login |

Pilot: Running Wilde

2010. 09. 27. 13:22 - Írta: human

19 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Emberek, idegen lények, sitcomok között ez volt az év újonca. Hatalmas frájjer ez a sorozat, mindezt úgy, hogy a FOX természetesen megpróbálta elgáncsolni. Mondjuk ez utóbbi senkit sem lep meg, hiszen hallottunk már az adóról. Még így is, az Arrested Development visszatért. Na jó, ez túlzás, de a szelleme feltűnt és jóváhagyta a Running Wilde-ot.

poni
A póniszállítás alapjai: tedd a hátsó ülésre

Lehet, hogy le tudná tagadni amúgy a sorozat, de egy kissé nehezen: az Arrested írója lökte papírra ezt is. Manapság ez a stílus már nem annyira egyedi, hiszen hasonlóak közül a 30 Rock, a Better of Ted és a Community is tartotta a frontot, de azért még így is kilóg az átlag sitcomtermésből.

A történetet átvegyük röviden? Kőgazdag csávó aki apucitól kapja az apanázst. Mindent megkap az élettől, kivéve az áhított nőt, aki épp a dzsungelben ment meg valami törzset az apuka vállalata által előidézett kipusztulástól. A távolságot egy kislány rövidíti le végül köztük, aki nem akar az erdőben élni, így végül képtelen módon, de eléri, hogy a gazdag pasinál lakhassanak az anyukájával. Aztán majd jól nevelik egymást, a felnőttek mármint. Nem egy nagy vasziszdasz, ez gondolom látszik.

Ami miatt működik, az egyrészt a főszereplő Will Arnett (Arrested Development), másrészt a rengeteg képtelenség. A gazdagságát úgy kell elképzelni, hogy nem tudja mindennapi dolgoknak az árát. Üdítőre 100 dollárt ad a segítőjének, hogy vegyen neki. Mindemellett a hülye szomszédjával azon versengenek mint a gyerekek, hogy kinek van menőbb és drágább cucca. Ez az ami tényleg működöt a pilotban, a két hülye. Egyelőre kicsit furán illett közéjük Keri Russell (Felicity). Nem, rossz szó, inkább szentimentálisan. A csajnál sem kerek minden, de ő tűnt a normál hangnak, lejjebb tekerve az abszurditást.

A FOX-beli nehézségekről annyit olvastam, hogy az első fókuszteszten befürdött a sorozat, gyorsan át is lett írva és jó pár jelenetet újraforgattak. Kitaláljátok mi volt az átdolgozott mű sorsa az új fókuszteszten? Még jobban befürdött. Ennek ellenére leadták. Valahol biztos érezni ezt, de mégis így remek volt az egész. Milyen lehet az eredeti változat?

Nehéz leírni a humorát az egésznek, de ott húzta fel Arnett 8/10-re a pontot, amikor lepergett az átadó. Tudniillik díjat kap, magától, and it’s shiny. Ki kéne vágni a jelenetet, jó reklám lenne.

19 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2010. 09. 27. 09:01

ellenpontnak, már olvashattátok: http://www.sorozatjunkie.hu/2010/09/22/az-ev-ossze-nem-beszelese-via-twitter/

az első 10 percben csak néztem magam elé, még a shit my dad says is viccesebb volt. a sorozat a második 10-re összekapta magát, de még azzal sem ért el sokat.

Karlito - 2010. 09. 27. 13:43

mindig megfogadom, hogy nem nézek trailert, de persze arnett sorozatánál nem birtam ki.
ez kicsit rontott az összképen, mert sokmindent ellőttek benne, de így is egy 7-8/10-et megérdemel.
kiváncsi vagyok mit hoznak ki belőle.

arrested meg nagyon érezhető rajta, szerencsére :D
amikor mr.lunt rohan a sütivel, és osztott képernyőn látjuk az ejtőernyős képet, hát az egy az egyben felidézte a kitty-george sr. képeket :D

remélem tudják hova vinni a sztorit.

Hor1 - 2010. 09. 27. 14:28

Jó lesz ez. ^^

Kit-Kat - 2010. 09. 27. 14:51

Igen, valóban van egy kis AD utánérzése (David Cross megjelenésén meglepődtem), persze ahhoz nehéz lesz felnőni, egyelőre azzal is beérem, hogy a legjobb újonc sitcom idén. Elég sok negatív véleménybe ütköztem és sajnos kétlem, hogy sokáig kihúzná a sorozat, de nálam ez most simán 8/10.

CyClotroniC - 2010. 09. 27. 14:58

Nem áll hozzám közel a 30 Rock/Community vonal, és érezhetően ez is azon mozog, viszont ez nálam egyelőre működött. A Better With You és az Outsourced jobban tetszett, de klasszisokkal veri az általan azonnal kaszált Raising Hope-ot és Shit My Dad Sayst. Kezdésnek mondjuk 6.5/10, de nagyon jó az alapszituáció és a karakterek is, nem is értem a tesztvetítés min hasalt el, már önmagában a két öntelt gazdag faszi viszit az egészet. A lovas találkozáskor és versengéskor már éreztem, hogy ez jó lesz.

TorrenteXY - 2010. 09. 27. 15:00

Én azon sírtam be, amikot megláttam az invitation card-ot és rajta: Humanitarian of the Financial Year. Ezen teljesen besírtam, főleg mert csoda hogy ilyen poénokat mernek tenni, amit kb. senki sem ért.

Amúgy tényleg a legjobb újonc,főleg mert óriási a potenciál az Arrested miatt. 8/10, de lesz ez még feljebb is.

rajo - 2010. 09. 27. 15:03

0.8/10

szendroib - 2010. 09. 27. 15:37

Számomra az évad legjobb újonca eddig, nagyon jó volt az első rész, és itt legalább nem olyan alpári a humor mint a legtöbb sitcomban. Arrestedet is nagyon szerettem, így reménykedtem, hogy ez a sorozat is legalább olyan jó lesz, egyelőre nem kellett csalódnom. Én a pónit szerettem a legjobban amúgy:D 8/10

Janee - 2010. 09. 27. 16:06

a díjátadón is de főleg a zongorás poénon szakadtam:) na meg dr. fünke felbukkanásán:)

Steven Great - 2010. 09. 27. 17:15

Az új szitkomok közül egyedül ennél nem tudtam eldönteni, hogy én ezt most szeretem-e vagy sem. Lehet újranézem. Mindenesetre a Raising Hope-nál és a Shit My Dad Says-nél jobbnak éreztem. Pár részre még biztos maradok.

masterson - 2010. 09. 27. 19:00

Kicsit féltem a pilot-tól a sok lehúzó kritika miatt,de nem kellett csalódnom!
Arnett egy zseni itt is,a kiscsaj nem lett idegesítő(ez nagy dícséret), a szomszéd arcban meg a mexikóiban pedig nagy a potenciál mint humorforrások.
És a RW szerencsére hozza valamennyire az AD utánérzést is.Mindenképpen kitartok(bár lehet hogy nem lesz hosszú életű…)

Karlito - 2010. 09. 27. 19:27

ja igen, a mexikói

-Migo, I wish you could have seen it.
– I did. I built it.

és az a fej :D

analist - 2010. 09. 27. 21:36

Mikor a kiscsaj narrálja, hogy végre normális gyerek lehet, majd letép egy levelet a díszvirágról és elmajszolja… :)

Vágási Matyi - 2010. 09. 28. 01:36

Mikor felismertem Cross-t, mosolyogtam. Azt hittem, hogy a közös Todd Margaret miatt beugrott ide is. Valahogy elsiklottam afelett, hogy Hurwitz a készítő.

A huge mistake-es visszautalással azonnal megvettek.

bubu - 2010. 09. 30. 11:12

Nekem nagyon bejött a sorozat.Tetszik, hogy Will Arnett hülye gazdagot játszik.A pilotban az a rész tetszett legjobban, amikor a nagy ember megjelent egy kis lovon.

Memari - 2010. 09. 30. 19:16

az előzetes ígéretesnek tűnt, szégyen-nem szégyen Will Arnett korábbi munkáit nem ismerem, csak Kerri Russellt láttam már filmkeben.
Pilot: jó lesz ez, ha ügyesen csinálják
2. rész: wow, a kirándulós veszekedést imádtam, többször visszatekertem. és a szomszéd :D

ha közel ilyen szintet tudják tartani, nézős lesz:)

glarion - 2010. 10. 01. 19:11

Nekem mint Communityt imádó, és 30Rock-ot nem szerető egyénnek, ez most bejött. 7/10, zongorás poén ütött a legnagyobbat nekem. :D

clark - 2010. 11. 17. 12:35

nekem nagyon bejött a 30rock,a community és a better of ted is,de ez nem.hogy lehet ez jó,semmi vicces nincs benne ugyan olyan idegesítő mint a ad.nézhetetlen számomra,alig birtam végig nézni a 20 percet,egyből kasza.

Hor1 - 2010. 12. 01. 21:46

Hű hetedik rész mennyire király volt. Imádom, remélem megmarad, legalább egy második évadra.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz