login |

Supernatural: kezdett a 6. évad – írta: cat

2010. 09. 25. 18:22 - Írta: vendegblogger

462 hozzászólás | kategória: kritika,

Hát, elkezdődött. Az az évad, aminek berendelése fölött sokan értetlenül álltak, sokan sajnálkoztak, hogy egy kvázi tökéletesen kerek, lezárt történetet miért kell tovább húzni-nyúzni. Sokan attól féltek, hogy ebből már nem lehet semmit kihozni, hogy a folytatásban szép lassan és hozzá nem méltó módon nyírják ki a sorozatot. Emlékeztetőül: az történt ugye, hogy Eric Kipke, a Supernatural atyja lezárta 5 évados tervét és átadta a showrunneri széket Sera Gamble producernek. Voltunk jó páran azért, akik bíztunk Gamble-ben, és a remek írógárdában, s reméltük, hogy nem fog feltűnni Kripke hiánya.

kép1

Tévedtünk. Ez az évadnyitó messze-messze elmaradt bármelyiktől, amely korábban az ő irányítása alatt készült. Nem csak a szörnyen gyengécske, összedobált sztoriról van szó, hanem arról, hogy vannak dolgok a Supernaturalben, amihez mi, nézők igenis ragaszkodunk. Ilyen például az évadnyitókat kezdő emlékeztető összevágás. Ami alatt AC/DC szól. Nos, ennek annyi, és ez vajon azt jelenti, hogy az évad végiről is lemondhatunk…? De oké, ne szaladjunk ennyire előre, beszéljünk a nyitányról a tovább mögött, spoilerekkel.

Kezdjük mindjárt azzal, hogy ez most mi volt? Történt valami ebben a részben? Mert én akárhogy nézem, semmi olyan, ami meggyőzné az egyszeri nézőt, hogy „igen, jó lesz ez az évad, ezt nézni fogom”. Értem én, hogy tiszta lap, meg hogy olyan volumenű sztori után, mint az Apokalipszis megakadályozása, egy kicsit nehéz folytatni. De azért annál többet néztem ki az alkotókból, hogy elkezdi ismételni önmagát a sorozat.

kép2

Nem azzal van a baj, amit Gamble korábban már beharangozott, hogy visszatérnek a gyökerekhez és újra a monster-of-the-week formula lesz a meghatározó egyetlen átívelő szállal. Hanem egyrészt azzal, hogy a jelek szerint ez az átívelő szál az lesz, amit a 4. évadban remek érzékkel nem húztak hosszú részeken át, vagyishogy ki hozta ki Samet a pokolból. Másrészt pedig számos jelenet kísértetiesen ismerős volt, mintha nem is nagyon akartak volna fáradni azzal, hogy elgondolkozzanak rajta, hogy lehetne másképp csinálni. Konkrétan például Sam és Dean találkozása. Vagy a rész végi beszélgetésük. És még egy megjegyzés, ha már visszatérés a gyökerekhez: a 6×01-nek köze nem volt az első évados hangulathoz, akár a két testvér viszonyát, akár az aktuális szörny kinyírását nézzük.

kép3

Aztán itt van még az is, hogy hány epizódon át fogjuk azt nézni, Dean miképp őrlődik Lisa és a testvére, a vadászat között? Minden rész úgy fog kezdődni, hogy Sam felhívja: „Dean, segítened kell. Nem. Légyszi. Na jó.”?! Oké, világos, hogy Dean nem pattanhat le csak úgy a „családjától”. Egyszerűen azt mondom, ez így szörnyen… bárgyú lesz.

Egyelőre a Campbell família behozatalát sem tartom jó húzásnak. Szeretem én Mitch Pileggit, remek színésznek tartom és szerintem az egész sorozat egyik legjobb epizodistája volt, de nem tetszik, ahogy a karakterhez nyúltak. Mert itt nagyon úgy tűnik, hogy a Campbellek eme eddig ismeretlen ága Sam (és Dean) ellen dolgozik – a dzsinnel történt magánakciójuk legalábbis ezt sugallja. Emellett a lekezelő, fölényes stílusuk sem bejövős. A legfőbb bajom pedig ezzel kapcsolatban az, hogy a sorozat legerősebb alapkövét dönti ki, konkrétan azt, hogy a családok összetartanak. A vadászcsaládok pedig még inkább.

kép4

Szóval az eddigieket nézve mit várhatunk ettől az évadtól? A fentiek alapján adja magát a válasz, hogy semmit, de azért ezt így kicsit túlzás lenne kijelenteni. Mindenesetre az egész azon áll, vagy bukik, hogy az alkotók elő tudnak-e állni valamivel, ami ténylegesen izgalmat, feszültséget, várakozást kelt. Tudnak-e egy évadon át olyan monster-of-the-week epizódokat hozni, melyek vannak olyan erősek, hogy önmagukban is lekötik a nézőt. Mert ez így elsőre sajnos nem sikerült…

462 hozzászólás Ne habozz!

Pr13m - 2010. 09. 25. 18:38

Sajnos ebben a részben tényleg inkább a negatívumok voltak túlsúlyban. Én hiszem hogy jó évad lesz, de ettől függetlenül, ez egy harmatgyenge rész volt.
Remélem hamar kikerülnek a képből a többiek, és megint csak 2en lesznek.
És hogy nem volt Carry on az elején…szentségtörés!!!

Anne01 - 2010. 09. 25. 18:39

Sajnos teljesen egyet kell értenem. A rész alatt sokszor figyeltem az órát és azon gondolkodtam hogy ez most mi? Akkor szörnyedtem el legelőször teljesen, amikor behozták YED-t. Remélem találnak ki valami újat és nem rontják el, mert ez eddig szörnyű.

Ha így folytatják tényleg monster-of-the-week lesz csak a sorozatok között…

ben - 2010. 09. 25. 18:43

Úgy tűnik nem csak nekem nem tetszett az évadnyitó, remélem a többi rész majd jobb lesz mert ez így nagyon harmatos volt…nem tudtam rajta izgulni egy fél percet se, meg a poénok is hiányoztak.

S0m30n3 - 2010. 09. 25. 18:48

Hát… nekem tetszett.:D Az ötödik évad végén nagyon mérges voltam, hogy folytatják, és felkészültem egy nagyon-nagyon szar folytatásra… és mivel nagyon szar folytatást vártam, így legalább kellemesen csalódtam. Igaz már most tudom, hogy fájdalmas lesz Dean búcsúja a családjától, akárhogyis oldják meg… a vadászcsalád behozatalára nem tudom miért volt szükség, és ha még ellenük is lesznek akkor végképp hülyeség. Húdenagy átívelő sztorit nem várok, az apokalipszist nem tudnák szerintem, és nem is akarják felülmúlni semmivel sem… ez már csak vadászgatás lesz és kész. AC/DC-t vártam az évad elején, erre nem volt… nagyon nagy mínusz pont… De amúgy még mindig azt mondom, hogy jó volt… 7/10.

kamen24 - 2010. 09. 25. 18:53

Évad 1. része AC\DC, utolsó része a Carry on a Kansastől. Csak a tisztánlátás kedvéért!:)

Nina - 2010. 09. 25. 19:03

Nem értek egyet, bejött. Mert… az első, mert más, mert nem lehet kiszámítani, mi lesz (csak nagyjából), mert rengeteg agyalnivalót adott ez az első rész, miért a nagypapa, miért most, miért a rokonok, kik ezek valójában, mi ez az egész, mi ez az egy év nélküled-süketelés, hol a zene,mikor kerül elő újra a jó öreg autó satöbbi satöbbi.

Gergo - 2010. 09. 25. 19:05

sztem kurva jó volt és az is marhára tetszett hogy a stílusa kicsit más volt mint az eddigi részeknek

kritikát ide vagy oda jól sikerült rész ez is

Sam360 - 2010. 09. 25. 19:09

Carry on – Kansas nem is szokott lenni évadnyitóban… :) Zárásnál szokott lenni:p

Mammut - 2010. 09. 25. 19:13

és nem csak az évadnyitó zene hiányzott, hanem az impala dübörgése is, ez az új kocsi szimplán béna

rég volt ilyen gyenge rész amúgy alapban supnatból, vmikor a 2. évadban talán, egyszerűen unatkoztam rajta, 3/10

viszont én vártam a 6. évadot, és egy rossz rész még semmit sem jelent egy bejáratott sorozatnál, szóval természetesen maradok

amúgy, ha monster of the week lesz, pláne maradok :)

Deana - 2010. 09. 25. 19:19

Ez a rész olyan reakciókat váltott ki belőlem, amit Supernatural-epizód még soha. Amíg néztem a részt, és nem tördőtem mással, mit amit épp láttam/hallottam, pár apró moccanattól kivéve kérdés nélkül élvezhető (igen, élvezhető, nem jó) epizódnak könyveltem el a buksimban. Aztán elkezdtem gondolkodni rajta, hogy most akkor mit is láttam, mi történt, mit vetít ez előre, satöbbi. És rájöttem, hogy ami elsőre élvezhető résznek tűnt, az igazából úgy körülbelül mindent felrúgott, amit szerettem az SNben. Nekem sokakkal ellentétben nincsen bajom Lisával (bár azzal én sem értek egyet, hogy miért kellett a semmiből hirtelen visszarángatni első megjelenése után két évaddal, totálisan random módon), viszont, azzal már van, hogy megint a tipikusan Dean-féle önfeláldozás miatt maradt háziasított vadászunk mellette, ugyanis körülbelül ez az egy dolog, amit meghagytak a “régi” Deanből, erre nem a leg”idegesítőbb” aspetust hagyták meg?
Kifejezetten zavart a nulla szikra a két Winchester között. Persze, mindketten megváltoztak, de hogy egy olyan testvéri kapcsolatból, mint az övék volt, teljesen kivesszen a legapróbb szikra is? Na ne. Ugyanúgy egy “na ne” kívánkozott ki belőlem a Bobby-s jelenet láttán. Nekem egyszerűen nem fér a fejembe, Bobby hogyan lehetett képes így megvezetni Deant. Samnél még csak-csak megértem, ha nehezen is, de Bobbynál? Ezen kívül, nem értem Sam “Poklon voltam, húdekemény fiú lettem” történetszálát sem. Hogy miért nem? Egy év telt el a Swan Song óta, Sam elvileg ezt az egy évet majdnem teljesen a Földön töltötte. Hol itt akkor az a nagyonnagyonnagy, pokoli trauma? Az eddigi spoilerekből nekem ugyanis az jött le, hogy erre akarják “ráfogni” a brandnew Samet, de ez meg így eléggé seggbeharapás-gyanús. Szerintem ugyanis az egész “Nagy Sam-alakítás” Grandpa Campbell műve… más is érzi a Ruby-effektust, vagy csak én? Ha már Campbell: az ő szereplésükre egyelőre egy twitteren elég gyakran használt hashtag idézésével tudok reagálni: #minekvan… Nem a hatodik évadban kellett volna random indíttatásból előhúzni egy maréknyi rokont, akik ráadásul húdehíresek, húdeelit vadászcsalád sarjai, és ennek hála húdenagyon beképzeltek és arrogánsak is. Yay.
Remélem, Ben Edlund azért néha-néha fejbecsapkodja majd Sera józan eszét, hogy magához térjen, mert ez így nem lesz jó. Arra már ki sem térek, hogy a régi Supernatural mennyire nem az a sorozat volt, ahol az első évadpromóban Sam felsőteste volt a fő attrakció…

Shana - 2010. 09. 25. 19:19

Hát, kicsit furcsa volt. Szerintem csak ahhoz képest volt gyenge, hogy évad kezdés. Volt ennél már rosszabb rész is itt-ott.
De szerintem jó lesz ez! A képek a 3dik részből nagyon biztatóak. :)

hades - 2010. 09. 25. 19:21

Sajnos mindenben egyet értek…nem is ragozom.

Sanna - 2010. 09. 25. 19:33

Vártam már az írást, és egyetértek, az egész epizód tök fura volt. Kezdve a főcímmel, a tükrös-töréses dologgal, ami egyébként nem rossz, az elejéről valóban hiányzott az AC/DC.

Campbellék feltűnésénél kb. olyat fejet vágtam mint Dean, nem nagyon értettem, és Sam is tök fölényesen viselkedett végig, és még Bobby is tudta, hogy Sam visszajött, szóval Dean helyében sokkal jobban kiborultam volna. Nem tetszett na, de mindenképp maradok a további részekre.

lex - 2010. 09. 25. 19:35

De legalább nézettségben odatette magát az SV-SN páros

Ratings for the CW this week: 9/20-24:

Mon:
90210……..2.16
Gossip Girl…1.87

Tues:
One Tree Hill…….1.91
Life Unexpected…1.51

Wed:
Am. Next Top Model…2.82
Hellcats……………….2.32

Thurs:
Vampire Diaries…3.57
Nakita……………3.22

Fri:
Smallville………2.90
Supernatural….2.79

(overnight – not finals)

Sanna - 2010. 09. 25. 19:40

“Ezen kívül, nem értem Sam “Poklon voltam, húdekemény fiú lettem” történetszálát sem. Hogy miért nem? Egy év telt el a Swan Song óta, Sam elvileg ezt az egy évet majdnem teljesen a Földön töltötte. Hol itt akkor az a nagyonnagyonnagy, pokoli trauma?”

pont ezen gondolkodtam, mert szerencsétlen Dean anno 4 hónapig volt ott, és tudjuk, hogy nem volt kellemes neki, bár lehet az a néhány óra Sam-nek sem, de akkor sem értem, remélem majd többet megtudunk erről

mirelitkacsa - 2010. 09. 25. 19:49

Hát nem tudom. Az utolsó 10-15 perc előtt én is azt néztem, hogy “hé, mindjárt vége, és még nem történt semmi!”, de ettől függetlenül nem hamarkodnék el semmit. Az SPN évadnyitós alapja tényleg az AC/DC (ez kicsit nekem is hiányzott), plusz a sorozatban is fontos a tesók kapcsolata, stb, de ha hat évadon keresztül ugyanazt látnánk, az azért unalmas lenne egy idő után. Ezt nem tudom, hogy itt emelte-e ki valaki vagy egy interjúban olvastam, de Sam pl. nemcsak a pokolban, hanem konkrétan a ketrecben volt. Ha Deannek megártott a pokol, akkor… Szóval értitek. (Plusz honnan tudjuk, mennyi idő telt el Sam ugrása meg az utolsó jelenet közt? Tuti, hogy csak pár óra volt?) Egyébként ha az angyalos-démonos sztorit nyomják, az a baj, ha kapunk egy egyszerű dzsinnt, az a baj. Nekem se tetszik, de azért nem írom le ennyiből – nem lehetett könnyű “újra elkezdeni” a sorozatot. Az átívelő szál meg szerintem azért kicsit több lesz, minthogy ki hozta ki Samet és a nagyapját a pokolból. Legalábbis nagyon remélem.
Lisát még mindig utálom, ez mit sem változott.
De összességében azért a megszokott évadnyitókhoz meg SPN részekhez képest tényleg egy kicsit lapos volt. Sajnos. *sajnos örök optimista…*

Deana - 2010. 09. 25. 19:52

Sanna, az én fejembe az is szöget ütött, hogy
SPOOOOOIIIILER

Jared egy interjúban azt mondta, hogy Samnek azért volt nehezebb a Pokolban, mert ő Lucifer ketrecébe szorult be. Ha oda szorult be, ott mégis mi a fene hú de traumatikus történhetett vele? Mármint, nem hiszem, hogy az alsóbbrendű démonok jellemzően sokat lebzseltek volna egy bukott arkangyal/maga az Ördög ketrece körül, a magasabbrendűeknek meg gondolom kisebb gondjuk is volt annál, hogy Sammel vagy Luciferrel vagy Sam/Luciferrel foglalkozzanak. Mármint, szerintem egy ketrec a Pokol közepén, amit nem tudsz elhagyni, nem okvetlenül rosszabb, mint szabadon lenni, sőt. De ez csak az én véleményem.

SPOILER VÉGE

Nikki - 2010. 09. 25. 19:53

Nem is tudom, hol kezdjem. Köszönöm a kritikát, sajnos minden sorával csak egyetérteni tudok.
A nagy kedvencemről van szó, így vérzik a szívem, hogy azt kell mondjam, sajnos ennél gyengébb résszel még nem találkoztam.
A zenét még elnézném, pedig én is szeretem, de új kezdet, hát na, legyen.
Az a helyzet, hogy ugyan nem unatkoztam, de nem lehetett nem észrevenni, hogy szinte semmi nem történt. Hiányzott az izgalom, a feszültség. Meg a poénok. A hangulatról már ne is beszéljek, azt teljesen kinyírták.
Persze Lisat meg a srácot nem lehet a sutba vágni, de ezt sokkal összeszedettebben, jobban is meg lehet oldani. Az új arcok meg minek? Azon kívül, hogy unszimpatikusak, szerintem még fölöslegesek is.
Fel kell rójam még a semmilyen, súlytalan párbeszédeket, meg a szenvedést amit produkáltak.
Egyáltalán nem olyan volt, hogy az ember akarja tovább nézni.
Ezt rossz kezdés volt, de reménykedem, hogy csak bele kell jöjjenek és lesz ez még jó is.
Ennyi negatívumot, sőt még ennek a töredékét se írtam le soha a sorozatra vonatkozón. Basszus.
Nem tudom, mi lesz még itt, de maradok végig, túlságosan szeretem a Supnatot.

Deana - 2010. 09. 25. 19:57

mirelitkacsa:
szerinted Dean hetekig, hónapokig ott roskadozott a volt-lyuk-nincs-lyuk mellett? Mert szerintem nem jellemzően. Én pont az előző hszemben említettem a ketrec-dolgot, hát szerintem a ketrec inkább véd, mint árt, legalábbis a Pokol közepén, de persze ez egyéni szociális vélemény.
Ja, és nekem semmi bajom nem volt a dzsinnekkel, mint hetiszörnnyel, annál inkább azzal, hogy se füle, se farka nem volt annak a szálnak (na nem mintha a többinek lett volna…). Amúgy meg, én imádtam az angyalos-démonos történetvonalat, főleg Castiel miatt.

Deino - 2010. 09. 25. 20:02

Nem lett volna ez rossz rész, de köze nincs az eddigi évad nyitásokhoz. Az AC/DC hiányára nincs mentség. Viszont elhangzott azért egy nagyon fontos dolog, ami köré fog ugye épülni az egész évad érzésem szerint, viszont ezt semmivel nem emelték ki: nem volt nagy drámai hatásszünet, aláfestő zene, semmi, kb. úgy beszélgettek róla, mintha csak a tegnapi meccs lett volna. Konkrétan:

“Nocturnals attacking in broad daylight, werewolves out on the half-moon, creatures that we’ve never even seen before.”

Konkrétan ez azt jelenti ugye, hogy mivel már relative nehéz a supernatural mitológiába olyan szörnyeket behozni, amik eddig még nem igazán szerepeltek, ezért lehet, hogy a régiek lesznek “remixelve”. Mint most a dzsinnek. Ami annyira nem frankó, szerintem. Viszont ha ügyesek, nagyon jó kis történetet lehet köré rakni.

Őszintén? Ez egy erős 7/10 rész volt, az AC/DC miatt meg 6/10. Amivel nem lenne különösebb baj, de a 4×01 évadnyitó 10/10 volt, a 5×01 meg 9/10 kb., szóval klasszisokkal van lemaradva. Nagyon remélem, hogy ez csak kezdeti bénázás, és hogy innen már csak felfelé vezet az út.

Sanna - 2010. 09. 25. 20:03

Deana

így van, pont ezért remélem, hogy majd többet elárulnak, hogy mi is történt ott Sam-el, amíg ott volt, a néhány órát csak feltételeztem, hiszen igazából nem tudjuk pontosan, hogy mikor szabadult ki onnan, de nyilván nem 4 hónapot töltött ott

Deana - 2010. 09. 25. 20:13

Sanna,
én csak egyet remélek: hogy nem próbálják meg flashbackekkel megmutatni, mi történt Sammel odalent, mert elképzelni mindig izgalmasabb, mint látni, ráadásul az idén minden bizonnyal ismét alacsony büdzsé miatt díszletre nem lenne pénz, a CGI-t meg nem kultiválom, ha nem muszáj :$
Ha már büdzsé: kíváncsi lennék, anyagi vagy kreatív okokból nem AC/DCvel kezdtek idén…

mirelitkacsa - 2010. 09. 25. 20:15

Deana: sok olyan dolgot magadra vettél, amit nem konkrétan neked írtam, hanem általánosságban :) Az 5. évad kibeszélőjében többen említették, hogy a 2 évadon át tartó szál kicsit sok volt nekik és ezért gyenge a sorozat, stb.
Amúgy te miért vagy olyan biztos a ketreces cuccban? Mármint ezt az interjút mondtam:
http://www.thefutoncritic.com/rant/2010/09/24/interview-supernatural-co-stars-jensen-ackles-and-jared-padalecki/20100924_supernatural/

SPOILER-lehet:
“While Dean has become domesticated, however, Sam’s experience “down-under” has changed him. Padalecki explained that Sam “is a bit different because I went to hell for a little bit but not only hell but Lucifer’s cage… so I come back a lot less lovey-dovey and more like ‘Hi, I’ve been to hell a couple of times. I died, I came back, I’ve done this and I’ve done that’ so I think Sam is more no-bullshit this year.” While what exactly happened to Sam in hell isn’t revealed right away, Padalecki quoted the character of Crowley (played by Mark Sheppard) who says on the show “‘I can’t imagine what it’s like in the cage and I can imagine so many things’ so we can get the idea that Sam has been in the slums of hell.”

Deino: Az a mondat nekem is feltűnt. Ha nem cseszik el, tényleg átkozott jó sztorik lehetnek. (Mondjuk Gamble említett egy konkrét részt, ami valószínűleg tele lesz a jól ismert és hiányolt poénokkal is. Vagyis van remény.)

Na mindegy, nem akarok sorozatok kisregényeket írni meg vitázni, szóval inkább kivárom a következő részt. Addig meg reménykedek, hogy ennél már tényleg csak jobb lesz.

v0m1t - 2010. 09. 25. 20:24

én vesztettem egy fogadást hogy már az 1. reklámblokk előtt egy jelenetben lesznek a testvérek
bátor újítás volt 2-t is kivárni az íróktól :D

Deana - 2010. 09. 25. 20:27

mirelitkacsa:
Nem vagyok “biztos” a ketreces dologban, ezért jegyeztem meg, hogy ez csak az én véleményem. Nem tudom megmagyarázni egyébként, miért érzem így, csak valahogy nekem azt súgja a megérzésem, hogy ha valami téged bent tart, az másokat kint, ami meg jó dolog tud lenni, ha például egy Alastair próbál bejutni ;) A többit meg nem vettem magamra, csak gondoltam, megosztom veled a véleményem egy általad felvetett dologról.
Egyébként én ugyanezt az interjút emlegettem, csak az olvasottakat megspékeltem a saját véleményemmel, ami lehet hogy akkurátus bizonyos mértékig, lehet hogy nem, ez majd kiderül. Biztos nem vagyok semmiben, a Supernaturalról beszélünk, itt körülbelül semmi nem biztos xD

Nofruré - 2010. 09. 25. 20:44

Komolyan unatkoztam a részen. Igaz nagy elvárásaim sem voltak, de azért ez mégis UNALMAS volt.

r3ynardthefox - 2010. 09. 25. 20:57

nekem teccett a rész, jó hogy visszatértek. megprobálom kb új sorozatként kezelni függetlenül az előző évadok minöségétől sztorijától. sztem a campbellék használták arra a dzsinneket h összehozzák ujra a tesókat (ez az egyik teóriám). szóval ők már kapizsgálnak vmit. és számomra érdekes h mégis mért került vissza nagyapó. és a rész is egész jó volt, szóval várom a folytatást.

bullseye - 2010. 09. 25. 20:59

Dean esetében nem hangzott el, hogy odalent kissé máshogy múlik az idő? Mert ez esetben Sam is “eleget” lehetett lent. ráadásul a kissé csalódott Lucifer esetleg leadott rajta némi stresszt, végtére is csak egy edény, és ha már annak sem jó…

zsuzsika - 2010. 09. 25. 21:38

Rossz rész volt, ez tény, erre nem is akarok több szót pazarolni!

De: az jutott eszembe Sam pokolbeli kalandjáról, hogy azért lehetett neki rossz, mert Lucifer “benne” volt?? Ez senkinek nem jutott eszébe? Én valami ilyesmit várok! Vagy nem is tudom… Hmmmm…

Pocok - 2010. 09. 25. 22:09

Az elején nem volt zene. Megbocsáthatatlan… ez pont annyira része a sorozatnak, mint mondjuk Monknál az, hogy megoldja az ügyet… WTF? HOL A JÓ KIS ZENE??? :S

A rész unalmas volt. Én jobban örültem volna, ha nem folytatják, annyira kerek volt úgy… (most ne osszatok ki emiatt mégegyszer, köszi)
Új szereplők? Hát nem tudom. Jó ha vannak új szereplők… de amikor megláttam a papát… tényleg nem tudom. Vegyes érzelmeim vannak.
Az üvegtörés az rendben van… de egy kicsit uncsinak tűnik az előző évadokhoz képest.

A főszál uncsinak tűnik… és mi van Cassel? AKAROM MOST! :D

Hogy jót is említsek… az a rész, amikor bemutatták az egy napját az elején… nagyon nosztalgikus volt. Ennyi.

5/10

Gubóka - 2010. 09. 25. 22:21

Vegyes ennyit tudok rá mondani.
Érdekesnek tűnik h kiket miket hogyan hoztak vissza, miért stb. Vontatottnak és uncsinak Dean várható kinlódása.

Jah és másnak is nehéz elfogadnia “parker-lewis-sohasem-veszít”-et vadászként??? :DD

remélem jobb lesz. Castielt és Trickstert akarok :(

Venius - 2010. 09. 25. 22:23

Szörnyű évadnyitás volt, ráadásul olyan furán viselkedett az összes karakter… Mármint Dean nagyon lazán kezelte, hogy Sam és Nagypapa (!!!) is él. Én elvártam volna, hogy ő maga végezze el a gonoszlény-e teszteket, vagy hogy megpróbálja ő lehívni Casst, vagy hogy legalább valamilyen formában rákérdezzen arra, hogy Luciferrel akkor most mi van…

Nem beszélve arról, hogy ezzel a “titokzatos lények nagyon megváltoztak, de a világon senki nem tud róla semmit” sztoriszállal a mitológia alapjaival szórakoznak.

4/10

ravenx - 2010. 09. 25. 22:24

Ez a rész olyan érzést keltett bennem mint mikor kidobnak egy special-t egy animéhez amiben megmutatják hogy a grand finálé után, hogy is alakul a szereplők élete, kis csavarral bemutatva (dzsinnes dolog) megmutatták, hogy viszajött Sam, Dean segített neki, végén elköszöntek, úgyhogy okköszcsá mostmár mindenki járja a saját útját, szóval a vége olyan volt mintha nem is terveztek volna folytatást.

Kétlem, hogy tudnák hozni az előző évad minőségét, főleg, hogy nekem a nagy átívelő sztori sokkal jobban bejött mint a monster-of-the-week dolog.

minion - 2010. 09. 25. 22:41

Nem olvastam végig az összes kommentet, de az feltűnt valakinek rajtam kívül, hogy Dean elvileg próbálta Samet az egy év alatt visszahozni és eközben Sam végig a Földön volt és vadászott? Dean eddig meg tudott volna találni egy tűt a szénakazalban (Needle in a haystack under witness protection egész pontosan) és a figyelmét elkerülte 4 vadász akiknek ugyanaz a vezeték neve mint az anyjának és Sam, akikről ha Bobby tudott, akkor mindenki más is tudott vadász berkeken belül?

“Arra már ki sem térek, hogy a régi Supernatural mennyire nem az a sorozat volt, ahol az első évadpromóban Sam felsőteste volt a fő attrakció…” – Azért valljuk be, ezen a téren sokat fejlődött a sorozat. :P Részemről vagyok annyira felszínes, hogy egy kis öncélú meztelenkedést még bőven megengedhetnek maguknak, én meg felteszem képernyőkímélőnek a gépemre, hogy a prűd kolleganőim elvörösödjenek, aztán le se tudják venni a szemüket róla. :) A promo többi részét meg nem láttam, mert amennyire csak lehet szeretek spoiler-free maradni, szóval azt meg nem tudom volt-e benne bármi más érdekes.

johndoe4 - 2010. 09. 25. 23:54

Hát bárki bármit mond ez a rész irtó sz.r volt. Tényleg le kellett volna állni az ötödik évaddal.

brewer - 2010. 09. 26. 00:56

Sam-ketrec dologhoz: ráadásul Lucifernek csak a földi léthez kellett emberi hüvely, az eddigi sztori alapján, amikor visszakerült a pokolba, ki kellett volna mennie Samből. És ráadásul még Michael is velük került vissza a ketrecbe. Szóval ott van Lucifer+Michael+Sam egy ketrec közepén. Valahogy kétlem hogy sokat foglalkozott volna Luci és Michael Sammel, más meg nem mehetett be. Szóval nem igazán értem én ezt a nagy traumát, de lehet hogy nem is fogom, mert azt hiszem, én ezt nem erőltetem tovább. Tudtam én már az ötödik évad végén is, hogy abból nem jöhetnek ki jól, akármit is találnak ki, az erőltetett, és karakteridegen lesz. És úgy tűnik, hogy tényleg.

paranoid android - 2010. 09. 26. 01:16

Hát igen, ez annak az esete, amikor egy korrekt részt összeraktak a készítők, de közben, mintha kifelejtették volna belőle a sorozat lelkét.
Azzal nem volt gondom, hogy kábé nem történt semmi érdemi esemény, vagy, hogy nem utaltak arra, mit várhatunk az évadtól, de hogy még érdekessé sem tudták tenni az új status quo-t… Légből kapottnak tűnt mind a Cambell vadászok szál, mind a karakterváltozások, amik a sorozat lényegét, a Dean-Sam kapcsolatot fertőzték meg.
Én átívelő szálat szívesebben néznék, de ha monster-of-the-week dolog lesz, akkor sürgősen hozzák rendbe a testvérek kapcsolatát és rakjanak bele sok humort. Én reménykedek.

Bhaal - 2010. 09. 26. 02:05

Meh! Semmi….
Kb így érzek a múltat nézve. A legnagyobb problémám Sammel volt, mert abszolút nem önmaga volt! Egy önző beképzelt pöcs látszatát keltette! Múlt évben végig csesztette Deant, hogy legyen normál élete, most meg hogy Deannek valamit sikerült összehozni, simán rángatná vissza a régi életükbe! Nekem ez így nem igazán volt kóser.

moonlightgirl - 2010. 09. 26. 08:11

Az eddigi leggyengébb Supernatural-évadnyitó volt szerintem. Még ha csak annyi hibája lett volna, hogy a rész elején nem hangzott el a már jól ismert AC/DC, de nem… Egyszerűen nem hozta azt a hangulatot, amit egy évadnyitónak hoznia kellett volna: nem volt meg az a hangulat, amitől a néző azt mondaná, hogy “Na én ezt az évadot végignézem, ha addig élek is!”.
Az a jelenet még tetszett, amikor bemutatták Dean egy napját, de a többi… unalmas volt. Meg aztán nem sok értelme volt Campbelléket behozni a képbe.
Mindenesetre én remélem, hogy az írók összeszedik magukat és ennél erősebb részeket produkálnak majd a közeljövőben, mert ez így harmatgyenge volt sajnos :(

Nellas - 2010. 09. 26. 10:17

Érdemes azért odafigyelni a kezdőszám szövegére, már a címe is sokatmondó: Beautiful loser. Akármennyire is hiányzott az AC/DC, szerintem jól eltalált zene volt ez.
Az első pár perc és az új főcím tetszett, onnan egyenes volt a hanyatlás, sajnos tényleg a leggyengébb évadkezdő volt a Supnat történetében. Sajnálom, de én még mindig bízom, hogy feláll a sztori, végülis egy részből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni (bár mivel ez elvileg az alapozó a későbbiekhez…).

Mistress - 2010. 09. 26. 11:00

Mivel sokan Dante poklát veszik alapul egy pokol felvázolásában, Dante a pokol legmélyebb pontján határozta meg Lucifer ketrecét, ami pedig egy befagyott tó. Ott lenn a mélyben az idő is lassabban telik, tehát ami nálunk 1 nap, lehet, hogy ott lenn egy egész évezred. Tehát fagyott tó (ergó nem tudsz mozogni) + bazi lassan telik az idő+ az ember magára marad a gondolataival / két felbőszült angyallal = mi ez ha nem a legrosszabb?

Dareia - 2010. 09. 26. 11:07

Jaj, jaj, jaj… Reméltem, hogy nem jön el a nap, amikor ilyeneket kell mondanom a Supnatről, de ez valami iszonyat gyenge volt. Azt, aki kitalálta, hogy ne legyen AC/DC az elején bezárnám a ketrecbe, mert ez szentségtörés! Az egyetlen jó pont az egészben a Beautiful Loser volt az elején, ezenkívül…
Az, hogy nem is erőlködtek a jelenetek megváltoztatásával szerintem szándékos volt (lásd OTH 5.évad). Ezzel nem is lett volna baj, mert sok volt a kikacsintás az állandó nézőkre (yorkshire stb.). A baj azzal volt, hogy totálisan kinyírták a két tesó közti kapcsolatot. Egyszerűen nem volt meg az a plusz, amitől imádom Deant és Samet, az, amitől még a legnagyobb trutymóban, amikor ölték egymást, akkor is tudtuk, hogy mindegy, mi van, akkor is képesek bármire a másikért.
Na, és akkor itt jönnek a Campbellek. Minek??? A Supnat Samről és Deanről, két testvérről szól, nem másról. Ráadásul felesleges, erőltetett és unszimpatikus az egész bagázs. Most komolyan Deant oktatják a vadászatról?! Mennyire nevetséges az egész, főleg, hogy nyilván tudják, min mentek keresztül Sammel.
Lisaval semmi bajom (azonkívűl, hogy 2 évad után egyszer csak feltűnt a semmiből, de ezen már túl vagyunk, úgyhogy mindegy). Remélhetőleg őt nem úgy írják ki, hogy valami démon kinyírja őt is meg Bent is, mert Dean kapott már eleget, nem hiányzik még egy adag szenvedési forrás.
A zenén kívül, ami nagyon fájt az a poénok hiánya. Nem tudok egyetlen egy SupNat részt mondani, amiben ne lett volna min. 1 poén, de ez… Hát ez borzalmasan elkeserítő.
Nálam ez egy 4/10 (jó indulattal, csak a Beautiful Loser miatt nem 3). Nagyon remélem, hogy sürgősen összekapják magukat az írók, mert ez így kevés. Bár az igazsághoz az is hozzátartozik, bármi történjék is, én biztos, hogy az utolsó részig kitartok a tesók mellett.

mcs - 2010. 09. 26. 13:28

“Meh! Semmi….
Kb így érzek a múltat nézve. A legnagyobb problémám Sammel volt, mert abszolút nem önmaga volt! Egy önző beképzelt pöcs látszatát keltette! Múlt évben végig csesztette Deant, hogy legyen normál élete, most meg hogy Deannek valamit sikerült összehozni, simán rángatná vissza a régi életükbe! Nekem ez így nem igazán volt kóser.”
Valahogy nekem is ez az érzésem…sajnos. Az egész 4,5. évadban mindig piszkálta Dean-t,hogy nem jó ha mindent magában tart, erre az első halvány kérdésre elutasítóan válaszol. Szerinten sincs már meg bennünk az az erős testvéri kötelék, és tényleg mindenki, olyan furának tünt. Csak ismételni tudom az előttem lévők hozzászólásait, kérdéseit( Campbellék?, nagypapa?).
Mindenesetre én adok egy esélyt ennek az évadnak, várom hogy alakul az egész és remélem valami jó sül ki belőle :)

Nikki - 2010. 09. 26. 13:32

Remélem valami elfogadhatót találnak ki a ketreces dologra.
Az igaz, hogy odalent másképp telik az idő, de Sam akkor se volt annyit lent mint Dean. Hisz azután, hogy beestek, csak pár óra telt el, ha jól emlékszem Cas és Dean beszélgettek, meg az autóban is és aztán már Lisanal is volt. Már este volt, mutatták őket, Sam meg már ott volt akkor az utcán.
A ketrecből nem lehet kijutni, és más se tud bemenni. Azért ketrec. Szerintem.
Ja igen, Sam autója csak engem döbbentett meg? Nekem nagyon nem illik se a sorozatba, se a tesókhoz, a hangulathoz meg pláne. Egy ilyen modern autó, egy country(?) style-os sorozatban.

Nina - 2010. 09. 26. 13:43

Az, hogy minden furának tűnik,még nem elég indok arra,hogy ‘rossz’ az egész, ahogy van, Sam baromi fura,minden baromi fura, minden bizonnyal okkal; talán Sam nem is Sam maga, lehet,hogy ez csak a teste (oké,elcsépelt, csak egy ötlet). Rokonyok és nagypapa sem a házi kosztért került elő, ez is teljesen világos.
Bobby? Bobby is fura-ez már csak egy ilyen fura világ.:D

Tibcsi - 2010. 09. 26. 15:54

ez bizony baromi lassú volt :(
nem is tudom mikor volt olyan érzésem hogy áttekerem az epizódot,ásítozok egy Supernatural epizódon
vérszegény,ötlettelen epizód volt,sehol egy szokásos egysoros beszólás,vagy bármi ami a régi hangulatot idézné
kap még esélyt nálam ez a sorozat,de szerintem 1-2 rész és elkaszálom… :(
ezt bizony NAGY hiba volt folytatni

lostgab - 2010. 09. 26. 16:36

Please, don’t… Ez volt az első gondolatom, amikor vége lett a résznek. Értem én, hogy új kezdek meg ilyenek, de: az AC/DC hiányára egyáltalán nincs mentség, bár azt el kell ismernem, hogy az első képsorok jól hangsúlyozták a különbségeket Dean vadász és normál élete között, és ide a Beautiful Loser nem is volt rossz.
Az új főcím is jó lett, kíváncsi leszek a jelentőségére. Ha lesz, mert lássuk be, eddig a sztori elég toldozott-foltozottnak tűnik. Hol is kezdjem? Sam úgy fura, ahogy van. Amikor megmentette Deant, azt hittem, hogy az nem is Sam. Ő akarta, hogy Deannek normál élete legyen, nem? Akkor most mi a francért rángatná ki belőle, akarata ellenére? Felsőbbrendűnek tűnik, és tényleg ez az “én vagyok a keménygyerek, mert túléltem a poklot”-style egyáltalán nem áll jól neki. Visszaolvasgattam a kommenteket, és nekem is az hibádzik, hogy az okés, hogy a Pokolban máshogy telik az idő. Viszont, ha tényleg már egy éve visszatért, akkor nem töltött ott olyan rengeteg időt, vagy legalábbis nem annyit, amennyit Dean. A másik meg az, hogy ha benne volt Lucifer, nem hiszem, hogy a többi démon nagyon szívózott vele. Vagy ugyanoda került, ahova Mihály, és jól megkínozta unaloműzésből? De akkor sem tudom elhinni, hogy ez szarabb lehetett, mint Dean 40 éve odalenn, amiből 30ban kínozták. Ez mondjuk csak szőrszálhasogatás ahhoz képest, amit a tesók műveltek egymással. Az előző évadokban még akkor is, mikor rosszban voltak, ott volt köztük valami, ami miatt imádtam a sorozatot. Ezt nagyon tudta a SupNat: a család mindennél fontosabb, meghalnának egymásért stb. Most egyáltalán nem éreztem ilyesmit, nem volt örömködés, hogy visszatért Sam, nem voltak nagy megdöbbenés, az egész valahogy csak lebegett a semmiben. Bobby-ban is csalódtam. Azt még megértettem, hogy Sam nem akarta elszakítani a családjától (itt is van mindjárt egy ellentmondás: ha egy évig nem mondta el, hogy visszatért, azért, hogy Dean élhesse az életét, most miért akarja hirtelen elszakítani?), de hogy Bobby is simán hallgatott erről?! Vagy pedig elmondott neki Sam valamit, amit Deannek nem. Campbellék egyenesen borzalmasak. Nem a család a legfontosabb? Van egy olyan érzésem, hogy nagyapó úgy átcseszi majd a srácokat, hogy 3 rész után jönnek csak rá, mi is történt. Unszimpatikus karakter, jobb lenne, ha a tesók ketten maradnának.
Szóval, ez van. Valahol szerintem minden éreztük, hogy ez már nem lesz az igazi. Ezt az is mutatja, hogy Sam micsoda béna járgánnyal mászkál (na meg az, hogy nem fogadta el az Impalát – mondjuk a régi Dean nem is adta volna csak úgy oda).
Mindenesetre, mint örök optimista, reménykedem egy jobb jövőben, ami sok jó zenét, Impalát na meg szellem/démon/monster gyilkolást tartalmaz. :) Ha ez mégsem jönne be, akkor is maradnék. Ez mégiscsak A Supernatural. :)

praguegirl - 2010. 09. 26. 19:12

Én a nyáron néztem végig az első 5 évadot, aminek az volt az előnye, hogy nem tűnt fel egy-egy rosszabb rész a dara során, másrészt így még jobban előjött, hogy mennyire kerek egyben. Most, hogy elkezdődött az új évad nem vagyok csalódott, nekem tetszett a rész. Az AC/DC hiánya nem zavart, elég volt, hogy van zenés montázs. Lehet, Sera nem szereti.:) Előző évados visszatekintő sem kellett szerintem, hiszen teljesen új sztori indult, minek és mire kellene emlékeztetni. Az előző évadokban kellett, de ott volt is összefüggés. Dean motivációját is simán meg lehet érteni, az egész élete a vadászatról szólt, az egész családja bele is halt ebbe. Semmi meglepő nincs benne, hogy elege lett. Az meg, hogy nem borult Sam nyakába miután megtudta, hogy már egy éve visszajött, szintén jogos, gyászolni valakit “feleslegesen” kiborító lehet. Sam persze gyanús, és mivel nem hinném, hogy Jared rossz színész, és amiatt nem “Sammy-s”, valószínű válaszok is lesznek, de nem baj, hogy nem derült ki minden az első részben. Csak persze legyen magyarázat a következő 20-ban.:) Az viszont, hogy a humor hiányzott, tényleg felháborító!:)

Deana - 2010. 09. 26. 19:14

Egyik barátnőmmel a premierről beszélgettünk msn-en, és valami szöget ütött a fejembe. Campbellék nekem nagyon úgy tűntek, hogy ismerték a dzsinneket, de legalábbis a csajszit, akit végül elhurcoltak. Tuti ők uszították rá őket Dean környezetére, hogy miért, azt még nem tudom, naivan egyelőre azt gondolom azért, hogy Deant visszarángassák a vadászatba. Azzal, hogy megbízik bennük, Sam meg ismét bizonyítja, hogy igenis nem ő az okosabb Winchester, és ismét hagyja magát az orránál fogva vezetni, csak megy a nagy feje után, gondolkodás nélkül.
Ja, és még valami, amit eddig nem említettem: Sam kocsija… a nyálelválasztásom megindult, amikor megláttam a kicsikét. Sajnálni fogom, ha már nem mutatják majd :(

Heroesfan - 2010. 09. 26. 20:39

Hát igen a nagyapjuk kissé furán nézett, mikor nem nyírták ki a dzsinn-csajt. Valami sztem nem stimmel.

froz - 2010. 09. 26. 20:44

jaj :(

and1 - 2010. 09. 26. 21:06

Az AC/DC hozzátartozik a filmhez, de ennek hiánya volt a legkisebb problémám!
A többi zene az összefüggéstelen beszédek: mintha rég látott huszadik unokatesók beszélgettek volna…
A hangulat? Hát az sehol se volt, én megnéztem alapozásnak az 5/22 ep-t, hátha ot folytatják…
Sehol a poénok, sehol egy “awesome”
Ez nekem egy “un-awesome”
Egyáltalán nem várom a következőt, majd a végén ledarálom. Ha nézem is, azt csak Dean miatt teszem és mert a sorozat idáig a kedvenceim között volt
Az elmúlt évad végén nem tudtam volna elképzelni folytatás nélkül, most meg úgy éreztem, hogy kár volt

Risi92 - 2010. 09. 26. 21:20

én úgy voltam vele hogy az 5.évad után abba kellett volna hagyni az odaátot. óriási volt, én imádtam és nem tudtam elképzelni, hogy ezt valahogy tudják folytatni – mármint közel olyan szinten amilyen az 5.évad vége volt [mertazütöttrendesen]… és igazam volt. nem volt ez egy olyan hűűűű de rossz rész, csak más volt. teljesen… :/ olyan mintha egy spin-offot néztem volna. sokáig gondolkodtam, hogy belenézzek-e? mert számomra az 5.évaddal végetért az odaát… még pár részig nézni fogom, utána ha marad ez a koncepció, dara.
de azért néhány kérdés; vajon ki hozta vissza Samet és a nagypapát? miért vitték el a dzsinnt? MIÉRT FOLYTATTÁK?

Conquistador - 2010. 09. 26. 21:24

nem volt olyan rossz rész,amennyire itt mondjátok. a kezdés tetszett,aztán persze jöttek a furcsaságok. ez a campbell csapat nagyon unszimpatikus, de talán direkt ilyen, majd kiderülnek még a dolgok. nagyon eltér az 5. évadtól, ez lehet a probléma, de ennél sokkal jobbat szerintem nem lehetett kihozni a nagy kontraszt miatt.

Lion78 - 2010. 09. 26. 21:56

Üdv!

Ki vette észre?
Dean mikor ment be a felújításban lévő hotelbe.
Az ajtón a plakát… DJ Sam.
:-))

Nellas - 2010. 09. 27. 10:15

Lion: én is észrevettem :D

Tom Denem - 2010. 09. 27. 14:01

Most kezdtem el újranézni az első évadot, vicces hogy néztek ki a fiúk. Főleg Samnak volt nagyon kisfiús feje, hangja. Viszont így a távoli jövőből már zavart hogy mennyire rájátsszák Deanra a menő szépfiú szerepét. Kb minden részben bejön egy csajnak, a fiatal anyukának nemrég halt meg a férje, a gyereke sokkot kapott a nő mégis elkezd a vadidegen Deannel flörtölni az első talikor. Ezt már túlzásnak éreztem. Ja és persze huszonéves, suhancos külsővel egyből elhiszik róluk h rendőrök, vadőrök, nemzetbiztonságiak, FBI ügynökök és még Isten tudja micsodák, Dean egy gémkapoccsal elszökik a rendőségről. Viszont a szörnyek és a sztorik jól ki voltak találva, a gyilkosságok motivációi stb.

froz - 2010. 09. 27. 15:53

Tom, mivel egy popcorn “horror” sorozatnak indult annak tökéletes is volt, és nem véletlenül volt eltúlozva ez az, én akkoriban szerettem igazán a Supnatot…

Desmond Wallace - 2010. 09. 27. 17:14

Unalmas, semmitmondó premier volt. Nem ezt szoktuk meg a sorozattól. Ha ilyen alacsonyan marad a színvonal, akkor nagy baj lesz ezzel az évaddal.
Ez nekem 4/10-volt.

Dzsi23 - 2010. 09. 27. 17:35

Ha csak ennyit tudnak, teljesen felesleges volt 6. évadot indítani. Kábé olyan feleslegesen érzem, mint anno a Scrubs 9. évadát…

Bea - 2010. 09. 27. 17:36

Totál nem Supernaturalos rész volt… Tényleg olyan, hogy volt 5. eszméletlen jó évad, amit igenis le kellett volna zárni, majd egy ilyen gyarmataggal akarják tönkre vágni az eddigi munkát?

Animus - 2010. 09. 27. 17:43

Naiv vagyok és remélek. Remélem, hogy ez csak a vihar előtti csend. Remélem, hogy direkt lett ilyen üres és semmitmondó és remélem, hogy később akkorát robban a sztori, mint a napalm és nem kliséhegyekkel próbálják menteni a menthetőt. Különben nagyon szomorú leszek… :(

Kocsis92 - 2010. 09. 27. 18:35

Nem volt annyira rossz, csak nem volt SupNat.. :(
az AC/DC hiány szerintem amiatt lehet, hogy a készítők ezzel nyomatékosítják hogy ez egy új era kezdete

Balika88 - 2010. 09. 27. 19:00

sziasztok!

én is megnéztem az évadnyitót…de sajnos azt kell mondjam…ennél gyengébb évadnyitót még nem láttam a Supnat keretein belül, de sok részt se láttam ami ennyire rossz lett volna…egyszerűen nem tetszett…kb 3x néztem rá az órára a rész nézése alatt hogy mennyi van még hátra…eseménytelen,unalmas volt sajnos…de ennek ellenére maradok..bízok abban hogy jobb lesz ez még! :-) elvégre 5 nagyon király évad áll a sorozat háta mögött! :-)

praguegirl - 2010. 09. 27. 19:08

Az jutott még eszembe, Sam-nek ismét van egy “sötét folt” a múltjában, hiszen a 4. évad elején az a négy hónap az ő szemszögéből kimaradt, és most itt meg ugye egy egész év. Remélem itt is lesz egy hasonlóan izgalmas “flash-back” rész, mint ami már volt egyszer.
A fanyalgókat meg azért vicces olvasni úgy, hogy az 5. évad közben voltak negatív vélemények, most meg mégis az az etalon.:)
Nem azt mondom, hogy ez volt a bestofever rész, de azért ennyi alapján leírni az egész évadot szerintem még korai :)

hetes - 2010. 09. 27. 20:30

Visszaolvastam a kommenteket,komolyan mondom nem értelek titeket….miket nem képzeltek már bele? Egy apokaliptikus szál után tökéletesen azt kaptam amit vártam.Véletlenül sem gondolom,hogy Campbellék végig benne lennének majd,kár ezen rágódni.Sam-et sem találtam nagyképűnek,ahogy sokan írtátok, inkább elgondolkodónak és lelkiismeret furdalással telinek láttam.Azt is írjátok többen,hogy ha 1évig hagyta most miért akarja Dean-t elcsalni magával.Elmondta miért:mert azt hitte jól döntött,mikor azt akarta,hogy “normális”életet éljen,de most rájött,hogy lehet rosszul látta.Most se jött volna,ha nem megmenteni kellett volna Deant.
Lisa: az a szál is jól lesz megoldva,a csaj maga mondta,hogy azért örült Deannek,mert apát látott benne a fiának,nem mert hű de nagy szerelem lenne az övék.
Ami nekem új volt,az Dean színészi fejlődése…remekül játszotta a kétségbeesést,a vívódást,most először hittem el amit játszott,vagyis,hogy nem láttam ,hogy játszik:)
Egy szóval,én ezt így képzeltem el,nekem tetszett,de nem vagyunk egyformák:)

hetes - 2010. 09. 27. 20:33

Ja a kocsi: tökéletes választás Samnek:), az impalát valószínű azért nem fogadta el,hogy ha mégis meggondolná magát Dean,legyen nála…ennyi

winnie - 2010. 09. 27. 20:40

“Campbellék végig benne lennének majd,kár ezen rágódni”

nagyapó benne lesz elvileg sokáig.

Dani - 2010. 09. 27. 20:43

Az eddigi legrosszabb, legunalmasabb Supernatural rész. Én így könyvelem el a 6×01-et. Mi a fene akart ez lenni? Egy évadnyitónál ezerszer többet várok, de ez még az évad közepefele is egy semmi lenne. Minek kellett folytatni. A 6.évaddal szerintem csak tönkre fognak tenni mindent.

Monsi74 - 2010. 09. 27. 20:51

Én is megnéztem végre az évedkezdőt és vérzik a szívem. Ez a kedvenc sorozatom és ennél pozitívabban nem is állhattam volna hozzá.
A főcím ötlete akár jó is lehetne, de a kivitelezés nem sikerült és a film is ebben stílusban (vagy stílustalanságban) folytatódott tovább. Sem a történet, sem a rendezés nem volt jó, sőt inkább azt mondanám én is, hogy ez nem Supnat volt. Évadkezdő rész, amit szerintem sokan bepróbálnak, de ha csak ezt a részt láttam volna a sorozatból, eszembe sem jutna megnézni még egyet.
Egy valami vigasztal, innen már csak felfelé vezethet az út.

papoca - 2010. 09. 27. 22:41

Nem volt ez annyira rossz, igaz, hogy szombat reggel óta csak rosszat hallottam róla, így eléggé negatív előítélettel ültem neki. Ahhoz képest pedig egész jó volt. Az AC/DC-mentes kezdet miatt én is bosszankodtam, de mintha az összes furcsaság (zenék hiánya, főszereplők teljesen szokatlan viselkedése, értelmetlennek tűnő mellékszereplők előrángatása a semmiből stb.)szándékos lett volna. Dean kiszállt, az Impala is “téli álmot alszik” a garázsban a takarója alatt, az apokalipszis után kicsit meg/kifordult a világ. Ahogy nagyapó is mondta: valami megváltozott, eddig sosem látott lények bukkantak fel. Szerintem (bízom benne) direkt volt ilyen ez a nyitány és az átívelő szál az lesz, hogy visszaállítsák (kérdés kik? – Dean/Sam, Dean/Cas egyéb?)az elveszett egyensúlyt. És ha az Impala egyszer kigördül a garázsból, remélem AC/DC fog dübörögni közben. :)
Lehet kicsit elszaladt velem a ló, bocsi, de ahogy mondani szokták: “a remény hal meg utoljára.” :)

Nothing Special - 2010. 09. 28. 10:59

Hááát, nekem sem nagyon jött be ez a rész…Sok minden nem tetszett, az Impala mellőzése, Dean haja xD, meg a papucs viselkedése, Campbell-ék! Viszont volt egy mondat, ami megfogott, amikor elkapták a csaj Dzsinn-t, az öreg azt mondta, h “Nyugi szivi nem ölünk meg! Tedd a kocsiba! gyorsan, mielőtt a fiúk visszaérnének!” Ebből azt sejtem, h Samuel vmire készül…és ebből lehet még vmi jó kis story:) sztem
Am összegezve kb 7/10 :(

Hiátustöltés - 2010. 09. 28. 17:33

Buffy 5. évad… Beleugrik egy bazinagy asztrálkapuba, majd a mennyben köt ki, aztán visszahozzák. Csak én látok hasonlóságot? Ha nem is Sammy, de a nagypapa biztos onnan jött vissza.

Egyébként a rész borzalmas volt. Ötlettelen és önismétlő. Az írók elég durva slamasztikában vannak, mert ha csak nem nyírják ki Lisát és rabolják el a kisfiút, akkor lehetetlen, hogy normális módon visszarántsák Deant a vadászlétbe.

hetes - 2010. 09. 29. 10:50

Papoca: 100%-ig egyetértek veled, ugyanez jutott eszembe nekem is.S én is úgy néztem meg,hogy előtte szinte csak rosszat hallottam róla..Innen is látszik,hogy nem szabad adni mások véleményére mielőtt nem láttad még..
Azért kíváncsi lennék,ha nem tudnánk,hogy más csinálja,nem Kripke,akkor is így leszólnák e sokan…Előítélet,szerintem abból van sok…
A testvéri szálat is emlegették sokan: én totál átéreztem most is,Dean majd megzavarodott,hogy el kellett engednie Samet.Na mindegy:D Én várom a folytatást:D

hetes - 2010. 09. 29. 10:52

winnie: hát én remélem,hogy ha már benne is lesz tovább,mint 6-7 rész,akkor legalább ne Deanékkel együtt legyen:D Valahogy a színész….nekem nem,na:D

hetes - 2010. 09. 29. 10:56

egyébként érdekes,de nekem nem hiányzott az AC/DC…mégis hova kellett volna? Amikor Dean “bájosan” dolgozik vagy amikor golfozik?:D:D nem passzolt most,na. (az jó poén volt-s persze túlzás,a golf:D-ennyire azért senki nem fordul ki magából )

Bhaal - 2010. 09. 29. 13:50

Hát igen, most jöttem rá, hogy élőben streamen néztem a részt, vagyis nagyon sz*r minőségben, és valahogy annyira nem fogott meg, hogy még le se szedtem normálisan! :D

Shawn - 2010. 09. 29. 18:01

Azért mindenkinek feltűnik a változás. Szerintem az évadnyitány egy nagy sz*r volt. Reménykedem, de erősen kétlem, hogy a sorozat tartja a régi színvonalát… =/

F937 - 2010. 09. 29. 18:16

Háát…Sam közlte,hogy nem kell az Impala…itt romba dől minden.
Egyébként meg, újra találkoznak,Dean teljes döbbenettel néz, ‘Sam, visszajöttél’ és a válasz, ‘Ja,már egy éve’…hát nem vitték túlzásba…

KisDee - 2010. 09. 29. 20:13

Most húzzák el a mézesmadzagot előttetek:D
Itt paráztok, h jajj mi lesz az Impalával, az AC/DC-vel, meg úgy általában.
Csak azt felejtitek el, hogy nagyon nehéz folytatni onnan a sorozatot, ahol az 5. évad véget ért. Természetes a minőségi romlás a történetben, hiszen na. Jó lesz ez, habár picit más. Tuti, hogy tele lesz klasszikus rockkal, lövöldözéssel, és minden Supnat kellékkel…de vhonnan el kell indulni, és ez nem megy egyik pillanatról a másikra.
Az a halvány főszál pedig vszeg Sam és Campbell papa visszatérésének kiderítése lesz…ezért nem vitték most túlzásba. Megvan az alapállapot, amiből most kibillen a világuk.

Ela - 2010. 10. 01. 00:04

Én is nagyon meglepődtem, hogy mennyire színvonalon aluli részt kaptunk.Reménykedtem, hogy a 2 testvér találkozása majd olyan ‘sírós élmény’ lesz megint, de helyette a nagy semmit kaptuk.Vagy talán már ennyire unnák maguk a színészek is?
Na mindegy!Az lenne a legjobb, ha pár rész múlva kiderülne, hogy ezt az egészet csak álmodta valaki, és újra indulna az egész szezon úgy, ahogy azt sokan szeretnénk.

mr redwing - 2010. 10. 01. 01:52

Akkor is jó volt, mert végre volt!
A véleményem, hogy hiányzott, vártam!
Ne fejedjétek, hogy töltelék részei Kripke-nek is voltak, lesz ez még durvább is, csak várjátok ki!
És nem kell sírni, felügyeli a mi Sera-nkat Kripke bácsi is! :)

Thickleg - 2010. 10. 01. 08:47

Hát ez így elég harmatosra sikeredett. Én azoknak a táborát bővítem akik szerint jó hogy van supernat, szal’ most akkor mondhatjuk,hogy egyik szemem sír a másik nevet? Én még nem temetnék senkit és semmit, de tény, hogy az első rész legnagyobb pozitívuma, hogy innen asszem minden tekintetben csak fejlődni lehet…

mattempus - 2010. 10. 01. 10:31

Hát én szerintem ebből a sorozatból egy vmit lehetett volna még kisajtolni. Egy múltat, ahogy az apjuk vadászott, írta a naplóját, és, hogy mivel, milyen dolgokkal segített a fiainak. Teletűzdelve a sorozatot flashforwardokkal (kiegészíteni Sam és Dean kalandjait). Kár folytatni egy kerek lezárt sztorit.

Bhaal - 2010. 10. 02. 04:54

Nagyjából visszatért, nagyjából teljesen más!

Második rész után kb ilyen érzésem volt volt. A nagyon más a rész eleje volt, a kb újra a régi szerű pedig a közepétől, amikor a bababoltban szerencsétlenkedtek:D!

Most vagyok először úgy, hogy fogalmam sincs merre tart a sorozat!

Az alakváltós részek mindig jók voltak, közülük ez kb a leggyengébb hirtelen visszagondolva, de még így is jobb volt mint a premier, szóval jól haladnak. Csak az unokatesókból kezd már most kicsit elegem lenni, meg a nagypapából is. De mint láttuk nekik is kezd egymásból elegük lenni, mert miután eltávozott az egyik nem igen siratták utána!

Mondjuk az is igaz, hogy Lucifer után elég nehéz betölteni a rosszfiú szerepet, illetve nála azért nem sok minden van ami nagyobb fenyegetést jelent, de hát majd meglátjuk!

Csak mert már korán van vagy épp késő kap egy 6/10-et biztatásképp.

Bhaal - 2010. 10. 02. 04:57

@mattempus: Egyszerűen zseniális lett volna ha azt csinálták volna! Sajna nem így alakult.

mirelitkacsa - 2010. 10. 02. 09:45

Azért ez már érezhetően jobb volt. Plusz el is mondták, hogy az az alakváltó a legerősebb volt mind közül, vagyis épp az lett volna a gáz, ha simán megölik.
Dean viselkedése meg totál érthető, hiszen a sorozat folyamán többször felmerült, mennyire utálta gyerekkorában a “zárkózzatok be és senkinek se nyissatok ajtót, míg vissza nem jövök” nevelési módszert. Erre most Ő is ezt csinálta. Az Impala visszatért, a nagypapi/unokatesók ág még mindig gyanús, és Samet egyre jobban bírom.
Nálam ez a tény önmagában elég ahhoz, hogy érdekeljen az évad, az utóbbi időben ugyanis már nagyon idegesített XD
7/10-et megadom. A vásárlós jelenet és az utolsó másodpercek miatt.

r3ynardthefox - 2010. 10. 02. 11:27

smoke on the water. ennyi.

pixi - 2010. 10. 02. 12:18

Nekem ez a rész is borzasztó unalmas volt, kb. 3 percenként néztem az órára…bíztam benne, hogy tudnak még nézhetőt alkotni, de azt kell, hogy mondjam, hogy csalódtam. Azért fogom majd követni, de részemről a kedvenc sorozatom az 5. évaddal véget ért. :)

Nellas - 2010. 10. 02. 15:39

Volt zene, volt Impala, hullanak Campbellék, kisbabaaa *.* Most komolyan, mi kell még? :D

Nagyon tetszett, hogy Dean keresztül megy mindenen, amin gyerekkorában, csak most ő az apafigura. És leborulok Lisa és az ő bölcsessége előtt, komolyan, ő a sorozatban az ész, a józanság és a kiegyensúlyozottság. Örülök, hogy van, és hogy terelgeti Deant a megfelelő irányba, és nem akad ki, meg hisztizik.

KisDee - 2010. 10. 02. 17:14

Első évad feeling megvolt:D
Persze kicsit másképp, de igazam volt, és jó lesz ez..:)
Samuel pedig egyértelműen valaki utasításait követi, ő sem az, akinek látszik. A Campbell család meg lassan elkezd hullani, leforgácsolódnak.
A végén megint érezhető volt a borzongás, amikor lehullt a lepel az impaláról…áááh:)

S0m30n3 - 2010. 10. 02. 19:49

A bevásárlós jelenet vége és az Impalás jelenet nagyon jók voltak. Amúgy meg… idegesített a kisbaba, Lisa jó fej, azt hittem, hogy majd össze-vissza fog hisztizni, de így jobb. Campbellékről nem tudok véleményt mondani, valahogy semmilyennek tartom őket. Első évados feeling azért átjött egy kicsit, ez a lények eredetét elmélyítős dolog látszott a részben nagyon. Közepesnél jobb rész volt… 6/10.

lostgab - 2010. 10. 02. 21:39

They’re back! :D Na ez a rész már nagyon idézte az első évados részeket. Zenéért mindenképp jár a pirospont most :) Campbellék remélem ilyen ütemben hullanak majd el. Sam karakterét is kezdem újra kedvelni, ebben a részben már kicsit hasonlított a régi önmagára, bár én még mindig azt mondom, hogy Samuel nagypapi agymosást gyakorol rajta.
Lisát én eddig is kedveltem, most is nagyon jól viselte a dolgokat, nem volt “Jaj, nem akarom, hogy elmenj”-baromság, jól lekezelte (gondolom az is közre játszott, hogy azért nem volt köztük olyan világrengető szerelem).
Tetszik ez a szörnyek-eredete dolog eddig, az is érdekes, hogy nem hatottak az Alphára a szokásos cuccok.
Előjöttek újra a poénok is. Az ahogy Dean hátrafordult a kisbabához, és azt mondta: “Feel free to speak up if you know anything.” valami óriási volt, legalábbis számomra. Most érezni lehetett a két srácon, hogy testvérek ők, csak van valami gikszer, amit remélem az évad feléig megoldanak.
Ja és az utolsó képsorok… Nem vagyok autómániás, de ahogy újra ‘dorombolni’ kezdett az Impala, na ott éreztem azt, hogy ez bizony a Supernatural. :)

Biohazard - 2010. 10. 02. 22:04

Ket resz utan nekem elegge szerencsetlennek tunik a 6. evad :(
Olyan semmilyen. Ha nem lattam volna az elozo evadokat, ez alapjan biztosan nem neznem!

A bevasarlos jelenetnel en szinte azonnal arra tippeltem, hogy mekkora poen lenne ha a keszseges mami lenne a rosszfiu…erre nem bejott? Eleg kiszamithato fordulat volt. A vegen meg arra tippeltem, hogy megint valami trickster-szeru lennyel van dolguk, azert nem akar lefekudni.
Ez az ‘alpha’ magyarazat roppantul eroltetettnek tunik elsore. Kilog a lolab, de erosen! (True Blood utan ismet egy idiota alakvalto-tortenet)

Csak nekem van olyan erzesem, hogy a ket jomadarrol (Sam es a nagypapi)kiderulhet, hogy esetleg ok is rosszfiuk? Vagy csak eltulzott ripacskodasrol van szo es unszimpatikusak lettek valamiert? :o

Nessa - 2010. 10. 02. 22:16

az első rész nekem is kicsit csalódás volt, de ez most nagyon tetszett. Nem is részletezném, mi mindenért, egyszerűen csak jó volt. szerintem. de ahogy látom, mások szerint nem. na mindegy^^

tadimo - 2010. 10. 02. 22:55

atyaég ez mennyire nem hozza át az eddigi évadok filingjét. mennyivel silányabbak a szerepek, semmi poén, sztem a két főhős (jared meg jensen v mik, épp FG-zek, nem ugrik be sry…) sem érzik már át annyira, vagy talán csak nekem tünik igy…De áhh, Supernatural öt évad volt. téma lezárva, úgy tünik valaki nagyon hiányzik a gárdából… még egy rész esélyt kap, utána darára félreteszem. pedig 1st kedvenc sorozat volt. kár, basszus…

Dani - 2010. 10. 03. 10:40

Amikor az elején megláttam Ben Edlund nevét, akkor valami sokkal jobbra számítottam. Az tény, hogy jobb volt mint a 6×01, de ez így is nagyon kevés, és még mindig unalmas helyenként.
6×01 – 10/2
6×02 – 10/5

Balika88 - 2010. 10. 03. 13:37

6×02 megnézve. annyit fűzök hozzá az egészhez, hogy ez még mindig jobb volt mint az első rész!! a kisbaba meg hatalmas :D főleg amikor Dean hátrafordul hozzá :D:D nagyon jó jelenet volt :)

Kanka - 2010. 10. 03. 15:33

hogyne hát mért is ne lenne lehuzva…csodás..
nem olvastatok vagy nem figyeltetek????????EZ EGY MÁS TÖRTÉNET….nem kéne leragadni az 1-5 évadnál.nagyonjó volt de lezárult..
a rész elején a beautiful loser és a bevágások nagyonjók voltak.lehet hogy nemvolt a legerősebb rész de valahogy be kell vezetni az uj évadot nem?…deant jo volt látni ebben a másik életében..sam nem beszél a ketrecről..hát majd fog..eljön azis.a második rész már több bonyodalmat hozott találkoztak egy uj szintü ellenséggel az alakváltók első példányával..ebben az évadban sok uj szörny lesz és soknak tudjuk meg a történetét stb.a második részben a babával ok vicces jelent volt.tetszett.bár az látszik hogy a nagypapi valakinek a kezére játszik..majd minden kiderül..legyünk türelemmel………..

winnie - 2010. 10. 03. 15:44

amikor már magyarázkodni kell, hogy valami miért nem jó, akkor ott baj van. és a rajongónak nem az az ismérve, hogy mindent békésen kérődző birkaként elfogad, amit lenyomnak a torkán supnat (vagy oth) cím alatt.

azzal nincs semmi baj, hogy valaki megfogalmazza a véleményét. te is megtetted, de az, hogy azzal kezded, hogy kvázi lehülyézed, aki másképpen mert véleményezni, az sajnos téged tesz komolytalanná. most komolyan, az milyen érvelés, hogy “nem figyeltetek? ez már más történet” és azért volt rossz. nem az a lényeg, hogy más a történet, hanem, hogy nem volt jó. az igazi rajongó érdeklődéssel olvassa mások, megindokolt véleményét, hogy lássa, hogy kedvence miképp csapódik el a többi fanatikusban, mert egy igazi rajongó nem szereti, ha csőben ragadna a feje.

ismétlem, valakinek tetszik, valakinek nem. ezzel nincs baj. de ha valaki ennyire nem tudja elképzelni, hogy nem mindenki gondolkodik ugyanúgy, akkor hogy vélekedne azon véleményekről, amelyek szerint a supernatural már a kezdetektől fogva nézhetetlen sorozat?:)

tolerancia.

Zolecs - 2010. 10. 03. 16:58

Én a 4-5 évadból untam nagyon sok részt,és örülök hogy lezárták az egész apokalipszis témát.
szerintem nem lett volna jó ha még pár évadon keresztül huzzák,főleg hogy nem is volt akkora durranás az 5×22.
mellesleg 2db rész után nem kell olyan hű de nagy következtetéseket levonni.hisz még 20 hátravan.
megnéztem a 6×03 előzetesét és szerintem kva jó rész lesz.ugyhogy biztos vagyok benne hogy nekem sokkal jobban fog tetszeni a s6 mint a s5 vagy s4.

Hor1 - 2010. 10. 04. 01:04

Hm, úgy látom kisebbségben vagyok a véleményemmel, de ez valami nagyon rossz volt, kínlódás majdnem minden perce. Sam és Dean között minden testvéri chemistrynek vége, és még mintha valahogy a színészek is szarabbul játszanának. Az egész Samueles bagázstól a víz kiver, azt meg, hogy Sam babát talált az asztal alatt három időhúzós részben sikerül megmutatni teljesen idegen volt a sorozattól. A poénok nem ülnek, (a Bobby John jó volt, elismerem) Samről és Samuelről remélem tényleg kiderül, hogy nem egészen azok amit mondanak magukról, mert ha mégis az csak még rosszabbá teszi ezeket a részeket is.
Szeretném szeretni nagyon, de nem megy.

giggity - 2010. 10. 04. 02:32

Igen, ez a “Szia Dean visszajöttem, ja és itt van a nagyfater is” dolog engem nagyon zavar (többek között). Az első részt kb végig úgy néztem, hogy majd jön az a pont, amikor kiderül valami erről az egészről és normális magyarázatot ad a wonderful resurrection maszlagra. És amikor az introban megláttam az alakváltós témát nagyon elkezdtem reménykedni… Bár egyértelműen ostoba dolog lett volna persze az elején lelőni, ha vmeik srác az a bizonyos shifter, ért pár csalódás eddig ezzel az évaddal kapcsolatban, hogy esélyesnek tarthattam az ilyen szintű bakit is.

Azért Dean papa még mindig a kedvenc:
-You go.
-You sure?
-Unless you got a badge for Bobby John… yeah I’m sure.

vollmoon - 2010. 10. 04. 10:10

A második rész nekem jobban bejött, mint az első. Habár még itt is voltak olyan dolgok, hogy wtf?
A két testvér kapcsolata egyszerűen pokoli, nekem teljesen nyomasztó érzésem van, mikor együtt játszanak.

Bagosz - 2010. 10. 04. 15:40

Alakul
10/7 a 2.rész

las - 2010. 10. 04. 16:00

ez már jobb, voltak benne jó részek, megy a HétPerTíz

ha ilyen ütemben fejlődnek nagyon jó lesz az évad: )

lunatica - 2010. 10. 04. 18:24

Eleddig még én sem érzem át az új évad feelingjét, de sokakkal ellentétben biztos vagyok benne, hogy mindennek megvan a maga oka, és be fog ez indulni…a második rész határozottan jobb volt mint az első, bár még mindig volt hiányérzetem. Valószínű azért, mert a Dean-Sam kapcsolat még nem az igazi, de hát nem egy évadban voltak már gikszerek közöttük, és abból is fel tudtak állni.Ha 5 rész múlva is azt érzem, hogy nem halad semerre az egész, akkor ráérek még leírni…addigis, heti egy óra van rá, nem?:)

Nikki - 2010. 10. 04. 22:39

Nem az igazi, de alakul. Sokkal jobb volt, mint az első rész, voltak nagyon jól eltalált jelenetek/pillanatok. Végre úgy érzem, van remény.
+1, hogy a C. családot ilyen tempóban nyírják ki ^^
+pont a zenéért, az utolsó Impala-s jelenetért, meg azért, h Lisa eddig is nagyon szimpi volt, és az is maradt :)

mrredwing - 2010. 10. 04. 23:21

Még élek remélek.Javult az 1-hez képest a 2. rész de remélem nem ez a műsor,hogy a leölt szörnyek rokonai jönnek sorba…….azért az szerintem tré lenne———-:)de ha elkalandozunk a 6. évad végén kiderűlhetne hogy Sam nem is Sam hanem a jó öreg Lucifer…..:)

Biohazard - 2010. 10. 06. 00:35

mrredwing – hejj! Ezt en tippeltem feljebb! El az agyarakkal! :P

Noémmi - 2010. 10. 07. 14:37

Sziasztok. Szerintem szuper volt ez a második rész. Csak Castielt hiányolom már nagyon :D Én is hiányolom belőle a poénokat, de biztosan azok is jönni fognak.

yosha - 2010. 10. 07. 15:45

“de ha elkalandozunk a 6. évad végén kiderűlhetne hogy Sam nem is Sam hanem a jó öreg Lucifer…..:)”

Akkor lehetne spekulálni hogy a ketrec véletlenül kinyilt, és nemcsak sam hanem a tudtán kivül lucifer is kijött, valahogy a feltámasztott nagypapit használja porhüvelynek (elvégre vérvonal), csak valamiért meg van fosztva az erejétől, és azért gyűjti a szörnyeket hogy valami nagy gépet alkosson (13 kisértet módra) hogy visszanyerje a kraftját meg a lovasokat. Ez igy még nemis lenne olyan rossz.

las - 2010. 10. 07. 16:50

yosha, jó ötlet (y) [=

mirelitkacsa - 2010. 10. 07. 17:34

Aki a poénokat hiányolja: a következő rész egyik jelenete alapján most majd lesz pár XD

Nessa - 2010. 10. 07. 19:08

Nem bírom a nagypapát, de azért egy jó pillanat neki is jutott.
“It’s a boy. Sometimes.” Amúgy édes volt mindkét baba^^

Fú eldöntöttem, hogy nem nézek sneak peekeket, de nem bírtam ki, és bár tetszett, megint csak megbántam. Most miért csinálják azt, hogy a legjobb/legérdekesebb jeleneteket lövik le előre? Vagy ez eddig is szokás volt, csak nekem nem tűnt fel?

mrredwing - 2010. 10. 08. 03:13

Bocsi Biohazard nem olvastam mindent el de az ötlet jó:)-illetve rosszfiúk nem volt egyenlő számomra Luciferrel….

mirelitkacsa - 2010. 10. 08. 07:52

Nessa: Egyébként most, hogy így mondod, tényleg ezt csinálják.

andus - 2010. 10. 08. 14:46

@Nessa: ez igaz, mindig így van, ezért raktam tiltólistára a sneek peekeket.

Bhaal - 2010. 10. 09. 04:56

Csak 3 betű: WTF???!!!

Már a legelején a visszatekintéses rész sz%r, amit eddig csak a premierben figyeltem, de itt olyan szinten rossz volt, bocsi, hogy egyszerűen nem!

Visszatért Cas és morcosabb, mint valaha, hogy a mennyben még mindig dúl a polgárháború. És miért is? Ja mert Rafael megint apokalipszist akar nyomni, mert az nagyon jó vagy mi a szösz.

Akartam kérdezni tavaly is, hogy akkor az angyalok nem is angyalok, hanem eltévedt Kriptoniak a Smallvilleből, és mind Clark unokatesói? Casti-El, Rafa-El?

Idáig még követtem, ez még ok. De amikor kiejtette a száján a Staff of Moses szavakat, komolyan azt hittem kikapcsolom a gépet, lefekszek aludni, és megpróbálom kitörölni a fejemből ezt a hetet. Az a bajom, hogy ez az egész nem illik szerintem a SupNat mitológiába! Olyan érzés, mintha a készítők nagyon nagyon túl akarnák szárnyalni az 5. évadot, azért dobálóznak megint ilyen apokalipszis, meg angyal szuper fegyverek a földön dolgokkal amikről még soha nem esett szó. Hát szerintem a fiúk elfogadtak volna egy-két ilyen fegyverkét a démonok, szörnyek, angyalok, meg persze Lucifer ellen! Egyszerűen az egész baromi erőltetettnek hat.

De persze voltak jó dolgok is. Pl megint olyan szinten guszta a sorozat hogy azt hittem hányok:D. Szöcskék a fejben! Sam Dean piszkálódás szintén megvolt, és Cas is mindig vicces. Ja meg Newton a Fringeből!

A legpozitívabb esemény az az utolsó 5 perc, ahol Deannek is feltűnik hogy Sam tényleg megváltozott, tényleg van valami a háttérben, és nem csak a sorozat lett olyan fos hogy már rá se lehet ismerni a karakterekre:D!

Rész legyen egy 6/10 sajna, de biztos lesz jobb majd. De ha még több ilyen mitológiaromboló rész lesz akkor feladom, komolyan! Térjenek vissza a sima monster-of-the-weekre!

Nellas - 2010. 10. 09. 10:48

Bhaal: Nem igazán tudom, értem-e mire célzol, az angyalnevek végződésével, de az -el végződés általános az angyaloknál a Bibliában, ami azt hiszem, valami isteni dolgot jelent, és azért van a legtöbb angyalnak ilyen neve (Michael, Uriel, Castiel, Rafael, Gábriel, és Lucifer eredeti neve is Hélél/Szamael volt.) Szóval ezt nem Kripkéék találták ki.

Szerintem egész jó volt a rész, örülök Cas visszatértének, tetszik Balthazar is :) Asszem Rafael és a szörnyalfák lesznek az új évad főszálai, és ez tulajdonképpen elég jó irány. Végülis az egész angyalos/mennyországos dolog mellet nem lehet már elmenni csak úgy szó nélkül, bármit ígértek is a készítők, ha az előző évadokban ekkora jelentőségük volt.

KG - 2010. 10. 09. 12:19

vicc az egész.
amikor a srác úgy tartotta mózes botjának egy részét, mint egy pisztolt, azt hittem beszarok a röhögéstől.
legközelebb valaki poszeidón szigonyával fog hadonászni?

mcs - 2010. 10. 09. 12:35

Egy kis DEJA VU érzésem van, mintha tavaly is így kezdtétek volna a kritizálást, hogy ez nem jó így az nem jó úgy, de a végén csak meg lett nézve az 5. évad. Vegyes érzelmekkel vagyok, én is még az előző évad hatása alatt állok, de azért várjunk már kicsit mielőtt teljesen lehuzuk ezt az évadot, csak most kezdték és nem azért, de ez a rész szerintem határozottan jobb volt az elsőnél. Sőt valahogy pörgött az egész. Alíg volt benne megállás.
Lehet csak én vagyok vele így, de nekem tetszett ez a rész és már kint van a következő 3 rész előzetese is, úgyhogy én kíváncsian várom a folytatást :)

montanosz - 2010. 10. 09. 12:40

angyal nevekhez:
azért van -el mert Isten egyik neve Él. és hát ugye sumer eredetű ahonnan ábrahám kivándorolt,jelentése “Isten”

S0m30n3 - 2010. 10. 09. 12:52

Nekem ez a rész nagyon tetszett… 8/10. Volt Castiel is, meg a Fringe-es csávó is. Új sztorira kíváncsi vagyok. Sam kocsiját pedig sajnálom.:S

r3ynardthefox - 2010. 10. 09. 14:36

nekem teccik ez a staffos téma, lehet csak mert eszembe jutatta assassin’s creed 2őt. :D mindig volt h új mitologiákat hoztak be, nem értem mi a baj ezzel a szállal, sztem ez a biblai ereklyék dolog egész jól elsülhet, érdekel a folytatás és ez a rész is nagyon jó volt. noemeg nem tom még mi lesz az alphákkal sem.

mirelitkacsa - 2010. 10. 09. 15:10

mcs: Teljes mértékig egyetértek. Nincs is mit hozzáfűzni, max annyit, hogy ezt a Castielt valahogy mindig is jobban bírtam. Na jó, talán a részeg Cas volt még jó.
A Raphaeles szál miatt azon filóztam, hogy ha Isten visszahozta Cast, akkor ennyi erővel Gabrielt is visszahozhatná, nem? *Reménykedik :)*

tadimo - 2010. 10. 09. 22:55

Mintha Tim Kring érzett volna rá a sorozat filinges zenéire… Azok is nagyon hiányoznak.

tadimo - 2010. 10. 09. 23:19

meg ez az izomfitogtatás, Castiel beszédstilusa, gyenge ZENE, poénok…

Nikki - 2010. 10. 09. 23:37

Mélyről indítottam, amikor az első részt nagyon lehúztam, azóta örül a lelkem, mert eddig minden résszel egyre több pozitívumot tudtam mondani.
Azt kell mondanom, ez egy jó rész volt, visszakaptuk Cast, Sam kocsija amit annyira nem bírtam tönkrement (éljen!!).
Ez a 40 perc csak úgy elszállt, pörgős volt, érdekes volt.
Muszáj dícsérjem, mert végre megtehetem, a 2ik rész se volt az igazi és ez se az, de határozottan jó volt és legtöbbször végig mosolyogtam (helyenként vigyorogtam :D), mint ahogy most is, miközben írok.
Meg kell mondjam (és remélem nem sietem el), hogy megkönnyebbültem, mert úgy érzem, nem fogják ezt elszúrni, s csak egyre jobb lesz.
Tudom, hogy most kicsit elkapott ez a lelkesedés, de hát hogy a francba ne, amikor esély van rá, hogy visszakapom a nagy kedvencem :D

Dareia - 2010. 10. 10. 14:57

Oké, látom, én vagyok az egyetlen, aki a mostani részen képest volt szétunni az agyát. Szóval úgy döntöttem, nem állok neki fanyalogni, mert egyébként sem tudom, mi volt a bajom. Viszont azt elmondom, hogy az valóban leírhatatlan élményt nyújtott, mikor megláttam, hogy Sam kocsijának annyi. A sneak peekekről annyit, hogy én örülük, hogy megnéztem, mert így van miért reménykednem. És mint már annyiszor mondtam, a Supnattel a végsőkig kitartok, bármi legyen is.

Nusi - 2010. 10. 10. 15:26

Én is a többséggel vagyok, részről részre egyre jobb. A mostani harmadik részben voltak tökjó poénok, Castiel, meg egy kis angyalharc és csupa undorító halál.
“Don’t you guys put away your toys?”
“I think we can rule Moses out as a suspect.”
:)jó volt:)

lostgab - 2010. 10. 10. 17:10

Úgy látszik ez a pozitívuma annak, hogy az évadnyitó után olyan csalódott voltam, hogy legszívesebben elsirattam volna, az egyik legnagyobb kedvenccé vált sorozatomat. A csalódottságomból adódó feszültségemet itt vezettem le, egy ultrahosszú komment segítségével. A kommentet visszaolvasva nem túloztam az első résszel kapcsolatban (szerintem), viszont azt muszáj leírnom, hogy részről-részre egyre jobb lesz. A poénok nekem a régi részeket idézik (most is Dean remekelt: Were you racing me? No, I was kicking your ass! – ezen behaltam:D). Na és ahogy Sam kocsija tropára ment :D
A sztori is tetszik, és szerintem egyáltalán nem rondítanak bele az eddigi mitológiába. Emlékszem, elképzelhetetlen lett volna, hogy létezzenek angyalok, majd a 4-5. évadok szerves részeivé lettek. Most ugyanez a helyzet a régi tárgyakkal. Az meg, hogy miért nem állították meg az apokalipszist velük? Gabriel mondta még az 5. évadban, hogy az náluk kb. az a vasárnapi ebéd. Na meg, ha valaki használná őket tutira lenne (nem is egy) angyal, aki nem akarna többet “apuci” ugráltatásának megfelelni, és Isten ellen fordulna. Lényeg nem magyarázom tovább a bizonyítványt, csak így tovább. Nyilván nem múlják felül az 5. évadot, de az első simán. (Ott is voltak azért részek, amikor a fejemet fogtam. Pl. a nő férje halott, épp egy traumán van túl, és simán lekapta Deant – az sem túl logikus.) Annak meg külön örülök, hogy Dean végre elkezdett foglalkozni Sam különös viselkedésével.
Remélem nem előre iszok a medve bőrére, de mégiscsak a SupNatról beszélünk, úgyhogy én bízok a legjobbakban :)

Jade - 2010. 10. 10. 17:22

A rész jobb volt mint az első kettő, volt benne minden, de főleg akció, ami nagyon bejött! (természetesen a meztelen férfi felsőtesteket se hanyagoljuk el csajok :oops: )
Sam, valóban nem Sam és most már nagyon szeretném tudni mi történt vele a ketrecben, már azon is gondolkoztam, hogy Lucifer benne maradt, de ezt igazából mégis kizárnám. Mi van, ha Michael beleszállt? tudom ez egy elég vad teória, de ki tudja?
Örültem, hogy a Campellek most nem voltak benne, de arra a szálra is kíváncsi lennék. Nagypapi vajon kinek gyűjtögeti az alphákat. Olvastam, hogy sokan Crowleyt gondolják mögé, de ezt valahogyan én nem tartom helyesnek. Hallottam egy másik teóriát is, ami sokkal inkább kézenfekvő lenne… És erre igazából nem is gondoltam. Mi van ha a szálakat a háttérben Sam mozgatja? Ő az aki gyűjtögeti a szörnyeket a nagypapival? Vad gondolatok ezek is, de reálisabbnak gondolom őket. Nem én találtam ki ezt, de nagyon örülnék, és izgalmasnak találnám, ha Sam állna a háttérben. Oka is lenne rá, ha belegondol az ember. De ezt vitassuk meg később.
A részben tetszett Dean, amikor ismét apaszerepben volt és Bennel beszélt. (Wendigo álarc hatalams flash!) Sam ott is elég fura volt, mint az egész részben. Egészen biztosan baromság, de amikor Cas mondta hogy emberi vérre van szüksége rögtön Deant kapta elő… vajon miért? Ok, gondolom mert ő volt hozzá közelebb. Vagy mégsem? Mi van, ha Cas érzi, hogy Sam nem teljesen “human”? Elhiszem neki, hogy fogalma sincs arról, hogyan került ki a ketrecből, de van egy olyan érzésem, hogy Sam talán ezt is tudja és hazudik. Nekem bejön Jared játéka, mert valóban hozza ezt a furcsa nem Sam Samet. És érezhető a feszültség körülötte. Dean is érzi és ez zavarja őt. Kit nem? :D
Cas igazából most tök jó fej volt. Nem vagyok nagy Cas hívő, sőt…, de most tetszett ahogy keménykedett! Baltazar nekem bejött, remélem még viszont látjuk őt. Rafael pedig ezzel a legyen Apokalipszis dumával nem tetszik, de valahol megértem, ha már egyszer meg van írva… Ok, sokan azt gondolják, hogy lerágott csont ez az ismét Apokalipszis szöveg és lehet benne valami, de várjuk meg mit akarnak kihozni ebből. Még jól is elsülhet a dolog. sok nyitott kérdést tettek most az arcunkba és egyenlőre semmire sem kaptunk választ még. Ha ilyen akciódús marad a sori én élvezni fogom a továbbiakban is.
Egyedül a zenéket hiányolom. :| :|
A rajongók a végén pedig megkapták amire vágytak, a két tesó együtt nyomul az Impalában, Sam kocsija totálkár. :D De a végén az a beszélgetés elég kemény volt. Sam belátja hogy nem Sam többé és ezt Dean nehezen viseli. Főleg amikor a kínzásról beszélnek… hát érdekes. Mintha kicsit felcserélődtek volna a szerepek, de Sam mégsem olyan mint Dean volt hajdanán, sokkal gonoszabb? Vagy nem is tudom, hogyan fogalmazzam meg. Az a gyerek kínzós dolog is….hmmm… Mi van veled Sam? Vagy ki is vagy te? Ezt Dean is nagyon szeretné tudni, azt hiszem!
A lényeg, hogy bejövős volt és tetszik ez az ismételt bibliai vonulat, ha jól csinálják, király lesz!
Várom a következő részt, amit Jensen rendezett! Nagyon kíváncsi leszek rá! És Bobby lesz a főszereplő! Yupieeeeeeeeeeee!

jujj. - 2010. 10. 10. 18:01

Nekem is nagyon tetszett a rész, örültem hogy Cas visszatért, voltak poénok, Baltazar nagy arc volt, meg milyen undorító halálok voltak már, te jó ég XD
Engem Sam viselkedése irritál (ahogy beszél, amiket csinál, ahogy a végén mondta Deannek, hogy hát Deant lehet megviselte a pokol, de hát ő nem Dean stb,stb…), és nagyon örülnék neki, ha végre kiderülne, hogy mi is van vele…

Psy - 2010. 10. 10. 18:35

Engem ott megvettek kilóra, amikor a Sam erősített :D
de viccel félretéve, én nem unatkoztam, bár voltak már ennél jobb részek is, de sokkal rosszabbak is. Várom a folytatást, mit hoznak ki a Sammy féle megváltozásból.

Desmond Wallace - 2010. 10. 10. 18:58

Nekem ez még mindig nem az igaz. Van persze fejlődés a premierhez képest, de nagyon lassan javul a dolog. Ez így még mindig csak 6/10.

las - 2010. 10. 10. 21:50

húúú nekem nagyontetszett, sima 8perc10. :)) jó ez a fegyveres dolog, meg balthazar (vagyhogy kell írni a nevét) is jó karakter lett, cas meg hozta a formáját :))

Conquistador - 2010. 10. 10. 21:51

nem volt rossz rész, bár előző jobban tetszett. csak azt nem értem, h az előre bejelentett apokalipszis témabefejezés után mi ez az angyalos dolog megint, furán hat ez így.

mib82 - 2010. 10. 10. 23:22

Én csak azt nem értem, hogy Baltazárat már a 4. évadban kinyírták! Arról meg nem esett még szó, hogy őt esetleg visszahozták volna, de mindegy lehet, hogy csak megint én látom ezt máshogy!
A csipkelődések azok tényleg jók voltak ebben a részben, pl.: mennyi kilométer is van az impalában?

spedway - 2010. 10. 11. 00:12

A harmadik szuper rész volt, egyre jobb az évad, Cas ütős volt, poénok minden, a sztori bejön. Örülök hogy folytatódik a Supernatural! :)

Bagosz - 2010. 10. 11. 08:59

8/10

Zolecs - 2010. 10. 11. 11:10

mintha arról lett volna szó hogy ejtik az angyalos témát,mostmeg kitalálják ezt a baromságot hogy raffael megint apokalipszisezni akar?
végre örültem hogy jobban fog tetszeni a 6.évad
de ilyen fos rész után már kételkedem.
hagyják már az angyalokat meg az apokalipszist könyörgöm!!!!

6×02: 10/8
6×01: 10/7
6×03: 10/5

Balika88 - 2010. 10. 11. 15:10

hááát, szerintem ez még mindig gyenge volt sajnos…bízok a jobb folytatásban…a 2. rész szerintem jobb volt :-)

yosha - 2010. 10. 12. 12:54

Nem volt rossz, de még mindig nem tudok elvonatkoztatni a “ezt muszáj” érzésről, mintha már az utolso utáni bőrpillét nyuznák a sorozatrol.
Megvolt a felütés, ismét epizodikus vadászatok lesznek, erre meg megint az apokalipszis téma.
Remélem az irók tudják mit akarnak, mert ezt igy eddig hiába bolygatták meg, hullámozo szinvonallal senki nem fog maradni.

Nomeg Cas poénjai, hogy huude kellettek már. ejnye. nem erről kellene szolnia, hogy mikor nem tudnak normálisan elstartoltatni egy évadot, akkor bedobják castielt meg majd crowleyt, akik kvára nem uj szálak. Ha már akkora közönségkedvenc Cas, miért nem csináltak a Ghostfacers helyett egy castiel spinoffot, ahol az angyalsrác a földön mászkálna és néha hülye helyzetekbe kerülne, vagy teszem azt csak egy sarki hotdogárussal eszmecserélne.

“Én csak azt nem értem, hogy Baltazárat már a 4. évadban kinyírták!”

Mikor?

Nomeg Casnek mikor emberi vér kellett, azért lehetett Dean a megfejtés, mert sam gyerekkora óta démonvérrel fertőzött.

hetes - 2010. 10. 12. 14:48

Jó volt,sok poén, végre Cas is megjött és szerintem sem vad elképzelés,hogy Michael Sam testében jött ki….sose lehet tudni:D

Nikki - 2010. 10. 12. 23:36

@Jade
Egész érdekes dolgokat írogattál ide, amikor embervérre volt szükség, nekem is feltűnt, h Deant választotta, mondtam is magamban, h nana…Raffaelt meg sose bírtam…lehetne a következő akit kinyírnak :P

@Zolecs
Le is zárták részben, de az előzményeket tekintve szerintem teljesen nem lehet. Raffael meg csak akar, de nem fog összejönni neki. Úgy gondolom, hogy nem lesz olyan sok szó erről, de pár rész biztos fog erről is szólni.

@yosha
Hullámzott azért az 5ik évadban is a színvonal, mégis maradtunk :)
Ez mégiscsak a SN, 5 évaddal a háta a mögött, a nulláról nem lehet kezdeni, mindig is voltak olyan szálak, amelyeket újra felvettek a múltból.
Kedvelem Cast és Crowleyt, (ráadásul őket elő lehet venni, hisz nem haltak meg ^^), mert elég sokan szeretik őket.
“Ha már akkora közönségkedvenc Cas, miért nem csináltak a Ghostfacers helyett egy castiel spinoffot, ahol az angyalsrác a földön mászkálna és néha hülye helyzetekbe kerülne, vagy teszem azt csak egy sarki hotdogárussal eszmecserélne.”
– mert ez így senkit nem érdekelne, Cas itt jó, a tesókkal
“mert sam gyerekkora óta démonvérrel fertőzött”
– lehet tévedek, de szerintem attól még ember

Bensan - 2010. 10. 13. 02:21

igen egyetértek az évad eleji kritikákról. Teljesen ugyanez volt még az 1. évadnál is azért is cancel-elték mert gondolták szar lesz.(megjegyezném nekem az első 2 rész óta a kedvenc sorozatom!)
Most is ugyanez van én azt tudom mondani hogy nézzetek utána vagy figyeljetek oda a dolgokra mielőtt olyan kritikákat írtok ami vagy nem helyénvaló vagy faszság:D
nem lett tul jo az évadnyitó de egyre jobb lesz tuti.Meg meglátjuk Jensen mit hoz ki a 4. részből.

mirelitkacsa - 2010. 10. 16. 09:27

Na, kíváncsi leszek ennél a résznél ki-mibe köt majd bele. Szerintem rohadt jó volt, és külön piros pont, hogy nem feledkeztek meg Dean enyhe fóbiájáról XD

Nellas - 2010. 10. 16. 10:32

Ez egy nagyon jó rész volt! Szeretem Crowley és Bobby civódásait, és szerintem baromi jól megrendezte Jensen az epizódot. Örülök, hogy betekinthettünk Bobby mindennapjaiba, abba, hogy állandóan készenlétben áll a telefonok mellett. Annyira apa-fiú dolog volt, ahogy leoltotta őket, és ahogy aztán Sam és Dean fülüket-farkukat behúzva tették, amit tenniük kellett :)
Aranyos volt. Sam nagyon ellenkezett, hogy elégessék Crowley csontjait, ez egyrészt jó, mert nem akartam volna, hogy így végezze szegény, másrészt már megint gyanús, mert már megint Sam és a pokolbéli démonok közti kapcsolatra utal.
Na, nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz ebből.
A jövő heti rész meg várós :)

Jade - 2010. 10. 16. 10:47

Szerintem állat rész volt! Imádom Bobbyt! Úgy volt jó az egész, ahogy volt! És gratula Jensennek a rendezését!

jujj. - 2010. 10. 16. 11:40

Eszméletlenül élveztem, de tényleg. :D És megint nem csalódtam zene fronton. Akárhányszor zenét választanak a sorozatba,nekem mindig nagyon átjön :D Bobbyt és Crowleyt pedig eddig is nagyon kedveltem, örültem, hogy most kicsit rajtuk volt a hangsúly. Jensennek pedig graulálok én is :]
A vége meg haláli volt. Dean a kocsiban. Jobb oldalon. És megint előkerült a repülési fóbiája XD

Nessa - 2010. 10. 16. 12:55

Bobby^^ Áhh, jó rész volt, grat Jensennek a rendezéshez. :) Kár, hogy a kapcsolata a szomszéd nővel így végezte xD
Drag me to hell xD egy pillanatra azt hittem, hogy Crowley küldte, hogy egy kicsit szórakozzon vele vagy ilyesmi.

“Annyira apa-fiú dolog volt, ahogy leoltotta őket, és ahogy aztán Sam és Dean fülüket-farkukat behúzva tették, amit tenniük kellett :)”
igeen, ezzel nagyon egyetértek^^

Én is nagyon várom a jövő heti részt. Megnéztem a promót, és el nem tudom képzelni, hogy jönnek ki ebből, de érdekes lesz, az biztos O.o

mirelitkacsa - 2010. 10. 16. 13:24

Apropó promo. kéne egy kis segítség. Nem tud valaki linket ahhoz a képhez, ami a promok végén van? Kéne háttérképnek :)

IV. Béla - 2010. 10. 16. 13:52

Az első rész összecsapott volt, a másodikban, meg a harmadikban mintha elindult volna valami.
Erre ez most megint olyan volt, hogy.. igaz, hogy hamar eltelt ez a negyven perc, de ebben a sztoriban sokkal több volt. Egy “Bobby lelke”-sztori nem egy részt érdemelt volna szerintem.
Az mondjuk nagyon jópofa volt, amikor Bobby angol (ez nem skót) akcentussal beszélt. :)

Nessa - 2010. 10. 16. 15:37

Ja amúgy kifejezetten érdekes volt lázni egy olyan részt, ahol Winchesterék csak mellékszereplők voltak. Szeretem őket nagyon, de attól még jó volt így :)

Nessa - 2010. 10. 16. 15:38

*látni. már gépelni se tudok…

jujj. - 2010. 10. 16. 15:42

Nessa: Én is így voltam vele… Hallottam, hogy ez inkább Bobby centrikus rész lesz és azt hittem furcsább lesz, de egyáltalán nem bánom, mert nagyon jól megoldották :]

Bhaal - 2010. 10. 16. 16:17

Hát nem is tudom!

Ok csak viccelek! Baromi jó rész, baromi jó zenékkel, és Bobbyval!

Jensen Ackles látszik már egy ideje supnatozik, mert a hangulat nagyon megvolt, úgyhogy a kicsit gyengécske, vagy furcsa első 3 rész után ez a rész 9/10! Hajrá!

Khes - 2010. 10. 16. 21:35

Teljesen jó volt, és még a “főszál is haladt”, ugye mostmár bizonyítást nyert, hogy összevissza vannak azok a teremtmények, amik országokhoz kötődnek. Alakul ez lassan :-)

Hor1 - 2010. 10. 17. 00:06

Na végre egy igazán jó rész. Nem nagyon kötnék bele semmibe, élveztem végig.

Petesilver - 2010. 10. 17. 01:37

ha valakinek tetszett a betétdal, akkor itt van: http://www.youtube.com/watch?v=Tw5LaEzEcJw&feature=player_embedded

mcs - 2010. 10. 17. 12:33

Tényleg jó rész volt! Le a kalappal Jensen előtt,
jó kis részt hozott össze!
Én is Nellassal értek egyet Samnek és Crowleynak van valami közös a múltjában :( Még azt is el tudom képzelni, hogy Crowley hozta ki a ketrecből, ha már úgy is ő lett a főnök lent. Alakul a főszál.

KisDee - 2010. 10. 17. 14:04

Nagyon állat rész!!!

Nikki - 2010. 10. 18. 16:56

Jól alakul ez, tetszett amit összehozott Jensen, bár féltem tőle, hogy nem fog tetszeni, mert a tesók keveset fognak szerepelni benne, de nem, nagyon jól meg lett csinálva.
Furcsálltam Sam ellenkezését, s bár én sem szeretném ha Crowley meghalna, de az lett volna a logikus, ha elégetik a csontjait. Régen ezt csinálták volna. Amúgy most látom miért jó Crowleynak, ha Luci a ketrecben van, hisz ő a king :D
Egyszóval elégedett vagyok a “Bobby napja” c. epizóddal :)

froz - 2010. 10. 18. 17:44

ááá végre valami visszaköszönt a régi évadokból ez a jó :D

Daneee - 2010. 10. 18. 22:36

Ez a Bobbyközpontú rész nagyon jó volt. Rufust simán elviselném állandó szereplőnek.

Evian - 2010. 10. 19. 10:44

Nah, végre a régebbi évadokat idéző feeling.
Jó kis rész volt, Sam-Crowley “románc” nekem is eszembe jutott, főleg, amikor a temetőben egymásra néztek: “Nem kell megvédened!”.
Poénok, rendezés, felépítés 5-ös.
A jövő heti rész meg szintén nagyon várós már :)

slodo - 2010. 10. 19. 11:50

daneee: jaja, rufus hozzácsapódna bobbyhoz és egymást oltogatnák rendszeresen, az mennyire zseniális lenne már

yosha - 2010. 10. 20. 09:09

Lehetséges verzió az hogy Sam lett odalent a pokol ura valahogy, Crowleyt kinevezte utódnak mikor ugy döntött inkább feljön. Valami ilyesmiért lehetett köztük a temetős jelenet meg az hogy Sam megkímélte (Deal is a deal) módon, hisz pont ő az aki még egy ilyen üzlet után is kifüstölt egy keresztúti démont, nomeg Crowleyt is simán ki akarta nyirni mikor az átadta a coltot nekik. Ez több volt mint furcsa-

Jade - 2010. 10. 23. 08:35

A 6.rész nekem nagyon tetszett! A Twilight kiparodizálása nagyon ott volt. És sikerült beletennie a készítőknek egy rohadt nagy WTF pillanatot! Sam… mi a túró van Sammel? A következő rész igen érdekesnek tűnik, itt az előzetes:

http://www.youtube.com/watch?v=IPWRbmxFimQ

Remélem hogy jövő pénteken némi választ kapunk Sam viselkedésére, ami több mint furcsa.

Nessa - 2010. 10. 23. 10:45

huhh, ez érdekes volt, az elején nagyon kellett röhögnöm… Robert… Kristen xD ennél egyértelműbben nem is csinálhatták volna :D
de Sam… tudtam, hogy valami nem oké, de ez most egy kicsit összetörte a lelkivilágomat =( remélem, hogy majd egyszer azért minden rendbe jön, ha nem is mostanában…

spoiler

a következő részből az eddigi infók alapján biztos sok dolgot meg fogunk tudni, mivel Dean akármit kérdez, megkapja az igazságot… félek, hogy mi derül ki, de azért alig várom, hogy megtudjam. meg úgy egyáltalán kíváncsi vagyok rá, hogy ki mit fog neki elmondani.

mirelitkacsa - 2010. 10. 23. 20:08

Ez hatalmas volt. Főleg amikor átkutatták a csaj szobáját XD
Sam: Vampires?
Dean: These aren’t vampires, man… these are douchebags.
Egyébként Sam tényleg baromi gyanús, viszont valamilyen oknál fogva ahogy egyre gyanúsabb lesz, úgy egyre jobban bírom :D
A következő rész promoja meg… ááá, messze még a szombat reggel.

Jade - 2010. 10. 23. 21:11

Az első rész után leírtam itt és most azt hisze ismét leírom, mert még mindig tartom magam ehhez…

SPOILER:

Sam az Alfa aki mozgatja a szálakat, kezd teljesen egyértelmű lenni a számomra… Bár az első rész után is ez körvonalazódott. Ő mozgatja a szálakat a háttérben

SPOILER vége

De ha nem, akkor nem is izgalmas… :)

Jade - 2010. 10. 23. 21:12

Bocs, akkor is izgalmas. Rosszul írtam! :)

Nikki - 2010. 10. 23. 21:14

Jó volt az eleje, vigyorogtam is rajta rendesen :D A sok apró részlet, meg utalás az Alkonyatra…
Sam: az elmúlt évadok során világossá vált, h nagyon nem szeretem, de ezt már többször is mondtam. Hagyta, h megfertőzzék Deant, és az a félmosoly vagy mi…ráadásul a Samuellel folytatott párbeszédből úgy tűnt, h az öreggel nincs is gond, csak Sammel. Dean érezte, h gond van, most legalább már biztosan tudja.
Várom a következő részt, csak derüljenek ki a dolgok. I can handle the truth! ^^

Nikki - 2010. 10. 23. 21:20

@Jade
Mivel te írtad, gondolom kell, úgyh

SPOILER

Sam, mint Alfa? De melyik? Ezt hogy értetted? Mert ahogy én látom, minden szörnyfajtának van 1-1 külön “apja”. Az alakváltóhoz volt is szerencsénk.

SPOILER vége

Jade - 2010. 10. 23. 21:28

Nikki:

SPOILER:

Azaz alfa aki mindent mozgat, a többi alfát is a “fő” alfa mozgatja. szerintem… és az Sam. Szerintem neki gyűjtik össze a többit…:)

SPOILR vége

Tatala - 2010. 10. 24. 12:39

Nekem meg abból kezd elegem lenni, hogyha valaki elkap valamilyen “vírust” (1. rész – djinn, 5. rész – vámpírkór), akkor előugrik Campbell papa és hozza a gyógymódot. Nekem Sammy már az 1. részben gyanús lett, mikor először találkozott Dean-nel, az a mosoly mindent elárult :) Jared JÓ SZÍNÉSZ!!
Az a verzió, hogy Crowley-nak Sam átadta a Pokol irányítását, hogy feljöhessen Földre kicsit garázdálkodni, tetszik. De hogy ő irányítgassa/gyűjtögesse az Alfákat, szerintem nem igaz.
Majd mgelátjuk:)

Nessa - 2010. 10. 24. 13:04

Angol oldalakon népszerű teória, miszerint Sam azért változott meg ennyire, mert elvesztette a lelkét, vagy annak egy részét. Hogy hogyan, arról megoszlanak a vélemények. Valaki szerint a pokolból kijövetelkor vesztette el, más szerint eladta az angyaloknak valamiért.
én egyiket sem tartom valószínűnek, de ötletnek érdekes.

S0m30n3 - 2010. 10. 24. 13:07

Szerintem szar rész volt ez a vámpíros.. de lehet, hogy csak azért, mert nem láttam twilightot… bár osztálytársam látta, és szerinte is szar volt ez a rész…

Jade - 2010. 10. 24. 13:14

Ehhez a részhez szerintem nem volt szükséges látni a Twilightot, inkább csak a nevek miatt volt vicces. Szerintem.

Nikki - 2010. 10. 24. 13:44

@Nessa
Valóban érdekes elmélet, még tetszene is.

@Jade
Értem már :) de nem szeretném ha így lenne…

greg gavin - 2010. 10. 24. 15:31

azért engem már az évad eleje óta nem hagy nyugodni egy dolog. H került ki Sam Luci ketrecéből. Abból a ketrecből amit elvileg se angyal se pedig legüberbrutálabb démon(lilith,YED) nem tudott kinyitni csak 66 pecsét feltörésével. Erre Sam rekord idő alatt ujra szabad és Cas szerint nem az egyetlen lehetséges opcio Isten hozzta ki.

mirelitkacsa - 2010. 10. 24. 15:37

Szegény kicsi Cas szerint mindenre apuci a megoldás. Mindig reménykedik, hogy most jófej lesz, de aztán mindig csalódik :(

SPOILER

Amúgy most találtam egy elég érdekes teóriát a CW fórumon: Sam tulajdonképpen nem (csak) Sam, hanem Gabriel (is). Szerintem azért ez így egy kicsit meredek :D

SPOILER vége

Nessa - 2010. 10. 24. 16:47

@mirelitkacsa

spoiler

nem meredekebb, mint az, hogy megszállta Mihály, vagy az, hogy azért viselkedik olyan kicsit tudathasadásosan, mert ugye Adam és ő is beestek a ketrecbe, de az ő teste a démonvér miatt kibírta, Adamé nem, és úgy jött vissza, hogy Adam is benne van :D

Arky - 2010. 10. 24. 17:05

most néztem meg és én is arra jutottam, hogy Sam is valamelyik faj “alfája”. Az igazi Sam még mindig a ketrecben van, ez az alfa átvette a helyét, visszahozta a nagyapát, átveri Deant és próbál keresztbe tenni a segítségükel a többi alfának, mert valamilyen fajok közötti háború készülődik, amire sereget gyüjt mindenki. Azért nem vették még észre hogy nem ő az igazi, mert mint láttuk az alfák sokkal erősebbek a többinél, egyszerűen nem hat rájuk az ami az utódokra(pl alakváltót nem tudták elkábítani)

Jozso - 2010. 10. 24. 17:37

Nagyon jó kis rész volt megint.

Apropó, nem kéne megváltoztatni a kibeszélő címét? A “de minek?” már egy kicsit bosszantó a sok jó epizód után.. :)

lunatica - 2010. 10. 24. 18:32

Szarokrá. Az eredeti Sam-et akarom!

greg gavin - 2010. 10. 24. 18:56

h Sam az egyik faj alfája, hm ez magyarázná h jött ki a ketrecből ugyhogy kis sem jött. Nekem ez sokkal elfogadthatóbb mint h telibe sz*rjuk az eddigi szabályokat(66 pecsét) viszont ha így van akkor remélem h kiszabadítják a kisebbik Wnchastert

mirelitkacsa - 2010. 10. 24. 19:28

@Nessa:

SPOILER

De Gabriel nem ilyen. Nincs édesség? Viccelődés? Ugyan már, tud komoly lenni és a tény, hogy Lucifer megpróbálta megölni, tuti nagy trauma volt, ez biztos. Viszont akkor se hiszem, hogy volt olyan hülye, ostoba és barom, hogy ne legyen óvatos. Csak tisztában volt vele, hogy Lucifer erősebb. (Támogatom azt az elméletet, hogy még él, csak megint tanúvédelmi programot szervezett magának.)

lostgab - 2010. 10. 24. 21:35

Huhh, ez a rész nem volt semmi. Az elejét szó szerint végigröhögtem (bár lehet, hogy csak azért mert még a mánia elején én is imádtam a könyveket) :D Kristen – Robert, aztán a tesók beszélgetése a csaj szobájában, kész voltam. :D
Viszont, mi a rák van Sammel? Mikor azt mutatták, ahogy végignézi Dean átváltoztatását, annyira tudtam, hogy van gyógymódjuk ellene. Kapásból az ugrott be, hogy megtalálták nagypapival az ellenszert, csak még nem volt kin tesztelni. Mint később kiderült, már régebben találták fel, és ugye nagypapi már dumált is Sammel róla. Na de akkor miért tagadta le később, hogy tudta, hogy létezik a cucc? Sam arckifejezése mindent elárult mindkét jelenetnél, márpedig Jared nem egy béna színész. Nagyon kíváncsi vagyok mit hozna ki ebből. Miért viselkedik így? Egyáltalán Sam tényleg Sam? Remélem azért a következő részekben kiderül valami róla, és nem csak a képzeletbeli listánkra rögzíthetjük a további furcsaságait…

Mistress - 2010. 10. 25. 12:35

Nekem az is furcsa volt, ahogy Sam rákérdezett arra, hogy Dean mit látott a fészekben. Szerintem nem a vámpírokra volt kíváncsi, hanem a látomásra.

Bagosz - 2010. 10. 25. 16:17

Most néztem meg.
Sam szerintem akkora kíméletlen,lelketlen vadász lett,hogy a bátyját is feláldozná a sikerért.
Az,hogy Ő a pokol ura,vagy hogy fő alfahím,nem hiszem.
A megoldást szerintem még egyikünk se találta ki.

las - 2010. 10. 25. 17:04

hát igen, nem biztos h kell mindenféle magyarázatot keresni, lehet h csak a pokolban eltöltött idő, ennyire megváltoztatta… de azért remélem nem így van ;)

hello93 - 2010. 10. 25. 18:23

Nem hinném hogy csak a pokol változtatta meg lesz itt más i.Bár lehet hogy ez idő alatt Luci tele beszélte a fejét.

Azt miért nem mutatták hogy Dean lefejezi a vámpírt?
Talán ők is beszélgettek valamiről amit Dean most titkol?

idiotapocs - 2010. 10. 26. 13:19

Élvezhető rész volt a mostani, mindenesetre úgy érzem már távolról sem én vagyok a célközönség(28férfi)… Izmos pucér felsőtestek, Twilight utalások. Rendesen szorítottam hogy minél több “Pattinson” oltás legyen benne és volt is, de nem elég :D Amúgy egy hardcore vámpíros szálat el tudtam volna viselni olyan formában hogy Dean vámpír marad és mondjuk arról szól az évad hogy így nyomják a monster of the week-et majd lezárásképp rájönnek az ellenszerre. Ez a kell a vámpír vére, 2 tojás meg 20 deka liszt ellenszer recept nekem kicsit nehezen befogadható, már-már jump the shark.

Mistress - 2010. 10. 26. 19:13

@idiotapocs: egyrészt szétröhögtem magam a nickeden másrészt tetszett ez a hasonlat: “Ez a kell a vámpír vére, 2 tojás meg 20 deka liszt ellenszer recept nekem kicsit nehezen befogadható, már-már jump the shark.”

nagyon találó

hererák - 2010. 10. 26. 19:31

nekem tetszett a rész, jó rész lesz a kövi is a promo alapján ;) :D

bn_volt - 2010. 10. 28. 09:40

szerintem Sam egy kis hujekocog

a 6. évad pedig határozottan felfelé ível minőség tekintetében

hererák - 2010. 10. 28. 14:56

200. (H)

várom már a kövii részt.: )

mirelitkacsa - 2010. 10. 30. 08:50

Dean nem hazudtolta meg önmagát (a lila ruhás nő XD). A rész megint jó volt, és igen, Sam megváltozott, és igen, ez elvárható azok után, amin átment, nem? Az ember nem szokott csak úgy poénkodni meg tréfákat űzni, miután kijött a ketrecből o.O
Egyébként csak én éreztem úgy, hogy a kürt jó lehetőség (lett volna) Gabe visszahozására? :)

Az előzetes alapján pedig megvan a nyertes – de ilyen spoilert ellőni. Ez fizikailag fájt, már-már RTL színvonal.

Nellas - 2010. 10. 30. 11:05

mirelitkacsa: én is most néztem meg a promót, és én általában nem akadok ki, ha már ott ellőnek valami nagy dolgot, de ez most tényleg nagy hiba volt.

A rész meg tetszett, végig feszültséggel teli volt, a Bobby-s részeken vigyorogtam egy jót, és aaaww, Dean a kedvence *.* Lisától nem vártam mást, ő egy őszinte csaj, szerintem lehet, hogy ennek a nagy részét akkor is elmondta volna, ha Dean nincs megátkozva. Casből kicsit keveset kaptunk, de hátha majd a következő részben :)

KG - 2010. 10. 30. 12:03

az első jó rész az évadban. ideje volt már.

S0m30n3 - 2010. 10. 30. 12:29

Na ez a rész nagyon tetszett, pedig az eddigieket elég laposaknak tartottam. Ezentúl ez legyen a minimum szint. :D

Nessa - 2010. 10. 30. 23:05

Nekem tetszett a rész, nem is ragoznám most.
Sam… újabban néha az jut róla eszembe, hogy olyan, mint egy vadászkutya. most is hogy megörült neki, hogy sikerült kiszednie a csajból az igazat… na most így leírva nem nagyon látszik az összefüggés, de mindegy, én értem, mire gondolok xD

Nikki - 2010. 10. 31. 00:57

Érdekes rész volt, még ha Sammyről nem is tudtuk meg az igazat. Mondjuk vártam is meg nem is. Igazából csak reméltem, h rá is hatni fog ez az átok, másfelől arra is gondoltam, h ő biztosan kivétel lesz, mert más. Amint kinyitotta a száját már éreztem/tudtam, h nem mond igazat. Szerintem Dean is érezte legbelül, h ez nem oké, csak szegény nagyon akarta hinni.
Kaptuk Lisaból is egy keveset, meg Casből is egy keveset…többet, többet belőle :D
Az utolsó pár perc nagyon ott volt, kérdés, lehet-e hinni Samnek. Ha nem érez semmit, akkor az nem egy rossz teória, h elvesztette a lelkét; de kérdem én, akkor mi is volt az a félmosoly? Így reagál az, aki nem érez semmit? Kétlem.
Amúgy meg tudnia kellene, azok alapján, amiken keresztülmentek Deannel, h mi a helyes, mit kell tennie, és mivel is tartozik a bátyjának.
Meg kell mondjam, h nem számítottam arra, h Dean ennyire megveri Samet, de nem az öcsit sajnáltam, szó se róla, csak a bátyó egy kicsit lerombolta magát a szememben. Bár ez asszem nem is így helyes, inkább maga a jelenet…nem tetszett. De nem tudom megmagyarázni miért, hisz ennél több szempontból is 1000x durvább dolgokat láttam, s mégsem volt gondom velük. No, majd lehet rájövök egyszer ^^

danonino - 2010. 10. 31. 01:33

Ne haragudjatok, de én belealudtam. Ez már nem az a Supernatural. Egyszerűen szar. :( De most már kitartok, ha már idáig nyomtam. De néha tényleg felmerül bennem, hogy minek?

Sokkal többet ki lehetett volna hozni a vámpíros dologból…

r3ynardthefox - 2010. 10. 31. 03:06

tényleg jó rész volt, dean sztem azt verte le az öcsin h elszakította lisa-éktól. promó pedig tényleg lelövi a lényeget(legalábbis nagy részét) de én még mindig alig várom(lehet még jobban is) a jövő szombatot.

carlos - 2010. 10. 31. 11:35

Vegre elindult az evad.Regi feeling megvolt,csak maradjon is sinen.

mirelitkacsa - 2010. 10. 31. 12:00

Nikki, most eszembe juttattad a “Cas megkeresi a kürtöt” jelenet. A jó öreg 4. évados feeling: Cas megjelenik, eltűnik, aztán megint megjelenik, és mindent harapófogóval kell kihúzni belőle :)

Nikki - 2010. 10. 31. 14:17

@mirelitkacsa
Hát igen, a jó öreg(?!) Cas :D Deannel mindig olyan jó ill sírva röhögős jeleneteket tudtak összehozni :D Nem tehetek róla, de sokkal jobban kedvelem már régóta Cast, mint Samet. Pedig emlékszem, régen nem tudtam eldönteni, h kit kedvelek jobban a tesók közül, aztán kialakult, h Dean a favorit, Sam meg lassan de biztosan átkerült a “nagyon nem szeretem” csoportba.

mirelitkacsa - 2010. 10. 31. 16:01

Nálam azért Sam most feljött az első helyre. Bírom a pszichopatákat, na.

Nikki - 2010. 10. 31. 17:19

Én is, csak őt nem (inkább Dex ^^)

khaos - 2010. 10. 31. 19:57

ha ilyen szépen lelőnek valamit a promóban akkor most örülök h sose nézem meg őket,így is sokszor kevés a 40 perc,ha még a promó lelövi a lényeget vagy belefutok egy spoilerbe akkor már szinte csak a várható poénok miatt nézem

Bagosz - 2010. 11. 02. 10:32

Az 5. évad utolsó jelenetében ,amikor Sam az utcáról nézte Deant, villogott a lámpa, tehát Sam démon.
Ez az uccsó rész szar volt, töltelék, nem derült ki semmi Samről, aki tényleg elég lapos lett Dean mellett.

Jade - 2010. 11. 04. 09:21
Nessa - 2010. 11. 04. 13:42

tényleg jók a plakátok :) bár én azt a glóriaszerűséget kicsit túlzásnak tartom. na meg a kígyót is, bár jól néz ki :D

Lilith - 2010. 11. 04. 23:33

Szintén régóta nagy rajongója vagyok a sorozatnak, nagyjából azóta nézem, hogy elkezdték adni Magyarországon is a tv-ben. Ez az évad eddig valahogy vesztett a varázsából. Nekem az a legnagyobb bajom vele idáig, hogy összecsapottnak érzem. Minden teljesen zavaros benne, mintha még a készítők se tudnák, hogy mivel hova akartak kilyukadni, csak beleraknak egy rakás olyan dolgot, ami talán jó lesz még egyszer valahova. Az eddigi évadokban mindig volt egy fő szál, amin elindult az évad ezt kicsit hiányolom, egyelőre inkább kaotikus, bár az utóbbi részek alapján már kezd derengedni valami kidolgozottság … látszik a fény a nagyon messzi távolban. Kérdések mindenesetre bőven vannak, ezért fogom folytatni a sorozatot, mert érdekel annyira hogy választ kapjak a kérdéseimre :)
Viszont vannak benne pozitív dolgok, ahogy érzékeltetik, hogy valami nem okés Sammel, a poénok is kezdenek jönni … a twilight-oltás kifejezetten tetszett :D
A plakátok meg nagyon jók, nálam a 2. nyert.

yosha - 2010. 11. 05. 09:32

talán ha azt csinálták volna, amit mondtak az előzetes interjúkban, hogy visszatérnek az epizodikus dolgokhoz és a két tesó megint midnenféle furcsa izékre vadászott volna, és ott lett volna valami átivelő, lehet jobb lenne.
A kaotikus sajnos nem a legjobb szo rá, a totál értelmetlen, na a 6. rész után ezt érzem.
Két testvér akik együtt megállitották az apokalipszist, nem igy kéne viselkedjen. Az egyik hülyének nézi a másikat, a másik meg péppé veri az arcát csak mert nem tetszik neki valami.
Samnek akkor miért kell annyira Dean, ha ő olyan jo vadász és annyira nem érez semmit? Nomeg hol vannak a pilotban értelmetlenül sokáig bemutatott campbellék? A sok ismeretlen szörnyről meg csak annyit láttunk eddig, hogy néha a főszál mellett elintéznek egyet ugy a háttérben.
Hiába minden, hisz a legérdekesebb dolog eddig az az, hogy mi is van Sammel, és hát nagyon nem ezt vártam átivelő szálnak. Megint ütik egymást a bratyók egy olyan sorozatban ahol a család a legfontosabb.
Sajnos a szivem fölött tetkóval lehet hogy átmegyek darára, vagy rosszabb…
Tudom hogy a fanatikusok ugyis be fognak erre szolni, de ez külön az én véleményem, csak akkor válaszolj rá kioktatoan, ha te ugy érzed hogy minden rendben van igy 6 rész után, és ez 100% nem fog a földbe állni.

mirelitkacsa - 2010. 11. 06. 08:46

Egy szó: Crowley!!! :) Örültem neki, mert még mindig jó arc.
Viszont Sam aranyos volt a végén a “jó, hát akkor fegyver elő és lelőjük nagypapit” mozdulattal XD

Nellas - 2010. 11. 06. 10:00

“What did he offer you? Girls, money, hair?” XD
Untam, untam, aztán megjött a Crowley és helyreállt a világ rendje :) Na jó, hazudok, már az alfával való beszélgetésnél kezdtem újra érdeklődni, de előtte még Cas sem tudott felcsigázni. Ó a Pokol Királya, annyira örülök, hogy van és még legyen is sokat-sokat!

jujj. - 2010. 11. 06. 11:07

Nekem tetszett a rész, végre kiderült h mivan Sammel, ki hozta őket vissza, miért is hiányzik Sam lelke (bár szerintem azért még Crowley is rejtegethet vmit, nem bízom benne + Grandpa sem tiszta teljesen…)
És én igazából nem szeretném, ha az évad végéig elhúznák a soulless Sam témát…

Nessa - 2010. 11. 06. 11:31

Én csak ezt a purgatóriumos dolgot nem értem. Mármint nem tudom, ők hogyan értelmezik, de amit én tanultam róla, az alapján ez a “szörnyek oda jutnak” dolog egyáltalán nem illik a képbe.

Az érdekel, hogy pontosan mit is jelent, hogy Crowley a Pokol királya. Meg mitől lett az.

És én is remélem, hogy Sam nem az évad végén kapja vissza a lelkét, mert ez így eléggé hangulatgyilkos.

Deant meg szeretem, de azért befejezhetné már Castiel utasítgatását, mert ennek se lesz jó vége.

Lestem egyet, mikor Sam gondolkodás nélkül lelőtte volna a nagypapit. Akit mellesleg csak egy gerinctelen alaknak tartok… Annak meg kifejezetten örülök, hogy Campbellék fogynak, mert semmi szükség rájuk szerintem, engem legalábbis csak idegeítenek.

S0m30n3 - 2010. 11. 06. 17:42

Na ez a rész tetszett… Végre kiderült egy-két dolog. Volt Castiel, meg Crowley is. Ez is plusz pont. Legjobb beszólás pedig Dean-től volt. “What did he offer you? Girls, money, hair?”

r3ynardthefox - 2010. 11. 06. 19:19

supnat nem mindig ragaszkodott a bibliai dolgokhoz, náluk ez a purgatórium ugynézki. plakátokon csak az zavar h mért sammy van elől, én is kisöccs vagyok, de supnat felállásban a nagytesót pártolom. :D vmi nagyon nagy baklövés kéne h kiábránduljak a sorozatból(talán ha bezúznák az impalát) amíg ez meg nem történik hétről hétre várom az új részt. :)

Biohazard - 2010. 11. 06. 20:53

Hat ez mar megint gyengus volt.

A napokban kezdtem ujranezni az egesz sorozatot, az elejetol es meg az elso evad eltulzo ripacskodasai es konnyes olelkezesei is odavernek ennek az evadnak. Olyan kiherelt Supernatural erzese van az egesznek. Ragozzak a nagy budos semmit, de ettol meg nagy budos semmi marad.

Az elso evad esetei tele voltak valos tortenetekre valo kiutalasokkal es mitikus atfedesekkel…ami ugye atment biblikus temaba es ugyancsak erdekesen. Most mar nincs semmi. Semmifele mogottes tartalom, csak valami szornyuseges, b-kategorias horror utanerzes. Pedig nagy kedvenc volt a sorozat :(

playboy - 2010. 11. 06. 23:06

Nekem kifejezetten tetszett ez az epizód.
Ez a purgatóriumos dolog szerintem logikus volt, elvégre ha meghal egy vámpír, alakváltó vagy egyéb csúnyaság, akkor nem kerülhet a pokolba, mert oda csak (volt)emberek kerülhetnek. Viszont ez a terjeszkedős dolog annyira nem jött be, azt hittem, hogy Crowley akar valamit onnan vagy valakit. Az meg, hogy ő lett lent a király, nem meglepő, elvégre azért kevés azon lények közé tartozik, akik képesek (szinte)bármit valóra váltani(Pl.: kihozni valakit a pokolból).
Örültem, hogy nem vitték tovább ezt a “kihoztavisszaSametésnagypapait” témát, bár én sejtettem, hogy Crowleynek “köszönhetjük” a feltámadásukat.
Szóval összességében nekem tetszett ez az epizód, végre kaptunk válaszokat és kaptunk egy valószínűsíthető irányt is (bár ez az Alfa gyűjtős Crowlenak nekem speciel annyira nem tetszik), de azért csak így tovább supnat :D
(és az alfát alakító színésznek gratulálok, mert szerintem nagyon jól hozta a figurát :) )

andus - 2010. 11. 07. 00:01

Nagypapi még mindig titkol vmit…a semmiért szerintem nem ugrál egy démonnak. Nekem van egy tippem, de lehet, hogy csak túl nagy a fantáziám… :)
Ez a rész, most kifejezetten jó volt. A nagy semmi után, most sok mindent az arcunkba nyomtak egy rész alatt. Ez mondjuk inkább hátrány, de most úgy érzem, kezdik összeszedni az elveszett a fonalakat.

@yosha: ha te így érzed, akkor ez van. :) Senki nem kényszerít arra, hogy tovább folytasd. Ez a te véleményed, amit ugyebár illik tiszteletben tartani. Én továbbra is nagy fan vagyok, így nem hiszem, hogy abba fogom hagyni. Ez pedig az én véleményem. :)

sanyo - 2010. 11. 07. 00:34

Nekem is van egy elképzelésem, de az egy kicsit fura lenne a supnat világában, de azért leírom: Mivan ,ha a nagyapa a családját kapná vissza az alfákért cserébe???

kacsababa - 2010. 11. 07. 01:20

“Viszont ez a terjeszkedős dolog annyira nem jött be, azt hittem, hogy Crowley akar valamit onnan vagy valakit.”

Mert ugyebár Crowley csak és kizárólag a teljes igazságot mondhatta el most. Szerintem eleve szokásos humoros lerázó szöveg volt az… :)

mirelitkacsa - 2010. 11. 07. 09:07

sanyo: ez bennem is megfordult.

Deana - 2010. 11. 07. 09:59

sanyo,
már hogy lenne ez fura az SN világában? :) Az egész sorozat alappillére a család, ha úgy nézed… a Winchesterek, az angyalok, a démonok (gondolok itt Azazelre, Megre, aki meg akarja/akarta bosszulni az apját, Lilith ugye végülis Lucifer “neje”). Én is azt mondanám egyébként, hogy ez áll a háttérben, de ettől függetlenül nem hiszem, hogy a sorozatban is ez fog történni, mert ez valahogy túl “átlátszó”… majd kiderül.

Mindenesetre ez a rész most visszaadta a reményeimet, a bizalmamat a sorozatban. Ha még azzal is csinálnak valamit, hogy Dean úgy viselkedik Castiellel, mintha az angyal a kapcarongya lenne, én innentől befogom a számat, és engedelmes kis fangirl leszek xD

Encsi - 2010. 11. 07. 10:46

Sanyo, mirelitkacsa: tekintve, hogy a Supnatban mindig mindenki mindent a családért csinál, meg a családtag életéért/lelkéért/visszahozataláért stb., nem csodálkoznék, ha nagyapó a fél famíliát kérte volna a melóért cserébe. Mondjuk, a lánya gondolom a mennyben van, de Apu még a pokolban melózik, ahonnan Deant kiszedték, nem? (Vagy már elvesztettem a fonalat…)

Valaki kérdezte, mitől lett Crowley a pokol királya. Hát szerintem már kiderült, hogy Fent és Lent sem épp bibliai értelemben történik a hatalmi leosztás, hanem kőkemény politikai masinéria megy mindenfelé, és Crowley nagy kavaró, “befektetésekkel” és lélekszerzésekkel és egyebek, igazi Machiavelli. Biztos szerzett egy kis kapcsolati tőkét. :)

A rész (meg az elmúlt részek tétovázása) számomra majdnem érdektelenségbe fordult, de aztán megjött Crowley és felvillanyozta, sőt, ha a mostani főszál végül is ő lesz, akkor maradok! (Pedig már darahatár volt…)

Nikki - 2010. 11. 07. 14:02

Nos: pozitívumok
+ hogy most már biztosan lehetünk abban, hogy mi is van Sammel és ki hozta ki őt és Samuelt
+ szerepelt Castiel és Crowley ^^
+ Dean ma remek formában volt a beszólogatások terén (Legoland, hair stb)
+ szépen fogyatkoznak a rokonok, csak így tovább >:)
Crowleynak természetesen nem szabad hinni, mint ahogy a nagypapinak sem, szerintem sok mindent elhallgatnak még.
Szóval a rész önmagában tetszett meg jó volt. De.
Nem értem, miért nem mondta el hamarabb Samuel a fiúknak, h ki szedte ki őket. Mármint ha a családért fáradozna. Nem hiszem, h atesók ne lennének benne. Dolgoztak már együtt Crowleyval. Jó, h a többit megtartja magának a nagypapi, de komolyan gondolta, h nem fognak a dolgok szépen lassan kiderülni? Hisz együtt dolgozik az unokáival, elkerülhetetlen. Plusz Crowleynál az adu ász, nem érdekli, a tesók tudják-e vagy sem, sőt, így most már a fiúknak is minden erejükkel az alfákra kell koncentrálniuk, ha vissza akarják kapni Sam lelkét.
Amúgy csak egy kis kommunikáció árán, már minden meglenne, amit akarnának, hisz a kezükben volt Crowley, amikor a csontjai elégetésével fenyegették. Persze, egy ilyen jó karakterről hülyék lennének lemondani, na meg akkor miről szólna az évad? :(
A másik meg, h Sam nem engedte akkor megöletni Crowleyt (bocsánat, h még mindig itt tartok), de Samuelt simán lelőtte volna. Mindent a lelketlenség számlájára írni? Nem bízom a srácban. Szerintem több van mögötte.

hererák - 2010. 11. 07. 21:42

de miért nem szedik crowley csontjait és fenyegetik meg megint? :D

amúgy tetszett a rész, nagyot néztem amikor előjött crowley :))

jujj. - 2010. 11. 07. 22:13

hát Crowley biztos jól eldugta őket a Bobbys üzlet után :D

hererák - 2010. 11. 08. 15:37

mondasz valamit :D

Lilith - 2010. 11. 09. 16:47

Igen, ez a rész valóban egy kicsit jobb volt már mint az eddigiek, kezd körvonalazódni valami.
Én örülnék neki ha Crowley-t behoznák állandóra, korábban is nagyon tetszettek az epizódok amikben szerepelt, szerintem egy nagyon jól megformált karakter.
Mondjuk azt gondoltam én az előző évadban is, hogy nem holmi “szokásos” keresztutak démona, hiszen ő már korábban is bujkált Lucifer démonai elől, ezért is segített a fiúknak… gondolom mind azért volt, hogy ő lehessen a pokol királya.
A purgatórium dolog nekem viszont egyelőre kicsit sántít, az oké, hogy az biztos, hogy ez nem a bibliai purgatórium a tisztítótűz lesz, mert az elvileg azért van, hogy miután az ember kitöltötte ott az idejét mehet a mennybe. Szörnyekre viszont ez nem hiszem hogy áll, hogy letöltenek ott X időt aztán mennek a mennybe, azért mégis szörnyek :D Ez valahogy úgy akar lenni hogy embereknek van a pokol és menny, a másfajta lényeknek meg a purgatórium mint valami köztes megoldás?

hello93 - 2010. 11. 10. 20:39

Gondolom az írók ki akartak találni egy helyet a szörnyek lelkeinek és aztán eszükbe jutott Dante és lenyúlták a nevet.

A vámpír Alfa most csalódás volt nemrég néztem a Fallen-t abban sokkal jobban játszott mint itt.

Cas most milyen szerepet tölthet be a mennybéli hierarchiában?

Crowley persze hogy király lett mivel ő volt Lilith volt a főnök és az ő jobbkeze volt Crowley
Ja é Lilith szerintem inkább apaként nézett Luciferre.

yosha - 2010. 11. 11. 11:15

Purgatórium mint tisztítótűz. Az emberi lelkek áthaladnak rajta bizonyos ideig. Viszont a szörnyek is többnyire emberek voltak, van lelkük, csak valószínűleg a purgatóriumban ragadnak örökre amiért elvesztették emberségüket és átváltoztak. Ez lehet az ideológia itt. Az a baj hogy ennek semmiylen mitológiai vagy vallási háttere nincs, mint régebben a dolgoknak, ezt csak ugy odafantáziálták, hisz már mindent megmutattak az előző évadokban.
A Cass helye a menny hierarhiában érdekes felvetés, hisz Mihály zárva, Zakariás halott, és a legtöbbjük vagy áruló vagy ellenséges oldal. Ki lehet a mennyben a főmufti most?

mirelitkacsa - 2010. 11. 13. 09:00

“Soul or not, that’s funny.”
Szerintem ez így önmagában most kritikának is elmenne :) De egyébként Sam most House-i magasságokban jár bunkóság terén – ami jó.

Jade - 2010. 11. 13. 09:23

A tegnapi Supernatural részt imádom! Nekem nagyon de nagyon tetszett! Volt benne minden, egy kis dráma, meg akció és a tesók együtt dolgoztak sőt még egy kis lelkizés is sikerült a végére! Egyszerűen fantasztikus volt! Totál Supnat filing! És… Majdnem elbőgtem magam amikor Lucky egyedül útnak indult és visszanézett a… házra… annyira szomorú volt az a pillanat. :( Nagyon kedvelem Lucky-t és sajnálom őt. Seranak plusz pont az új faj miatt. (De gondolom a sok szájhúzás miatt nem sokan vagyunk úgy, hogy bejött a rész)

kapitanyos - 2010. 11. 13. 13:47

de :) nekem is tetszett, bár nekem semmi bajom nem volt eddig sem vele..

Nessa - 2010. 11. 13. 14:15

Ez a rész nekem jobban tetszett, mint az előző. (feltehetőleg Campbellék hiánya miatt…) Szeretném, ha Sam visszakapná a lelkét, de a rész első felében akkor is nagyon bírtam xD
A kutyaemberkét sajnáltam =( de milyen szép volt az a kutya, ilyet elfogadnék én is *.*
Rossz volt hallani, hogy ‘Samet’ semmi nem érdekli, de nem vártam mást, nem is haragszom rá érte, erről tényleg nem tehet. Kíváncsi vagyok, milyen lesz, ha visszakapja a lelkét. Nem tudom, a készítők mit terveznek, de az én logikám szerint szegénynek nagyon rossz lesz…

Dareia - 2010. 11. 13. 17:14

Nekem ez egy 10/8 volt, egyre jobban kezdek bízni benne, hogy csak sikerül a készítőknek összekapniuk magukat. A jövő heti előzetes alapján nagy reményeim vannak.

Luckyt én is sajnáltam, kicsit bíztam benne, hogy a csaj utána megy, dehát… Pedig nagyon szimpi volt :(

Mindig Dean fan voltam, az első pillanattól kezdve, de ez a soulless Sammy nagyon-nagyon ott van. Mondjátok, hogy szociopata vagyok, de a végén, ahogy magyarázta, hogy mennyire nem érdekli semmi és senki, hát én teljesen oda meg visszavoltam. Szép munka Jared részéről. Ja, és persze, “Soul or not, that’s funny.”, ezen kész voltam.

mirelitkacsa - 2010. 11. 13. 18:32

Dareia: Nyugi, Sam ügyben én is így vagyok. Nem nyafog, nem szerencsétlenkedik…

Amúgy “vicces”, én azt hittem, Lucky majd elütteti magát egy kocsival a nő szeme láttára. (Félreértés ne essék, tavasszal altattuk el a német juhászomat, szóval semmi bajom velük.)

Az előzetes meg… Azt hiszem, ez menni fog iPodra. Vizsgák előtt legalább lesz, ami felvidít :D

Nikki - 2010. 11. 14. 01:49

Ahogy látom, akkor csak nekem nem tetszett. Semmi izgalom vagy feszültség, semmi plusz infó vagy érdekesség. Unalom és kiszámíthatóság. Azon a pár poénon kívül nem is tudok más pozitívumot írni. Úgyhogy nem is írok többet, utálok a kedvencemről rosszat írni :(

Bhaal - 2010. 11. 14. 06:07

Jó volt, jó volt, de valahogy nem az igazi. Ne értsetek félre, messze jobb volt, mint az évadnyitó meg a második rész de valami mégis hiányzik. Ja meg hát alakváltós rész volt, amiket amúgy sem bírok, de ezek a kutyusok egész rendben voltak.

Sam mint “soulless badass” nagyon tetszik, főleg amikor nem próbál meg érzelmeket imitálni. De most Deannel volt a legnagyobb bajom. Egyszerűen túl sokat nyafog, hogy így nem a tesója, meg hogy nem tud bízni benne, plusz egy démonnak dolgoznak meg ilyenek, de ez már kb 7 rész óta megy. Könyörgöm, Sam olyan szinten kiszámítható lenne, mióta nincs lelke, hiszen mindent logika alapján csinál! Úgy emlékszem Dean se “hülye” szóval ezt bőven ki tudná használni. Már nagyon szeretnék látni tőle valami kickass hunter munkát, mint a vámpíros móka volt.

6/10, főleg mivel nem volt Bobby meg Cass!

Dareia - 2010. 11. 15. 09:36

mirelitkacsa, én is azt hittem, hogye elütteti magát, az egész jelenetnek olyan hangulata volt, szóval egy részről kicsit csalódott is voltam, mert amellett, hogy örültem, hogy nem nyírták ki Luckyt, azért az úgy odaillett volna. Ja, és amúgy megnyugtató, hogy nem velem van a baj :P

Bhaal, egyetértek, a supnat feeling még mindig nincs meg, de talán majd a köv. rész.

Egyébként csak nekem tűnt fel, hogy most, hogy SG csinálja a sorozatot, Samnek sokkal jobb dolga van, mint Deannek? Úgy értem, eddig Jensen lubickolt a szerepben, gyakorlatilag lemosta Jaredet a képernyőről, viszont mostanában nagyon olyan érzésem van, hogy csak szenved, és Jared van sokkal jobb helyzetben. És hát ugye mind tudjuk, hogy Sera mindig is Sammyt szerette jobban. De lehet, hogy csak üldözési mániám van.

Bagosz - 2010. 11. 15. 10:42

Nikkivel értek egyet.
Nagyon lapos történet, a főszál se haladt semmit előre,alakváltó alfa se lett begyűjtve.
5/10

yosha - 2010. 11. 15. 11:54

Pedig a valoságban miylen könnyen találhatna magának párt Lucky, csak fel kell nézni pár animálpornó oldalra :)))
Totális sztár lehetne :)

A rész nekem most kivételesen tetszett, pedig fikázom a 6. évadot rendesen. MOst éreztem hogy összeálltak a dolgok, és a felépités meg lezárás olyan korai évados volt, persze hiányzott az új szörny háttérbemutatása, hogy micsoda meg miért is ilyen.
A Soulles badass sam meg kellemes igy, hoz néhány kemény pillanatot, csak akkor volt izzadtságszaga, mikor a csaj bekerült a sniper célkeresztjébe, sam meg üvölt hogy “akkor is lőj”.

tőmi - 2010. 11. 16. 15:53
mirelitkacsa - 2010. 11. 17. 21:40

tőmi: és jövő héten az RTL-es CSI részben lesz benne, ha jól számolom :)

mr Redwing - 2010. 11. 17. 22:01

Sam igyon démonvért és szorongassa meg az irodalomtanárt:)Ja ha már terület….szerintem azért kell a pokolkutyás rohadéknak a purga. mert az ott lévő szörnyekkel akarja leigázni a földet,a vámpírok is és az új faj egyedei is háborúra készülnek—nagy dolgok közelednek(ezt akár Cas is mondhatta volna)és,hogy ki a vezér odafent nem kérdés-még mindig Isten(ha nincs is ott)emlékezzetek,hogyan fenyegette be Kalácsképű Zakariást a nigger kertész angyal(nem jut eszembe a neve)-a főnök előbb utóbb visszajön!és tudja hogyan áll a harag kérdésével.A sorozatba vetett hitem kezd visszatérni….szerintem fogjuk még keresni az állunkat.

yosha - 2010. 11. 19. 11:57

tényleg, Sam már nyakalhat démonvért amennyit akar, hisz nem lesz lelkifurdalása.
remélem nem ez lesz az ágyú megoldás Crowley ellen.

kacsababa - 2010. 11. 20. 15:14

6×09 – Tele volt jó szöveggel, kár, hogy a legtöbbhöz egész beszélgetést kellene beidézni, így nem mehet majd hét idézetébe. :)

Maga a rész viszont sajnos csak egy gyengébb MOTW a poénoktól eltekintve.

S0m30n3 - 2010. 11. 20. 17:46

A mostani rész nagyon untatott… nem tetszett… olyan gázos, fájdalmas poénos dolog volt számomra. Legközelebb már tényleg hobbitok lesznek, aztán óriások, és így tovább…

Petesilver - 2010. 11. 20. 18:01

Én rengeteget nevettem ezen a részen. Maguk a dialógusok is jók voltak, de leginkább attól volt humoros, ahogy Sam és Dean előadták, meg attól hogy ha tudja az ember min mentek keresztül. Elgondolkodtam, hogy talán már mindenhol járt Sam, amit mítikusnak tartunk, nem? Pokol, menyország,ufo, köztes állapotok. Mi jöhet még? :D

jujj. - 2010. 11. 20. 18:32

Petesilver: egyetértek ;D
Hát nekem is nagyon tetszett. :D Amikor hallottam, hogy miről lesz szó benne, úgy voltam vele, hogy na ne már… De kellemesen csalódtam. Rengeteget nevettem, és igazság szerint a Bobbys rész után ez tetszett a legjobban. :]

KisDee - 2010. 11. 20. 21:06

ez egy jó rész volt(Y)
és asszem most elhitettek egy darabot abból, hogyan oldják fel a végét…mert bár nem hitték el, amit alkuként ajánlottak fel, de a végefelé ez egy reális kiút lehet, hogy megkerüljék Crowley-t, és megakadályozzák azt a nagy háborút. És ez az X-aktás feeling az elején…:D

Bob - 2010. 11. 20. 22:01

Belefér , most erről a részről kb nekem az előző évadból az a rész ugrott be amikor a trickster szórakozott velük
http://www.youtube.com/watch?v=vcLWw20VZRw
úgy valahogy hangulatilag , azon is csak mosolyogtam meg röhögtem , hát ezen is kb .

Amúgy Sam nagyon eltúlozta ebben a részben a részt, hogy most nincs lelkem , akkor nagyon laza vagyok.

Már az évad első részében sem volt lelke , és máshogy viselkedett…jó persze akkor Dean még nem tudta hogy nincs is muszáj volt megjátszania. De az előző két részben már tudta, és még sem viselkedett így.

Nem azt mondom , hogy ez baj volt most ebben a részben , de a következő részekben nem kellene ennyire … nem is tudom mi.

Na mind1 :) , Mr. Woolsey-t meg mindig szívesen látom bármelyik sorozatban :D

Tatala - 2010. 11. 20. 22:32

Nekem nem jött be ez a rész. Teljesen idegen a “Supernatural világtól” ez a koboldos cucc, hiába voltak benne jó idézetek. Az évad legbénább része, nálam 3/10, csak a dumák miatt…

Nessa - 2010. 11. 20. 23:28

Szerintem jó rész volt, sokat nevettem. És egyre jobban bírom roboSamet xD

Nikki - 2010. 11. 21. 02:30

Hát a főcím se tetszett már, akárcsak a tündéres, koboldos cucc. Ez most komoly? A SupNatban ők? Nekem sehogy sem illenek a képe, valahogy nem SN szörnyek, nem darkosak, nem horrosak…max ilyen este 8 órai gyerekmesébe lehetnek kis gonosz figurák. Ez nekem nagyon nem jön be, akárhogy próbálkozom, már a True Bloodban is azért kezdtem húzni a szám, mert behoztak egy egész mitológiai állatkertet (vagy hogy is hívják ezt).
Szóval haragszom is, meg nem is. Olyan nagyon azért nem tudom lehúzni, mert hát a dumák mindent vittek…de tényleg, rengeteg olyan párbeszéd volt, ami a múlt ismeretében, meg ahogyan előadták, hát az kész volt. Rengeteget nevettem rajta, s ez azért nem múlik el nyomtalanul, így hát felemás érzésekkel, kénytelen vagyok dícsérni is. A humor mellé már csak egy jó kis storyt kéne összehozzanak, s akkor nem lehetne nem szeretni.

Nikki - 2010. 11. 21. 02:41

*TB-nál
Ja, amúgy meg amit Sammel műveltek ebben a részben, az se volt semmi. Nem is értettem, h ezt most akkor hogy képzelték. Baromság volt.
Tudjuk, Samnek nincs lelke, eddig megjátszotta magát. De már Dean is tudja, mégsem viselkedett így. Mivel esze van még, racionálisan tud még gondolkodni, pont úgy, mint egy gép, ami az előző részekben jól is működött. Most mintha megfeledkeztek volna minderről, egy ostoba mozdulattal mindezt kivágták az ablakon és Samből csináltak egy nemtörődöm, seggfej idiótát.

huntiger - 2010. 11. 21. 04:03

hát az eleje nem kicsit smallville volt. a többi pedig most következik.

Dareia - 2010. 11. 21. 12:19

Nem gondoltam, hogy valaha egyszer még ezt mondom, de ez a MOW típusú rész nagyon jól jött. Nekem nagyon tetszett, jókat nevettem rajta. Valóban elszálltak kicsit Sammyvel, de én bírtam, akkora s*ggfej, hogy nem lehet nem imádni. Jézus, a végén még Sammy girl leszek. Hova tart ez a világ…

hererák - 2010. 11. 21. 17:31

furcsa rész volt az is biztos :D

Nellas - 2010. 11. 21. 22:11

Nem igazán értem, mi a problémája az embereknek azzal, hogy tündérek vannak a Supnat világában. Annyi mindenféle lény volt már eddig, kezdenek kifogyni, és még csak azt sem lehet mondani, hogy a tündérek valami new age-es kreatúrák lennének. Nem azok, nagyon is régre visszanyúlik a mitológiájuk, és nem olyan kis bájos teremtmények azért, mint Csingiling a Pán Péterből (sőt, ha belegondoltok, ő sem mindig bájos). A rész szerintem jól kezelte ezt a problémát a főkobolddal, aki elmondta, hogy van azért más is, mint angyalok és démonok, sokféle mágia, emiatt nekem egy kicsit arra a részre hajazott, amikor az istenek összegyűltek az Apokalipszis előestéjén abban a motelben, az 5. évadban. A többi pedig… jó volt egy kis feszültségoldás az utóbbi részek után, igaz, nem ez volt a legviccesebb, vagy leglogikusabban felépített rész a sorozat történetében, de aranyos volt, lehetett rajta nevetni, meg kicsit félni is (a kukoricatáblák régi fóbiáim, ez van).

breakaway - 2010. 11. 21. 23:09

Nekem nem csak hogy az evad, de talan a sorozat legroszornyubb resze lett. Es nem maga a tunder dolog miatt. Valahogy minden olyan idetlen volt benne nekem…

KisDee - 2010. 11. 23. 20:34

mi az h nem illik bele a SN világába?:DD
Mikor a 4. évadban bejöttek az angyalok asszem pont ugyanez volt a gond…és jól mondja Nellas, ha már vannak pogány istenek, akkor logikus, hogy ezeknek is van valóságalapja. Azért Hobbitok nem lesznek, ezt ki merem jelenteni!:D

Kat - 2010. 11. 23. 22:43

Nekem tetszett ez a rész, beleillett a SN világba.
Sammy a kis robot…de esze még van, hogy nem kötött alkut.Dean feje, mikor Gilingalangot bezárta a mikróba:-)
Szóval szerintem egy erős 4-es.

hererák - 2010. 11. 26. 17:00

lesz ezen a héten rész?
vagy keresztbetett a hálaadás?

Jade - 2010. 11. 27. 11:12

Nem lesz rész, csak a jövő héten. :(
A promo alapján izgalmaknak nézünk elébe!

hererák - 2010. 11. 27. 18:48

T.T

Mistress - 2010. 12. 04. 12:29

Na ebben az epizódban voltak az évad legnagyobb beszólásai.

Viszont kinyírtak pár karaktert, akit szerintem nem kellett volna.

vargatom - 2010. 12. 04. 13:55

Szerintem kifejezetten rossz rész volt…

slyagency - 2010. 12. 04. 14:35

Nekem az nem stimmel, hogy mi lett Samnek a képességével, hogyha démonvért iszik csak úgy csapkodhatja őket a falhoz gondolattal… Így lélek nélkül meg főleg nem gondolni erre… Vélemény?

Nikki - 2010. 12. 04. 15:52

Az eddigi legjobb rész! :D
+ Meg-et mindig is utáltam, de most ebben a részben tetszett, na és Cas-el nem volt semmi :D
+ hogy volt Crowley és Cas, viszont nem tudom hova tenni Crowley halálát, egyrészt mert király volt, ahogy Cas elintézte, meg amúgy is, egy ilyen húzás önmagában is odabaszott. Szóval nem sajnálom, csak hát olyan jó karakter volt.
+ szintén a sok poénért
– valaki írta, hogy Samuel valószínűleg a családját/lányát kapná vissza – beletrafált – azonban nem hittem volna az öregről, hogy inkább a démonnak kedvez, nem pedig az unokáinak, még ha értem is az érvelését
+ Sam tényleg lubickol a szerepben, egyszerűen többször is zseniális volt ebben a részben; Dean is iszonyú jó (elfogult vagyok ^^), de úgy vettem észre, hogy néha gyengébb/ furább, szóval nem olyan Dean-es, mint régen (na ezt jól megmagyaráztam, remélem azért érthető)
Ha a következő részek is ilyenek lesznek, nem lesz okom panaszra az biztos :D

Nellas - 2010. 12. 04. 19:38

*levegő után kapkod* Ez meg mi volt??? Úristen… Végig imádtam, zseniálisan játszottak a fiúk, és volt itt minden, akció, lelkizés, poénok, Cas… Ó, az a csók Meggel, jesszusom. És a pornó, és Dean magyarázata, és Campbell nagypapa betoppanása és reakciója!
Tényleg menő volt, ahogy Cas kinyírta Crowleyt, de miéééééért? :( Annyira szerettem C-t a brit akcentusával, az idétlen öltözködésével meg mindennel együtt. Remélem, látjuk még azért, mert igazán remek színt hozott a sorozatba. Plusz így most mi lesz az egész Purgatórium kereséssel? Vagy Meg fojtatja tovább a dolgot, gyűjti fel az alfákat meg minden? És most, hogy Cas elmondta, amit eddig is sejtett mindenki, hogy hacsak nem javítják meg Sam lelkét, amikor kihozzák a pokolból, akkor igen-igen rossz lesz szegénynek, ezzel a szállal vajon mihez kezdenek? Sam sem akarja vissza a cuccot, nem tudom… Legyen már jövő hét.

Nessa - 2010. 12. 04. 19:52

Nekem többé-kevésbé tetszett. Azért nem, mert a vége megint szomorú volt, és mert kinyírták a kedvenc gonoszomat. Igazából csak azért sajnálom, mert állati jó stílusa volt :D
Cas és Meg meg Cas és a pornó… hát szakadtam xDD
Samuelt meg eddig is utáltam.
Samet megértem, bár azért haragszom rá, ahogy Casszel viselkedett.

vargatom - 2010. 12. 04. 23:33

Akkor ellenpontnak
– Deanék bármiféle érdemi terv nélkül csak úgy berontanak az ellenfél főhadiszállására?? szimpla kispisztolyokkal? legalább sóval töltött puskákat vittek volna
– Meg + Cas csók abszolút a semmiből jött és egyébként is marhaság, mindkettőnek teljesen összeegyeztethetetlen az eddigi jellemével
– Crowley kinyírása iszonyat banális és logikátlan is (a Pokol ura, aki direkt elrejtette a csontjait… naneee)
– az egész Purgatórium szál tök érdekesnek és ötletesnek tűnt, de Crowley halálával mehet a levesbe, vége

Meg volt egy csomó további béna jelenet, logikátlanság, pl. amikor Sam elkéri a kést és leszúrja azt a démont, a többiek meg csak úgy hagyják… Végig olyan érzésem volt, mintha az eddigi írói stábot egyszerűen leváltották volna, mintha két évad közötti váltást láttunk volna és nem két egymás után megírt és felvett epizódot. Érthetetlen az egész.

vargatom - 2010. 12. 04. 23:38

Ez akart lenni:

a Pokol ura, aki direkt elrejtette a csontjait, mégis pont így intézhető el egy csettintéssel… naneee

Nikki - 2010. 12. 05. 01:46

@vargatom
– Velük volt Cas, akire nagyon számítottak, csak hát a nagypapi keresztbe tett nekik
– Igen elrejtette, de Cas mégiscsak angyal, plusz előléptették és igen, egy csettintés, tűzbe borulnak a csontjai és akkor neki vége
– még bármi megtörténhet, nem temetném a Purgatóriumos szálat (lehet lesz szerepe Sam lelkének a helyreállításában)
– hagyták, hogy Sam kinyírja, mert valószínűleg ők is úgy látták, hogy a tagot jobban érdekelte az, hogy megölje őket, semmint a “munka” amiért eredetileg összeálltak, meg mi értelme lett volna ugrálni, amikor Samnél a kés és Cas is ott volt

Dante - 2010. 12. 05. 11:28

Szerintem a Bobby-s rész után ez volt a legjobb az évadban. Hát ezt a Crowley kinyírást én sem tudom hova tenni, hacsak… Crowley a Purgatóriumot kereste és most odajutott… Szerintetek nem fog kitalálni valamit arra, hogy kijusson onnan?
Meget meg még tuti, hogy látni fogjuk.

Hunnenkoenig - 2010. 12. 06. 00:34

Hat en most daralom a sorozatot es meg csak a negyedik evadnal jarok, ugyhogy nem olvastam a hozzaszolasokat bocsi, de meg akartam jegyezni, hogy irto jo ez a sorozat.

Epp most fejeztem be a 6. reszt es a vegen a klip, mikor Dean enekli az Eye of the Tigert, fenomenalis volt.

Nagyon szimpi a srac. Biztos tök jo fej.
Multkor a Dark Angel egyik reszeben lattam… szerintem ö volt, csak nagyon fiatalon.

Na mindegy… szoval mindenkinek jo szorakozast a sorihoz. Mar nagyon kivancsi vagyok, hova fejlödik a sorozat a 6. evadra.

kacsababa - 2010. 12. 06. 00:38

Dettó kis ellenvélemény. Nekem is voltak benne dolgok, amik tetszettek, meg ha jól jönnek ki a főszállal, bár azon a téren borulátó vagyok. Alább csak negatívumok a sok “legjobb rész” ellensúlynak. :)

– Castiel ide, vagy oda csak így berontani egy jó eséllyel pokolkutyusoktól, meg démonoktól hemzsegő helyre nem vallana a régről megismert tesókra.
– Cas megjelenése a csontokkal elég vicc, ha így meg tudja találni, akkor miért nem az volt eleve a terv és a tárgyalási alap? A nagy komolyságú “bemegyünk, lesz ami lesz, aztán a bicskánkal megfenyegetjük” helyett. És akkor Megre, meg a “valakiket szét kell marcangolnia az őrzőknek” bandájára se lett volna szükség.
– Poénok erőltetettek voltak, “Cas vs pornó” akár jó is lehetett volna pl ha egy szavas poén, de elnyújtották és így nem illett hozzá szerintem.
– Ami viszont különösen nem illett Castielhez az a visszacsók jelenet, WTF, nem jó értelemben.
– Eléggé csapong a főszál, néha már-már érdekes, és talán még az lesz, de nem túl élvezetes a kibontása.
– Az ígért MoW fővonalból meg semmi nincs.
– Kinyírták az egyetlen karizmatikus gonoszt, dejó, remélem démonok is a purgatóriumba kerülnek és akkor ott legalább boldog lehet, hogy megtalálta. :)

hererák - 2010. 12. 06. 15:49

nagyon adta a rész :) azért remélem crowley halála miatt még nem hagynak fel a purgatórium szállal nagyon érdekes :)
ez a sam lelke dolgot… ezt nemtudom hogy fogják megoldani de csaknem lesz úgy vége a sorozatnak h lélek nélkül marad :D

hello93 - 2010. 12. 07. 22:01

Amikor Meg visszakérdezett hogy honnan veszi Sam hogy Crowley levadássza a Lucifer pártiakat, ott Sam habozott a válasszal ez talán jelent valamit.

Látta valaki a trailert? Nagyon durva

hererák - 2010. 12. 07. 22:44

hát eddig ssikerült kibírnom h ne nézzem meg de kitudja mi lesz a hétvégéig :|:D

Nessa - 2010. 12. 08. 23:00

tényleg durva az előzetes.
de nem tudom, akarom-e látni a következő részt, gondolom olyan befejezése lesz, hogy január végéig megesz a fene.

khaos - 2010. 12. 09. 00:27

kövi rész után jön a szokásos szünet?nemáááár
reméltem h így h csütörtökről péntekre került ez a szünet nem lesz majd

winnie - 2010. 12. 09. 00:29

ünnepek alatt nem érdemes új epizódokat adni és a 22 résznek május végéig ki kell tartania.

hererák - 2010. 12. 09. 20:35

miért nem lehet pár héttel rövidebb 1 hét?:||:D

KisDee - 2010. 12. 09. 22:47

én azért még Crowley-t sem írnám le,,,bőven lehet h csak etetés volt ez a csont dolog, és még látjuk majd

yosha - 2010. 12. 10. 11:45

Úgy látom az uj részről már senki nem mer külön posztot irni, vlaahol meg is értem. Mostmár mindenki számára nyilvánvaló lehet, hogy az új stáb csak az eddig jól bemutatott karakterek jellemének totális megerőszakolásával tud az A-ból B-be jutni.

Csak azért nézem tovább, mert annyi érdekes maradt számomra, hogy most mi lesz, az állitólagos főszálat elvágták, kiváncsivá tettek mi a következő lépés. Ha crowley életben maradt volna, és menne tovább az alfafogdosás, menne nyári darára az egész évad a francba. Még hogy MoW jellegű évad. Ahogy a promót nézem, a 11 részben ismét egy zseniális 5. évados karaktert fognak jol szétcincálni análisan.

Nessa - 2010. 12. 10. 17:44

yosha: meglehet, hogy én vagyok eltévedve, de szerintem az előző évadokban sem volt külön post minden részről…

Lusankya - 2010. 12. 11. 11:42

Érdekes rész volt, nekem bejött Dean a halál része, meg jó volt újra látni Tessat.

Maxim - 2010. 12. 11. 14:44

Na engem ez után érdekel igazán. Mi lesz most hogy Samnek megint van lelke?

IV. Béla - 2010. 12. 11. 15:03

Visszatért a “Supernatural”!!

mirelitkacsa - 2010. 12. 11. 15:44

Halál viszi a pálmát. Röviden és tömören ennyi. Öröm volt újra látni.

r3ynardthefox - 2010. 12. 11. 21:42

Készítettem magyar feliratot,
720p-hez és hdtv-shez is jó.:
http://data.hu/get/3279099/supernatural.s06e11.720p.hdtv.x264-ctu.r3ynard.rar

KisDee - 2010. 12. 12. 16:43

ez nagyon adta srácok(Y)

mr Redwing - 2010. 12. 12. 18:06

Na, erre mit lép az évadot szapulók népes tábora?!
A próféta szólt belőlem: “Fogjuk még keresni az állunkat!”

hererák - 2010. 12. 12. 19:42

nabazmeg… most kajak várjak januárig a folytatásra?????? T.T köcsög 1 sorozat ez!:D

Leoben - 2010. 12. 12. 21:27

Egyedül a “lélek vissza sambe” jelenet tűnt kicsit gagyinak, de azon kívül a rész OMFG!!

combrader - 2010. 12. 12. 23:34

Valakinek van ötlete, hogy mi után kell nyomoznia a lelkekkel kapcsolatban Deannek? Mit akarhat a Halál velük?

Amúgy a szünet előtti rész elég szépen lefagyasztotta szerintem a kétkedők arcát. Ez pokoli jó rész volt, már már a régi önmagát idézte a sorozat. Innen reméljük szépen beindulnak a dolgok, és ütős kis évad lesz.

yosha - 2010. 12. 13. 08:59

Ezt most tényleg odatették rendesen, egy rossz szavam sem lehet. Ám most már minden kérdést feloldottak gyakorlatilag, amit az évad eleje óta fel lehet tenni, merész.

KisDee - 2010. 12. 14. 16:16

yosha: azért nem…ott van aza háború, amire az ALFA-k sereget gyáűjtenek, arról egy szó sem volt mostanában…és persze megint kaptunk egy új mellékszálat ezzel a Dean, lélek megfejtős dologgal.
Valamint biztos vagyok benne h Sam “vakarni” fogja azt a falat, abból is lesznek problémák…Rafael esetleges( valószínűsíthető) győzelmével még a menny is okozhat problémát a vége felé…wááá, csak csinálják meg jól:DD

Hunnenkoenig - 2010. 12. 15. 00:50

Na ledaraltam.

Szerintem a 6. evad is siman tartotta a regi szinvonalat. Nem ertem, miert szenved mindenki az 5. evad “kereksege” utan.

Valami nagy “befejezest” es aztan egy nagy törest vartam a “reload” miatt, de szerintem semmi ilyen nem volt.

A sorozat tartotta egyenletesen a szinvonalat az elsö evadtol az utolso reszig.

Valoszinüleg, ha daralva nezed napi 5-10 resszel, akkor maskepp latod az egeszet.

Amugy nem tudom feltünt-e mar valakinek (gondolom igen es nem en talalom fel a spanyol viaszt), de az egyik executive producert Robert Singernek hivjak, ami ugye gyakorlatilag “Bobby Singer”. Na es kit hivnak meg ugyanigy….? :-P

Hunnenkoenig - 2010. 12. 15. 01:01

Namost elolvastam ujra a postot.
Szerintem kar volt elhamarkodottan irni a 6. evadrol az elsö resz alapjan. MAr csak azert is, mert lathattuk, hogy szo sem volt “monster of the week”-röl. Vagy legalabbis nem jobban, mint az 5. evadban.

A Campbell csalad behozatala valoban kicsit fura volt az elejen, de aztan jol oldottak meg szerintem.

Sajnos az elsö evadok hangulatat mar sosem fogjak tudni visszahozni, mert a törtenet olyan iranyba ment el, hogy azt mar nem lehet. Valoszinüleg ezt nevezik (karakter)fejlödesnek.

Nekem is hianyoztak kicsit az idegen hunterek es a sajatos misztikumuk, de mint mondtam az elözö postban, a sorozat vegig tartotta a szinvonalat szerintem es mindig tudott ujat es erdekeset mutatni.

Blasevonb - 2010. 12. 19. 01:31

hát én pl nem vagyok nagy fanja odaátnak mer x-aktás voltam :D na ez leírva viccessen hangzik!
de 11. résszel nálan angyon jól elérték azt amit filmekbe a jó intro ad!

hererák - 2010. 12. 26. 23:21

most újranéztem 1. évados részeket… hihetetlen mennyire megváltozott a sorozat :D

mrRedwing - 2010. 12. 27. 20:21

lehetséges,hogy a halál bizonyos mennyiségű lélek megszerzése után tudja elkaszálni istent…..és ehhez kell még rengeteg gyors kaját is zabálnia….

KisDee - 2010. 12. 28. 21:46

@mrRedwing nem hinném h ez a célja lenne, Isten már nem nagyon fog szerepet játszani a sztoriban, úgy vélem. Inkább Deanhez van vmi köze a cselekedetinek, amint utalt is rá.

yosha - 2011. 01. 04. 12:34

Szörnyeknek amugy nincsenek kaszásaik? Valaki őket is át kell segítse, miért nem azokra hajtott Crowley? Annak idején a 4. évadban démonok fogtak már be kaszásokat.

Istenhez meg nem hiszem hogy a gyorskaja kell vagy bizonyos lélek, egyész egyszerüen akkor fogja elkaszálni mikor meghal.

Gubóka - 2011. 01. 31. 09:17

nem ugy volt h jan 28ikan lesz uj resz?

winnie - 2011. 01. 31. 09:38

de

Matyi - 2011. 02. 05. 09:46

Ki v mi lehet ez a Mother?

Nessa - 2011. 02. 05. 12:38

Na, mégiscsak volt jelentősége annak, hogy “We all have our mothers”. Kíváncsi vagyok, mit kezdenek ezzel, letudják-e az évad végéig az angyalháborúval együtt, vagy ha lesz 7. évad, akkor áthúzzák arra.
Örülök, hogy visszatért az igazi Sam, bár a robot változatot is bírtam, de azért mégis :)
A sárkányos sztoriról most nincs különösebb mondandóm, viszont jókat vihorásztam a részben a poénokon, meg a kardkihúzós jeleneten pl. Szóval tetszett.
Bobbyt megértem, de azért remélem, hogy nem fog sokáig így viselkedni, mert az megint agyonnyomja a hangulatot. Cas meg… nem is ő lett volna, hogyha nem ez történik.
Én várom a következőt, jó, hogy visszatért a sorozat, hiányzott.

kacsababa - 2011. 02. 05. 13:02

Én annyira valahogy nem örülök, hogy csak előrángattak megint egy apokalipszis féleség helyzetet. Persze még nem tuti. :)

Kiderült, hogy közös a szörnyek anyja.. Vajon Ekhidnával fogják azonosítani? Vagy a “kis istenségeket” letudták és ők nem játszanak elég nagy ligában? :P

Amúgy a rész jó volt, a poénok jópofák voltak, az új-régi Sam rendben volt, zenék voltak (ha még nem is olyan jók, mint régen).. :)

Foley - 2011. 02. 05. 13:13

Bocsi ,hogy ùgy ìrok ,hogy mèg nem làttam az öszes epizòdot de az nem lehet ,hogy most apokalipszis alat nem vèget hanem ùj kezdetet értenek ès az ùjabb vilàgba kell minden alpha?

mirelitkacsa - 2011. 02. 05. 14:39

A kardhúzós rész kész volt, a robbantással együtt. Viszont ez is jó lett:

Sam: So what kind of thing likes virgins and gold?
Dean: P. Diddy?

Jó rész, jó poénok és várom a folytatást. Röviden és tömören ennyi :)

phoenix00 - 2011. 02. 05. 19:17

Az anime mikor indul?

Nessa - 2011. 02. 05. 21:14

ha jól tudom, február 23-án jelentetik meg.

hererák - 2011. 02. 05. 22:56

jó rész volt! kiváncsivá tettek!

Lusankya - 2011. 02. 05. 23:27

Jó rész volt, már vártam ilyesmit, mármint Mother of All, legalábbis Herkulesból rémlik minden szörny anyja. Gondolom ő is ilyesmi, az alfák elmondása alapján.

Szimat - 2011. 02. 06. 05:04

hét idézete: -hol szerezted azt a kardot? -a Comic Con-on. :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:Dxd

IndieLindi - 2011. 02. 06. 15:39

Azt hittem, hogy Lucifernél nincs nagyobb szemétláda. Én naiv. Amúgy jó rész volt, jó poénokkal. Így tovább!

Ultra(: - 2011. 02. 06. 18:03

Szerintem ezt nem fogják ebben az évadba lezavarni az tuti, és remélem lesz 7. évad, ha lesz és nem zavarják le ezt ebbe az évadba akkor kapunk megint valami nagy csavart:D

Desmond Wallace - 2011. 02. 07. 18:39

Tetszett az új rész. Végre visszatértek az igazi Winchesterek!

hetes - 2011. 02. 08. 13:11

A zenéket leszámítva ugyanúgy tetszik,mint eddig…

Hunnenkoenig - 2011. 02. 08. 19:15

Vegre megkapom ujra a heti fixemet Supernaturalbol.

Nagyon jo volt.

khaos - 2011. 02. 08. 21:07

a zenéken kívül tényleg visszahozta a régi hangulatot,még a zene se gond annyira mert végre voltak zenék
am érdekes h mennyi minden történt eddig,hány szál volt már és mennyi lesz még,és még csak fél évad ment le

egyértelműen többet ad az évad mint azt várni lehetett tőle sztem

Jade - 2011. 02. 12. 09:40

6.13 letudva! :) Ez az epizód, akárki akár mit is mond egyszerűen fantasztikus volt! Jared kiváló munkát végzett! Vitte az egész részt!
*SPOILER*

Lelketlen Sam ijesztő és félelmetes amit tett, simán megölte az embereket, szemrebbenés nélkül. Szeretem a visszaemlékezős részeket és ebben az tetszett a legjobban ahogy indult, egy SMS, aztán a városban felismerik Samet jönnek vissza az emlékek és a srác nyomoz, hogy mi is történt vele. 1 évad filinges az egész! És a vége… Sam, azt mondták neked NE kaparászd a falat! Szóval… akinek nem tetszett a rész, és sokaknak nem, olvasgatva a hozzászólásokat több helyen, az vagy cseh kettőt nézett vagy nem érti a lényeget… Mi lesz itt még? Szerintem kellett ez a rész, hogy valóban lássuk, hogy Sam mennyire egy mocskos szemét volt. Jared pedig jól hozta a figurát. Ahogyan PuppySammyt is :D A Flashback részek kameramozgásai és összevágásai különösen tetszettek!

*SPOILER vége*

Most ennyi jutott eszembe hirtelen.

Nessa - 2011. 02. 12. 13:05

Na ezt, jól megkeverték már megint :D
Nekem tuti, hogy ez a rész nem lesz a kedvenceim között, annak ellenére sem, hogy tényleg lekötött, fogalmam sem volt róla, mire számítsak, és bár a végét sejtettem, nem tudtam, hogyan fogunk ide kilyukadni.
Érdekes, hogy ilyen hamar megjátszották a fal leomlását, nem számítottam rá, azt hittem, hogy még elhúzzák egy darabig.
Kíváncsi vagyok rá, hogy ki és mit fog tenni Sammy megmentésének érdekében.
A flashback részek nekem is nagyon tetszettek, vágásokkal, mindennel együtt, bár amiről szóltak, az már kevésbé, “lelkes” Samet jobban csípem :D

Bhaal - 2011. 02. 12. 17:08

“Well you did kill spiderman.”

Dani - 2011. 02. 12. 22:29

Az előző rész után nagy reményeket tápláltam ezután a rész után, de ez sz** volt. Konkrétan a lényege az volt, hogy
Spoiler
megtudjuk ami eddig is tudtunk, hogy Sam lélek nélkül egy gonosz kismalac volt. A rész eleji rövid kis Mi történt eddig-ben pedig konkrétan a szánkba nyomták, hogy mi lesz a vége. Annyira kihangsúlyozták. A 6×01-es rész értékelése alá nem megy a rész de kb egy 3/10.

Desmond Wallace - 2011. 02. 13. 21:26

Nem volt igazán jó rész, pedig a múltkori után bíztam a jó folytatásban. Ez a fal meg hamar leomlott.

mrRedwing - 2011. 02. 13. 22:45

Hát….szar építész a halál:)és érdekes lehet ez a mindenki anyucija dolog-Isten(apa)angyalkák(gyermekek)lehet,hogy ez a nő Isten rossz útra tévedt ex-e:)

krumpli - 2011. 02. 13. 23:44

Nekem a rész nem igazán tetszett, viszont eszembe jutott valami, ami szereintem már sokaknak. Előre leszögezném ,hogy persze tudom miért nincs így de akkor is érdekes.

Spoiler

Amikor a fiuúk tehetetlenül feküdtek a hálóban, elég lett volna annyit mondaniuk, h Castiel, és már meg is menekültek.

Vége

Tudom h ennyi erővel ezt mindig be lehetne játszani, de attól függetlenül kicsit vicces:)

Matt - 2011. 02. 14. 23:38

Nekem nagyon tetszett a rész. Sokkal jobb volt, mint az évad eddigi átlaga. A sztori jól fel volt építve, a hangulat remek volt, a színészi játékban sem volt semmi kifogásolni való.

Spoiler

Örültem a visszatekintő résznek, mert szerintem van itt még egy két rejtett dolog Sam elveszett emlékeiből, amiknek később jelentősége lesz. Kellett a kontraszt a két Sam között is, amit jól eltaláltak, és a csödör Sam poén is jól jött ki, és passzolt a történetbe. A falról annyit, hogy szerintem még nem omlott le, csak mindössze kicsit gyengült. Samnek csak villanásai lesznek egy darabig a pokolról, az egész borzalom később fog rászakadni.
A részből egyedül a sárkányos/Mother of All sztorit hiányoltam, de remélem, ami késik az nem múlik.

8/10 (Csak azért ilyen kevés, mert ennél voltak még jobb részek is)

Nikki - 2011. 02. 15. 19:01

Nekem is egyre jobban tetszik. Nem akarom elkiabálni, de az utóbbi 2 rész olyan volt, mintha visszakaptam volna azt a sorozatot, amibe anno “beleszerettem”.
Meg kell mondjam, hogy nagyon vacakul kezdtek, aztán voltak jobb-rosszabb részek, sőt, engem a szünet előtti rész sem nyűgözött le, mint sokakat. Ennyit javított volna Sam lelke a dolgokon? :D Elképzelhető. Mindenesetre visszatért a hangulat vagy a nem is tudom mi…szinte olyan, mint régen.
Külön örültem, hogy ezt a lélek dolgot se húzták, aztán új szálat kaptunk Anyuka szempontjából is, s most meglepett a fal leomlása is. Vagy csak gyengülne? Kiderül a köv részben, amit már nagyon várok :)

Jade - 2011. 02. 19. 11:27

Megnézve! :D És elolvasgatva hogy milyen vizshangot váltott ki a rész különböző fórumokon megragadom az alkalmat, hogy cáfoljam, hogy legsz*rabb rész volt az évadban.
**SPOILER**

Nem értem, hogy egyes embereknek miért fáj az hogy Lisa és Ben megjelent? Szerintem ez kellett. Muszáj volt lezárnia Deannek végleg ezt az időszakot, hogy végre valóban visszakapjuk az igazi Dean Winchester!
Sokan húzzák a szájukat csak az okokat nem értem, számomra nem volt unalmas rész, sőt izgultam, volt benne horror volt benne dráma volt benne poén, minden ami a régi Supernaturalban is megvolt, akkor meg mi a baj, most miért nyavalyognak az emberek? Nem ezt akarták a rajongók, hogy olyan legyen mint a régi 1-2 évad, megkapták. Sam nyomoz és okostojás, Dean apáskodik felett és vigyáz rá, ok, hogy a Lisa/Ben dolgot valahogyan le kellett zárnia és összetört a szíve, de ő Dean, az ő szívét mindig összetörik.
Tetszettek a testvér pillanatok, teljesen olyan volt mint régen, sőt Dean flaschback pillanata is az Impalában!!! itt álljunk meg, amikor az Impala “életre kelt” és Dean mondatai:

“NO NO NO NO!”
“She possesses sexdolls, this isn’t a sexdoll”
“Hey, you leave my baby alone, she’s got nothing to do with this”
“I’m so sorry baby”

IMÁDOM!!!!! Szóval.. nem értem hogy egyesek mit húzzák a szájukat már megint!
Ok, lassabb volt, de minden benne volt ami régen a Supetnatural receptje volt, amiért szeretem a sorozatot.
Rendben, hogy egészen másra számítottam az előző rész végéhez képest és igen hamar túltette magát Sammy dolgokon, de nekem tetszett a régi filing miatt.

**SPOILER vége***

A következő rész promója pedig fergeteges! Alig várom!!!

Serenity86 - 2011. 02. 19. 12:35

Nekem tetszett ez a rész, annak ellenére, hogy a Lisa karaktere soha nem volt szimpatikus…Szép nő, meg minden, de hogy anno csak őt tudták elővadászni Dean múltjából, mint a nagy “ő”-t…??

Más:
Újabb jó pontok a régi feeling felélesztéséért:
Mekkora királyság, hogy az EMF visszatért, nem?!?! :)
Már jó rég láttuk a kezükben!(legalábbis nekem nem rémlik, h sokat használták volna mostanság…)
Meg hát azok a jelenetek, ahol az Impala kb 3.főszereplőként jelenik meg, mindig jól sülnek el.

A köv. rész várós(vagy nagyon jó lesz, vagy …..), de aztán már kicsit piszkálgathatnák a “mother of all” témát.

kacsababa - 2011. 02. 19. 16:37

6×14

A rész alapvetően egy rendben lévő MotW rész volt, újra kísértettel. Volt ami szúrta a szemem, de az nem a Lisa/Ben dolog volt, hanem az ügy megoldása, a probléma kiiktatása, ami annyira buta volt, mégcsak a fiúknak se volt hozzá semmi közük…

mirelitkacsa - 2011. 02. 19. 22:20

Megszállt Impala üldözi a srácokat 2.0. Az első részben azért még kevésbé volt érezhető, hogy Dean odavan az autóért (meg hát azóta mi minden történt ugye), de itt… Szegény, azért sajnáltam. Mármint az autót :P
A Lisás rész nem zavart, de remélem ezzel lezárták.
A jövő hét meg messze van. De várós rész, és Castiel/Misha is hiányzik a sorozatból.

SPOILER (lehet)

Az előzetes alapján van egy olyan érzésem, hogy Misha jelenetei sírva röhögősek lesznek.

akbar - 2011. 02. 20. 12:28

Egész jó rész volt. Sajna nem hiszem, hogy a LIsa/Ben dolog le lenne zárva. Amikor mondta a kisrác, “hogy ugye tudod, hogy a családodat vesztetted el”,ezzel nyitva hagytak megint egy kaput. Remélem Dean azért nem fogja úgy érezni soha, hogy inkább már ők a családja, és nem Sam….Mert azzal szerintem az első 5évadot ütnék agyon.

Hunnenkoenig - 2011. 02. 20. 14:57

En szerettem a Lisa szalat mindig. En romantikus vagyok es szeretnem, ha Deannek lenne egy hatved fellegvara, ahova visszaterhet a kemeny csatak utan es kicsit lazithat es ahol szeretik.

Nekem Lisa es Ben is szimpatikus. Remelem kezdenek meg velük valamit.

Deannek kell valami, ami motivalja az embersege megtartasaban es ha szorosan vesszük, Dean is egy whiny little bitch… szoval kell neki is valami.

Na jo, hianyozna az allando csajozasa is, az is igaz. Meg talan a klasszikus höstörtenethez az kell, hogy mindig szenvedjen… nem tudom…

Akkor kiegyezek abban, hogy neha visszaterhessen es mindig tart karokkal varjak, de ne legyenek kötelezettsegei…igy a kecske is jol lakik es a kaposzta is megmarad.

khaos - 2011. 02. 20. 17:13

spoileres(?)

nos,végtére is tetszett,de azért volt ami nem jött be
az alap szellemsztori jó volt,különösen megfogott h alapból félek az ilyen próbababáktól h nehogy egyszer utánam nézzenek,szal nálam ez most ütött
Sikeresen idézve a régi hangulat,sima szörnyvadászat
Lisa szál se zavart tuljképpen,bár azért mikor telefonált a kiscsávó reménykedtem h nem csak csel lesz részéről hanem lesz vmi komolyabb ügy ott is,egy részen belül 2 külön ügyet am se sokszor láttunk (volt már egyáltalán?most egy se ugrik be)

Ami nem tetszett egyértelműen azok a zenék voltak a jeleneteknél
Általában ugye akkor jó a filmben a track,ha észre se vesszük h szól valami
Nos itt észre lehetett venni,és nekem még el is vonta figyelmem róla mert valamiért nagyon nem jöttek be
A másik a végkifejlet,kb 3x visszanéztem h most h is halt meg a csaj,mert elég messze volt tőlük és mégis kapott egy üveget,sam és dean meg ott állt és karcolás se..

Valamint az eleje,fél percben letudva a jelenet,amire egy hete várnak h mi is lesz? Azért egy picit többet vártam volna,még ha ezt most csak jelnek is szánták
Ja meg h még mindig nem beszélnek egymásnak a dolgokról,h épp a poklot látta..fájó ez
mondja h mintha 1 hét lett volna az a 2 perc,de azért ha megkérdezi h beszél e róla akkor “áh,nem érdekes”…

a szörnyek anyja vonulattól pedig kezdek tartani,h most vagy nem kap elég figyelmet majd és újabb évad lesz ebből,vagy szimplán letudják az évadvégi duplarészben egyszerűen,esetleg újra áldozatot hozva(azért az már sok lenne)
Valamint ha már mennyei háború van,nem ártana néha belemerülni abba is sztem,1 részt megérdemelne

Jade - 2011. 02. 26. 09:03

A 6.15 rész letudva!

*SPOILER*

Meg kell hogy mondjam nagyon de nagyon merész volt az alkotóktól hogy konkrétan beavatták a nézőket abba, hogyan is készülnek a részek és finoman céloztak arra hogy Sam és Dean világa bizony egy stúdió ahol minden de minden mű. DE kit érdekel! én elhittem, hogy a részben nem Sam és Dean a kitalált személy hanem Jensen és Jared! Rengeteget nevettem az elején, főleg amikor a két testvér felfedezte a neten is ki is Jensen Ackles és milyen szappanoperában játszott, de a legnagyobb flash az a háttérben ment a plaza TV-n, jól vettem ki hogy a következő részt láthattuk? a Cowboyosat? :) És perzse a rengeteg kép, amivel nap mint nap találkozik az ember a neten Supernatural témában az ott volt a részben is. Ettől készen voltam! Supernatural magazin és minden ami kell. Gen (Ruby)… nem zavart bár finoman a rajongók tudomására adták, hogy Jared mennyire de mennyire szerelmes a feleségébe… és természetesen dugtak is az éjjel… mármint Sam és Gen…Köszönjük. :) A másik Misha, betegre röhögtem magam azon ahogy twitterezik. És mindent azonnal felír a netre és baromira sajnáltam amikor kinyírták.. szegény Misha… majd Kripke… őt is hamar megölték, sajnáltam hogy nem az igazi Eric játszotta de így is jó volt… Az egész stábot megölték, vicces volt. A legnagyobb poén mégis az volt amikor Dean és Sam színészkedett, nekem az volt a csúcs. És persze az Új Rafael!!!!! WOW! Tetszett, hogy nő! PS: valóban Jensen lakókocsiját láthattuk és Jared házát? Jensen lakókocsija talán tényleg az övé na de Jared háza kicsit túlzás, főleg a képek a falakon. :)
összességében egy nagyon jó rész volt, vicces, de nagyon furcsa, hogy a stáb így kitárulkozott, Jah és a sztori a kulccsal? Elment! :)
*SPOILER VÉGE*

A következő rész promója nagyon durva!

Serenity86 - 2011. 02. 26. 11:53

6*16
Misha Collins mekkora figurát hozott! Kedvet kaptam és meg is néztem, miket szokott Írni twitterre…
http://twitter.com/#!/mishacollins
Érdemes az utolsó 3 tweetjét elolvasni!
:))))

Na végre elővették az angyalháború szálat! Ez még jöhetne bőven, ha már kicsit se léptünk előre “mother of all” témában.
Balthazar felbukkanása külön öröm, nagyon jól hozza a “badass angel” figurát. :)A beugró szereplők közül Crowley +a Trickster után, őt kedvelem a legjobban! Meg hát legalább ő még él…:)

Amúgy sztem nem rossz ez az évad, de meg sem közelíti az előzőek eredetiségét, illetve izgalom terén is alul marad.:( De legalább van mit néznünk, és nem mellesleg szórakoztat….Nem?;)
“at least they’re talking”

Nessa - 2011. 02. 26. 12:01

Mekkorát röhögtem, mikor a rész befejezése után felnéztem twitterre xD de szegény Misha, úgy sajnáltam, hogy kinyírták =(

Nekem is az volt a kedvenc, mikor színészkedni próbáltak. Azok a fejek és mozdulatok… :D
Azt szeretem a sorozatban, hogy meg mernek lépni ilyeneket, kiparodizálják saját magukat is, ha arról van szó.

IV. Béla - 2011. 02. 26. 12:19

Hát, konkrétan ennyi szállal előrevetítették, hogy nagyon, de nagyon kéne egy hetedik évad is. :)

Maxim - 2011. 02. 26. 15:13

Nekem valahol ez éppen stilizáltan azt jelezte, hogy ez az utolsó évad… ha már mindenkit kinyírtak.
Azon nagyot röhögtem, hogy Misha twitterezik, én egyébként is rendszeresen olvasója vagyok. :)
A halálát meg én is nagyon sajnáltam… reméltem, hogy az utolsó pillanatban valaki megmenti. De így még jobban örültem Castiel látványának… meg az a villámlós angyalszárny mutogatós dolog nekem bejön. :D
Meg alig győztem jegyzetelni az idézeteket. :)

hererák - 2011. 02. 26. 16:44

egy teljesen átlagos részt láthattunk!:D

phoenix00 - 2011. 03. 05. 10:04

Pont tegnap akartam kérdezni, h mi van az anime-vel, de most reggel már megtaláltam:D:D
6*15-Jensen sminkel úgy nézett ki mint ,egy kipingált ringyó’:P

Wondorog - 2011. 03. 05. 11:15

Hát ez durva rész volt, szépen megcsonkították a vendégszereplő gárdát, Mother nem semmi.
Következő rész április 15 :(

Nessa - 2011. 03. 05. 12:55

Ez volt az első olyan rész, amiről mindössze annyit tudtam, hogy valaki meg fog halni, a sztorijáról semmit. Rágtam is a körmöm rendesen, tetszett, ahogy egymást figyelték, gyanakodtak, és sosem lehetett tudni, ki a “szörnyeteg”. Amikor Dean lelőtte Gwent, azt hittem, ezzel le is tudtuk a szereplő halálát, Samuelt sem bántam, de Rufus… Bírtam az öreget, jók voltak Bobbyval, ahogy osztották egymást, nem gondoltam volna, hogy azért beszélnek ilyen ritkán, mert valami történt régebben. Sajnálom, hogy úgy halt meg, hogy nem bocsátott meg neki. És kíváncsi lennék, konkrétan mi történt.
Szerintem jó rész volt, csak furcsállom, hogy nagyobb cliffhanger nélkül hagytak minket. Na nem mintha zavarna :D

mirelitkacsa - 2011. 03. 05. 18:30

Rufus hiányozni fog :(
A rész jó volt, az évad határozottan jó irányba halad, de a következő piszok messze van. Viszont legalább jónak ígérkezik az is :)

Halfer - 2011. 03. 05. 23:51

Azért abba a Blue Labelbe belekóstoltam volna :)

Tatala - 2011. 03. 06. 22:52

Iszonyat jó rész volt, pörgött végig, muszáj volt nézni. Tetszett! Az évad főszálas részei között eddig a best!

Azért már az évad elején lehetett tudni, hogy a Campbell famíliát azért hozták be, hogy legyen kinek meghalnia évad közben:) Szerintem:)

De ezt a “Mother of All”-t hogy fogják hidegre tenni, arra még dunsztom sincs:S Remélem nem úgy, hogy adnak az angyalok a kezükbe egy Ultimate Weapon-t, és csókolom…

andus - 2011. 03. 06. 23:15

Nem semmi. Campbell papának már rég hiányzott az a golyó a fejéből. Nem csíptem, nem is fog hiányozni. Rufus annál inkább. Ó és az a Blue Label… :)

Piemaker - 2011. 03. 07. 17:02

Nem akartak ők ennyire “kukacoskodni” egymással,de muszáj volt! :)

Maxim - 2011. 03. 09. 14:49

Rufus most tényleg nagyon jó volt, valószínűleg halála miatt, de most ő kapta a legjobb szövegeket.

derelye vágó - 2011. 03. 14. 20:14
Jade - 2011. 03. 16. 16:08

@derelye vágó
Én még várnék a CW hivatalos bejelentésével, mert a Paley fesztivált msot végig nézve nem olyan biztos, nem 100% hogy folytatják, habáe úgy készülnek, de senik sem erősítette meg hogy lesz 7. évad csak finom utaltak rá. Még maga Kripke sem mondta ezt ki. Én várok. Mert ki tudja…

itt van a teljes Supernatural Paley fesztiválos felvétele:
http://supernatural-j2.blogspot.com/2011/03/az-egesz-paley-fesztival-videoja.html

Nessa - 2011. 03. 17. 11:06

Ha nem folytatják, és lezáratlanul hagyják a 6. évadot, akkor csak kicsit leszek ideges :D

yosha - 2011. 03. 17. 12:37

egy évad miatt totál felesleges volt megbolygatni az 5. évados szép, kerek sorozatlezárást. Több lesz itt a tarsolyban.

Amugy az SG miért imádja ennyire a tini-szót?

winnie - 2011. 03. 17. 13:02

“egy évad miatt totál felesleges volt megbolygatni az 5. évados szép, kerek sorozatlezárást. ”

hidd el, ez a legeslegutolsó dolog, amit számításba vennének:) más kérdés, hogy semmi jel nem utal arra, hogy a supnat veszélyben lenne.

Peti - 2011. 03. 22. 19:01

Rufus volt az arc. :) Az első három évad volt a legjobb. Nekem hiányzik a régi supnat, ahol nem volt még világmegváltás, csak szörny-hentelés. Nem voltak agyondrámázott jelenetek, csak idézhető, megmosolyogtató beszólások. Good old days.

szerény - 2011. 03. 24. 10:58

Olvasom a kritikákat és el vagyok képedve mennyi negatív benyomás ! Én imádom a sorozatot és jók a szereplők és a sztori se béna ! Aki nézi a sorozatokat a TV egyet kel hogy értsen velem egy csomó 10 rangú uncsi ugyanaz az alapsztoris szappanoperával van teletömve a műsortár (főidőben )katasztrófa, rég lemondtam a nagy TV nézésről ! Sajnos érdemleges filmeket interneten lehet nézni !Elkeserítő, én aki imádtam a TV, ennyire leromlott a színvonala a műsoroknak !

Winch Ester - 2011. 03. 25. 09:38
m minnifield - 2011. 03. 26. 19:20

váháhá! ez nagyon jó! :D

Biohazard - 2011. 03. 31. 15:04

Gonosz, agyturkasz csigak miatt meghalt 3 szereplo?! RLY?! WTF?!?!

Rita - 2011. 04. 05. 20:12

A 6.évad 17-18-19…. és a többi rész mikor lesz fennt a neten, mikor nézhetem már meg? Nekem nagyon tetszik, az egykét bárgyú rész ellenére is. Köszi!!!

Tatala - 2011. 04. 05. 22:43

Kedves Rita!

Kérdésedre itt a válasz:
http://epguides.com/Supernatural/

T.

Esther - 2011. 04. 07. 20:54

“volt, hogy csak úgy felkeltek” lol :D
Gonosz, agyturkász csigák? W T F? Ez mikor? Pedig úgy voltam vele, hogy adok még egy esélyt az évadnak.. egészen eddig a percig. XD

hererák - 2011. 04. 08. 18:57

Esther, pedig adhatnál, nem csalódnál

ezt ne úgy képzeld el hogy most gonosz agyturkász csigák ölnek embereket a városban és azok után nyomoznak…

Szeszil - 2011. 04. 12. 01:34

végigolvasgattam mindent, gondoltam lefoglalom magam az új részig (nagyon hosszúnak tűnt ez a szünet..) de rámtört mostanra a közlésvágy – egyetértek azzal hogy ez az évad rettentő hullámzó, és a főszál szerintem meg lassú… ott van a szörnyek anyja, és lehet én vagyok elfogult de az angyalok polgárháborúja… na ahhoz mérten anyu nem túl izgalmas eddig. a világ meg újra megmenekül majd. Ez a része tiszta, nagyobb csavart nehéz lenne innen beletenni.
A Cambell család meg nemigen fog hiányozni kivéve grandpa aki elég jól odarakta magát, viszont Rufusért most fájt a szívem.

-aki nem látta az előzetest csukja be a szemét –

Balthazar lassan a legjobb visszajövő karakter lesz, nekem eddig az évad legjobb részei, ahol megjelenik. Ő azrán nem tiszteli a sorsot. és ez még csak a jéghegy csúcsa. szószerint.
————–

egy kérdés… szerintetek Adam szál végleg lecsukva? Örökké szenvedni fog ? azért ez engem zavar.

Nessa - 2011. 04. 13. 10:22

Adam sorsa engem is nagyon érdekel. Nem vall Winchesterékre, hogy csak így annyiban hagyják… Meg amúgy is, hiába nem bírtam a srácot, azért csak nem kéne szenvedni hagyni…

A hétvégén zajlott Rómában a 2. Jus in Bello Convention, ami nem mellesleg az eddigi legjobbnak és legőrültebbnek tűnt a beszámolók/videók alapján. Ott hangzott el pár aprócska SPOILER:

A dupla évadfinálé egyik része inkább Deanről, a másik inkább Samről fog szólni.
Beszéltek valamit a pánikszobáról is, de konkrétan nem tudom, mi van vele.
Ki fog derülni, valójában hogyan jutott ki Sam a pokolból.

Tegnap láttam az új sneak peeket az eheti részből, és már nagyon várom, olyan hosszú volt ez a szünet…

Szeszil - 2011. 04. 15. 20:04

de mindjárt vége a koplalásnak:D

Ez az Adam-féle szál már csak a Halál által sugallt lélek dolog miatt is érdekes lehetne. Szerintem nagy hibája ennek az évadnak hogy a főszál mellé olyan mellékszálakat tettek, amik (bár lehet később kapcsolódnak?-kétlem) amik önmagukban is izgalmasabbnak tűnnek.. legalábbis nekem, bár nem én vagyok az egyedüli célközönség. Mindenesetre már én is számolok vissza, mert minden esetleges negatívum ellenére nem tudok leszokni a sorozatról :D

Wondorog - 2011. 04. 16. 10:32

Ú hát ez a rész nagyon érdekes volt, a 20. percig csak kapkodtam a fejem, hogy WTF van itt. Azért Balthazar elég jól hozta a szerepét, hogy elhitette a fiúkkal, csak azért mentett meg 50 000 embert, mert utálja Celine Diont meg Billy Zanet.
Castiel egy másik érdekes dolog, hogy vajon mit akar az emberi lelkekkel. Amikor az Impalában megszólal a Titanic zenéje priceless.

Nessa - 2011. 04. 16. 11:13

Hát ez nagyon tetszett. :D Remek visszatérés volt.
Mindenki hozta a formáját, a zene az kész volt. One was, or another… :D Meg a Titanic főcímdal is.
Attól féltem, hogy ennek a résznek semmi köze nem lesz egyik főbb szálhoz sem, de szerencsére volt. Épp időben, mert már egészen megfeledkeztem a Halál utalásáról.
Nagyon jól keverték a humort a komolysággal, ezt szeretem a sorozatban – sok már egyéb dolog mellett.
Elmosolyodtam rajta, mikor Cas mondta, hogy próbálja menteni a meglévő barátait. :)
Balthazar hozta a formáját, nagyon megkedveltem őt is.
A slash fanok megint örülhettek. :D
Az fura volt, hogy a fiúknak nem esett le, hogy Cas nem mond igazat, pedig annyira nem tud hazudni…
Na jó, a továbbiakban csak értékelhetetlen fangirl-megnyilvánulásaim lennének, attól inkább megkímélek mindenkit. :D
Nagyon várom a következő részt, jónak ígérkezik az is.

Imurai - 2011. 04. 16. 20:41

Dude, rule #1: no cultural references!

Vááááá, kész volt ez a rész :D

mirelitkacsa - 2011. 04. 16. 20:51

Dean ‘Too soon?’ és ‘Nerd’ megjegyzése annyira tipikus volt :D

A többit igazából előttem elmondták. Jó rész volt.

Szeszil - 2011. 04. 17. 02:15

Spo

Baltazar “Ah.Awkward.” és a két zene ? Meg az egész jelenet a “just walk. Act natural” felhanggal, teljesen levett a lábamról, nevettem rajta sokat, végre jött egy két info “fentről” is, és azt kell mondjam hogy ez a könyvtároslány sors… megnézném a nővéreit. Bobby-Dean pótapaszál megvolt, szeretem azt is, bár nem értem hogy maradhatott életben Jo meg az anyja attól, hogy a hajó nem süllyedt el. Egy kicsit kilógott, na.
Összegezve tetszett, a mustángot pedig már ugye meg se kell említenem

ja és Winslet’s rack.

Maxim - 2011. 04. 17. 14:54

Megint sok hét idézete gyanús beszólás volt, imádtam az egészet!
Jo meg anyja azért élhet, mert ha mondjuk nem süllyed el a Titanic az olyan láncreakciót indíthat el, hogy emberek másokkal találkoznak máskor… szóval beláthatatlan következményei lehetnek… ez béna volt, de én értem. :D

Szeszil - 2011. 04. 20. 01:34

én is értettem, de nem tetszett, mondjuk a felállás hogy ő Mrs. Singer, az jobban. :)
A következő részre nagyon kíváncsi vagyok szerintem Dean, mint nagy filmrajongó, az összes klisével együtt fogja hozni az igazi vadnyugati hőst :D Apropó, csak én látom mostanában Samet halványabbnak(talán elfogult vagyok) vagy roboSam után kissé tényleg unalmas a karaktere?

mirelitkacsa - 2011. 04. 23. 10:07

Szeszil: Sam kapcsán ez bennem is felmerült, de a legutóbbi rész közben pont az ellenkezője ugrott be. Pedig azt hittem, a lélek nélküli Samet nem lehet überelni.

Na, a rész: Dean minden utalással, meg western-rajongó megmozdulással zseniális volt, szegény mondjuk rendesen csalódott. Viszont a Star Trek IV utalásért pacsi, az remek volt :) Castiel szála meg egyre inkább érdekel. Röviden ennyi. A következő rész promója pedig

Wondorog - 2011. 04. 23. 12:22

Hát ez nagyon nagy rész volt, hangulat, utalások 10/10. Clint Eastwood és Walker :D
Castielre én is kíváncsi vagyok, van egy olyan érzésem, hogy volt egy hátsó szándéka azzal, hogy megmasszírozta Bobby lelkét, nem csak a fiúkat visszahozni.

breakaway - 2011. 04. 23. 15:05

Fu, hat ez a resz kulon megerne egy postot. Annnyira epic volt, hogy elmondani nem lehet. Az evad legjobb resze, sot, szamomra az egesz sorozat egyik legjobbja.

Szigi - 2011. 04. 23. 15:53

A végén a Vissza a jövőbe utalás is befigyel :) 10/10

bob - 2011. 04. 23. 23:50

Dean abban a takaróban :D

Castieltől is megkapta , meg amikor odaértek az első mi volt? – nice blanket :D

Claire8310 - 2011. 04. 24. 22:13

yippi-kay-yay motherf…

Kozika - 2011. 04. 25. 23:47

na csatlakozom az előttem szólókhoz, ez a rész az évad legjobbja volt. időutazós, clint eastwood – walker texas rangeres, coltos, pokrócos… 10/10

Nessa - 2011. 04. 26. 13:03

Elkeseredve látom, hogy milyen kevesen nézték… Pedig jó volt! Bár nem lesz a kedvencem, de Dean olyan aranyosan lelkesedett xD

Desmond Wallace - 2011. 04. 26. 13:29

Tényleg jó rész volt. Az évad legszórakoztatóbb 40 perce.
Szeretik az írók a Vissza a jövőbe! trilógiát.:)

peti - 2011. 04. 27. 10:35

Valóban az évad legjobb része volt, személy szerint nekem az előző is tetszett. Ilyen részek kellenének még, mert ami mostanában ment, az katasztrófa a “régi” Supernaturalhoz képest. Balthazar pedig EPIC. :D

Jade - 2011. 04. 30. 12:11

Az új részben volt egy-két WTF moment!!!! nekem nagyon bejött!! De valóban ennyi Eve? És a vége… Kicsit nyitottam ki a szám! Alig várom a következő részt!

Dani - 2011. 04. 30. 12:15

spoiler
Ez a réz elég fura volt. Élvezhető is meg nem is. Erre kellett Eve, hogy csak úgy meghaljon? Sok értelme nem volt. Pedig az a szál sokkal jobban tetszett mint az a lélek gyűjtögetős…

mirelitkacsa - 2011. 04. 30. 12:17

Eve-ből nekem ennyi bőven elég volt, nem húzták legalább sokáig a dolgot. Viszont a következő rész előzetese az az az… Jujj :D

Nessa - 2011. 04. 30. 13:29

Fura, hogy Eve így ennyi volt (biztosan?), de ha előtte kicsit több részben szerepel, nem lett volna bajom ezzel a megoldással.
Viszont a végén a padlón koppant az állam, mert végre olyan irányba tartunk, ami egész végig érdekelt, ráadásul még csavartak is rajta egyet. Szóval én elégedett vagyok.
Nagyon remélem, hogy Cas a végén azért Winchesterék mellett köt ki szívvel-lélekkel és utálni sem fogják egymást, mert az nagyon rosszul esne az én kicsi szívemnek. Ennek ellenére tetszik, ami eddig történt, hogy mernek mást is kihozni a karakteréből. A következő részt várom már, mióta megtudtam, miről fog szólni. Hajrá SupNat, én még lelkes vagyok!

Creed - 2011. 04. 30. 16:34

Hát ezen a “Jefferson Starship” szövegelésen szakadtam végig xD

bob - 2011. 04. 30. 17:09

Jefferson Starship :D:D

KisDee - 2011. 04. 30. 19:58

ja, a rész végi cliffhanger-re szerintem senki sem számított. Nekem legalábbis eszembe se jutott volna soha:O
Jefferson Starship meg hangosan röhögős volt:DD

Pinglipang - 2011. 05. 01. 10:23

Jo resz lett volna, ha valamellyik köcsög nem spoilerezi el előre itt a fórumon Crowley visszatérését…

Desmond Wallace - 2011. 05. 01. 14:36

Eléggé furcsa irányba haladnak az események. Ide-oda kapkodnak, darabos az évad. Az előző rész sokkal jobban tetszett.

Sledge - 2011. 05. 01. 19:42

Valóban, én is úgy érzem, néha picit hajánál fogva előráncigált konfliktushelyzeteket látunk és mintha nem lenne teljesen átgondolva a dolog, túl gyorsan történnek néha az események. Ami viszont pozitív, az Mark Sheppard és Crowley visszahozatala, valamint ügyködése Castiellel, aminek rejtélye az évad eddigi legérdekesebb kérdése. A fő probléma szerintem az 1-2. évad feszült és néhol komor hangulatának sokszori elkomolytalankodása és ezáltal a problémák súlytalanná válása, bár vannak gyöngyszemek (Jefferson Starship: na, ez tényleg jó értelemben véve elmebeteg műsor). Egy dolog biztos: hiányoznak az igazi izgalmas és feszült jelenetek, aminek jelentős részben a poénkodás és a poénkodó dramaturgia az oka. Ennek ellenére a 6. évad sem rossz, nagy érdeklődéssel várom, hogy mit hoznak most ki a maradék részekből (és a következő évadban).

Hunnenkoenig - 2011. 05. 04. 16:13

Ah westernes vissza a jövöbe recap zsir volt.

A Jefferson Starshipeken meg folyamatosan hangosan röhögtem.

Annyira betegek ezek az irok, a sracok meg kurvajol adjak elö.

Isteni a sorozat meg mindig.

phoenix00 - 2011. 05. 06. 14:37

Melyik évad/rész volt amikor volt még egy Dean (asszem alakváltó volt démoni szemekkel), és mondta h te is ilyen leszel!?

tomberek56 - 2011. 05. 06. 14:41

3. évad vége fele, talán az utolsó előtti vagy az az előtti rész

Hunnenkoenig - 2011. 05. 06. 23:57

Kivancsi leszek, magyar szinkronban mire forditjak majd a starshipeket.

Remelem Szikora Robira vagy ilyesmire.

Mondjuk magyarorszagon nem nehez olyat talalni, aki amr szaz eve van a köztudatban annak ellenere, hogy szar.

Ha elmegyek Mo-ra, ma is ugyanazokat az embereket latom a TV-ben, mint 30 evvel ezelött…

damnturck - 2011. 05. 07. 10:09

Castiel vs Tesók a fináléban?

breakaway - 2011. 05. 07. 12:53

Hat komolyan, nekem az egesz evad baromi nagy csalodas volt, de az utobbi 3 reszre ugy osszeszedte magat a supernat, hogy le a kalappal, vegre ugyanazt erzem mint regen, hogy addig ameddig tart teljes mertekben lekot es tatott szajjal bamuolom az egeszet. Well done.

breakaway - 2011. 05. 07. 12:54

Es remelem Casnek semmi baja nem lesz…

Jade - 2011. 05. 07. 13:44

Remélem Castiel sztorija befejeződik az évad végén. És valami újat indít a stáb. (Talán Dean megöli őt, értékelném) Bocs, de elégvolt az angyalokból. Bár Balthazar nagy kedvenc.

Wondorog - 2011. 05. 07. 15:36

Nagyon nagyon régen láttam ennyire tudatosan megszerkesztett részt. A vágások, ahogy a jeleneteket sorba rendezték, és az egészet csak tetőzték a monológok és az isteni atmoszféra.
Amikor megláttam az “új Pokolt” hát igen ettől a sorozattól valami ilyesmit vártam :D

Maxim - 2011. 05. 07. 16:48

Hát én azért aggódok Castielért… oké hogy legyen más is mint angyalok de legalább a háttérben maradhatna! :(

Nellas - 2011. 05. 07. 17:21

Nekem ez egy nagyon visszás rész volt. Egyrészt tetszett, hogy Cas központú volt, bár néhol felsóhajtottam, hogy jajmár, ez kissé túlzás. Másrészt félek, hogy tök átgondolatlanul viszik előre az eseményeket az írók, és inkább arra mennek, hogy jósok WTF legyen egy-egy részben. Ami elég öncélú és majd vissza fog ütni. Nem szeretem, amikor a fiúk (és ebbe most már Cas is beletartozik 100%-ig) egymás ellen fordulnak, amikor szenvednek, látszik rajtuk, hogy kezd elegük lenni az örökös kínlódásból. Casnek lehetett volna több esze, ezt egyértelműen ő szúrta el (vagyis hát az írók, hehe), és Deannek most ezért törik össze a szíve. Komolyan, az utolsó közös jelenetüknél szinte hallottam, ahogy szilánkokra hullik valami, amikor Dean családtagnak nevezi Cast. Amúgy ez is olyan fura, Dean általában nem erőlteti meg magát, hogy kimutassa Cas iránt az érzéseit úgy, ahogy Sam, ebben a részben viszont többször a barátjuknak, egyenesen a testvérének nevezte.

Hát nem tudom. Kicsit csalódott vagyok, de közben örülök a sok Crowley-Cas momentnek, meg Misha narrálásának :D

Nikki - 2011. 05. 07. 21:10

Tényleg nagyon összekapták magukat, hihetetlen részeket szállítanak az utóbbi időben. Nagyon jó volt az elmúlt 3 rész, mind az izgalmas jeleneteket, mind a poénokat tekintve.
Evet kicsit túl hamar intézték el, kevesebbet szerepelt, mint ahogyan azt vártam, s nem is volt olyan nagy “összecsapás”, pedig nagyon erős ellenfélnek állították be.
De ez nem is baj, kaptunk helyette más csavart. Crowley visszahozása érdekes húzás, de mit tehetünk, zseniális karaketer, örülök neki.
Hiszem azt, hogy Cas jót akar, s látom, hogy a barátainak tartja a srácokat, s igenis ragaszkodik hozzájuk, főleg Deanhez. Szóval minden izgalmas és érzelmes pillanatot csak dicsérni tudok. Egyedül az nem tetszik, hogy most egymás ellen vannak. Nem hiszem, hogy ne tudták volna megbeszélni, s azt szeretem, ha jóba vannak (azok a régi felejthetetlen közös jelenetek…); nagyon remélem, hogy Casnek semmi baja nem esik, azt nem bocsátanám meg.

Szeszil - 2011. 05. 08. 00:39

szerintem jó, ahogy elintézték az Eve szálat, pont annyit kapott amennyit az eddigi “jelenléte” alapján kiérdemelt, elég egy kidolgozatlan volt főszörnyek, és végig érezhető volt hogy a “lelkes szál”(jajj,pocsék szóviccnek is elmenne, brr) a lényegesebb. A mostani résztől meg odaragadtam a gép elé. Tetszik ahogy hozzányúltak Castiel karakteréhez, az angyaloknak is vannak hibáik, pont ő lenne tökéletes? A narrációs részeket pedig nagyon közel érzem a szívemhez, persze a bestof az 5. évad zárója, de visszacsempészte azt a hangulatot kicsit.
Crowley… “But just look at them…No one likes waiting in line.” Zseniális a figura, a színész nagyon jól hozza. Nos röviden ennyi, kíváncsi vagyok mi lesz, de kis SpOiler gyanú… ahogy láttam a személyes kedvenc Balthazar jutalomjátéka jön a következő részben. ahh, nekem ő minden megszólalásában tökéletes. :D
Amúgy azon gondolkozom hogy ezt az éveadot a “mellékszereplők” tették igazán élvezhetővé, nem a srácok. Crowley, Halál, Balthazar hogy csak a legjobbakat mondjam… szerintetek? voltak kedvencek? kíváncsi vagyok :)

m minnifield - 2011. 05. 08. 10:26

szerintem az eve-szál pont azért lett ilyen egyszerűen lezárva mert ahogy kiderült ebből a részből, ő csak egy “csali” volt…mi is beszoptuk, ahogy a fiúk is…

hales - 2011. 05. 09. 18:19

A hideg futkosott a hátamon az első perctől az utolsóig, és a jó értelemben! Nekem ez volt eddig a leginkább bejövős rész ebben az évadban! Imádtam!

zagloba - 2011. 05. 09. 23:46

Azt hiszem az utóbbi epizódok önmagukban adnak csattanós választ a poszt címében feltett “kérdésre”!

“Minek?”
Mert ugyanolyan zseniális, mint az elején!

breakaway - 2011. 05. 14. 12:16

Nem hiszem el, hogy mar megint ki kell hagyni egy hetet… Elneznem en azt, hogy az evad eleje(meg kozepe) nem volt tokeletes, de engem ezzel a folyamatos hol leadunk egy reszt, hol varj egy honapig dologgal olyan szinten ki tudnak idegelni… Ha egyszer abba fogom hagyni a supernatural nezeset(ami persze sosem fog bekovetkezni:) de ha bakovetkezne…)akkor az tutira e miatt lenne…

winnie - 2011. 05. 14. 12:55

“de engem ezzel a folyamatos hol leadunk egy reszt, hol varj egy honapig dologgal olyan szinten ki tudnak idegelni… H”

és gondolj bele, hogy van, aki a magyar másorrendet bántja, holott ezerszer jobb, mint az amerikai, nincsenek szünetek, max egy nagy nyáron vagy télen

dori - 2011. 05. 14. 13:16

Jó rész volt, csak 1 dolog zavart. Az elején az “ott voltam,amikor a bábeli torony összeomlott, amikor a…blabla” annyira sablonos és elcsépelt már.
De nagyon jó, hogy Crowley visszatért, a legjobb karakter az egész sorozatban.

Szeszil - 2011. 05. 14. 18:02

de viszont ha megfigyelted a biblia “mese” helyett a történet inkább a darwini elméletet követte :D

Winch Ester - 2011. 05. 15. 17:50

Crowleynak én is örültem, hogy visszatért.Ha már itt tartunk, Anna angyalt is jó lenne, ha visszahozná végre valaki, igen csinos lányka volt. :-)

Dori, igaza van Szeszilnek, azért elég rendesen befigyelt Darwin evolúciós elmélete. Csak kimászott az a halacska a vízből, hogy majdan felépülhessen a 11 méter magas bábeli torony :-)

yosha - 2011. 05. 16. 12:23

“és gondolj bele, hogy van, aki a magyar másorrendet bántja, holott ezerszer jobb, mint az amerikai, nincsenek szünetek, max egy nagy nyáron vagy télen”

Ja, mint amikor a Barátok közthöz kimennek külső helyszinre forgatni, lehet tudni hogy az a finálé lesz… :)

Tényleg sok volt a szünet, a legtöbb sorinál egy nagy hiatushoz vagyok szokva, aztán annyi, nem négyre. Már mindennek vége amit idén néztem, DoctorWho-t kivéve, csak a Winchesterek vannak lemaradva.

Ela - 2011. 05. 17. 01:24

Akár hogyan nézem,nekem ez a szezon valahogy nem jött át!Nem sok újranézős rész volt eddig.A legjobban az zavar, hogy igazán nem is volt főszál, mert mikor azt hittük, hogy ez az, elég gyengén véget vetettek neki, és olyan feleslegesnek tűnik.Pl. mire volt jó a rokonok behozatala?Vagy Sam lelkének elvesztése, visszakapása, az Anya megjelenése…
Ha az utolsó rész ütni fog, szerintem ezek nélkül is ütött volna.

Nessa - 2011. 05. 17. 10:18

A sneak peeket látta valaki?

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

engem nagyon meglepett.
összeomló fal címén nem arra számítottam, hogy nem emlékszik semmire. hacsak nem a fejében játszódik az a jelenet.
mindenesetre borzasztóan kíváncsi vagyok, hová lyukadunk ki, mi lesz a cliffhanger. mert most így baromira fogalmam sincs, hogy ezt előre ellőtték.

SPOILER VÉGE

Kissur - 2011. 05. 21. 00:34

Ela, nekem is hasonlóképp hullámzott az évad. Az elején nagyon nem tetszett, szinte unva néztem a részeket. Aztán ahogy haladtak, megtetszett, és mikor odaértek Crawley elkapásához, és Sam lelkéhez, újra függővé válltam. Na ott egy nagy pofáraesés volt a következő rész, egy-két jobb jelenettel, és most megint nem tudnak felpörögni. De ha ez az utolsó 2 rész az évadból jó lesz, és értelmet ad mindennek, akkor megbocsátok az összes hülyeségért. :)

Kissur - 2011. 05. 21. 01:51

Na ilyet csak a múlt heti Smallville sorozatfinálénál csináltam csak. Élőben a CW-n nézem (a neten) az évadfinálét! :D

HeliGeli - 2011. 05. 21. 02:25

hol lehet nézni élőben? ahol néztem eddig nem megy és nem találtam mást…

Kissur - 2011. 05. 21. 03:04

http://www.tvpc.tv/Channel.php?ChannelID=3035
itt egy link. és a Carry on my wayward son befigyelt a rész elején! öröm van :D

Dr.Shaman - 2011. 05. 21. 09:50

Megnéztem az uccsó két részt, és hát… Nem vagyok elájulva.
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
Eleve nem értem, hogyha már lehetőség nyílt dupla résszel zárni akkor miért nem függött jobban össze a két rész. Olyan volt mint két sima rész egymásután.

A Ben-Lisa szál lezárásának örülök, nekem nem jött be ez a szál, és bár Dean mindig “normális” életről álmodott, mégsem illett a karakteréhez. Arról nem is beszélve, hogy kicsit sok volt nekem az érzelgősség. Könyörgöm Dean egy tökös gyerek, ne akarják már megríkatni -a sorozat készítői- percenként.

Ami a Castiel szálat illeti. Nekem pár résszel ezelőttig egyáltalán nem tűnt Castiel olyan szereplőnek, akit a Winchesterek quasi családtagnak tekintenek; inkább volt ő egy hasznos segítő, mint igazi barát. Emiatt nem is éreztem túl drámainak a Csatial-Dean ellentétet. Ami pedig a rész végét illeti, hogy Castiel lett az új isten… Hát számítottam rá, hogy a következő évadra fő gonoszt csinálnak belőle, de így.. Nem mondhatnám, hogy körmöt rágva az izgalomtól várom a következő évadot. Azért nézem majd persze, de inkább a régi idők kedvéért, mintsem a magas színvonal miatt.

winnie - 2011. 05. 21. 09:51

két rész volt egymás után, nem dupla részt terveztek, csak mivel a smallville zárás egy napra került, így a supnat zárása is egy napra került. de nem volt tervbe véve dupla, csak így jött ki végül.

Jade - 2011. 05. 21. 10:10

Nekem tetszett mind a két rész! A Lisás rész végén még elmorzsoltam egy könnycseppet is!
figyeljetek…

SPOILER!!!!!!!

Castiel szerintem csak az HISZI HOGY Ő AZ ÚJ ISTEN!!!! UGYAN MÁR… nem hiszem, hogy ő lenne valóban az új Isten! Szerintem van a következő évadban mág pár durva rész. pl, mi lett Sammel… most akkor ki is ő vagy mi is ő??? nem hiszem hogy simán csak Sam…

szóval nekem bejött és nem hiszem hogy Castiel az lesz aminek mondja magát… lesznek itt még pofára esések!

SPOIELR vége!

Dóri - 2011. 05. 21. 10:38

“Megnéztem az uccsó két részt, és hát… Nem vagyok elájulva”

Egyetértek… Nem mondom, hogy rossz volt, mert azért ütös volt, de nem fogom lekaparni a falat szeptemberig.. Én is talán folytatom a 7. évaddal, de már csak a megszokás miatt, mivel túl régóta vagyok hardcore SupNat fan:D de nem a nagy sztorivezetés miatt fogok maradni….

SPOILER SPOLILER SPOILER SPOLIER
Én nem éreztem át Dean drámáját, habár Jensen kiváló munkát végzett, mindig is normális életről álmodott, tény, de nem jött semmi, hogy most mennyire megtörik a szíve..Lisat és Bent pedig megint a dráma kedvéért hozták be,hogy aztán Dean drámázhasson…

Sam szála nagyon tetszett és Jarednek is piros pont…:))

Cas..: Amikor a drága CW csütörtökön sajtóközleményben jól elspoilerezte magát, azzal, hogy mi lesz Cas sorsa, cigánykereket hánytam örömömben, de volt bennem félsz is, mi van ha ő lesz a bad guy?
És nemcsak bad guy lett, hanem a Big Bad Guy, egy öntelt, megalomániás hamis isten…
Jobban elfogadtam volna, ha hősiesen meghal a rész végén, mert ez így….. Nekem túl sok volt, és megfeküdte a gyomrom…
Ráadásul ma kiderült, hogy az előzetes hírekkel ellentétben Misha nem “regular” lesz a 7. avdban hanem csak guest star… ha ő lesz a big bad guy, akkor ezt hogy akarják összehozni? Ebben a szezonban is regular volt, aztán nem sok részben tűnt fel…
Teljesen kifordították a karakterét, eleve keveset is szerepelt, de akkor is csak sunnyogott, meg hazudozott, minden eddigi jellemvonást kiírtak belőle, ami eddig jellemezte a karaktert… megint csak a dráma miatt…
és állandóan ezt a család dolgot mondogatták a részben, de egyre kevésbé hittem el… Cas sose volt család, csak egy jóbarát, illetve sokszor egy szárnyas pincsikutya, aki szinte megoldotta a srácok helyett az ügyeket… Nem azért, mert nagyon szeretem Cas karakterét,és azt amit Misha kihozott belőle, és mindazt a “fejlődést”, amin keresztülment 3 évadon keresztül, de mintha ezt az egészet egy nagy huszárvágással elvágták volna…

Örülök annak, hogy a tesók együtt maradtak és összetartanak, viszont halvány lila lövésem nincs, mi lesz így a 7. évadban…:P
Kivi vagyok Crowley visszatér-e, mert ő csak felszívódott az éterben. És arra is, hogy Mr. Death bekopog-e a kövi szezonban, mert szerintem nem fogja szó nélkül hagyni azt, hogy megbomlott az egynsúly mind odalennt, és odafent…
És igazán visszajöhetne a Nagyfőnök a szabiról, és rendet tehetne és kipofozhatná Casból a “power soul-okat”:D

Baltit sajnáltam nagyon, 2. kedvenc angyalkám volt, hatalmas arc volt, ahogy “kettős ügynököt” játszik:))))))

Hát nem tudom… Majd elválik szeptemberben, de nagy reményeket nem fűzök hozzá….:((

wondorog - 2011. 05. 21. 10:48

SPOILER!

Hát nem tudom, én el tudom hinni, hogy Castiel lett Isten. Ha jobban belegondolunk a dolgokba, ez választ adna néhány kérdésre, legfőképpen arra, hová is lett Isten. Én úgy gondolom ezek után, hogy régen Isten is egy lény volt, ki tudja milyen, aki birtokolta az összes lelket, míg azok valahogy a Purgatóriumba nem kerültek, s így Isten elvileg meghalt, vagy akkor is legyőzték és lezárták a lelket. Lehet, hogy egy kicsit elszállt teória, de én ezt raktam össze a történtek után.

SPOILER!

wondorog - 2011. 05. 21. 10:51

SPOILER

ja és hozzáfűzve még valamit, ha így lenne esetleg, amit írtam, akkor a következő irány lehetne, hogy keresik azt, “aki megölte Istent”

SPOILER

Dóri - 2011. 05. 21. 11:11

“Castiel szerintem csak az HISZI HOGY Ő AZ ÚJ ISTEN!!!! UGYAN MÁR… nem hiszem, hogy ő lenne valóban az új Isten! Szerintem van a következő évadban mág pár durva rész. pl, mi lett Sammel… most akkor ki is ő vagy mi is ő??? nem hiszem hogy simán csak Sam…”

Egyetértek vele, szerintem csak a benne lévő “power soul-ok” beszéltek belőle, mert Cas már nem Cas..ez tuti..:(((

Biztos lesz egy két-csavar jövőre, de már csak azért fogom nézni, mert már túl hardcore SN fan vagyok, de nem fogom a körmeimet rágni szeptemberig…
SPOILER SPOLIER SPOILER SPOILER
Tetszett is a finálé meg nem is… az utulsó 10 perc falhoz vágott, de nem Így kellett volna… amikor “szerencsésen” belefutottam a CW közleményébe, és megtudtam, hogy mi lesz Cas sorsa, akkor nagyon örültem, hogy legalább megmarad, de benne is volt az is, hogy bad guy-t csinálnak belőle…és tessék.. ezek után annak is örültem volna, ha hősiesen meghal a végén, mert így nem lett más, mint egy megalomániás hamis isten, és teljesen ki lett forditva a karaktere ebben az évadban, legalábbis a 4.-5. évadhoz képest, nagyon szeretem Cas karakterét, illetve azt, amit Misha kihozott belőle, de hogy így legyen vége a dráma miatt….

Lisa-Ben szától nem voltam elájulva, és attól, hogy így “végezték”, sajnáltam is őket, de feleslegesnek éreztem ezt a nagy drámát…
Az tetszett, ahogy összekötötték Lovecrafttal a purgatórium kinyitását, ügyes húzás volt:) Én is féltem, hogy mi lesz, ha előveszik ezt a Lovecraft dolgot, és beleássák magukat az írók, de nem….
Sammy… Igazat adok Jadenek, hogy nem lehet tudni hogy most Sam kicsoda-vagy micsoda, és hogy mi lesz vele, mikor fog esetleg robbani a bomba…

Halvány lila lövésem sincs, hogy mi lesz a 7. évadban, lesznek drámák, az tuti, de pl. ma kiderült, hogy Misha regular helyet, csak guest star lesz…ha ő lesz a big bad guy, akkor azt hogy fogják megoldani? Ebben a szezonban is regularként szerepelt, mégis nem sok részben volt benne…
És kíváncsi vagyok, hogy esetleg Mr. Death bekopog-e, mert eléggé felborult az egyensúly odalent, és odafent is….
Crowley visszatérésére is kérdéses, mert szokásához híven megint csak eltűnt:P
És az Igazi Nagyfőnök is visszajöhetne már szabiról, és rendet tehetne….:)

Baltit nagyon sajnáltam, 2. kedvenc angyalkám volt, hatalmas arc volt, meg ahogy most is „kettős ügynököt” játszott….:DDD

A srácok előtt meg le a kalappal, elképesztő mit alakítottak…már megint:)))))))

SPOILER VÉGE…..

BDJG - 2011. 05. 21. 11:31

SPOILER

Szerintem meg inkább ő az új Lucifer. Egyrészt mivel angyal volt, másrészt a csettintés Lucifer védjegye. :D Egyébként pedig így is ölhető lesz, vagy legalábbis kiszedik belőle a lelkeket. Őszintén tök feleslegesnek tartom Castiel karakterének az elkúrását ilyen szinten, nem igazán látom értelmét. Ráadásul az epizód vége se volt cliffhanger, a semminél ért véget az egész, még pár jelenet simán elfért volna.

Nellas - 2011. 05. 21. 11:43

SPOILER

Én sem hiszem, hogy Cas tényleg Isten lett, egyszerűen csak iszonyúan hatalmas és erős most a sok lélekkel benne. Az igazi Isten nem lehet halott, mert akkor ki hozta vissza az ötödik évad elején és végén is. Szerintem simán csak üldögél egy adag popcornnal valahol és jókat röhög, néha meg belepiszkál valamibe, hogy menjen tovább az izgalom. Elég nagy szemétség tőle, ha így van, de hát ezt kell elfogadni :P
Én is sajnálom igazából, hogy Cas karakterét ilyen irányba vitték, mert innen nem látom, hogyan lehetne még visszatérni… Még ha rá is jönne, mekkora baklövést követett el, az ilyesmit nem lehet csak úgy semmissé tenni, Dean nem fog felejteni.
Kíváncsi vagyok Samre, biztos megtudott valami nagyon érdekeset pokolbéli víg napjairól, ezt mondjuk még odarakhatták volna a rész végére, és akkor kaptunk volna igazi cliffhangert. Lehet, hogy a YED az apja, ezt tudom elképzelni kábé.
A Lisás szálnak örülök, hogy így lett vége, bár én is hüppögtem kicsit, de csak azért, mert sajnálom Deant. Annyi szarságon ment már keresztül, hogy valahányszor újra megforgatják a szívében a kést, én azt nem bírom ki sírás nélkül…

Na, hát kíváncsi vagyok, mi lesz ebből.

SPOILER

S0m30n3 - 2011. 05. 21. 12:08

most végeztem az évadzáróval, és nem nagyon tetszett, nem éreztem azt a feszültséget, mint akármelyik eddigi évadzárónál.
SPOILER

Castiel volt a kedvencem, és már azóta féltem, hogy főgonoszt csinálnak belőle, vagy megölik, amióta képbe jött ez a szál… így már nagyon nem tetszik, hogy “bekattant”. Lisa szálat örülök, hogy lezárták, de kicsit gáz volt így. következő évadra marad sok kérdés, Casteil-lel és Sam-mel fogalmam sincs, mit kezdenek… de nem várom különösebben a folytatást, egyelőre kicsit idegesít, amit csináltak Castiel-lel.

winnie - 2011. 05. 21. 12:30

castiellel kapcsolatban a tvline-on van info, hogy marad-e a kovetkezo evadra.

Nellas - 2011. 05. 21. 13:08

Biztos nincs elég pénz eltartani három főszereplőt, ennyi. Nem nagyon félek attól, hogy sokat kellene majd nélkülöznünk Cast, abból nagy botrány lenne a fanok körében, és meglincselnék Sera Gamble-t.

BDJG - 2011. 05. 21. 13:29

Nem lesz series regular, csak annyi. Jim Beaver sem az, mégis volt vagy 15 részben most is. :D

winnie - 2011. 05. 21. 13:45

és még nagyon sokan nem azok, és ők 1 részben voltak:)

Kissur - 2011. 05. 21. 13:49

SPOILER

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem jobban tetszett az évadfinálé előtti rész, mint maga az utolsó. A Lovecraftnak azt hiszem semmi értelme nem volt, akkor lett volna igazi cliffhanger, ha miközben Cas átváltozik az új Istenné, Crawley kinyitja a Purgatóriumot (megjegyzem ennek a huzavonának sem volt semmi értelme) és onnét kiszabadul valami velejéig gonosz.
A két részt egybe kellett volna gyúrni, és akkor kielégítő szezonfinálét kaptunk volna azt hiszem.
Az Impala összetörése és Balthazar halála volt fájó. :(
És visszatértünk oda, ami ennek a bejegyzésnek a címe: Itt a 6.évad, de minek?

SPOILER VÉGE

Nellas - 2011. 05. 21. 14:09

SPOILER

Kissur: Tényleg, Balti… :( Ő nagyon jó karakter volt, sajnálom, hogy nem lesz a 7. évadban (bár ki tudja, ebben a showban bármi megtörténhet, és általában meg is történik). Szerintem jó segítség lett volna a fiúknak abban, hogy valahogy visszatérítsék Cast a jó útra. Az Impalát már megszoktuk, hogy mindig összetörik, engem sokkal jobban megrázott az évad elején, hogy Dean pokróc alatt tartotta a garázsban, wtf :D

Petesilver - 2011. 05. 21. 16:19

Egy biztos: lehet sok démon pusztult el a testvérek közreműködésével, de lehet írni az új bibliákat is, mert az angyalok is hullottak rendesen. Én nem tudom mire vélni ezt az én vagyok az új isten dolgot. Mi lesz a régivel? Másik: hogy lehet egy sorozatot folytatni, ha elérhető valóságba kerül egy mindenható főpusztító, aki egy csettintéssel bármit kiiktat ha akar?

fyktyvf - 2011. 05. 21. 16:37

Én nem bánom, hogy folytatódik, de megint feljön a kérdés: innen még hova? Nyilvánvalóan Castielből nem lesz új Isten, és az is kérdéses, hogy ha a valódi Úr helyreteszi kissé félrecsúszott angyalkáját, akkor milyen büntetésre számíthat az a szárnyas, aki saját magát feljebb valóbbnak, tökéletesebbnek hitte saját teremtőjénél?

Egyébként nekem a rész végén, mikor jött az “új isten vagyok” duma, nekem egyből a kisgyerek jutott eszembe az 5. évadból (I believe the childrens are our future vagy micsoda), akit Cas meg akart ölni, mert a prófécia szerint egyszer egy hozzá hasonló öli meg Istent – de ha tényleg ezt hozzák ki a dologból, hogy ez a gyerek lesz a megoldás, akkor én ott hagyom abba a sorozat nézését. (persze ha ez az évadzáróban lesz és addig megéri nézni, akkor ezt visszavonom :P)

Aztán, hogy a mellékszereplőkkel mit akarnak… A démonok teljesen elvesztették a jelentőségüket, vicces lenne ha 2 évadnyi presztízsrombolás után újra ők lennének a főgonoszok. Crowley habár kellemes felüdülés a gonoszok listáján, azért egyáltalán nem olyan markáns, titokzatos ellenfél, mint Azazel, Lilith vagy akár Alastair volt. Az angyalok ugye szintén átmentek az öltönyös bodyguard stílusba, ami a démonok hasonló homogenizálása után a második legnagyobb csalódás a sorozatban, komolyan, gyakorlatilag bármilyen másik sorozat tucat-öltönyös-golyófogói lettek át copy/pastelve az angyalok helyére. Crowley mellett a számomra második legkedvesebb mellékszereplő, Balthazar halála is nevetséges volt, az, hogy megint építgettek egy karaktert, akit aztán csak úgy a wtf kedvéért megölhessenek, ráadásul még a jelenet megcélzott dramaturgiája sem stimmelt, szvsz sokkal jobban árnyalta volna Castiel eltávolodását a régi társaitól, ha mondjuk elkezdi kínozni, vagy valami ilyesmi. Egyébként nem először láthatunk ilyet, gondoljunk csak Ellenre és Jora, vagy számomra a legfájóbb esetre, Annára, akinek az 5. évad beli megöletése gyakorlatilag az összes 4. évadbeli részét feleslegessé teszi.

Szóval igen, kicsit én is kiakadtam ezeken a dolgokon. Mondjuk Castiel bad guy-já válása engem annyira nem zavar, mint itt látom sokakat, szerintem ez egy kifejezetten érdekes csavar volt a történetben.

fyktyvf - 2011. 05. 21. 16:40

Ja az angyalos részhez még annyit, hogy lassan az sem tűnt volna fel, hogy ha rohamosztagos-egyenruhába bújtatják őket :P

Maxim - 2011. 05. 21. 19:20

Castiel átállása a sötét oldalra engem is baromira zavar. Én imádtam ezt a kissé értetlen de nagyon jó szándékú karakterét és szerintem igenis megvolt ez a család feeling. Nekem az jutott eszembe amikor Dean a jövőbe utazott és ott volt Cas is már emberként velük az ellenállásban… tényleg mindig kitartott mellettük és Dean is nagyon szerette, de ugye ő ezt egyébként sem szereti nagyon kimutatni.
Balthazart is sajnálom, legalább ő lehetett volna akkor a Cas pótlék… vagy valami.
Crowleyt remélem még látjuk majd, én az első pillanattól bírtam, szerintem hihetetlenül jó a stílusa.

Dani - 2011. 05. 21. 19:50

El lehet mondani, hogy a 6.évad kezdése és befejezése az eddigi legrosszabb. Visszaolvasgatva a kommenteket, a gyerek aki félig démon félig ember tényleg megoldás lehet a problémára, és én személy szerint örülnék is neki. Hiszen, ha már behozták abban a részben nagy reményekkel… Továbbá még ott maradt a kérdés az előző évadból: a colttal 5 lényt nem lehet megölni. 1. lucifer, de kik a többiek? Bibliából eltitkolt lények? Komolyan jobbra számítottam, pl.: kijön Ádám is a purgatóriumból, vagy valami hasonló… A “anyu”-ra is mondta Crowley, hogy még mindig “működik”. Nem tudom ennek lesz-e valami hatása még, remélem igen, mert így Eve behozása az évadba értelmetlen lett.

Kolett - 2011. 05. 21. 19:51

Csak nekem tünik kissé logikátlannak a Ben és Lisa ügy lezárása?

khaos - 2011. 05. 21. 20:31

hát ez a finálé…egyetlen pozitívum ami eszembe jut az a carry on my az elején..

persze szeptembertől ugyanúgy nézni fogom

winnie - 2011. 05. 21. 21:11

búcsúzunk a kibeszélőtől, aki jelen akar lenni véleményével a mostantól kezdve ibeszélőnek számító finálékritikában, nosza, másoljon:)

béefvlbfsk - 2011. 11. 06. 17:18

szerintem az a legrosszabb , hogy Dean és Sam minden új évaddal egyre csak messzebb kerülnek egymástól. az első 3 évad volt a legjobb amikor még együtt harcoltak, voltak benne poénok stbstb a 4. végétől már egyre jobban kihalt a jókedv a sorozatból. a 6 évad meg tiszta húzásvonás. ennek ellenére a kedvenc sorozatom marad..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz