login |

Pilot: Lone Star

2010. 09. 27. 22:37 - Írta: human

15 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Azt hiszem, azzal kell kezdenem, hogy aki jót akar magának, az nem kezdi el nézni a sorozatot. Ezt úgy mondom, hogy a dráma pilotok között a Lone Star volt talán a legerősebb. A nézettsége alapján viszont valószínűleg sírás-rívás lesz a vége, mivel jelenleg a cancel szele fagyasztja a mosolyt a főszereplő arcára.

lonestarr

A történet középpontjában egy szélhámos áll, aki kettős életet él természetesen. Egy kisvárost épp kifoszt, miközben ott végképp becsajozott, szerelmes a barátnőjébe. A tétet azzal emeli, hogy pár órányi repülőútnyira pedig felesége van, eredetileg ott is egy “long con”-on, több éves átverésen dolgozik, idővel pénzzel akarna lelépni mellőle. Legalábbis a szintén szélhámos apja terve valami ilyesmi lehetett, csak főhősünk épp úgy dönt: jó útra tér, becsületes lesz, miközben mindkét nőt megtartja. Ez azzal jár, hogy még rengeteget kell lopnia az eddigi okozott károk helyreállításához. Igazán elmagyarázni 5-6 bekezdésben lehetne, de jó pár szélhámosfilm megtekintése után ilyen szempontból nincs sok meglepetés.

This is about moving to an island full of topless women, not dragging my ass to a cubicle everyday.

Bár elképzelni sem tudom, hogy 22 részben mennyire tetszene a sorozat, ez a pilot teljesen beszippantott. Nyilván az izgalmat azzal növelték, hogy szorult a hurok, ami meglepett benne, az az érzelmi töltés hatásossága. Ne látványos menekülős jelenetet képzeljetek el, hanem valami mást, ahol olyan melléksztorit írtak egy percbe, amire csak bólintani lehet. A benzinkutasra gondolok. Ott sajnáltam az alacsony nézettséget, bár már előtte is minőséginek tűnt.

Tényleg az a helyzet, hogy a Marc Webb (500 Days of Summer) által rendezett pilot, és a felvázolt sorozat is kitűnik az idei mezőnyből, ezért is fog elbukni végül. Kicsit lejjebb víve a tévék kockáztatási kedvét is. Ha nem is tetszik a Lone Star, annyit el kell ismernetek, hogy nincs belőle 12-egy-tucat változat jelenleg is adásban. Ha pisztolyt fognának a fejemhez és valamihez tényleg hasonlítanom kéne, akkor a Big Love ugrana be, csak jobb annál.

lone2

A szereplőgárdáról is csak jókat lehet mondani. Bár a főszereplőt egy kicsit nehezen kedveltem meg, de az említett tankolásra már nem volt vele bajom. A többiek? Hát Jon Voight erősíti a profik oldaláról a gárdát, rajta kívül is vannak ismert arcok, de nem túl híresek, hiába játszottak mondjuk FNL-ben. Igazán negatívan csak a cliff barne Trammell Thatchert alakító Mark Deklint tudnám kiemelni, de neki meg nehéz is a szerepe, hiszen ki kedvel egy akadékoskodó rosszarcút?

Részemről egy 8/10 simán elfér erre. Ilyen a minőségi tévézés. Ami tényleg negatívum és csökkentené a többi részre való várakozást az a fater alakja. Itt a pilotban még elég volt, de később tuti kavarná még a szart az amúgy sem túl jó helyzetben levő fiának, teljesen klisésen.

Azt hiszem most még kíváncsibb lettem a Marc Webb-féle Pókemberre, hiszen az 500 Days of Summer film után ezt a pilotot forgatta a tévére, itt is odatette magát. Tényleg mit fog kihozni a hálószövőből? Meglátjuk.

15 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2010. 09. 27. 22:30

jó volt. és nagyon hangulatos. pazar a kezdés, azt hittem elárvul, az apavonal nagyon érdekes. de nem mentem elszállni a többi kritikával. ellenben nagyon érdekelne, hogy mit hoznának ki belőle. nézném. 6 és 7 között a pilot.

Zolee - 2010. 09. 27. 22:43

Nekem is baromira tetszett, talán egész múlt héten ez volt az egyetlen sorozat aminek a végignézése után elismerően csettintettem egyet:) nagyon elszomorítana, ha idő előtt véget érne..

Gaines - 2010. 09. 27. 22:49

Ilyennek képzelem én a minőségi sorozatgyártást országos csatornán. A szezon egyik legjobb pilotja, fantasztikus rendezés (mintha egy indie filmet láttam volna), remek ritmus, hangulat, zenék, mindezt egy olyan alapsztoriból, ami nemhogy első, de még második hallásra sem győzött volna meg arról, hogy kicsit is érdekelne a sorozat. James Wolk pedig számomra az év felfedezettje, az első pillanatoktól imádtam az alakítását, erős, szuggesztív, főszereplőhöz méltó játék egy lényegében tök ismeretlen fiataltól.

Nagyon remélem, hogy nem a ma esti epizód lesz az utolsó, amit láthatunk a sorozatból. Dead man walking, de még néhány részig tartson legalább, pretty please.

Neyodalka - 2010. 09. 27. 23:04

azt kell mondjam hogy a főszereplő fickó (nevét nem tudom) aki itt nagyon emeli a szintet. remek alakítás.

cyborgwings - 2010. 09. 27. 23:35

na jól van ám… az upfronts idején ezt a no way kategóriába soroltam, de egy human-féle nyolcpertízbe már csak belenézek.

kezike - 2010. 09. 28. 08:13

ez volt az egyetlen épeszű pilot. és milyen zenék benne, atyaisten…

eFiCi - 2010. 09. 28. 08:25

Human, szerintem az első mondatot átfogalmazhatnád, mert félrevezető: első blikkre arra utal, hogy a pilot szar. “aki jót akar magának, az nem kezdi el nézni a sorozatot”

Értem én, hogy mit akarsz mondani vele.

Szerintem is az egyik legjobb újonc, és látom, egyet is értesz.

moonlightgirl - 2010. 09. 28. 09:02

Azt kell, hogy mondjam, így 2 rész után, hogy sajnálnám, ha kasza lenne. A pilot-kritikával csak egyetérteni tudok, számomra is 8/10 és fingers crossed, hogy ne kaszálják el.

betonfelhő - 2010. 09. 28. 12:02

nekem nagyon tetszik és annak ellenére, hogy kaszás nézni fogom… bár lehet, hogy nem is vetítenek több részt.
viszont egy másik csatorna még felveheti ha tényleg cancelt kap, nem?

asdf - 2010. 09. 28. 12:05

@eFiCi: ha neked sikerult megerteni, akkor valoszinuleg a tobbi olvasonak is sikerul :P

winnie - 2010. 09. 28. 12:31

“viszont egy másik csatorna még felveheti ha tényleg cancelt kap, nem?”

ilyen nem nagyon szokott történni. egy bukott soorzat kinek kéne?

cat - 2010. 09. 28. 13:47

Eszembe sem jutott volna belenézni, ha nem dicsérik annyian. Nagyon meglepett, h mennyire jó. Miközben néztem, olyan érzésem volt, mintha nem pilotot néznék, hanem egy kiforrott sorozatot. A főszereplő meg akkora telitalálat, amilyet szintén rég láttam. Le a kalappal, na.

lostgab - 2010. 09. 28. 21:58

Bele sem akartam nézni a pilotba. Viszont már előtte annyian mondogatták, hogy ez jó lesz, hogy megkukkantottam a trailert, és azt gondoltam “okés, 43 perc, max baromság, aztán kaszálom”. Aztán ezt gondoltam a 43. perc után: egyértelműen ez az idei év nyerő drámája nálam. Intelligens, jó párbeszédek, a sztori is meg van csinálva és a karakterekkel is szimpatizálok (kivéve apucit, na őt az első pillanattól kezdve rühelltem. Valószínűleg tényleg csak a kavarás lesz majd a feladata, de ezt mással is megoldhatták volna. Viszont ennyit simán elnézek egy ilyen remek kezdésnek).
A főszereplő srác karaktere is jó, én nagyon sajnáltam, mikor végül úgy döntött, hogy otthagyja a lányt az apja tanácsára. James Wolk pedig zseniálisan játszik, legalábbis én elhittem minden szavát, mozdulatát.
Ami pedig nekem is különösen tetszett, az a benzinkutas jelenet volt. Úgy éreztem, hogy ez nem az első része valaminek, hanem egy kerek egész. Sajnos azt kell mondjam, hogy nem is csak az újoncok közötti legjobb premier, hanem a már régóta figyelt sorozatok premierjei közt is. Nagyon fogom sajnálni, ha idő előtt kaszálják. Értem én, hogy Amerika nem vevő az ilyesmire, de én igen! :)

HRG - 2010. 09. 28. 22:59

A főszereplő nekem se jött be először, affektáló, simulékony, dehát egy szélhámos milyen legyen, ha nem ilyen? :) Maga a karakter sem szimpi a kettős élettel, az elején végig azt mondogattam magamban, mekkora rohadék ez az ember, a végére azért tudták árnyalni a képet.
Viszont a sztori ott van, lekötött, érzéseket kavart fel, szóval jó. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a folytatás.

kasmat - 2012. 09. 05. 01:34

Ma megnéztem a 2 részt, nem túl nagy elvárásokkal, így nagyon meglepett, hogy milyen jó kis drámát sikerült összehozniuk, igazán nagy kár azért a cancelért.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz