login |

Fringe: kezdett a 3. évad

2010. 09. 25. 17:28 - Írta: human

583 hozzászólás | kategória: kritika,

Ó hogy a fene, a fináléval és végül ezzel a premierrel is olyan terepre hajtottak az írók, ami nem érdekel túlzottan. Pedig az első fél óra remek volt, akkor még dicsértem is őket. Olyan naiv tudok lenni néha. Igazából most nincs kedvem kerülgetni a forró kását, vágjunk a spoilerekbe.

girlwithagun

Mindkét szálon Olivia van bajban, és mindkét szálon Anna Torvnak kell majd törnie magát, színészileg, még az eddiginél is jobban a középpontba helyezve. Igen, ez az amire nem vagyok kíváncsi. Nem érdekel, ahogy legyőzi a belé ültetett kamuemlékeket vagy ahogy a mi dimenziónkban kavar majd az Álvia, vagy mi a netneve.

Pedig olyan szépen kezdtek. Mivel a nálunk levő kém vonala nem érdekel túlzottan (egyedül vagyok? eljátszották már), így örültem, hogy a “kinn rekedttel” foglalkoznak, amint megpróbál hazajutni. Remek volt, ahogy menekült a Fringe-ügyosztály elől és kutatta a hazavezető utat. Aztán nem találta meg, el is felejtette, de biztos csak x időre. Mondjuk ez oda vezet, hogy többet leszünk az alternatív földön, ez akár jó is lehet. Volt pár pillanat, amikor arra gondoltam, hogy mekkora húzás lenne egy teljes évad a másik oldalon. Pár részben most megláthatjuk, aztán jobban meg lehet majd ítélni.

Azt hiszem a Fringe marad tömbösítve nézős sorozat, most még a feléig sem fogok eljutni, pedig tavaly odáig kitartottam a lassú adagolással. A premierre 6/10-et adnék.

Tévés szinten a kidolgozás teljesen pazar volt, ezt mindenképp említeni akartam még, jó volt nézni még az 1-2 béna CGI mellett is. Kár, hogy ennyi pénzük nem lesz a sok helyszínhez és kinti felvételhez.

583 hozzászólás Ne habozz!

Desmond Wallace - 2010. 09. 25. 17:51

Én 7/10-et adnék rá.
Nekem is főleg az első fél óra jött be. Kíváncsi vagyok, hogy hány részt akarnak szentelni majd a hazatérésnek. Ha nem pepecselnek majd sokat a néha nagyon unalmas sima esetekkel, akkor remek évad lehet ebből.

froz - 2010. 09. 25. 18:02

Nekem sem tetszett igazán, Fringet Walter és a monster of the week miatt szerettem, amolyan Xaktás hangulata volt néha. De ez a 2 világban vergődő Olivia, (aki a legunszimpatikusabb a csapatból számomra) nem érdekel… :(:(

S0m30n3 - 2010. 09. 25. 18:02

8/10. Jó volt, hogy csak az alternatív Földdel foglalkoztak… remélem Boliviás (Álvia vagy ki, de Bolivia poénosabb.:D ) hülyéskedés nem lesz sok, nem érdekel… Amúgy azt hittem, hogy a kritikában külön ki lesz emelve az a jelenet, amikor Olivia bement a wc-be sírni, és nem mutatták, csak kívülről. :D

Thrasher - 2010. 09. 25. 18:26

6,5/10
én nem utálom Torvot, de ez a sztori engem se tud annyira lekotni, bár igazából a Fringe sose foglalkozott sokáig egyhuzamban a főszállal, a külnálló részek meg majd mittudomén, az eredeti univerzumban játszódó monster-of-the-weekek lesznek? vagy a másikban, az agymosott Livvel? nemtom.
Bubbs karakteréért fú, a segítőkész néger taxis, akinek régen problémái voltak, de a későbbi felesége hitt benne, és most már csak a családjáért él? alig panel.

hank - 2010. 09. 25. 18:31

számomra az egyik legnagyobb kérdés az, hogy lesznek-e nem főszálas részek? mert ha lesz egy csomó olyan rész ami nem igazán kapcsolódik a két világ közt zajló, kezdődő csatározáshoz, akkor az elég béna lesz. bár érdekes játék lehet, hogy hogyan oldanak meg ügyet az egyik és a másik világban.

windly - 2010. 09. 25. 18:45

szerintem jobb lett volna ha sikerül megszöknie és az a világ arról szólt volna hogy keresi a hazafelé vezető utat, de így sem rossz a sztori. 7/10

kla - 2010. 09. 25. 18:50

Én jobban vártam, hogy mi lesz a mi világunkban, főleg Peter és Walter miatt, az Altlivia-szál elsőre nem nagyon érdekelt, de jobban belegondolva azért van benne potenciál. Ennek ellenére persze érdekelt a másik univerzumos szál is, és jó is lett a premier, nem kiemelkedő, de teljesen rendben volt. (mondjuk én kedvelem Oliviát meg Anna Torvot is) Az viszont nagyon érződött, hogy hiába menő a párhuzamos univerzum, azért kellenek az őrült esetek, meg Walter a laborjával a sorozatba. Mondjuk, ha úgy lesz, hogy Olivia mostantól az alter Fringe Divisionnel fog nyomozni hetiügyeken, miközben Walternate keveri a szart a háttérben; a mi univerzumunkba nmeg szintén hetiügyek, de Altlivia jelenléte meg Peter odaátos élményei miatt szintén erős főszállal, akkor egy rohadt jó évadot tudnának összehozni.

“Bubbs karakteréért fú, a segítőkész néger taxis, akinek régen problémái voltak, de a későbbi felesége hitt benne, és most már csak a családjáért él? alig panel.”

Na igen, de ezt akkor is megbocsátom nekik, Andre Royo nélkül sokkal gyengébb lett volna a rész. (amúgy asszem nem külön neki írták a szerepet, de így is nagy volt az a rész, amikor a korábbi problémás életéről beszél :))

bagida - 2010. 09. 25. 18:54

Én abszolut Fringe fan vagyok, Anna Torvot is imádom, (annak elenére hogy színészi képeségeiről én sem vagyok meggyöződve), de ezt a részt untam. Az sem tetszik, amilyen írányt vesz a sorozat, hogy az mekkora blődség, hogy “Álvia” nem bukik le ideát kb 3 másodperc alatt az egy dolog. Ezen még túl teszem magam, de az, hogy az igazi Olivia agymosáson ment át, az f*****g. Sokkal jobb lett volna ha 2, max 3 részt rászánnak arra, hogy jut vissza Olivia a mi világunkba, aztán viszatérnek a régi kerékvágásba. Szerintem az is uncsi lenne ha csak a főszálat errőltetnék, jó volt az, hogy pár részenkét váltakozott a főszál, és az egyedi történetek. Ez a rész nálam mindent összeszetve 5/10, (és ebből a Fringe fanságom plussz 2 pont).

Lord Picard - 2010. 09. 25. 18:59

Nekem eléggé tetszett, nagyon vártam már az új évadot. Anna Torv-ot is kedvelem, szóval nem bánom, ha ő marad még a középpontban :)

Amúgy, szerintem Olivia most csak megjátsza, hogy akkor ő most agymosott, nagyon is észnél van (hiszen le is nyugodott és a doki szerint az adrenalin váltotta ki belőle Bolivia emlékeit, ha lenyugodott akkor talán el is tudja nyomni azokat). Szóval most csak beédesgeti magát a Fringe Division-ba szerintem, míg meg nem keresi Ninát és a módját, hogy hazajusson.

8/10-es rész, végre van Fringe! :))

chris smith - 2010. 09. 25. 20:06

üdv mindenkinek!új vagyok itt de már régóta sorozatfüggő!rengeteg sorozatot követek figyelemmel.így a fringét is.nekem az egyik kedvencem úgyhogy 9/10.

ldavid - 2010. 09. 25. 20:10

S0m30n3: annál a jelenetnél én is gondoltam ilyesmire :D

nekem is jobban tetszett addig, amíg el nem jutott az anyjához, jó volt az a taxis menekülés

asterix - 2010. 09. 25. 20:28

Na hát, alapjában véve jó volt, bár jobb premiert is össze tudtak volna hozni, ezért 8/10.
Az eleje jobban tetszett a vége egy kicsit ellaposodott, de az anya-lánya jelenet kíváló volt.

“Tévés szinten a kidolgozás teljesen pazar volt”

ezzel teljesen egyetértek, többek között ezért is szeretem ezt a sorozatot.

unwinged - 2010. 09. 25. 20:32

Lord Picard

Egyet értek, ha haza akar jutni az a legjobb módja ha beépül, titokban kutatja a hazajutás módját és majd egy alkalmas pillanatban lelép. De sajnos azt is el tudom képzelni h hatott a kezelés, erre utal h Peter helyet Franket mondott reflexből meg a végén az önfeledt nevetés Charlieval. Mindenesetre várós a folytatás!
Nekem bejött az évadnyitó, 9/10et adok neki!

mentalen777 - 2010. 09. 25. 20:34

Most sem ért csalódás a sorozatot illetően. Nekem nagyon tetszett. Csak reméljük a nézettség nem lesz akadálya az új évadoknak. Jó lenne ha komplett lenne a dolog és nem kellene ezt-azt elnyújtani ez miatt.

A rész közben nem is akartam a másik világot, teljesen lekötött az ALT világ. Szép kis Fringe rész volt. Lehet erős, de 10/10. :)

Vattacukor - 2010. 09. 25. 20:39

Nekem bejött, és van egy olyan sejtésem, hogy a taxisofőrrel fogunk még találkozni…

winnie - 2010. 09. 25. 20:56

taxisofőr: volt hírekben pár napja, hogy megoldották, hogy visszatérjen.

divan - 2010. 09. 25. 21:07

Érdekes, én is eléggé untam, pedig az évadzáró, és ez a vonal egyébként érdekes számomra. Az utolsó 2 perc viszont, mikor visszajöttek a “mi” világunkba, az felkeltette az érdeklődésemet, és váróssá tette a következő részt. Lehet, hogy csak azért mert a szőke Olivia sokkal jobban bejön mint a barna? Ennyire nem lehetek felületes. :-)

Qmy - 2010. 09. 25. 21:16

Szeretném megvédeni Anna Torv-ot, de néha tv-kapcsolgatás közben elcsípem a McLeod lányai c. sorozatban az m1-en. Háát… Ahhoz képest még a Fringe-béli alakítása is simán Emmy-díjas, szóval Torv-antifanoknak érdemes megnézni :)

M76 - 2010. 09. 25. 21:16

Én már nagyon régóta kritizálom fringe-et, mondhatni a teljes 2. évadban elégedetlen voltam vele, egyáltalán nem nekem tetsző irányba vitték a sorozatot és ezen ez az új rész se változtatott.

Az lesz a vége, hogy kaszálni fogom előbb utóbb, de még adok esélyt.

Ami a részt illeti, ez az olivia féle kavarás úgy baromság ahogy van, meg is mondom miért, nem a levegőbe beszélek. Amikor elkezdték győzködni, hogy ő valójában evilivia, akkor rohadtul meg kellett volna lepődnie. Hiszen nyilvánvalóan tudták welterneték, hogy nem ő az, hiszen ők szervezték meg a cserét. Tehát valami céljuk van vele. Innentől fogva meg látva, hogy gyógyszerezik, alapból le kellet volna vágnia, hogy jobban jár, ha eljátsza eviliviát, hiszen akkor abbahagyják a gyógyszerezését, és beépülve a fringe divisonba hozzáférhet minden erőforráshoz, vagy ha nem is fér hozzá mindenhez mindenképpen több esélye van a hazajutásra mint egy szál pöndöjben megszökve a kórházból.
Ez egy akkora logikai bukfenc amin nem tudok túllépni, hogy miért erőszakoskodott, hogy dehát nem ő az, hiszen tudta, hogy nekik is tudniuk kell, kár vergődni, hiszen az egész színjáték. Csak akkor lett volna ez reaális ha nem emlékezett volna az egész átutazásra.

A másik logikai bukfenc amit nem tudok elviselni, hogy a gonosz univerzumban walter teljesen más pozícióban van, a többi ismerős charlie, farnsworth, meg boyles stb viszont ugyanazon ügynökség ugyanazon pozícióit töltik be, pedig olivia példájából kideürl, hogy teljesen más az emberek életútja ott, akkor mégis hogy kerültek ugyanazokba a pozíciókba? Nem jó az olyan sorozat, ahol az írók semmilyen akárcsak saját maguk álltal szabályrendszerhez sincsenek kötve. Gyakorlatilag bármit letolhatnak a nézők torkán no questions asked. Ez csalás és nem vezet semmi jóra.

Ezen felül a másik problémám a nyitó résszel, hogy rohadtul kevés dolog történt, megszökött és kiderült, hogy walternetnek tervei vannak vele, és vagy működött vagy csak megjátsza az indoctronation-t ennyit tudtunk meg 45 perc alatt, a rendes világban pedig semmi se történt.

Egyébként tippem szerint az évad amíg olivia vissza nem jut az egy rész itt egy rész ott sémára fog épülni had együk a kefét, várjuk hogy kiderüljön működött e az átállítás ehelyett kapni fogunk egy a rendes univerzumban játszódó részt másodikra, de ne legyen igazam.

Nekem ez a rész 4/10 volt.

Pityuerez - 2010. 09. 25. 21:30

Nálam valahol 6-os 7-es között van ez a rész!
Az első fele nekem is jobban tetszett(sokkal), mint a második, és Én is bízom benne, hogy visszatérő szereplő lesz a taxidriver, aki nem mellesleg remekül hozta ezt a figurát is!

Személy szerint abban bízom, hogy a 2 Bishop pár részen belül rájön ez az oliv nem az az oliv aki volt, és átruccannak a “szomszédba hazahozni a saját Dunham-jüket!
Akkor azok nagy részek lehetnének!

Noora - 2010. 09. 25. 22:00

Nekem bejött bár amennyire nem kedveltem a sorozatot a misztikus vonal miatt de valami megfogott és szoktatom rá a páromat is..én vártam már az évadnyitót és nem csalódtam..

redc - 2010. 09. 25. 22:10

alapból le kellet volna vágnia, hogy jobban jár, ha eljátsza eviliviát, hiszen akkor abbahagyják a gyógyszerezését

Igaz, még csak egyszer láttam a részt, de szerintem Olivia nem tudta, miért kísérleteznek rajta, nem tudta, hogy milyen reakciót várnak tőle. Csak úgy eljátszani Boliviát és ki tudja, mennyi időre beépülni az alternatív Fringe csapatba amúgy sem olyan egyszerű ám. Mindezt egybevéve én megértem, miért választotta inkább a menekülést.

A másik logikai bukfenc amit nem tudok elviselni, hogy a gonosz univerzumban walter teljesen más pozícióban van

Ha Belly nem metszette volna ki Walter agyának bizonyos részeit, akkor valószínűleg a “mi” Walterünk is hasonló pozícióban lenne, mint Walternate. Sőt, talán alig lehetne megkülönböztetni őket. Egy másik karakternél sem beszélhetünk ilyen drasztikus (“sorsdöntő”) változásról, szóval számomra érthető, a két Walter életútja között miért ekkora az eltérés, míg a többiek szinte ugyanott kötöttek ki. A készítőknek meg szíve joga megszabni az alternatív világra és lakóira vonatkozó szabályokat. Akkor lenne csalás, ha váratlanul felrúgnák ezeket a szabályokat, de erre szvsz eddig még nem volt példa.

Amúgy egyetértek a többséggel: túl sok volt most Oliviából, amitől az én figyelmem is el-elkalandozott néha. De azért nem volt rossz. Hiányzott már a “mi” Walterünk. Az utolsó jelenete Boliviával a lépcsőn meg nem is tudom… olyan fura volt. Mintha Walter már sejtene valamit. Szerintem. Persze mivel ő a legzakkantabb, biztos senki sem hinne neki (először).

karit - 2010. 09. 25. 22:16

S0m30n3: “amikor Olivia bement a wc-be sírni, és nem mutatták, csak kívülről. :D”

Rendesek vagytok, senki nem csapott le rá, hogy “biztos volt belső felvétel is, de az egyarcú nem volt képes rajta elég hitelesen zokogni.” – na jó, tényleg hatásos jelenet volt így. (És diszkrét.)

A logikai hibák érdekes módon itt nem zavarnak, mint a Lostban, ki érti… Nekem is tetszene pár résznyi szimpla bevetés odaát az egyelőre átváltozott Olivia csapatával: izgalmasak lehetnek a gyantásított helyszíneik, a furafizikával. : )

Ez eddig 7/10, hajrá, főszál… Azért remélem, valami jót hoznak ki ebből a váltásból, mert hiányzik a mi Walterünk jópofáskodása. Na meg a Tehén.

Yusuki - 2010. 09. 25. 22:22

Itt már sokszor meg lett írva, hogy Anna Torv mindig úgy néz… Ami engem eddig még sosem zavart, annyira fel sem tűnt. De basszus, a nyitójelenetben amilyen fejet vág, az valami borzalmas.

Ezzel az új vonallal nem tudom, mit akarnak amúgy kezdeni, én erősen reméltem, hogy hazajut a rész végére. Nem így lett. Szeretem a sorozatot, remélem nem rontják el az írók.

harmadik eva - 2010. 09. 25. 22:53

Engem viszont őszintén szólva jobban érdekel a főszál, mint az X-aktás epizódok. A 2. évad épp azért jött be, mert a második felére mind hangsúlyosabb lett a főszál, és reménykedem, hogy ez meg is marad, az epizód-szörnyek nem nyomják el annyira, mint korábban.

(Ugyanakkor vannak bizonyos korábban elhagyott részletek, mint a mutáns katonák, a végtelen számú párhuzamos univerzum, és effélék, ami miatt a főszál jelenlegi beszűkülése azért nem tetszik maradéktalanul.)

anoyinguncle - 2010. 09. 25. 22:54

Lehet, hogy valaki már mondta, de a múlkor be volt linkelve néhány interview amiben azt mondták, hogy megmutatják a másik oldalt is.

És a fő cél, hogy néző ne tudja majd eldönteni kinek drukkoljon.

asterix - 2010. 09. 25. 23:07

“De basszus, a nyitójelenetben amilyen fejet vág, az valami borzalmas.” Jaj, ne már…. milyet fejet vágjon ilyen kezelések után, viszont a kezeslábas amiben kivezették hát az elég furán nézett ki :)
Két jelenet ami még nagyon tetszett: amkor Olivia azon a helyen áll, ahol a MD-nek kellene lennie és rávetül a léghajó árnyéka,a másik mikor az arca tükröződik az operaháznál abban kiömlő trutyiban.

Maya - 2010. 09. 25. 23:46

Na már nagyon vártam ezt a posztot, szóval először is a rész 7/10 (és csak Anna Torv miatt ilyen kevés).
Én valami ilyesmire számítottam, mikor nyáron a második évad darálásának a végére értem. Nagyon nagy potenciál van az alternatív világban, és valószínűnek is tartom, hogy itt fog játszódni az évad nagy része, ami számomra egyáltalán nem baj, sőt! Ha hozzák mellé a megszokott szereplőket valahogy… Walter és Peter karaktere eléggé hiányozna, bár ezt nem éreztem annyira ebben a részben. Engem spec. nem érdekeltek az egyedi esetek, de amik valamilyen szinten kapcsolódtak a főszálhoz, és előbbre vitték a történetet azok nagyon is.
Szóval nálam előlépett heti nézőssé, ha már az idei pilotok közül eddig csak kettőt fogok követni “élőben”.

Lui - 2010. 09. 25. 23:54

3/10. a valaha látott 2.ik leggyengébb Fringe epizód. (az első az éneklős)
És ja, engem sem köt le ez a szál.. inkább maradna monster of the week sorozat egy halvány átívelő szállal. Ha ez lesz az új irány, pápá frindzs.

na meg a rész végi izé? Cliffhangernek szándékosan nem írom.
Ezzel akartak arra rávenni h érdekeljen a 3×02? :D

Neton - 2010. 09. 26. 03:47

Nem értem az embereket. Az előző évadban amiatt sírtak, mert nem volt foglalkozva a főszállal. Most, h azzal indítunk, azért sírnak, mert 1 rész után még nem volt Monster of the Week. Hihetetlen…

Ami a részt illeti, szerintem teljesen jó volt az első 30 perc. A végét már leírták előttem sokan, egyet is értek vele. Amit viszont szeretnék, hogy tényleg ebben az évadban ne legyen sok monster of the week, mert a fringe már nem arról szól. És az elején sem arról szólt. Csak belefutottak fura dolgokba és még nem tudták mi az összefüggés az esetek között. Most, h már sejthető, h lesz háború, inkább erre a vonalra fognak sztem rágyúrni és jól is teszik. Mégpedig azért, mert a MotW már rohadt unalmas volt. Most az egy rész itt, egy rész ott simán jó mókának ígérkezik, ráadásul a legtöbb sorozatban a 3-ik évad hoz igazán nagy váltást pozitív irányba. De meglátjuk majd az évadközi duplarész után, h mi a stájsz. A nyitány nekem 7/10.

oxigen - 2010. 09. 26. 05:40

Engem is jobban erdekel a foszal, es kivancsi vagyok hogyan fogjak folytatni, mennyit lesznek itt es mennyit ott, hogy idomul a ket Olivia
Sztem az itteni ahogy megismeri a csapatot meg a vilagot ugy cakumpakk majd tuti rajon hogy nem is olyan gonoszak mint ahogy Walternate beallitotta nekik es lesz egy palfordulasa
Tuloldali monster-of-the-week azert nem lesz szerintem, mert azt mondtak, hogy a Fringe division ott “termeszeti katasztrofakkal” azaz ilyen dimenziorepedesekkel foglalkozik, nem monstereket uldoz, bar ki tudja

moonlightgirl - 2010. 09. 26. 08:38

Rövid leszek: nekem tetszett az évadnyitó, kíváncsian várom a folytatást :)

M76 - 2010. 09. 26. 09:53

redc:

“Akkor lenne csalás, ha váratlanul felrúgnák ezeket a szabályokat, de erre szvsz eddig még nem volt példa.”

De milyen szabályokat? Pontosan ez a bajom, hogy nincs semmi lefektetett szabály, néhányan ugyanott vannak néhányan csak hasonló pozícióban, néhányan meg teljesen másutt, vagy éppen sehol.

uji - 2010. 09. 26. 10:57

hat igen itt a penz hianya miat nehez osszehozni egy utos alternativ valosag reszt,a leghajon is lehetett latni,hogy aha ez trukk oke ezt akrja muatni es kb ennyi beleeles 0,
az osszegett csoka maszkaj is b-kat a szeme korul nem csinaltak semmit mintha ott meg se egett volna,na jo xaktakban is volt 1-2full gagyi kivitelezes

Necros - 2010. 09. 26. 10:58

Anna Torvért nem rajongok különösebben, én inkább a többiek, főleg Walter és Astrid miatt nézem a sorozatot. Nagyon hiányoztak ebből a részből… :( Nem volt rossz, de többet vártam volna egy évadnyitótól, főleg a finálé után.

payskin - 2010. 09. 26. 12:46

Csak egy kérdésem van: ha emlékszem arra, hogy jól tudok lőni, akkor jól tudok lőni?

Hunnenkoenig - 2010. 09. 26. 13:29

Nagyon jo volt a resz. Nekem tetszett.

A jelenetben az anyjanal amikor az anyja mondta, hogy akkor miert emlekszik ra, hova kellett jönnie, akkor vagta le Olivia, hogy miröl van szo. Ez tisztan latszodott a reakciobol.

Akkor döntött ugy, hogy eljtassza a dolgot. Nem hülye es valoszinüleg rajött, hogy miert gyogyszereztek es miert vannak hirtelen emlekei. Gondolom most megprobalja elfolytani öket, illetve a sajat hasznara forditani.

Nagyon hirtelen volt az a palfordulas, tehat biztos, hogy Olivia mahinal, nem a gyogyszer hatott.

Amugy imadom, ahogy emberek mindenfele nyelvtörö nevekkel illetik Boliviat, csak azert, hogy valami mast talaljanak ki ra.

Álvia, Evilivia, meg a tököm tudja mi… ö Bolivia es kesz :-)

Hakos - 2010. 09. 26. 13:49

Bennem is megfordult egy teljes évad a másik oldalon dolog, de az már nem lenne Fringe, hiányozna Walter és a laborja.
A Vissza a jövőbe 2-t juttatta eszembe a rész, ahogy körbenézünk mi változott/lett más.
Walternate irodájában meg a számítógép olyan hangon pittyeg mint a honfoglaló chat-je :D

redc - 2010. 09. 26. 13:56

De milyen szabályokat?

Az eddigiekből nekem az tűnt ki, hogy egy “főszabályt” követnek az írók: az alternatív világban mindenki ugyanolyan munkakörben dolgozik, mint ideát, függetlenül attól, hogy a magánéletükben milyen eltérések vannak. Ezt lehet utálni vagy szeretni, a lényeg, hogy szerintem a készítők eddig mindenhol tartották magukat hozzá. Még valós személyek esetében is. Obama ugyanúgy elnök lett, Nixon is az volt. JFK és Martin Luther King nem lettek merénylet áldozatai, így folytathatták a politikai pályájukat. Vagy ott volt az az építész fickó a “Jacksonville” epizódból, aki egy épülettel együtt került át hozzánk és “egybeolvadt” az itteni verziójával: ugyanott dolgozott, ugyanabban az irodában, ugyanaz volt a szakmája csak éppen az egyik világban nős volt, a másikban meg nem.

A kivétel William Bell, aki odaát fiatalon meghalt autóbalesetben, míg nálunk Walter, aki az agyműtéte miatt nem válhatott azzá, aki Walternate. Ha Bell nem hal meg ott és Waltert nem műtik meg itt, szerintem szakmailag nagy valószínűséggel ugyanott kötöttek volna ki, ahol az alternatív párjuk.

Az persze más kérdés, hogy a néző mennyire képes elfogadni ezt a “főszabályt”. De szerintem az írók következetesen, logikusan használják.

Aztán lehet, hogy én látom rosszul. :)

kla - 2010. 09. 26. 15:44

“Tuloldali monster-of-the-week azert nem lesz szerintem, mert azt mondtak, hogy a Fringe division ott “termeszeti katasztrofakkal” azaz ilyen dimenziorepedesekkel foglalkozik, nem monstereket uldoz, bar ki tudja”

A monster-of-the-week nem csak arra vonatkozik, hogy szörnyeket üldöznek, azt a mi Fringe Divisionünk is csak néha csinálja. :)

tengerecki - 2010. 09. 27. 20:46

netonnal értek egyet, már majdnem kezdtem hülyén érezni magam, hogy amikor belebegtették az alternatív világot akkor mindenki azon guggolt, hogy milyen is lesz az, amikor meg végre belecsapunk a lecsóba, hiányoljátok a gumiszörnyeket.

harmadik eva - 2010. 09. 28. 17:11

@redc:

amit írsz, az logikailag kizárja saját magát szvsz.

Pl.:

“egy épülettel együtt került át hozzánk és “egybeolvadt” az itteni verziójával: ugyanott dolgozott, ugyanabban az irodában, ugyanaz volt a szakmája csak éppen az egyik világban nős volt, a másikban meg nem”

A munkakör rendkívül kicsi része egy (nagyvárosi) ember életének – különösen a tengerentúlon, tehát logikusabb azt hinni, hogy azokat vesszük észre a sorozatban, akik ugyanolyan munkakörben dolgoznak mindkét valóságban, a többieket nem (hiszen eltérnek a szereplők).

Az érintett férfi neje tehát teljesen más életet él (azonban lehet, hogy ha nem is ugyanolyan, de hasonló munkakörben, az egyik helyen mondjuk szociális munkás, a másik helyen nővér), hiszen nem találkoztak a férfivel (szociális munkásként, viszont találkoztak a kórházban). Ez csak teória, hogy érthetőbb legyen, amit gondolok.

A Massive Dynamic kutatói, portásai, sofőrjei, takarítói, építőmérnökei, kőművesei szintén más életet élhetnek, hiszen még az épület is hiányzik, akárcsak a léghajó pilóták, és így tovább. Olívia pasija, vagy munkatársa se stimmel az “ugyanaz a munkája, ugyanaz az élete” teóriába.

Vélhetően sokuknál lehet hasonló a munkakör, hiszen az alkalmasság, érdeklődés, elhivatottság szintén számos forrásból táplálkozik. Sokuknak lehet ugyanaz a felesége, férje, vagy éppen ugyanúgy szőke, barna, fekete a párja, szerethetik ugyanúgy a fánkot és a kokaint, jártak ugyanazon iskolákba, és így tovább.

Összegezve: én nem láttam sehol azt a főszabályt érvényesülni, amiről írsz.

De attól persze még lehet. :)

Dani - 2010. 09. 28. 18:33

Másnak is feltűnt mennyire hasonlított ez a rész a LOST 3-01-hez? Ott is elrabolták az egyik főszereplőt a korábban nem mutatott ellenség, és az egész rész a másik táborban játszódik.

asterix - 2010. 09. 28. 23:07

Még egyszer megnéztem, 2x-ra jobban tetszett:)

Gyakorlatilag Oliviát hagyták megszökni, hogy az andrenalin miatt a b lymfociták szétterjedjenek a szervezetében?

redc - 2010. 09. 28. 23:22

Én pusztán annyit állítottam, hogy az eddig bemutatott karakterek túlnyomó többségének mindkét világban ugyanaz a szakmája, nem azt, hogy ugyanaz az élete. Nem kell a két Föld összes lakosát bemutatniuk, hogy ez kitűnjön. A főszereplők példájából lehet kicsit általánosítani. Broyles itt is, ott is ezredes és a Fringe részleg fejese. Olivia és Charlie a Fringe csoport ügynökei. Brandon mindkét világban tudós, JFK és Obama pedig sikeres politikus.

Az építész fickó is építész volt odaát. Az, hogy az egyikük nős volt, a szakmai életére egyáltalán nem hatott ki (a feleségének meg nyugodtan lehet ugyanaz a szakmája mindkét világban, csak az egyikben van egy építész férje, a másikban nincs). Épp ezt írtam, hogy a magánéleti eltérések úgy tűnik, nem befolyásolják a pályaválasztást. Aki odaát léghajókat vezet, az valószínűleg ideát is egy repülő járművön dolgozik. Akik pedig nálunk a Massive Dynamic portásai, takarítói, tudósai, azok odaát is valószínűleg portások, tudósok és takarítók, csak épp egy másik megavállalatnál, mert az ő William Belljük fiatalon meghalt.

Walter egy kivétel (kivételek mindig vannak), de az agyműtét előtt nagyon is egy hullámhosszon voltak Walternate-tel szakmailag, ezért is hiszem, hogy ha Bell nem műti meg, Walter is Walternate-té nőtte volna ki magát, hisz’ ő is elég szoros munkakapcsolatban állt a kormánnyal.

Tehát nekem úgy tűnik, hogy az írók a szakmát egyfajta állandóként kezelik, míg a magánéleti/személyiségi/egyéb jellemzők változhatnak attól függően, hogy épp melyik világban vagyunk. De nem is ragozom tovább, hiszen alig láttunk még valamit az alternatív világból. Még bármi lehet.

Memari - 2010. 09. 29. 12:56

Hunnenkoenig- én is szeretnék veled egyet érteni, de amikor az anyja rákérdezett,h hogy jött akkor ide ot valóban elfilózik a dolgokon, de honnan tudná, h ő választott szint és festette ki? És miért mondta korábban kapásból a Frank-et Peter helyett??

Szóval vmenyire hat a szer, de remélem azért tudat alatt megmaradnak a tényleges emlékei, vagy a taxisöfőr segít neki (hurrá)

azt várom nagyon, h Bolivia hogyan buktatja le magát, mert elég lenne 1 randi is, amikor kicsit kötetlenül beszélgetnek, és annyi minden világbeli különbség jöhet elő, h csak na.

kezdésnek nem olyan rossz, de bízom benne, h hamar jönnek a felismerések és max 1-1 ügy megoldását látjuk csak, és visszaáll a rend, vagyis Liv hazatér.

Hunnenkoenig - 2010. 09. 29. 16:03

Memari, talan nem tünt ki a hozzaszolasombol, de en is pont erre gondoltam, illetve ezt akartam mondani.

Nyilvanvalo, hogy hatott a szer valamilyen szinten, hiszen emlekezett dolokra, de nem kötelezöen nyomta el a valodi enje emlekeit, csak kiteljesitette azokat.

Zarojelben jegyzem meg, hogy a sorozat jövöjere valo tekintettel nagyon valoszinü, hogy ez lesz, hiszen semmi ertelme nem lenne hosszu tavra Oliviabol Bolivia 2-t csinalni. HA el si felejti valodi enjet teljesen, majd valami furfanggal visszahozzak.

Szoval azert mondtam, hogy akkor esett le neki, hogy vannak emlekei Bolivia eleteböl, tehat biztos a szer csinalja, amit kapott, ezert ugy döntött, hogy eljatssza a szerepet es közben gondolom eröteljesen koncentral arra, hogy a valodi emlekei ne tünjenek el teljesen, miközben probalja Bolivia emlekeit a maga javara forditani.

Ezzel sokkal angyobb elönyben lesz Boliviaval szemben, hiszen Ö magabiztosabban fog mozogni az alternativ vilagban, mivel vannak rola emlekei, mint Bolivia a mi vilagunkban, hiszen neki meg semmi ismerete nincs es csak rögtönözni tud.

Memari - 2010. 09. 29. 18:47

Bocsi, ennyire nem éreztem ki a hozzászólásodból, de most már teljesen világossá tetted. :)

Tuti, h meg kelllegyenek a saját emlékei is (vhol), hiszen hogy akarná Walternate megtudni tőle, az átruccanunk a másik világba receptjét?

Nagyon várom már, hogy jut vissza Olivia a mi világunkban, szerez Cortexifant és megtanul Hopponálni? :D

asterix - 2010. 09. 29. 20:35

Azért Bolivia emlékei által elérik azt is, hogy érzelmileg kötődni fog a másik univerzumhoz is (édesanyja, Charlie stb.)
Állítólag Olivia a 8. rész körül jut majd vissza a mi világunkba.

Memari - 2010. 09. 30. 16:34

akkor nem sietik el a hazajövetelt, ennyi idő alatt elpusztíthatná a másik világot v. Walternatet is :)

wr - 2010. 10. 01. 04:21

Az hogy van, hogy Charlie meghal az S2/1-ben, majd simán szerepel az S2/1x. részben, mint ha mi sem történt volna miközben részekkel korábban eltemették és megsiratták?

A taxis miért kukkolta Oliviát, miután az elengedte?

Mit keresett a léghajó ideát? Csak én láttam, vagy a szereplők is?

A klotyós jelenet sokkal hitelesebb volt, mint egy kézikamerás felvétel. …bár ha háromdében fröcsögnek a könnyek…

Jó rész volt, de Walternativ egyáltalán nem egy élvezetes karakter. Már láttunk ilyet: J.R. azaz Jockey Ewing! A régi Waltert akarom látni és főleg hallani! …és Asterixet. ..izé Astroidot. … vagy legyen csak Astrid! Nem az alternativ izéket. Itt még egy rendes _rejtély_re sincs kilátás.

winnie - 2010. 10. 01. 08:23

“Az hogy van, hogy Charlie meghal az S2/1-ben, majd simán szerepel az S2/1x. részben, mint ha mi sem történt volna miközben részekkel korábban eltemették és megsiratták?”

írtuk korábban, érdemes visszakeresni. az 1. évadból egy részt nem adtak le, az került be egy hétfői napon az adásba.

bogyó - 2010. 10. 01. 12:11

Nekem nagyon tetszett a nyitány, nem zavar, ha Oliv van a középpontban, mert én kifejezetten bírom őt. Várom a folytatást.

Leó - 2010. 10. 01. 13:20

Walter a Massive Dynamics egyedüli részvényese. Amikor átadták neki a levelet, ez volt az első gondolatom, de a kulcs láttán már nem erre számítottam. Egyik percről a másikra a csóró Walterból lényegében a Fringe világának Donald Trumpja lett. Aki nézi a sorozatot az szerintem érzi h mennyit érhetnek azok a részvények. AZt h ezzel mit akarnak az írók még nem igazán tudom elképzelni.

De legalább kiderült hogy a Massive Dynamics az bizony zrt. :-)

Memari - 2010. 10. 01. 16:17

Úgy tűnik 1 ilyen-1 olyan világbeli részt látunk, ami nem rossz, nem ununk bele egyikbe sem.

DE
Azt csodálom, h BOlivia hogyhogy nem bukik le az első pillanattól??? Akármilyen ügyes és jól alkalmazkodó 1 vétlen mondattal/tettel el tudná árulni magát. pl: céges protokoll,eljárásrend, bármi apróság…
És milyen hamar elmúlt Peter fülzúgása, mindenfajta károsodás nélkül. :P

Miért lesz jó Walternek a MD? ilyen állapotban nem való a vezetésére az Nina ügyin csinálja, a kis titkos kísérleteket ugyanúgy folytatják. De engem még mindig zavar Broyles és Nina kapcsolata.

Ui: ha el akarsz vkit tenni láb alól, akkor miért az a leg1xűbb, h a saját lakásodban lövöd le? H még takaríts is utána?

S0m30n3 - 2010. 10. 01. 16:43

Tetszett a második rész is… amikor kiderült, hogy Walter megkapta a MD-ot, akkor hangosan mondtam, hogy “anyád”. :D Ezt a dolgot most vagy nagyon elcseszik az írok vagy nagyon jól kihasználják… így akár lehetnek olyan szálak is, hogy valamit ellopnak a cégtől vagy elromlik valami aztán azt kell megjavítani, de akár az is lehet, hogy kapnak pár új eszközt a nyomozásokhoz, vagy durvább esetek lesznek amik majd megkövetelik az MD-s technológiákat. Már nagyon várom mit is hoznak ki ebből.

Hunnenkoenig - 2010. 10. 01. 23:19

@wr: te azert a hengert mar bele tudod dugni a kör alaku lyukba a jatekodon?

Hunnenkoenig - 2010. 10. 02. 00:24

Na jo volt a masoidik resz angyon.

Vegre tök izgi ez a sorozat. Nekem a monster of the week nem hianyzik addig, amig fasza kis titokzatös föszal van. Es rejtely az bizony van böven.

Walter az MD tulaja. Most vegre elkezdhetik hasznalni a kis gadgeteket. A lenyeg, hogy vegre teljes bepillantast nyernek a MD dolgaiba es kiserleteibe, ezaltal mi is többet megtudhatunk rola.

Lesz itt meg ereszd el a hajam es en nagyon fogom elvezni asszem.

wr - 2010. 10. 02. 03:28

Hogy a hozzászólásom melyik részére reagáltál, ilyen kedvesen, azt nem tudom, de az udvariasság kedvéért egy szmájlit odabiggyeszthettél volna a végére.

by the way “Aspirin, we need to back to the market!” :D Vagyis: sínen vagyunk.

Hunnenkoenig - 2010. 10. 02. 03:49

Hat csak csodalkoztam nagy altalanossagban, hogy te vajon ugy felfogod-e, amit nezel :-P

A leghajo nem volt itt sosem. AZ csak egy rendezöi trükk volt, ami azt jelezte, hogy most egyik univerzumbol attertünk a masikba. Tehat konkretan az odaatbol az ideatba.

Ha nem lattad volna, volt egy ilyen elektromos attünes, amivel mostanaban az univerzum valtast jelzik.

A neger meg azert figyelte, mert valoszinüleg

1. megkedvelte es kivancsi volt, hogy biztonsagban van-e, vagy segiteni kell-e neki tovabbra is, hiszen rakerdezett többször is, hogy biztos-e olivia abban, hogy elmenjen.

2. Talan valami sötet titka van, amit mi sem tudunk, de majd kiderül a következö reszekben. Elegge olyan felvezetes volt, hogy valoszinüleg, ha nem is alalndo mellekszereplö lesz, de az alternativ vilagban lesz nehany jelenete meg.

En azt is el tudom kepzelni, hogy ugyanugy jart mint olivia, es azert volt “mas ember” regen, amikor csak a jövendö felesege hitt neki.

Tessek: :-D

Norbi_023 - 2010. 10. 02. 13:35

nálam a Fringe a második évad felénél majdnem kasza volt,mert nagyon untam.Viszont mára a legvárósabb sorozat lett:)
Én azt is el tudom képzelni,hogy a taxis beépített ember volt és Oliviát szemmel tartotta.
Félek,hogy ha Walteré marad vagy lesz a M.D. akkor maga a karakter változáson megy át.Elképzelhető,hisz egy hatalmas cég tulajdonosa és gazdag befolyásos tudós lesz.Viszont ha a karaktere változna azt sajnálnám nagyon,mert Walter-t így szeretjük ahogy van.
Walernate pont azért nem tettszik,mert merev és egy mosoly nincs az arcán.

Peter gyanakodhatna Boliviára,mert látszik több ponton,hogy ő nem Olivia viszont Peter szerelmes és a szerelem ugye elvakít:)Épp ezért nem látja még azokat a bakikat amit Bolivia elkövet.
Várós a 3.rész,és tettszik az,hogy egyik rész ott a másik itt játszódik:)))

wr - 2010. 10. 02. 15:15

@Hunnenkoenig Egy másik hozzászólásodból ítélve te kicsit szakmai szemmel is nézed a sorozatokat. Én is így vagyok vele, ha étteremben járok, és sokmindent észre is veszek, ami másoknak nem szúr szemet. …és sokkal inkább elképzelhetőnak tartom az esetleges dimenziók közötti átfedéseket (pár másodpercig itt időző léghajó), mint hogy Peter nem veszi észre Olivia átváltozását. Szép frázis a szerelem vak, meg a szembesültem az alteregómmal és ezért teljesen megváltoztam, de nem két napja ismerik egymást!

Olivia remélem csak játszik odaát, és kihasználja az új emlékek adta előnyt. Nekem teljesen abnormális volt ahogy cirkuszolt a pilot első felében. Egy katona nem így viselkedik, őt pedig katonának nevelték.
Éredekes húzás, hogy a kopaszon kívül a társai sem tudnak a cseréről! :)

Desmond Wallace - 2010. 10. 02. 15:40

Nem volt rossz a 2. rész, de a premier jobban tetszett.

andus - 2010. 10. 02. 15:44

Nagyon jó rész volt, meg is lepett :) Kár, hogy a nézettségről ez nem mondható el…
Ami különösképpen tetszett az az, hogy először csak egy rejtélynek indult, aztán a végére kiderült, hogy elég sok köze van a főszálhoz, így nem csatlakozott a töltelék epizódok közé.
Az agykivételnél ettem, miért is ne, valahogy mindig Fringe nézés közben jön rám a kajálás :D
A szegény törpe fejének szétrobbanásakor azért elmondtam egy “miafa..van”-t :D

Norgezoo - 2010. 10. 02. 16:30

Jó rész volt ez is, csak így tovább S03!

andus: én is mindig eszek Fringe közben, pedig már megszokhattam volna, hogy lépten-nyomon gusztustalan jeleneteket vágnak be. :D
De a kaja marad, ahogy a sorozat is “a legvárósabb sorozat a héten” cím 1. helyezettje!

Hunnenkoenig - 2010. 10. 02. 18:47

Ja, a törpe feje elegge WTF volt :-P
En is uhrottam egyet a szekben :-D

HAta - 2010. 10. 03. 01:24

Lesz majd egy eset, ahol szükség lesz Oliv képességére. Na Bolivia ott fog megbukni, no nem látványosan, Peter fog elkezdeni gyanakodni finom keresztkérdésekkel. Aztán kezdődik a jövés-menés, kapkodhatjuk a fejünket majd ki-kicsoda, melyik világ és egyáltalán.
Remélem legalábbis … :)

Ghostika - 2010. 10. 03. 02:39

Nekem tetszett a 2. rész is:) Csak így tovább. A 3. rész trailere alapján az meg az alter világban játszódik és ha ezt tartják hogy egy eset itt egy eset ott, nagyon jó volna és szerintem erre senki nem gondolt volna, ilyen történetvezetésre :)

Nicholas - 2010. 10. 03. 15:45

Szerintem is úgy lesz, hogy egy ügy itt, egy odaát. És akkor a főcím is aszerint fog alakulni. Vagy piros vagy kék lesz…

M76 - 2010. 10. 03. 23:59

Pont ettől féltem, nem akarom mondani, hogy én megmondtam, de megmondtam, hogy ez lesz hogy a 2. részben nem fognak foglalkozni egyáltalán az elsőben megkezdett szálakkal.

Hunnenkoenig - 2010. 10. 04. 00:16

M76: szerintem ez csak szamodra egetrengetö problema.

Norbi_023 - 2010. 10. 04. 20:03

Szerintem a Fringe pont ettől lett különleges sorozat.
Nekem nagyon bejön,hogy 2 világ van és felváltva mutatják egyiket,másikat.Remélem a monsters of the week is ilyen lesz,hogy az egyik ügyet Olivia a másikat Bolivia oldja meg.

Busmen - 2010. 10. 04. 20:16

Szerintem qrva jó volt mind a két rész!
Nekem nagyon bejön hogy végre csak a főszállal dolgozunk. Bolivia tuti le fog bukni , de csak inkább utóbb mint előbb sztem , mert általa fognak kibontani pár szálat. odaát a taxisofőr pedig szvsz úgy fog a képbe kerülni hogy ő fogja Olivia emlékeit a valódiakat visszahozni.

Szab - 2010. 10. 05. 23:27

Így van, ez a két rész eddig király volt, nekem nagyon tetszettek. Az előző évad is sokkal jobb lehetett volna, ha a csomó töltelékrész helyett lett volna a rendes story. Amelyik részekbe az volt, az mind király volt.

Ez az évad szuper lesz…

winnie - 2010. 10. 05. 23:42

“Az előző évad is sokkal jobb lehetett volna, ha a csomó töltelékrész helyett lett volna a rendes story.”

szerintem akkor nem lenne harmadik évad. azok a részek a normál részek, a töltelék az, ami átível. ha az arányokat nézzük az elejétől.

Szab - 2010. 10. 06. 16:49

Lehet, de szerintem érted mire gondolok. Azok a részek jók, amik a sorozat egészéhez hozzátesznek valamit, vagyis hogy számít a későbbiekben is, hogy az adott dolog megtörtént. Nem baj, ha vannak közben ilyen esetek ugye, csak jó lett volna, ha a legtöbb rész nem olyan, hogy letudtuk és kész, hanem minden rész adjon valamit hozzá igazából a sztorihoz. Azok voltak a nagyon király részek. A többi csak simán jó volt, elnézegette az ember, meg minden, tetszett is, de számomra az a sok rész elvesztegetett lehetőségnek tűnik, mikor ilyen remek epizódokra is képesek az írók.

Persze lehetséges, hogy az ilyen remek epizódoknak épp ez az ára, hogy a többi meg másfajta, csak ahogy elnézem a sorozat íróit, menne ez egy egész évadon keresztül is, ahogy szerintem ebben az évadban ez lesz is.

Klunks - 2010. 10. 06. 18:41

Most jutott eszembe, hogy tulajdonképpen mi a legjobb része ennek az évadnak, legalábbis nekünk, Anna Torv-utálók számára.

Egyszer mindenképp látni fogjuk meghalni.

asterix - 2010. 10. 06. 21:10

Hadd említsem meg ismét mint töltelék részt a White Tulip-ot,nagyon jó volt, és abszolút egyenértékű volt számomra bármelyik főszálas résszel.

Norbi_023 - 2010. 10. 07. 17:31

”Most jutott eszembe, hogy tulajdonképpen mi a legjobb része ennek az évadnak, legalábbis nekünk, Anna Torv-utálók számára.

Egyszer mindenképp látni fogjuk meghalni.”

Akkor minek nézed a sorozatot,mikor Ana Torv a főszereplője??De van egy rossz hírem:Lehet,hogy látod meghalni,de mivel 2van belőle a sorozatban és mivel főszereplő 1 tuti marad:)))

winnie - 2010. 10. 07. 17:33

a sorozat lehet jó, ha a főszereplő nem az és épp azért írta, hogy mivel ketten vannak így az egyik meg fog halni.

Memari - 2010. 10. 08. 20:46

wow, egyre jobb ez a sorozat, úgy látszik, mostanra érett be igazán.
ez a 3×03-as nagyon jó volt.
csak az nem volt számomra logikus, h ha Bolivia olimpiai bajnok lövő, akkor miért nem lövi le a tudóssrácot a kocsi tetejéről? Még a mi világunkban, amikor Walter agyát újraegyesítették futtában kilőtte a sofőrt a mozgó járműből – és akkor nem tudott ilyen szuperül lőni

ami még + pont, h már kezdenek előtörni az emlékei, és h pont Peterrel kapcsolatban :)

S0m30n3 - 2010. 10. 08. 21:31

A 3X03 nagyon tetszett… Ez az egész sztori meg minden. :D Ezentúl ez a minimum követelmény, mindegyik rész legyen legalább ilyen jó. :D Legszívesebben rögtön indítanám a következő részt, de hát arra még várni kell sajnos. :(

oxigen - 2010. 10. 09. 09:13

Nekem is tetszett, jo kis pillango effektusos sztori, felelmetes ahogy a srac agya mukodott

“miért nem lövi le a tudóssrácot a kocsi tetejéről?”
mert nem lovoldozhetnek random barkire?
elvegre akkor meg csak egy gyanus arc volt a tomegben, nem tudtak ki az vagy mi koze van a balesetekhez

Memari - 2010. 10. 09. 11:06

oké, h csak úgy nem lövöldözhetnek, de ők a Fringe Division, a legfelsőbb hatalom, ők azért sok mindent megtehetnek
és nem kell agyonlőni, elég, ha vállon/lábon lövik, mert ellenállt a “rendőri igazoltatásnak”

Ha most Oliviának kezdtek előjönni az emlékei/látomásai, akkor Boliviánál is kell, h legyen vmi gikszer, majdnem lebukás. De messze van köv rész :(

damnturck - 2010. 10. 09. 12:13

Jillian Fosterre beugrott egy név másik sorozatból (Lie to me) -> Gillian Foster

Gondoltam megosztom :D

Smash - 2010. 10. 09. 17:27

A 3×03 nekem is bejött. A probléma csak a sorozat egészével van. Most, hogy így megdupláztak szinte minden szereplőt, nagyon nem érdekel, ha meghal valamelyik változatuk, mert ott a másik. Így nem nagyon van tétje a dolognak. Pláne, hogy az egésznek csak 3 lehetséges végkifejlete van:
A, Mindkét világ elpusztul (legvalószínűtlenebb)
B, Egyik világ elpusztul (ha ez lesz, akkor tuti a Walternate-es lesz)
C, Kitalálnak együtt egy megoldást, és békét kötnek (legvalószínűbb)
A gond csak az, hogy nekem személy szerint tök mindegy, melyik fog megtörténni. Valahogy nem tudnak rávenni, hogy szurkoljak bármelyikért is, ez pedig probléma.

Hunnenkoenig - 2010. 10. 09. 19:58

Hallottad mar azt a mondast, hogy “az ut a cel”?

Ezzel az erövel ne nezzel egy sorozatot sem, mert a vegkifejletek szama veges, korlatozva az emberi kepzelöerö altal es szügsegszerüen kitalalhato, illetve elörelathato.

Amugy meg neked ki beszelte be azt, hogy egy sorozatot azert kell nezni, hogy izgulhass azon, hogy vajon ki fog meghalni?

andus - 2010. 10. 10. 10:00

@Memari
“csak az nem volt számomra logikus, h ha Bolivia olimpiai bajnok lövő, akkor miért nem lövi le a tudóssrácot a kocsi tetejéről?”
Mert ő nem Bolivia, hanem az eredeti Olivia, aki ugyebár nem olimpia bajnok lövő. Tudom az első részben használta ezt a “képességét” de az random volt, és pont azért kellett, hogy lássuk azt, hogy kezdi átvenni Bolivia emlékeit. Ebben a részben pedig pont az volt a lényeg, hogy nagyon sok hiba van ebben az emlékátvivős cuccban.

Thrasher - 2010. 10. 10. 14:45

érdekes, hogy ti már azon variáltok, hogy célbalovőbajnok-e Olivia egy olyan jelenet kapcsán, ami a Fringenél sajna elég sűrűn fellépő trehányka írást hozta, mert megint nem tudtak a néző számára hihető magyarázatot adni az írók egy nyilvánvaló kérdésre, ami most az volt, hogy a hiper-szuper felszereltségű Fringe division miért nem képes kovetni egy egyszerű csomagszállító furgont, aminek egy őrült lóg a tetején.
persze, “suspension of disbelief”, nincs azzal baj, de ha jók az írók, akkor nem nekem kell erőlkodnom minden részben, hogy ez sikerüljon.
az persze nem lep meg, hogy pont megy az éljenzés, népszerű sorozatoknál a junkien általában nincs koze a minőségnek a kozvéleményhez.

harmadik eva - 2010. 10. 10. 21:07

Hát…

Én viszont sehogy se értem, hogy ugyan milyen alapon lőtt volna rá emberünkre az ügynök? Egyáltalán hogy merülne ez fel?

Pontosan ugyanígy nem értem, hogy vajon hogyan oldható meg az, hogy a világ bármely pontján azonnal és ad hoc követhető, vagy megfigyelhető legyen bárki (legyen szó bármilyen hiperszuper technikáról), amennyiben maga a követő nem része (mondjuk implantátum, poloska, stb)? Hogyan is lehetne vajon ezt kivitelezni?

asterix - 2010. 10. 10. 22:43

Marha jó rész volt!
Én ilyeneken nem szoktam fennakadni, hogy mi lett volna ha….. miért nem lötte le, stb..
Bár erre a szőrszálhasogatásra, a Fringe írok is ránevelték az embert, mert minden apró részletre figyelnek akkor mondhatnánk, hogy erre ugye miért nem.

Annál a résznél amikor kergették a ceruzás hapsit, ha a másik Olivia lett volna valószínüleg meghalt volna, mert amikor a férfi elképzelte a balesetet akkor Oliviának pumpálni kellett volna, amit a mi Oliviánk nem csinált.

andus - 2010. 10. 11. 00:15

@Thrasher most éppen korrekten hülyéztél le mindenkit itt junkien :)

oxigen - 2010. 10. 11. 05:19

“Pontosan ugyanígy nem értem, hogy vajon hogyan oldható meg az, hogy a világ bármely pontján azonnal és ad hoc követhető, vagy megfigyelhető legyen bárki”

ez csi-neveles, ok kepesek meg egy sms-t is eloszedni 10 mp alatt a system-bol

Hunnenkoenig - 2010. 10. 11. 07:47

“junkien általában nincs koze a minőségnek a kozvéleményhez”

Szeretem, mikor valaki meg akarja mondani, hogy milyen normakhoz kell tartani magunkat es hogy mi a minöseg es mi nem.

harmadik eva - 2010. 10. 11. 07:53

@oxigen:

:)
A bárhol, bármikor, bárhányszor helyszínelőket “sajnos” nem szoktam nézni (rém unalmas számomra), de ugyanolyan érthetetlennek tűnik a bárhol, bármikor, bárkit követünk fordulat, mint a “beszéltesd, mindjárt meg van” jellegű telefon azonosítás. :)

marcilu - 2010. 10. 11. 21:18

Itt azért nem kell magastudományos követésre gondolni. A helyszínen, ahol a fickó a teherautó tetejére ugrott, lehetett vagy 30 ügynök/rendőr és 10 hozzájuk tartozó jármű. Mindenkinél rádió, és városi forgalom. Innen azért csak kivitelezhető a feladat.

harmadik eva - 2010. 10. 12. 10:34

Hát…

Egy (nagy)városi forgalomban, közvetlenül egy helyszínelés, valamint egy ismételten bekövetkezett baleset miatt lezárt terület mellett, vélhetően az elterelés és az összegyűlt tömeg miatt jelentősen megnőtt és összekuszálódott forgalomban, az éppen folyó biztosítási művelettől radikálisan eltérő, azonnali akciót beindítani úgy, hogy gyakorlatilag a célpontot (amely esetünkben legfeljebb azonosítatlan tanú) egyetlen ügynök látja, követte, ez elég “magastudományos követésnek” tűnik.

Nem arról van szó, hogy az amerikai elnököt biztosítjuk, egy lezárt, bevédett, és előre megtervezett szisztéma alapján megfigyelt területen, légi és mesterlövész támogatással. Mégcsak nem is katonai akció folyik.

Történt egy (két) baleset, ahol az egyik helyszínelő rendőrtiszt másodpercek alatt döntést hozott egy bámészkodóval szembeni intézkedésről, azonban az lelépett, mielőtt bármilyen riasztás, azonosítás, stb. történt volna.

Jó, persze, az ügynökön kívül látta még vagy 5 millió tévénéző is, lám ők se avatkoztak be. :)

marxcie - 2010. 10. 12. 16:23

A történetből logikusan következik, hogy ugyan megpróbálhatták követni, de mivel a zsenikém minden eseményt képest kiszámolni ami a saját világához köthető, így az teljesen eredménytelen volt. Jó helyen ugrott le, egy mp-el korábban ment át az úton mint ahogy jött a rendőrautó, jókor ért be az oszlop mögé etc etc… Egy eredménytelen elkapási kisérletet meg minek berakni a 45 percbe?

Hunnenkoenig - 2010. 10. 12. 23:16

Ha mar kötekedni akarunk, kezdjük ott, hogy miert hajthatott be a kocsi egyaltalan a területre?

Egy akkora balaeset volt, hogy az utat minimum lezartak volna a valosagban es a forgalmat eltereltek volna.

Mivel ott volt mar egy valag helyszinelö, azt se lehet mondani, hogy meg nem volt ra idejük.

harmadik eva - 2010. 10. 15. 00:17

Lezárták az út (és járda) azon részét, amely érintett volt a balesetben. Sem halálos áldozat nem volt, sem az út másik oldala nem volt érintett az eseményben. Igazából nem volt nagy baleset, koccant egy busz, egy autó, és az előbbi a járdára futva elcsapott egy gyalogost (azonban nem halálos sérülést okozva). Nem valószínű, hogy lezárnák ezért a teljes utat (még egy szerpentint sem szoktak félpályás baleset miatt, a hétvégén egy traktor vs motorbiciklis csata végeredményét volt szerencsém könnyedén megkerülni – szintén félpályás esemény volt).

De marxcie-nél a pont, úgyse tudták volna követni, ha készülnek rá, és akarják is.

Nicholas - 2010. 10. 15. 09:11

Ez is egy jóra sikerült rész volt. Két hét szünet. Kár…

Neton - 2010. 10. 15. 10:48

Azért kíváncsi vagyok mi lesz még itt. Oké, h ál-Olivia kavar ezerrel, de így történjen már valami, mert bár jó rész volt, de ezt nem bírom majd sokáig. :D Jövő héten meg alter-rész lesz, várós. :D

HAta - 2010. 10. 15. 14:27

Az a shapeshifter “agy” még szerintem elő fog kerülni…
Mindent egybevetve a sorozat írói kipróbálhatták Walter egyik “koktélját”, mert most aztán lendületet vett a sorozat, no nem a főszálakon, hanem a részeken belül pörögnek az események, nem sok üres perc van. És ügyesen húzzák az ember idegeit Bolivia lebuk(tat)ásával kapcsolatban.
3. évad eddig 8-8,5/10, konstans. Kezd függőséget okozni :)

andus - 2010. 10. 15. 19:05

Jó rész volt ez is, de a főszállal nem jutottunk előrébb, ami lehet nem is gond…
Egy feltevés:
Newton most meghalt? (Ha igen akkor értem, miért szerepelt a Supnatban:P ) erről elvileg Broyles tudomást fog szerezni, és mint kiderült ő is egy alakváltó volt, akkor belőle is kivehetik az az “agyat”, nem?

JcGross - 2010. 10. 15. 21:20

andus: gondolom amit bevett az agyát is megsemmisítette. Viszont a rendőr-alakváltóból nem vették ki az agyat…

Amúgy nem tudom, ez most a pénteknek tudható be, vagy jó napom van, vagy tényleg ilyen jó minden, de amit ma néztem, az teljesen magával vitt. A Stargate is, a Fringe is, a Communityról nem is beszélve. A fringe után azt gondoltam “hogy bírok ki még 1 hetet?” a Stargate után meg “még jó hogy csak szerdáig kell kibírnom”.

fringefan - 2010. 10. 15. 21:57

Az utolso jelenet… Ezert szeretem Fringe-t, mert igy meg tud mozgatni. Keztetest ereztem, hogy kiabaljak: Peter, it’s not her!! It’s wrong…
De azt meg kell jegyeznem , nem tetszik, hogy ennyire over the top ez a kettos ugynok szerep. Konyorgom, az Aliasban vegig ezt csinaltak, nem 4 reszen keresztul, itt annyira tuldramatizalnak minden apro jelet, hogyha valaki ranezre Boliviara, nem csak a kamera, akkor rogton leesne: hiba van a matrixban.
Amugy, az evad eddigi legjobb resze :)

Hunnenkoenig - 2010. 10. 16. 16:01

Peter legalabb mar gyanakszik es maganak is beismerte, csak azt nem ertem, hogy ezutan hogy tudott tullepni rajta es lefeküdni Boliviaval.

Memari - 2010. 10. 16. 16:11

ebben az évadban nagyon kitesznek magukért az írók, helyes:D csak így tovább.

Mivel most Walteré a MD, akkor elvileg hozzáférhetne minden eddigi takargatott ügyekhez (Pl: a cortexifanosok adatai, a gondolatirányító klónozott gyerekek, stb…)

Boliviával kapcsolatban kavarognak az érzéseim, Newton is azt mondta, h az elve miatt nem fogja tudni teljesíteni tökéletesen a küldetést, tehát ő látja benne a rizikót, h átálljon az evilágiakhoz (De 2 Olivia nem kell 1 világba!!!)

Peter végre színt vallott a kis sejtéséről, és ennek ellenére hagyja magát levenni a lábáról-szó szerint :S (Ej Peter, ezt művelni?)

Boli körül forrósodik a levegő, de senkinek nem jut eszébe, h ha már ilyen nagy ellenőrzések vannak a magas beosztásúak között, akkor a saját házuk tájékán is szétnézzenek? Volt már rá pl., h belső ember volt a rosszfiú (amikor Olit elrabolták, v. alakváltó Charlie) minimum 1 híváslista ellenőrzés-aztán csak úgy szinte más füle hallatára is tárgyal Newtonnal…

Kíváncsi lenék, ha nem tudnám, h kicserélték őket (és nem mutatnák a Newtonnal való csevegéseit), akkor feltűnne-e Bolivia mesterkedése.

Mivel most Newton oda, 1 porszívóval BOli nem lesz kisegítve, kell 1 új rosszfiú segítő.
ha már az évadzáróban feltűnt a Sam Weissra való utalás, mikor fogjuk látni őt?

Ez még csak a 4. rész volt, ha igaz, h csak a 8ban v az után tér vissza Oli a mi világunkba, akkor azért (remélhetőleg) lesz még pár izgi esemény :D

Memari - 2010. 10. 16. 16:16

a rendőralakváltó agya nem fedné fel BOlit, ők nem találkoztak, nem tudtak egymásról – ezért is kellett közvetítőnek Newton, és sztem is a spéci cucctól elszállt Newton memóriája, BOli nem veszélyeztetné azzal magát, ha simán kioperálható lenne minden adattal.

De, ha megnézik, ki látogatta meg utoljára, ki látta/láthatta N-t élve, akkor egy újabb gyanús pont Bolinak. Mert az ilyet dokumentálni szokták, max ott is van beépített ember és ő fedezi. De az már sok lenne.

mimumi - 2010. 10. 16. 19:13

hát igen, szerintem is azonnal megmondható valakiről, aki ennyire más, mint az eredeti Olivia (mozgása, tekintete stb.), így egyetlen érvet tudunk csak felhozni: Petert elvakítja a szerelem:-)
viszont ebben meg két dolog zavaró:
– elhiszem, hogy Anna most nagyon jó színész szeretne lenni, de a (jóval) kevesebb több lenne
– semmi kémia nincs a két színész (Jackson és Torv) között, úgyhogy a szerelmi jelenetek csak dramaturgiai szinten érdekesek (bár elég kiszámíthatóak)
Á, szerintem Bolivia amúgy nem átállni fog, hanem marad hű a saját oldalához. De várnám, h rámcáfoljon a sorozat.
Newton erős karakter volt, hasonlóval kéne pótolni. Charlie-nak nagyon örülök, ha csak minden 2. részben látom is.

mimumi - 2010. 10. 16. 19:14

javítok, pontosabban pótlok:
azonnal megmondható valakiről = mármint az, hogy ő nem az eredeti

Hunnenkoenig - 2010. 10. 16. 19:36

@mimuni:

“azonnal megmondható valakiről, aki ennyire más, mint az eredeti Olivia”

Ugye azert tisztaban vagy azzal, hogy ugyanaz a szinesz jatssza ezt a szerepet is?

“elhiszem, hogy Anna most nagyon jó színész szeretne lenni”

Ha kepes egy szerinted teljesen mas szemelyiseget elöadni, akkor valoszinüleg jobb szinesz, mint te (na meg Ö legalabb mar jatszik minimum 1 sorozatban :-P ).

Ezzel a mondatoddal gyakorlatilag teljesen ellentmondasz az elözönek.

Amugy en nem vagyok rajongoja vagy valami, söt inkabb az ellenkezöje, mert nekem meg mint nö sem jön be, de azert a jelenet, mikor bejön es meglatja, hogy Walter felelesztette a Van Helsinget, az nem egy utolso alakitas.

Igazabol nem csinal semmit, csak all ott a kis folyton szexisre nyitott szajacskajaval (amit en speciell rohadtul utalok) es nez, mint a birka, de megis leolvashato arrol az arcrol vagy 10 fele erzelem es azoknak elrejteni probalasa.

Nekem azzal az egy nezessel bebizonyitotta, hogy igenis van tehetsege.

Abban igazat adok, hogy Peterrel semmi kemiajuk nincs, igy a romantikus jeleneteik teljesen hidegen hagynak engem is.

Memari - 2010. 10. 16. 22:18

Sztem abban egyetérthetünk, h nem Anna színészi játéka miatt kezdtük el nézni, és nézzük most is a sorozatot. Azt azért meg kell hagyni fejlődött a kezdetekhez képest, főleg most a 2ős szerepnél éreztem ezt inkább, amikor nem simán kell hozni a szerepet, hanem félni 1 kicsit a lebukástól, v Petert hallucinálni.

Kémia- azon tényleg lenni mit gyakorolni.
Pl: Bones korábbi évadai vagy a Castleből simán elleshetnének 1-2 pillantást, mimikát.
De egyenlőre be kell érnünk Walter arcjátékával, ami azért mégis csak 1 kis kárpótlás:D

asterix - 2010. 10. 17. 10:28

“Abban igazat adok, hogy Peterrel semmi kemiajuk nincs”

Álolival nincs, de a mi Oliviánkkal igen is van :)

mimumi - 2010. 10. 17. 12:24

Hunnenkoenig,
nem mondtam ellent: szerintem Torv, mivel mint színész finom különbségek előadására SZERINTEM nem képes, eléggé megkülönbözteti játékában a két karaktert (ezért írtam ironizálva, hogy nagyon jó színész szeretne lenni — bocs, ha ebből nem hallani ki az iróniát, de talán a feltételes mód sugallta). Na és ezért nem hihető, hogy egy teljesen más karakterű, viselkedésű Olivia az eredetivel azonos lenne.
Azt meg ugye, hogy én ki vagyok és milyen színész, nem igazán tudhatod. ;-)
Amúgy meg ez egy véleményközlő komment volt, véleményeken vitatkozni szerintem mindig is érdekes műfaj volt, mert értelmetlen.

mimumi - 2010. 10. 17. 12:30

Mielőtt a Torv-ellenesnek lennék minősítve ;-) szerintem is sokat fejlődött az első szezonhoz képest (más munkáit nem ismerem). A színésznő kimondottan szimpatikus is, a szerepre is teljesen oké külsőleg. Szóval semmi gondom ezzel.
Egyszerűen a sztori, a karakterek, a cselekmény egy része nagyon emlékeztet az Aliasra, és Garner alakítása milliószor jobb volt. De hát ez már az én gondom, hogy mindig Garner jut az eszembe, hogy milyen jó lett volna, ha ő játssza ezt a karaktert (tudom, filmezik, nem játszik már sorozatokban).

Hunnenkoenig - 2010. 10. 17. 17:04

@mimumi:

Tavol alljek tölem, hogy vitazni akarnek.
En csak egy szamomra ellentmondasosnak hato dologra hivtam fel a figyelmed.

Az ironiat is tökeletesen megertettem.

De szerintem aki egy teljesen különbözö karaktert tud hihetöen elöadni, mint a sajatja, akkor az egy jo szinesz.

Nezd meg a rossz szineszeket. Mindig magukat alakitjak.

Arra eleg a tehetsege, hogy ebben a sorozatban eladja magat ket szerepben. Ezert nem ertem, mikor ocsaroljak. Sosem tudtam, azok mit varnak szineszi jatekkent.

Szerintem annyira nem különbözteti meg a karaktert, csak most pl csontszöke volt (ami szerintem nagyon nem all jol neki) es Te tudod, hogy ö Bolivia, ezert esetleg többet latsz bele.

Amugy meg abban sem vagyok biztos, hogy egy Rainmant nem egyszerübb e eljatszani, ami teljesen különbözik az ember sajat szemelyisegetöl, mint egy nüanszokban különbözö karaktert. Megis mindenki hogy odavan Dustin Hoffmanert…

A lenyedtöl idegen apro mozdulatokat, arckifejezeseket szerintem sokkal nehezebb hihetöen produkalni, mint rangatozos, dadogos, sasszezos elmebetegeket.

Bolivia meg ugye azert nem ilyen.

Szerintem nagyon is jol latszik rajta, hogy gyülöl mindent, ami itt van, de jo pofat vag hozza, közben alig varja, hogy hazamehessen.

Nekem ez jön le Torv jatekabol es ezzel szerintem elerte, amit akart, akkor is, ha sose fog az alakitasert Emyt kapni.

Na ez most valszeg jo zavaros lett… mindegy :-)

oxigen - 2010. 10. 17. 19:29

Anna Torv jatekahoz:
Ebbol a par reszbol azt vettem ki, hogy mivel Bolivia anyukaja nem halt meg, ezert boldogabb gyerekkora volt, ezert boldogabb felnott. Ebbol kiindulva a mi Oliviank allando savanyuuborkaba harapott kepe -szerintem- koncepcio.

Es szerintem is siman le kellene esnie mindenkinek fel percnyi beszelgetes utan, hogy mennyire mas a viselkedese, de mert ilyen johiszemu vagyok, azzal magyarazom, hogy azt hiszik, boldog, hogy osszejottek Peterrel.

asterix - 2010. 10. 17. 21:09

Mi könnyen vagyunk mert tudjuk, hogy ő nem az igazi Olivia :)
Na de már nincs sok hátra, hogy lebukjon. Arra leszek kiváncsi hogyan oldják meg az írók.

“Nekem azzal az egy nezessel bebizonyitotta, hogy igenis van tehetsege.”

Az a nézés nekem is nagyon tetszett

Hunnenkoenig - 2010. 10. 17. 21:59

“mennyire mas a viselkedese, de mert ilyen johiszemu vagyok, azzal magyarazom, hogy azt hiszik, boldog, hogy osszejottek Peterrel”

Nem tudom, nekem Bolivia abszolut nem tünik boldognak. Sem itt sem odaat.

oxigen - 2010. 10. 18. 14:38

“nekem Bolivia abszolut nem tünik boldognak”

nem boldog, de kevesbe buvalbaszott savanyualma
es egy kapcsolat okot adhat valamennyi szemelyisegvaltozasra

oxigen - 2010. 10. 20. 17:44

Nah vegre sikerult megneznem a 4. reszt, tetszett, tetszett :)
Meghato volt ahogy a pasi beszelt a szeretni valo szornyekrol, meg a vegen a zene is nagyon utos volt.
Remelem csinalnak majd egy nyamvadt telefonlista-ellenorzest…

aappaa - 2010. 10. 22. 20:11

Én eddig minden évadot láttam, ezt is nézem, abban megeggyezhetünk hogy nem a színészi alakítások miatt sikeres ez a sorozat. De akkor is van benne valami amiért nézni kell…
viszont az tuti hogy a Valtert alakító színész az nagyon ott van. Én ezen kívűl még nem láttam semmiben, És ti?

redc - 2010. 10. 22. 20:23

Ő játszotta pl. Denethort a Gyűrűk Urában. A Fringe előtt szerintem innen ismer(het)ték őt a legtöbben. Brillírozott abban a szerepben is – szvsz. :)

aappaa - 2010. 10. 22. 21:07

A Gyűrű Urát láttam többször is de ő valahogy nem ugrik be…

fringefan - 2010. 10. 24. 17:24

FIGYELEM!
Fringe is in danger of cancellation! Tell everyone you know to start watching: family, friends, enemies, random strangers on the street, whatever!! And somebody has to put a ‘save Fringe’ petition, linked to Facebook and Twitter. We need to do this NOW, because later will be TOO LATE! I would start it myself, but I don’t know how to do it! Let’s GO!!!
http://www.facebook.com/pages/Save-FRINGE/349420426429?ref=ts

oxigen - 2010. 10. 25. 08:33

I would start it myself, but I don’t know how to do it!

o.O
O.o
-.-

Genezis - 2010. 10. 25. 19:15

Walter volt Gondor helytartója. A kocsog,aki felgyujtotta magát, aztán base jumping.

Tücsök@ - 2010. 11. 02. 14:45

Na én nem rég daráltam le a második évadot. Imádom a Fringet, de valahol a 2.évad első felénél kicsit elakadtam.Aztán erőt vettem magamon, és elkezdtem és úgy visszarázódtam pikpak, hogy az új évadból kb. 2 új rész van még hátra…és ha jól láttam most úgy is szüntet lesz!

Egyenesen Imádtam a Finálét…És Nekem bejött az évadnyitó is nagyon!
-A. Torvot nagyon sokáig nem csíptem, de szerintem mára elég jól beleszokott Olíviába..és az hogy Boliviaként tud egy kicsit másmilyen lenni, szerintem azért mutat valamit, mindig bántja mindenki!
-Walter CSÚCS ebben a világban is, abban a világban is! Imádom…
-Joshua Jackson meg ♥!

(3. részig láttam) Viszont eddig nem tetszik, amit a romantikus szálon alkotnak…nagy nehezen némi érzelmet vittek Peter és Olivia kapcsolatába…erre tökre semmi átmenet nincs…nincsenek zavarban, nincsen semmi személyes érzelem…nem hiszem el, hogy így lehetett csak megoldani azt, hogy konkrétan egy másik nővel van azóta hogy hazajöttek ???? Jó tom Peternek most itt van ez a hova is tartozom kérdés, Bolivia meg el van foglalva a küldetésével, de tulajdonképpen onnan ugyan onnan származnak…legalább erről az oldaról fognák meg a dolgot!
Ja és egy kereszt kérdés??? Ha elvileg Olíviának az a különleges képessége, hogy meg tudja nyitni az átjárót, hogyan jött át Bolívia???Tom ott volt a Bell..de ő csak kitágítani segített azt az átjárót nem? Köszi!

damnturck - 2010. 11. 05. 11:40

Na következő részben már remélem véglegesen is sikerül livnek a dolog és lesz itt egy jó kis csajbunyó :D

Hunnenkoenig - 2010. 11. 05. 15:10

Huh, nagyon jo volt ez a resz is.

Nagyon örülök, hogy ebbe az iranyba mentek el az irok es nem ragadtak le a monster of the weeknel.

A Fringe kinöheti magat a amsodik LOSTta, ha igy folytatjak.

S0m30n3 - 2010. 11. 05. 17:19

Hát nekem a nyomozgatós rész nem tetszett, de az átkeléses dolog jó volt. :D Igaz bíztam benne, hogy tovább ott tud maradni vagy valami, és jövő héten már valami durvulás lesz, de úgy látszik még húzzák az időt. :S Mindegy, ettől jobban is húzhatnák, így még oké.

Koroshiya - 2010. 11. 07. 18:49

Nemrég daráltam le az első két évadot, és egyenesen beleszerettem a Fringe-be. Itt sorozatjunkie-n viszont a híreknél megint riogatnak, hogy kaszaközelbe került… merem remélni, hogy ez nem fog megtörténni, különben rendkívül csalódott leszek.
Ui.: Olvastam mások kommentjeiben, hogy a többség véleménye szerint nem vagytok megelégedve a főszereplőnővel. Szerintem Anna Torv játékában nincs semmi kivetnivaló, ebben az évadban különösen jól kiütközik, hogy márpedig ő egy jó színész. Ja és még valami: szerintem elképesztően jó csaj : ) Az első két évadban, szőkén, frufru nélkül, leginkább savanyú arcot vágva még szép, hogy nem lesz különösebben vonzó – erre tessék, vágnak neki egy frufrut és elkezd mosolyogni, hatalmas változás.

winnie - 2010. 11. 07. 19:04

koroshiya: papírforma szerint az 1. évad végén kaszlható lett volna a fringe és később is inkább a foxnak köszonheti a létét, mert szinte mindig kaszaközelben van,

Nicholas - 2010. 11. 08. 18:48

Tényleg belejöttek :) Nagyon elkapták a fonalat, remélem a közönség is fogja értékelni…

tadimo - 2010. 11. 09. 11:46
Desmond Wallace - 2010. 11. 09. 21:13

Hát nekem ez az utolsó rész eléggé unalmas volt. Egyedül a főszál tetszik.

oxigen - 2010. 11. 10. 14:39

Maga a resz tenyleg kicsit unalmas volt – semmi szörny, semmi hatalmas uldozes, vagy eszeveszett nyomozas, futas az idovel.
Ettöl fuggetlenul nekem tetszett, a pszichologiaja miatt, azt hiszem (spoiler – hogy az egyik teso -es milyen szep teso- felaldozza magat a masik miatt).
Meg a kiserletezgetes is tetszett, ahogy csurom vizesen behuppan a boltba, es ketszer is leveri azt a szegeny papirnehezeket. Vagy nyilvan kettöt, ket kulon idopontban, de akkor is mokas volt :)

asterix - 2010. 11. 10. 20:16

Szerintem is az álkelés volt a lejobb, már várom mi lesz ha Olivia végleg hazatér, de remélem ha visszajön, akkor is foglalkoznak még a másik univerzummal.

Nicholas - 2010. 11. 12. 11:41

És ne már hogy megint egy hét szünet, nemigaz már. Amúgy durvulnak szépen :)
kíváncsi vagyok már a következő részre nagyon

Cevys - 2010. 11. 12. 13:12

Te jó ég, a mai rész eszméletlen jó volt, már-már a hideg rázott…
Egyébként jövőhéten még lesz egy rész az egyhetes szünet előtt, nem?

winnie - 2010. 11. 12. 13:13

11/11/10 (Th.) 9:00 PM FOX (FR-306) 6995 kHz
11/18/10 (Th.) 9:00 PM FOX (FR-307) The Abducted
12/2/10 (Th.) 9:00 PM FOX (FR-3??) (Projected Date)

v0m1t - 2010. 11. 12. 17:07

nagyon elfajultak ezzel a 2világos storyval, közben pedig egyetlen 3 mondtatos beszélgetéssel, egy sima bocsánatkéréssel le lehetne zárni az ügyet és mással foglalkozni:)

mate - 2010. 11. 12. 17:11

v0m1t sztem azért a borostyánban rekedt arcoknak az kevés lenne:D

Hunnenkoenig - 2010. 11. 12. 18:17

Huh nagyon jo volt.
Durvul nagyon.

Kis LOST beintes, amolyan “mi jobban megcsinaljuk” modon azert figyelt :-P

Meg a szamok is majdnem ugyazaok voltak :-P

harmadik eva - 2010. 11. 12. 18:48

@v0m1t:

Ami azt illeti, gyakorlatilag az összes sorozatot el lehetne intézni a-tol z-ig egyetlen 3 mondatos beszélgetéssel, így a sorozatok évadok pár másodpercre rövidülhetnének, a feliratok félórával a bemutató után kész lennének, egy este adásba mehetne 4-5000 komplett sorozat, és egyik epizódot sem szakítanák meg reklámokkal. :)

S0m30n3 - 2010. 11. 12. 20:00

A mostani rész már nagyon durva volt, pedig eddig egyáltalán nem érdekelt ez az oldal. Az, hogy Astrid jött rá a dolgokra, kifejezetten tetszett. Meg ez az ősös sztori is érdekel nagyon. Szóval várom a folytatást.

Colonel Casey - 2010. 11. 12. 21:44

azt néztem hogy vagy Szlovákiában vagy Magyarországon vagy Ausztriában el volt temetve egy darab nézze meg valaki hátha más jobban látja.

Colonel Casey - 2010. 11. 12. 21:45

azt néztem hogy vagy Szlovákiában vagy Magyarországon vagy Ausztriában el volt temetve egy darab nézze meg valaki hátha más jobban látja.
Még Lengyelország jöhet szóba.

Colonel Casey - 2010. 11. 12. 21:46

hopp bocsánat ez kétszer ment.

Dani - 2010. 11. 12. 22:46

Nagyon bejön ez az ősös cselekményszál, mekkora lenne ha ezután visszatérnének az egy rész-egy ügy szerkezethez, ahogy egyesével összeszedik a darabokat :D Két évadig simán kitartanának csak ezzel :D

Bhaal - 2010. 11. 13. 00:01

Azt a kába mindenségit:D! Amilyen lassan kezdődött ez a rész a végére nem is tudom, olyan szintre emelkedett amit még fringeben nem láttam! Nekem is már borsódzott a hátam! Az ilyen ősös sztorikról mindig az Assassin’s Creed 2 sztorija ugrik be, amit nagyon imádok, akárcsak ezt. 11/10!!!

Eddig a Fringe csak egy nagyon jó sorozat volt, de mostantól szuperfüggő lettem, szóval ha el merik kaszálni én nem tom mit csinálok!

gafz - 2010. 11. 13. 11:14

Bhaal: nem nézel új Fringe epizódot :)

norgezoo - 2010. 11. 13. 12:10

Ütött!!!!!
Ettől nem szabadna lejjebb adniuk. Kíváncsian várom a következő részeket, szünet ide vagy oda.
Óriási volt Nina és Walter füvezéses beszélgetése is, egy-egy ilyen rövidke kis dialógussal nagyon sok érzelmi töltést is hozzá tudnak adni a sorozathoz, ami csak színesíti az egészet!
Csak így tovább Fringe S03!!!!!

Norbi_023 - 2010. 11. 13. 16:45

Nekem kicsit Alias feelingem volt az ősös cselekményszál láttán.Viszont ez nagyon jó volt és abszolút nem gondoltam volna,hogy a rész végén ide kötnek ki:)))Csak így tovább Fringe!!!!
Norgezoo:
“Kíváncsian várom a következő részeket, szünet ide vagy oda.”
Miért,most megint szüneteltetni fogják a sorozatot???

norgezoo - 2010. 11. 13. 22:55

Winnie kiírta a pontos dátumokat. Még egy rész jövő pénteken, utána sajnos szünet.

Next US airings:
Thur. Nov. 18 9:00 PM Fox

Season 3, Episode 8: Episode #3.8
Original Air Date—????

Season 3, Episode 9: Marionette
Original Air Date—3 December 2010

Ezt meg IMDB-n találtam, de várjuk ki a végét :)
Eleve dec. 3-a péntekre esik, szóval elírások akadnak!

arya - 2010. 11. 14. 04:13

hah, nekem nem csak kicsit volt Lost feelingem. rögtön arra gondoltam, nem ugyanabban az univerzumban járunk-e :P a csóka felemás szemei is tettek rá egy lapáttal. a végén már azt vártam, hogy kitúrnak a földből egy dharma stationt :P

most kapcsolódtam vissza a sorozatba egyébként (miután nyáron ledaráltam az első két évadot). a mostani eddig tényleg nagyon jó, nekem bejön az egyik rész itt, a másik ott felállás és a párhuzamos univerzumos szál is. igaz, kicsit klisés, ettől az egyik világot elpusztító fegyveresditől se esem hasra, de nem baj, ebben a sorozatban a hangulat üt nagyot szerintem.

Nicholas - 2010. 11. 14. 08:42

Nézzétek meg az előzetest, jövő héten nem lesz Fringe… =(

harmadik eva - 2010. 11. 14. 10:43
Nicholas - 2010. 11. 14. 12:56

Ó, köszönöm! Megnyugvás, örülés :)

marxcie - 2010. 11. 15. 16:09

Na és akkor az observerek az ősök, jelek kb. ugyanazok (megtalált gépen mint a noteszben), most már csak az a kérdés nekik mi a szándékuk, vagy tényleg csak az univerzumon kívülről figyelnek és nem avatkoznak be? (Amit már megtettek egyszerkétszer, btw.)

Nicholas - 2010. 11. 16. 19:57

Ez a gondolat csak most érett meg bennem: Walternate miért nem tud átutazni a másik világba? Az előző évadban már megtette.

barbamama - 2010. 11. 17. 15:44

Nicholas: Át tudnak utazni, de az utazás bizonyos mellékhatásokkal jár, és veszélyes, legalábbis walternate ezt mondja el Oliviának a 3×05 elején. Pontosan ezért kísérleteznek/kísérleteztek rajta, mert Olivia biztonságosan tud utazni a két világ között, és rá akarnak jönni, hogy miért…

barbamama - 2010. 11. 17. 16:46

csináltam egy screenshot-ot a térképről a zászlókkal. Tényleg olyan, mintha az egyik zászló Magyarországon lenne:) De hátha vki jobban látja:P
http://img709.imageshack.us/f/fringetrkp.jpg/

Hunnenkoenig - 2010. 11. 17. 19:29

Kicsit megdolgoztam a kepet.

Sajnos jobban nem tudtam.

Ugy tünik az egyik zaszlo valoban budapesten van.

http://www.bilder-hochladen.net/files/big/8fqu-i.jpg

Colonel Casey - 2010. 11. 17. 22:49

Dunakanyarnak tűnik amúgy…

Hunnenkoenig - 2010. 11. 18. 01:29

Sikerült kicsit jobban megcsinalnom. Az eredeti terkep valami nagyon nyomi modon deformalodott.

Nehez volt railleszteni rendesen egy valodi terkepet, de ugy tünik, hogy varosokat jelölnek (legvaloszinübb, hogy fövarosokat) es az 99%, hogy Budapest.

Hunnenkoenig - 2010. 11. 19. 10:57

Fasza volt az uj resz.
Hülye peternek mindent a szajaba kell ragni vaze.
Most talan vegre azt teszi amit kell.

damnturck - 2010. 11. 19. 13:50

Ja hát Peter elég elvakult volt eddig, mert a régi Oliviát nem tudta ágyba vinni, az új meg kicsit túl jó

S0m30n3 - 2010. 11. 19. 16:53

Ez a mostani rész nagyon durva volt… alap sztori most sem hatott meg annyira, de a fősztori még mindig nagyon érdekel. Most asszem szünet lesz sajnos… na mindegy kibírom. :D

asterix - 2010. 11. 19. 20:34

Hát az a minimum,hogy mi is kapunk egy zászlót:)
Belenéztem a 3×08 -ba, hát onnan kezdődik majd csak a haddelhadd…..

tadimo - 2010. 11. 20. 00:00

baazdmeg

Bhaal - 2010. 11. 20. 00:16

Még mindig a legjobb sztori a jelenlegi tv műsorok közül! A rész megint lassan folydogált az elején, meg a gyerekrablás se nagyon piszkálgatta meg az érdeklődésemet, de a vége egyszerűen megint überfasza libabőr! Amúgy ha jól láttam ez volt az 50. rész, szóval kezdődhet a kövi 50!

fringefan - 2010. 11. 20. 01:28

Siman Budapest, amugy is volt mar utalas Magyarorszagra, valahol a masodik evadban, asszem, de lehet hamarabb.

Nicholas - 2010. 11. 20. 05:20

Asszem az első évad végén, mikor azok az öngyulladós emberek voltak.

norgezoo - 2010. 11. 20. 14:42

A végén még a Parlamentet is eltüntetik egy másik univerzumba, az összes politikussal együtt :)!

Piemaker - 2010. 11. 20. 15:03

Aztaqurva!Hatalmas rész volt!

Slash - 2010. 11. 20. 16:09

Nagyon király volt a rész, nekem az utóbbi két eset is tetszett ezek végre megint rejtélyesek voltak. Az uccsó két rész utolsó pár percei meg nagyon el vannak találva, hogy végigizguljuk a kövi részig.

norgezoo - 2010. 11. 20. 17:47

http://www.sg.hu/cikkek/78330/nagy_bajba_kerult_a_fringe
Hát ez sz*r ügy:(:(:(

Ha kasza lenne, és emiatt elkapkodnák az utolsó részeket, és valami összecsapott zagyvaságot kapnánk, hát…………..

Hunnenkoenig - 2010. 11. 20. 18:25

“amivel a széria az ötödik helyet érte el idősávjában.”

En azt nem ertek, hogy ezek nem tanultak matekot?

Nem lehet mindenki az elsö.

Ha ötödik, az meg mindig jobb annal, mintha a hatodik lenne, vagy a tzenötödik.

Az ö logikajuk szerint akkor igazabol eleg egy sorozatot csinalni, mert minden ami azutan jön, azt kaszalni kell.

Akkor mifaszert ölnek belle milliokat? Meg se kellett volna csinalni, aztan akkor sporoltak volna egy valag penzt, ami a bankban szepen kamatozott volna addig is.

Norbi_023 - 2010. 11. 20. 19:58

Hát akkor nagyot anyáznék az biztos!!!!:((

Norbi_023 - 2010. 11. 20. 19:58

Hát akkor nagyot anyáznék az biztos!!!!:((

jonkennedy - 2010. 11. 20. 19:58

Hát ez kib@szott jó rész volt… amióta megy a fringe nem tetszett ennyire 1 rész sem mint ez. Fantasztikusan jó volt. Nekem eddig az összes évadzárót maga mögé utasította. A vége meg olyat ütött hogy fél percig nem bírtam megszólalni.

fringefan - 2010. 11. 21. 11:53

Gyerunk emberek!!!! Megerkezett a peticio: SAVE FRINGE. Tolteni ki, linkelni mindenhova, kitoltetni ismerosokkel, mindent ami legalis!
http://www.petitiononline.com/FringeTV/petition.html

Desmond Wallace - 2010. 11. 21. 20:03

Az évad legjobb része volt ez a mostani.
Ha továbbra is így haladunk, akkor meg ez lesz a legjobb Fringe évad.
Nagyon tetszik a főszál.

Kobra - 2010. 11. 21. 20:12

Nagyon komoly volt ez a rész is, megint. A most játszott sorozatok közül magasan ez a legszínvonalasabb. A végén a telefonhívás nem gyenge libabőrt váltott ki, erre vártam már mióta vége a lost-nak

asterix - 2010. 11. 21. 22:18

Én már korábban kitöltöttem a petíciót, de akkor azt hiszem a 35. voltam, és vissza is igazolták. A mostani szám már 9000 körül van.

Hunnenkoenig - 2010. 11. 21. 22:22

Hat en nem hallottam arrol, hogy kaszalni akarjak, de azert alirtam a biztonsag kedveert.
Mondjuk ezek a peticiok annyit ernek, mint halottnak a csok.

fringefan - 2010. 11. 22. 17:46

Most 10000-en felul jarnak. Nyilvan nem ez fog 4. evadot adni neki (ha kap) de csak szamit valamit. Nem tudja valaki mennyi az a szam ami jonak szamit, kb?

Bhaal - 2010. 11. 22. 21:23

@fringefan: Amíg nem éri el minimum a 2 millát, addig nem hiszem hogy sokat számítana. Magánvélemény!

fringefan - 2010. 11. 22. 22:28

Hat ja… Hasonlo szamokban gondolkodom en is, csak remeltem a kevesebb is eleg.

kla - 2010. 11. 22. 23:45

Azért még ne tegyetek úgy, mintha máris végleges kaszát kapott volna a Fringe… Na nem azért mondom, én is rohadt dühös lennék, ha a 3. lenne az utolsó, de azért ne fessük még az ördögöt a falra.

arya - 2010. 11. 23. 02:10

király rész volt, és bár örülök, hogy Olivia egyre közelebb kerül ahhoz, hogy hazajusson, hiányozni fog az az oldal, az ottani részek tetszettek a legjobban (csak Walter hiányzott egy kicsit, Peterért nem vagyok oda:) persze nyilván lesz még ide-oda kalandozás, de most nagyon bejön, hogy egyszer itt oldanak meg egy ügyet, egyszer meg ott.

Memari - 2010. 11. 23. 18:51

huh, most néztem meg az utolsó 2 részt egyben.
azta, a vége nagyon szépen ütött. És az előzetes is jónak ígérkezik. nehéz lesz kivárni a 2 hetet.

Nem értem, miért ilyen alacsony a nézettsége az USÁban. Kb. 1 éve hallottam vhonnan, h eredetileg 4 évadra tervezték, el tudnám nézni addig, de ha mégsem, remélem tisztességes befejezést kap.

Nekem tetszik az 1rész itt-1 ott, mindkettejük számára adott másik világ megismerése. Olivia megmaradt saját maga, amikor megmentette Broyles családját, Bolivia hasonló helyzetben nem valószínű, h ezt tette volna.

Memari - 2010. 11. 23. 19:03

már 12.000 felett jár a petíció, anno a Beugrót sikerül így megmenteni

és azt hiszem az Aliasnál is volt ilyen, amikor Michael Vartant visszahozták (legalábbis akkor is nagy volt a népharag) a rádiójelesnél vmi azt súgta, h Marshallnak (Kevin Weisman) kell lennie. :)

tadimo - 2010. 11. 24. 12:03

kövi rész melyik nap lesz letölthető? csütörtök v péntek? a héten is lesz?
jó lenne, ha vki gyorsan válaszolna. ezer köszönet :)

winnie - 2010. 11. 24. 12:05

ha visszaolvasol, még gyorsabban van meg a válasz.

tadimo - 2010. 11. 24. 12:16

megvan, thx. bár ha annyit irtál volna, hogy 2 hét, méggyorsabban meglett volna^^ és kevesebbet is kellett volna írnod.

Colonel Casey - 2010. 11. 28. 11:59

Én most voltam 15.531. Nem halad valami jól.

lynx - 2010. 12. 01. 10:32

16.721

Memari - 2010. 12. 01. 11:50

Az új rész mozi előzetes szerű promója:

http://www.youtube.com/watch?v=VlNxDXtfhaU

andus - 2010. 12. 03. 12:01

17254.

Hunnenkoenig - 2010. 12. 03. 16:10

Na zsir volt az uj resz is!

A trailer kicsit magasra tette a lecet es azert annak nem tudott teljes mertekben megfelelni, de igy is izgi volt nagyon.

A csavariok is jok voltak.

MLMCS?

sw3n - 2010. 12. 03. 17:11

Na einai kalytero anthropo apo ton patera toy.

hát itt megállt bennem az ütő meg minden egyszerre :D

Creed - 2010. 12. 03. 20:48

Na ez a rész volt a csúcspont :D ha ennél lesz jobb rész, akkor lehidalok…

zierka - 2010. 12. 03. 21:57

eszméletlen milyen részeket kapunk hétről hétre.
tisztára filmes élmény volt ez a 45 perc. go fringe go!

zierka - 2010. 12. 03. 22:07

Hunnenkoenig – 2010. 11. 21. 22:22

“Mondjuk ezek a peticiok annyit ernek, mint halottnak a csok.”

wow, micsoda utalás a Pushing Daisiesre…

Busmen - 2010. 12. 03. 22:08

Na most néztem meg. Vazzeeeee!!!! Qrva jó rész volt!! Csak így tovább!! Még még még!

phoenix00 - 2010. 12. 04. 01:30

Ezt a Broyles-os részt nem értettem a végén..help me!

nikol - 2010. 12. 04. 02:08

Amikor BOlivia visszamenta saját univerzumába, ugyanakkora tömegnek kellett cserébe érkeznie, aki eredetileg a ‘mi’ Oliviánk lett volna, de Broyles megmentette és ezért megölték. (szerintem azért hiányoznak végtagjai, mert kg-ra nehezebb volt mint BOlivia).

Vincent - 2010. 12. 04. 02:18

Előre is elnézést ha nagy butaságot kérdezek, de a nézettség alapján lehet kaszára következtetni? Ha jól emlékszem (Bár ez nem biztos) akkor kérdéses volt a harmadik évad is. Szerintem most van a TOP-on a sorozat. Nagy kár lenne érte.

phoenix00 - 2010. 12. 04. 02:32

De én arra értettem a kérdést, h a végén 2 Broyles volt(egy a műtőasztalon, aki meghalt, meg egy aki felette volt és élt..

Peti007 - 2010. 12. 04. 08:50

phoenix00 : Az alternatívos Broyles-t küldték BOlivia helyett a tömegarány miatt, ennyi. A mi világunkban meg Broyles csak megnézte a feldarabolt alternatív Broyles-t. Ennyire nem bonyolult a dolog azért. :)

Lac - 2010. 12. 04. 09:28

Az Olvia-cserés rész nekem sem teljesen tiszta. Addig rendben van, hogy Broyles jött helyette, de miért is kellett átjönnie? Hiszen az Ő világukból átjött a mi Oliviánk, akkor az egyensúly miatt az a másik Olívia visszament oda. Mivel Ő is a kocsiban volt, és Alternatív Broyles is, annak kellett volna történnie, mint ami a második évad vége fele történt, vagyis hogy egybeolvadt két ember. Hiszen Alternatív Broylesra semmi szükség sem volt az egyensúllyal kapcsolatban, mert azt pont, hogy Alternatív Olívia állította vissza.

Peti007 - 2010. 12. 04. 11:38

A mi Oliviank csak úgy rohangál ide-oda a világok között, neki nem kell egyensúly, viszont Walternatív csak így tudja gondolom megoldani a technológiát, hogy valamit valamiért.

Desmond Wallace - 2010. 12. 04. 12:13

Ez is egy remek rész volt. Eddig ez az évad tetszik a legjobban.

Hunnenkoenig - 2010. 12. 04. 12:45

Szerintem a tömegnek semmi köze a dolgokhoz.

Broyles-t azert küldtek at, mint amiert haboruban mindig bedobjak a varba a nagykövet levagott fejet.

Egyszerü hadüzenet, illetve eröfitogtatas volt.

melaten - 2010. 12. 04. 14:30

Kiváncsi vagyok mik lesznek még itt részeken, évadokon át. Ugyanis melegen ajánlom, hogy ne legyen kasza a sorozat, mert akkor már csak egy sorozat marad, amit követek.

asterix - 2010. 12. 04. 20:33

Ismét egy nagyon jó részt kaptunk. Elnézném még pár évadon át, hogy össze-vissza cikáznak az univerzumok között.
A nézettségbe igazán beleszámíthatnák az alternatív univerzumét is :)

gajdipajti - 2010. 12. 04. 22:50

3 féle technikát láttunk a világok közti utazásra:
1) Walter és William Bell még az egyetemen átküldenek egy autót a másik oldralra, majd itt is megjelenik annak azonos tömegű párja (mutatnak is erre egy újságcikket) ez a harmonikus generálós módszer, ami a másik oldalnak is van. Ez károsítja a molekuláris szerkezetet. Ezért nem jöhet soha vissza William Bell, mert túl sokat utazott ezzel a technikával.
3 generátor által okozott interferenciát mindkét oldalon létre kell hozni egy tömegre fókuszálva, hogy azok kicserélődjönek. Továbbá itt még az univerzumokat is szinkronizálni kell.

2) Walter áthozza a fiát. Ehhez a továbbgondolt “átnéző” ablak technikát használja. Itt csak sok hő termelődik. Nina Sharp ekkor veszti el a kezét. (Retro rész) Ehhez nem kell azonos tömeg, az alany csak átlép.

3) Olivia képessége. “Képes kifordítani a teret.” Ehhez sem kell azonos tömeg pár.

gajdipajti - 2010. 12. 04. 23:01

Harmonikus utazásra a fontos részek:
Jacksonville -> S02E15 (Két épület kerül egymásba. Walter mutatja az újságcikket. Olivia felismeri képességét, hogy látja a másik oldalról érkezett objektumokat.)
The man from the other side -> S02E19 ( Hidat akarnak teleportálni, amin egy ember van. Peter felismeri, hogy a másik oldalról érkezett.)

Johnny - 2010. 12. 11. 11:39

Nagyon sajnálom, hogy nincsenek epizód kritikák az oldalon, pedig ez a 3. évad az eddigi legjobb. A Lost után azt hittem nem lesz egy sorozat sem ami képes átvenni a helyét nálam, de most itt a Fringe, és ha nem is olyan jó, mint a Lost, bőven javúló tendenciát mutatnak a részei, és ezért megéri hétről hétre követni.

winnie - 2010. 12. 11. 11:56

“Nagyon sajnálom, hogy nincsenek epizód kritikák az oldalon, pedig ez a 3. évad az eddigi legjobb. ”

ha kapunk kritikákat, akkor kirakjuk őket. akár minden részről is lehet írás – láthatod, hogy a glee is kap így meg az event. a supnat és a tvd is elég sok epizódja helyet kap a blogon, mert vannak, akik írnak róluk.

én is örülnék, ha jelen lenne erősebben a fringe, én terveztem is, hogy nekiállok a 3. évadnak, mert jókat olvastam róla, de egyelőre nem volt időm rá. human meg gondolom nyárra fogja hagyni.

Slash - 2010. 12. 11. 15:29

Az amikor hirtelen elkezdett marionettezni Barett a lánnyal az mekkora elmebetegség volt, ilyen rég nem volt a sorozatban. Kiváncsi vagyok az Observer mit tervez és jó vagy rossz értelember értette azt hogy a figyelt személy él??

Desmond Wallace - 2010. 12. 11. 19:33

“ha kapunk kritikákat, akkor kirakjuk őket”
Holnap vagy holnapután írok majd az eddigi részekről.

andus - 2010. 12. 11. 21:31

Azt hiszem, hogy ezt, amit megcsináltak ebben a részben, életemben nem szerettem volna látni :D De már késő, és visszagondolva nagy pacsi a készítőknek, hogy be merték vállalni. Továbbra is a legjobban várós sorozat, és nehéz lesz kibírni január 21-ig.

Bhaal - 2010. 12. 12. 01:13

WTF?!?!

Ugylátszik a héten minden sorozatnál ezt fogom elsütni, mert igen, meg persze sweeps, meg cliffhangerek özöne, meg mittomén, de mint gondolom ti is tudjátok minden WTF más. És ez a legjobb WTF amit a héten átéltem!

Ilyen elmebeteg része soha nem volt még a Fringenek, és remélem nem is lesz, mert ez nagyon beteg volt, de ennek ellenére az egyik legjobb amit valaha láttam.

Az elején sima Fringe jelenet, egy emberről aki él pedig hiányzik a szíve, meg egy sötét idegenről aki megszabadította tőle, és valami sötét dolgot akar csinálni vele. Eddig oké, szokásos sztori, hiszen már nem egyszer láttunk durva dolgokat amiket egy testtel lehet csinálni ha a sorozatban szerepel. Jöttek a többi hullák, meg egy “szemtelen” áldozat, de addigra gondolom már mindenki sejtette(vagy megnézte az előzetest), hogy mire jó is ez a szervgyűjtögetés, szóval a koncepció sem okozott nagy meglepetést.

De aztán jött a megvalósítás, és a fordulópont, ami az elmúlt időszak legnagyobb WTF moment-ét okoztam számomra, és kiderült, hogy ez nem egy sima rész lesz, hanem annál sokkal több!

A bábos jelenetnél komolyan azt hittem leállítom és elteszem későbbre, hogy legyen időm erőt gyűjteni hozzá. Mert ez nem a szokásos ultra undorító jelenet volt, amit már olyan sokszor eljátszottak, és amitől maximum összerezzenek egy kicsit! Nem ez annál alapjába véve sokkal betegebb!

Az elején még azt hiszed, hogy semmi extra, de amikor már 1 perce figyelsz egy hullát, ami tágra nyílt szemekkel figyel vissza rád, és kábelek segítségével egy morbid táncot jár, és hirtelen felismered benne hogy ez egy élő lány volt valamikor, akkor ott elszakad valami. Nálam legalábbis.

Ezek után pedig jött a finálé, ahogy Walter is megemlítette a részben, a Frankenstein jelenet, ami engem kb kivégzett. Épp Supnat rész után néztem, és hát ott semmiség visszajönni a halálból. De a Fringeben ez nem így van. Amikor a lány a szemeivel össze-vissza merengett, és már a tudós is rájött, hogy nagyot hibázott, na ott lépett ki ez a rész a sorozatok világából, és tért át egy olyan szintre, amit csak egy igazi filmtől vártam volna. Brávó!

Oliviáról csak annyit, hogy ha nem Anna Torv játszaná, nem lenne ilyen jó a sorozat. Pont ő kell ide.

A végén a cliffhanger annyira nem ütött, de hát egy ilyen minőségű rész után kizárt dolog, hogy abbahagyjam, és ne legyek ott januárban péntek este, vagy inkább szombat hajnalban!

10/10 mert annyira beteg volt!

Bocsi hogy ennyit írtam, de valahogy nem tudtam abbahagyni.

Bhaal - 2010. 12. 12. 01:17

Ja igen azt kihagytam, hogy ehhez képest a Walking Dead pontosan az ami. Egy képregény! Az is jó volt, de ez most jelenleg a horror, thriller példa, amit a többieknek meg kell oldani, ha 5-öst akarnak!

Sorid - 2010. 12. 12. 11:02

Imádtam ezt a részt… nagyon jól párhuzamba állították a halálból és a másik világból való visszatérést. És ugye most Olivia is halott valamilyen szinten.

Az observeres cliffhanger meg olyan semmitmondó volt – de hát meg kell tartani a népeket.

Nagyon szurkolok a Fringenek majd minden pénteken, hiszen habár nagyon sok sorozatot nézek, ez most abszolút kedvenc.

Drukk-drukk!

Hunnenkoenig - 2010. 12. 12. 16:48

Nagyon jo volt.

Oliviat teljes mertekben megertem, hogy igy reagalt a vegen.

persze ha a valosagban gondolkodunk, Peternek nem lehet felroni semmit, hiszen az ember akkor is, ha erezne valamit, elhessegetne, mivel lehetetlen.

A Fringe univerzumban viszont Peternek igenis eszre kellett volna vennie, tehat Olivial erzek együtt teljes mertekben.

Kivancsi vagyok, hogyan fogjak ezt a szakadekot kettejük közt athidalni.

Jo kis drama ez, es Torv szerintem jol hozza a szerepet.

Itt van sulya az erzelmeknek, nem ugy, mint az SGU-ban. Azok az irok mehetnenek korrepetalni a fringe irokhoz.

Na jo, nem keverem bele ide is az SGU-t tovabb.

A lenyeg, hogy meg mindig azt mondom, hogy a legjobb sorozat, ami fut. Meg a Supernaturalnal is jobb, pedig azt most daralom es elegge elvonasi tüneteim vannak, ha 1-2 napig nem tudok megnezni egy reszt legalabb.

A babos jelenet nagyon szürrealisan zsenialis volt. Nagyon hozta szamomra a frankenstein hangulatot.

Darkside - 2010. 12. 12. 19:35

Szvsz ebben az évadban sikerült igazán elmélyíteni Olivia karakterét és ez sokat hozzátesz a sorozathoz. Remélem, hogy az itteni, Annával nem szimpatizáló junkie-k is megenyhültek egy kicsit a mostani rész láttán.

windly - 2010. 12. 12. 23:27

ütős rész volt, remélem maradnak a nézők péntekre

Én csatlakozok azokhoz akik azt mondják hogy észre kellett volna vennie Peternek hogy nem a “valódi” Olivia jött vissza…

korum - 2010. 12. 13. 00:08

“Az observeres cliffhanger meg olyan semmitmondó volt – de hát meg kell tartani a népeket.”
Inkább csak jelzés volt hogy nem feledkeztek meg az observerekről, nem cliffhanger.

“Én csatlakozok azokhoz akik azt mondják hogy észre kellett volna vennie Peternek hogy nem a “valódi” Olivia jött vissza…”
Erre mondják hogy a szerelem vak. :) … teljesen érthető Peter viselkedése – az ember nem látja azt, amit nem akar látni. Kivel nem fordult még ilyen elő?

Castiel - 2010. 12. 13. 10:09

Olivia is teljesen megérthető. :)

norgezoo - 2010. 12. 13. 18:41

Peter meg csak AZT akarta, ahhoz meg nem kell Oliv szemeit nézni, sokkal inkább mást :P:D

kla - 2010. 12. 14. 23:36

Azért én bírom a FOX-ot, ki más adná le ezt trailernek?:

http://www.youtube.com/watch?v=SrwXij6HthY

Hunnenkoenig - 2010. 12. 15. 01:04

LOL

NAgyon zsir trailer.
Van önironiajuk, az mar biztos.

A vegen a “download episodes on iTunes” möge meg odairnam, hogy “and on Bittorrent” :-P

NocadLee - 2010. 12. 16. 19:44

Akartok hógolyózni a Fringe-szereplőkkel? :-)))
http://www.fox.com/holidays2010/

DE lehet más FOX-os sorozat szereplőivel is…

Memari - 2010. 12. 17. 12:44

ez az évad nagyon viszi a prímet, és így menni a téli szünetre – hú, ha nem lesz tűrhető a pénteki nézettség ilyen előzmények után (és az önironikus Foxos pénteki promó után), akkor nem normálisak odaát.

Aki eddig nem csípte Torv játékát most megkapta amire vágyott, sztem nagyon jól hozta a visszatértem, de ez nem az amit itt hagytam, BOliva el vett tőlem mindent. Abszolút megértem, és vártam tőle a kiborulást.

Petert hibáztatom, mert ha vki le tudta volna/ valakinek le kellett volna buktatnia BOliviát, az Peter. Hiába jegyezte meg még a 2.évad végén, h más a szeme BOliviának, ez miért nem tűnt fel neki itthon. Oké, h a szerelem vak – ez kis mentség számára, de 2 hónap alatt abszolúte semmi olyan nagyobb horderejű bakit változást nem észrevenni, v nem venni róla tudomást?? Ezt elcseszte!
Örültem volna, ha Peter is hallja, amit Roland mond az újjáélesztett lányól, de a kerti jelenet ettől még maradhatott volna.

Összességében ez a rész méltó lezárása volt ennek az évnek, és nagyon bizakodom a jövőt illetően, ha közel ilyen szintet hoznak, akkor nem lehet okunk panaszra.

fringefan - 2010. 12. 22. 22:24

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zLG0LNyLf-g
Csodalkozom, hogy ez meg nem volt. Annyi fele kombinacioban lathattuk mar :)) Nem a legjobban sikerulrt, de azert rendben van.

Timi - 2010. 12. 25. 02:04

Ez valami hatalmas lett! :-) Nagyon tetszettek az összevágások.. :-)

Memari - 2011. 01. 06. 10:20

Örömhír:
Tegnap volt a People’s Choice Awards 2011 díjátadója, és a legjobb Sci-Fi / Fantasy Show a Fringe lett, maga mögé utasítva a Smallville-t, a Supernatural-t, a True Blood-ot és a The Vampire Diaries-t.

Ez a nézők által megszavazott győzelem biztató, hogy a pénteki átpakolás nem biztos még, hogy a sorozat végét jelenti.

Norbi_023 - 2011. 01. 08. 18:18

Ez tényleg egy nagyon jó hír!Igy tovább Fringe!!!!!:))))

asterix - 2011. 01. 08. 20:35

http://www.youtube.com/watch?v=3KEgGEPEQOg&feature=player_embedded

Fringe Battlestar Galactica zenéjére :)

vargatom - 2011. 01. 10. 22:51

“mikor a lány a szemeivel össze-vissza merengett, és már a tudós is rájött, hogy nagyot hibázott, na ott lépett ki ez a rész a sorozatok világából, és tért át egy olyan szintre, amit csak egy igazi filmtől vártam volna.”

Nemtom láttál-e már embert – ismerőst, barátot, netán szerettedet… – epilepsziás roham közben.

Szóval én speciel a lány tekintetének ürességétől nagyon kikészültem…

Memari - 2011. 01. 15. 16:55

Who is he? kis agyalás a szereplőkkel a zárójelenetről a köv rész előtt:
http://www.youtube.com/watch?v=-o3o4bbCVDw&feature=player_embedded#!

Memari - 2011. 01. 19. 00:10

Pénteken visszatér a Fringe :D
addig is egy kis összefoglaló az eddigiekről:

http://www.youtube.com/watch?v=OmxHBwE6Flo

Bővebben a vidiről itt:
http://insidetv.ew.com/2011/01/18/exclusive-fringe-music-video-echoes/

Wondorog - 2011. 01. 22. 15:33

Ez a rész egyszerűen zseniális volt, talán azt mondhatom, hogy a valaha készült kedvencem 10/10.
Ami pedig tökéletesen megkoronázta a részt, az a Twin Peaks – Doctor Jacoby szemüveg crossover, ott konkrétan majdnem hátraestem a székkel :D

winnie - 2011. 01. 22. 15:34

“Ami pedig tökéletesen megkoronázta a részt, az a Twin Peaks – Doctor Jacoby szemüveg crossover, ott konkrétan majdnem hátraestem a székkel :D”

uhh, erről ad valaki egy fényképet?

Somhow - 2011. 01. 22. 15:41

[SPOILER!]Az epizódban, amikor az Observer azt mondta Peternek hogy “nagyon nehéz lehet apának lenni”, ebből azt szűrtem le hogy talán Altlívia terhes. Szerintetek?[SPOILER!]

Wondorog - 2011. 01. 22. 15:57

winnie küldtem levélben az oldal címére

Castiel - 2011. 01. 22. 15:58

Szerintem inkább Walterre utalt. Nekem nagyon klisés lenne az általad felvetett dolog.

topgun - 2011. 01. 22. 15:59

szemüveg:
http://img171.imageshack.us/img171/2721/vlcsnap2011012215h51m26.png

Tényleg jó rész volt, remélem tartja évad végéig a színvonalat.

Wondorog - 2011. 01. 22. 16:04

http://img443.imageshack.us/f/fringetwinpeakscrossove.png/
itt van felirattal is, ahol Walter kibontja a poént :D

Somhow - 2011. 01. 22. 16:14

castiel: az nem lenne fordulat.

andus - 2011. 01. 22. 17:18

Nagyon tetszett. Az igaz, hogy egy lassabb rész volt, de nagyon szépen bontották ki a dolgokat. A láncreakciót jól mutatták be, de a végén a 2 obsrever beszélgetése nem tetszett, de biztos, hogy ez fontos lesz majd az évad vége felé. A kulcsos jelenet meg olyan megható volt :)
Jelenleg az első számú kedvenc a Fringe, főleg úgy, hogy anno a pilot után elkaszáltam. :)

Castiel - 2011. 01. 22. 17:21

Somhow: hát én nagyon csalódott lennék egy ilyen fordulat után.

gisss - 2011. 01. 22. 19:45

Somhow: SPOLER!!! mert az nem elég nagy fordulat hogy az observerek szerint Walternek majd hagynia kell a fiát meghalni?

kla - 2011. 01. 22. 20:25

Szerintem is jó volt, a rész közben kb. úgy éreztem, mint a szereplőink, hogy ennek az egésznek semmi értelme, de a végére nagyon szépen összehozták, tetszett, és az Observerek beszélgetése is ütött a végén. Christopher Lloyd szereplésétől viszont többet vártam volna, több potenciál lett volna Walter és egy kiégett rocklegenda találkozásában.

Somhow - 2011. 01. 22. 21:23

gis: ezt csak te állítottad, én nem.

tengerecki - 2011. 01. 22. 23:15

a jacobys poén mellett volt még 2 utalás, c. lloyd fia 1985-ben halt meg, valamint amikor meglátogatta, kihangsúlyozta, hogy barna pólóban volt. barna-brown :)
jó rész volt ez.

winnie - 2011. 01. 22. 23:36

ehh, ténylegm christopher lloyd. valaki egy képet adna róla egy ilyenek voltak poszthoz?

pdani - 2011. 01. 23. 02:40

tengerecki Tényleg!!!:D most esett csak le,egyből vissza is néztem a részt!pedig nagy vissza a jövőbe fan vagyok:)

Hunnenkoenig - 2011. 01. 23. 11:07

Christopher Lloydrol nagyon erdekes kepeket lehet talalni, ha beadjatok a googlebe a nevet a “taxi” szoval együtt :-)

Ez fenomenalis, bar nagyon kicsi:

http://tv.infinitecoolness.com/06/taxi11.jpg

Wondorog - 2011. 01. 23. 14:01

http://img51.imageshack.us/i/fringechristopherlloyd.png/

itt van egy christopher lloyd-os kép :D

korum - 2011. 01. 23. 14:40

“Christopher Lloydrol nagyon erdekes kepeket lehet talalni, ha beadjatok a googlebe a nevet a “taxi” szoval együtt :-)”
Mar csak arra emlekszem a Taxibol hogy tetszett… lehet hogy ujbol meg kellene nezni.

Hunnenkoenig - 2011. 01. 23. 15:20

“kihangsúlyozta, hogy barna pólóban volt. barna-brown”

LOL

Meg csodalkoztam is, mi a francert olyan erdekes az, hogy milyen poloban volt…

Binky - 2011. 01. 23. 21:55

Végre visszatértek az Observerek, én ennek örültem. már hiányoztak. jó rész volt ez.

Christopher Lloyddal tényleg kezdhettek volna többet, de a szemüveg legalább ütött.

Pityuerez - 2011. 01. 23. 22:50

szerintem is lehetett volna még valamit kezdeni vele, de nem írták ki véglegesen!

Hoby - 2011. 01. 24. 12:11

Lehet, hogy rosszul emlékszem, de az ápoló srác neve Marty volt. Szintén Vissza a jövőbe utalás:)

Memari - 2011. 01. 24. 12:46

végre visszatért, végre meg tudtam nézni – már hiányzott a Fringezés, és most sem csalódtam.
Ez a láncreakció (Peter gyógyszer) a láncreakcióban (Walter által indított) nekem is nehezen állt össze az elején, de a végén kell, h üssön és ez megvolt. Minek csináljanak egy 2 lépéses dolgot, ha 22ben is meg lehet csinálni. :D

Bár hátul az agyamban ott motoszkál, h lehet, h Peterre lesz még vmilyen hatással a lövés és/vagy a gyógyszer v túl sokat agyalok? :)

Ha már observerek, amikor az egyik a halála árán mentett meg egy lányt, azzal is kezdhetnének vmit.

Nicholas - 2011. 01. 25. 20:50

Miért van a következő részhez két teljesen különböző promo?
Mintha a Citytv és a FOX más-más részt akarna leadni…

http://www.youtube.com/watch?v=sn0hY3dUvZA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=2ILpNb_sTSU&feature=related

winnie - 2011. 01. 25. 22:48

a készítőük megcsinálják a részt, utána minden csatorna elkészíti az anyagból a promót. más ember – más promó:)

Nicholas - 2011. 01. 26. 20:30

Én értem, de hogy ennyire mást lásson a következő részben a két csatorna :D
Egy azonos képkockát sem láttam és a történet is igencsak eltér :P

Memari - 2011. 01. 28. 11:22

Somhow, nem csak benned merült fel Peter apasága,íme egy cikk erről (is)

http://www.spoilertv.com/2011/01/fringe-latest-from-tv-guide-is-alt.html

Mark - 2011. 01. 28. 11:45

Szerintem Olívia lesz terhes, mert Walternek is azt mondta ami fog történni, nem pedig ami megtörtént. :)

Memari - 2011. 01. 28. 14:42

Mark, melyik Olivia? a mi világunk beli v. Boliva?

Sorozatzárásként el tudom képzelni, h Peternek meg kell halnia, h a világok fennmaradjanak, és Olivia egy közös gyermekkel vigasztalódhat, de remélem ez még azért jóval odébb van.

bagida - 2011. 01. 29. 21:03

Lehet hogy hülye vagyok, de én ezt már kezdem nem érteni.

Hunnenkoenig - 2011. 01. 30. 04:31

Na jo volt ez a resz is.

“Fauxlivia” hivatalos lett, de en akkor is “Bolivianak” fogom mondani, mert ez a fauxlivia olyan faszsag (legalabbis leirva)

Boliviat gondolom “Political Correctnes” miatt nem mondhattak…

Kivancsi leszek a következö reszekre. Ez az elözö civilizacio nagyon erdekes tema.

lirhen - 2011. 01. 30. 21:39

Talán még SPOILER.
A kemény tekintetű, véres kezű alakváltó gyilkolós, fegyverré válós Peter nekem nagyon vérszegény.

Amúgy is, engem nagyon érdekelne, mi van éppen túloldalt, remélem, nem hanyagolják el azt se.
És éljen Brandon:P

Somhow - 2011. 01. 30. 21:40

Ez egy üres rész volt, semmi izgalmas jelenet, értelmetlen gyilkolások, mindössze az utolsó 2-3 perc volt valaminek mondható.

Bhaal - 2011. 01. 30. 21:49

Végre egy Peter rész! Az évad eddig Olivia centrikus volt, és minden rész baromi jó volt, de most örülök egy kis változatosságnak.

9/10! Ha az a gép beindul az a rész 11/10-es lesz!

Koenig: Az szerintem egyszerűen Folivia.

mimumi - 2011. 01. 30. 23:33

Nekem sem tetszett ez a rész, vontatott volt, ki lehetett találni, hogy Peter gyilkolászik, ráadásul mintha nem lett volna elég Olivia zárkózottsága a szerelmi szál altatásához, most Peter fegyverré válása is felteszi a pontot erre az i-re (így aztán esély sincs még szezonnyi időn át arra, hogy ezek ismét összemelegedjenek). Peter az egyik legjobb karakter, ez a terminátorosodás kimondottan hülye ötlet volt, pihentetik az egyik főszereplőt. :-(

Hunnenkoenig - 2011. 01. 31. 03:09

@Bhaal:

http://www.fancast.com/blogs/2010/tv-news/fringes-joshua-jackson-reveal-of-fauxlivia-may-take-a-while/

A Fauxlivia kifejezes mar eleg regota letezik es ugyanugy a net szülte, mint a Boliviat.

Erdekes, hogy ebben a cikkben (amit most egy gyors google keresesnel az elsö helyen talaltam) meg a szinesz is Boliviakent emlegeti.

Az irok ugy latszik megis inkabb a Faux-ot valasztottak :-(

Vödör - 2011. 02. 01. 01:21

Kezd lostosodni a fringe, nem tetszik. A végén majd Peter/Jack feláldozza magát a szereplők meg átlépnek a fénybe, és mindezt leöntik valami jó kis vallási kulimásszal, ehh…

Bhaal - 2011. 02. 01. 20:50

@Vödör:

Azon a napon amikor a Fringe-ben vallásos túlvilági dolgok lesznek eljön a világvége!

marxcie - 2011. 02. 02. 05:59

Könyörgöm ha kiírod hogy Peter gyilkolászik legalább egy nyamvadt SPOILER-t bass*ál már oda elé…

winnie - 2011. 02. 02. 08:21

ez kibeszélő, a leadott részekről spoiler jelzés nélkül lehet beszélni.

Desmond Wallace - 2011. 02. 03. 16:43

Az idei két rész nem annyira tetszett nekem. 6/10

kalauzhal - 2011. 02. 05. 15:44

312-es easter egg http://www.fringefiles.com/gallery/displayimage.php?album=167&pid=61509#top_display_media
Lehet ezért ütött nagyot nálam, mert ilyeneket nem szoktam észrevenni

Somhow - 2011. 02. 05. 16:54

jajj Fringe, mi lesz veled ilyen közepes részekkel… :/

Bhaal - 2011. 02. 05. 17:14

A sorozatos életem úgy tűnik most a Fringe köré épül! Néztem a héten Chuck félévadfinálét, Smallvillet, Supnatot, Psychot, Human Targetet, és még had ne soroljam, de most nálam a Fringel kezdődik, és vele végződik egy sorozatos hét! Minden más csak időtöltés két rész között! Még szerencse, hogy kezdődik a félév, mert így még gyorsabban telnek a napok.

A részről csak annyit, hogy WOW!!!!! Még mindig emésztem a kis infomorzsákat amiket elszórtak, és még mindig próbálok magamhoz térni a sok WTFpofon okozta traumától.

Épp tegnap néztem a 2×6-ot, amiben az orosz űrlény volt, és pont beugrott a CIA-s emberke ebben a részben, amire aztán abszolút nem számítottam. Még Sam, a gyógyító tekés is visszatért, és úgy tűnik még nagyobb szerepet fog játszani ezek után, mint azt először gondoltuk!

Egyetlen probléma ez az Olivia/Fauxlivia választás, ami nekem egy kicsit erőltetett feszültségkeltésnek tűnik, főleg az előző rész után amikor azt hittem az Olivia/Peter dolog végre megoldódni látszik és túl tudunk lépni rajta. De hát úgy tűnik valaki nem így gondolta, úgyhogy vissza 2 lépést, és várjunk, hogy mit lép a másik oldal jövő héten!

Mindent egybevetve nagyon jó volt, soha ennél rosszabbat!!!(Smallville után néztem, ami annyira smallville-es volt, hogy a Fringe-re úgy tekintek, mint egy műalkotás, mert jelenleg tényleg egész más ligában játszanak)

lirhen - 2011. 02. 05. 17:45

Hát, határozottabban jobb volt, mint az előző Terminátoros Peter. Sőt. Én is jobban kedvelem Boliviát:P

Nináról is többet tudunk meg, végre.

Hát erőltetett egy picit ez a “kit választ”-dolog, de inkább ez legyen, mint gonoszpeter.

Tudja valaki, lesz-e egyáltalán a túloldalon játszódó rész?

Bhaal - 2011. 02. 05. 17:59

@lirhen

Jövő héten!

Starbuck - 2011. 02. 05. 18:13

Peter azzal a kávéval jól elcseszte, megint kezdődik a huza vona, pedig már úgy tűnt rendeződnek a viszonyok.

FishAir - 2011. 02. 05. 19:00

A Dr. Spock’s könyvet én is levágtam. Jót röhögtem.

Binky - 2011. 02. 06. 04:15

Ez a Peter melyik Oliviát szereti nyavalygás nagyon untat és irritál. Inkább terminátor Peter… Jobban bejött a keménykedése. Ez a béna levél a végén meg mindent vitt. Negatív értelemben. Azt hittem beverem a monitoromat mérgemben,annyira béna húzás volt.

Inkább mutassák a másik oldalt. Hiányzik Walternate. És Bolivia ruházata is jobban bejön.

harmundo - 2011. 02. 06. 07:38

Áhh, ez a rész az idei legjobb volt részemről. Olivia végre normális ruhában, és nekem kifejezetten bejött az, hogy a két oldal közül kell választania.

Engem csak dolog érdekel, a gép “véletlenül” reagál Peterre, vagy valaki direkt így állította be? De gyanítom erre sosem kapunk választ.

A szezon számomra egy erős 7/10, ez rész egy gyenge 9/10-es lett egy-két idegesítő dolog miatt (a fickó a stégen összeesett, a bálteremben meg simán bírta, például…).

Waldi - 2011. 02. 06. 09:15

Eddig halottak meg hasonlok gondolatat is siman tudtak olvasni, tul atlatszo volt, hogy a telepata srac azert kell, hogy megtudjuk, hogy Peter szereti-e Oliviat.
A bowlingos csoka is elozo ember lenne?

Starbuck - 2011. 02. 06. 11:41

A bowlingos fickó, meg az első részben szereplő írógépes fickó (aki Bolíviának kulcsot adott a pénztárgépből) az egy és ugyanaz nem? Valamit mondott egyszer, hogy öregebb, mint ahogy látszik.

Dark Wolf - 2011. 02. 06. 20:36

Nem ugyanaz.

Pityuerez - 2011. 02. 06. 20:57

A Bowlingos gyerek, még érdekes lehet!
Valamit nagyon tud!
Szerintem nem volt rossz rész, de nekem valahogyan az előző jobb volt, mondjuk ez egy 6,5/10-re azért megfelel!
Érdekes részek lesznek még az biztos, Én is kíváncsian várom mi történik a túloldalon!
Meg majd lehetne olyan rész is ahol a két világ egyszerre szerepel, itt-ott egy-egy nyomozás, és természetesen némi extra!

Starbuck - 2011. 02. 06. 22:16
asterix - 2011. 02. 06. 22:27

Az utolsó jeleneteknél, lehet, hogy az írók nagyobb szerepet adnak annak a ténynek, hogy Peter melyik Oliviát választja. Talán Olivia képességére is hatással lehet Peter, így ez befolyásolhatja a két univerzum erőviszonyát is.

Hunnenkoenig - 2011. 02. 08. 03:09

Jo volt.
Egyre erdekesebb, habar ez a resz most annyira nem kötött le, de karakterizalasra jo volt.

Megiscsak kimondtak a sorozatban Bolivia-t. Az elejen az összefoglaloban tünt fel, hogy Peter “Bolivia”-kent emliti a masik Oliviat. Szal akkor csak bevettek mindket valtozatot. Annak idejen nem tünt fel a reszben.

marxcie - 2011. 02. 08. 12:58

@winnie @mimumi akkor sorry, úgy emlékeztem itt is érvényes ez az etikett, tudom hogy ez a kibeszélő csak még az előző résznél tartottam, annak a reakcióira lettem volna kíváncsi. Most nem is olvasom tovább, 12 még nem volt meg, majd utána! ,)

marxcie - 2011. 02. 08. 20:38

Hmm szegény Walternek annyi ötlete nem volt hogy mondjuk egy alufólia sapkát adjon a srácra? Végülis logikusan mi a gondolatolvasás; a másik agyában létrejövő elektromos jelek feldolgozása, értelmezése. Ugye eddig is az volt, az agyhullámaikat kell szinkronba hozni, a tankban pl., gondolom ezt a srác alapból tudja, de hogy nem lehet tenni ellene… Fura. Oké hogy ez csak a kerettörténet volt a drámázáshoz, de akkor is.
Zavaró most már az is hogy a bowlingos fickóról semmit nem tudunk, van tapasztalata az univerzumok közötti átjárás utóhatásainak a kezelésében, és Olivia egyszer nem kérdezte meg hogy honnan?
SPOILER? Amúgymeg folyton azt mondják, a gép alkotni és pusztítani is tud. Mondjuk Peter szereti mindkét lányt, akkor miért csak annyi a döntési lehetőség hogy valamelyik univerzum elpusztul? Én pl. el tudok képzelni egy olyan befejezést, hogy mivel Peter nem tud választani, nem is teszi, hanem mondjuk leduplikálja önmagát… vagy valami hasonló. Kettészakad, szó szerint.

harmadik eva - 2011. 02. 09. 00:48

Walternatív harvardi laborjában egy táblán az A DEMON’S TWIST RUSTS felirat látható. Ha kicsit összekeverjük a betűket, amire anno Sam is biztatta Oliviát az egyik feladatában, a következőt kapjuk: DON’T TRUST SAM WEISS. Vagyis NE BÍZZ SAM WEISSBEN!

( http://hogyvolt.blog.hu/2011/02/08/a_rejtely_fringe_2x23_over_there_part_2 )

mimumi - 2011. 02. 09. 21:42

marxcie, bocs, azt hittem, a kibeszélőben lehet spoilerezni. nehéz úgy beszélni egy részről, hogy semmit nem mondunk róla :-)

Desmond Wallace - 2011. 02. 09. 22:22

Ajj, nem tetszik nekem ez az irány, amerre elindultak.:(

Memari - 2011. 02. 12. 08:29

Spoiler!

Ennek most nagyon nem örülök:
http://www.tvguide.com/News/Fringe-Baby-Reveal-1029229.aspx

Bhaal - 2011. 02. 12. 16:26

Aztak*rva!!

Mégiscsak igaznak bizonyult, amit sokan közületek is megtippeltek, de nem akartam elhinni! Tényleg terhes!! És Walternate nagyon örül:D!

Amúgy végre visszatért a másik oldal. A sztori igazából annyira nem volt ütős, mint az eddigiek, de ha jobban megnézzük, az egész bogaras, emberevős blabla csak azért volt, hogy kiderüljön a gyerek dolog, illetve hogy Franknek legyen dolga a rész alatt, ne csak tébláboljon össze-vissza.

Amikor a mentőben voltak, volt rajtam kívül más is, aki azt hitte hogy tényleg beadja neki az injekciót, és megöl mindent ami bent van, hogy aztán később döbbenjenek csak rá, hogy azok nem is bogarak voltak? Fringeből kinéztem volna.

Fauxlivia/Peter mégis van ott valami. Amikor igent mondott Bolivia hirtelen megörültem, hogy minden sima ügy lesz ezek után, semmi kavarc, de hát nem. Nem is Fringe lenne.

Ami a legjobban tetszett a részben, az mindenképp Walternate, illetve az ő morális dilemmája, ami hihetetlen módon jobb emberré teszi, mint a mi Walterünk. Ez a vonal az egész részre vonatkozik, hisz egyre jobban mosódnak el a határok. Előző szezon végén kinek nem volt egyértelmű a felállás, hogy egy bosszúszomjas Walternate egy gonosz univerzumból, ahol van egy gonosz Olivia, mindent elkövet, hogy visszakapja a fiát és elpusztítsa a mi jó világunkat. Mostani rész után mondjátok nekem, hogy ilyen egyértelmű, hogy ki a rossz és ki a jó!!! Nem is biztos, hogy Walternate el akarja pusztítani a világunkat, hisz mint láthattuk ő csak Petert akarja visszaszerezni, és jelen állás szerint nem hagyná hogy feláldozza magát. Ezért imádom ezt a részt.

Ja és Charlie és a bagaras csaj, verhetetlen!

8/10!!

windly - 2011. 02. 12. 16:58

felüdülés volt ez a rész, kellett ez a váltás, a keretsztori valóban nem volt bonyolult de egy pillanatig nem unatkoztam, sőt szurkoltam Boliviának. Számomra sikerült emberibbé tenni a másik univerzumot.

Castiel - 2011. 02. 12. 20:56

Nagyon kétes érzések voltak bennem. A terhességnek valahogy nem örülök… szerintem annyira nyilvánvaló megoldás, a Fringe-től azért többet vártam volna. Viszont elérték, hogy teljesen megszeressem a másik oldalt, és hogy elbizonytalanítsanak. Walternate itt nagyot nőtt a szememben, még Fauxliviát is megszerettem. Hát nem tudom… kezdek a másik oldalnak szurkolni. :) A rész 6\10, pont a bennem maradt kettős érzések miatt.

des - 2011. 02. 12. 21:21

Nekem az egész részből a legnagyobb meglepetés a Fenix Tk45 volt. :D

asterix - 2011. 02. 12. 21:40

Nem volt rossz ez a rész, de én maradok a mi univerzumunknál. Sajna a nézettség esik, így kérdéses mi lesz. Állítólag az írok nem fogják lezárni vagy elvarni a szálakat ha nem lesz köv. évad.

S0m30n3 - 2011. 02. 12. 22:43

Hát én arra leszek kíváncsi, hogy el fog-e pusztulni valamelyik univerzum vagy sem. És ha igen, akkor melyik. Durva lenne bejátszani, hogy a miénk pusztul el. De az is lehetne, hogy az itteni főszereplők átkerülnek a másik oldalra, elpusztul ez a világ, aztán ott kezdenek valamit magukkal a szereplők. :D Amúgy a terhességet gáznak tartom egy kicsit.

mimumi - 2011. 02. 13. 10:14

Asterix, pedig ez az a sorozat, amit pár résszel is le lehet zárni. Utálom a félbetépett sorozatokat, főleg az olyanokat, amiket hosszú évadok óta nézek. A Jack és Bobby 1 évadot ért meg és lezárták egyetlen résszel, igaz, kicsit el volt kapkodva, de a néző tényleg igényli a lezárásokat.
Mindazonáltal remélem, életben marad a Fringe.

Thrasher - 2011. 02. 13. 19:35

mekkora kommersz szar lett ez, te jó úristen…

asterix - 2011. 02. 13. 22:29

Az írók az is megigérték, hogy nem mennek át szappanoperába, még lehet bizakodni, hogy mit hoznak ki ebből a helyzetből ez mégiscsak a Fringe :).

Bhaal - 2011. 02. 14. 05:37

Az az igazság, hogy ha csak hallja valaki hogy mi volt a részben a fordulat, illetve hogy mi van mostanság a Fringe háza táján, tényleg szappan ízűnek tűnhet a felállás, de ha az ember nézi a sorozatot és a részt akkor teljesen természetesnek és hatásosnak érződik a sztori. Nekem ami most van nem szappanopera és nem is csalódtam benne!

Hunnenkoenig - 2011. 02. 14. 07:54

Na en ezt a reszt megvettem iTuneson es iPaden neztem meg technikai okok miatt (meg hogy kicsit tamogassam a sorozatot) es tetszett akkor is, ha kicsit csalodtam a “monster of the week” jellegeben. Illetve legalabbis abban, hogy az alternativ univerzum nem produkalt különlegesebb esetet, mint a mienk.

Mondjuk a birkak kipusztulasa erdekes teny, meg az elejen a leghajos jelenet is fasza volt, de megis hianyzott valami alternativ plusz belöle. Valami badass-seg. Jo tudom, emberibbe akartak tenni meg minden es ez jo is volt, de akkor is…

Föszalnak jobban örültem volna.

But it’s not going to get more complicated either. Abrams says at the risk of cancellation, writers won’t be diving further down the rabbit hole. “It absolutely would if we weren’t moving to Fridays,” he says.

Ez nekem nem nagyon tetszik… igenis menjenek csak lejjebb a nyulüregbe…

Norbi - 2011. 02. 14. 22:21

Az X aktákban is volt egy hasonló rész,csak ott a dohányfüstből jutott be az emberekbe a bogár petéi.A bogaras csak meg kb mint a csótányos részből Bambi :D

Norbi - 2011. 02. 14. 22:31

*csaj

Thrasher - 2011. 02. 14. 23:16

@Norbi:
bizony.
és én az ilyeneket már fel se hozom a sorozatnál, az még bőven hagyján lenne, ha csak más sorozatokra hajazna, ilyen témában nehéz lenne soha nem belefutni az X-filesba, de hogy mennyire emlékeztet a részek felépítése, meg egy csomó írói megoldás saját maguk által korábban már használt dolgokra…

arya - 2011. 02. 15. 01:30

tényleg kár ezekért a szappanmegoldásokért. nekem már az egész Peter-fegyver eset se tetszett igazán, de gondoltam, egye fene, a körítés még pazar, biztos sok-sok jóságot lehet a történetből kihozni az odafelé vezető úton. hisz ez a Fringe, mondtam én is.
de aztán ez a dolog, hogy a világok sorsa attól függ, hogy Peter melyik lányt szereti… nemár. ez úgy is gáznak és gyengének hangzik, hogy nézem a sorit. ezután a terhesség nálam már csak egy fájdalmas grimaszt eredményezett.
de a monster of the week meg persze a másik oldal (éljen, éljen), így is teljesen lekötötte a figyelmemet, jó volt nézni, csak most kesergek kicsit, mert ütős dolgokat vártam a végére, legyen az lezárt vagy lezáratlan, és mostanság részenként csökken ezt illetően a lelkesedésem.

Vödör - 2011. 02. 15. 12:40

Mondom én, hogy Lostosodik a sorozat. Anno a falat tudtam volna kaparni amikor a jó kis Dharmás/otheres szál helyett behozták ezt a Jacob/MIB misztikus giccset, most meg ahelyett, hogy erősítenék a Massive Dynamics/másik világ vonalat elmennek gagyi irányba ezzel a Peter vajon melyik Oliviát szereti, meg Peter a “kiválasztott” (Lostnál Jack). De hogy ennek mi lenne a magyarázata, az senkit nem érdekel. Na most jól kidühöngtem magam, bocs, h valakit megbántottam volna vele…

Somhow - 2011. 02. 15. 14:36

Ne panaszkodjatok erre a minimális érzelgésre, ha nem emlékeznétek rá, elmondom mivel indult a sorozat: Olivia munkatársa, aki meg akarta kérni a kezét, meghalt és a lány depis lett, majd Walternek köszönhetően emlékeiben találkozgatott és csókológzatott halott barátjával. És az volt a fő szál. Szóval ne feledjétek: a Fringben mindig is volt szappan (de sosem vitték túlzásba).

Vödör - 2011. 02. 15. 14:49

@Somhow, igen de az még valamennyire hihető volt, de ez a visszajövök és nyígok azon, hogy a hasonmásommal kavart az a csávó, akivel én nem voltam képes semmit sem kezdeni, kissé sok. De mondom, ez még elférne a főszál hiteltelensége (Peter mint alkatrész, és az fogja eldönteni a világ sorsát, hogy kit szeret. WTF?!?) ami zavaró.

Hunnenkoenig - 2011. 02. 15. 17:18

@Vödör:

Gondolom ezt az “akit szeret, annak az univerzuma marad meg”-et nem szo szerint kell venni.

Gondolom Peter ERZELMEI fogjak befolyasolni a gep müködeset (barmi legyen is az) es az alapjan alakulnak ugy a dolgok, hogy vagy ez, vagy az a vilag elpusztul.

Ertsd ugy, hogy ha Boliviat szereti, akkor valoszinüleg ugy fogja müködtetni a gepet (akar tudat alatt), hogy az alternativ univerzum maradjon es a mienk semmisüljön meg.

Mondjuk itt kerdeses, hogy nem az lenne-e logikusabb, hogy az marad meg amelyikben Peter a geppel együtt jelen van? Vagy megsemmisiti önmagat is a geppel együtt, ha epp a masik oldalon levöt szereti?

Na mindegy, a lenyeg, hogy ez a szeretem es megmarad dolog csak atvitt ertelemben ertendö 99,99%-ra.

Amugy valamennyire egyetertek abban, hogy Olivia egy hülye picsa. Bar mondjuk ez tipikus nöi dolog. Egyszerüen keptelenek logikusan gondolkodni es felfogni, hogy Peter nem szophatta ki a kisujjabol, hogy az egy masik csaj es mindaz amit csinalt Boliviaval, igazabol vele csinalta.

Bar Peter ezt el is mondta neki, megse tudja feldolgozni a nöi agya.

Sajna ez van. Ezzel együtt kell elni. Mi ferfiak ezt sosem fogjuk megerteni es vagy beletörödünk, vagy felbasszuk rajta az agyunkat. Az utobbi csak nekünk art es közelebb hozza a szivinfarktust :-P

arya - 2011. 02. 15. 18:47

ezt a választást én is úgy értelmeztem, hogy a gép majd Peter tudatos vagy tudattalan érzelmeire reagál, de még így is banális az egész. ettől a sorozattól valahogy többet várnék, legalább valami misztikát, agyalnivalót köré. néha úgy tűnik, ez meg is érkezik az observerekkel meg az első emberekkel, aztán mégse eléggé. persze ráérnek még kibontani (reméljük…), de addig sem bejövős, ami most helyette van. a főszál terén, hangsúlyozom. a monster of the weeket így is szívesen nézegetem, csak olyan ígéretes volt az évad első fele, hogy reméltem, mégsem lesz a lényeg ilyen “egyszerű”.

arya - 2011. 02. 15. 19:14

na, misztikát a fenét, úgy értem valami sejtelmes mitológia-féleséget, mint pl. az observerek vagy ez az egész az első emberekkel, valami jó kis háttéranyagot.

lirhen - 2011. 02. 15. 20:03

Valószínűleg megvertek majd, de van-e mondjuk jó 70% esély arra, hogy Fringe kap egy évadot még?
Van még benne potenciál szerintem, és ha marad az érzelgős szint ott, ahol most van, akkor lehet ez még nagyon király is. Így is lehet rajta gondolkozni – Walternate árnyalása, például – de azért ez a terhesség hiányzott valakinek? Olcsóbb poén nem volt?
(Walternate felesége most akkor nem Peter anyja? Csak eszembe jutott.)

asterix - 2011. 02. 15. 22:31

Ha reálisan nézzük a helyzetet akkor a Fringe a Fox egyik legalacsonyabb nézettségű sorozata, így jelenleg szerintem most még 50-50%-on van és ezen változtathat a köv. hetek nézettsége. Bár jövőre jön az x-faktor, meg a Terra nova (az új sci-fi reménység) és nem tudni, hova szorítanák be a sorozatot.
Maradhatna talán Pénteken, de ahhoz jól kell tejesítenie.
Az amerikaiknál a Péntek este olyan, mint monjduk nálunk a bulizós Szombat este, nem tévéznek, hanem szórakoznak.
Ja és a Fringe a Warner Bros terméke, nem a Fox saját sorozata, így a dvd eladásokból stb. befolyó összeg a WB-nél jelentkezik.
Nem tudom, miért nem nézik odakint, nálam még mindig az egyik legjobb sci-fi sorozatok közé tartozik.

Vödör - 2011. 02. 17. 01:32

@Hunnenkoenig ezzel nagyjából egyetértek (Hímsovinizmus Powa! :D), a vicces az, hogy csajjal nézem a sorozatot és az ő agyát is ugyanezek baszták fel. Mondjuk ő nem átlagos, szóval van azért remény :D

Hunnenkoenig - 2011. 02. 17. 01:53

@Vödör, ennek örülök :-)
En egyedül nezem, mert az en “csajom” mindig bealszik mindenen, de tudom, hogy ö is felbaszna az agyat rajta nö letere. Ö sem mindennapi :-)

Ezeket a ritka peldanyokat meg kell becsülni :-P

nyszab - 2011. 02. 19. 13:19

Na, néhány szimpla jó rész után, mert valljuk be, ezek is jók voltak ,csak mondjuk nem kiválóak, mint az évad első 10része kb… most ismét egy zseniális rész, az s03e14, legalábbis számomra mindenképp. Minden passzolt szerintem. Csak így tovább. 9/10 !!

sd - 2011. 02. 19. 22:19

Igen, ez a rész nagyon preciz, nagyon kemény, zseniális volt.
Bocsi a tudatlanságért, hány epizód lesz az évad?

asterix - 2011. 02. 19. 22:33

Jó volt!
Még mondja valaki, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a szerelmi szálra,a rész végén Olívia még a kabátját sem vette le :)

sorozatfan92 - 2011. 02. 20. 11:33

Ha jól tudom 22 részes lesz ez az évad.

Hunnenkoenig - 2011. 02. 20. 18:10

Nagyon jo resz volt.
Tetszett, ahogy az öreg hazaspar törtenetet parhuzamba hoztak Oliviaekkal.

Amugy meg jo kis föszal tovabbepites volt.
En arra szamitottam, hogy Boliviaek is rajönnek, hogy ezek rajöttek, hogy van mas megoldas is a borostyanon kivül es esetleg elkezdenek valami összefogason gondolkodni, de valoszinüleg ezt az irok hosszabban akarjak kifejteni.

Egy kis ellensegeskedes es haboru meg kell…

@asterix: a kabat nekem is feltünt :-P

gio - 2011. 02. 20. 18:32

nekem is tetszett, de borzasztó logikátlan. a világ sorsa múlik 1 darab nőn, hogy el tudja-e engedni a férjét. és percekig győzködik, kockáztatnak érte mindent… miért is?

golyó a fejbe, és ennyi. ráadásul Olivia elmélete szerint igenis számított az, hogy ugyanazon a helyen gyászolták egymást, és ez így is reális, hiszen ezért láthatták meg néha egymást. mert ugyanott voltak a két világban. ha minden, a párját/szerettét gyászoló gondolata összekapcsolódna így, akkor elég szarul nézne ki az univerzum…

7/10, mert legalább izgalmas volt.

arya - 2011. 02. 20. 22:19

“En arra szamitottam, hogy Boliviaek is rajönnek, hogy ezek rajöttek, hogy van mas megoldas is a borostyanon kivül es esetleg elkezdenek valami összefogason gondolkodni”

lehet, én értettem félre valamit, de a borostyán kihagyása csak ebben a helyzetben működött, nem? mivel a “házaspár” azonos és erős érzelmei miatt jött ott létre egy gyenge pont, kivételesen sikerült megelőzni a bajt azzal, hogy idejében elengedték a másikat és ezzel megszakították a kapcsolatot. de ez egyedi eset. még mindig a borostyán a legjobb ötletük.

moleva - 2011. 02. 21. 07:35

Egy kis oldal, ahol a Glyphs code-oknak is értelme nyílik :
http://fringepedia.net/wiki/Glyphs_code

vic

Waldi - 2011. 02. 22. 12:03

Tiszta Lost szintu katarzis elmenyem volt, amikor Walter sorozatos penzfeldobasa utan az oreg holgy mondta, hogy penzfeldobassal dontottek el, hogy ki nezze meg a biztositek dobozot. Bevillant, hogy mi lesz a tortenet, meg a megoldas :D

Binky - 2011. 02. 23. 18:31

Fergeteges rész volt, nem éreztem végre annyira Olivia siránkozását. Érezni lehetett, hogy lassan készen áll.
Én már az elején gondoltam, hogy a fickó a másik univerzumból lesz. A szerelmi szál megoldódni látszik, egyúttal Walter karakterét is mélyítették a borostyános dologgal. Tetszett. 9/10, csak mert vártam a végére valami nagy cliffhangert, nem tudom miért, de hiányzott.

Memari - 2011. 02. 23. 20:08

az utolsó 4 részt most daráltam le.

Olivia korábbi tartózkodását én megértettem, az állandó kétségeket kell(ett) legyőznie, h tényleg ő az, akit P akar?

Nagyon díjazom az olyan húzásokat, mint BOlivia viselt esélyit – Olivia estélyiben; Walter pénzfeldobás – házaspár pénzfeldobás,

Olivia azért nem vette le a kabátját Peternél, mert azt csak neki akarta megmutatni, mi van alatta (biztos készült vmivel)

Elszappanosodás:
Olivia eddig szinte gépként dolgozott, semmilyen érzelmet nem mutatott ki, BOliviaként megtette, ez szimpatikusabbá teszi. De ha érzésekről is beszélnek normális mértékben az nem vezet elszapanosodáshoz, sőt elkerülhetetlen volt, h bele kerüljön a sztoriba.
BOlivia terhessége?-hát kellhet, h kavarodjon a dolog, és Walternatenak is legyen szórakozása :P

A készítők is többször nyilatkozták már, h nem rosszként akarják beállítani a másik világot, hanem bemutatni, h egyik sem jobb v rosszabb.
Sztem BOliviától fogunk még pozitív dolgokat látni :)

Martenzit - 2011. 02. 23. 21:09

Nekem nagyon tetszett ez az epizód is, bár be kell vallanom, igazság szerint kevés kivételtől eltekintve mindegyik a nagyon tetszett kategóriába tartozik, szóval eléggé zokon venném, ha esetleg a 3. évad után nem folytatódna, mert messze az egyik, ha nem a legjobb sorozat a jelenlegi palettán, bár persze ez ízlés dolga. A szappanosodással kapcsolatbanengem egyátalán nem zavar a szerelmi szál, és mint azt korábban Somhow megjegyezte, a sorozat úgy indult, hogy Olivia együtt volt Scott ügynökkel, aki az epizód végén meghalt, így szerintem teljesen okés, hogy emiatt munkamániás, a pasikkal pedig eleve bizalmatlanabb, zárkózottabb lett, és nehezen emésztette meg, hogy Peter BOlíviával kavart. Mindenesetre már ideje volt, hogy beadja a derekát, bár BOlívia terhessége még biztosan be fog zavarni köztük.

Amúgy elkezdtem a párommal az első évadtól újranézni(én újra, ő először, mert már annyit beszéltem neki róla, illetve pár részletet azért látott belőle, és felkeltette az érdeklődését), és azt kell mondanom, hogy ez egy olyan sorozat, amit érdemes.

10/10

Hunnenkoenig - 2011. 02. 26. 19:29

Na legujabb resz letudva.
Fasza volt a 80-as evek beli stilus megint.

Nekem elmosodott volt a kep sok helyen. 3D-ben adtak le?

Amugy a sztori nem igazan tetszett. Elegge hajanal fogva elöcibaltnak hatott, csak azert, hogy elmagyarazzak, hogyan jött ra Walternate a parhuzamos univerzum letezesere.

Ha Olivia es Peter amr gyerekkorukban talalkoztak es a talalkozasuk ennyire szignifikans volt az eletükben, akkor nincs az az atyaureg, ami elfeledteti velük azt, hogy amr talalkoztak.

…. mondom en, aki nem ismerte fel iwiwen elete elsö nagy szerelmet (akibe kb 6 even keresztül volt halalosan szerelmes), amikor az irt neki…

asterix - 2011. 02. 26. 22:27

Jó volt ez, néhol szívszorító (Olívia és a mostohaajpa). Nem volt olyan pörgős,de ilyen részek is kellenek, ahol több mindent megtudhatunk a szereplők gyermekkoráról.

DV86 - 2011. 02. 26. 22:28

A mi világunkban történt eseményeknél volt elmosódott a kép. Ebben a részben szerintem nagyon sok olyan dolog történt, ami kipótol némi információ-hiányt. Arra is rávilágít, hogy Walternate nem egy velejéig rossz ember, legalábbis nem az volt, elkeseredésében vált ilyenné, Olivia pedig akaratán kívül segített neki. Az pedig eléggé gyanús számomra, hogy Walternate a sok kisérletezgetésével okozott sebeket az ő oldalukon és végül nem is járt sikerrel akkoriban (lásd az előző évadzáróban Peter helikopteres repülését: be nem záródott féreglyuk pl. 1989). Végülis nem egyértelmű számomra, Walter a rész végére megtudta, hogy Olivia a félelem hatására válik rendkívülivé? Mert ugye Walternate-nek öntötte ki a szívét és innen indul a bosszú….

mimumi - 2011. 02. 26. 23:58

3/15 – szerintem is remek volt! tele jó kis utalásokkal (pl. tükör előtti hajfésülés), a színészi játék is szuper volt. akkora emberi drámák, hogy csak még. és hogy W2 hogy tudta meg, hova tűnt a fia… zseniális.

Bhaal - 2011. 02. 27. 04:36

Jó kis rész volt, igaz nem a kedvencem, de mindegy:D!
Világosítsatok fel, azt hittem Oliviának fotografikus memóriája van, szóval miért is felejtett el mindent anno a gyerekkoráról?
Amúgy meg szerintem jobb volt, amíg nem mutatták meg, hogy hogyan is néztek ki Walter jacksonville-i kísérletei a kölkökkel, mert eddig minden szörnyűséget el tudtunk képzelni róla, de most látva szinte semmi extra rémségesség nem volt, ami rombolja a Fringe hangulatot!!!

Waldi - 2011. 02. 27. 09:47

Barmikor eloadhatjak, hogy Walter adott nekik valami kis csodabogyot, hogy Olivia elfelejtse a kiserleteket Peter meg a masik Univerzumot.
Ez nem a Lost, ahol gondot okozott, ha valakik nem ismertek meg egymast kesobb.
Az viszont kerdes, hogy ennek tudataban Waltergate miert nem kezdett el Bolivian kiserletezni?

Dexter - 2011. 02. 27. 11:16

Eszméletlen volt! 10/10
Simán eltudnék képzelni 3 Fringet is
1. Fringe: our Universe
2. Fringe: The other Universe
3. Fringe: Year 80’s

lirhen - 2011. 02. 27. 17:41

Öh.. ez az egész rész hogy jött most ide? Pedig a főszál szépen csörgedezett, erre kapjuk ezt. Hát én nem örülök neki.
Mármint, szép volt, jó volt, vagy kétszer azt hittem, ott sírom el magam.. de azért nem hinném, hogy Peter
– nem hitte el, hogy nem innen van
– nem emlékszik Oliviára
– Olivia nem emlékszik az átlépésre, meg arra, hogy van egy párhuzamos világ.

De az jó volt, ahogy Walternate rájött.

Nem tudom, 7/10.

(Egyik héten itteni, másik héten párhuzamos világ, harmadik héten múltbeli részek..?:))

Memari - 2011. 02. 27. 21:47

Nekem is tetszett ez a rész, jó volt a múltat látni (Olivia és Peter már akkor jól megvoltak:)); bár a végére én is vártam volna vmit, h miért nem emlékeznek erre.
A 13.alanyt akár Peternek is el tudtam volna képzelni, h Walter csinál vele vmit, h jobban elfogadja az itteni életet. Valamint Olivia egész jól tudatában volt annak,h kísérleteznek vele/rajta és vannak képességei.

Apropó: Amikor Olivi kiégette a szobát a sarokban kuporogva, akkor sokkal fiatalabbnak tűnt, mint ahogy a mostani részben láttuk, nemde?

És amit nem tudok megérteni, ha Oliviának olyan sokféle képessége van, miért nem tréningelik, h elő tudja hozni azokat? Ki tudja, mikor lehet rá szüksége.

alma - 2011. 02. 27. 23:04

A vege fele, amikor Peter beszelgetett a Walter felesegevel, huton a csikohalak eleg kemenyek voltak :)

Martenzit - 2011. 02. 28. 19:25

Nekem már a második évados 80-as évekbeli rész is nagyon bejött, így ebben a részben sem csalódtam, fantasztikus volt! Walternate is egyre szerethetőbb és emberibb karakter, és mostmár jobban érthető, hogy miért akarja a mi világunkat elpusztítani, és miért lett ilyen kegyetlen.

Arra viszont én is kíváncsi lennék, hogy Olivia és Peter miért is nem emlékeznek egymásra, bár biztos, hogy kapunk rá valami ésszerű és egyszerű magyarázatot.

Dexter, teljesen egyetértek veled, simán elnézném én is minhárom Fringe-t :)

lirhen - 2011. 02. 28. 20:33

Amúgy más is észrevette a Bishop Dynamics-et?:)

asterix - 2011. 02. 28. 21:39

Én is éppen azon gondolkodtam, hogy a régmúlt eseményeiből is simán kijönne egy évad.

Norbi - 2011. 03. 01. 10:45

lirhen:Igen, az ütött :)

carefex - 2011. 03. 01. 21:05

És a 17. percben a kirakót, amivel Walter fel akarta húzni Oliviát, felismerte valaki? :D

Bhaal - 2011. 03. 02. 08:28

@carefex

Az az Alias-ban volt?

Memari - 2011. 03. 02. 10:37

igen Bhaal, az Aliasban.
(de feltehetően Walter elcsalt belőle 1 elemet, h idegesítse Olive-t)

S nem csak az az egy Aliasos utalás volt, a 3x06os részben a szgépes zsenit (micsoda utalás) Kevin Weisman alias Marshall Flinkman játszotta.

mohapest - 2011. 03. 02. 12:09

“Magánéleti” SPOILERES!

Ti itt testvéreim szegény forgatókönyvírókra rászálltatok múltkor, hogy miért hoztak be egy ilyen sablont, hogy a Barna Olívia várandós!
Nos, most így elnézegetve a következő részek fotóit, mintha egy kicsit nagyobb lenne a pocija körül az Anna, és már fehér köpenyt is húztak rá, hogy takarja! És rajongói oldalakon lévő forgatási képekből úgy néz ki, hogy megint a Másik Olíviával foglalkoznak majd pár részen keresztül, ott meg ugye lehet mutatni a pocit, mert úgy van, hogy ott jön a gyerek! Tehát egyet marhára kifelejtettünk eddig, mi van ha tényleg jön a gyerkőc Annánál? Vagy csak pufi a dzsekije, és a poén kedvéért öltöztették fehér köpenybe a laborban? Lehet, hogy ezek régebbi rajongói forgatási képek? De miért nem tőlem van az a gyerek? Na most felment az agyvizem!

Szép Napot!

UI.: aztán lehet, hogy csak optikai csalódás, mint a költségvetésünk!

Memari - 2011. 03. 03. 11:06

mohapest SPOILERES elmélkedését folytatva:

ha Anna valóban terhes (miért ne lehetne? friss házas, elmúlt 30), akkor nem csak Barna Oliviánál kell hogy szerepeljen a baba, mert időközben szőke Oliviát is játszania kell és olyan nagyon sokáig nem lehet rejtegetni azt a pocakot. Bár ha ügyesen időzített, akkor addigra vége az évadnak, mire jobban láthatóvá válik.

Plusz az az állítás, h minden ami az A világban történik hatással van/megjelenik a B világban (lásd Lincol feltűnése a mi világunkban), akkor adja magát a helyzet, h miután szőke Olivia beadta a derekát Peternek, ő is terhes lehet – csak h megint egyenlő esélyes legyen a 2 világnak, s Peter ne tudjon olyan könnyen választani :)

Ui: ez a hír tavaly is felröppent egy set fotó kapcsán, amikor vastag zsekiben volt.

starbuck - 2011. 03. 03. 12:12

“ha Anna valóban terhes (miért ne lehetne? friss házas, elmúlt 30)”
Én úgy tudom már szétmentek a férjével…

Memari - 2011. 03. 03. 14:02

erről nem tudtam (nem követtem a magánéletét), de már megtaláltam én is ezt az infót; de férj nélkül is lehet terhes…

Memari - 2011. 03. 03. 14:02

ha terhes, és nem csak újabb pletyka

mohapest - 2011. 03. 03. 19:43

Halihó!
Csak azért írtam, hogy lehet, hogy várandós, mert itt páran nagyon nekiugrottak az íróknak, miközben lehet, hogy valóban az!
Érdekes, mert valahol azt írják, hogy már nem házasok, valahol meg azt, hogy még házasok, csak már nem élnek együtt, ez lehet, hogy csak elterelés, és még együtt vannak! De persze férj nélkül is lehet gyereke! Őt és az öccsét az anyukája nevelte fel egyedül, tehát nem hiszem, hogy Neki ez nehéz lenne!
De sajnos csak március 11-én lesz a következő rész, tehát várhatunk Annára és Walterre!
De ahogy itt többen írtátok simán benne van ebben a sorozatban, hogy akár egy teljes vagy fél évadot elvigyen a hátán a másik világ, és ráadásul még a többi szereplőt is sokkal jobban ki lehetne bontani! Szóval ha valóban jön a kis Anna, akkor lehet úgy terelni a sztorit, hogy Annát egy darabig nem mutatják!
No jó éjt!

asterix - 2011. 03. 03. 20:37

Már elváltak, ez biztos, talán még egy évig sem voltak házasok.

ender1112 - 2011. 03. 04. 23:16

Memari: “férj nélkül is lehet terhes”. Ez biza így van :D

Llew - 2011. 03. 06. 00:19

Végre utol értem magam a harmadik évaddal. Én az előző pár rész miatt sem nagyon húztam a számat, de ez most nagyon oda tett. Tök váratlanul vissza a múltba és durva drámát kapunk. A második évad végén (nekem nem rég volt, azt még a RTL Klubbon néztem) sejtettem, hogy Walternatív kamuzik, és nem Walter gyerekrablása miatt esik szét a másik világ, hanem neki van köze hozzá. Most már biztos, hogy Olivia akaratlan súgása (igazi Lost szintű WTF jelenet) után ő állt neki járatokat nyitogatni. Sajnos így még kevésbé szerethető karakter. A genyó, de a saját világáért mindent megtevő miniszter sem volt szimpi, de most – bár a tragédiája érthető – már csak egy önző, bosszúvágytól hajtott bekattant fater.

Azon, hogy miért nem emlékeznek, szerintem kár fennakadni. Olivia először a kísérletekre sem emlékezett. Másrészt meg Walter az agyával játszott, ebbe simán belefér valami véletlen, de inkább szándékos amnézia. Amit aztán összehozhatott Peternél is. Elég nyilván kérdés egyébként, valószínűleg visszatérnek még rá.
Peter “anyja” mikor lett öngyilkos?

Most tűnt csak fel, hogy Peter anyját az az Orla Brady játssza, akivel Anna Torv együtt szerepelt (nem emlékszem ott volt-e közös jelenet) a Mistresses (Szeretők) című angol sorozatban.

Andi - 2011. 03. 07. 09:18

A Fringe a legjobb sorozat. Csak az a bajom vele, hogy túl ritkán adják. Megint kihagytak egy hetet. Lassan nem tudom követni, hogy hol is tartunk. Hát így félnek, hogy megszűnik a sorozat?!

winnie - 2011. 03. 07. 10:04

minden sorozatból 40 hét alatt kell leadni 22 részt. itthon minden hten vannak részek, de az amerikai sugárzásban kvázi minden második hét szünet.

Andi - 2011. 03. 07. 10:31

Winnie, de mi van a V-vel pl.? Ott miért adnak minden héten egy részt?
Akkor is utálom, hogy ilyen ritkán adják a Fringet, tudom, hogy nem szabad nyafogni, de egy kicsit hadd tegyem meg, ha már a kibeszélőben vagyunk.:) EGy hétig is nehéz kivárni, mi lesz a következő részben, nemhogy két hétig! A karácsony környéki nagy szünet volt a legdurvább.

winnie - 2011. 03. 07. 10:57

a v 10 részes mindössze, midseason sorozat, az időpontjában ősszel más ment, tavasszal is más fog menni, ott nem 40 hetet kell kitölteni. és ott is volt szünet februárbqan.

Andi - 2011. 03. 07. 11:36

Köszi. Nem is vettem észre, hogy februárban volt szünet.
Már kezdem megérteni a telenovella-fanokat.:) Ott nem kell várni napokat a köv. részre, csak a hétvégét kell mindig kibírni.
Most kíváncsi leszek, mivel fog folytatódni. A múlttal, az alterego világgal, vagy az ideáttal.

LoGi - 2011. 03. 11. 15:03

budapestiek: ki látta a metrón már a Budapest Fringe Fesztivál hirdetését :D én 2x is a hármason. Persze a sorozathoz semmi köze, de attól még jó pofa, én le is fényképeztem :D mondjuk koncepcióra tényleg az egész olyan fringesre sikerült :D

damnturck - 2011. 03. 12. 09:01

Ez a rész befejezés már megint, ez komoly? De miért ő, most így szerintem ennyit arról, hogy őt választja, én se választanám ilyen hanggal :D

Wondorog - 2011. 03. 12. 11:12

Hát ez érdekes volt, kíváncsi vagyok Bellel mi lesz így :D

tadimo - 2011. 03. 12. 13:32

baaazdmeg.

windly - 2011. 03. 12. 14:47

na ere nem számítottam, a kérdés többek között az hogyakkor Bell ezek szerint nő akart lenni hogy Oliviát választotta vagy csak Olivia elég erős ahhoz hogy “otthont adjon” a tudatának

Na meg mi lesz tovább egyszer Olivia, egyszer meg Bell fogja irányítani a testet?

kla - 2011. 03. 12. 15:12

A hetiügy elég gyenge volt (tudós meg akar menteni valakit, aki fontos neki, de ez mások életébe kerül – ilyen már ezerszer volt a Fringe-ben), de Walter és Nina jelenetei, és az utolsó perc zseniálisak voltak. :D Ez így érdekes lesz, Anna Torv pedig azért is jó színész.

@windly: Szerintem akkor ültette be a soul magnetet Oliviába, amikor az 1. évad után találkoztak. Lehet, hogy amikor megkongatta a harangot, valójában nem került vissza rögtön a mi oldlaunkra, hanem először csak elkábult, és ekkor volt rá lehetősége, hogy ezt megtegye.

S0m30n3 - 2011. 03. 12. 16:11

ez nagyon gázos volt.:D Olivia? komolyan… remélem megmagyarázzák valahogy, és nem csak azzal, hogy arc alapján választotta őt.:D Gondolom az is lehetett, hogy Olivia tud problémák nélkül utazni a világok közt, aztán ez pozitívum Bellnél. De ez így érdekes lesz, hogy hogy oldják meg… egyszer Olivia, egyszer Bell irányít, vagy Bellnek szereznek új testet vagy mi?

windly - 2011. 03. 12. 16:57

kla: egyik kérdésemre sem adtál választ:) de ezeket nyilván csak később tudjuk meg

Bhaal - 2011. 03. 12. 19:02

Ahogy elnézem a jövő heti rész lesz a legfun-abb rész ever!!!

des - 2011. 03. 12. 20:31

ugyan. majd szépen letöltik bell tudatát egy gépbe, aztán kész. :)

korum - 2011. 03. 12. 21:59

A végén nagyon sikerült eltalálni a hanghordozást – Bell fura s betűit szépen vissza lehetett hallani :)

lirhen - 2011. 03. 12. 22:20

– Belly?
– No, Walter. It’s still me.

Arra számítottam, hogy Hurley többet lesz, de sebaj:)A Belles beszédmód meg nagyon ott volt.
A heti ügy jó volt szerintem, jó volt a rész. (Sok kis apróság: Olivia boldog és mosolyog. Szegény Astrid. A jelenet Poliviával és Ninával, meg a kézfogással. stb.)
Amúgy nekem tűnik hirtelennek ez a “Peter és Olivia végre együtt van, és jajdejó”-dolog? Vagy csak kijött rajtam, hogy egyáltalán nem szeretem ezt a párosítást?
Ez a tudat-a-túlvilágról megint előráncigált dolog, de jól csinálták, meg kíváncsi vagyok, hogy oldják meg. De leginkább azt akarom tudni, hogy kasza esetén hogy csinálnak egy legtöbb szálat elvarró befejezést hat rész alatt (22 az évad, igaz?), mert eddig új szálakat nyitnak, de össze nem hangolják őket.

kla - 2011. 03. 13. 11:34

Tuti, hogy nem fognak minden szálat elvarró lezárást csinálni az évadnak, úgy írják tovább, mintha biztos lenne a 4. évados berendelés.

@windly: Szerintme abba nem kell sokat belelátni, hogy miért Oliviát választotta, egyszerűen csak ő volt az egyetlen, akibe egyáltalán volt lehetősége beköltözni, persze még kiderülhet, hogy nem.

PaniCh - 2011. 03. 13. 14:24

Szerintem azért oliviát választotta illetve csak benne tudott megjelenni mert ő az aki úgymond ugrálhat az univerzumok között, akinek a legegyszerűbb átjutni a másik oldalra.

mimumi - 2011. 03. 13. 21:27

namármost én nagy fringe-rajongó vagyok, egész héten várom, de nagyon vegyesnek érzem a színvonalát a 3. szezon 2. felének. ez a rész sem tetszett. valahogy a Peter – Olivia kapcsolat sem az igazi, bár Jackson nagyon meggyőzően tud szerelmesen nézni. :-)
az meg, hogy épp Oliviát választotta ki célállomásként Bell, nekem nem jött be (az volt a kényszerképzetem, hogy azért csinálják, mert a 2-men-show-ban muszáj a 3. főszereplőt is foglalkoztatni). Pedig mekkora lett volna mondjuk Astrid Bellként vagy mondjuk Nina. ;-)

mohapest - 2011. 03. 15. 21:10

Hát ez egy nagyon uncsi résznek indult, de a vége már megint ütött! A következő részbe egy rakás poént be lehet tenni csak azzal, hogy hogyan fog kimenni a wc-re BellOlivia!
“Jé nekem most ilyenem van? Hmmm. Nem is rossz!” :o)
Walter reakciója szintén külön poén lesz!
Peterbe viszont már most simán belefagyott a lócitrom!
Egyértelmű, hogy Olivia kortexifanos erős elméje miatt választotta/választhatta őt Bell!
Elvileg van még 2 másik kortexifannal kezelt emberke, mert csak 3-at vittek át a túloldalra, akik ugye ott is maradtak!
Tehát majd valamelyikbe beleköltözik Bell!
És már jöhet is egy következő főszereplő a sorozatba, érdekes karakterrel!

+Nem hiába no, Anna egy nagyon jó színésznő!, simán bárkit el tud játszani bármilyen dialektussal, tessék megnézni eddigi munkáit!

+”Teljesen kitárulkozunk egymásnak, hú de boldogok vagyunk, masszíroztad a hátam az este, és nyomtad a csontomat! Nem szeretem ha nyomod a csontomat! Oké, mostantól nem fogom nyomni a csontodat!”
Elég érdekes állapotban lehettek a szövegírók!

De azért csak jöjjön az a 4. évad!

CsMisi - 2011. 03. 16. 21:38

Bellivia rulez :) Nekem is uncsinak indult az eleje, majd egyre jobb lett, es hat nagyot nevettem mikor Bellivia megszolalt.

mane - 2011. 03. 17. 06:17

Az elején Walter volt őrült.. most nem csodálkoznék, ha Olivia lenne az, gyakorlatilag háromszoros skizofrén.. jaj, rég vártam ennyire Fringe-et.
(Túloldali részek lesznek valamikor?)

Memari - 2011. 03. 17. 15:02

fizika törvényeinek porba tiprása – érdekes, maga az ügy mondhatni sablon ügy volt, és túl hamar lett megoldás-semmi extra; akkor már éreztem, h lesz itt még vmi és nem csalódtam
az utolsó 5 perc az ütött olyan jó fringes lett :D

“- Belly?
– No, Walter. It’s still me.” szakadtam

Na de Belly feltűnése, a fringe sok kis vidit csinál (beszélgetés a szereplőkkel, készítőkkel) és ott mondták h Bellt ne írjuk le.

Amikor Olivia a szekrényhez ment és Petert olyan távolinak hallotta és megállt 1 pillanatra-ott már sejtettem, h beköszön Belly és az a hang és stílus, ahogy Anna előadta, egyre jobban nő a szememben. És végre sokat láttuk mosolyogni – fura volt 1 kicsit, de örültem neki.

Szerintem is, mint legstabilabb ponton, Olivián keresztül tud a legésszerűbben üzenni; de én nem várom azt, h ezután az Ő testét bitorolva lenne jelen, inkább csak beugrott üzenni, s Olivia észre sem fogja venni, v nem nagyon fog rá emlékezni, h “megszállta” egy újabb személyiség.

Memari - 2011. 03. 17. 15:29

ok megnéztem a köv rész promóját (mindenki meg lehet majd elégedve)

Desmond Wallace - 2011. 03. 17. 16:11

3×16 vége: LOL Ezt a határt azért már nem kellett volna átlépni.

Még mindig csalódás nekem az évad második fele.:(

Memari - 2011. 03. 18. 22:46

Anna Torv nyilatkozik a 3. személyiségéről:
http://www.tvline.com/2011/03/fringe-preview-anna-torv-olivia-william-bell/

Csak azt nem értem, milyen döntést hozott meg? (“I’ve made a decision,” Torv tells us.) Amennyiben lesz 4. évad egyáltalán felmerülhet(ett)-e benne,h nem folytatja v nem tudja folytatni? /A még meg nem erősített, korábban itt is tárgyalt “esemény” még nem zárja ki, h ne folytathatná./

Hunnenkoenig - 2011. 03. 19. 01:16

Na még mondja valaki, hogy Torv szar szinesz.
Azert mar mennyire jol hozta Bellt!? Legalabbis a hangjat…

damnturck - 2011. 03. 19. 11:39

engem konkrétan idegesít
:D

Wondorog - 2011. 03. 19. 12:39

Ez a 17. rész annyira nem tetszett, az ügy sem volt annyira érdekes, viszont a megoldás kicsit hajazott Poirot két megoldására a Gyilkosság az Orient Expressz végén, persze kicsit másképp.
Kíváncsi vagyok Belly meddig marad és vajon milyen testet találnak neki.

SPOILER!

A következő túloldali rész a promó alapján érdekesnek tűnik.

SPOILER!

Dani - 2011. 03. 19. 16:34

nekem sem igazán tetszett ez a rész, pedig az előzetese alapján iszonyatosan vártam.

Memari - 2011. 03. 19. 17:01

Bellivia megszólalásain szakadtam, s azért Anna is egész sokat fejlődött játszásilag, így utánozni Bell hangját, nem semmi. Az ügy nem volt extra, a nő magától is megtehette volna, h egy elhagyatott helyre viszi a bombát és ott történik meg a robbanás-nem kell másokat is feláldozni.

Amiért még annyira szeretem a Fringet, h az utolsó pár percekbe mindig beletesznek vmi WTF-et.

Várom a köv. részeket!

zolij - 2011. 03. 19. 17:27

@Memari nem tehette volna meg, mert az volt a terve, hogy a “belekapaszkodik” a sok robbanásban elhunyt lelkébe és így jut ő is át

windly - 2011. 03. 19. 18:01

ebben a részben valóban nem sok történt, inkább fillernek éreztem, de szórakoztatott.

a köv rész viszont a másik oldalon tényleg jónak ígérkezik, lehet bejön a képbe egy harmadik fél aki ellen mindkét világ fog küzdeni?

norgezoo - 2011. 03. 19. 20:43

Az FBI-os fickó a túloldalon ugyebár az égési sérüléseiből hamar fölgyógyuló boss, de ebben az univerzumban nem tűnt még fel?

Ja és olyan verzió nem lehet, hogy Peter gyengítette a nőt, mert közel került hozzá? És emiatt változtak meg a fizikai paraméterei a molekuláinak?

A végén a franc se ivott volna Bell teájából, mi van, ha Peterbe is soulmagnet-et rakott?

Waldi - 2011. 03. 19. 21:29

Hurley utan az ujabb Lostos vendegszereplo jo volt :D

Garru - 2011. 03. 19. 21:41

Waldi: ki volt a Lostos vendégszereplő? Valahogy elkerülte a figyelmemet.

SuperJoe - 2011. 03. 19. 21:44

Hát én egész végig abban a hitben voltam, hogy majd a meghalni képtelen nő lesz Belly új teste. de ez a befejezés…
Nemcsak hogy ott nyitott a rész, ahol az előző abbahagyta, de ott is ért véget. Szerencsére, legalább a poénok ütöttek:)

Waldi - 2011. 03. 19. 21:53

A halhatatlan no.

http://lostpedia.wikia.com/wiki/Colleen_Pickett

Sun ralott, Jack nem tudta megmenteni, a ferje Danny megverte Sawyert.

Hunnenkoenig - 2011. 03. 20. 23:11

Elöször azt hittem, hogy az alternativos FBI ügynök lesz az uj Bell.
Aztan ahogy a sztori ment tovabb en is azt hittem, hogy a csaj lesz az uj test.
Aztan a resznek vege lett es nem lett uj Bell, de erre is szamiotottam picit, hogy el fogjak huzni par reszre.

Amugy fasza resz volt angyon. Nekem tetszett akkor is, ha megint csak az utolso mondat megalapozasara szolgalt az egesz.

Cubano - 2011. 03. 21. 18:53

Én is arra gondoltam, hogy Peter gyengítette a csaj erejét.

asterix - 2011. 03. 21. 20:43

A vége nagyon tetszett, amikor majdnem visszajött Olivia.
Meg az a rekedtes hang …marha jó :)

damnturck - 2011. 03. 22. 16:30

A lostos nő egyébként Caprica-s egyik főszereplő, illetve The Event-ben is feltűnt most, de nem lepődnék meg ha feltűnne még itt-ott

winnie - 2011. 03. 22. 16:43

“de nem lepődnék meg ha feltűnne még itt-ott”

a nem állandó szereplő színészek már csak ilyenek, járják a meghallgatásokat és évadonként 3-4 sikeres lesz:)

Memari - 2011. 03. 25. 08:37

El sem merem hinni, de berendelték a 4. évadot 22 résszel. :D
Több forrásban is megnéztem (Joel Wyman twitter, spoilertv, TV guide, Eonline, ew.com) HURRÁ!!!

http://www.tvguide.com/News/Fringe-Renewed-Fox-1031081.aspx

Starbuck - 2011. 03. 26. 08:15

Hurrá!

Wondorog - 2011. 03. 26. 11:05

Érdekes rész volt, kíváncsi voltam megmerik-e lépni azt a bizonyos dolgot az írók, egy kicsit reménykedtem, hogy igen, de végül mégis visszahátráltak, ami viszont a másik világ számára nem jelent túl jót. Várom a folytatást.

Sorid - 2011. 03. 26. 13:10

szerintem ez volt az évad legszarabb része… hihetetlenül buta volt. örültem volna, ha kicsinálják Boliviat, akkor legalább történt volna valami. egyszerűen szánalmas rész volt.

Bhaal - 2011. 03. 26. 13:25

Szerintem nagyon jó felvezető rész volt, bár meglepő módon sokszor támadt ingerem hogy tekerjek egy-két másodpercet itt-ott(Lincoln vallomása). 7,5/10

Spoiler!!!

-Walternatenek valszeg azért kellett az a vérteszt, hogy megnézze reagál-e a Doomsday Machine az unokára is, hiszen mégiscsak Peter fia

-Kiváncsi vagyok Bolivia anyuka benne volt-e az egészben, azért hogy megmentse a biztos haláltól lányát

-Lincoln és Charlie egyre többet tudnak és egyre gyanakvóbbak, szóval remélem lesz szerepük a finálé alakulásában

-Az Observerekről tud valaki odaát?

Spoilervége!!

Akármit mondtok imádom a másik oldal sztorijait is! Igazából az lenne a legjobb, ha lenne egy Fringe és egy Fringe: Over There spinoff, CSI jelleggel, és akkor senki nem nyávoghatna, hogy nem látta a kedvenc szereplőit a héten. Mert akármennyire is jó mindkét oldal, a régi kedvencek azért hiányoztak most is kicsit főleg úgy, hogy 3 hetet kell várni a kövi részig!

Pörkölt - 2011. 03. 26. 14:35

Javítsatok ki, ha rosszul értem, de most ez a rész tényleg arról szólt hogy a VEP miatt Walternate elraboltatja Boliviát és meggyorsítja a szülést? Ennek mi értelme volt? Nem lett volna egyszerűbb(és mellesleg pöttyet kockázatmentesebb) kihagyni az elrablás részt, és lebeszélni Boliviával, hogy ez az egyetlen esély hogy túléljék?

lirhen - 2011. 03. 26. 20:22

Felgyorsított terhesség? Mi a tök..
Na igen, egy megbeszélés jobb lett volna. De így meg ott volt legalább Lincoln, akit eddig nálam mindig háttérbe szorított Charlie azzal a jellegzetes hangjával (bogaras csaj, gyerekek:)), de most nem. Majdnem sírtam többször is. (Tudom, tudom.)
A taxis visszahozatala.. na, neki is rajongója vagyok:)
De ez a felgyorsított terhesség hülyeség. Én igenis látni akartam, ahogy végigmegyünk a kilenc hónapon. Ja, és nagyon látni akarom Peter arcát, amikor megtudja, hogy vagy egy fia..
Jó rész volt, jó nagy hülyeségekkel, de meg van bocsátva. (Verjetek meg, a babát nem bántam volna, ha meghal. Bocs’.)

Llew - 2011. 03. 26. 23:35

Nem a VPE miatt volt a felgyorsított terhesség, hisz arról az elrablók nem is tudtak amíg Bolívia el nem mondta a nőnek. Azért gyorsították fel a terhességet, mert Walternatenek kell valamire az unoka (szerintem is a világpusztító géphez), de nem akart rá nyolc hónapig várni, meg kockázatos is lett volna addig fogva tartani Bolíviát, hisz a másik oldalról mindent el kellett volna követnie, hogy megtaláltassa. Az, hogy a gyerek mégsem került hozzá az pech, de nem úgy tűnik, mintha a dolgok ilyetén alakulása nagyon felrúgta volna a terveit.
Lincoln és Charlie remélem magán akcióba kezdenek, és bekavarnak az öregnek.

lynx - 2011. 03. 27. 17:58

Sziasztok

Kérdésem lenne:
A második évadhoz készült egy plusz rész, ami csak a dvd kiadásban szerepel (A temetetlen múlt címmel).
Na ez hivatalosan 2×24 résznek van aposztrofálva, de kb a sztoriba hova illik be?
Én most nézem a 2 évadot, és ezért érdekel.

kla - 2011. 03. 27. 18:22

Szia! Az a rész valójában az 1. évadhoz készült, csak kivágták belőle, és a 2. évad alatt adták le, nem is a sorozat rendes időpontjában, a DVD-n is ezért szerepel csak extraként. Épp ezért teljesen mindegy, hogy mikor nézed meg, _semmi_ utalás nincs benne a főszálra vagy más részekre. (esetleg a 2×04 előtt több értelme van megnézni, mint később, de ez sem túl lényeges)

Sitrep - 2011. 03. 27. 21:38

A kartonra vitt vérpaca teljesen más közvetlen amikor a nővér a papírra teszi mint amikor átadják Brandonnak (eleinte egy elkent csík, később meg egy tök szabályos kör). Ez vajon csak goof vagy azt jelenti kicserélték közben?

Hunnenkoenig - 2011. 03. 28. 01:19

Azt jelenti, hogy a ket jelent forgatasa közt több nap telt el es a kellekes elszorta valahova az eredetit es masikat csinalt sebteben, vagy pedig az “eredeti” nem tetszett a rendezönek es ujat csinaltak es ugy veltek, a nezök vagy nem veszik eszre a különbseget, vagy nem szamit. Verpaca az verpaca. Semmi jelentösege.

Nagyon jo resz volt.
Walternate-nek nagyon kellett ez az unoka nagyon gyorsan. Sunyi az öreg.

mimumi - 2011. 03. 29. 08:57

Nyilván Walternate akar valamit, de azért ne menjünk már el Bolivia örökletes betegsége mellett így, a terhesség felgyorsítását megmagyarázták az epizódban (legalábbis találgattak, hogy így a halálos kór nem tudott Boliviában kifejlődni).

Ami miatt nekem tetszett a rész, az a Lee-t alakító Seth Gabel játéka volt.

Éljen, éljen, hogy lesz 4. szezon!

Coppersalt - 2011. 03. 30. 17:51

Hello, hát ez a rész…nem is tudom…azt elhiszem, hogy a tudomány fejlettebb a másik univerzumban, de egy 8 hetes magzatból 9 hónaposat csinálni 3 óra alatt…agyi funkciók, csont és szervi növekedés meg egyebek…ez kicsit necces…eddig is tudtuk, hogy Walternate nem válogat az eszközökben, nem kell ezt ennyire kikarikírozni… Ha meg már rápörgettek, akkor miért álltak meg 9 hónapnál…nem lett volna egyszerűbb rögtön 10 évesre duzzasztani a kis Bishopot? Charlie-ék rátalálhattak volna amint az anyja szétszkadt testén épp másodfokú egyenleteket old meg…ennek ellenére a Fringe az Fringe, évadonként egy elba….ltázott rész belefér.

Ja, és azt vettétek, hogy a másik univerzumban is Henry FORD találta fel az automobile-t?:)))

kla - 2011. 03. 30. 23:33

“Ha meg már rápörgettek, akkor miért álltak meg 9 hónapnál…nem lett volna egyszerűbb rögtön 10 évesre duzzasztani a kis Bishopot?”

Mert véget ért a műsoridő…még bármi beleférhet. :) (ez nem spoiler volt, de nem lennék meglepve)

Hunnenkoenig - 2011. 03. 31. 09:09

“Ja, és azt vettétek, hogy a másik univerzumban is Henry FORD találta fel az automobile-t?:)))”

Az nekem is feltünt. Jol a pofankba toltak :-P

asterix - 2011. 04. 02. 22:19

Olivia Dunham és Eminem :) Nagyon jól összerakott video.

http://www.youtube.com/watch?v=J0D-cyBV15g&feature=related

Waldi - 2011. 04. 06. 22:57

Masik Univerzumban is Henry Ford? :D

“Although several other German engineers (including Gottlieb Daimler, Wilhelm Maybach, and Siegfried Marcus) were working on the problem at about the same time, Karl Benz generally is acknowledged as the inventor of the modern automobile”

http://en.wikipedia.org/wiki/Automobile

Hunnenkoenig - 2011. 04. 07. 01:42

Ford igazabol csak az autogyartas indusztrializalasat “talalta fel”.

Ö volt az elsö, aki olcson tudott futoszalagon nagy mennyisegben autot gyartani.

norgezoo - 2011. 04. 11. 09:59

Elvonási tüneteim vannak……Ki van ezzel még így? :)
Még 6 nap, hogy bírom ki? Segítsetek találni valami elfoglaltságot, mondjuk termesszek egy kis Brown Bettyt? :)

Krigin - 2011. 04. 14. 00:35

SPOILER:

Érdekes az utolsó rész a 3×22 címe: The Day We Died. Ez magyar fordításban azt jelenti: “A nap, mikor meghaltunk”

SPOILER VÉGE

Darkside84 - 2011. 04. 15. 20:49

Ez már elég régi és lehet, hogy valaki kirakta már.
De azért kis kedvcsinálónak tök jó! :)
http://www.youtube.com/watch?v=YEe_IAeWIeg&feature=related

safrany - 2011. 04. 16. 06:30

Nagyon nagy rész! Broyles huhh :)

Wondorog - 2011. 04. 16. 11:37

Hát erre a részre egyszerűen nem találok szavakat. Legbetegebb, legviccesebb Fringe rész, a történet zseniális volt, egy kicsit Inception hatású csak pozitív dolgokat tudok rá mondani.
“You’re bald. I think he is an Observer” – nálam eddig év idézete :D

damnturck - 2011. 04. 16. 12:49

utolsó 1 mondattól kirázott a hideg :D

sw3n - 2011. 04. 16. 13:05

nagyon jó rész :) Broyles powa xD

“I think he is an Observer”
ha a következő hét idézetét nem ez nyeri, akkor a junkie szerkesztői elmehetnek a…. :D :D

eszemix - 2011. 04. 16. 14:40

How wonderful… LOL :D

des - 2011. 04. 16. 18:26

há’ nekem “képileg” nem jött be. vagyis onnantól hogy átváltottak. inkább maradt volna rendes film, max átrakták volna fekete fehérbe, vagy valami érdekesebb szűrőt ráereszthettek volna.

lirhen - 2011. 04. 16. 19:00

A sok-sok zombi doktor nem Brandon?

kla - 2011. 04. 16. 19:04

De, az Brandon. Hatalmas rész volt egyébként szerintem. :D A Fringe-hez illik az ilyesmi.

Norbi - 2011. 04. 16. 19:11

mekkora rész volt !:D
Broyles meg milyen pofákat vágott:D
Képileg nekem nagyon tetszett.Elég sok hét idézete volt ebben a részben.

Autopsy - 2011. 04. 16. 19:46

Rég volt ilyen jó rész… Wondorog: Szerintem is Inception hatású (szerintem nem kicsit hanem nagyon) aminek én nagyon is örültem… nagyon jó rész volt…

Rajtam kívül egyébként hányan vették még észre, hogy Bell a LOST féle MacCutcheon whisky-ből iszik?????

mildi - 2011. 04. 16. 19:58

ez a rajzos dolog nekem se feküdt (nem szeretem a képregényeket), de broyles miatt megbocsátom. hatalmas volt, a boldogság, izé… lsd piros madaránál konkrétan félrenyeltem a kávét a röhögéstől :)
@damntruck
dettó. lefagytam.

norgezoo - 2011. 04. 16. 21:19

Legjobb rész! Miért? Broyles mosolygott, nem kicsit :D
Fringception RULEZ!
Oliviánál az a nyugodtság:) Csak szerintem volt baromi sexy, mikor ette a pirítóst? :):P
Készen vagyok, pedig itthon nincs LSD!

asterix - 2011. 04. 16. 22:20

Szupi rész volt :) bár ez a képregényes rész , hát nem tudom. Kétség kívűl kreatív ötlet az biztos, de nekem már megint olyan érzésem van, mintha költségtakarékoskodtak volna.

Ráhel - 2011. 04. 16. 22:56

Autopsy: megvolt, egyből kiszúrtam ;)

Pityuerez - 2011. 04. 17. 00:58

Nekem is nagyon tetszett a rész simán nem a legkomolyabb epizód a Fringe történetében, de néha ilyen is kell!
A madárnál én is feküdtem,de nem az volt az egyetlen poén a részben!
Remek ötletek remek megvalósítás, és ha a képregény a költségtakarékosság jele, akkor az is remekül lett megoldva!

norgezoo:Szerintem is!

Zseniális alakítás Reddicktől(is)!

donka - 2011. 04. 17. 09:56

Hát Reddick mostantól nem lesz komolyan véve az k*rvaisten:D
Pedig még a “segitek az embereknek eljutni oda ahova valók” munkájánál sem volt egyetlen figyorgás sem:D Jah egyébként ha jól emlékszek már az első évadben is volt hogy olivia egy oceanic repcsijegyet talált az egyik ügynél:D

donka - 2011. 04. 17. 10:19

bocs csak most keltem:D szoval vigyorgás és évadban:D

Wondorog - 2011. 04. 17. 10:42

Szerintem a képregényes dolgot azért hozták be, mert mintha olvastam volna, hogy Leonard Nimoy miután otthagyta a Fringet, nem akart visszajönni és kellett ami pótolja a távollétét.
Autopsy sajnos a MacCutcheon whisky nem tűnt fel, pedig én is Lost fanatikus vagyok :D

oxigen - 2011. 04. 17. 13:22

Tiszta Inception :D Broyles :D És a végén a zene is milyen jó volt már.

mohapest - 2011. 04. 17. 14:17

Szenzációs rész volt! Animációnál egy kicsit jobban figyelhettek volna az arcvonásokra, de így is jól nézett ki! Poénok ültek! És visszakaptuk Oliviát is!
norgezoo: ha pirítóst eszik, ha fut, ha lő, Anna mindent szexysen csinál! :o)

Mr. Moody - 2011. 04. 17. 14:48

0/10

Értékelhetetlen. Viszlát Fringe

Dis^ - 2011. 04. 17. 15:29

Fringe eddigi legszánalmasabb epizódja. Komolyan, hatalmas rajongó vagyok, de ez valami vicc volt. Ennyire olcsó trükköt Leonard Nimoy “helyettesítésére”. Nem kellett volna inkább egyáltalán visszaírni a storyba, ha a színész már nem akar játszani. (Igen tudom, hogy a hangját adta hozzá, de az már régen meg lett mondta, hogy egyébként nem tér vissza). Ezek után nem értem, mire a 4. évad berendelés. Nézni fogom továbbra is, mert eddig jó volt, de ha ennyire romlik a sorozat, ahogy azt az elmúlt 1-2-3 jellemezte, akkor részemről ennyi.

lirhen - 2011. 04. 17. 16:51

Ugye lesz jövő héten Fringe?
Ha május 6-án lesz a finálé, akkor ki kell maradnia egy hétnek, nem?

winnie - 2011. 04. 17. 17:00

5/6/11 (Fr.) 9:00 PM FOX (FR-322) Episode 22
4/29/11 (Fr.) 9:00 PM FOX (FR-321) The Last Sam Weiss
4/22/11 (Fr.) 9:00 PM FOX (FR-320) 6:02 AM EST

lirhen - 2011. 04. 17. 17:20

Kösz, én vagyok a hülye:)

Waldi - 2011. 04. 17. 20:55

damnturck:

Az utolso mondat Lost szintu WTF volt :D

Norbi_023 - 2011. 04. 17. 23:49

“Komolyan, hatalmas rajongó vagyok, de ez valami vicc volt. Ennyire olcsó trükköt Leonard Nimoy “helyettesítésére”. Nem kellett volna inkább egyáltalán visszaírni a storyba, ha a színész már nem akar játszani.”

Pont ugyanezt akartam írni én is!Nagyon vártam ezt a részt,mert sokan dicsérték és olvastam itt,hogy nagyon jó.Szerintem viszont bűn rossz volt.A 20.perc környékén mikor átváltott rajzfilmesbe ott én is átváltottam a 40.percre és megnéztem a végét.Abszolut nem illik bele szerintem a Bolivia-Olivia szálba egy ilyen komolytalan rész.Nyilván valami itt is elkezdődött,mert ott van az a fószer,akit Olivia lerajzolt és aki azt mondta megöli.(Hozzáteszem előtte nagyon mosolygós volt,vidám és ezt tök nyugodtan közölte,mintha tök normális dolog lenne.Én azért félnék)De könyörgöm rajzfilmfigurák??
Nekem ez sok volt, de attól függetlenül szeretem a sorozatot nagyon.

Lew - 2011. 04. 18. 01:58

A rész alapjáraton tetszett, de Bell halála háttérinfók nélkül is kilométerekről látszott.
Ellenben az agybanmászkálós-rajzfilmepizód témában a Farscape(s03e16) űberelhetetlen. pont.

részlet:
http://www.youtube.com/watch?v=wuFNZJe6PSM

basszus lehet ezt is újra kéne nézni :D

mimumi - 2011. 04. 20. 21:39

szerintem is rémes volt ez a rész, a rajzfilmbetét csak rontott rajta. hová tűnt a szezon 1. felének színvonala?!

Bhaal - 2011. 04. 21. 00:19

8/10

Viszlát Mr.Moody

tajagi - 2011. 04. 21. 07:57

Szerintem azért volt megrajzolva, hogy ne lehessen egyértelműen tudni, kit rajzolt le Olivia a végén. Így majd lehet találgatni, hogy vajon melyik fószer lesz a az. Hacsak az a bazi nagy fekete kereszt a felsőjén nem ordít majd, hogy “helló.. én vagyok”…

mosee - 2011. 04. 21. 13:23

Szerintem nagyon nagy volt, azt szeretem a Fringe-ben, hogy ilyen elvetemült ötleteik vannak, mint ez a rajzfilm, vagy a korábbi musical-es rész, vagy amikor a hullát táncoltatta a drótokkal az ürge.. Szóval hajrá Fringe!!

Llew - 2011. 04. 21. 23:31

Hát ez marha jó volt. Torv megint zseniálisan hozta Bell karakterét az elején, aztán a rajzfilm meg kész volt. Peter is jó volt kiütve, de Broylesnak minden szájtátós-vigyorgós képkockáját végig röhögtem.

johnny poker - 2011. 04. 23. 09:30

ha már 85-ben volt egy gépük amivel át lehetett nézni a másik világba, és tudják, hogy Walternativ irodája a Liberty Islandon van, akkor mért nem figyelik folyamatosan?
Persze értem, hogy akkor nem lehetne ráncolt szemöldökkel azon morfondírozni, hogy vajon mit terveznek, de ez olyan mint az avatarban az űrhajó a bombákkal, ami végig kellően alacsonyan száll, hogy meg lehessen támadni, ahelyett, hogy biztonságos magasságból szórná meg a bombáival a lélek fát vagy mi a isten volt az.

Bhaal - 2011. 04. 23. 13:50

Uff eljött megint az évadvége és a Fringe megint egy 3 részes finálét tervezett és ezért imádjuk!!! Egy jelenet nem volt ami nem kapcsolódott a fősztorihoz, csak tömény élvezet és izgalom!

Felesleges értékelni is, hiszen ha valaki szerint ez a rész és amik most jönnek nem 10/10-esek vagy legalább nem a kedvencek közé tartóznak, akkor az a valaki ugyan minek nézi még mindig ezt a sorozatot?!?!

@johnny poker:
A gép felrobbant, amikor a labor is felrobbant, és Waltert bezárták, mert meghalt az asszisztense(erről még mindig kétségeim vannak amúgy). Újra építeni nem tudja, mert nem tudja hogy kell, mint ahogy arra se emlékezett, hogy hogy tudná újraépíteni a gépet amivel Peterért is átment a másik oldalra. Ja és a gép amúgy se közvetített hangot, illetve a föld alatti bázis a Liberty Islanden nálunk nincsen. Kb ennyire tudok gondolni:D

Norbi - 2011. 04. 23. 20:10

Ez megint nagyon jó rész volt.

norgezoo - 2011. 04. 23. 20:55

SPOILER!!!

Vigyázat! Olivia megint nagyon sexy :D:P!

SPOILER VÉGE!!!

Somhow - 2011. 04. 23. 21:23

Bhaal: A 10/10 kicsit erős ezért a részért, de talán egy hetest megérdemel… nem volt kimagasló

mimumi - 2011. 04. 23. 21:50

segítsetek, mert nem értem, hogyha Bolivia mission-jének egyik része az volt, hogy a világpusztító gépet a mi univerzumunkban Peter és Walter találják meg (jelentett is róla, amikor itt volt), akkor most mi a frászkarika történik? miért akarták Walternate-ék, hogy itt is össze legyen rakva a gép? mi ez a hülyeség akkor a másik oldal gépével, amit Peter és Bolivia gyerekének vérével kell beindítani? vagy van itt valami csavar, amit még nem látunk?

amúgy végre egy tűrhetőbb rész, de nálam is max 7/10.

Bhaal - 2011. 04. 23. 23:55

@Somhow

Most hogy már megemésztettem a részt, azt a 10/10-et valszeg azért érzem, mert már nagyon rá vagyok izgulva a fináléra!:D

Pityuerez - 2011. 04. 24. 00:04

“legalább nem a kedvencek közé tartóznak, akkor az a valaki ugyan minek nézi még mindig ezt a sorozatot?!?!”
Ez a lényeg szerintem is, mert szerintem sem 10/10 a mostani rész, de olyan 8-as környéke nálam!

A 3-ból szerintem ez lesz a “leggyengébb”, mert a bemutató alapján a következő rész lesz az évad legjobb epizódja, legalábbis az egyik legjobb, mert azért voltak itt érdekességek a 3.évadban!

mimumi: Érdekes kérdések, lehet, hogy csak úgy működik igazán, ha mindkét világban össze van rakva, vagy így kétszer olyan erős/hatékony!
Sajnos nem én leszek az aki megválaszolja neked konkrétan a kérdéseket, talán a finálé után esetleg, de előfordulhat, hogy utána is csak találgatni lehet!
Bízom benne, hogy a nagy részét májusban megtudjuk!

johnny poker - 2011. 04. 24. 00:39

Bhaal, a gép megsemmisülése, most, hogy írod halványan rémlik.
ez magyarázza a dolgot.

AgGRo - 2011. 04. 25. 11:48

Előző rész jobban tetszett, de ez sem volt rossz.

Ez azért ütött!
“Olivia, you have to trust me now!”
8/10

nite - 2011. 04. 25. 17:13

gyerekek, valoszinusitem, hogy mar mindenki latta a 2. evadot aki errefele olvasgat, igy remelem nem lesz SPOILER!

jomagam 2×19-et fejeztem be eppen, de nem birom felfogni, aruljatok mar el nekem, hogy mi a f*ert van minden “atkelesi” kiserlethez ekkora korites, meg ilyen-oylan veszely, vilagok pusztulasa stb, mikor walter a 2×16-ban siman atsetalt 2 szorfdeszka kozott meg vissza par mp alatt minden problema nelkul 1985-ben? 2010-ben meg nem megy? :D

Mr.Moody - 2011. 04. 25. 17:28

“Felesleges értékelni is, hiszen ha valaki szerint ez a rész és amik most jönnek nem 10/10-esek vagy legalább nem a kedvencek közé tartóznak, akkor az a valaki ugyan minek nézi még mindig ezt a sorozatot?!?!”

“tartózni tartózni” na de viszont mivel megszólítottál … Érdekes, hogy nem bírod elfogadni ha valaki bedobja a törülközőt és nyom egy cancel-t egy sorozatnak. Nem kell messzire menni, lásd House itt a junkie-n és olvasd el, hogy tucatnyi ember anyázott egyet és dobta a sorozatot egy bizonyos pillanatban. Ezt el kell fogadni.

Ha szart sokáig nyomják az ember torkán akkor egy idő után azt fogja mondani good-bye. A szar ezzel a rajzfilmes baromsággal terített be mindent és én azt mondtam itt elég volt. Nyilván a Fringe pontosan az a sorozat ahol már idáig is a blődség maximumát kellett elnézni és elviselni. De ezzel nálam betelt. Ha elfogadod, hogy más lehúzta a WC-n innentől a sorozatot akkor oké, ha fanboyként személyeskedni kezdesz akkor ez van.

gisss - 2011. 04. 25. 22:06

Hát, kinek szar, kinek nem szar. Én nem érzem azt hogy szart tolnának le a torkomon. Egy részt nem néztem meg, a musicalest, annál éreztem én erőltetettnek.
nite – 1985-ben átsétált Walter, ezzel törést okozva a másik univerzumban, aminek azóta is érzik a kárát. Azóta meg elvileg azért nem tudja újra megépíteni azt a masinát, mert Bell kivette agyának azon részeit amik tartalmazzák azokat az emlékeket amik kellenének hozzá (bár igaz hogy újra feltalálhatná, de lehet anno is Bellel együtt találták fel és azért nem tudja most egyedül). És ezért kellett a Cortexiphanos kísérlet is anno. De ez a sorozat eleve olyan, hogy ha kihagysz pár részt, kiesel az info áradatból.

Norbi - 2011. 04. 27. 18:09

Melyik volt a musicales rész? :D
Mindegyik részt láttam, de musicales részre nem emlékszek.

Pityuerez - 2011. 04. 27. 19:08

Pedig volt, még valamikor a 2. évadban azt hiszem, de mintha terveztek volna még egyet is, de lehet, hogy nem lett/lesz belőle semmi!
Bár hosszú lesz a 4. évad(legalább is bízzunk benne, hogy leadják rendesen mind a (ha jól tudom)22 berendelt részt), még az is előfordulhat, de nagyon ki kell találni, mert lehet fantázia abban a “világban” is!

andlor - 2011. 04. 27. 22:41

Legjobb a FRINGE ez nem vitás számomra!!!

Hajrá

Bhaal - 2011. 04. 28. 17:35

@Mr.Moody:
Bocsi, hogy ha személyeskedésnek vetted, nem állt szándékomban. Csak elköszöntem, mivel úgy vettem ki hogy abbahagyod, amit sajnálok. De sokan mások is így tettek errefelé, mert egyszerűen nem jött be az irány amerre a Fringe halad(érthető okokból)! Nekem mondjuk pont az ellenkezője történt(és lettem fanboy), csak ennyi.

harmundo - 2011. 04. 29. 10:59

“Ha szart sokáig nyomják az ember torkán akkor egy idő után azt fogja mondani good-bye. A szar ezzel a rajzfilmes baromsággal terített be mindent és én azt mondtam itt elég volt. Nyilván a Fringe pontosan az a sorozat ahol már idáig is a blődség maximumát kellett elnézni és elviselni. De ezzel nálam betelt.”

Ezzel csak az a baj, hogy a Fringe nem szar. Ezer plusz egy sorozatot tudnék mondani, ami egyértelműen gyenge, vagy rossz, a Fringe nem ilyen. Ha már belekötöttél a “tartózni” szóba, akkor én is megemlítem, hogy a “szerintem” kimaradt a mondandódból. Attól, hogy neked nem tetszik, nem kötelezően szar az adott sorozat.

Plusz ne legyünk már fröcsögőnyálú tizenkét éves gyerekek, és ne kelljen már megmagyaráznod, hogy miért szállsz ki. Főleg annak tükrében, hogy Bhaal ugye annyit írt csak, hogy “viszlát”, amit beidéztél, az konkrétan nem neked szólt…

És még egy apróság, a hazai junkie-k, akik angolul követik a sorozatot, tipikusan nem azok az emberek, akiknek “lenyomják a torkán a szart”, mivel maguktól döntöttek úgy, hogy nézik, reklámok és betartandó műsoridő nélkül, tehát ha valaki nézi, azért teszi, mert kíváncsi rá, nem pedig azért, mert egy TV-csatorna főműsoridőben lenyomja a torkán az adott sorozatot.

Pityuerez - 2011. 04. 29. 11:29

Abszolút egyetértek az előttem szólóval(kivétel talán, hogy én nem is ismerek 1000 sorozatot:D)!

Szerintem az irány nem olyan rossz, főleg, hogy már láttam a következő(mai) rész bemutatóját, ami nem kicsit érdekes részt ígér!

Bhaal - 2011. 04. 30. 13:32

Wow! Wtf?!?!

Az első ami eszembe jutott:
“I have to go back Olivia! I have to go back!”

MsBrightside - 2011. 04. 30. 14:44

a mai(tegnapi) rész volt a legizgalmasabb Fringe rész eddig (legalább is ami a végét illeti), ez után mondja valaki, hogy a sorozat kaszát érdemel

Slash - 2011. 04. 30. 17:53

Jó rész volt de ez a Sam Weiss-es rész lehetett volna jobban kifejtve h mért nála meg a családjánál van ekkora tudás meg egyáltalán mi ez a család

norgezoo - 2011. 04. 30. 19:42

Sam csepegtetett pár infót és annyi……
Remélem ha ennyi dolgot felhoznak, megmagyarázzák a 4. évadban, vagy pont ezek szülik a 4. évadot? :)

Ha azt nézzük, hogy több univerzum létezik, valamint egy adott univerzumban még az időben is ugrálni tudnak, végteleníteni lehet a sorozatot…….ameddig kellő érdeklődés hiányában tényleg “the end” nem lesz.

elwindly - 2011. 04. 30. 19:48

a képregényes részt leszámítva nagyon jó a sorozat, az évadzáró pedig fantasztikusnak ígérkezik.

Gondolom majd kiderül hogy miért pont ők, meg a helyükre kerülnek a dolgok a végén.

Cléda - 2011. 04. 30. 22:13

öö.. most nekem kimaradt valami, vagy csak én nem értem az utolsó WTF-et..? ez már egy harmadik univerzum..? :)

Castiel - 2011. 04. 30. 22:27

Cléda:

SPOILER!

Nem, a jövő. Azt nem tudjuk, hogy melyik univerzum, de úgyis ki fog derülni. :)

Jéé, 500. xD

Hero93 - 2011. 05. 01. 00:33

SPOILER!

Szerintem is a jövő úgy, hogy a 2 világ összeolvadt. És szerintem azért mert nem tudott dönteni a 2 Olivia között. De nem értem ezért miért kellet a jövőbe ugrania. Meg a jövőben akkor milyen veszély fenyeget??

kbence - 2011. 05. 01. 01:37

SPOILER!

Hány sorozatban kell még elsütni ezt az időutazós blődséget? Elcsépelt, unalmas, lerágott csont. Miért nem lehet kitalálni valami mást? Muszáj ennyire klisé-hegyekből építkezni?

winnie - 2011. 05. 01. 01:38

időutazás sorozatban? hol van még? ide vele!:)

caeiro - 2011. 05. 01. 09:21

SPOILER!

Az utolsó rész előzetesében Walternativ nem azt mondja, Peternek, hogy elpusztította a világát, ezért most kölcsönkenyér visszajár?

http://www.youtube.com/user/FringeTelevision

Azért furcsa, hogy Boliviát ilyen könnyen parkolópályára rakták, Charlie-ék pedig mintha nem is lennének. Azt vártam volna, hogy nekiállnak konspirálni az öreg leállítására.

A “mi világunk” történései most nem voltak annyira érdekesek: egy kicsit összecsapottnak éreztem az eseményeket – a Sam Weiss és a kulcs megtalálása,Peter eltűnése és megkerülése -néha azon kaptam magam, hogy történjen már valami. Broyles karaktere meg teljesen elszürkült.

harmundo - 2011. 05. 01. 10:32

SPOILERVESZÉLY!!!!

Nem volt rossz rész, de én is úgy érzem, mint caeiro, hogy picit talán összecsapták, minden hirtelen történt. Sam Weiss egyik pillanatban még azt mondja, hogy “jó, akkor keressük meg a kulcsot”, aztán mikor ott a kulcs a kezükben, akkor már azt mondja, hogy nem kellene kinyitni a ládát. Peter az egyik pillanatban még azt hiszi, hogy odaát van és Walternate az apja, aztán meg már nem.

De mindezektől függetlenül marhára tetszett az epizód. Főleg a vége volt érdekes, lehet elcsépelt, lehet nem, de a Fringe-be tökéletesen beleillik. Várom az utolsó részt. Én személy szerint bízom benne, hogy nem lesz cliffhanger a végén, nem akarok 4 hónapot várni, a körmömet rágva, hogy mi lesz a következő lépés :-D.

Mr. Moody - 2011. 05. 01. 10:57

@harmundo

Utolsó hsz mert azt hiszem felesleges, a történet további folytatása

“hogy a “szerintem” kimaradt a mondandódból.” Írtad

Nos nézzük mit írtam:”én azt mondtam elég volt” ,”ezzel nálam betelt.” Teljesen a magam szemszögéből írtam le, hogy nálam mit okozott a rész és a bugyuta történetvezetés, és emellett azt is elismerve, hogy maga a sorozat már a kezdetektől olyan, hogy sok mindent el kellett nézni.

Az utolsó két bekezdésed meg ne haragudj merő ostobaság. Miért ne lehetne megmagyarázni az ember miért száll ki egy sorozatból? Esetleg tiltott? Esetleg nem szívesen olvasod? Who cares? Ez nem a 12évesek műfaja éppen, aki elmagyaráz valamit, ha már itt tartunk.

Az utolsó bekezdés meg a szokásos bullshit. Még egyszer csak a House-ra tudok utalni amit sokan otthagytak. Ha valaki képtelen megérteni, hogy cancelezhető egy 3. (Mellesleg gyönyörű ratingek születnek mostanság alapból a Fringenek ami azért elég jó jelzés) vagy 7. évados sorozat is hipp-hopp akkor lehetséges ő van a “fröcsögőnyálú tizenkét éves gyerek” szintjén kábé …

Röviden ennyi.

Wondorog - 2011. 05. 01. 11:05

Szépen pörögnek az események, kíváncsi vagyok mindezt hogy oldják meg az évadzáróban, vagy esetleg továbbviszik a 4. évadra…

eperdémon - 2011. 05. 01. 11:26

szerintem a 4. évad egyik szála a jövőbeni szál lesz

Busmen - 2011. 05. 01. 11:47

Lehet fröcsögni lehet hányni , szerintem ma az egyik legjobb sorozat a Fringe! Nekem baromira bejött. Nagyon kíváncsi vagyok mit hoznak ki a végére . Személy szerint simán libabőröztem itt ott a rész közben, pedig nem vagyok 12 és ez bizony már a nagyon sokadik sorozatom. Szal szerintem qrva jó sori és baromira örülök a 4. évadnak!!!

kbence – 2011. 05. 01. 01:37

Hol van még időutazás?? Írd gyorsan és már keresek is rá!!!!!

mohapest - 2011. 05. 01. 23:01

A sorozat nagyon jó, ne agyaljatok annyit, csak csücsüljetek le a tv elé, és próbáljatok meg lazítani és szórakozni!
Csak egy kis bökkenő van, hogy Peterbe szerelmes Olivia! :o( Ezt biztosan nem kellett volna beleírni!
Jó lesz a 4. évad is!

Waldi - 2011. 05. 02. 08:53

Busmen:

Lost-ban volt idoutazas, hol mashol? :D
Kivancsi leszek, hogy What happened happened vagy multiuniverzum alapu lesz az idoutazas torvenye. A tobb univerzum miatt az utobbi lenne a valoszinu.

Mondjuk az idoutazas varhato volt, hiszen ha leszamitjuk az observereket (akik valoszinuleg nem avatkoznak be), valakiknek a Peterre es Oliviara torteno joslatokat is meg kellett tennie es az eredeti iratokat megirnia.
Nem arrol volt szo, hogy Sam Weiss nagyon oreg? Vagy ezt azzal inteztek el, hogy ugyan az a nevuk?

Ax3 - 2011. 05. 02. 13:51

winnie – 2011. 05. 01. 01:38
időutazás sorozatban? hol van még? ide vele!:)
Daybreaker, Lost, Sg, Heroes, Star trek, Doctor Who, és ezek csak amik 5mp alatt eszembe juttotak. De most komolyan, heti 4 doctor who post, és megkérded hol van még időutazás:D na szép:D

winnie - 2011. 05. 02. 14:25

a doctor who jutott eszembe, a többi sorozat már nem létezik. (ha akarom akkor a being erica vagy a bar karma is, de gondolom nem ezekre gondolt) márpedig 250 sorozatból 2-3, amiben van időutazás, nem tűnik soknak. a múltban én is találok ezerfélét, de manapság…

Busmen - 2011. 05. 02. 20:27

Hát igen még élő sorozatra gondoltam én is. Rögtön lecsapnék rá. A lostot meg hagyjuk/ legyint/!
Sam Weiss meg apáról fiúra szállt:-D

Bhaal - 2011. 05. 02. 20:38
asterix - 2011. 05. 02. 21:17

Hát ez a finálé a trailer alapján nagyon jónak igérkezik. Remélem az is lesz.

Bhaal - 2011. 05. 02. 21:35

Spoiler!!

Ja és benne van a csaj akiről a hírekben olvashattuk hogy a 4. évadban állandó lesz, vagyis arra lehet következtetni, hogy maradunk a jövőben.

Spoiler vége!!

kla - 2011. 05. 03. 09:05

Nem állandó lesz, visszatérő szereplő, de ez sem biztos, a készítők nyilatkozták egyszer, hogy elég sok szereplőnél beleírják a casting callba, hogy “possibly recurring”, hogy bebiztosítsák magukat. Bár szerintem is lesznek jövőben játszódó jelenetek a 4. évadban, de nem az egész.

Andi - 2011. 05. 03. 12:13

Terminátorban nem volt időutazás? Igaz, az nem sorozat.

gio - 2011. 05. 03. 18:00

nekem nem jött át, hogy ez időutazás. az biztos, hogy nem Walternatív univerzuma, mert ott nem volt 9/11.

miért vagyunk ilyen biztosak abban, hogy ez a jövő volt, nem pedig egy 3. univerzum?

DV86 - 2011. 05. 03. 18:09

Az emléktáblán szereplő 2021-ből. És Peteren is látszik az a +10 év.

donka - 2011. 05. 03. 18:27

hát szerintem ez inkább olyan elmeugrásos időutazás lehetett mint a lost 4×5-ben desmondnál. nem-e?:D

Ax3 - 2011. 05. 03. 19:43

winnie – 2011. 05. 02. 14:25
a doctor who jutott eszembe, a többi sorozat már nem létezik. (ha akarom akkor a being erica vagy a bar karma is, de gondolom nem ezekre gondolt) márpedig 250 sorozatból 2-3, amiben van időutazás, nem tűnik soknak. a múltban én is találok ezerfélét, de manapság…

Erre reagaltad hogy nem ismersz idöutazós sorozatot:
SPOILER!

Hány sorozatban kell még elsütni ezt az időutazós blődséget? Elcsépelt, unalmas, lerágott csont. Miért nem lehet kitalálni valami mást? Muszáj ennyire klisé-hegyekből építkezni?

Azért elcsépelt, mert a múltban már többször láttuk.
De valóban nem népszerű dolog, kivéve a sci-fi körben ,ott kb mindegyik idöutazgat.

johnny - 2011. 05. 04. 08:50

15 évet ugrott előre az időben, ha jól olvastam. Amúgy azt is olvastam valahol, hogy a két univerzum egybeolvadt, kivéve néhány karaktert (pl. walter). Most akkor Peter 15 évig távol volt, és ezalatt ugyanúgy zajlott az élet, csak nélküle?

Desmond Wallace - 2011. 05. 04. 09:08

Kicsit többet vártam ettől a résztől, de a vége kecsegtető volt. Kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki ebből az időutazásból. Remélem, hogy ütős lesz.

Hunnenkoenig - 2011. 05. 04. 16:04

NA vegre behoztam magam.

A 21 akkor az evadzaro volt? :-(

Mondjuk nem ertem az ertetlenkedöket. Lathatolag haboru van. Lathatolag a ket univerzum haboruzik egymassal.

Lathatolag a mi univerzumunkban van Peter, mert az emlektabla a szeptember 11-nek lett allitva es uj toronyhaz is van, tehat a mi univberzumunkban van, mivel a masikban nem döltek le a tornyok.

Lathatolag atvettek a mieing a Fringe Division-t, mert a haboru miatt szükseg volt ra. Ez nem jelenti azt, hogy mergelve lett a ket univerzum.

Nem is ertem, miert sirnak sokan azert, hogy szajbaragosak a sorozatok. Ezert vazz, mert szubtil utalasokat nem kepesek az emberek felfogni. Es ezekszerint nem csak amerikaban nem, barmennyire probaljak itt sokan ugy beallitani.

Na mindegy.
Szoval jo volt, akkor is, ha nem volt katarzisom az utolso harom resz alatt. A rajzfilmes resz vicces volt, de eleg felesleges. Nekem se nagyon jött be.

Bhaal - 2011. 05. 04. 17:54

@Hunnenkoenig

Csak szólok, hogy még lesz egy rész a héten!:D

Bhaal - 2011. 05. 04. 17:57

Ja és időutazás már volt Fringeben szóval nem újdonság errefelé!

Johnny - 2011. 05. 04. 19:04

@Hunnenkoenig

Értem, tehát akkor az a gép, amelyik az egyik világ megsemmisüléséért lett volna felelős, mégse csinált semmit(“Lathatolag haboru van. Lathatolag a ket univerzum haboruzik egymassal.”) pusztán előre repítette Petert az időben 15 évvel?

korum - 2011. 05. 04. 20:48

“Értem, tehát akkor az a gép, amelyik az egyik világ megsemmisüléséért lett volna felelős, mégse csinált semmit”
Arról, hogy háború van, nem nehéz a világ megsemmisülésére asszociálni. De várjuk meg a finálét, majd minden kiderül. Vagy nem :)

Memari - 2011. 05. 06. 09:25

3 részes elmaradásban voltam, melyet gyorsan pótoltam. hűű, el sem tudom képzelni, mi lesz még itt…

Hunnenkoenig - 2011. 05. 06. 23:52

@Johnny:

Mennyire lenne unalmas, ha whoops, eccercsak eltünik az egyik vilag…!?

Nem sokkal erdekesebb, ha megnyilnak mindenfele atjarok es tömegevel lehet atdobalnia bombat meg atküldeni a tengereszgyalogsagot?

Szerintem elegge tag fogalom az, hogy “elpusztitja a vilagot” ahhoz, hogy barmit köre lehessen epiteni.

LoGi - 2011. 05. 07. 06:57

wtf momentumok egymás hegyén hátán, folytatásról ötletem sincs, great job writers!

PaniCh - 2011. 05. 07. 08:53

naneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

gisss - 2011. 05. 07. 09:58

Vavavúúú! Nem fogok spoilerezni, de hogy innen hova vezet a sorozat, elképzelni se tudom. A szimpla egy rész egy eset tucat sorozatból most már végleg kinőtte magát egy Lost utódnak számomra. Ráadásul ebben még vallásos utalások sincsenek:D

elwindly - 2011. 05. 07. 11:09

ez kemény volt! Már folytatódhatna is…messze a szeptember!

damnturck - 2011. 05. 07. 11:13

Nem lett vége most végleg? :o

eperdémon - 2011. 05. 07. 11:19

what the fringe :o

DARX - 2011. 05. 07. 11:50

Mind. Blown.

simi1029 - 2011. 05. 07. 12:26

@damnturck
Elvileg be van rendelve a 4. évad…

Amúgy nekem sincs ötletem hogy innen hogyan tovább

Colonel Casey - 2011. 05. 07. 13:02

Hát a vége körülbelül 15 ponton nem logikus, ugyanis

SPOILER

Peter miatt kezdődött meg egyáltalán a két világ összeomlása. Hogy magyarázzák meg, hogy egyszerűen nem létezett???????? Illetve az, hogy csak úgy eltűnik nem illik a sorozat profiljába annak ellenére sem, hogy abszolút szürreális volt eddig is. He has served his purpose? az volt hogy azután hogy 30 év szenvedést okozva azáltal, hogy a nem létező gyerek apja átmegy érte gyakorlatilag visszavigye square 1-ra az univerzumokat?? Nekem a rész fenomenális 10/10 volt a vége pedig egy óriási F*ck és nem What the F*ck.

LoGi - 2011. 05. 07. 14:08

még ne mond ezt casey, nem láttad még a 4. évadot. a színész marad a sorozatnál, cliffhangernek meg igenis első osztályú volt a befejezés.

Colonel Casey - 2011. 05. 07. 14:19

Tény.Egyszerűen nem tudnám logikusan megmagyarázni azt a mondatot hogy ‘he has served his purpose’, és ez nagyon zavar.Arról nem tudtam hogy marad a sorozatnál, ez jó hír mert akkor a jelek szerint ők viszont majd adnak nekem. Annyit tudtam elképzelni, hogy esetleg Peter nélkül is előbb vagy utóbb elkezdődik az univerzumok pusztulása és akkor viszont jobb ha van egy Peter aki megállítja a folyamatot.

Colonel Casey - 2011. 05. 07. 14:25

Ott azzal hogy tény nem a saját hanem Logi kommentjét támasztom alá. :D

seven - 2011. 05. 07. 14:29

nyilván az irók sem hülyék, és jól tudják hogy peter miatt kezdődött az egész.

Majd a 4. évadban kiderül mit miért és hogyan.

10/10 a finálé, évad is remek volt.

winnie - 2011. 05. 07. 14:41

nem tudom, hogy segít-e, de itt egy készítői interjú (nem olvastam el) a finálé történéseiről: http://www.tvline.com/2011/05/fringe-season-3-finale-review-answers/

Castiel - 2011. 05. 07. 15:01

Ugye lesz a fináléról írás?

winnie - 2011. 05. 07. 15:20

mindegyik fináléról lesz elvileg.

Colonel Casey - 2011. 05. 07. 15:28

Ja akkor az az elkeseredett gondolatom helytálló volt miszerint nem feltétlenül Peter okozta az amúgy is bekövetkező világvégét, viszont megállítani csak ő lehetett képes. Így már egy kicsit nyugodtabb vagyok a befejézéssel kapcsolatban. Köszi.

Waldi - 2011. 05. 07. 18:15

OMFG, ez a resz Lost szinvonal volt, megpedig a legjobb reszek kozul.
Olivia es Peter hazasok, Olivia uralja a pszi erejet. Elosszor azt hittem, hogy Olivia unoka huga a lanyuk. Astrid lenyalt hajjal, kewl. Amikor Olivia meghal, sejtettem, hogy valahogy el kell torolniuk ezt az idovonalat. Amikor egyesul a 2 univerzum a Szabadsag szobor alatt az se semmi jelenet, majd utanna az oberverek! Mikor lesz mar kovetkezo evad!?

elwindly - 2011. 05. 07. 18:21

Rengeteg kérdés felmerült bennem, ebből a legfontosabb:

Az eddigi történések lenullázódtak?

Boliviának van e gyereke, a két Olivia találkozott e előtte stb

gio - 2011. 05. 07. 18:25

mind blowing

ez óriási volt.

Bhaal - 2011. 05. 07. 19:13

@elwindly:
Valszeg pont ez volt a cél! Nincs is annál jobb cliffhanger, mint hogy egy sorozat az egész eddigi mitológiát kérdésessé teszi. Tényleg kicsit Lostos, 5.évad bombás szintű!

Amúgy a rész nagyon jó volt, és maradhatunk itt a nyárban tele kérdésekkel.

gisss - 2011. 05. 07. 19:37

Én még arra tudok gondolni hogy az observerek elme trükkje lehetett. Vagy az hogy hirtelen ne emlékezzen senki Peterre, vagy maga Peter volt egy observer kivetülése. De ezt már nagyon elrugaszkodva mondom. Eleve azt olvashattuk hogy a 4. évadban sokkal több szerepet kapnak az observerek, szóval mindenképp az ő trükkjük kell hogy legyen. Meg azt is olvastam hogy Joshua Jackson továbbra is alkalmazott marad, tehát logikusan vissza fog térni a sorozatba, nem kiírták, csak cliffhangernek használták. Lehet felébred egy űrhajóban ahol az observerek megfigyelik:D

secret - 2011. 05. 07. 20:36

jajjanyám. most végeztem vele. és még soha nem éreztem ennyire késztetést a következő évad megnézésére azonnal. ez számomra ütött, még akkor is, ha néha nem logikus. én hiszem, hogy az lesz később.

kla - 2011. 05. 07. 20:49

Az első 40 percben úgy voltam vele, hogy “oké, ez rohadt jó, de valami ilyesmire számítottam, Walter valahogy kitalálja, hogy Peter visszacsinálhasson mindent”

És aztán… összeolvad a két világ, OMGWTF. Peter eltűnik OMGWTF. He has served his purpose, OMGWTF.
Szóval, ütős volt. :) Itt most tényleg fogalmam sincs, hogy hogyan fogják folytatni, és ez nagyon jó érzés.

kla - 2011. 05. 07. 20:51

Ha itt cancelt kap a sorozat, végülis egész kerek lett volna. :) De érdekes, ha nem arra megy ki a játék, hogy összecsap a két univerzum, akkor mégis mire?

(nahát, seven, rég láttalak errefelé)

Saint - 2011. 05. 07. 21:41

EZMIIIIIIIIIIII? Zseniális, és most szenvedés a amíg elkezdődik a negyedik évad. Örülök, hogy elolvashatom ahogy más agya is leolvadt ettől a befejezéstől.

Llew - 2011. 05. 07. 22:29

Hát, ez nem volt semmi. A fekete főcíme nagyon jól nézett ki. Egy ideig motoszkált benne a gondolat, hogy a jövő szál az most akkor ténylegesen megtörtént lesz. Szerencsére nem. Viszont a befejezés miatt egy időre azt hiszem búcsút mondhatunk a mosolygó Anna Torvvnak, amiért nagyon kár.
Érdekes lesz a negyedik évad. Egész eddig Peter elrablására építették a dolgokat, a 2×16-ban igen komoly drámai hátteret adtak a dolognak, szóval ezek után kíváncsi leszek, hogy oldják fel ezt a nem létezett, meg megszolgálta a célját dolgot.

Kiderült, hogy jövő Walter miért volt lesittelve? Vagy csak én nem értettem valamit?

Castiel - 2011. 05. 07. 22:36

Llew: mert kiderült gondolom, hogy az ő hibája az, hogy kezd összeomlani a világuk (és egy csomóan meghaltak), mert anno átment Peterért a másik univerzumba.

Llew - 2011. 05. 07. 22:48

De hát ezt eddig is tudták jó páran, és mégis ő a legnagyobb esély, hogy megakadályozza a dolgot. Erre becsukják x évre? Hülyék.

asterix - 2011. 05. 07. 22:54

Majd jön a sárga univerumos Peter és megold mindent :)

Castiel - 2011. 05. 07. 23:05

Llew: a dühöngő népnek kell valaki, akit hibáztathatnak.

Hunnenkoenig - 2011. 05. 07. 23:20

Ez zsenialis volt. Allam leesett.

A ket vilag meg mindig nem hiszem, hogy összeolvadt, csak peter athozta a masikakat, hogy dumcsizzanak egyett, mielött elkezdik beverni egymas fejet.

Bar ha azt vesszük, hogy a jövöben Walternate itt elt, akkor lehet megis összeolvadt. De akkor nem a vilaga elpusztitasarol beszelt volna.

HA összeolvadt volna, akkor nem talalhattak volna mega gepet mindket univerzumban, mert akkor nem lett volna ket univerzum amiben megtalaljak. Szoval szerintem csak visitre jöttek walternatek.

Azert volt lecsukva Walter, mert amikor egy kibaszott nagy lyuk keletkezik a central parkban, amin keresztül dinoszauruszok masiroznak at, akkor azt amr nem nagyon lehet a szönyeg ala söpörni es a lincshangulatban kenytelenek voltak elitelni.

DV86 - 2011. 05. 07. 23:46

Nem olvadt össze a kettő, az a terem a szobor alatt a közös pont, ami kapcsolat (a két halmaz metszete:)). Walternate még azelőtt átjutott, hogy leállítsa a folyamatot, mielőtt az ő világa megsemmisült. Ha megsemmisült egyálalán, mert ezt nem tudhatja ő sem 100%-osan. Tett utalásokat, hogy mik történtek, de máskor meg azt mondta, hogy akarja, hogy az itteniek érezzék azt, amire az övéinek még csak lehetősége sem volt. Szerintem egy ember nem lehet felelős azokért az anomáliákért. Walternate elkezdett kisérletezgetni, amikor megtudta, hogy hova került Peter és elszúrt ezt-azt, nem záródott be az átjára, könnyebb volt borostyánozni. John Noble ismét remekül játszott, a gonosz Walter és a jámbor Walter karakterét mintha tényleg két különböző egyéniség játszotta volna el. Azért az a lövés nagyon lehangoló húzás volt és nagyon rossz érzéssel töltött el, főleg mert ugye kiszivárgott a várható halálesetek száma. Pont illett volna.

palsif - 2011. 05. 08. 01:43

a Lost-verő epizód nálam. kb ugyanakkor wtf van itt mint ott a harmadik évad végén. amúgy nem kell aggódni peter-t biztos visszahozzák, valahogy amikor olviát kinyírták nem tudtam meghatódni mert tudtam hogy lesz itt csavar. :D persze OMGWTF volt a vége, meg millió kérdése van most mindenkinek, de épp ezért jó az egész. hogy most mi lesz. meg hogy is van ez. pont mint a We have to go back-nél. de igazából 45 percbe ennyi mindent, kb 15 perc utána azt mondtam, hogy ketté áll már a fülem a jóságtól, harmincnál, hogy miazisten lófaszavan itt. Szóval végig kemény volt a tempó 10/10 izigvérig Fringe volt. Számomra ez a sorozat is a klasszikusok közé emlekedett. ha a negyedik évad is ilyen szinten lesz nagyon fogok sírni, hogy közel a vég – pénteki halálnap :/

Hunnenkoenig - 2011. 05. 08. 03:01

Hat akarmennyire imadom a Fringe-t, a LOST-ot nagyon sokaig nem fogja verni semmi.

Egyszerüen keptelenek lesznek nagyon sokaig olyat megismetelni.

A lost nem MOW volt, hanem egy folyamataban felepitett sztori az elsö pillanattol fogva es valoszinüleg az adta meg a különleges hangulatat.

Na meg valoszinüleg rasegitett az is, hogy voltak benne olyan nök, akik valoban megdobogtattak a szivem, de leginkabb az emberi sorsok valoban emberiek voltak. A fringe-ben igazabol akkor is, ha vannak benne nagyon jo szineszek, nem tudod teljesen aterezni a karaktereket, mert annyira a valosagtol elrugaszkodottak a szituacioval együtt, hogy mindig kikenyszeriti azt a ket lepes tavolsagot.

A Fringe szerintem igazabol meg az X-aktak szintjet sem eri el egyreszt mert Peter es Olivia egyszerüen nem tudja azt a vibralast produkalni, mint Mulder es Scully, masreszt mert nincs benne semmi uj, maximum annyi, hogy gyakrabban mernek sokkolobbak lenni.

A LOST elerte nalam, hogy wikipediakat bujjak, elmeleteket gyartsak es spoileres oldalakat böngesszek. A Fringet megnezem, ha van, örülök neki, jol szorakozok egy orat, aztan elfelejtem.

mosee - 2011. 05. 08. 06:58

Hát nekem vegyes érzéseim vannak… A jövőről nem lehetett elhinni, hogy jövő, de ez a legkevesebb.. Kicsit logikátlannak tűnik, például Petert mégiscsak anya szülte, mi van Bolivia gyerekével, és hát az egész történettel, hiszen Walter azért ment át, hogy megmentse Petert, aki nem is létezik, tehát nem megy át, nem fedezi fel az univerzumok közti utazgatás módját, nem kísérletezik kortexafinnal (vagy mi a neve), Olívia pedig hajkurássza egész életében a gyorshajtókat, és még sorolhatnám.. Szóval vegyes érzelmeim vannak, és lesz dolguk az íróknak, hogy hihető kontextusba helyezzék ezt az egészet :)

Az érdekes, hogy a gép maga is amolyan időhurok, hiszen senki nem építette, mivel a jelenben kiásták, a jövőben visszaküldik majd a múltba, hogy a jelenben ki tudják ásni, és Peter el tudjon vele menni a jövőbe, ahonnan vissza tudják majd küldeni a múltba. Ergo nem építette senki. Volt ilyen egy regényben, Harry Harrison, Techicolor időgépe szól erről. Ott úgy magyarázták az ilyet, hogy azért létezik mert van, de ha mindenképpen kell egy forrás, onnan jön, ahová a Möbius szalag nem létező oldala távozik :)

Szerintem sem olvadt össze a világ, mert akkor 14 milliárdan laknak a bolygón, ráadásul tippre a népek 60-80 százalékából kettő van, és ennyi ember kényelmesen végez a világgal :)

mosee - 2011. 05. 08. 07:03

Ui: egyik Peter sem létezett (Walter erederti gyereke, aki betegségben meghalt), vagy csak ez? :) Szegény írók :)

Llew - 2011. 05. 08. 10:09

A két világ nem olvadt össze, Walternatívékat hozta át Peter, és/vagy a Szabadság szobor alatt lett közös a terem. Ha az egész világ összeolvadt volna, akkor az azzal járt volna, mint mikor a második évadban egy épület került át és a benne lévő személyek összeolvadtak a másik világbeli önmagukkal.

Jacob - 2011. 05. 08. 11:53

Ez megint olyan sztori lesz a 4. évadban, hogy Oliviáék észreveszik hogy valami nincs rendben, valaki mintha hiányozna (Peter…), és addig-addig erősködnek/nyomozgatnak majd, míg végül “visszakapják”.

Azt se tartom elképzelhetetlennek, hogy mindkettő világban lesz majd egy Peter, és happy end :D

marcus - 2011. 05. 08. 15:57

Előszőr is nem mindegy, hogy mindenki elméjéből csak úgy ki lett törölve Peter létezése (akár az observerek által, akár nem), vagy alapból nem is lézetett. Hiszen akkor minden másképpen van most és másképp volt az evilági (nálunk) múltban. Tehát ez egy másik univerzum lett végülis, nem? Egy újabb? A két világ pedig teljesen összeolvadt? Mindenki találkozik az alteregójával a szobron túl is? Az observerek meg berajzottak rendessen.

Igazából én imádom a Fringe minden részét de ami a géppel foglalkozik, az valahogy nem jön be nagyon. Olyan mintha valamit ki kellett találnuk mi legyen a fő “rugója” a sorozatnak. Pedig olyan jól felépítették, ezt a sok különös esetet anno és még az évadban is. Persze már épügetett erre a sztori, szólval elviselhető. Kitudja lehet a 4. évad meg is válaszolja ezt is még bővebben. Gondolom megint lesznek nem fő-szálas részek. Majd együtt nyomoz a kis csapat. Vagy lesznek még idő-ugrálások. A negyedik végén ugranak egyet és kitalálatnak egy teljesen új menetet ezekszerint. Hiszen már a jelen sem az általunk eddig ismert “jelen”.

Szerintem a két világ elpusztult és egy harmadikba manifesztálódtak. Ez egy új volnal = univerzum szerintem.

Hero93 - 2011. 05. 08. 16:09

Én csak annyit tudok mondani erre, hogy elég köcsögök az írók, hogy így megleptek minket és izuglhatok a következő évadig, vagy az igazgató köcsög, hogy annyit kell várni a következő évadig :D 2 hét múlva el is kezdhetnák adni felőlem:D

Jacob - 2011. 05. 08. 16:24

Nem olvadt össze a két világ, csupán Peter csinált egy féreglyukat (úgye a szabadság szobor belsejében), ahol áthozta Walternatívot és a csapatát.

Az hogy Peter “nemlétezését” hogy oldják meg, azt nem tudom. Mert pl. ha arról kezdenek gondolkozni, hogy hogyan jött össze a csapat, meg alapból a két világ közti konfliktus mi/ki miatt alakult ki stb, nem tudom mit találnak majd ki. Na meg a barna Oliviának is született egy gyereke…Azt a gólya hozta? :D

Hát nemtom…Pár hónap és kiderül :)

Abban reménykedem ha a 4. évad lesz a befejezés, akkor nem olyan gány véget kap majd, mint amit a lost kapott.

ender1112 - 2011. 05. 08. 22:40

Én azokkal értek egyet, akik szerint az írók ebből nem tudnak jól kijönni. Eddig is volt bőven logikátlanság, de az időutazásos történeteket még nehezebb rendesen végigvinni. Valszeg az lesz mint a Lost esetében: elcseszik, aztán megmagyarázzák, hogy nem történet-, hanem a karakter-központúság van illetve volt mindig is xD

mohapest - 2011. 05. 09. 00:11

Tetszett, hogy Olivia lebegtette a dobozt!
De valami miatt nem szeretne gyereket, hát Pétertől ne is! A rajzon csak az apjának a kezét fogja a leendő gyerek, Olivia kezét miért nem?, pedig fölöttük volt egy szivárvány is!
Miért volt olyan a szeme Broyles ügynöknek? Igaz, az az idősík már el is szállt!
Most, hogy “elfelejtették” Pétert, (hogy miért kellett azt tudja a rosseb),végre (remélem) kikerül a szerelmi szál, rohadt idegesítő volt!
Kíváncsi vagyok a szőke Olivia fejére, amikor majd megtudja, hogy a barna Oliviának van egy gyereke Pétertől!
Úgyis ott van egy csupa vidámság Walternativ, majd ő kinyögi!
Vagy ezt is elfelejtették?
Akkor most a 4. évadban dupla annyit kell majd dolgozniuk a sminkeseknek meg öltöztetőknek?, mert majd mindegyik jelentben kettő Olivia és kettő Walter lesz!
És tényleg, ki csinálta a gépet, amiből mind a két világban van, ki nevezte el a könyvet író embereket első embereknek?
Walter valami miatt azt hiszi, hogy ők maguk az első emberek!
És akkor ezek a megfigyelők emberek?, lehet, hogy ők az első emberek leszármazottjai, vagy hallhatatlanok?
Mivel utaznak az időben? Erőset gondolnak egyet vagy mi?
De nem csak az időben, hanem az univerzumok között is utaznak!
És miért csak 2 univerzum van?
De ettől még simán 10/10 az epizód!
De messze van az a szeptember!

lirhen - 2011. 05. 09. 15:22

Azért nem akar gyereket – gondolom -, mert bármelyik pillanatban meghalhatnak.
Walter elmagyarázta Peternek, hogy ő küldte a gépet a régmúltba.. na jó, ezt tényleg magyarázza el nekem valaki. (Harry Potter, haramdik film, ha ismerős valakinek, ott is ilyen múlt-jövő gabalyodás van, azt se értem a mai napig.:P)

Nekem tetszett a rész, mondjuk annak örülök, hogy az a jövő csak egy lehetséges jövő volt, mert az nem tetszett. Minden más jöhet:)
Én azon néztem, mikor senki meg se nyikkan Peter eltűnésén. Aztán megértettem..:P
Jó, hogy nem egy szájtátós WTF-ok kaptunk, hanem egy gondolkodtatót, amikor teóriákat állítunk fel, és mindenki mást mond. Úgyis ügyesen megoldják – és végre találkozik mindenki mindenkivel, Walter és Walternate, meg Oliviáék – nem lesz egyszerű.
(Én hiányolom csak Charlie-t meg Lincoln-t?)

bg1119 - 2011. 05. 09. 16:56

Paradoxonon én is gondolkodtam, az addig oké, hogy ha bekavar a múltba, ezzel megváltozik ezért nem kavar be, de mivel nem kavart be bekavar, ez így nem megy, és tetszett, hogy erre így rájött, hogy paradoxon lenne, viszont akkor mért nem kavarhat be máshogy? mert ugye már volt a csávó aki folyamatosan visszafelé ment, végül meghalt, tehát mért nem küldhet vissza a gépen kivül mást előtte vagy utána?

Meg ez a “én nem változtathatok a dolgokon, mert azok már megtörténtek, de te változtathatsz abban, amik történtek” (ha jó a fordításom) egy kicsit sántít…

Gondoltam arra, hogy mondjuk mindig csak egyszer változtathatunk, ezért a visszamenegetős a régebbi részben nem várta meg, amíg újra megváltoztatja azt amit már megváltoztatott, hanem mindig visszább ment egy lépésben, ezért a későbbi meg sem történt, de ezen az alapon Walter is megcsinálhatta volna ezt.

Egy nagyon nyögvenyelős magyarázatom az, hogy a csávónál ugye a végén meghalt, ergo nem tudta újra megcsinálni egyik visszamenetelét sem, és ezért “hagyta az univerzum”, hogy többször belepiszkáljon a múltba, mert neki az volt megírva, hogy ott meghalljon, és ez az ami “már megtörtént”.

Walteres story azért még így se tiszta…

Na de javítson ki nyugodtan valaki, ha hülyeségeket írtam :).

lirhen - 2011. 05. 09. 17:03

Te, bg.. milyen csávó?:P

bg1119 - 2011. 05. 09. 17:45

2×18-as rész

lirhen - 2011. 05. 09. 17:59

White Tulip.. értem, kösz.

lirhen - 2011. 05. 15. 09:50

Segítene valaki? Melyik részben volt az, hogy Olivia először beszélt Bell-lel? Képtelen vagyok megtalálni.
Köszönöm.

Szilárd - 2011. 08. 14. 07:34

Péter helyett itt vagyok én! Remélem a 5.évad:-) is olyan relytéjes lesz mint a többi!?

f.ckimbrave - 2012. 04. 11. 14:30

atyaúristen, hogy lehet erre csak 6 pontot adni?! nah mindegy biztos én vagyok az elvakult :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz