login |

Pilot-mustra: Chase – 1×01

2010. 09. 22. 18:11 - Írta: winnie

20 hozzászólás | kategória: 2010/11, kritika, pilot-mustra,

Na, megjött az első idei krimi, melyet nem valami érdekes csavarral és nem is a karakterekkel próbálnak eladni, hanem talán az akcióval. A koncepció és a cím alapján például minden részben üldözések várhatóak, földön, vízen, levegőben. A pilot például azonnal egy random futó üldözéssel kezdődik, a női főhős marcona arccal rohan a haramia után, de szerencséjére a társak nemsokára besegítenek neki. Itt már sok minden eldőlhet, hiszen a néző meg tudja ítélni, hogy mennyire jön be neki Kelli Giddish, aki a Past Life után pár hónap alatt a második főszerepében tűnik fel. Sőt, ha már a főhős, akkor nem csak a tetszik-nemtetszik kérdésen lehet elrugózni, hanem azon is, hogy a keménycsaj imidzs mennyire hitelesen feszül rá.

CHASE – 1×01 – 4/10

Chase - 1x01-a

A sorozat krimi, akciókrimi, benne U.S. Marshallok üldöznek bűnözőket (mindenki vágja ki képzeletben kartonból Tommy Lee Jones-t a Szökevényből). A felállást sok sorozathoz lehet hasonlítani, nekem érdekes módon a Criminal Minds jutott az eszembe, hiszen ott is az elkövető helyébe próbálják képzelni magukat a nyomozók. Itt is, csak nem annyira darkos a hangulat. A különbség annyi, hogy a pilotban tudják pontosan, hogy ki a rosszfiú, s a csapat megpróbál egy lépéssel elé kerülni.

Chase - 1x01-b

A csapat, amiben van két férfi és két nő, plusz egy újonc is jön, mert az mindig van a pilotokban, mert amit neki megtanítanak, azt a nézővel tudják közölni információ gyanánt. Karakterektől nem kell félni, egyelőre csak a színészi játékból, habitusból, egyéb megnyilvánulásból lehet tudni, hogy melyik figura nagyjából milyen – ami nem is baj, egy ilyen sorozatnak ez áll jól. (Persze siker esetén idővel biztos megtudjuk, hogy ki jár kivel, vagy, hogy kinek van macskája.)

CHase-1x01-c

A Chase-ben, Jerry Bruckheimer ide vagy oda, semmi különös nincs, semmi csavar. Kvázi egy nyomozós sorozat, melyet esetleg az akciózás különíthet el a többi krimitől. Eddig a Chase semmi extra az én krimiket kedvelő lelkemnek, közepes, engem leginkább az lep meg, hogy berendelték.

Az esélyt a szokásos plusz 1-2 részre persze megkapja, főleg a főszereplő (és a hangulatos gitárzene miatt), de jelen pillanatban el nem tudom képzelni, hogy hirtelen kihagyhatatlan sorozattá válik. Ha akarnám elférne, nem irritál, elviseltem a nagy szavakat, de, amúgy… (Emlékszik valaki a szereplők neveire?)

20 hozzászólás Ne habozz!

human - 2010. 09. 22. 18:35

SPOILER

most komolyan, miért néznek hülyének? Miután előttem levezetik, hogy gyereke van akit nem tudna bántani és hogy mexikóba akar szökni, ezután tényleg nem állítanak senkit a sulihoz? Ja hogy a főszereplőkkel meg kell mutatni a motelos rajtaütést és nem lehetnek két helyen… Áh, szerintem ez így nulla, hangulatilag is.

d-mon - 2010. 09. 22. 18:38

ez a 3. kép nagyon Shield light lett :)

JRC - 2010. 09. 22. 18:39

semmi olyan nem volt a pilotban, amiért megérne még egy próbát. igazából már negyedóra után mindent megmutatott magából a sorozat. borzalom.

windly - 2010. 09. 22. 18:46

human:én úgy emlékszek hogy volt egy mondat miszerint a rendőrök elkéstek és addigra már elvitte a kislányt.

A főszereplőcsaj bejött a Past Life-ban is, kár hogy kaszát kapott, ez kikapcsolódásnak jó, de azzal egyetértek hogy semmi extra nincsen benne. Amíg nincsen jobb addig heti akcióadagnak jó, valami átívelőszál dobna rajta.

human - 2010. 09. 22. 19:01

SPOILER

igne elkéstek, mert csak a hoteles akció után foglalkoztak vele. Ha a nővel való interjú után rögtön a két helyre indultak volna, akkor nem késtek volna el, hiszen a hotelből kisérték ki a csávót a rajtaütés előtt, aki csak ezután ment el a gyerekért, amíg rátörtek az üres szobára. MIndezt egy top15-be tartozó körözött személynél. És úgy, hogy az orrunk előtt vezették le a kislányos infót, szóval rosszul volt megírva.

cyborgwings - 2010. 09. 22. 19:17

már a kritikát sem volt türelmem elolvasni. szerintem én ezt passzolom.

petecz - 2010. 09. 22. 19:42

Megnéztem, habár nekem szimpi a főszereplőt játszó néni, nálam is kasza.

Skate - 2010. 09. 22. 19:45

Egy pár hétig még nézzem, de a Hawwaii Five-0-al vétek volna összehasonlítanom.

symor - 2010. 09. 22. 19:46

Kelli Giddish, és ezt leginkább az ide beillesztett utolsó képen látszik, rettentően hasonlít a fiatal Cathy Moriarty-ra, aki a Dühöndő bikában De Niro fiatal feleségét alakította karrierje kezdetén.

A nyitó részt még nem láttam, de annyira hiányzik egy kielégítő akciósorozat, amely nem túlbonyolított, összeesküvéssel, időugrásokkal terhelt, csak amolyan neki a falnak mentalitású.

Azt már rég nem várom el, hogy agya is legyen egy ilyen sorozatnak, pláne amennyiben Jerry vágja hozzánk, de ha az akciók jóvágásúak, mondjuk a Nikita szintjén túlmutatnak (nem túl nehéz!), annyi elég.

Meglátjuk, második blikkre lesz mit hozzáfűznöm.

human - 2010. 09. 22. 20:53

Symor: nézz hawaiit, az jobb akció mint ez

winnie - 2010. 09. 22. 20:58

mármint hawaii five-o-t, gondolom:) szegény hawaii-t lelőtte 5-6 éve az nbc, mert eric balfour volt benne.

symor - 2010. 09. 22. 21:06

Értettem, vettem, talán lesz jobb is, köszi :)

Nikki - 2010. 09. 22. 23:09

Untam. Visszagondolva nem is tudom miért szenvedtem végig a 40 percet. Ja igen, mert minimum 1 esélyt meg szoktam adni, de ez ennyi volt.

Llew - 2010. 09. 22. 23:33

Egynek elment, de nem tudom elképzelni, hogy hosszútávon érdekes tudna lenni. Elsőre azt mondom, hogy ilyen szökevény üldözősben a Wanted jobb volt. Mondjuk ott nem voltak csajok, de azok itt se sokat dobnak a dolgon. Az a legnagyobb baja, hogy olyan semmilyen.

montanosz - 2010. 09. 23. 07:27

sajnos elkövettem azt a hibát hogy a heti flashpoint után próbáltam nézni, hát így éppen csak nézősre sikeredet, aztán meg elég bénán látszott hogy valójában derékig érő vízben birkóztak. meg 40 percig üldőzték elérhetetlenül a gyilkost, aztán 5 perc alatt mindent megoldottak és hopsz már el is kapták, gameover. szal ez a végére elkapkodott volt…

ja a 12 követett sorozattal hanyadik vagyok vajon a listán))

M76 - 2010. 09. 23. 21:54

Nálam bekerült a hall of fame-be a sorozat, mégpedig a leggyorsabb kasza kategóriában.

3 percet élt

Már ott kiborulta a bili, hogy fickó berohan házakba ahonnan gyakorlatilag bárhol kibukkanhat de ahányszor csak kibukkant mindig egy rendőrautó farolt keresztbe előtte. Kb 80-as évek akciókrimijeinek elengedhetetlen kelléke a rosszfiú előtt keresztbe faroló autó, ma már kicsit gáz, főleg 3 percen belül 5x alkalmazva.

Aztán volt az a tény hogy sprintelnek mint a barmok de amikor megállnak tök rendezett a külsejük még csak le se izzadtak a bőrkabátba a tűző napon futva, de még csak nagyon nem is lihegnek. És ne mondja nekem senki, hogy azért mert edzésben vannak. Hiába van valaki edzésben, ha üldöz valakit, akkor teljes erőbedobással teszi, és akkor ugyanúgy elfárad hiába van edzésben, csak gyorsabban tud futni teljes erőbedobással.

De az I-re a pontot az a műbadass “so no she didn’t teach me” szöveg tette fel 3:00-nál.

Mondragon - 2010. 09. 24. 23:29

Ilyen gyenge dialógusok még a Barátok köztben sincsenek. 10/0 Bomb

atillaahun - 2010. 09. 26. 00:19

Kb. az a színvonal amit Chuck Norris hozott a texasi kopóban, csak itt még van egy pár plusz felesleges szereplő, és még pörgőrúgni sem tudnak.

Maniac84 - 2010. 09. 27. 22:14

Meg nem tudnám mondani, hogy miért is szenvedtem végig ezt a pilotot. human kommentjével teljes mértékben egyetértek. Ráadásul nem is ez volt az egyetlen eset ahol kilógott a lóláb. Már a barátnővel el kellett volna kapniuk. Egy jobb akciósorozatnál még hajlamos az ember ilyet elnézni, de ez közel sem az a kategória. Ezenfelül a karakterek is teljesen érdektelenek. Részemről idei év leggyengébb pilotja. 2/10

nagydee - 2010. 10. 03. 23:25

én most jutottam el oda, hogy megnézzem. eddig nem is olvastam a kritikát és már megint kiderült, hogy jobb lett volna olvasni előre.

nekem folyamatosan Saving Grace utánérzésem volt, de valahogy úgy, mint a kínai adidassal… négy csík, meg ronda, meg szét is esik… mintha az írók nézték volna ama sorozatot és úgy gondolták volna, hogy az kicsi, szőke, délvidéki (nem vagyok igazi amerika ismerő, úgyhogy ez lehet nem is így van) rendőrcsaj, az jó gondolat, persze misztikum az nem jó, mert bonyorult, csúnyán se beszéljen, mert az problémás és szex sem kell. persze ettől még lehetett volna jó, ha van valami ötletük. de nem volt.

szóval kasza, annyira, hogy nem is tartom be a hármas szabályt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz