login |

Pilot-mustra: Better With You – 1×01

2010. 09. 24. 16:24 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ó, hát ez nagyon aranyos volt, de a folytatással kapcsolatban kétségeim vannak. Az ABC szerdai szitkomja remekül illik a többi családi közé, a főszerepben régóta házas apu és anyu, annak két lánya, plusz a lányok két pasija. A csavar, hogy az egyik lány már 9 éve együtt van a fiújával (no házasság), míg a másik két hónapja és bejelentik az esküvőt. A szitu pedig hozza a poénokat, hiszen a lánytestvérek ilyenkor féltékenykednek. Vagy valami hasonló.

BETTER WITH YOU – 1×01 – 7/10

Better With You - 1x01 - a

Lehet, hogy nem a poénok vitték el ezt a 20 percet, hanem az, hogy minden színészt jól ismertem? (Ráadásul Jennifer Finnigan és Josh Cooke a Committed-ben is egy pár volt.) Vagyis majdnem mindet, hatból ötöt, hiszen a másik srác teljesen újonc – és mégis azonnal nyerő lett, amikor kiderült, hogy milyen karakter. Oké, egyelőre elég papírlap, de attól még nagyon vicces.

Better With You - 1x01 - b

To… I?

A kezdés tipikus, egyszer poénokkal volt tele (na, milyenek a 35 éves házas szülők?), de ettől még nagyon kedvesnek és (lőjetek le, mert agyonhasználom a szót) szerethetőnek találtam. Egy szitkomban, ha nincsenek idegesítő karakterek, az fél siker. Viszont. Minden, ami jó volt, az a felütésből adódott, a korai lánykérésből, hiszen ezt kellett elmondani a szülőknek, erre kellett felkészíteni a vőlegényjelöltet és ezen kellett kiakadnia a másik lánynak.

Better With You - 1x01 - c

Azonban most, hogy ezen túl vannak, hogy oda a szituáció friss komikuma, jöhet egy sima családi szitkom. Ezért hiába a remek pilot, a Better With You esetében hatványozottan igaz, hogy mindent a második-harmadik epizód fog eldönteni. Ráadásul a három párral operáló, kicsit Rules of Engagement-es (vagy Til Death-es) felállás is elég nehezen háborgatható a romantikus oldalról, márpedig, ha csak családon belüli interakció lesz kevés vendégszereplővel, akkor nagyon erős, poénforrásnak perfekt, vagy poénokat szállító karakterekre van szükség, ezt pedig nem látom a Better With You szereplőiben, mert azok egyelőre inkább csak az említett kedvelhető skatulyába tartoznak. Egyelőre.

13 hozzászólás Ne habozz!

dragon1986 - 2010. 09. 24. 16:40

Jennifer-t és Josh-t nagyon megszerettem a fent említett sorozatban, itt is jók voltak. Jennifer meg nekem még mindig eyecandy. Igen egyik poénnál sem hahotáztam, de én biztos maradok. Az új komédiák közül Outsourced nagyon bejött, ezért ez csak a második.

Dregnarr1 - 2010. 09. 24. 16:58

Az eddig lement új sitcom-ok közül ez volt nálam a leggyengébb. A karakterek nem rosszak, de semmi varázst nem éreztem. Talán majd a folytatásban.

kiskiraly - 2010. 09. 24. 17:08

A idős házaspár kivételével senkit sem ismertem. Nekem bejött. A vörös hajú húg engemet Isla Fisher-re emlékeztet. Karakterek okésak, kiváncsi vagyok, hogy a rész végi fejlemény miatt hogy fog továbbmenni a sztori.

Egy dolog zavart kicsit: a nővért játszó színészcsaj arca nekem elég “mű”-nek tűnt. Ha értitek mire gondolok.

cyborgwings - 2010. 09. 24. 19:31

a múltkori tweeted miatt muszáj volt megnéznem, és tényleg szakadtam a “to i”-nál. :)
amúgy nem volt rossz, ahhoz képest, hogy anno az upfronts idején nem érdekelt az ötlet. második részre tuti maradok.

MonkFan1 - 2010. 09. 24. 21:37

egész jó volt :)
bár lehet, hogy a nemházasodós pár miatt, őket imádtam a committedben :)
amúgy ez a James Borrows miért csak pilotokat rendez legtöbb esetben? ő adja meg a kezdő lökést? :D

Eltiron - 2010. 09. 24. 22:10

Ez aranyos volt, nem annyira jó, mint a Raising Hope, de oké.
5.5/10, jövő héten ugyanitt.

lostgab - 2010. 09. 25. 10:39

Nagyon megtetszett, nálam az a nyerő az idei szitkomok közül. A to… I? nál én is kész volt :D Persze ez még csak az első rész volt, de én nagyon reménykedem, hogy egy találtam magamnak egy jó kis sorozatot :) Azért tudnak még szerintem szuper témákat előhozni, esküvői készülődés, idősebb csaj mégis házasságot akar, stb. Biztos, hogy maradok, ha csak el nem szúrják nagyon.

Lengabor - 2010. 09. 25. 16:43

Nekem is nagyon tetszett, mindenképpen nézős tovább is, igaz én Debra Jo Rupp miatt nézte bele, belőle kicsit keveset kaptunk, de végülis itt nem ő a főbb szereplő. Remélem hasonló színvonalon folytatódik :)

Castor - 2010. 09. 25. 18:18

A hét idézete volt az Uncle Ben like rice:D Kész így kell meggyőzni 20 perc alatt, hogy valami jó.

CyClotroniC - 2010. 09. 27. 01:00

Ma néztem meg az összes sitcom pilotot, toronymagasan ez volt a legerősebb, nálam hozta a 8/10-es szintet, és már most tudom, hogy végig maradni fogok. Nálam minden sitcom sikere azon múlik, hogy mennyire jók a karakterek, hiszen ugye a poénokat rájuk írják és velük adják el, itt meg telitalálat mindenki. A Committed-es páros eleve előnnyel indult nálam, egyik kedvenc sitcomom volt anno, de még előlük is ellopta a showt a buta srác.

Nagyon-nagyon erős volt tényleg. Az Outsourced-tól vártam a legtöbbet, de ez beelőzte egyelőre, igaz utóbbinak több idő kell majd, hogy kinője magát.

Juha - 2010. 09. 30. 00:14

hát ez szerintem sajnos nagyon gyengére sikerült… annyira kiszámítható/sablonos volt sok helyen.

egyedül a “barát” beszólásain lehetett jókat nevetni, úgyhogy amiatt még 1-2 rész belefér, de első részek alapján az Outsourced jobb :)

Maniac84 - 2010. 10. 02. 01:26

Engem megvettek kilóra, pedig elég kevés sitcom-ot nézek és azokat se rendszeresen. A karakterek tetszenek és végig szórakoztató volt az epizód. A folytatást illetően meg csak annyit, hogy én bármit elnézek amiben Joanna Garcia van. 8/10

clark - 2010. 11. 17. 12:29

ez nagyon gyenge volt,most néztem a pilotot,elvesztegetett 20perc volt,ezerszer jobb a bleep my daddy says,mint ez.egyből kasza.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz