login |

Pilot-mustra: Mike & Molly – 1×01

2010. 09. 23. 14:44 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: 2010/11, kritika, pilot-mustra,

– I’m not laughing at you, I’m laughing with you.
But I’m not laughing.

Prológnak egy klasszikus. Tippre a siker kulcsa az lesz, (hogy egy Lara Flynn Boyle által Jane Adams-nek intézett sort idézzek Todd Solondz zseniális Happiness-éből,) hogy a készítők elérik-e, hogy a közönség együtt nevessen a “kövérekkel”, vagy inkább csak rajtuk akarnak nevetni.

Na, most nehéz dolgom van. Illetve dehogy is, nincs nehéz dolgom, hiszen abban biztos vagyok, hogy nem fogom tovább nézni a Mike & Molly-t a 2-3. epizódot követően. De a nehéz dolog kitétel azért citáltam elő, mert a Mike & Molly szerethető. A két fő karaktere kiváltképp. Nem tudom, hogy azért, mert kövérek, vagy mert ilyenek a színészek, de ha valamiért, az ő történetükért nézném a sorozatot.

MIKE & MOLLY – 1×01 – 4,5/10

mike-and-molly-02

Szitkomról van szó, klasszikus többkamerásról, közönség előtt előadottról, s benne két sokat evőről, akik járnak is egy terápiás csoportba a’la anonim alkoholisták. Ott találkoznak, és elkezdenek összejönni. A férfi (Mike, foglalkozása: rendőr) oldaláról beszivárog mellékszereplőnek egy Reno Wilson, aki a viccesnéger akar lenni, de inkább az “ásítós, Hahotából áthozott poénokat lökő” néger, akinek az a mázlija, hogy annyira nem idegesítő. A nő (Molly, foglalkozása: tanár) oldaláról pedig a kórosan nem kövér anyuka, plusz a dögös, és a tudatmódosító szereket nem megvető húgica jön. (Plusz még az állandó helyszín étkezde pincére/tulaja is játszik.)

mike-and-molly-01

Egy kövér szitkomról van szó, ahol, legalábbis a pilotban, azon lehet röhögni, hogy “jé, ezek kövérek”, ami alantasnak tűnhet, s talán az is. Kérdés, hogy a jövőben mennyire fognak kövér poénokkal operálni (jé, összedőlt az asztal, amire rátenyereltem, jé “- leadtál két kilót, – a szellentésem két kiló”), mennyire mennek rá arra, hogy két félszeg és, mondom, szerethető ember közel akar kerülni egymáshoz, és mennyire veszik elő, a kialakított tónusba abszolút nem illő poénokat, a drogtól, az anyuka blowjob-ján át az ugyancsak poénfaktorként szolgáló kificamított kisujjig. (Nekem is volt ilyen, csak nem a kisujjammal. Brr.)

MIKE & MOLLY

Fura volt látni ezeket a poénokat, de talán épp ezért sem pakolható egyértelműen skatulyába a Mike & Molly, talán épp az eklektika miatt szerezhet meg egy szélesebb közönséget. Persze a 2-3. rész után okosabbak leszünk, hogy az immáron írócsapat milyen irányba viszi el a poénokat de, mint írtam, nem tudom elképzelni, hogy maradásra bírjanak. Szerethető, kövérségükkel poénkodó főszereplők ide vagy oda. Ha tipikus új szitkomot akarok, akkor van jobb.

11 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2010. 09. 23. 14:57

Nem sikítva röhögős, inkább a végigmosolygós kategória. Sok időm van, úgyhogy nézni fogom.

lostgab - 2010. 09. 23. 15:21

Nem is tudom, ez volt az első idei szitkom, amit bepróbáltam, akkor egészen bejött. Aztán megnéztem még a Running Wilde-ot, a Raising Hope-ot meg a Better with You-t, így a második helyre szorult. Tényleg a legnagyobb előnye az, hogy a két főszereplő karaktere aranyos, főleg a tanárnőé. Nekem a rendőr néger haverja idegesítő, a pincér pár beszólása jobban tetszett. A drogos húg sem túlságosan jó szerintem, nekem műnek hatott. Ami nagyon tetszett, az a randira hívás, jól megoldották szerintem :) Majd pár rész után eldöntöm, hogy maradok-e, vagy sem.

oxigen - 2010. 09. 23. 15:28

szeretem a szinesznot meg gilmore girlsbol
olyan kis kedves, megmosolyogtat

.tnm - 2010. 09. 23. 15:54

az az igazán durva, hogy szinte az összes nem-fat-joke nagyon jóra sikerült (főleg a néger kislány beszólása, meg a zsaru főhős apjának története, vagy ahogy a végén végre randira hívja a csajt a jegyzőkönyv közben)
ezen nevettem a legtöbbet a hétfői CBS szitkom blokkból ezen a héten.
ami aggodalomra, adhat okot, hogy nem nagyon tudom elképzelni hosszútávon miket lehet még elővenni, 99%, hogy valami új konfliktus elő fog jönni (újonc rendőr, vagy a zsaru csókának le kell fogynia x időn belül, hogy járőr maradhasson, vagy a csaj családja ellenzi majd a kapcsolatukat), valami mindenképp kell, mert amúgy tényleg csak a kövérségi poénok maradnak, amik első részben se a pozitívumok sorát szaporították többnyire.
a pilot másik nagy hibája, hogy nem volt szenzációs (lásd HIMYM, vagy a The Class, ahol az első 1-2 rész nagyon nagyot tudott ütni és csak utána álltak be egy állandó -alacsonyabb- színvonalra az első évadban). emiatt a M&M-t is, már amennyiben a minőség nem csökken idehaza is olyan késleltetéssel fogják majd felfedezni a junkie-k, mint pl. a TBBT-t, vagy a TaaHM-t.

zsemlye - 2010. 09. 23. 15:58

kasza, hirtelen halál a pilot után, pedig sokat vártam tőle

Maminti - 2010. 09. 23. 17:40

Szerintem alapvetően aranyos lett ez a pilot főleg a két főszereplő miatt. A füves hugi tényleg eléggé nem illett bele a képbe. Én mindenképpen maradok még pár részre.

MissLobyt - 2010. 09. 23. 20:14

Ééédes volt, imádtam. Nálam 7/10. :)

keats - 2010. 09. 23. 21:06

Régen nevettem ennyit. Én lepődtem meg rajta a legjobban.

Eltiron - 2010. 09. 24. 23:17

“Régen nevettem ennyit. Én lepődtem meg rajta a legjobban.” Szintén. 7.5/10, jó volt!

mgitta - 2010. 10. 01. 21:32

Tényleg nem az a sírva röhögős, hanem az a végigmosolygós, főhősöknek drukkolós. :) A 2. részben jó volt, hogy a fő konfliktus nem a kövérségükből, hanem másból, a lány megfázásából eredt. Remélem továbbra is ilyen marad :)

clark - 2010. 11. 17. 12:31

nem igazán vicces,elég lightos sitcom.a pilot után ez is kasza.sokkal jobb sitcomok vannak,ez időpocsékolás.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz