottan örülök, hogy vagy egy új High Concept sorozat, mert nekem “szükségem” van egyre minden évadban.
Az időbeli ugrálásokkal kapcsolatban szerintem abszolut követhető volt a dolog, sőt engem egy kicsit még idegesített is, hogy mennyire a néző szájába rágják, hogy melyik darab hova passzol. Max azért kéne a következő epizódokban visszavenni belőle, mert nehogy ezen bukjon be a sorozat.
A scifi vonallal kapcsolatban sincs semmi kifogásom, bár szerintem korántsem biztos, hogy földönkívüliek okozták a féregjárat kialakulását (szerintem az volt)
Szóval várom a jövő hetet, hogy hogyan tovább.
Részemről is egy 7/10 simán adható ennek a pilotnak.

don rafael - 2010. 09. 23. 14:52

tetszett is meg kiváncsivá is tett, de pl. tavaly a FF pilotja ennél sokkal jobban berántott, hogy aztán nyolc rész után kaszáljam…
itt nyilván kell 2-3 rész, hogy tisztuljon a kép.a szereplőgárda nem nagyon tetszik, de amúgy jó. mondjuk a Persons Unknown óta nem hiszek a jó pilotoknak.

Dregnarr1 - 2010. 09. 23. 16:42

Összességében végülis tetszett, de ha azt a történetet próbálják egy évadon át kifejteni, amit itt össze lehetett rakni a rész alatt, akkor 3. rész után passzolom.

benedoo - 2010. 09. 23. 16:53

Jó rész volt, maradok.

A másik ami nagyon találó volt, hogy egy ilyen frappáns címet tudtak adni a résznek – “Pilóta” -, ami több értelmű lehet akár. Ő volt a kulcsfigurája az epizódnak, és remekül is játszotta a szerepét.

:D:D

Norbi_023 - 2010. 09. 23. 17:26

Szerintem ez a pilot lehetett volna 80perces.Nekem sűrű volt az egész és főleg ezek a 2percenkénti időugrások.Így ebben a sűrű 42percben nehéz elsőre összerakni mi is történt ebben a részben főleg,hogy mikor.A sorozat persze nézős és jobban felkeltette az érdeklődésemet,mint a FF pilotja.
8/10

ldbl - 2010. 09. 23. 22:25

ez elég gyenge eddig, a szerkesztés inkább tűnt tűzoltásnak, mintsem egy mögöttes koncepcióból adódó megoldásnak, de majd meglátjuk.

Thrasher - 2010. 09. 24. 12:22

@benedoo:

jaja, érdekes, hogy a Lostnál is azért nevezték így az első részt, mert ugye kinyírta benne Smokey a pilótát

trollface.jpg

betonfelhő - 2010. 09. 24. 17:37

annyira nagyon szeretném, hogy ne flessforvárdozzon be ez a sorozat, hogy nagyon…

Wiiktor - 2010. 09. 24. 22:04

Jaj, hát ha egy párhuzamos dimenzióban lesznek a gépen ülők, ahol még nem kezdték el építeni a négyes metrót és kattogó szörnyek lesznek budin felssforvardoló néger FBI-ügynökökkel, esküszöm eladom a pávás csatornának a barátok köztöt összevissza vágva!

kla - 2010. 09. 25. 00:54

Hát, ez most eléggé bejött, pörgött, izgalmas volt, az ilyen időkezeléses gimmickekkel pedig engem nagyon könnyen meg lehet venni. A karakterek se voltak idegesítők, egyelőre mondjuk egyik sem ragadott meg, de nem is volt rá idő. Kíváncsian várom a folytatást, egyelőre bizakodó vagyok. (és szerintem sokkal jobb volt, mint az FF pilotja :))

f.fredericks - 2010. 09. 26. 13:58

Na mára jutottam el ehhez a “gyönyörűséghez”, háát nekem nagyon nem jött át. A főszereplő irritáló, a két idegenről már akkor vágtam, hogy g*cik, amikor odaértek a sziklaparthoz. Egyedül a kislány volt szimpatikus, de őt meg csúnyán elkapták:(.
Zeljko Ivanek meg már kicsit unalmas, ez a csávó mindenhol feltűnik, adjanak neki egy főszerepet egy 7 évados sorozatban, ami végig is fut, aztán hagyják vele békén az embert.
A FlashForward pilotja nekem jobban bejött (pedig abba se bírtam a főszereplőt), az alapsztori jobb volt. Itt nem kaptunk semmit. Eltűnt a gép, meg a csaj, ennyi osszuk be egy hétre.
Jövőhéten még megnézem, de ha ott se lesz semmi konkrétum, akkor kasza.

Dexter Morgan - 2010. 09. 27. 11:37

Rettenetesen szenvedtem, de azért csak végignéztem valahogy. Hogy “Lost-utód”? Abból a szempontból tökéletesen igaz, hogy ez is annyira vérlázítóan ostoba és akármilyen szemszögből nézzük is, rossz, gyenge minőségű, átgondolatlan és összecsapott fércmunka, aminek csak a Junájted Sztétsz nézőközönsége tud bedőlni. Vagy már itthon is fertőz?
Csak a sok kiváló színészt sajnálom, akik nyilván azt hitték, hogy valami jó kis sorozatra szerződtek le, aztán ez lett belőle…

Thrasher - 2010. 09. 28. 13:32

óbakker…

Melkor - 2010. 09. 28. 13:49

Hát ez így ebben a formában szánalmas lett. Flashforward 2. évadot waaaah!!!

Thrasher - 2010. 09. 28. 14:16

Már a második részről, úgy olvasni:

az zavar a legjobban, hogy ha nem lenne ez a gorcsos bizonyítási vágy a türelmetlen nézők miatt, hogy “igen, nálunk már a második részben lesznek válaszok, nem úgy, mint a Lostban!”, akkor valszleg most csak annyit tudnánk, hogy ez egy olyan csoport, akiknek az eredete rejtély, de valamilyen módon képesek ilyen dolgokat meghúzni, mint a gépeltűntetés, és ezek szerint a cellákban levőkon kívül is vannak még tagok, akár fontos helyekre beépülve is, és kész, legalább a titokzatosság megmaradna.
most ez így jobb?

Hunnenkoenig - 2010. 09. 29. 19:45

“A másik ami nagyon találó volt, hogy egy ilyen frappáns címet tudtak adni a résznek – “Pilóta” -, ami több értelmű lehet akár.”

Ha jol tudom minden sorozat elsö reszenek az a cime, hogy “Pilota”, nem? :-P

Abacus _Black - 2010. 09. 30. 16:42

benedoo közöd van vmelyik kereskedelmi csatorna forditó brigádjához? :)

dave - 2010. 10. 01. 11:02

Kezdem nem érteni. 2. rész elején tartok. Amikor mondja a dzsenerál, hogy elektromágneses sugárzás volt amikor eltünt a repülő és tönkrementek az elektromos “dolgok” pl. az elnöki konvoly autóinak a rendszerei miért müködtek. Azért egy mai kocsinál azok elengedhetetlenül szükségesek nem?

dave - 2010. 10. 01. 11:45

benedoo ezt hívják FAIL -nak.

John_Abruzzi - 2010. 10. 05. 13:51

Na, ez a 3. rész már egészen érdekesre sikerült legalábbis számomra, már nincs még 1x ugyanaz a jelenet, mint a tengerpartos a múltkor. Szerintem nem lesz ez rossz.

dave a FAIL-nakot meg FAIL-nek hívják :D

Nicholas - 2010. 10. 05. 16:35

Hű…
Csavaros, csavaros… :D

Gaabor10 - 2010. 10. 06. 00:05

atyaég Dexter Morgan azért sokmindent lehet mondani a Lostra de hogy gyenge minőségű vagy rossz lenne azt nem nagyon…

Hor1 - 2010. 10. 06. 02:00

Nekem ez tetszik továbbra is. :)

winnie - 2010. 10. 06. 07:45

huhh, ez a 3. rész szerintem botrányos volt…:(

CsMisi - 2010. 10. 06. 09:27

ez valami szornyen gyenge resz volt … ha nagyon akartak volna ezt 10 perc alatt le lehetett volna bonyolitani, es meg maradt volna 30 percuk valami normalis sztorira … egyelore meg nem kaszalok, de … sok esely mar nincs. ez a sorozat ha igy folytatja nem eri meg a mid-season-t … ennel meg a FlashForward is jobb

winnie - 2010. 10. 06. 09:34

“ha nagyon akartak volna ezt 10 perc alatt le lehetett volna bonyolitani”

pontosan. durva volt, hogy 15 percig kvázi semmi nem történt, és az első valami történés is csak a 32. percben volt.

Thrasher - 2010. 10. 06. 11:06

csalódás, már ott tartok, hogy alig bírom ki, hogy ne tekerjek bele valami fájdalmasan nyilvánvaló párbeszéd (because we are still alive), vagy torténés (az előző rész végén egyértelmű volt, hogy valami hasonló fog torténni az utasokkal) után.
de úgy egyáltalán, nekem egy high-concept sztorinál legyen valami, amin agyalhatok. itt nincs semmi, üres, sekély izé. őszintén, még a FF sztorija is sokkal jobban lekotott az elején, Szakállastól, mindenestől.

des - 2010. 10. 06. 11:22

szerintem meg jobb volt mint az első rész és talán még a 2.nál is.

Waldi - 2010. 10. 06. 11:54

Hat, hogy a csoka nem fog beszelni, az boritekolhato volt. Nem lepodtem meg az uveg penge lattan, de honnan szerezte a csaj?
A tuzolto palackkal fejbe vert csoka is hamar feltamadt, de sejtettem, hogy nem veletlenul nem lottek le.
Az viszont erdekelne, hogy mi az igazsag, amiert Dr. Weaver is termeszetesnek tartana, hogy kinyiffantsak oket.

Komolyan, ehhez kepes a LEGENDA is legendas volt :D
Kellett cancel-elni a Flashforwardot, erre maradt a V es az Event.

winnie - 2010. 10. 06. 13:12

az fbi iroda nem ugyanaz volt díszletileg, amit az előző részben kórháznak használtak? (meg a rendőrségnek, ahova a kórházból telefonáltak?)

bognarandras - 2010. 10. 06. 13:45

Még néhány részig folytatom, de szerintem ez kasza lesz (részemről).

kacagomikulas - 2010. 10. 06. 17:02

Végre egy rész ami tetszett, annak ellenére, hogy flashforward magasságokba emelkedett a banális következetlenségek és hülyeségek száma.
Az hogy amerikában képtelenek úgy megtervezni egy irodai tűzpárbajt, hogy ne a saját paródiája legyen az szinte természetes, de asszem pl. minden rendőrautóban két ember ül, legalábbis ez lenne logikus. Akkor miért nem hív a csaj erősítést, miután leütötték a másik öltönyöst? Miért nem bilincseli meg? Üres hosszú úton aki nem vesz észre előtte két álló autót az hogy kap jogosítványt és így tovább….
Mindezek ellenére jól szorakoztam magam sem tudom miért :)

winnie - 2010. 10. 06. 17:16

engem a lakóbusz karambolja megdöbbentett. az még jobban, hogy a srác kimenti a rendőrnőt, de a lakóbuszban (esetlegesen) utazókkal nem foglalkozik, rózsaszín gyerekkerékpár ide vagy oda.

Desmond Wallace - 2010. 10. 06. 18:23

Úgy látszik, hogy kisebbségben vagyok, de nekem továbbra is bejön a sorozat.
Voltak ebben a részben is hülyeségek, de azért mégis lekötött teljesen a rész. Várom a folytatást.

Nekem a FlashForward egyáltalán nem jut eszembe róla, így nem is sírom vissza. Annak a vége számomra már szenvedés volt, így egyáltalán nem hiányzik.

Az Event viszont hiányozna, ha a nézettség miatt hamar vége lenne.

Waldi - 2010. 10. 06. 20:47

Azert egy timeline-t megneznek.
Hany napig kene az Avias 514 utjanak tartania, hogy meg csak most mondtak be, hogy eltunt es a srac mar elajult a sivatagba, korhazba vittek, elkaptak, visszamentek a helyszinre, majd a motelbe, majd a Yuma-i Field Office-ba es a repulogep meg csak 1 oraja tunt el Brazilia felett.

outlander - 2010. 10. 06. 20:55

Minden high concept sorozat, amelynek nem egy unszimpatikus, alkoholista FBI-ügynök a főszereplője, és amelynek egyetlen epizódjában több minden történik vagy derül ki, mint a FlashForward első nyolc epizódjában (FF-t azon a ponton kaszáltam), nálam helyzeti előnnyel indul. Ergó, a The Event jobb mint a FlashForward :)

nem fog kifé - 2010. 10. 07. 18:49

Outlanderrel egyetértek még mindig magasról veri a Flashforwardot az 1 rész/történés-ben, de a logikai hibák már-már ordítóak.Javítsatok ki ha tévednék, de adva vagyon egy csoport idegen lény, akik csak úgy egy egész gépet teleportálnak el, egyik felük rejtőzik, a többi rabságban vagy 60 éve.Már mi az anyjuk úristenért nem teleportálták ki a többi rabot akárhány éve a börtönből??! Még mielőtt valaki azzal jönne, hogy nem tudták a börtön helyét, a beépített CIA-s csóka beszélt ott Dr. Weaverrel, hanem akkor mi a rákért?

Thrasher - 2010. 10. 08. 08:51

@nem fog kifé
ajbazzeg, mertugyebiztos, hogy az írók erre nem gondoltak, mert nem olyan okosak, mint te, és ezért az áthelyezős dolog valami olyasmi lesz, amit minden vasárnap délután meg tudnak húzni, ha éppen unatkoznak.

outlander - 2010. 10. 09. 14:06

@nem fog kifé

Lehet hogy az idegenek technológiája nem is annyira fejlett, mint gondolnánk, és egyelőre még csak egész repülőgépeket képesek teleportálni :)

Mindent meg lehet magyarázni. Csak kérdés, hogy az írók is akarják-e. Majd meglátjuk.

Eltiron - 2010. 10. 12. 14:06

Jó lenne ám ez a sorozat, csak ne lenne ez a rengeteg OMG BS benne. Ez afake megrendezett szökés, meg a laptopomról feltöröm az NSA rendszerét… stb, amiket már mások is leírtak. Sztem amúgy a sztori jó, a karakterek is okék, csak a forgatókönyvíróknak kéne egy-két fülest lekeverni.

JcGross - 2010. 10. 12. 20:49

A hét idézete “without training, you are more dangerous with a gun than not.” Nem ezért kéne odaadni a fegyvert? Plusz akkor minden FBI ügynök veszélyesebb lenne kiképzés nélkül?

JcGross - 2010. 10. 12. 20:51

Amúgy szerintem belejönnek. Nekem jobban tetszik mint “A Legenda Legendás Legendái” (FF)

JcGross - 2010. 10. 12. 21:53

Külön dicséret amiért a csajnak volt annyi esze, hogy felvegye a pisztolyt mikor kiverte a másik kezéből. Az kiveri a biztosítékot nálam, mikor leütik a másikat és nem veszik el a fegyvert, csak futnak mint a hülye.

mercer - 2010. 10. 12. 23:26

nem volt rossz rész, bár azért most az összeesküvéses rész nem sokat haladt előre, inkább a nyomozós dolgok domináltak; mondjuk az előző rész végi cliffhangert eléggé elsunnyogták, meg mondjuk itt a végén, amikor a fószer eltöri az üveget nyilvánvaló volt hogy azzal vágja el a kötelet (oké, ez végül is megrendezett volt, ha jól értettem a legvégét, bár ez meg azért furcsa, mert símán lelőhette volna a gonosz csajt, ennyire azért nehéz megrendezni valamit)

Hor1 - 2010. 10. 13. 01:48

Vaktölténnyel nehéz lelőni bárkit is, mutatták is. Mondjuk ilyen esetben soha senki nem akar meggyőződni, hogy tényleg rendesen lelőtte-e a fogvatartót, vagy legalább egy-egy mindkét térdbe, és máris nem kell annyira futni. :D
Rész közben fogtam azért a fejem, hogy mekkora amatőr a sörösüveges csóka, de legalább nem. :) Rész eleji kocsilopás viszont nagyongáz volt.

mercer - 2010. 10. 13. 08:50

oké, a vaktöltényt tényleg benéztem, mondjuk a megrendezett dolgok miatt logikusak utólag a logikátlanságok is; az is érdekes, hogy most próbálják visszacsalogatni a gyereket, miközben lazán elrabolhatták volna őt is az elején, főleg, ha ő egy szemtanú és biztos el fog menni a rendőrségre emiatt (a másik szemtanút, a másik csaj kamu barátját simán kinyírták pl.)

Cyrax - 2010. 10. 13. 12:21

JcGross: Én úgy értettem ezt az idézetet, hogy az illető bevetésen nagyobb veszélyben van fegyverrel a kezében, mint anélkül, ha nem vett részt kiképzésen.

A 4. részben most már engem is idegesített a flashback, ez a hálaadás rész felesleges volt és időt vett el a lényegtől.

Waldi - 2010. 10. 13. 15:01

Ha kiderul, hogy a flashback-ek csak a (meglehetosen erdektelen) szereplok melyebb megismereset szolgaljak es semmi kozuk a tortenethez akkor sokkot kapok.
Kivancsi lennek, hogy mi lett volna a tortenet sci-fi szal nelkul.
Ez az orverzes akkor lenni a nagyon rossz ami az emberekkel tortenni fog kulonben? Konyorgom mar lattunk mindenkit hullanak, verzik az orruk nagy dolog. Legalabb robbant volna egy ket ember cafatokra, vagy valami :D
A bazirol kiteleportalas problemat ezek szerint az irok is eszleltek.

Golyó - 2010. 10. 13. 17:07

Nem tudok túllépni azon a problémámon, hogy a pilóta két elrabolt lánya miatt ölne meg több száz embert (magát is), miközben lányai élete halála után is az emberrablók kezében maradna.

Malachi - 2010. 10. 13. 19:24

Golyó, ha egy emberrabló pisztolyt fogna a lányod fejéhez akkor is azon agonizálnál, hogy érdemes-e követni az utasításait? Remélem segítettem túllépni a problémádon.

outlander - 2010. 10. 13. 22:23

“Ha kiderul, hogy a flashback-ek csak a (meglehetosen erdektelen) szereplok melyebb megismereset szolgaljak es semmi kozuk a tortenethez akkor sokkot kapok.”

Hmmm, ment is egy hasonló high-concept sorozat nem is olyan régen, annak az első három évadjában többnyire csak olyan flashbackek volt, amelyek a meglehetősen érdektelen szereplők mélyebb megismerését szolgálták és semmi küzók nem volt a történethez. Mi is volt annak a címe…? :D

Leó - 2010. 10. 14. 03:29

Én meg remélem h a flessbekkeknek nem lesz közük a történethez, mert a 3. rész óta átpörgetem mindet :-)

Golyó - 2010. 10. 14. 09:25

Malachi!
Ha a lányod fejéhez szorítanak egy pisztolyt, attól azonnal agyatlan zombi leszel? Tömeggyilkost faragnak belőled seperc alatt? Ráadásul baromi kicsi a sansza, hogy a lányaidat életben hagyják a halálod után. Emberrablás kapcsán az egyik legfontosabb részlet, hogy ha látod a gonoszok arcát, akkor nem sok jóra számíthatsz. (Burn Notice)

Waldi - 2010. 10. 14. 18:22

outlander:

Mondjal a Lostban egy erdektelen szereplot. :D

Thrasher - 2010. 10. 14. 19:43

olcsó, kozepes, igénytelen vacak.
meghúzzák azt a nagyonnagyonnagyon olcsó húzást, hogy a kívülről érkező megmentők, meg a belül a végét járó áldozat mint kiderül, tokre nem ugyanannál a háznál vannak? az otlettelen feszültségkeltés terén csak az veri, amikor egy, a sorozatgyilkos házában matató jócsajra szépen lassan kozelít hátulról a kamera.
a flashbackek mik, ember? az égegyadta világon semmi érdekes nem derült ki eddig a karakterekről. aki ezt képes a Lost flashbackjeihez hasonlítani, annak gratula.
plusz már az üveges jelenetet is elkezdtem lehúzni, mer ezt a részt már nem néztem végig, de aztán itt láttam, hogy az direkt volt.
arra valami gyenge indokot kaptunk, hogy ha már ketten vannak, miért hagyják egyedül a foglyot? mert jó író ad rá okot.
mindegy, ilyen olcsó, ponyva írással kasza.
“TV-s”.

outlander - 2010. 10. 14. 20:08

Waldi:

Elsőre Boone és Shannon ugrik be, akik számomra abszolút érdektelenek voltak.

De ha jobban belegondolunk, még a többé-kevésbé érdekes szereplőknek is voltak értelmetlen, unalmas, csak a “mélyebb megismerést” szolgáló flashback-es epizódjai — ebben a versenyszámban Kate és Charlie a befutó, de Jack és Michael sem marad le sokkal mögöttük :D

Thrasher - 2010. 10. 14. 21:30

@outlander:
ne, nem fog menni.
felsoroljam, mi mindent tudtunk meg a Lost első négy részének flashbackjeiből? felsorolom.
na jó, a legelső részt nem veszem, az mindig más tészta.
Charlie drogozik.
Kate szokevény.
Locke tolószékes volt.
és most brutálisan tomor voltam.

The event:
szakállas alternatív kocsog tisztességes, jóravaló gyermek, de juj, családi gondjai vannak.
szőke szexicsaj tisztességes, jóravaló gyermek, és szereti a családját.
Luke: van egy tisztességes, jóravaló családja, akit szeret.
és most foloslegesen hosszan fogalmaztam.
amikor Sophiáékról tudunk meg valamit, az persze más, de főleg nem ilyenek vannak.

rio - 2010. 10. 15. 16:50

Trasher, amikor rossz házhoz mennek, én is fogtam a fejem. Anno a prison break játszotta ezt el, évadonként kb 4x.

A másik FAIL az örökkön örökké lemerülő telefon története.

winnie - 2010. 10. 15. 22:54

bazz. utálom. nem tehetek róla, máshol ilyet nem látok.

1. vágom én, hogy kemény az fbi-os és megmutatták, hogy neki nem elég, hogy elveszi az autót, hanem le is kell lőnie randomjózsit. megölnie. de mire fel karakterizálják, ha utána neki annyi? semmi értelme. válasz: gondolom így 7 perc után, akkor neki nem lesz annyi. (mondjuk így, hogy így ölt, nem fogják tudni bemagyarázni, hogy ők valójában a jófiúk, egy csavar kilőve:)

2. randomjózsi az fbi garázsban akár zsaru, akár civil volt, a nyugodt típusok közé tartozott, hiszen mit neki lövöldözés és fékcsikorágs a parkolóházban, ő csak lazán az autájhoz megy.

3. megértem, hogy seanék menekülnek, de ha annyira válaszokat keresnek és jól letolják a rosszfiút, miért nem állnak meg. hogy él-e vagy hal, hogy átkutassák, mit tudom én. miért kell még jobban gyorsítaniuk, amikor senki sincs a nyomukba, hova sietnek?

mondom, de utálom az ilyen szőrőzőket, de én is az lettem:)

winnie - 2010. 10. 15. 23:33

“Ha kiderul, hogy a flashback-ek csak a (meglehetosen erdektelen) szereplok melyebb megismereset szolgaljak es semmi kozuk a tortenethez akkor sokkot kapok.”

hát, basszus. a sean-leila flashbackek persze, hogy erről szólnak. de azt is megismertük, hogy az elnök, hogy találkozott a feleségével. mindták már az elején is, hogy karakterizálni fognak. végre elkezdték, bár az nem karakterizálás, hogy megtudjuk sean szülői hátterét.

a lost azért más, ott sztorit mesélt el a flashback, volt eleje és csavarja általában. itt csak hozzátenni próbálnak a flashbackkel.

winnie - 2010. 10. 15. 23:40

na, mindegy, itt szerintem valamit rémesen elszúrtak az írók, szerintem ezt a blog kedvéért sem fogom nézni. nem is azért, mert rémes, hanem, mert középszerű. lehet, hogy remek helyre futtatják ki, de attól még nem kéne bánázni az odáig vezető úton. ha elérünk a remek helyig, akkor szóljatok:)

viszont tudom, hogy a végén ki volt a telefonban, ha már kiírták a nevét a szereplők között. és mivel csak vendégszereplő, tippre a 8. részben eljutnak hozzá, de egy nagyobb főnök megbízására lelövik őt.

winnie - 2010. 10. 15. 23:49

egy interjús videó az 1×04-ről: http://www.youtube.com/watch?v=ChB6aAby9wA

jeffrey reiner elmondja, hogy a flashbackek során tényleg megismerhettük seant, hogy “honnan jött”, valamint elcsodálkozhattunk, hogy mennyire hasonló a két világ két vezetője. és persze a first lady karakterén is domborítottak, aki a szereplők közül szinte az egyetlen, akin érdemes megjátszani a “te is alien vagy” csavart, főleg úgy, hogy most még múltat is kapott.

Pityuerez - 2010. 10. 16. 18:00

Az Érdekes lenne, ha kiderülne, hogy Ő is “közülük” való, vagy nem is tudom, hogyan kell az ilyet kifejezni!
Nekem a FF 4 rész után még sokkal jobban tetszett, mint ez 4 rész után! Itt volt egy nagyon jó Pilot(talán jobb, mint a Ff) viszont utána azért megy szépen lefelé, de még mindig lehet ebből bármi!

Hor1 - 2010. 10. 20. 01:25

Nah megmutatták h a gonosz bérgyilkosnéni nem csak gyönyörű, de szíve is van. Hát csodálatos. Az elnök meg nem csak igazságos, de tökös is. Egyébként meglepően hamar összehozták Seant az asszonkával.

Waldi - 2010. 10. 20. 07:02

Ez a Sean gyerek ezer arcu szinjatszasa alapjan Matthew Fox es Anna Torv szerelemgyereke :D

Nicholas - 2010. 10. 20. 21:35

winnie szerintem ezzel próbálkozz be!
Végre egy rész, ami a pilot óta tetszett. Jól össze volt rakva, eleje-vége, lehetett izgulni, nem volt annyira gagyi, mint egy hete. 8/10

Az utolsó mondat viszont… anyám… fogtam a fejem rendesen :D

Nicholas - 2010. 10. 20. 21:41

És ezzel a résszel szerintem el is felejthetjük Inostrakát (asszem az a hely neve).
Nem hiszem, hogy vissza fognak már rá térni, nem lesz jelentősége. A következő rész promója is egész biztatóan néz ki :D
hajrá, hajrá!

winnie - 2010. 10. 20. 22:20

“Az utolsó mondat viszont… anyám… fogtam a fejem rendesen :D”

megnéztem az utolsó mondatot. “elviszem davidet (vagy briant, már elfelejtettem:) iskolába”?

Eltiron - 2010. 10. 21. 00:09

huh, most többször is megsuhant a kasza az event fölött. ez még az átlagonál is magasabb bs/m arányt hozott, egy-két momentum viszont még megmentette a canceltől. ez a rész ilyen 3/10 volt, talán az eddigi legszarabb…

Nicholas - 2010. 10. 21. 22:04

Igen :)
Kicsit más kategóriájú választ vártam… :P

Llew - 2010. 10. 23. 00:19

Időnként baromi nagy hülyeségek vannak benne, de szórakoztató és tetszik a fő szál. A fekete hajú csaj pedig észbontó eyecandy.
A gyorsítják a fejlődést ötlet nekem tetszett. Az aktuális baromságok mellett az merül fel bennem folyton, hogy a beépített ügynök faszi kortalansága miért nem tűnik fel senkinek a cégnél?

Stewe81 - 2010. 10. 23. 11:13

Félelmetes milyen sok hülyeség volt az 5. részben is.
Mikor Sean csaja próbál megszökni, na ott a fejemet fogtam hogy mi a fa….ért nem zárja magára a wc ajtót!

Tom Denem - 2010. 10. 23. 12:01

Csak engem idegesít hogy a rendőrségnek nem tűnt fel hogy Sean teljesen máshogy nézz ki mint az a Sean akit az adatbázisuk kiadott mikor a dokinő felhívta őket? Két totál különböző külsejű emberről van szó és ezt nem veszik észre sem az FBI, sem senki más

Waldi - 2010. 10. 26. 09:23

Hat ez a szkandium-46 izotop volt eddig a show melypontja. Megis mivel erzekeltek a radioaktiv forrast ami Sophia vereben volt az egesz varosban, hogy a terkepre ilyen pontossaggal tudtak ratenni? Ehhez kepest, a Fringe mindfuck-jai termeszettudomanyos tenyek.
Azon ki lepodott meg, hogy az ujsagiro kezebol Sean kiverte a pisztolyt, illetve hogy a Simon, akinek elege lett az “uj eletekbol”, nem jutott ki az osszedolo epuletbol? Illetve, hogy pilota apu tobbet tudott, mint gondolnank. Klise orgia.
Az eltuntetett site a wikileaks koraban viszont tenyleg sci-fi volt :D

Cyrax - 2010. 10. 26. 11:53

Waldi: Hát, igazad van, ez a rész elég klisés volt. Meg nem értettem, miért kellett az “alien” dolgot ilyen drámaian kihangsúlyozni ebben a részben, amikor ezt a 2. részben ugyanígy megtették már.

Lee tényleg azt mondta, ahonnan ő jött, ott nincs víz? :)

Nicholas - 2010. 10. 26. 11:53

Uramisten, itt kéne abbahagynom…

Waldi - 2010. 10. 26. 13:28

Cyrax:

Ja az Ebe-n(Extraterrestrial biological entitie)is kidoltem.
Biztos, hogy a Dunerol vagy a Tatooinrol jottek.

des - 2010. 10. 26. 18:42

Úgy néz ki én a kisebbséghez tartozom, mivel nekem tetszik. (ff is tetszett) Igazából mindenkinek a saját dolga, hogy ül le egy film vagy sorozat elé és hogyan bosszantja fel magát a kliséken, az ez már voltokon, a mégis ezt hogy képzeli-ken, és azon, hogy mennyire nem valósághű (melyik az?). Magánügy.

Szerencsére én nem ilyen vagyok. Nekem ha egy sorozat alapötlete, története avagy főszála tetszik, akkor én ezeken a dolgokon nem akadok ki. Én szórakozásból nézem, és számomra ezt adja is. Ennyi. Elfogadom olyannak, ahogy azt az alkotók elképzelték. Igen, én is látom, hogy nem egy eredeti ötlet, meg mondhatnám is klisésen, hogy lehetne jobb is, de nem mondom. Ez ilyen, ez van.

Remélem nem lesz cancel.

Cyrax: én úgy emlékszem, hogy azt mondta, hogy nem sok van.

kacagomikulas - 2010. 10. 27. 18:40

Nincs igazatok, a rész magasan legjobb jelenete az volt, amikor az elnök megállítja a felvételt és magabiztosan közli hogy “That’s him. Right there. Thomas, I knew it!”
Nem hiába lett elnök. Igazából nem értem, miért van szükség elemzőkre, amikor az elnök ennyire magabiztos jós.

Hor1 - 2010. 10. 28. 10:15

Tom Denem: Ott azt a faszit dobta ki az adatbázis akit elvileg meggyilkolt.
Új rész meg.. szar volt. Ismerjük meg az ügynökcsávó múltját, aztán nyírjuk ki.. nagy ötlet. :D

kennyflevi - 2010. 10. 28. 10:55

Ez volt az eddigi leggyengébb rész, unalmas visszatekintések, béna animációk (az a robbanás meg az a fény, ááááh) és fölösleges dumálás. Sean fogta a csaját és csak úgy elhúzott szó nélkül, arra nem is gondolt hogy az ügynök csajnak esetleg kéne egy kis segítség? az Ebe cliffhanger meg mondhatni nagyot ütött :S

Hunnenkoenig - 2010. 10. 28. 17:07

Na megneztem az utso ket reszt.

Szerintem messze a legszorakoztatobb mistery sorozat a Fringe utan.

Nagyon bejön es akkor is ha sokan fikazzak, nekem arra jo, amire ekszült. Hogy kikapcsoljon 1 orara es izgalmat es szorakozast nyujtson.

Hunnenkoenig - 2010. 10. 28. 17:40

Ja egyebkent arra meg, hogy “vaze minek pocsekolnak flashbacket ra, ha ugyis megölik”, csak azt tudom mondani, hogy:

1. Mennyire kell erzelemszegenynek lenni ahhoz, hogy valaki ne fogja fel, hogy a flashback altal erted meg a karakter motivaciojat, hogy miert marad inkabb ott egy összeomlo hazban, ahelyett, hogy elbeameljen.

2. Tökeletes flashback volt. Összeepült a föszallal es teljesen a resze volt. Az egyik a masik nelkül nem ert volna semmit. Egy random semmitmondo visszaemlekezesre lehet en is huztam volna a szamat, de ebben az esetben volt ertelme, s mindemellett meg egy nagyon szep es meghato resz is volt. A highlander-szindroma nekem mindig is bejött.

Amugy meg ha a srac kimenekült volna a hazbol, akkor meg az lenne a baj, hogy milyen klise, hogy az utolso pillanatban megmenekül.

Amugy en remelem, hogy megmenekült, mert kar lenne egy ilyen szimpi es jokepü karaktert kitenni a sorozatbol.

winnie - 2010. 10. 28. 21:39

“Szerintem messze a legszorakoztatobb mistery sorozat a Fringe utan.”

emberek, ajánlnjunk sorozatokat hunnennek:)

Hor1 - 2010. 10. 28. 22:21

Azért írtam amit írtam, mert ő maradt kb az egyetlen igazán kedvelhető szereplő, főleg ezáltal a fb által, kár lenne érte. -_-
Mintha Lockeot kiírnák miután megmutatják, hogy lopta el az apja a veséjét..

Hunnenkoenig - 2010. 10. 28. 22:42

@winnie: nem ugy nezem, hogy tolonganak az ötletek.

De varom öket.

Amugy meg aktualis sorozatokrol beszeltem. Lehet en vagyok tudatlan, de en nem ismerek igazan semmi mast.

Es ha lehet, ne az abberralt alternativ agyatok szerint jo sorozatokat ajanljatok. Ugly Betty, Doctor Who (es ki tudja meg milyen nyominger szarsagokat szerettek) nem mistery sorozat :-P

Ami jo volt, azt kaszaltak. En örülök, hogy egyaltalan van valami.

Waldi - 2010. 10. 28. 23:20

Hor1:

Hat ahogy a pilotat “kinyirtak”, el nem tudom kepzelni, hogy a szimpatikus japo ugynokot ne hoznak vissza. Heroes effektus.

Hunnenkoenig:

Hat szorakoztatonak szorakoztato, csak nem rendeltetes szeruen fogyasztva. Bar az igaz, hogy a V-t meg igy is veri.

Szimat - 2010. 10. 29. 04:10

Én nagyon meg vagyok elégedve a the event-tel 6 rész után! A 6. végén az épületből menekülős rész nagyon zura volt!

Hor1 - 2010. 10. 29. 07:04

Jah, ha a Doctor Who a nyominger szarság, akkor megértem, hogy ez a sorozatok Jézusa. :D

kennyflevi - 2010. 10. 29. 11:40

Hunnerkoening: Megértem hogy nekem a The Event az első helyen áll (elvégre, aki csak egy sorozatot látott életében…)

Hunnenkoenig - 2010. 10. 29. 13:23

De jo, hogy itt ilyen sokan tudjak, en hany sorozatot lattam eletemben…

Kennyflevi: talan menj kicsit vissza a flame iskolaba, mielött beallsz a nagyok köze.

@hor1: tanulj meg olvasni.

Hunnenkoenig - 2010. 10. 29. 13:24

kennyflevi: ja es tanulj meg irni, mert a mondatod igazabol egy kicsit visszafele sül el :-P

kennyflevi - 2010. 10. 29. 16:36

*neked

Mr. Moody - 2010. 10. 29. 20:38

Halálos volt amikor Sophia bement az épületbe, Thomas-hoz. Ajtó bezárul

Megjön Simon és kívülről leveri a lakatot :D Vajh ki csukta be Sophia után kintről? :)

Persze tudom, alien-ek ilyet is tudnak :)

winnie - 2010. 10. 29. 20:52

“1. Mennyire kell erzelemszegenynek lenni ahhoz, hogy valaki ne fogja fel, hogy a flashback altal erted meg a karakter motivaciojat, hogy miert marad inkabb ott egy összeomlo hazban, ahelyett, hogy elbeameljen.”

egyrészt egyetértek, másrészt ez is írói bénázás, hiszen azért illene korábban megalapozni a karaktert, hogy ne tűnjön úgy mintha “most megöljük, de előtte hozzuk kicsit közelebb a nézőkhöz és adjunk neki motivációt”. így túl direkt.

Hor1 - 2010. 10. 29. 21:03

Mr. Moody: Szerintem másik bejáraton ment be Simon.

Mr. Moody - 2010. 10. 29. 21:07

Hor1: Thomas elől ment hisz látták a presidenték. Simon is ott ment bent, hisz a kocsija ott állt, amikor a backup megérkezett.

Így ha Thomas bement elől és Sophia máshol akkor is valaki rátette a lakatot közben: ) Na de ezen nem akadok fenn, pláne ha a Fringe is nézett általam mellette :)

Llew - 2010. 10. 31. 22:58

Az egész sorozatnak olyan szódával elmegy jellege van. Az alapötlet jó, meg érdekes, viszont a megvalósítás néhol nevetségesen banális. Seanék fogják magukat aztán csapzottan, szakadtan, egy lopott, és szarrá lőtt autóval, pénz és minden nélkül egy vágás alatt elautókáznak Arizonából akárhová. Elnökék meg élőben nézik, hogy Sophia bemegy egy épületbe, a felvételt visszanézve azt is tudják, hogy Thomas is bent van, csak éppen akkor nem megy a kamera, mikor Simon pajtás leparkol és felfeszíti az önmagától belakatolódó ajtót. Még egy pár részig maradok, mert egyelőre inkább jól szórakozom a hülyeségeken, sem mint boszankodom, na meg érdekel, hová haladunk.

Hunnenkoenig - 2010. 11. 02. 22:21

Llew:

En is csodalkoztam, mikor rajöttem, hogy a lakatolt ajto ugyanaz. Elötte azt hittem valami hatso ajton ment be es az elnök is azert nem latja a TV-n.

Ez valoban eleg nagy baki volt, de elnezzük.

Vindon - 2010. 11. 07. 12:13

Szerintem tul nagy a felhajtast terveztek egy ilyen gyengen teljesito sorozatert. A tortenet eddig 10/10 (Mulder X-Aktaja lehetne), de nem eleg porgos es kevesnek tunik ide. Az allando idosikban ugralas mar faraszto volt.
6reszt kivegeztem mar, de sajnos nem hianyozna, ha kaszalnak. Remelem most mar haladnak vmerre, mert ez a taktika a Flashforward-nal sem mukodott.
Ettol meg a Heroes, FF is jobban ment/indult, es mi lett veluk?!

Viszont egy pillanatra azt hittem a Sliders (emlekszik meg vki???) utazoi fognak egyenkent kiesni azon lyukon.. :) Ugy latszik ettol eredetibbet nem tudtak osszehozni az Event-re.

Waldi - 2010. 11. 09. 09:52

Na megmondtam, hogy Agent Lee-t nyuszik lesznek kinyirni. Es meg azt is sikerult elintezni, hogy eltereljek rola a gyanut, nagyon kenyelmes.
Thomas meg a Dr. Wiever fia, shocking :D Az viszont kiderult, hogy nem urhajon, hanem feregjaraton at jottek a Foldre, de hogy ehhez minek a sok radioaktiv anyag, az jo kerdes.
A vegen a WTF eleg gagyi volt (mindenaron bele kellett keverni a kislanyt is a tortenetbe). Ha innen eloadjak, hogy a kislanyok eletenergiajatol maradnak fiatalok az EBE-k, akkor cancel-elem az Event-et.
Gondolom az EBE dolgot azert eroltetik, hogy kideruljon, hogy tavoli unokatestvereink, nem “idegenek”.

winnie - 2010. 11. 09. 11:18

mi volt a wtf?

Waldi - 2010. 11. 09. 11:50

A kiscsajt beviszi a no egy szobaba, ahol van egy par hasonlo koru kiscsaj, de nem neznek felenk. Aztan amikor vegre ide neznek kiderul, hogy vagy 80 evesnek latszanak.

Shai - 2010. 11. 09. 12:53

hu eddig nem votl gondom az eventtel, de ez a mai resz nagyon gaz volt, vegig szenvedtem :( ez hogy siman besetalnak mindehova es kicserelik a dolgokat eleg tre.

des - 2010. 11. 09. 17:58

Shai:
a 24ben is volt hasonló ha jól emlékszem, meg szerintem sok más sorozatban is. szóval kár ezeken így kiakadni. :)

Cyrax - 2010. 11. 09. 18:05

Waldi: A kislányos dolog lehet hogy úgy lesz, bár én először arra gondoltam, hogy kisérleteznek rajtuk, hogy rátaláljanak, hogy kell manipulálni az öregedést és akiket láttunk azok “selejtek” (nem az EBE-k kisérleteznek, hanem a terroristák).

Egyébként gáz volt a rész, magasan az eddigi legrosszabb. A flashbacknek most TÉNYLEG semmi értelme nem volt. :(

Pörkölt - 2010. 11. 09. 20:12

Na, ez tényleg nagyon legalja rész volt.
A sziperszuper maffiafőnök ahogy az éppen egy feladatát elcseszett csicskájának elkezdi minden ok felvázolni a történetet, aminek a roppant különös következtetése az, hogy az álompárunkat el kell tenni láb alól…Pöttyet ótvar megoldás..
Asszem részemről vége.

Vindon - 2010. 11. 09. 20:56

Ennek igazabol se vege se hossza nem volt, mar 5 perc utan pattanast keresgeltem magamon..
Inkabb ujra megnezem az x-aktakat az elso resztol, siman veri.
Szedett-vetett, osszecsapott, elnyujtott, erdektelen es borzaszto unalmas volt. Erthetetlen, hogy ezt a reszt nem lehetett belevagdalni az elsokbe. Szerintem ez se eri meg a 2.evadot. Nalam viszont ennyi volt. :(

Gerusz - 2010. 11. 09. 22:10

@Waldi esélyes, hogy az energiaforrásukhoz kell a sok izotóp, vagy ahhoz, hogy építsenek egy olyan hajót, ami át tud menni egy olyan féregjáraton, amin jöttek (hogy párhuzamos világba, a jövőbe, vagy egy nagyon távoli helyre, esetleg ezeknek valamelyik kombinációjába, na azt passzolom). Esetleg a cézium csak egy atomórához kell, mert az időzítést nem akarják elkúrni.

Hor1 - 2010. 11. 10. 00:04

Nekem is itt a vége.

Hunnenkoenig - 2010. 11. 10. 01:14

Tenyleg eleg lagymatag resz volt.

Lee visszateresenek örültem, mert tudtam, hogy vissza fog, de tenyleg lehetett volna jobban is.

En is egyböl arra gondoltam, hogy emberek csoportja kiserletezik az öregedes megallitasaval. Valszeg a tüben amit a kiscsajnak nyomtak, kiszürt EBE dns van. (ez az EBE eröltetes nekem is gyanus. Annyira gagyi. De ha mar uj szot talaltak ki ra, akkor remelhetöleg van valami ertelme is).

Attol mert feregjaraton jöttek, meg lehettek ürhajon. Hiszen mondjak is, hogy lezuhant. Roncsok is voltak az elsö reszben.

Waldi - 2010. 11. 10. 09:47

Amugy ez a hacker csoka eleg kiborito volt. Mire volt jo, hogy nem valaszolt a kaputelefonra? Utanna honnan tudta fejbol, hogy mi van Lejla apjaval? Legalabb guglizott volna egy kicsit. Aztan ahogy eltuntek a robbanas utan, most mi lett volna, ha azt mondjak, hogy mi megyunk balra, ti menjetek jobbra?
Gondolom a sajat sivatag bolygojuk es a Fold legkore kozott nyithattak a portalt, igy eleg egy repulo es nem kell urhajo az utazashoz. Persze azt nem tudjuk, hogy mibol jottek ra, hogy idegenek, mert akkor meg DNS teszt nem volt, nyilvan.
Mivel nyersanyagrol (raw material) beszelnek, ezert nem hiszem, hogy csak energia problemaik vannak. Ha csak energia kene, akkor epitenet 5-10-100 atomeromuvet es kesz.
Az orchideas ipse nyilvan tud a EBE-krol, de hogy nekik dolgozik vagy ellenuk, az meg nem vilagos. Meg az se, hogy mit akarnak a kislanyoktol, es miert csak kislanyokon kiserleteznek egyaltalan.

Hunnenkoenig - 2010. 11. 10. 11:09

Mondjuk, ha kötekedni akarunk, akkor az is fura, hogy höseink percekig nyomkodtak a kapucsengöt, hogy bemehessenek, a banditakat meg tart ajtokkal vartak.

Egy paranoias hacker exügynök töktudjami biztos majd jol nyitva hagyja az ajtot az utcara.

Vagy lehet pirineni ment kutyat setaltatni es az hagyta veletlenül nyitva, mert nem tudta, hogy egy paranoias hacker exügynök töktudjami lakik a felsö emeleten. :-P

Eltiron - 2010. 11. 10. 20:10

Mindig adtam még egy esélyt ennek a sz*rnak, de tök feleslegesen. Ezennel közlöm: nyista, itt a vége. Miért van az, hogy nem tudnak országoson normális sci-fit csinálni?
BTW: így a Caprica kaszája után, van egyáltalán sci-fi sorozat?
Még jó, hogy a Misfits visszatér. De az is lesz 6 epizód, aztán csá, majd jövőre.

winnie - 2010. 11. 10. 20:30

“BTW: így a Caprica kaszája után, van egyáltalán sci-fi sorozat?”

egyre kevesebb. tavaly még volt két tucat. ma nagyjából: V, The Event, Eureka, Warehouse 13, Fringe, Sanctuary, Smallville, Doctor Who, Torchwood, Sarah Jane Adventures, Primeval, Futurama, Stargate Universe, Being Erica, Haven, Star Wars: Clone Wars, Ben 10, Generator Rex, Riese.

Waldi - 2010. 11. 10. 20:58

V, The Event, Stargate Universe, Haven: hat ezeket szidjuk mint a bokrot

Eureka, Warehouse 13, Futurama: vigjatek

Sanctuary: ez nem inkabb misztikus ize?

Star Wars: Clone Wars, Smallville, Sarah Jane
Adventures: gyerek es tini sorozat

Primeval: ez nem cancel?

Being Erica, Ben 10, Generator Rex, Riese ezeket nem ismerem

Fringe, Doctor Who, Torchwood: ez kb. ami jo es sci-fi, ebbol a Dr. Who ami gyereksorozatkent indult, a Torchwoodot nem nezem

Hor1 - 2010. 11. 10. 21:01

Being Erica nagyon jó, de elég minimálisan sci-fi.

winnie - 2010. 11. 10. 21:11

tudom, de próbáltam mindent besuvasztani:)

Waldi - 2010. 11. 10. 23:24

Ennyi erovel a vampiros, zombis, pszis nyomozos sorozatok is sci-fik.

winnie - 2010. 11. 10. 23:35

ennyi erővel igen, na, bumm. másnak meg nem. még egy bumm. ennyi erővel scifik is vámpíros meg pszis nyomozósok – vagy bármi más szó, ami ráhúzható a sztorira. nagyon széles a műfaj és nem egy ember dönti el, hogy mi tartozik bele. nyilván nem csak az űrhajós ticsungticsung. műfajelméletről itt inkább ne, az off. sorozatokat ajánlottam. lehet, hogy nem tetszik, hogy erre vetemedtem, talán fel is háborít, esetleg egyenesen hányingerkeltőnek tartod mindezt, de én ezeket írtam le a kommentbe. tovább kell lépni.

Waldi - 2010. 11. 11. 06:43

Jol van na Winnie, no offense, csak segiteni akartam, hogy meg miket lehet meg a sci-fi zsanerbe belegyomoszolni :D
Majd jon a Terra Nova es a SW sorozat :D

Eltiron - 2010. 11. 12. 08:46

A felsoroltak közül az Eureka-t nézem, meg most álltam neki a Being Erica-darálásnak. Csakhát Eureka most pihen, a BE pedig nem sci-fi. A V kb. pont ugyanolyan sz@r, mint az Event, azt az első 4-es széria után kasszantottam.
A Ben10 a 9 éves kisfiam kedvenc gyereksorija, szóval nem igazán sorolható sci-fi kategóriába…
Olyan igazi bevállalós sci-fi-t hiányolok (gondolom nem csak én), mint a BSG vagy a 4400 volt.

Waldi - 2010. 11. 12. 09:45

Az elmult 5 evben megszunt az Enterprise, a 2 Stargate, a hatareset, de legalabb urhajos BSG, a brutal Lost, es a gyengecske, de szeretheto Flashforward.
Legalabb had sirjunk a regi, szep idok emlekere :D

karit - 2010. 11. 15. 15:33

Uhh, ezt a részt már az új theevent.bullshitgenerator.ebe oldal segítségével mixelhették az írók. Így lesz a reménybeli high conceptből híg fostenger. No offense, azért nézem tovább, csak hát minek…

Ha volna itt egy Tücsök és bogár rovat, a The Event jó darabig eltartaná.

Hunnenkoenig - 2010. 11. 15. 19:13

Ezt a domaint szerintem vedesd le :-P
Kurvajo.

Waldi - 2010. 11. 16. 09:11

Shapeshifters, OMFG :D

winnie - 2010. 11. 16. 09:35

én mindig ennek az olvasásával kezdem a napot event-ügyben, br mostanság inkább csak hibakeresés, de ha mindez igaz, akkor bajok vannak. (persze reménykedem, hogy nem minden észrevétel korrekt: http://forums.televisionwithoutpity.com/index.php?showtopic=3200332&st=0)

az első pár komment mosolygásra késztetett.

Hunnenkoenig - 2010. 11. 16. 15:49

Na jo volt ez a resz is.

Nem shapeshifter, hanem gondolom a fiatalitoszer nem kepes kifejteni tartosan a hatasat.

Hunnenkoenig - 2010. 11. 16. 15:54

Huh, az a masodik post a linkeden winnie, most elgondolkodtatott.

Lehet hogy az idegenek dolgoznak az öregedes szerumon?

Lehet, hogy a kislanyok nem arrol szolnak, hogy probaljak öket fiatalon tartani es felresikerül, hanem hogy rajtuk kiserleteznek az öregedes feltalalasara?

Ha az öreg csoka igazabol alien es nem tud öregedni es a szert azert szedi, hogy öregnek latszodjek….

Ez eleg erdekes fordulat lenne.

Hunnenkoenig - 2010. 11. 16. 15:59

Na megsem lehet, hogy fiatal es öregitö szert szed, mert amikor fiatalodott, akkor vigyorgott, es amikor ujra megöregedett, akkor meg elszomorodott.

Szal akkor valszeg az irok kihagynak egy erdekes WTF-et.

bar igy is ütött.

Waldi - 2010. 11. 17. 13:18

Human, ne viccelj ez neked tenyleg tetszik? Ehhez kepest a Flashforward nivodijas mualkotas volt, pedig :D
Hat az lenne a legalja, ha valami fiatalito szertol 2 masodpercre megfiatalogik es utanna vissza. Az mar inkabb fantasy szinvonal, nem sci-fi.

Waldi - 2010. 11. 17. 14:36

Hunnen, nem Human :D

Hunnenkoenig - 2010. 11. 17. 18:59

Hat van benne sok vadbaromsag, de nekem tetszik.

Szanom-banom, de en el tudok benne merülni es meg izgulni is tudok rajta.

Tudom, egyszerü vagyok es könnyen lehet szorakoztatni, mint Al Bundy-t :-P

Babity - 2010. 11. 18. 17:22

Én elkezdtem nézni a sorozatot, de meg kell mondjam nem tetszett. Rólam tudni kell, hogy nálam a LOST a minden, így ahhoz hasonlítok szinte minden misztikus, sci-fi sorozatot (tudom, hogy a The event-Lost nem egy kutya) és lehet, hogy ez is közbejátszik, abban, hogy nem nyerte el a tetszésemet. Most egyébként azért szerettem volna írni, hogy van-e értelme folyatni szerintetek?
Én a 6. részig jutottam el és amikor jött az egy hét szünet,. akkor a 2 új részt már nem töltöttem le, mivel most eleve Ni/Tuck és Supernatural dara van nálam és nem is lett volna időm megnézni. na szóval szerintetek van még remény ebbe a sorozatba vagy hagyjam? (esetleg majd egy darát megér évad végén..)

winnie - 2010. 11. 18. 19:24

minden részről írtunk, érdemes elolvasni: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/the-event/ – benne van a kérdésedre is a válasz, hogy érdemes-e folytatni:)

Norbi_023 - 2010. 11. 22. 20:08

Szerintem Dempsey(az öreg csóka)nem idegen,hanem ember.ha idegen lenne nem öregedne tovább,mi értelme lenne fiatalító szer neki?

Az öreg ki akarta nyírni az elnököt mindenképpen a bejelentés előtt,hogy az idegenek ittléte ne derüljön ki.Viszont ezt megakadályozták és érthetetlen módon a gép eltűnt,máshol lett.
Szerintem az idegenek akadályozták meg a merényletet ami akár azt is jelentheti,hogy nem biztos,hogy ők az ellenség,mivel csak haza akarnak jutni.Mikor az 1.részben eltűnt a gép Sophia egyáltalán nem volt meglepve.Sophiáék és az öreg között van valami kapcsolat ami inkább ellenséges,hisz keresztül húzták az öreg számításait.

Bár jobban belegondolva lehet,hogy az öreg idegen és fiatalon erősebb lesz,bármire képes és a világ ura akar lenni,amit Sophiáék meg akarnak akadályozni.:))))

Cyrax - 2010. 11. 23. 11:31

Hát a 3 hónapos szünet kelleni fog. A 9. epizód jobb volt, mint az előző 2, de az egész tiszta random, megint behoznak új karaktereket akiknek a sorsa senkit nem érdekel. Viszont asszem ez volt az első időben ugrálástól mentes rész.

Waldi - 2010. 11. 24. 17:49

Talan a pilot ota a legjobb resz volt, leszamitva a kukorica foldes rohangaszast.

Hunnenkoenig - 2010. 11. 24. 19:36

Annak mi ertelme volt, hogy terden/combon lötte magat a nagyorru indiai csaj?

Cyrax - 2010. 11. 24. 21:11

Hunnenkoenig: Elég WTF volt, gondolom az EBE-knek ott van a gyenge pontja, vagy ez valami rituális cucc. :) Egyébként a csaj végig az Outsourced-os Asha-ra emlékeztetett!

Hunnenkoenig - 2010. 11. 26. 11:56

Hat mondjuk azt nem artott volna egy elvetett mondattal megmagyarazni, mert igy csak szimplan hülyen nez ki.

Desmond Wallace - 2010. 11. 28. 10:22

“Annak mi ertelme volt, hogy terden/combon lötte magat a nagyorru indiai csaj?”

Most esett csak le, hogy honnan volt ismerős nekem. Végig ezen gondolkodtam a rész alatt.

Peti007 - 2010. 11. 28. 18:10

Laura Innes hangja mindig ennyire irritáló volt, vagy évekkel korábban még tudott rendesen beszélni? Senki nem jön rá egy casting során, hogy olyan a hangja mint egy végstádiumú gégerákosnak?

Hunnenkoenig - 2010. 11. 30. 11:00

Küldtem ide egy kep linkes kommentet vagy 3 napja…

Waldi - 2010. 11. 30. 11:43

Hat ugy latszik a terden lovesnek nem volt kulonosebb celja, csak a megalazas/elkotelezettseg dolog.
Az az injekciora 2 perc alatt megoregszik meglehetosen lol, ilyet meg a Fringebe se tennenek be, nemhogy es verkomolynak gondolt sorozatba.
Ezek az idiota irok nem halottak rola, hogy a radiohullamok fenysebesseggel terjednek, hany ev/evtized mulva fog a muhold jele eljutni a alien anyabolygora? OMFG.
Na ki nem gondolta, hogy Gilmore Luke alien lesz? Shocking :D

Hunnenkoenig - 2010. 11. 30. 15:50

pff…

A kep linkes kommentet nem azert irtam, hogy kirakjatok, hanem hogy a linket rakjatok ki, amit küldtem…

A the event kibeszelöbe

winnie - 2010. 11. 30. 16:03

hunnen: elhiszem, de nem találom, nincs meg. ismételd meg esetleg. de nem volt 1-2 napig, hogy tudjak engedélyezni kommentet.

Cyrax - 2010. 11. 30. 17:01

Ennél sokkal nagyobb cliffhangerre számítottam egy 3 hónapos szünet előtt. :(

winnie - 2010. 11. 30. 17:03

nem úgy írták a részeket, hogy az 1×10 után szünetet tartanak.

Cyrax - 2010. 11. 30. 17:12

Jah ez jogos, akkor az NBC-t hibáztatom csak.

Hunnenkoenig - 2010. 11. 30. 22:16

Azt irtam, hogy Laura Innesnek lehet, hogy szar a hangja, de basszus milyen jo nö volt par eve:

http://www.perfectpeople.net/photo-picture-image-media/Laura-Innes-304×400-18kb-media-4273-media-121942-1189108639.jpg

:-)

Na remelem ezt nem eszi meg a szürö.

Peti007 - 2010. 12. 01. 09:40

Hunnen: Ez elég régen lehetett, de tényleg nem rossz. :P

Waldi - 2010. 12. 01. 16:03

Hunnen, ez a kep a fotoboltban keszult, nem? :D

rio - 2010. 12. 01. 20:14

Mi volt ez? A rész háromnegyede TOTÁLISAN fölösleges volt a nyomozgatós résszel, elég sportszerűtlen ilyennel húzni az időt akkor, amikor még egy rendes csattanó se marad a végére. Az alienek kommunikálnak, huuu, ez lenne a nagy Event? Ez lenne a Lost utódja? Ha-ha.

winnie - 2010. 12. 01. 21:59

“Ez lenne a Lost utódja? Ha-ha.”

ez a lost utódja. ugyanolyan szerializált high concept. és ezt is nézed:)

rio - 2010. 12. 02. 16:53

nézem, és annyira reménykedem benne, hogy sikerül fejlődnie, vagy legalább hozni azt az ártatlanul rácsodálkozó, és karfamarkoló élményt, mint a Lost az első évadban, amikor még fogggalmunk sem volt, hogy merre halad a történet… nem hiába megismételhetetlen a sikere.

Hunnenkoenig - 2010. 12. 03. 02:03

Waldi, nem vagyok benne biztos, hogy akkor mar volt fotobolt :-P

Babity - 2010. 12. 04. 12:27

Ez sosem lesz a Lost utódja, ilyet azért ne mondjatok! Annak legalább fele olyan jónak kéne lennie, ennek ahhoz semmi köze, ennyi erővel a FF is Lost-utód volt ? nem hinném! én egyelőre még várom azt a sorozatot, ami meghaladja a Lostot!

winnie - 2010. 12. 04. 12:41

az ff is a lost utódja és ez is az.

zierka - 2010. 12. 04. 19:46

fringe a lost utódja és kész! :)

bár le vagyok maradva 3 résszel, nekem kezd egyre unalmasabbá, logikátlanabbá válni (mint a flashforward, csak nem olyan nagy mértékben). pedig jól kezdett.

winnie - 2010. 12. 04. 20:47

azt sajnos csak szeretnék sokan, hogy olyan szinten legyen szerializált. egyelőre az event van, de jövőre jöhetne a helyére 2-3 utód és akkor egy talán jó is lesz:)

Tomi - 2010. 12. 05. 22:26

Számomra a jelenlegi futó sorik közül semmi se übereli az Eventet vagy a Smallvillet.

winnie - 2010. 12. 05. 22:42

ilyet csak az mond, aki nem nézi a legjobb sorozatokat. a jelenleg futó 150 sorozatból hányat nézel?

Lui - 2010. 12. 05. 23:06

Na a részemről kiszálltam ebből a híg széklethalmazból.

Nem tűrök tovább, és nem követem el azt a hibát amit a flash forward-al v a tscc-al. 1 évadon át várni, a szarabbnál szarabb részek után bízni, hogy hátha a következő jó lesz. Azt már sikerült megtanulnom, amiből 5 rész gyenge, abból 10 rész is az lesz. Nincs mese.

És én sajnálom ezt a legjobban. Mind3-ban akkora potenciál volt, hogy az agyam eldobom a kihagyott ziccer láttán…
Ha mindez egy kábeltv-n menne. mondjuk max 13 részen át. és ÜTNE. Akkor már tuti meglehetne egy valamiféle Lost-utód. de így :(

Piemaker - 2010. 12. 05. 23:45

“Na a részemről kiszálltam ebből a híg széklethalmazból.”

Akartam szeretni de nekem is pontosan ez a véleményem 10 rész után!

Hunnenkoenig - 2010. 12. 06. 09:01

Lui, nalad zavart erzek az eröben, de legalabbis nemi izlesficamot.

A TSCC a TV törtenelem egyik legzsenialisabb drama sorozata volt. Banhatod, ha nem nezted vegig.

A masodik evad masodik fele volt az ahol igazan magara talalt a sorozat es az az utolso par resz abszolut feledteti az elsö evad döcögösebb indulasat.

Tomi - 2010. 12. 06. 15:12

winnie: csak ezt a 2-t mivel ez a 2 maradt amit nem kaszáltam el. egyszerüen csak a lineáris sorikat szeretem. csi meg a többi hasonlo is jo sorozat de abbol nekem böven elég ha 1-2 havonta megnézek 1-1 részt. mivel ugysincs semmi kapcsolat az egyes részek között. Event meg a smallvillenél meg mindig van miért várni a következő epizodot…

Lui - 2010. 12. 06. 19:18

Hunnenkoenig :
Ja mert neked tetszett, máris ízlésficamom van. :D

a 2. évad közepéig bírtam és 1-2 kiemelkedő részt leszámítva nem hatott meg sajnos.
Írtad h dráma. Nos, így is hívhatjuk, és ebből a szempontból lehet h jó is volt, de a pilot akciómennyiségét tekintve elvárta volna az ember – így én is – hogy legalább annak 1/5-e maradt volna a további részekben. Az 1. évad fináléját meg … nem kommentálnám :)

lényeg csak annyi, hogy ha drámát akarok, akkor nem egy akciósorozatnak feltüntetett sorozattól szeretném azt megkapni. :S

Remélem jövőre azért lesz valami olyan sorozat, ami alapjában rengeti meg a “világomat” :D

Desmond Wallace - 2010. 12. 06. 20:51

Tomi: Walking Dead, Fringe, Vampire Diaries? Mind jobb ettől a The Event-től.

Bagosz - 2010. 12. 07. 13:21

Valóban lehetne pörgősebb,de van benne potenciál

Cléda - 2010. 12. 14. 19:28

Ez a 10 rész lenne az első évad, vagy csak imdb-n még nincs fent több info?

Sztem elég gyér sorozat, így az elmúlt héten néztem meg az eddigi felhozatalt, de a főszál kíváncsivá tesz, meg hogy mit is hoznak ki belőle.. Az apróságoktól, hogy van pár fölösleges és érthetetlen dolog, már eltekintettem… (Értem ezalatt a tükrös-fiatalodós jelenetet, meg hogy most mi is van ezekkel az öregedős kislányokkal… meg hogy Sophia és Thomas után lakat van a bejáraton téma.. :) )

Ha már jó sorozatok is felvetődtek, sztem a jó pár évvel ezelőtti Threshold c. hasonló idegenes sorozat sokkal jobb volt, és az sajnos csak 1 évadot élt meg..

Uhu - 2010. 12. 24. 10:28

Winnie, igazán nem szép, hogy szidod az egyik sorozatomat…:)Sajnos az érdeklődésem, ízlésem teljesen beszűkült. A Supnat és a Smallville kimegy, a SG(U) kasza, a vámpíros és zombis sorozatokból meg nem nézek ki annyi évadot, mint az előzőekből.

Így mi marad a földönkívüliekről és egyéb lényekről szóló sorozatokat kedvelőknek??

Waldi - 2010. 12. 26. 10:56

A korhazbol megszokott kiscsaj alien apjat is terden lotte a bergyilkos, mint az indiai alien csajszit. Veletlen lenne? :D

Waldi - 2010. 12. 31. 13:25
Ági - 2011. 02. 15. 14:00

Sziasztok!

Valaki mondja már meg, hogy hova lett ez a sorozat? Befejezték? Ennyi volt az első évad? Szünetre ment?
Mi van most?
Köszi szépen

winnie - 2011. 02. 15. 14:27

itt vannak az írásaink a sorozatról, megtalálod bennük a választ: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/the-event/

Ági - 2011. 02. 19. 16:25

Köszönöm szépen winnie

des - 2011. 03. 08. 21:53

A 11-12. rész szerintem korrekt volt. Történtek azért dolgok. Remélhetőleg a kaszás nem csap le rá. Bár ha mégis igen, még mindig ott lesz majd az új idegenes sorozat. Valami azért kell ám. :)

gio - 2011. 03. 17. 10:41

darálom épp, a 9. részben, amikor a VP-t felrobbantottak, felnyerítettem kínomban.

összesen 5 ember bírta keresni, mire megtalálták, és odamentek a fasza fekete vasakkal, csak simán odaparkol egy kék furgon, senki nem szól semmit… aztán felrobban, hát persze…

Leila is lazán szembemegy a rendőrökkel a lopott kocsival, a felrobbant épület mellől… ááá faszom.

gio - 2011. 03. 18. 10:49

jaja, 11-12 eddig a legjobbak talán, végre történnek is dolgok!

ha Leila és Sean nem találkoztak volna az apjukkal, kaszáltam volna az egészet a fenébe.

viszont még mindig nem értem, hogy Simon hogy tud ennyire ügyesen egyensúlyozni a 2 oldal között. a vérvételes komédia a sorozat egyik mélypontja volt.

gio - 2011. 03. 18. 19:21

na, ahol most állunk, 13. rész után, szerintem feljött az egész. jó, Shean meggyőzése több volt, mint kliséktől szenvedő és szánalmas, és persze megint túljártak a jók eszén a rosszak…

valahogy a váratlanság hiányzik, a kiszámíthatóság. valamelyik filmben volt, amit nem rég láttam, nem fog beugrani a címe. a rendőr ex felesége este a 3. emeleti szobában tesz-vesz, és tudod, hogy megy a bérgyilkos megölni. a nő kinyitja a tükrös szekrényt, jön a felhúzós zene, és várod, hogy amikor becsukja, majd ott lesz a tükörben a bérgyilkos, és rosszalkodik.

aztán becsukja a tükröt, és nincs sehol. oké, tesz-vesz, megcsinálja ugyanezt mégegyszer, még húzósabb a zene, izé-mizé, becsukja a tükröt éééés, nincs ott! na, hát ez hiányzik az Eventből, minden ziccert belőnek, sajnos.

de legalább izgalmas most, a hülyeségeket leszámítva teljesen nézhető.

Shai - 2011. 03. 29. 05:18

ja jot tett neki a szunet, mai resz is egeszjo volt, vegre tortenik is valami :)

Wondorog - 2011. 03. 29. 14:53

Ez az 1×15 nagyon erős volt, számomra az évad legjobb része. Végre bátrak voltak az írók meglépni, amit meg kellett, súlyos dolgok lesznek még itt :D

winnie - 2011. 03. 29. 14:56

meséljetek:)

Shai - 2011. 03. 29. 15:44

megkell nezni :)

de roviden:

SPOILER
washington monument down, 2 idegenekkel teli busz down, oregtata meg valami osidokbol itt maradt akarmi :D

Wondorog - 2011. 03. 29. 15:45

winnie – 2011. 03. 29. 14:56

Sophiaáék szétlőtték a Washington emlékművet, kiderült, hogy Lee is velük van, aztán az idegenek 3 busszal menekültek, abból kettőt szétlövetett az elnök, kb. 120-an meghaltak közülük, köztük Thomas is, Sophia busza teleportált.
Közben meg Dempsey talált egy föld alatti barlangot, meg leleteket, amiből nekem úgy jött le, hogy már kr.e 2000 előtt is voltak itt idegenek.

uhu - 2011. 04. 02. 11:42

“Közben meg Dempsey talált egy föld alatti barlangot, meg leleteket, amiből nekem úgy jött le, hogy már kr.e 2000 előtt is voltak itt idegenek.”

Dempsey akár maga is egy Alien…

Bagosz - 2011. 04. 20. 10:06

Nekem bejön az elejétől fogva. A 24-et nem néztem, de az biztos, hogy a V és a Lost sorozatokra emlékeztet.
Szóval a kaszáról még nincs döntés? Remélem berendelik a köv. évadot.

ar - 2011. 04. 20. 21:05

En is remelem, e16 es 17-el egyre csak jobb lett…

phoenix00 - 2011. 04. 23. 07:37

Spoiler!

Öngyík lett Dempsybá, na ezt nem gondoltam volna!

Niko - 2011. 04. 23. 12:12

Jo ez a sorozat,nehogy elkaszaljak nekem,akar csillagkaput is lehetne csinalni belole,mert ugye annak kasza!de hogy minden scifiben az ufok,emberek es angolok es ok is locsolkodnak husvetkor,hamburgert esznek meg szeretnek kocsikazni az nekem neha tul sok miert nincs ojan scifi ahol nem emberek az ufok es nem angolok,es nem sminkelik magukat!csinaljanak egy 3 labu negy kezu ket feju izet az ufo de nehogymar mindenutt emberek legyenek!

Nikolka - 2011. 05. 02. 19:34

Tudja valaki, hogy ki az a színész, aki most azt hiszem az utóbbi két részben tűnt fel, Sofia oldalán? Fiatal srác, annyira ismerős, és nem tudom hova tenni. IMDB-n nem találom.

Desmond Wallace - 2011. 05. 02. 21:07

Nikolka: A szökésből a kisgyerek.

Egyébként meg az írók itt se túl pengék földrajzból, mert már vagy háromszor elhangzott, hogy Murmanszk Szibériában van. Lehet, hogy nekik, ami orosz, meg hideg is van, az mind Szibéria.

Dani - 2011. 05. 03. 14:40

nem értem a dolgot. Spoiler. Blake-nek megvan minden bizonyítéka. Felvétel, hogy Jarvis kicseréli a cukrot. És a kávé elemzése ami kiömlött. Mi a jó életért nem szól senkinek?

Desmond Wallace - 2011. 05. 03. 15:32

A legújabb részt még nem láttam, de az 1×18 már megint gagyi volt: 4/10.

Nikolka - 2011. 05. 03. 19:44

Desmond Wallace: Köszönöm! Közben amúgy leesett, mikor még nézegettem az arcát :)

gio - 2011. 05. 14. 18:13

na, ez megint egy jó rész volt, lehetett drukkolni rendesen :) bár a warehouse-nál egyértelmű volt, hogy csak elterelés, hiszen ha meghaltak volna ők ott ketten, sokkal drámaibb lett volna az egész :) de mindegy is, ez már a rutin, amit évek alatt fölszed a sorozatnéző.

aminek örültem, hogy végre, valahára, hagytak valamit megtörténni: a feleség be tudta adni az injekciót, nem volt az utolsó pillanatban közbelépő akárki, hiba: megtörtént, haladhat tovább a sztori.

a hibrides részt viszont nem értem: mire számítanak, a lányka majd össze-vissza járkál, és terjeszti a vírust, csak úgy? na majd kiderül. azért egyre jobb ez az anyag, úgy érzem én.

Tomi - 2011. 05. 16. 10:59

arra számitanak, hogy a lányban kialakul a virusnak az a fajtája ami lassan de biztosan őlni fog. és nem azonnal mint ahogy a busz utasokkal történt. a virus az mutálodik és gondolom miután kész a tökéletes fajta akkor azt fogják elterjeszteni.

Cléda - 2011. 05. 17. 10:38

Nekem egyből az jutott eszembe, hogy oké hogy mutálódik a vírus, de a lány az hibrid, lehet majd nem csak az embereket tudja majd megfertőzni..

Tomi - 2011. 05. 19. 09:30

cseszett jo rész volt ez is. jövö héten sorozat záró. remélem mélton zárják le. Bár szerintem csak annyi lesz, hogy a virust megakadályozzák, meg talán a sofiát elintézzik de az idegeneket nem fogják tudni eltüntetni.

Dani - 2011. 05. 24. 12:03

oké, a rész baromi jó volt, de ha SPOILER idehozzák a bolygójukat, akkor miért volt szükségük helyre?

des - 2011. 05. 24. 17:06

Dani:

SPOILER

szerintem azért, mert lehetett látni, hogy a bolygójuk fele már lávafolyam lett, aztán gondolom át akartak ide költözni. onnan meg már csak simán átjönnek űrhajókkal.

Aragorn83 - 2011. 05. 24. 18:24

A végére kezdett érdekes lenni. Megnéztem volna mit kezdenek ezzel az új helyzettel. Úgyhogy sajnálom egy kicsit, hogy elkaszálták a sorozatot.

Cléda - 2011. 05. 25. 13:21

Az évad egyben sz*r volt, nem csoda hogy elkaszálták. én 3x hagytam abba, aztán amikor itt írták hogy jó, elkezdtem megint, de a “nézhető” és unaloműző kategóriánál nem volt jobb. az utolsó 10 másodperc bezzeg tetszett, érdekes megoldás.. így kellett volna hogy kezdődjön a sorozat, és a sok sallangot kihagyni..
ráadásul feldobtak mindig egy csomó kérdést, aztán azok mindig szépen elfelejtődtek.

összességében az alap ötlet nagyon jó scifi lett volna, de borzalmasan hozták össze az egészet.

Niko - 2011. 05. 26. 22:09

Ez a sorozat kivalo!sokkal tobb az esemeny benne mint a LOST 1 evadjaban,ha a LOST egy 6/10 (1 evadra gondolok) akkor ez messze 10/10,az akciok minden jol ossze van rakva es tetszik az alapsztori!
Ha ezt nem fogjak folytatni valamilyen formaban akkor hujek,komolyan ez a sorozat annyi penzt hozna ha raalnaanak jobban hogy porgos reszeket csinaljanak.Mindjart annyi dolog tortenik egy reszben hogy az ember nem tudja elmeseleni miutan lejart a resz mert mar nem emlekszik mindenre!
Idehozztak a bolygot ami jo volt meg minden,de az a naprendszerre eleg erdekes hatassal lenne,vagy osszeutkozne a Foldel vagy az egyik kilokne a masikat a palyajarol,eleg kockazatos manover az okos idegenektol,miert nem vittek oda Pluto melle a bolygot nem kene sok ido s lehulne hamar a bolygo,max 1 oraval tobbet jonnenek az urhajokkal.
Van egy dolog ami elegge fura a legelejen miert egy repulovel jottek ide?miert nem jottek egybol bolygostul full harci arzenallal s ledobtak volna a virust aztan mar csak vartak volna amig kinyuvadnak az emberek,nem ertelmesebb lett volna,mint hogy 66 evig nem csinalni semmit s az othoniak azt hiszik hogy meghaltunk!Mar nem emlekszem hogy hany fenyevrol jottek de jobb bolygot nem taltak?ott van a Mars is ideglenesen jo lett volna nekik kiindulo pontnak!FOLYTASSAK mert ha nem en komolyan irok egy konyvet folytatas gyanant!

winnie - 2011. 05. 26. 22:12

“Ha ezt nem fogjak folytatni valamilyen formaban akkor hujek”

nem hülyék, hiszen már senki sem nézi, szinte mindenki abbahagyta.

“Van egy dolog ami elegge fura a legelejen miert egy repulovel jottek ide?miert nem jottek egybol bolygostul full harci arzenallal s ledobtak volna a virust aztan mar csak vartak volna amig kinyuvadnak az emberek,nem ertelmesebb lett volna…”

ezért nem nézi senki, mert ilyen butaságok vannak benne. tíz ilyet lehetne sorolni minden részből.

(egyébként, amikor ez történt, akkor még nem tudták, hogy mi fog történni a folytatásban, hogy ki lesz a jó vagy a rossz, hogy mit akarnak az idegenek, hogy lesz vírus. satöbbi.)

winnie - 2011. 05. 28. 00:08

megnéztem a finálét. sajnos inkább csak a fejemet fogtam az utolsó cliffhanger miatt, ez így ócska volt. oké, nagyon hatásos, de ócska, hiszen már a 3-4. rész kritikájában szó volt erről az illetőről, hogy hova tartozik…

a rész nem volt rossz egyébként. nem kaszálom, ha ilyesmi maradt volna a sorozat, mert heti 40-nek megteszi, maximum nem gondolkodik az ember a butaságokon.

amit rosszul csináltak itt és a v-nél is: a sorozat közbeni minisztorik, pár részes vendégszereplők a finálét tekintve nem voltak lényegesek. itt vár a gépen az 1×11 és 1×12, csak sosem volt időm visszaszállni, hogy megnézzem, jobb lett-e a sorozat. de így, hogy az 1×05 után megnéztem az 1×22-t, szinte semmit sem vesztettem. persze tudom, hogy ott volt dempsey, ott volt leila tesója, meg szibéria vagy virginia madsen 4 részes vendégszerepe (ő róla végképp semmit nem tudok:) – ezeknek szerepe van a mitológiában, de a fináléban nem volt.

pozitív: zeljko ivanek, mint pozitív hős. negatív: a tömeggyilkos vicky-t még mindig nem ítélték halálra, szabadlábon van és az írók azt akarják, hogy a néző szimpatizáljon vele.

ja. és a “the event” magyarázata… totális mélypont.

winnie - 2011. 05. 28. 00:17

nem mintha fene okosnak hinném magam, csak csalódás, hogy nem váltottak. idézet az 1×05-ös kritikámból:

“Mivel az “idegenek köztünk vannak” sztori feltételez még minimum egy “nem az, akinek látszik” karaktert a főbb szereplők között, kíváncsi vagyok, hogy mikor jön a “nagy” felfedezés, hogy “jé, ő is közülük való.” Az a helyzet ugyanis, hogy nagyjából egy karakter van, aki nagyon adja magát idegennek. Ergó a felfedezés sem lesz nagy. Remélem, erre az írók is rájönnek és még időben váltanak.”

Desmond Wallace - 2011. 05. 30. 19:46

“meg szibéria”

Ami nem is Szibéria volt, csak az írók annyira bénák, hogy nem bírtak utánanézni annak, hogy hol van Murmanszk.
Ráadásul még vagy 3 részben is emlegették.:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz