login |

Pilot: Hawaii Five-O

2010. 09. 23. 04:33 - Írta: human

60 hozzászólás | kategória: 2010/11, kritika, pilot-mustra,

Szégyen, de úgy tűnik, hogy a CBS fogja hozni a klasszikus akciósorozat adagot hetente, legalábbis ha tartani tudják az ebben a pilotban bevetett mennyiséget.

shootthefukers

A történet? Hát, amolyan “egy rész, egy ügy” felépítésű lesz a sorozat, így nincs túl sok. Azért a CSI-nál kicsit jobban készültek és egy halványabb főszál már most van, a korrupt zsaruk lebuktatása, de erre nem hiszem, hogy már most külön részeket rendelnének. Marad a rendőrségi akció, abból viszont elég sok.

Igazából van alapozás, méghozzá egy teljesen régimódi, csapat összeszedős részt láthattunk itten a pilot címén. A főszereplő katona az apja halála ügyében utazik haza Hawaiira, elkapni a gyilkost, közben pedig a sziget polgármestere (vagy ki) felkéri, hogy legyen egy speciális rendőri egység vezetője, ha már ott van. Pár feltételt szab a csávó, az egyik természetesen az, hogy ő válogatja össze az embereit. Ezt láthattuk.

haw2

A sorozat kicsit olyan, mintha az NCIS: LA jobb változata lenne. Most leütnek annak a rajongói? Azzal szemben ez a kezdés teljesen szórakoztató. Talán mert a két főszereplő sokkal jobban lett kiválasztva? Működnek szinte buddy zsarukként, ahogy feszegetik egymás tűrésének határait és már itt is becsúszik pár ugratás, ami egyszerűen kell. Az előbb Alex O’Loughlin és Scott Caan párosáról beszéltem, ők erőteljesen összeillettek a pilotban. Ezért szomorú, hogy a melléjük bekerült Daniel Dae Kim és Grace Park duó, a másik két főszereplő, már nem remekelhetett. Remélem később jobban felépítik majd a karaktereiket, mert így elég semmilyenek, de egyelőre nem vettek el az élvezetből sokat.

A helyszín pedig azt a különlegességet fogja adni, hogy szép, meg esik a CGI eső (haha, az vicces volt) és süt a nap. Valójában az lesz a plusz, hogy kicsi a város, 1 millió lakost emlegettek. Ez olyan szempontból érdekes, hogy belterjes az egész, a bűnözők egymás között szinte mindenkit ismernek, nehéz “bentről” információt szerzeni. Érdekel ebből a helyzetből hogy lesz 22 részes évad.

Még a kidolgozást akartam említeni. Bár egekbe nem lehet emelni, azért a Nikitánál sokkal, de sokkal jobban figyeltek az akciók kidolgozására. Itt sem volt tökéletes a bunyó, de közelebb volt hozzá. A tűzharcokban pedig még inkább ég és föld a különbség. Tudom, hogy apróság, de az ahogy O’Loughlin tárat cserélt vagy ahogy arra a csomagtartóra felugrott, hát volt benne valami megállíthatatlanság, ami mindig jót tesz egy akcióhősnek. Tényleg baromi kíváncsi vagyok mennyire sikerül majd ezt tartaniuk a kevésbé pénzes részeknél.

Egy 7/10-et kiadok rá. Ez lehet a popcorn akció ha minden jól megy, fingers crossed, komolyan. A jövő héten biztosan ott leszek még.

60 hozzászólás Ne habozz!

Shana - 2010. 09. 23. 05:06

Engem megvettek. Szerintem nagyon ügyesen tették háttérbe a másik két szereplőt most, rámentek a Alex O’Loughlin és Scott Caan közötti ellentétre, ami miatt érdemes belenézni a következő részbe. Ha ilyen szépen tudatosan építik fel az egészet akkor fincsi lesz.
De én is pont azt mondom, hogy finger crossed. Még akármi lehet. Meglátjuk :)

DM - 2010. 09. 23. 05:09

4:33-kor posztolni pilot kritikát igazi junkie-ság :D

Wynonna - 2010. 09. 23. 05:45

Én imádtam, van néhány sorozat, ami már a hangulatával megvesz. Itt bírom a főszereplő párost, jól működnek együtt, tetszik a helyszín, a zene, szóval engem ezzel meggyőztek teljesen :)

LuPuS - 2010. 09. 23. 06:22

Nos az első rész alapján jöhet, majd kiderül mi lesz belőle.

Pr13m - 2010. 09. 23. 06:31

Nekem is egy 7/10 volt a pilot, szóval tuti, hogy maradok. Azt kaptuk amit a bemutatók is ígértek. Poénok és jó kis akciók!
Várós a köv rész!

Sigismundus - 2010. 09. 23. 07:48

” a sziget polgármestere (vagy ki) ”

Szerintem városnak van polgármestere. Amerikában meg inkább kormányzója a különböző államoknak, nem? Legalábbis a soktucat sorozatból ezt megtanulhattuk.

Anthonz - 2010. 09. 23. 08:02

Nem hiszem, hogy minden részben ennyi akció lesz majd. Sajnos a párbeszédek elég átlagosak voltak, több helyen is előre tudtam mit fog mondani a szereplő.
A szigetről random bevágott képsorok szépek, de valahogy nem passzoltak annyira, valahogy nem jött át annyira a hangulat (nekem a Sharkban amikor bevágtak Miamiról képsorokat sokkal hangulatosabbnak tűnt).
A “főgonosz” azt hittem megmarad ilyen főszál féleségnek, szóval meglepő volt hogy egyből elkapták. Bár mondjuk hullát nem láttunk, szóval asszem túléli.
Én is maradok még egy pár részre.

Gyurma Pappa - 2010. 09. 23. 08:29

Hawaii állam ugye, szóval van kormányzója. Őt tisztelhettük a hölgy személyében. Meg ugye State Police Task Force a nevük. :)

Egyébként tetszett. Hasonlóan érzem magam, mint a Human Targetnél, hogy nem várok sokat csak hétről-hétre legyen valami akció, és nézni fogom.

Llew - 2010. 09. 23. 08:32

Az elején az akció klassz volt, rögtön azt mondtam ez kell nekem. Viszont a pilot “sztorija”, ezzel a kinyírlak te szemét bosszú vonallal elég snassz volt. Mikor megláttam James Marsters, meg apukát, na mondom ezek ismert arcok ezek maradnak hosszabb időre is. Aztán mégse. Könnyed kis szórakoztató cucc, szép helyszínen, jó szereplőkkel. Én maradok.

Mammut - 2010. 09. 23. 09:18

megint teljesen egyetértek humannel, ritka :) annyi a különbség, hogy nálam 8 lett, remélem, hogy továbbra is a csapaton marad majd a hangsúly, és nem hú de komoly ügyeken, várom a következő részt :)

Hooligan - 2010. 09. 23. 09:19

Engem simán megvettek kilóra ezzel a pilottal. Felvezetésnek tökéletes volt és a karakterek is rendben vannak. Mikor Jin volt a képernyőn egyfolytában vigyorogtam, de ez csak a Lost utóhatása. :)

9/10, messze jobban tetszik eddig idén mint bármi.

Harlequin - 2010. 09. 23. 09:35

Nem vártam sokat, nehogy csalódjak, de ez így most részemről igencsak okés volt. 7,5/10. Soha rosszabb epizódot. Kellemes szórakozás, popcorn, ez kell nekem most heti 40 percre.
Biztosan maradok, s kivívta magának a lehetőség, hogy még fog kapni tőlem utolsó utáni esélyt is :)

and1 - 2010. 09. 23. 10:04

Semmit nem vártam, és sokat kaptam!
Remélem, James Marsters-t nem írták ki az első epizódban, imádom, mióta Spike-ként láttam…
Alexet is szeretjük a Moonlight óta, sokat javult a játéka, de mostanában láttam valami romantikus filmben is, de most nem jut az eszembe…( talán Jennifer Lopezzel?)
Mindenesetre én is maradok még pár részre, és ha hozzák ugyan ezt vagy közel hasonló szintet, akkor nézős az egész évad.

sophie - 2010. 09. 23. 10:17

Nekem nagyon bejött a sorozat! A szereplők szuperek, főleg az általam imádott Alex O’Loughlin, de Scott Caan is meglepett, nem hittem, hogy így bírni fogom már az első rész után. Egyetlen negatívum talán a lányka… azért elviselhető, csak jobbat is találhattak volna.
Így tovább!

Doug - 2010. 09. 23. 10:26

Hát nekem nagyon nem jött be. Jó mondjuk eleve a stílus se a kedvencem.
Karakterek közül Danny jó a többiek nagyon semmilyenek. Az akciókból meg a verekedéseken felröhögtem, de a csomagtartóra ugrás viszont jó volt (meg 1-2 hasonló). Az eső meg undorító. Nekem 5/10.

Nagyon ritkán hagyok abba sorozatot, de ezt nem nézem tovább.

Grongos - 2010. 09. 23. 10:26

Grace Park karakterét tényleg kicsit gyengén oldották meg, azon kívül király volt a pilot. Az akció jelenetek kifejezetten tetszettek, ugye csomagtartó ugrás, és a hajón a bunyó főleg, hát az szerintem marha jó volt.

moonlightgirl - 2010. 09. 23. 10:52

Na megnéztem. Másodszor. Csak azért, mert elsőre nem jött be, de rávettem magam, hogy megnézzem még egyszer, hátha először csak rosszkor néztem és azért nem tetszett, és igazam volt. Másodszorra egy az egybe bejött, csak a megfelelő időpontban és a megfelelő felvezető sorozat után (ez nekem az Undercovers volt most) kell nézni :)
Alexnek nagyon jól áll ez a szerep, Scott Caant a Tenger vadjaiban is nagyon csíptem, a többi szereplőt is remélem, hogy jobban megismerjük majd az évad folyamán.

fringefan - 2010. 09. 23. 10:57

Az eso CGI volt? Olyat is csinalnak? Azt hittem esogep, vagy nem tom… Amugy tenyleg megvarhatnak amig nem sut a nap.
Amugy ez a pilot odab@sz.

szaszab - 2010. 09. 23. 12:31

Kicsit Bad Boys feelingem volt a hangulatot illetően. De ez mérföldekkel jobb mint a CHASE.
Az kuka ez viszont nem.

andus - 2010. 09. 23. 12:36

Nekem is nagyon tetszett, pedig én sem vagyok oda az ilyen típusú sorozatokért, de Alex O’Loughlin és Scott Caan neve megvett elsőre. És nem kellett csalódnom bennük.
Az autóra ugrás nálam is ott volt :)
Szóval maradok.

v'li - 2010. 09. 23. 13:37

Elég sok klisé volt benne, de élvezhető.
A főgonosz meg tuti visszatér az évad végén, ahogy az lenni szokott. Hollywoodban a víznek varázsereje van: felhő nélkül is tud esni, és meggyógyítja a belezuhanó sérült embereket.

Kit-Kat - 2010. 09. 23. 14:08

Ezek szerint egyedül vagyok vele, de kétszer is bealudtam rajta…:D A két főszereplő párost viszont valóban jól összehozták, voltak benne egész jó pillanatok, de valahogy mégsem rántott be igazán, az epizodikus nyomozósokra legtöbbször amúgy is hamar ráunok. Nem tudom, lehet, hogy adok neki még egy esélyt, de így is túl sok a néznivaló…

human - 2010. 09. 23. 14:11

“Az eso CGI volt? Olyat is csinalnak? Azt hittem esogep, vagy nem tom… Amugy tenyleg megvarhatnak amig nem sut a nap.” Amikor közeli kép volt akkor esőgép, de amikor a várost mutatták h esik, akkor CGI

Deana - 2010. 09. 23. 14:48

Én csak egyet nem értek az felhő-nélküli-eső témán lovaglásban: ti még nem láttatok soha olyan nyári záport, amikor ömlik az eső, és mellette verőfényesen süt a nap (ugyebár ilyenkor szokott szivárvány is lenni)?! Persze furcsa volt az az eső, de nem azért, mert mellette sütött a nap…

LoGi - 2010. 09. 23. 16:37

#DM 5:09kor pedig kommentelni hozzá nem az? :P

new-york-islanders - 2010. 09. 23. 16:43

A főszereplő srác messze a leggyengébb pontja az egésznek (hát nem egy Jack Lord az biztos :), de maradok az évadra.

Skate - 2010. 09. 23. 16:48

Ebben a szezonban ez volt eddig a legjobb pilot, amit láttam (Boardwalk Empire-t még nem volt időm megnézni). Első pillanatól berántott, ami nálam ritkaság. Senkivel se volt bajom, csak Grace Park-on éreztem, hogy nem azaz alkat, aki erős férfiakat terít le egy mozdulattal, kb. a Nikitánál is ez volt az egyik fő gondom. Egy 7,5-et kiosztottam azért erre, várom a jövő hetet. A Chase meg utána hidegzuhany volt.

symor - 2010. 09. 23. 18:06

Alex O’Loughlin túlságosan fapofa, Scott Caan viszont hozza, amit kell. Szimpatikus, laza gyerek, akivel együtt érezhetünk és van humora.

Nem tudom mi lesz később, de egyenlőre ezért tipikusan olyan sorozatnak tűnik, amelyben a másodszerepet játszó férfihős az első fejére nő, és ez nincs egészen jól így.

Daniel Dae Kim és Grace Park teljesen feleslegesnek tűnő ismert arcok, ez persze szintén változhat.

A helyszín és a akciók viszik el a hátukon a pilotot, leszámítva az utolsó, szállítóhajón játszódó szcénát, mely kevésnek hat lezárásként.

A rész elsuhan a szemünk előtt, kellemesen gyorsan nyit, zajlik és kicsit túl egyszerűen zárul, ha ehhez tartja magát jó kis könnyed akciómóka lesz. Kár, hogy O’Loughlinnél nem találtak több személyiséggel rendelkező főszereplőt, viszont legalább a fizikuma a helyén van.

kiskiraly - 2010. 09. 23. 20:44

Kicsit off:

a wiki szerint már korábban is (1996-ban) készítettek egy remake-t (író: Stephen J. Cannell), de nem rendelték be.
Opening-je:

http://www.youtube.com/watch?v=l8LHQSTWt3U&NR=1
Gary Busy. LOL.

Amúgy a 2010-es pilot 7/10
A főszereplő srácot (Alex O’Loughlin) nem csípem (legalábbis egyenlőre)

schimtzi - 2010. 09. 25. 17:59

Bár abszolút nem a kedvencem a genre, ez a pilot végig lekötött. Én kifejezetten Grace Park miatt neveztem be rá, aki nekem nagyon bejövős az itteni átlagvéleményekkel ellentétben. (Mi a baj vele amúgy??? ;-))

Nem tudom a folytatásra is maradok-e, majd meglátom, mert egy kicsit nyálas ez az egész. “itt él a lányom, tehát nekem is itt kell laknom, hogy vigyázzak a rendre.” ugh. :/ Az egy négyzetméterre jutó szép emberek száma meghaladja a tűrésküszöbömet.

winnie - 2010. 09. 25. 18:24

“(Mi a baj vele amúgy??? ;-))”

túl jó, hogy igaz legyen:)

Theo - 2010. 09. 27. 14:17

Lehet volt róla szó, a régi ugye Hawaii Five-O volt, ahol a O az a betű volt, és ha jól tudom kimondva is úgy van, csak ennél, pl az imdb, meg jó sok helyen még ahol néztem Hawaii Five-0 van, ahol a 0 az a nulla szám, csak ugye náluk azt ejtik úgyis mint a betűt, a kérdés, most akkor a betű vagy a szám van a címben?

Orionk - 2010. 09. 28. 09:36

Miért van a sorozat nevében benne a 5 ?

4-en vannak, nem?

winnie - 2010. 09. 28. 09:40

hawaii az 50. állam.

bullseye - 2010. 09. 28. 19:53

2. rész eleje nem volt már valahol majdnem ugyanígy (csak mintha ott lánnyal telefonált volna az áldozat)? Vagy csak a náthától hallucinálok?

anoyinguncle - 2010. 09. 28. 22:01

@bullseye

De igen. A 24 7. évada kezdődött ugyanígy. Ráadásul a célpontnak ott is egy hasonló minden zárat nyitó eszköze volt.

anoyinguncle - 2010. 09. 28. 22:03

Ez a sorozat nagyon jó. Csak nehéz kivárni az egy hetet két rész között.

bullseye - 2010. 09. 29. 03:46

@anoyinguncle

ezer kösz, nem hagyott nyugodni a dolog…

Llew - 2010. 09. 29. 19:56

Ha a jövőben is marad ez az akció és nyomozás arány, meg fürdőruhás jelenet mennyiség, akkor nem lesz gond. Mondjuk gondolkodni nem nagyon kell közben, hogy pl. a geciemberek bent kuksolnak egy ablaktalan épületben és nincs kinti őrszemük. Sőt, rendőreink a vásárolók gépének orra előtt hatolnak be az épületbe. A vetített robbanás is gagyi volt kicsit. Viszont pörög és szórakoztató.

f.fredericks - 2010. 09. 29. 21:10

Jó volt ez. Kicsit olyan Magnum feelingem van, ami nem rossz, sőt! Egyre jobban bejönnek a szereplők, és lesznek itt hét idézetei, pl mindjárt ebből a részből a “You like hippos?” D
A szigeten lévő segítők is formák (a pilotban a fagyirús, most meg Toast). Egy szóval továbbra is nézős.

clark - 2010. 10. 02. 12:18

ez volt a legjobban várt új sori és nem csalódtam benne,sőt az biztos h nézős:D

Underberg - 2010. 10. 08. 15:18

És az elmebeteg tv2 berakta péntek este 22:20-ra

Gratulációm.

norgezoo - 2010. 10. 14. 13:55

Tipikus “nézem, mert nincs más” sorozat.
Pont tökéletes egy “csúcsforgalomban való vezetés a büdös, koszos városban” után. Gyönyörű tájak, fantasztikus nők, pörgős dialógusok, elegendő akciójelenet, gagyi effektek. Már csak egy nagy pop-corn, kóla menü hiányzik………

vuck - 2010. 11. 09. 13:23

a sorozatnak valószínűleg NEM azért (vagy nem csak azért) az a címe mert Hawai az ötvenedik tagállam.
javaslom utánanézni a five-o jelentésének.

winnie - 2010. 11. 09. 13:35

nem hiszem, hogy utána kellene nézni. aki nézi a sorozatot, az tudja, hogy miért ez a cím.

vuck - 2010. 11. 09. 13:44

mégis megkérdezték többen. 2010-ben nem lehet megmagyarázni azzal, hogy azért mert ez az USA ötvenedik tagállama. az eredeti jelentés annyira kikopott.

Slash - 2010. 11. 10. 00:48

Sztem nagyon jó sori. Nekem eddig mindegyik rész tetszett és az újoncok közül ez a kedvencem. Remélem így folyatják.

phoenix00 - 2010. 12. 15. 21:13

Hány részes az évad?

winnie - 2010. 12. 15. 22:07

22 jelen állás szerint.

mbear - 2011. 01. 07. 22:23

and1 azért nem emlékszel a mi kis naccerű Alexünk és a “GYeS”-ről visszatérő Jennifer Lopez “játékára” mivel egy valami elképesztően *ar volt! Én egy teljes évet vártam a Back Up Plan című új filmjére, de katasztröfi lett. Kár, hogy Magyarországon nem adták az Oyster Farmer című egyik korai filmjét (még a Moonlight előtt), de biztosíthatlak, hogy abban is már kitűnően játszott.

norgezoo - 2011. 01. 08. 21:44

Az imdb-n 14 rész van feltüntetve, az utolsó január 17-ére. Akkor ennyi lett volna sorozat? Kár érte, jó kis kikapcsolódást jelentett.

Slash - 2011. 01. 08. 21:59

Ne már pont most kezedett az utóbbi 2 résszel beindulni a cselekmény egyik legjobb sorozat most sztem

winnie - 2011. 01. 08. 23:53

imdb? ha kevés részt látsz ott, akkor írd be, hogy 15. meg 16. attól, hogy valamelyik felhasználó nem tudja, hogy mi lesz a részek dátuma, még nem kell félteni a sorozatot.

használj más oldalakat sorozatokkal kapcsolatban, ne olyan adatbázist, amit felhasználók szerkesztenek

norgezoo - 2011. 01. 09. 20:49

Kedves Winnie!
Köszönöm az infót.
A cbs honlapján is keresgéltem, hogy hány rész lesz, de biztosan figyelmetlen voltam.
Korábbiakban írtad, hogy elvileg 22, az imdb-n meg ezek szerint rosszul volt feltüntetve, én meg itt a frászt hozom a Többiekre, hogy mindjárt vége. De akkor remélem, hogy NEM!
Aloha Haloék :)!

Drusnemet - 2011. 01. 20. 13:03

Alap esetben nem rajongok az akciófilmekért, de erre totál rákattantam! :) A későbbi részek során jobban kifejlődnek majd a karakterek is, én a 2. rész után lendültem bele nagyon, azóta már a 8. részig jutottam 4 nap alatt. :D

Én személy szerint nagyon imádom Alex O’loughlint, valaki említette a fapofaságát, hát kérem: ez a szerepével jár. :) Kicsit Terminátoros néha a stílusa (érzelem nélkül a rosszfiú lógatása a tetőről, cápák közé dobása a másiknak, stb.), de ettől még nekem nagyon szimpi karakter, és ne várjuk, hogy ex-tengerészgyalogos létére majd tök laza lesz. Egyébként viszont a későbbi részekben láthatjuk, hogy nem teljesen érzéketlen, csak kicsit… hogy is mondjam… “antiszociális” néha. :D

Scott Caan engem is meglepett, habár már az Oceans 11-ben is bírtam. :) Egymás ugratása mindig magával hozza a poénokat is, néha már hangosan felröhögök, amiket ezek ketten művelnek. :D Szemmel láthatóan ők viszik vállukon a sorozatot – legalábbis eddig – de kíváncsi vagyok, Kim és Park mit tud majd kihozni a szerepből, mert eddig nem sokat, sajnos. :S

Reméljük, megéri a 2. évadot. :)

clark - 2011. 01. 22. 13:18

én szinte vok majdnem a 13.részig láttam és azt kell mondjam hogy jó, sőt.nekem bejönnek a karakterek ,néhol poénos is,nagyon szép hawaii,jó kütyük is vannak néha,van egy főszál is teljesen jó.most ez verseng az akcó sorik között az első helyen nálam a burn notice mellett,talán még a strike back ér fel hozzájuk de szerintem az más kategória.

én így az eddig látottakra simán adok egy 8.5/10 et!

remélem ezt nem kaszálják mint eddig minden Alexes sorit(moonlight,three rivers).

Aragorn83 - 2011. 05. 17. 21:40

Ez az évadzáró ütött! A társaság fele rács mögött…
Feletébb kíváncsi leszek ezután a második évadra.
Az új csaj, az analitikus vagy ki is szimptikus remélem állandó szerplővé lép elő a második évadban. Illetve Hero a Heroesból is állandó lett. Jó lesz ez!
Die Wo Fat, Die!

e-batta - 2011. 05. 18. 12:58

Engem kilóra megvettek ezzel az utolsó résszel! Úristen, de soká lesz még szeptember 3! Az viszont látszott az utolsó részen, hogy már akkor tudták lesz második évad, különben nem így írták volna meg. Az összes szál elvarratlan, két “állandó” szereplőt is kinyírtak közben, és érdekes lesz majd figyelni, hogy “törvényenkívüli”-ként hogyan nyomozgatnak ezután :-) Egész nyáron azon fogom törni a fejemet, hogyan hozzák majd ki őket a kóterból, de szerintem ha 126féleképpen képzelem is el, biztos, hogy a 127ik változatot fogom látni, és az is ütős lesz :-))))
ui: Mark Dacascos-t egy ici-picit többet is mutathatnák… jó-jó, tudom én, hogy kell ez a titokzatos feeling a szerepéhez, de akkor is, jó újra látni egy régi, nagy kedvencet!

winnie - 2011. 05. 18. 13:01

“Az viszont látszott az utolsó részen, hogy már akkor tudták lesz második évad, különben nem így írták volna meg. ”

nem tudták. a sorozatkészítők általában direkt ilyen finálékat írnak, hogy berendeljék őket. rengeteg sorozat fejeződött már be úgy, hogy nem tudni valakiről, hogy meghal-e vagy sem, vagy, hogy kiderült valami nagyon fontos.

(persze sejteni lehetett, hogy lesz folytatás az első adások nézettségéből, azonban egy elvarrt szálas finálé sosem jü, mert a csatorna nem fogja sajnálni, plusz lehet, hogy pár néző nem tér vissza.)

and1 - 2011. 05. 21. 07:53

Az eddigi finálék közül ennek várom legjobban a visszatérését.
Remélem okosan fogják megoldani a helyzetet, Chin pedig elkaszálta magát nálam, hacsak nem arra fogja felhasználni a helyzetét, hogy segítsen McGarett-en!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz