login |

Pilot-mustra: Running Wilde – 1×01

2010. 09. 28. 21:15 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

(Előzmény: human kritikája.) Az ilyen komédia remek példa arra, hogy miért szereti sokkal jobban a nép a könnyen fogyasztható, alánevetett szitkomokat. Azoknál mindenki tudja, hol a poén, max nem jön be. A Running Wilde-ban az ember nem tudja, hol kell nevetni és ez az átlagnézőnek frusztráló lehet. Vannak az unalmas sorozatok, amelyek esetében nagyjából stimmel az értékelésünk human-nek, és vannak az érdekesek, ahol homlokegyenest mást mondunk (általában szitkomoknál). Itt is ezt tettük, én még mindig nem tértem napirendre a véletlenen. A Running Wilde human szerint 2010/11 legjobb komédiapilotja volt. Szerintem majdnem a legrosszabb.

RUNNING WILDE – 1×01 – 4/10

Running Wilde - 1x01 - a

Sajnos a Running Wilde főszereplője Will Arnett nagyjából ugyanazt a hatást váltja ki belőlem, mint Joel McHale a Community-ben és igazából nem tudom, hogy ő vagy a karaktere irritál. Hasonlót biztos sokan éreztek már, mindenesetre egy efféle negatív hozáállás piszkosul megnehezíti azt, hogy felhőtlenül szórakozzak.

Én persze próbáltam, és mondogattam is magamnak, hogy “Arrested Development, Arrested Development”, de csak nem akart összeállni a kép és az első 10 perc után olyanannyira meg voltam döbbenve, hogy Twittert ragadtam. (A többi már történelem. Többször nem linkelek, ígérem.) És nem azzal volt a gond, hogy hülyevagynemértedapoénokat, mert értettem, csak nem kedveltem, hogy úgy mondjam. Láttam, hol kéne röhögni, csak azt nem fogtam fel, hogy miért kéne.

Sima 2-3/10 volt a pilot első fele, s a másik fele sem lett közepesnél sokkal jobb, de akkor azért már akadtak nevetős részek. Egyébként minden ezen múlik. Mármint a nevetésen. Az első 10 percben is vannak nagyon ötletes megoldások (“poénok”) és, ha valamit, akkor az eredetiség hiányát nem lehet felróni a készítőknek, de a sorozatnyitó második fele már sokkal viccesebb és abszurdabb lett, olykor, ha nem is nevettem, de elismerően bólogattam, hogy ezekdehülyék.

Running Wilde - 1x01 - b

És ez a legfájóbb, amikor az ember azon kapja magát, hogy egy Mike & Molly jobban bejön neki, mint egy Running Wilde. Én akartam szeretni, a pedig folytatásnál biztos ott leszek, hiszen bizakodom. És mégiscsak Keri Russell. Meg Arrested Development.

11 hozzászólás Ne habozz!

lostgab - 2010. 09. 28. 21:43

Sajnos (vagy nem sajnos) egyet értek teljesen a kritikával. Néhol csak bámultam, hogy ezen most röhögnöm kéne? Eredetinek eredeti, csak valami hiányzott nekem belőle, nem is igazán tudom megmondani, hogy mi, mert mégis csak Arrested Development! Bár lehet, hogy az is közre játszik, hogy én ott egyáltalán nem kedveltem Arnett karakterét, szóval ez már eleve egy mínusz pont lehetett nálam tudat alatt. Na jó, Dr. Fünke megjelenése jó kis meglepetés volt :). Mindenesetre megnézem a következő pár részt, viszont a képzeletbeli naptáramba odaírtam a kérdőjelet mellé, mert őszintén szólva, ha tényleg a Mike & Molly és e között kellene választanom, gáz vagy nem, én is Molly-ékat választanám. (Mondjuk az idei befutó szitkom nálam szerintem a Better with You lesz, legalábbis eddig azon nevettem a legtöbbet.) Persze a pilot még nem minden, ezért is várom a következő részeket, hátha kellemesen fogok csalódni.

kd - 2010. 09. 28. 22:13

Imádtam minden percét, Arnettből meg sosem elég.
És pontosan az olyan apróságok miatt, mint amikor pl. zongorázik. :)

winnie - 2010. 09. 28. 22:21

az zseniális volt. és ez tipikus olyan poén, ami jelzi, hogy nem sima színpadi szitkom, hiszen mire leesik a nézőnek (pár tized, vagy normál másodperc), addig már rég máson kéne röhögnie.

Skate - 2010. 09. 28. 22:31

Nekem bejött a pilot. A második felén sikerült 3-4-szer derülnöm a poénjain.

Amit winnie említett, velem a Good Guys első részeibe esett meg, nem tudtam felnevetni az adott poénokon, ami szerencsére később elmúlt és önfeledt tudom élvezni azt is.

CyClotroniC - 2010. 09. 28. 23:59

Én valahogy a két kritika között vagyok. A Better With You bármennyire is kommersz anyag, számomra lazán verte az idei sitcom pilotokat, míg Raising Hope, Shit My Dad Says vagy a Mike & Molly azonnali kaszát érdemelt.

Furcsa is látni a lehúzását, főleg, hogy winnie a Raising Hope-hoz írta, hogy azt mindenképpen érdemes bepróbálni, pedig kevés egyszerűbb, primitív poénokból táplálkozó sitcom van jelenleg.

A Running Wilde hatalmas előnye, amivel kilóg a többi idei újonc közül, hogy végtelenül eredeti az alapszituáció is. Legalábbis a jelenlegi mezőnyben. A poénok elég változatosak, akadnak ilyen filmes eltúlzások is, mint a törzs a medencénél, apró kis angolos gagek, mint a zongorás poén, és verbálisan is elég erős.

Az biztos, hogy nem ez lesz a fanfavorit az idei évben, nekem se ez jött be a legjobban, de azt el kell ismerni, hogy kivételesen okos, átgondolt és profi munka, minőségi. A legjobban azt sajnálom, hogy nézettségileg nem hinném, hogy feljebb fog kúszni, inkább lejjebb. Az átlag amcsi néző nem biztos, hogy a kőgazdag iparmágnás csemetével vagy az ultraliberális hippi nővel hamarabb fog tudni azonosulni, mint a többi sitcom karaktereivel.

Itt halkan jegyezném meg, hogy a FOX-tól nem kis gyökérség volt egy timeslotba erőltetni egy kifinomult humorú sitcomot a végtelenül egyszerű Raising Hope-pal. Függetlenül attól, hogy kinek mi jön be, valószínűleg kevés olyan nézőt halásznak majd össze, aki mindkettőn jól tud majd szórakozni, mert teljesen más a célközönségük szerintem.

winnie - 2010. 09. 29. 00:04

“Furcsa is látni a lehúzását, főleg, hogy winnie a Raising Hope-hoz írta, hogy azt mindenképpen érdemes bepróbálni, pedig kevés egyszerűbb, primitív poénokból táplálkozó sitcom van jelenleg.”

há’ éppen ezért:)) ha a legjobbat akarom írni, akkor a better with you-t írom, de hát, nem hiszem, hogy akkora sikere lenne. az RH az, amit be lehetne futtatni.

DelMare - 2010. 09. 29. 00:11

nem gondoltam volna, de végig röhögtem/vigyorogtam. CyClotroniC kolléga szavaival élve, valóban egy nagy előnye, h eredetinek hat az alapkoncepció.

míg itt ültek a poénok, a Community teljesen hidegen hagyott engem is. ez nálam most simán 8/10.

montanosz - 2010. 09. 29. 05:50

egyetértek
a főszereplő hullára sminkelt feje annyira taszító volt hogy végig sem tudtam nézni a néhány poén ellenére…

ternyi - 2010. 09. 29. 06:16

Tök érdekes, látom hogy “akarod” szeretni, mert ez tűnik ki a twitterből->kritikádból, de egyszerűen tényleg, pl. imádtam az Arrested Developmentet és látom, hogy mi és hol a poén és semmi mosolygást nem vált ki, sőt inkább szánalmat, amit tényleg nem szeretnék érezni ha egy sitcomot nézek.Úgyérzem winnie, hogy neked is ezek az érzéseid, csak nagyon akarod szeretni az egészet.:)
Raising Hope szerintem zseni, ilyen merész dolgot mint, a baba szituáció ilyen szintű paródiája, még nem láttam és óriási.
Erre van szükség nem egy elkényeztetett “gyerek” vergődésére a “nagy szerelemmel”…
Annyira elkeserített, hogy életem legrosszabb pilotjának tartom, a szánalomérzet miatt…

dragon1986 - 2010. 09. 29. 09:05

Keri mindig szeretni való, más pozitívumot nem nagyon tudnék megemlíteni.

szendroib - 2010. 09. 29. 16:52

Én azok mellett vagyok, akik szerint az egyik legjobb új sitcomról van szó, de ezen nem veszünk össze, mert ez relatív.

“Az ilyen komédia remek példa arra, hogy miért szereti sokkal jobban a nép a könnyen fogyasztható, alánevetett szitkomokat. Azoknál mindenki tudja, hol a poén, max nem jön be. ”

Ez viszont elég szomorú képet fest a tv nézőkről :D A nép nevében tuti megsértődnék. Engem speciel az alánevetés mindig idegesít, ne akarják megmondani, mikor kell vmit viccesnek találnom, és mikor nem. Ettől eltekintve persze rengeteg “alánevetős” sorozatot nézek, mert attól azért még jók.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz