login |

Bones: kezdett a 6. évad – írta darkspell

2010. 09. 26. 15:40 - Írta: vendegblogger

88 hozzászólás | kategória: kritika,

Gyanítom, hogy velem van a gond. Vagy legalábbis remélem. Mert ha nem, akkor a sorozattal. Ami azért gáz, mert míg ha velem van a gond, az egyéni szocproblem, míg a másik verzió azért sokaknak fájhat. Mert őszintén szólva, ahogy az előző évad fináléja sem aratott maradandó tetszést köreinkben (én és én, meg… a többiek), úgy most ettől a premiertől sem voltam elájulva. Maximum úgy, hogy: na neee…!

Bones-6x01

A többit inkább a tovább után. Spoilerekkel.

1

Itt most épp a legnagyobb pozitívumot láthatjátok. Az ügyész néni, igen. Már valamikor korábban is írtam, hogy ő a legnagyobb ász a sorozatban. Ahogy ki is mondták: “You are the linchpin.“, az összetartó kapocs. Meg kell, mondjam, ő vitte az epizódot a hátán. Ugye az volt a felállás, hogy egy év így meg úgy. De x hónap után főnöknéni belefutott egy olyan esetbe, aminek a segítségével le akarják söpörni az asztalról, mert aki nem nekünk… khm… nyalja a fagyit, az nem jó ember.

Tehát ügyész néni szépen hazatrombitál mindenkit (egy katona hazajöhet Afgánból, csak mert úgy szeretné?!), hogy segítsenek megmenteni az állást, a becsületet, meg ha már itthon vannak, ugyanmárderítsékki ki is az a pici hulla. Ebben a szcenárióban igazából egyedül az a jó, hogy nem maguktól jönnek, mert végeztek, amiért elmentek. A fenti zárójeles rész pedig rávilágít, hogy ez azért nem biztos, hogy így korrekt.

Aztán szinte egyből jött a következő rész, ami a negatívumok közé sorolandó.

2

Cam: “hümm, hümm. Nem tudom ki ez. Semmit sem tudok róla.”

28 héttel később (x héttel később – nem, ez nem az a zombis film)

Cam: “hümm, hümm. Nem tudom, ki ez. Semmit sem tudok róla.”

Brennan: pillantás1. pillantás2. “Nem, ő nem 2 éves.” pillantás3. beszél a squinttel. pillantás4. “Nem, nem is fehér, hanem ázsiai.”

Tudom, ez most furcsa így kritikában, de ettől a falra másztam. Ha egy főhalottasizé (vagy épp milyen beosztásban mozog a főnök) hetek alatt nem bír rájönni ezek bármelyikére, akkor talán tényleg nem lenne érdemes megmenteni a pozíciójában? Jó, elismerem, kicsit sarkítok, de akkor is! Annyira zavaró, amikor az isteni Brennan egy perc alatt többet megtud valamiről, mint más hetek alapos(!) vizsgálatai alapján…

Ezeket a malőröket leszámítva viszont egy nagyjából korrekt nyitányt láthattunk, szépen kiemelve a változásokat:

  • a komolyabb (szakállas, muhaha) Sweets;
  • Angie és Hodg gyereket vár (juppí!);
  • Booth-nak nője van (bár mivel még nem láttuk, lehet, csak alibi-nő);
  • Brennan pedig… olyan, amilyen eddig. Sajnos lassan tényleg azt kell írnom rá, hogy semmilyen. Illetve ugyanolyan, mint volt, de az már lassan kezd semmilyen lenni.

3

Na akkor most egy szummaszummárum a végére: ahogy már írtam, korrekt nyitányt láthattunk, de annál semmi többet. Hozták a kötelezőt, a többi meg majd kiderül évad közben. Kaphatott volna talán egy hetest is, de az említett erős negatív zöngék miatt legyen inkább csak 6/10 a mostani kezdés.

88 hozzászólás Ne habozz!

lacee - 2010. 09. 26. 15:46

Az új frizura viszont tetszik.

darkspell - 2010. 09. 26. 15:48

Amit még bele akartam írni, csak elfelejtettem? amikor ment a felsorolás, hogy akkor melyik squint hova ment, reménykedtem, hogy visszajön Zack, de végül ezt is kihagyták…

Dr. McSteamy - 2010. 09. 26. 15:48

Hát, nekem 1000x jobban bejött, mint az évadzáró, sztem egész jó kis rész volt.

+hét idézete:
Booth:…to find her missing link to humanity.
Caroline:Well,we’d all like for her to find that.

winnie - 2010. 09. 26. 15:57

de sikerült kinyomzniuk, hogy ki a tettes? csak mert gondolom időbe telt, míg hazajöttek, míg megnézte a holttestet. aztán azonosítani kellett meg minden, nem? volt idő a nyomozásra is?

tulipán - 2010. 09. 26. 16:01

egyet értek, nagyon langyos volt. sajnos.

Tod - 2010. 09. 26. 16:05

Borzasztó volt.

naughtyL - 2010. 09. 26. 16:06

a holttestről kiderült kié, és az élő gyerek is előkerült és kinyomozták ki rabolta el.

Nekem olyen hm, semmi extra ezen is túl vagyok érzésem volt. fogom nézni hétről hétre, de ezért annál sokkal több kell.
És félek , hogy ez a Booth féle kapcsolat milyen lesz.
A szőke srác volt nekem az egyetlen pozitívum:D

Martin - 2010. 09. 26. 16:09

@winnie

Spoiler:

Ki sikerült. A halott kis srác ügyében nem volt tettes, baleset volt. Csak az anyja Észak Koreából származott, ezért nem merte hivatalosan eltemettetni. (Nem volt tartózkodási engedélye vagy mi.) Az eredeti gyerek ügyét akiről azt hitték, hogy a csontváz azt is megoldották az apja rabolta el és él.

Amúgy nekem tetszett a rész az évadzárónál jobb volt. Sweets mint bárzongorista nagyon ütött. :D

Khes - 2010. 09. 26. 16:10

winnie nyomoztak, minden meglett, sőt tulajdonképpen két “bűnügy” is fel lett derítve. Bár szerintem darkspell a kettes számú megoldását nyugodtan bevehette volna a malőrök közé, amit nem tudott megoldani az FBI gyereltünésekre szakosodott csoportja 5 hét alatt azt Booth uszkve 5 perc alatt abszolválja…

Remélem lesz ebből valami egészségesebb is, mert őszintén szólva a Booth új nője ügy is sok lesz már lassan. Szóval reménykedjünk, feleim.

gromit - 2010. 09. 26. 16:44

én is azon fogtam a fejem, h nem lehetett volna pici csontvázból meg papa-mama (mondjuk) hajszálából DNS-mintás összehasonlítást csinálni?? alapvetően jónak tartom a Bonest, de néha olyan amatőr megoldások tudnak benne lenni… lehet h máshol nem zavarna, de itt, azaz Bones világában pont a logika lenne erős… na mindegy, a fun faktor még mindig nyerő :)

Booth új nője egyelőre csak elméleti, még sok minden lehet vele, futhat aknára, letartóztattathatja magát vki mással is, meg persze akár haza is keveredhet. Szóval egyelőre még nem tudom, mit gondoljak róla. (meg hogy mikor fogok besokallni :) )

Ladybug - 2010. 09. 26. 16:58

Szerintem is nagyon vérszegény volt a rész, többet vártam, ráadásul én azok közé tartozom, akiknek tetszett az évadzáró epizód. Az újraegyesülés iszonyatosan el lett kapkodva, az indok és a kivitelezés is gagyi volt. Ráadásul végig éreztem a részben valami feszültséget, de sajnos nem a jó fajtából. Mintha a két főszereplő színész még nagyon nyaralt volna, nem tudták működésbe hozni a kémiát.

Anemone - 2010. 09. 26. 17:00

Szerintem borzasztóan lapos volt. Ahhoz képest, hogy évadpremier, semmi nem volt benne. Majdnem, hogy unatkoztam miközben néztem…

Én úgy érzem leragadtak valahol és nem tudnak továbblépni…

Sajnálom, bár a finálé alapján nem igazán vártam jobbat. Amíg meg nem kaptuk az első promokat a premierről, addig megvolt remény valamire… de utána az is szertefoszlott.

Kár érte.

Anemone - 2010. 09. 26. 17:05

Jah és egyetértek darkspell-el. Nem hiszem el, hogy Cam nem tudta megállapítani több hét alatt, amit Brennan-nek sikerült 3 pillantásból.

Olyan hihetetlen dolgok voltak…
Csak úgy hazaengedik az embert Afganisztánból?
Ilyen könnyű hazajutni a világ másik végéről, egy hangyapiszoknyi szigetről?
Párizs még oké, onnan nem olyan körülményes.
A pszichológus és az ösztöndíjas tanonc csak úgy eldobja magától azt amiért eddig harcolt??

Ennyi.

dragon1986 - 2010. 09. 26. 17:05

Nekem is csalódás volt reunion és hogy mindenki otthagy csapot s papot.

zoey - 2010. 09. 26. 17:12

Én már ez előző éved utolsó 4-5 részét is darára hagytam, annyira untam. Most reménykedtem valami jobban, de Caroline-t leszámítva, annyira…lapos volt ez az egész. Jó lenne, ha magukra találnának a későbbiekben azért.

monana - 2010. 09. 26. 18:35

Féléve már csak ígérgetnek, vannak nagy lehetőségek, de olyan unalmasan használják ki őket. Sokkal jobb is lehetett volna, egy év/ 7 hónap alatt annyi mindent történhetett volna.
Azt csodáltam, hogy Angeláék nem váltak el, már azon se lepődtem volna meg.

oxigen - 2010. 09. 26. 20:00

egyetertek, fogtam en is a fejem hogy egy dns-tesztet nem tudtak csinalni… aztan Bones meg Angie ranez es megmondja a frankot…

Ugyesz neni fergeteges, meg azert az amugy baromira idegesito sweets-baratnonek (sose jut eszembe a neve…) is voltak jo megmoccanasai (nezzunk ki noiesen… XD )
Tetszett az is hogy ket ugy volt egy helyett
Meg Sweets a barzongorista szakalla
De ennyi, sajnos
Bar attol meg nezos, mert szeretem

Tyberius - 2010. 09. 26. 20:03

Hát most van az, amikor ezt is meg az NCIS-t is parkolóra küldöm. (NCIS: LA, ugye megkapta tőlem a kaszát még az évadzáró után). Kíváncsi leszek x rész után mindkettőnél a véleményekre, hogy merre halad a dolog, de 1. Bones kezd kurva unalmas lenni (a karakter, meg kicsit a sztori is), 2. ez az összetrombitálás rémesen gyenge volt. Remélem valami majd csak kialakul az egészből, de a helyzet az, hogy maguk az ügyek édes kevesek lesznek, ha nem lesz mögöttük valami plusz, és ez dettó igaz az NCIS-re is. Szóval parkol ez is meg az NCIS is, aztán majd valamikor.
Harmadik általam kedvelt és várt visszatérő a Medium volt, amin meg sírtam a röhögéstől. Baszott jó hangulata volt, annál a sorozatnál fel se merült a pihenés gondolata. Még várom a Criminal Minds-ot.

lazy - 2010. 09. 26. 20:15

Sajnos csak egyetérteni tudok darkspellel a kritikát illetően. Mondjuk nekem Brennan nem volt olyan marsbéli, mert most azért ki van csendesen bukva Booth afgán cicusától szerintem.
Az eset elég béndzsa volt, hogy Cam állítólagos veterános agysérüléses felfedezését már ne is említsük. De legalább könnyebb volt fordítani, mint általában. :)
Azért amennyire tudom, lesznek még itt fejlemények, remélhetőleg a nézőszám is marad és a béna újrakezdés után valami jó sül ki az egészből.
Lehet, velem van a baj, de eddig egyik évadnyitánytól sem dobtam el az agyam, pedig nézek pár sorit. Szóval, beillik a sorba.
Azért Daisy tetszett a gerillákkal.

f.fredericks - 2010. 09. 26. 20:58

Nekem se jött nagyon át ez a rész, ez a – Cam-et ki fogják rúgni ha nem jön rá mi lett a gyerekkel – dolog, szerintem nem volt akkora horderejű, hogy visszajöjjenek, de az írók tudják. Az a baj, hogy ez a Booth-Bones szenvedés már annyira nem jó. Lassan olyan lesz, mint Rachel és Ross a Jóbarátokban, vagy mint Luke és Lorelai a Gilmore Girlsben. Valamit lépniük kéne az íróknak, vagy jöjjenek össze, vagy találjanak valaki mást, de ez már kicsit unalmas.
A rész legnagyobb poénja az volt amikor sorolták mi lett az asszisztensekkel, és benyögték, hogy Mr. Nigel-Murray megnyert egy vetélkedőt, na azon elmosolyodtam (bár ő nagyon hiányozni fog, mert az ő karakterét szerettem a legjobban).
Ezt a részt betudom annak, hogy valahogy össze kellett rántani a csapatot, de remélem a jövő héten már egy megszokott Bones részt látunk.

Lallapurna - 2010. 09. 26. 21:28

Fájt nézni, na. Ennyit tudok róla mondani.
Kedves sorozatkreátorok, tessék felrázni magukat kreatívan, vagy abbahagyni. Ez így nagyon ócsó megoldás volt kezdésnek :(

Scully - 2010. 09. 26. 22:53

Szerintem nem volt “ennyire rossz”. Bár én is többet vártam, de az alap Bones hangulat a végére csak-csak megszállt. Lesz ez még jobb is.
Összehozni őket megoldásként kb a sorozat végét is jelentené. Sok ilyet láttunk már. Ahogy pl Mulder és Scully is csak addig volt érdekes amíg össze nem jöttek (jesszus ilyet az én számból…de tény)utána abba is kellett volna hagyni mert onnantól csak szenvedés volt. Én ezt a Bones-nak nem akarom…még nem! Remélem kitalálják mitől lesz megint izgalmas :)

*Spoiler*
Booth barátnője sajnos jön. De csak pár 4-5 részt kell vele kibírni ha minden igaz.
*Spoiler VÉGE*

wryvery - 2010. 09. 27. 09:00

Sajnos ez a rész egy vicc volt. Borzasztó volt, eddigi legrosszabb epizód ha végig tekintek az elmúlt 5 éven. Amikor elkezdtem ezt a sorozatot rögtön a TOP 3 kedvenc közé került. De az 5.évad már nem ütötte meg a TOP 3-t – nálam. Ha ez így megy tovább ez az utolsó évad amit megfogok nézni belőle. Sajnálom, mert oly sok lehetőséget lehetett volna kihasználni és a Bones/Booth kapcsolatot sem kellet volna tovább húzni. Össze jönnek azt annyi.

A részhez még annyit – szubjektív véleményem – 2 részeben meg lehetett volna oldani normálisan ezt az újra összeállást. S valami normálisabb, hihetőbb történetet is kreálhattak volna.

Bones haja pedig tényleg eszméletlen jó :-)

VanillaSky - 2010. 09. 27. 09:30

A kritika helytálló. Sajnos.:(

Az előző évadvég még annyira nem taglózott le, de a mostani nyitás már igen. Egyszerűen, mintha egy töltelékrész lett volna. Hamar összerántják a csapatot a világ különböző pontjairól és ezután had szóljon.

Ami különösen zavart, az Booth ráeszmélése. Elvileg harcedzett katonáról lenne szó, aki egy két mondatos diskurálás után rájön, hogy neki otthon fontosabb feladatai vannak.

A másik meg Wendell:D Egy kiemelkedően magas intelligenciájú, egyetemet végzett ember buszokat szerel, hogy megéljen? Persze:)

Meg az egész rész tényleg semmilyen volt. Brennan is lehet kellően realista és antiszociális ettől függetlenül egyre inkább bugyutának próbálják beállítani.

Egy szó, mint száz nem tetszett, remélem javulni fog.

Egy technikai kérdés: Csak a 6. évadra van berendelés vagy a 7.-re is?

Ruann - 2010. 09. 27. 11:06

Nah, ez szörnyű volt.

Spoiler:

Nekem már ott betette, mikor Booth megmenti az afgán kisfiút az elrablójától (Akit, amúgy miért is raboltak el? Anyja egyedül neveli, apja elment harcolni,hótt csórók, mégis mi a frászt akart a faszi, egy numerát anyutól vagy mit?). Ez az egész felesleges volt szerintem, egy tipikus american braveheart jelenet, az amerikai nézőknek.

Aztán még mélyebbre süllyedt a történet, mikor Brennan egyedül(!) levert 4 állig felfegyverkezett gerillát! (Amúgy hol is? A világ minden dzsungele forró, nedves és jár hozzájuk gerilla? Egy kihagyott jelenetben talán egy Predatort is kinyír Bones?)

Aztán jöttek a fent említett baromságok. A nyitány egyetlen pozitívuma számomra Angie terhessége volt, egyedül ez jelezte, hogy a sorozat nem egy helyben toporog.
Na meglátjuk a folytatást. Ez egyenlőre 3/10.

Dexter Morgan - 2010. 09. 27. 12:39

Az első epizód óta ortodox Bones-rajongó vagyok, de még így is sajnos egyet kell értenem bizonyos dolgokkal a fent elhangzottak közül. Kicsit nekem is olyan érzésem volt, hogy na, sittysutty írjunk valamit, kezdjük el valahogy, aztán majd a többit kitaláljuk menet közben.

Olyannyira, hogy ez kicsit az általam annyira szeretett ‘Bones-feeling’ rovására is ment. Egyet kell értenem, ez a gyengébben sikerült epizódok közül való.

Abba viszont belekötnék, hogy Cam miért nem jött rá arra, amire Bones percek alatt: Cam orvosszakértő, patológus, kórboncnok, neki nem szakmája az antropológia. Brennan törvényszéki antropológusi képzettsége folytán ránézésre megállapít olyan dolgokat, amiket egy kórboncnok sosem fog észrevenni: nem ez a szakterülete.

Betta - 2010. 09. 27. 21:25

Ami azt illeti én is fullrajongója vagyok a sorozatnak, de kezdem magam úgy érezni, mint a párommal, hogy jó-jó és naná, hogy szeretem, de már 5 év után nem csurran el az ember nyála a puszta látványától..:-) Na, kb. ez volt az érzésem a sorozattal kapcsolatban is. Kicsit megkopott. Az írók nagyon ráizgultak erre a románcra. A szereplők meg robotra vették a figurát. Gondosan adagolják az érzelmeket. Méricskélik, aprózzák. Néhány mély pillantás hiányzott. Kis fürkészés, szavak nélkül. Hogy hát itt vagy, hét hónap után.. Nem Booth buta és darabos gesztusa, ahogy a mobiltelefonján ,érzéketlen tuskó módjára, a szeretőjét mutogatja. Nem Brennan eltúlzottan rajongó pillantása az epizód végén. Valami feszültebb, érzősebb dolgoggal kellett volna nyitni.

oxigen - 2010. 09. 28. 19:35

“Ami különösen zavart, az Booth ráeszmélése. Elvileg harcedzett katonáról lenne szó, aki egy két mondatos diskurálás után rájön, hogy neki otthon fontosabb feladatai vannak.”

Egyetertek.
Foleg hogy elvileg azert vallalta el a melot, mert a fia mondta neki hogy vallalja el.
Na attol is fogtam mar a fejem.

Memari - 2010. 09. 29. 20:05

jójó, votlak benne gubancok (Cam és “csapata” bénaságai, túl hamar visszaállt a régi kerékvágás), de azért volt némi fejlődés is Bones karakterében – frizura (egy nőnél sokat jelenthet egy új frizura), legyünk nők, Booth bnője is “sokkolta kicsit”, Angie 2xi és Caroline megölelése

Én bizakodom, előzetesek, fotók és hírek alapján jó lesz ez még.

És sztem nem jelentené a sorozat végét, ha összejönnének, mert úgy is rengetek dolgot hozhatnának ki belőle (pl: titkolják a kapcsolatukat, hogy kezelnék a lebukást, Bones felhasználná Booth spermáját -akár a készen lévőt, akár az eredetit:P- Bones milyen lenne terhesen, hormonok által vezérelve, majd anyaként) ezek mind rengetek érdekes szitut szülhetnének.

oxigen - 2010. 10. 01. 19:19

Na ez a masodik resz mar jobb volt azert, Hodgins meg Sweets jok voltak :D

Baratnot nem tudom hova tenni. Neha irritalt, neha szimpi volt.
Kivancsi vagyok mennyi ideig huzzak, mire Bones rajon hogy feltekeny… Mar ez is olyan mint a retesteszta, hogy csak nyujtjak, nyujtjak…

naughtyL - 2010. 10. 02. 09:05

@oxigen: pont arra gondoltam, hogy az lesz itt a lényeg, hogy meddig húzzák, mire rájön/kimondja, hogy Féltékeny! és félek, hogy húzni fogják, mert eddig mindent húztak..
az új csaj, meg azért tökéletes választás, mert teljesen más, mint Bones!
Sweet meg Hodgins tényleg nagyon aranyosak voltak.
Viszont az esettel nem erőltették meg magukat az első pillanatban rájöttem ki a gyilkos..

oxigen - 2010. 10. 04. 17:59

“Viszont az esettel nem erőltették meg magukat az első pillanatban rájöttem ki a gyilkos..”
Hat igen, sajnos ha egy mellekszereplo a szuksegesnel akar csak egy mondatnal is tobbet szerepel, maris tudni lehet hogy valami buzlik korulotte…

Arra jottem meg ra igy utolag, hogy mennyire le akartam utni a monitort, mikor egy topogradiai program -vagymi- segitsegevel konkretan megmondtak melyik kovekre estek ra. Az egy durvan na ne mar momentum volt.

Meg arra, milyen mokas volt a neger tanonc, birom mikor mergelodik :D

gromit - 2010. 10. 07. 00:50

hát igen, jön egy kis szélvihar, és a kövek máris átrendeződnek egy kicsit…
vagy egy mérgelődő gyakornok kicsit durcásan belerúg vmelyik kavicsba :)

a gyilkos nagyon adta magát, Booth barátnője meg nekem egy kicsit sok volt

gromit - 2010. 10. 09. 01:51

hát, a Jersey Shore nem az én stílusom, de hála a blognak azért van róla némi fogalmam, és vicces, ahogy Brennan dokuműsorként teljesen tudományosan kielemzi :D bár kicsit veszít a poén, amikor már huszadszor fordít tolmács üzemmódban Boothnak

a gyilkos szerencsére most nem volt nyilvánvaló, helyette viszont elég random, hirtelen nem is rémlik, láttuk a fickót a rész közben is, vagy csak a végén elkapáskor? bocs, lehet h csak fáradt vagyok hozzá… az ásítás ragadós :)

(ha vki New Yorkban jár, a Billy Elliot tényleg jó :) és ha vkinek van füle az akcentusokhoz, külön vicces)

gromit - 2010. 10. 09. 02:01

hm, a közbülső jelenetre emlékeztem, de a fickóra nem…

oxigen - 2010. 10. 09. 10:09

3. resz
nem tetszett kulonosebben, nem ismerem a Jersey Shore-t, de nagyon eltulzottnak tuntek a karakterek, meg az elejen a hulla is nagyon muanyag volt
az egesz kozepszerunek tunt, ennel profibbnak kellene lenniuk

tetszett a legvege mikor Booth elbucsuzott Bonestol, meg az eleje hogy vegre nem uvoltotte ki a tudejet aki megtalalta a hullat XD

Bhaal - 2010. 10. 15. 20:44

Uff! 4 rész és az elmúlt kb 2 évad után kezd idegesíteni Bones totális antiszoc. hozzáállása a dolgokhoz minden részben! A sztorik sose voltak valami eget rengetőek, de a B/B páros el tudta adni a részek nagy részét. Mostanság viszont örülök, ha a mellékemberek vannak képernyőn, mert azok a részek kicsit uncsik, és abszolút nem viccesek!

A mostani tv-s doki ugyanolyan, sőt lehet még idegesítőbb volt, mint a Jersey-s arcok múlt héten. A fejvadász csaj viszont nem volt rossz:D!

Nagy mentő öv Booth új nője, akivel már a House-os szereplése óta nem tudok betelni.

Kicsit kezdem elveszteni a lelkesedésem., de majd meglátjuk.

oxigen - 2010. 10. 18. 20:14

4. resz. – spoileres lehet
Jobb mint a multkori, tv-doki kicsit idegesito, de ugy-ahogy mokas volt, Hodgins edes volt ahogy beleelte magat :D Bones-Booth is jobban mukodott, de messze nem az igazi. A hulla is nagyon muanyag – ismet.
Amit nem ertettem, hogy ha veletlen emberoles volt, akkor miert kellett a fejet-kezet levagni szegeny pasinak. Es miert pont a fejet meg a kezet. Meg ha kuka, akkor a maradek miert erdo? Szoval szerintem elegge logikatlan volt az e heti ugy. Logikatlan, ertelmetlen, kovetkezetlen.
Apropo kuka… Mi volt az mar, homeless randevu? :D Poen, bar az alman majdnem elhanytam magam.

naughtyL - 2010. 10. 18. 22:18

én pont akkor kajáltam és durván felfordult a gyomrom, pedig nem ez a legundorítóbb sori amit nézek..

aamúgy tényleg nagyon logikátlan volt, nem is tetszett.
az viszont aranyos volt, amikor Angela rábeszélte Bones-t, hogy szerepeljen a gyerek műsorban!

Evian - 2010. 10. 25. 13:42

Messze nem hozza ez az évad az elvárt színvonalat, karaktert és varázst számomra.
Mintha kiveszett volna valami belőle. Volt a 100. nagy sorsdöntő rész, utána viszont annyira leült és semmilyen lett a sorozat, hogy környékez a cancel gondolata… elég lehangoló, hogy részről-részre azt várja az ember, mikor lesz végre egy jó rész.

oxigen - 2010. 10. 30. 20:30

Hajjaj… En is ezen gondolkodom mar egy ideje, hogy csak velem van a baj, vagy a sorozat lett nagyon langyos? Irovaltas volt vagy mi? Olyan semilyenek a legutobbi reszek, en meg egyre tobb mindenbe kötök bele, ami nem jo jel.

naughtyL - 2010. 11. 06. 15:36

szerintem nem az itt a gond, hogy egyre rosszab, hanem az a nagy baj, hogy nem emelték a tétet, nem haladunk sehova, egyszerűen nincs cél..

ha eddig néztem nem most fogom kaszálni, de nyáron darálósnak néz ki a dolog.

Tod - 2010. 11. 09. 08:40

Szerintem cél az van, akarnak spinoffot, lesz új főgenya, Gravedigger is simán visszajöhet a sírból (haha). A nagyobbik baj az, hogy nem tudják, mikor kellene behozni ezeket és milyen sorrendben, mert halvány fingjuk sincs mi lesz a végjátéka a sorozatnak, és mikorra is fognak eljutni oda. Legalábbis én ennek tulajdonítom a minősíthetetlen epizódokat.
A másik gond – de ez már nagyon szubjektív a részemről – az, hogy kezdenek elrugaszkodni a valóságtól csak azért, hogy meg tudjanak írni egy-egy részt, vagy akár el tudjanak helyezni valami nagyobb sorfordítót. Utóbbi esetben ez már nagyon gáz. Például rögtön az évadnyitó, amikor egy DNS vizsgálat elég lett volna, ami sorozatokban amúgy sem több 20 percnél. De a spinoff is X-Aktákat megszégyenítő lesz, de ez már spoileres téma.
Amit szintén gondnak érzek az az, hogy a fő témáknak nem tudnak normális megfejtést írni. Volt még az első sorozatgyilkosuk, aki előbb átvágta őkat, majd megszökött stb. Őt jól meg tudták írni, érthető volt és élvezetes, okos volt a rabló, de a pandúr is. Gravedigger banánhéjon csúszik el, csak az nem tudta a saga végén, ki lesz a hunyó, aki nem akarta. Most jön majd még egy, kíváncsian várom, de nem reménykedek egy kicsit sem.
Ja, és még valami, ami nem feltétlenül baj, de mocskosul idegesíteni tud. Mindig behoznak valami randizós szálat valakinek, ami csak úgy abbamarad. Mindenkinek volt már ilyene, talán Hodgins meg Angela kivételével. Tipikus bénaság, ost épp nem tudnak mit kezdeni a karkaterrel, elküldök megismerkedni egy randommal, ha meg megint tudnak normális dogokat írni neki, hogy meglegyen a nettó 41 perc, akkor az ismerettség már említést sem kap.

naughtyL - 2010. 12. 10. 22:14

tök pozitívan csalódtam, egyáltalán nem számítottam rá, hogy legalább ennyit haladunk előre.
legalább kaptunk valamit, nem csak egy random részt végree!!
és vajon most majd összefogják hozni valami pasival, hogy azzal is kellően húzzhassák az időt? és akkor megint Booth-on lesz a sor, hogy valljon..

oxigen - 2011. 03. 21. 17:53

jesszusom, hogy ide senki nem ír :(

Bogi - 2011. 03. 23. 22:07

A 6×16 egyszerűen zseniális volt. Ez visszahozta a régi fényét a sorozatnak. Jó úton haladnak a storyban, hogy újra az első számú kedvenc sorozatommá lépjen elő. :-)

naughtyL - 2011. 03. 23. 23:43

tényleg egész jó kis rész volt, de ezt hányszor beszélték már meg, hogy milyen jók lennének együtt??!!

de a hangulata is jó volt nekem is tetszett.

oxigen - 2011. 03. 26. 21:33

Kifejezetten kellemes volt a 6×16
Tetszett az áramszünetes alapsztori, jó hangulata volt a résznek
Viszont a “megbeszéljük hogy jók lennénk együtt” rész nekem nem illett ide, nagyon erőltetettnek tűnt
Remélem a babával minden oké lesz

oxigen - 2011. 04. 14. 12:54

6×17 lábas rész
Fura volt… Kicsit képtelennek tartom, hogy csak a lábak leváljanak és mind egy helyen kössenek ki… De az alapsztori butaságán kívül egész kellemes volt, a lábdoki karaktere kicsit erőltetettnek hatott, de Bones viselkedése tetszett vele (pl. amikor magyarázta, hogy szereti, ha észreveszik az alaposságát…) valamint volt még pár aranyos rész.

Kedvencem: “Nooo dont let the americans take my shoes!”

trustnovan - 2011. 04. 18. 12:01

6×18 zseniális rész! John Francis Daley (Sweets) íróként is megállta a helyét, és az ahogy az epizód végén Booth flörtölt Bones-szal, nekem nagyon tetszett. Én már alig várom, hogy összehozzák őket!

naughtyL - 2011. 04. 18. 16:35

pff. soha nem fogják őket összehozni..

a legutóbbi rész nagyon undorító volt, mármint az átlagnál sokkal.

trustnovan - 2011. 04. 19. 17:42

szerintem évad végén összehozzák őket, most vagy soha :)
miért volt undorító ez a rész?

naughtyL - 2011. 04. 19. 18:45

nem az eheti még a múltheti, amikor mentek arra a hulla kiállításos telepre, ahol Bones majd elájult milyen hiteles minden.. na az volt naggyon undis.

a mostani rész meg korrekt volt, semmi különös.

igazából már tényleg nem érdekel, hogy mi lesz a végén velük. mert tulajdonképpen ‘csak’ a szex hiányzik a kapcsolatukból..

naughtyL - 2011. 04. 19. 18:46

mármint még azelőtti rész, bizti emlékszel rá..

trustnovan - 2011. 04. 20. 12:20

igen, látni hogy egy rothadó hulla felrobban az tényleg elég undorító, az meg szörnyen bizarr hogy Bones ennek mennyire örült.

akkor azt mondom, hogy az évad végén megkapjuk a hiányzó szexet és utána túllépünk ezen a témán, tudni fogjuk, hogy ők már együtt vannak és majd a következő évadtól néha kapunk egy kis infót arról, hogy viselkednek egy párként. és mehet minden tovább a megszokott módon, ugyanúgy fognak vitázni, csak egy-egy eset után együtt mennek haza, szerintem pár rész után megszokjuk. de addig is türelmetlenül várom hogy ez megtörténjen :D

oxigen - 2011. 04. 23. 07:35

Nekem az nem tetszett a felrobbanós részben, hogy mozgott a hasa. Gázok miatt nem mozog így semmi, csak egyre jobban feszül majd bumm.
Tudom, én is fura vagyok. :D

Most nézem az új részt, Bones meg a hold… :D

oxigen - 2011. 04. 23. 08:14

6×18. (Lepkés) Mitikusállatos rész. Bírtam az elejét, na az a srác tényleg sose fogja elfelejteni azt az élményt :D
Bones milyen sokat nevet mostanában. Booth meg “azért nem nevet, hogy nehogy lehajtson az útról” LOL
Valahogy most egész jól működtek a szereplők, az erdei Angie-Hodgins beszélgetés is tetszett, meg ahogy végig beszólogattak egymásnak, meg Booth-Bones a végén. Kellemes rész volt.

naughtyL - 2011. 04. 23. 10:17

igen, ahogy Booth, hogy jaj szép kis pillangók, erre Hodgins meg mondja az infókat róla és Booth feje változik el és lesöpri magáról őket:D az nekem is tetszett. Angelával mindig is jók voltak:)

oxigen - 2011. 04. 27. 14:09

6×19
Nagyon hangulatos volt az eleje, a zene meg a táj :D
Meg a báros jelenet is jó volt – és ekkor eszméltem rá, hogy ez az a rész, ami megalapozza a spinoffot. “I am the finder.”
És hogy innentől akkor tuti az új karakterek bemutatása jön.
És tényleg.
A csaj akcentusát alig értem, de a nagydarab négert nagyon bírom :D Ha másért nem is, miatta bepróbálom az új sorit.
“I´m your legal adviser, not your accomplice.”

“As a peaceful man I´m gonna ask you politely to please let my friend go.”
“Who the hell is that?”
“Oh, that´s my legal adviser.”

“There´s a fine line between kidnapping and citizen´s arrest”

naughtyL - 2011. 04. 28. 21:17

@oxi: olyan jó, hogy ide is lehet jönni végre kibeszélni:) én most kicsit lemaradtam, de majd jövök én is vesézni a részeket!

naughtyL - 2011. 05. 03. 17:58

jó volt egy kicsit a megszokott környezeten kívül látni őket. nekem kifejezetten bejött. Saffron meg nem is olyan rossz, lehet őt érteni.

Bones meg Booth olyan, mint egy öreg házaspár..

Kíváncsi vagyok mi lesz Angela féle babás sztorival.

oxigen - 2011. 05. 03. 19:04

Persze, persze, lehet érteni, de szoknom kellett. Emlékszem skype-oltam régen egy echte skót csávóval, imádtam az akcentusát, nagyon jó hangzása volt, de az első 2 hétben abszolút nem értettem, mit mondott…

6×20 is kellemes volt. Így a zévad végére egész megemberelték magukat az írók ^^ Bohóc :D

Danny - 2011. 05. 03. 20:53

Ha még több infót szeretnétek meg tudni a sorozatról, akkor látogassátok meg Magyarország első számú (nem hivatalos) Dr. Csont rajongói oldalát!

http://www.drcsont.hu

naughtyL - 2011. 05. 03. 21:20

már sokszor mondtam, hogy én szerencsés vagyok, mert kabé 10 éves korom óta vannak angol ismerőseim, szóval akcentusban újat nekem nem nagyon tudnak mutatni:D

igen a Bohóc:D
csak nekem már nagyon fárasztó ez a cicázás.. mert annyira mindig együtt vannak, hogy azt nem hiszem el, hogy egy-egy ilyen késő esti piálás után, ne csúszna be egy kósza ágytorna.. ennyi ideig senki nem bírja ki, aki kicsit is kíváncsi, hogy milyen lenne azzal az illetővel..

winnie - 2011. 05. 03. 21:52

azért itt elég sokan néznek angol sorozatokat, így maga az akcentus nem lep meg sokakat – nekem speciel a karakterhez nem illet, teljesen feleslegesnek éreztem angollá tenni azt a karaktert. ritkán érzek ilyet, de itt abszolút.

naughtyL - 2011. 05. 03. 22:11

érdekes, hogy ezt mondod, mert közben néha én is elgondolkodtam, hogy na de miért ragaszkodtak nála az akcentushoz.. nem tudom ,hogy vannak az akcentussal az amerikai nézők. lehet így próbálták ‘érdekesebbé’ tenni a karaktert.?!

Faniel - 2011. 05. 03. 23:02

Csak én érzem úgy, hogy pár hete kimaradt egy rész?

lazy - 2011. 05. 04. 13:08

az utóbbi időben én is rászoktam az angol sorozatokra, így a csaj akcentusa nekem nem volt probléma az értés szempontjából, de egyébként marhára idegesített. ráadásul szerintem eléggé rá is játszott, így nem egy laza csajnak tűnt – arra a szerepre inkább a tetkós csaj jött be – ami egyébként valószínűleg a cél lett volna.
maga Walter karaktere nem lenne rossz, de nekem ez az agysérüléses, világmegváltós drámázás nem tetszik, így ha lesz belőle jövőre sori, még nem döntöttem el, nézni fogom-e.

oxigen - 2011. 05. 10. 11:17

6×21 néma kislányos rész
Kellemes rész volt, az elején kifejezetten tetszett, hogy nincs halott, hanem egy vadóccal küzdenek inkább :D
Az is tetszett, ahogy Bones egyre közelebb került a kislányhoz érzelmileg.
Ami viszont nem tetszett, az a zene. Valahogy zavart, főleg a legvégén nagyon pátoszi-felemelkedett volt.

Kedvenc: Angie+Hodgins végig, de főleg a végén, a beszélgetés a kocsiban és mikor próbált kiszállni, azon borultam :D
“Oh my god, you are sooooo…. beautiful.”

naughtyL - 2011. 05. 11. 16:59

tényleg jó volt kicsit másképp. az ilyen sztorikat nagyon nem szeretem, borzalmas lehet..

Mindig jó Bones érzelmesebb oldalát látni. és főleg, hogy ilyenkor elfogadja Sweets tanácsait.

Angela és Hodgins sokkal jobbak, mióta újra összehozták őket.

és nagyon bírom a feka ügyvéd nénit:D

Nohea Lani - 2011. 05. 13. 14:29

OMG!!!! 6×22
Ebből bármi lehet!!!! Vagy egy óriási cliffhanger volt, vagy tényleg meglépték azt amit mindenki várt???? Most egyszerre utálom és imádom HH-t! Érdekes lesz h mit hoznak ki belőle, mindenesetre elég titokzatosak voltak!
Ja és simán elment volna évadzárónak is…

Dr. McSteamy - 2011. 05. 13. 16:17

Áhh egész eddig arra vártam (gondolom másokkal együtt), hogy majd B&B első szexjelenete biztos vad, szexi és hosszú lesz… erre még csak egy kis csókot se kaptunk?? remélem h majd a köv. részben lesz majd visszaemlékezés, mert ez nagyon nincs így jól..

naughtyL - 2011. 05. 13. 22:27

wáów. pont arra gondoltam, hogy na nee egy lakásban vannak és semmi.. aztán benyit Bones, mondom nem ezt nem tehetik meg, hogy egy ágyban vannak, aztán mikor átölelte.. ááh. én most így nem tudom, hogy mi lesz.
azok az összenézések..
nagyon durva lenne, ha tényleg ilyen sunyin lépték meg az egészet..

oxigen - 2011. 05. 14. 10:30

6×22 SHIIIITTTTTT
Az a zene, ahogy sétáltak lassítva, H+A az utcán… közben meg céloz… telefon csörög… uhhh nagyon kemény volt…

oxigen - 2011. 05. 17. 19:05

@L: Hát nem tudom. Nem láttunk semmit, és Bones nem mondta ki, hogy szex is lett volna. Az, hogy furán mosolyog, még nem biztos, hogy azt is jelenti… Próbálok szkeptikus lenni, mert ez így semmit sem ad nekünk/nekem… Meg sztem Booth “értelmes” annyira, hogy “ne használja ki hogy Bones most sérülékeny” – tudod, a szokásos szar szöveg :D Vagy legalábbis nekem a kamera által is mutatott átölelés, mint előrelépés a kapcsolatukban teljesen jó lett volna (megjegyzem jól mutattak együtt), szóval Bones fura mosolygásával sejtetett szex koncepciója nekem nem jön be.

naughtyL - 2011. 05. 18. 20:27

@oxi: jah én az összenézésekkel nem a szexre céloztam. hanem a falara, ami végre leomlott közöttük. nyíltan mertek úgy nézni egymásra, ahogy.
szerintem épp azért voltak sunyik, mert megint belengették és aztán nem lesz semmi.. legalábbis én sem hiszem. meg már maga a tény, hogy egy ágyban voltak is elég nagy előrelépés az ő kapcsolatukban..

ááh, nemsokára kiderül:D

Memari - 2011. 05. 20. 10:37

az évadzáró ügye nem volt nagy durranás (mostanában nem szokás), de az undercover nyomozás és a vége :D

miután megnéztétek olvassátok el az interjúkat a készítőkkel, én úgy már más szemmel láttam (így már jobban örültem a fejleménynek)

Khes - 2011. 05. 20. 13:08

Na csak idetaláltam én is a végére. Nagyot húztak a készítők és igazad van Memari az interjúkkal együtt el tudom hinni, hoyg ezt tényleg így tervezték és a folytatásra is használható elképzelések vannak. Mindenesetre nagyon vigyorogtam na :-)

Memari - 2011. 05. 20. 15:42

elsőre nagyon légből kapottnak tűnt a bejelentés, mert a What exactly happened? (előző rész utalása) nem feltétlen kellene, h azt gondoltassa velünk, h az történt, ami végülis, mint kiderült történt. Mert abban a jelenetben nem volt ráutalás arra, simán feküdhettek volna csak egymás mellett egész este.

Szóval egy kicsit jobban előkészíthették volna a dolgot, így olyan, hupsz, ez becsúszott érzetet kelt, de az esély megvan, h jól süljön el (ahogy az interjúkból is kiderül, h az a céljuk)

De hála a készítőknek, h megtudhattuk Booth reakcióját, nagyon-nagyon dühös lettem volna, ha Bones mondata után lett volna vége. David a játékával nagyon jól megfogta ott a pillanatot.

Neoprimitiv - 2011. 05. 20. 16:06

Kíváncsiságból (nagyon alkalmi Bones nézőként) megnéztem ezt a részt, hogy mihez kezdtek a várt nagy fordulattal, főleg a Castle ismeretében. Azt, hogy mi lesz belőle, ebből nagyon nehéz megítélni, közvetlenül összevetni sem lehet a kettőt, de a producer nyilatkozatának egy részével egyet tudok érteni: a két karakter különbözőségét megőrizték, tehát azok a konfliktusok, amelyek eddig működtek köztük, legfeljebb egy új területtel gazdagodtak.

Abban egyetértek Memarival, hogy ez a “rám nézett és rögtön terhes lettem” felállás kicsit felelőtlennek és előkészítetlennek tűnik Brennan részéről, de majd meglátjuk, mire akarják kifuttatni a dolgot. (Van egy olyan utalás az egyik cikkben, hogy akár többször is együtt lehettek azóta, a két epizód között a készítők egy hónapnyi “időugrást” gondoltak – azt én nem tudtam megállapítani, hogy volt-e erre bármilyen utalás.)

Khes - 2011. 05. 20. 16:51

memari: igen, kifejezetten haladásnak értékelem Boreanaz színészi játékát, bár az aranyos volt, hoyg azért elsőre nem esett le neki, hogy ő lesz az apja annak a kölöknek.
Kétségtelenül hupsz becsúszott a gyerek, azzal együtt, hogy azért a hóviharos, papírcetli égetős rész óta ezek ketten itt kapcsolatot építgettek, ha nem is olyan általános randizgatunk szinten, hiszen azért egy nem átlagos kapcsolatról és két nem átlagos emberről beszélünk. Ha megnézed azóta majdnem minden részben különös jelentőséget kapott a még jobban egymáshoz csiszolódásuk, persze már amennyiben az eltérő alapállásukhoz képest ez lehetséges. Fejlődtek a karakterek szépen. Az meg külön aranyos volt most, ahogy Max felfigyelt a változásokra kettőjük között.

Neo: Ha elkezdjük összerakni az időket, akkor a 6*21-ben Angela mondja, hogy több mint egy hónapja van még vissza a e.A 6*22-ben Bones nyafog az elején, hogy már egy hete nem volt új ügyük. A 6*23-ban meg ugye Angela panaszkodik, hoyg két nappal túlhaladta az előre írt terminust, így összerakva kb 4 hét telt el a 6*22 és a 6*23 között :-)

winnie - 2011. 05. 20. 16:54

kívülállóként az jut csak eszembe, hogy két évadban kétszer terhesség a bones-ban nem kevés.

Khes - 2011. 05. 20. 17:05

winnie: erre mondta azt valamelyik riportban a főokos, hogy végül is ez az élet, az embernek a barátai terhesek, aztán ő lesz meg ilyenek.
Viszont ígértet kaptunk arra, hoyg nem a babák körül fog forogni a sorozat, végül is ez nem a Parenthood, hanem még mindig a Bones gyilkosságok megoldásával. De ha az ember összerakja ezt az elmúlt hat évnyi infót a karakterekről, azért már az egy hatalmas probléma lesz, hogy lesz-e Bones-Booth esküvő, vagy hogy egyáltalán hol és hogyan laknak, élnek együtt. És akkor még a gyerek sehol :-) Azért remélem lány lesz a legújabb bébi, és a 27. évadban lesz egy jó kis esküvő :-D

Nohea Lani - 2011. 05. 21. 08:00

Hát nekem a 6×22 inkább tűnt évadzárónak, mint a 6×23! Most örülünk meg minden…összejöttek stb…na de ebből mit láttunk? Azért 6 év után egy kicsit több morzsát elejthettek volna az utolsó részben kettejük kapcsolatáról! Ezt sztem túl egyszerűen elintézték, bár a következő évadban még helyrehozhatják! Na meg h Bones terhes, Angela után sztem is sok…annak ellenére is h ez az élet rendje!
Persze sok pozitívum is volt! Remélem h tényleg sikerül az új felállást is megszerettetni a nézőkkel és nem fognak csökkenni a nézettségek, mert valljuk be ilyenkor ez félő… Bár ez a nem mondunk és nem mutatunk semmit játék szerintem arra ment ki h az érdeklődést fenntartsák!

Neoprimitiv - 2011. 05. 21. 09:17

Ha jól értettem a készítők nyilatkozatát, akkor a gyerek egyrészt potenciális probléma forrás (ráadásul nem lehet félretenni, hogy majd egy fél év múlva foglalkozom vele), másrészt viszont poénforrás is lehet. Ha pedig már meg lesz a baba, akkor poénforrás, hogy egyértelmű, Angeláék tök máshogy fogják a sajátjukat nevelni, mint Bones.

Ezzel együtt (hangsúlyozva, hogy csak a finálét láttam), nekem egy kicsit túlzó ez a “nem fogjuk látni őket egymás kezét fogni” hozzáállás. Bones nem egy alkalmas spermadonort keresett a régen vágyott babához, ha jól tudom. Akkor meg nehéz elképzelnem a kapcsolatukat gyengédség nélkül, végül is ez az oka annak, amiért együtt vagyunk valakivel.

oxigen - 2011. 05. 21. 14:24

Nekem nagyon tetszett a rész – sok emléket is felidézett, így kissé melankolikusan néztem.
Annyi jó pillanat, jól érzékeltetett momentum volt benne, például mikor Angiet-Hodginsot mutatták, ahogy várják a verdiktet, ahogy az a fél pillanat egy évezrednek tűnik… A szülőszobából vezetett videókonferencia azért a valóságban túlzás lenne, de itt még az is tetszett :D

oxigen - 2011. 05. 21. 15:07

Na elolvastam a zinterjúkat is, és tetszik a jövőkép ^^ Egyetértek abban, hogy talán jobb megoldás volt így összehozni őket, mint lovey-doveyst játszani :)

Orsi - 2011. 05. 25. 13:38

Szerintem azáltal lett igazán érdekes, hogy soha nem volt az az aha élményem, és ezért vártam mindig, hogy majd most, majd most.
Tudtam, hogy össze fognak jönni a végén, és a kapcsolatuk is tetszett, mert nem az a hagyományos bonyodalmakkal teli viharos szerelem, hanem az a visszafogott, félelmekkel teli, be nem teljesedett, és ezáltel igazán vibráló valami volt.
Lehet, hogy nincs igazam, de sztem a Bones személyisége nem volt ugyanolyan, mindig változott valamit, csak soha nem eleget ahhoz, hogy közel engedje magához Booth-t.
Viszont a végére, azért már nagyon akartam legalább EGY szenvedélyes jelenetet, de hát……Mindegy! Talán majd visszamenőleg kapunk pár morzsát.
És igen, kicsit túl egyszerűen elintézték ezt a terhes vagyok sztorit:(
Megnézném a gyerkőcüket:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz