login |

The Office: kezdett a 7. évad

2010. 09. 24. 14:23 - Írta: CyClotroniC

20 hozzászólás | kategória: kritika,

I suppose summer had to end sometime. It’s sad though, because I had a great summer. I got west nile virus, lost a ton of weight. Then I went back to the lake and I stepped on a piece of glass in the parking lot, which hurt. That got infected. Even though I peed on it. Saw Inception… or at least I dreamt I did…

A tavalyi szezonzáró során nem sikerült túl pozitív kritikát írnom a sorozathoz, mert egyértelműen a leggyengébb szezont tudhatjuk magunk mögött, leszámítva az esküvős epizódot, ami tényleg egy gyöngyszem volt a The Office életében. Ehhez hozzájött a hír, miszerint Steve Carell a szezon végén kiszáll a sorozatból, így nem mondhatnám, hogy optimistán vártam a szezonnyitót.

office1

A lipdubos cold-open zseni, mint mindig, de általában ebben a kategóriában odapakolta az Office csapata a komplett sitcom mezőnyt, amit ezúttal némi zenével, “tánccal” és feelgoodsággal tettek. Igazán nem tudom, hogy minek örültek, vagy mit ünnepteltek – talán a sokkal hangulatosabb, vidámabb, Office-osabb új főcímet – de nagyon bejött az egész, abszolút pozitív előjele volt egy jó szezonnyitónak. Tovább a spoilerekhez!

Az tény, hogy némi csoportdinamikai változással indult útjára a szezon, és ha tartják magukat a tervhez az írók, és nem csaponganak az apró, de használható ötletek között, mint azt a 6. szezon során tették, akkor jó kis feelgood évad elébe nézhetünk, hiszen kínos humor ide vagy oda, Michael Scott megérdemel majd egy meghitt búcsút a sorozattól.

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen voltak azért események ebben az epizódban is. Dwight valóban megvette az épületet, tehát nem faroltak ki a készítők a nyár során ebből a minicliffhangerből, és megpróbálták Gabe-et is jobban kihasználni, így hozzácsapták az Erin-Andy történetszálhoz.

office2

Ami a poénokat illeti, nem voltak gondok, hiszen a szokásos Office-módszerrel lett adagolva a humor, félmondatokban jó sok iróniával, és rengeteg aktualitással fűszerezve. Talán nem is az aktualitás a legjobb kifejezés, hanem az, hogy nagyon érzékeny ez a show a való világ eseményeire, így behúzzák a poénok közzé az Inception-t, a Twitter-t vagy ha kell, akár a FarmVille-t is. Apropó… Do You Wuphf?

Michael unokaöccse, Luke eszméletlenül idegesítő volt, nem is nagyon tudtam rajta mosolyogni, leszámítva azt a spontaneitást, ahogy beadagolták nekünk a rokoni viszonyt, no meg white-boardos eligazítást. Másfelől viszont pozitívum Jim & Pam karaktere, akiket egy-egy epizód kivételével már lassan 2 évadja nagyon rosszul kezelnek az írók. Valahogy túl felnőttek és komolyak lettek, de ebben a szezonnyitóban végtelenül aranyosak voltak, így örülnék, ha ezen a vágányon maradnának továbbra is. Jó, ehhez kellettek a Dwight-szívatások is, amik az Office hőskorát idézték, ami lehet, hogy egyes nézőknek már elcsépelt, de szerintem nagyon feldobja az epizódokat 1-2 ilyen gyerekcsíny.

office3

A szezonra nézve sokat nem tudnék jósolni, hacsak azt nem, hogy Michael valami szép lezárást és búcsút kap majd az íróktól, tegyük hozzá, megérdemli. Maga az epizód olyan 7,5/10-es volt, ahol fél-fél pont a cold openért, valamint Jim & Pam visszafiatalításáért jár. Nem volt kiugró, de teljesen korrekt Office epizódot kaptunk, ami egy kicsit visszahozta a 2-3. szezon báját.

20 hozzászólás Ne habozz!

Bebi - 2010. 09. 24. 15:17

Nagyon jó rész volt!

A cold open egy “lipdub” volt. Amerikában az irodák dolgozói vagy középiskolások szoktak ilyet csinálni és feltöltik youtube-ra :)

CyClotroniC - 2010. 09. 24. 15:21

Bebi: A feliratot láttam én is a reluxán, de gondoltam nincs mögötte semmi “mozgalom”, csak úgy letátogják a számot. A lényeg, hogy ma is tanultam valamit, köszi az infot :)

Gyike - 2010. 09. 24. 16:44

mit mondjak,rendes iparosmunka volt,sőt kicsit üditő az elmúlt,eléggé lapos évad után! tényleg külön pont Jim&Pam visszafiatalításáért;)
ja igen,több Angela-t!!!:DD

ooo - 2010. 09. 24. 17:01

“Dont dont Bother Luke!” ez hatalmas volt. :D

bounty - 2010. 09. 24. 19:00

Sajnos elég lapos rész volt ez is, gyakorlatilag el se mosolyodtam rajta, az iparosmunka elég találó kifejezés rá valóban. Az utóbbi néhány szezon már csak az volt, ideje abbahagyni.

Eddy21 - 2010. 09. 25. 09:41

Szvsz az Andy-Erin szálat szétbontani valami bámulatos ostobaság volt. Teljesen karakteridegen lépés, szóval az írók mélyrepülése szerintem tovább tart ebben az évadban is. Sajnos.

RaveAir - 2010. 10. 27. 18:45

Nem szorosan ehhez az évadhoz tartozik, de egy igazi The Office rajongó bizonyára Dwightra szavazna Voldemort ellen, és győzelem esetén a többi párharcban is. :)
http://sf-fantasy.suvudu.com/2010/10/cage-match-villains-3-lord-voldemort-versus-30-dwight-schrute.html

Thrasher - 2010. 12. 03. 20:58

nocsak. eddig szerintem kozepesnél jobb rész nem volt idén, de a China most nagyon bejott.
tavaly a Niagara indított be egy király szakaszt, hátha a foldrajz megint műkodni fog.

naughtyL - 2010. 12. 10. 18:44

kár, hogy ez a kibeszélő nem pörög:(

nagyon vártam a karácsonyi részt és nem csalódtam nekem nagyon tetszett!!
Holly-nál valamimást vártam, de ez a kínos feszültség iszonyat jól működik még mindig!
Dwight és Jim egyszerűen priceless:D

az elején oscar: is this worth it?
michael: don’t answer that.

meg michael: i’m dead inside

ezektők kikészültem:D

CyC fogsz erről külön írni?

CyClotroniC - 2010. 12. 11. 01:01

Ha olyan, ami megfog és tudok róla írni, akkor szívesen, főleg hogy tényleg inaktív a kibeszélő, és az eddigi részek alapján szerintem elég jókat lehet tippelni a szezon második felére, meg, hogy mi lesz Steve Carell után, meg az eddigi részek is érdekesek voltak, mert hozott nagyon jót és nagyon gyengét is a sorozat.

És most a vallomás… a karácsonyi részt még nem láttam, holnapi program lesz, de szerintem írok róla, ha olyan, nekem belefér most decemberben az ilyesmi :)

naughtyL - 2010. 12. 11. 09:59

jaj de jó, hogy benéztél:) mindig jöttem a részek után és senki nem írt, olyan lehangoló volt:(

jaj akkor bocsánat, hogy itt Spoilereztem neked!!

én tavaly daráltam le az egész sorozatot és ez az első évadom, amit hétről hétre nézek. így én még nem vagyok olyan megfáradt néző. imádom, hogy ennyire kézzel tapintható a kínosság!!
hát valóban nem volt minden rész olyan hú de jó, de azért volt min mosolyogni:)
Én személy szerint nem félek, hogy mi lesz Carell után. bár biztos hiányozni fog, mert a karaktere elképesztő!!

Thrasher - 2010. 12. 11. 13:30

simán az év legjobbja volt.
a hét idézete-jelolt, Dwight, Holly, sok Pam…
így, hogy Holly visszajott, külonosen feltűnő volt, hogy a tobbiekből mennyire kiveszett mostanra a kínosság, inkább csak szimplán idióták már.

naughtyL - 2010. 12. 11. 17:15

Thrasher: szerintem még van bennük is csak talán hozzászoktunk?? de amúgy tényleg nem annyi, mint az elején, de a Holly-s részeken nagyon lehetett érezni, jók voltak!
Dwight utolsó mondata:D
és tetszett, hogy Jim végre nem tud felülkerekedni Dwight-on!
meg ott éreztem még a jó öreg kínosságot, ahol Pam mutogatta a többieknek Jim ajándékát:D

ooo - 2010. 12. 12. 15:06

meg a cold open: “we didn’t get it.” :D

v'li - 2011. 02. 02. 17:01

Hogy kicsit felpörögjön a kibeszélő, teszek egy (őrült?) jóslatot:

Pam lesz a főnök Michael távozása után. Azért találták ki neki azt az office administrator posztot, hogy megszokjuk magasabb beosztásban, logikusabb legyen a lépés.

Na lehet kövezni :)

CyClotroniC - 2011. 02. 08. 07:37

Szerintem egy új arc lenne a legjobb, még ha nem is híres, akinek lehetnének teljesen elvont szokásai, stb.

Mellesleg a karácsonyi dupla rész óta simán 8/10-es átlag felett hoz az Office. Egyszerűen most marhára el van találva a hangulat, szinte mindenki hozza a legjobbját, és pont azokra jut kevesebb idő, akiket kevésbé kedvelek.

naughtyL - 2011. 02. 19. 21:24

én is jobban örülnék egy új arcnak, aki majd olyan őrültségeket csinál, amiket nem ismerünk és amikre nem is számítunk.

bizony megint nagyon belehúztak, mert az utóbbi részek igen jól tartják a szintet!

Michael filmje, meg mindent megmutatott miért jó az office:)

dzsordzso - 2011. 04. 30. 17:37

Én megkönnyeztem Michael búcsúját, ütött a rész azért rendesen. :(
Word’s Best Boss!

CyClotroniC - 2011. 04. 30. 20:04

Akartam is kérdezni, hogy lesz Michael búcsúztató post?

karlitooo - 2011. 05. 06. 11:20

Áh Michael utolsó része is nagyon ütött, persze máshogy mint a tegnapi.
De ez a tegnapi… :D Végre kezdett kicsit vicces lenni DeAngelo, erre hopp :D
Utolsó epizódot már nagyon várom, milyen neveket szedtek már össze..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz