login |

Pilot-mustra: Raising Hope – 1×01

2010. 09. 25. 15:45 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

She really liked the bath too. I think that’s gonna be a weekly thing.

(Előzmény: human pilotkritikája.) Ha csak egy szitkomot próbálsz be idén, akkor a Raising Hope legyen az. Nem azért, mert ez volt a legjobb, és nem is azért, mert lerí róla, hogy a My Name Is Earl készítője az atyja, hanem mert az efféle prosztó, white trash humor sokaknak bejön. És, persze azért is, mert a Raising Hope prosztóságában is ötletes marad, ráadásul még a színészek is jól el vannak találva.

RAISING HOPE – 1×01 – ?/10

Raising Hope - 1x01 - a

Hogy mi az a kérdőjel? Hát, igen. Le a kalappal a Raising Hope előtt, mert jó volt, de nem volt jó nézni. Ha pedig nem volt jó nézni, akkor le kéne húznom, viszont úgy meg magamnak mondanék ellent. Mert hiába jó a Raising Hope, egyszerűen nem hiszem, hogy tovább tudnám nézni.

Ennek fő oka, hogy a címszereplő Hope egy kisbaba, s bár 5 éve harsányan röhögtem volna hasonlókon, amióta nekem is vannak gyerekeim, ez sajnos nem megy. (Tudom, baromságnak hangzik, sosem voltam ilyen érzékeny típus, de pár éve már a kisgyerekekről szóló negatív híreket sem vagyok képes elolvasni.) A Raising Hope-ban pedig, hiába válik érzelmessé a történet, szegény kisbaba lehányástól kezdve az autóban történő ide-oda pattogásig rengeteg mindent elszenvedni kényszerül. Ráadásul én már olyasmin is képes voltam kiakadni, hogy nem kapott enni. Szóval…, értitek miért nem nézős.

Raising Hope - 1x01 - b

De a pilot zsenialitása a babamentes poénokon is lemérhető, a sztori pedig kivételesen agyament: egy srác teherbe ejt egy menekülő gyilkost, aki kivégzése előtt lepasszolja neki börtönben született gyerekét. A srác balszerencséje, hogy szülei, azaz a nagyi Martha Plimpton és a nagyfater Garrett Dillahunt sem tudnak sok mindent a gyereknevelésről, hiszen ők 15 éves korukban lettek szülők. (Gerg Garcia-nak jó gyerekkora lehetett, s úgy tűnik volt kiről mintázni ezeket a prosztó white trash arcok, mert zseniálisak lettek.)

Ja. A sorozat címe eredetileg áthallásosan Keep Hope Alive lett volna. Beszédes, mit ne mondjak. (Oké, egy sima hetes tuti kiosztanék a kezdésnek, mert az efféle humor bejön az egyszerű kis lelkemnek.)

12 hozzászólás Ne habozz!

Harita - 2010. 09. 25. 16:05

ez érdekes,én pont azért tudtam nevetni rajta,mert itt ugrált közben mellettem a 17 hónaposom.:)

lostgab - 2010. 09. 25. 16:36

Bár nekem nincs gyerekem, az ilyesmi poénok engem is ki tudnak akasztani, főleg a hányós nem jött be. Mondjuk a visszatekintéses, autó alján kilesős kisfiún felnevettem :)
Ezt leszámítva viszont szuper volt. A nagymama karaktere is óriási, bár nem tudom, hogy mitől kezdve nem lesz elcsépelt a dolog. Mondjuk egy, vagy két részre még maradok, viszont, ha addig megtelik ilyesmi bébiviccekkel, asszem kaszálom, mivel már (egyesek szerint) így is túl sok időm elmegy sorozatnézéssel (szerintem egyáltalán nem :D), na meg megtaláltam az idei újonc szitkomomat, ami a Better With You lesz.

Castor - 2010. 09. 25. 18:16

“Ha csak egy szitkomot próbálsz be idén, akkor a Raising Hope legyen az”

Nekem a Better with You és a Shit My Dad Says is jobban tetszett, bármennyire is kommerszebbek.
Jó csavar volt, hogy kinek dolgoznak és tényleg haláli volt az autó alján kinéző kisfiú, de a prosztópoénokra elég a Blue Mountain State. A hányós meg kifejezetten szánalmas volt.

Eltiron - 2010. 09. 25. 19:21

Ha csak egy sitcomot próbálsz ki, az az Outsourced legyen.

winnie - 2010. 09. 25. 19:33

az az igazság, hogy az outsourced elég még a shit my dad say-t is bevenném. nem a legjobbat ajénlom, hanem az, ami a legtöbb embernek bejöhet. az outsourced abszolút nem olyan.

Steven Great - 2010. 09. 25. 19:43

Ez a Raising Hope nekem nagyon nem jött be. Már az alapszituáció se volt túl szimpatikus, de a pozitív kritikák miatt kapott egy esélyt. Volt benne néhány mosolyt fakasztó rész (pl. a nagyi bármelyik megjelenése), de ezt nem nekem találták ki. 4/10

vicvega - 2010. 09. 25. 20:17

megértelek winnie, mióta van két lányom én is így vagyok vele. és bár röhögtem a “Louie” idevonatkozó részén (pedofília), de majdnem, hogy szégyelltem magam miatta…

Zsurmi - 2010. 09. 25. 23:59

“Keep hope alive” amúgy egy Crystal Method szám címe is, nekem rögtön ez hallaltszott át. De hát úgy átszik ebben a címben kettővel több szó van a kelleténél.

Titt - 2010. 09. 27. 15:22

Nekem se jött be. Ilyenkor felmerül bennem, hogy a készítők, szereplők közül senkinek sincs gyereke?!
Úgy örültem, hogy végre jön pár jó Fox sorozat, de eddig csak csalódtam.

khaal - 2010. 09. 29. 22:04

Megértem ha valakinek nem veszi be a gyomra, de aki vevő az ilyen alpári és bunkó humorra annak mindenképpen ajánlott bepróbálni, számomra nem volt egy üres perce sem a pilotnak.

moszi - 2010. 09. 29. 22:39

The gooch is back! Ugyanazzal a gitárral.

Bárcsak Ted is lenne, simán elférne egy rá illő karakter..

buzz - 2010. 10. 01. 16:37

Az elején volt 1-2 jó poén, de összességében nekem gyenge volt

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz