login |

Pilot-mustra: Law & Order: Los Angeles – 1×01

2010. 10. 02. 13:33 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Dick Wolf megint készített egy Law & Order-t, ez már az ötödik a sorban és az eddigiek, kivéve a Law & Order: Trial By Jury-t, minimum 10 évadot megértek. Persze az ő neve van kiírva készítőnek, de már a pilot sem az ő műve, nem is tudom, hogy mikor jegyzett sajátkezűleg epizódot. Viszont ez nem baj, hiszen Blake Masters, az író, aki a Brotherhood-ot készítette anno. És hogy milyen ez a LO? Olyan, mint az eredeti, ami 20 évad után szűnt meg – csak Los Angeles-ben játszódik.

LAW & ORDER: LOS ANGELES – 1×01 – 3/10

LOLA - 1x01-a

A LO:LA nem rendelkezik sem az LO:SVU durvulás faktorjával, sem a LO:CI karakteres, nyomozósával, csak van és a helyszínre hagyatkozik. Sztárok, csillogás, napfény, paparazzik, TMZ, minden sarkon reality forog, miegymás. De persze, ha lehántjuk ezt a legfelső réteget, akkor mindössze a LO-szerű nyomozás jön le, az elején detektívmunkával, a végén meg a tárgyalással. (A magánéletre csak egy odavetetett fél mondat emlékeztet, de később szerepet fog kapni jobban a karakterizáció.)

Az ügy mondhatni, hogy egy jellemző betekintés a sztárvilágba, elég összetett, de közel sem felkavaró, hogy a gazdag embereknek most egy kicsit rossz. Ez a tényező tehát mellé ment, mint ahogy hiába a sok-sok ismert arc, a zsarupáros nem tűnik túl érdekesnek (az egyik fele biztos nem…) és a pilot LO-módra helyszínről-helyszínre szállítja őket, meglehetősen unalmas, unalmas, unalmas módon, ami ugyancsak nem volt képes különösebben lekötni.

LOLA - 1x01-b

Ha pedig nincs meg a sorozat valamelyik részében a ragasztó, ami oda szögez a képernyő elé, akkor nincs miért nézni azt. Biztos, hogy lesznek remek sztorik is az 1. évad során, de amíg van sansz a karakterekből fakadó érdektelenségre is, addig inkább nézem azokat, a táplálkozási láncban előrébb lévő krimiket, melyekre egyébként sincs időm. Hiperjó 2-3. részre lesz itt szükség, hogy maradjak.

(Nem feledni, ügyészfronton Alfred Molina és Terrence Howard epizódonként váltani fogja egymást, mint ahogy latin rendőrfőnök helyére is jön egy új, állandó szereplő.)

5 hozzászólás Ne habozz!

Maxxid - 2010. 10. 02. 13:48

Csodálom aki ezekből meg bír nézni 1-1 epizódot, nem hogy 20 évadot, én 5 perc után untam.

castro - 2010. 10. 02. 14:22

Nekem már az is elég, ha hasonlít valamelyest az eredeti L&O-ra. Aki szerette (pl. én), az éppen azért, amit mások negatívumként hoznak fel: lassú, komótos tempó, nagyjából nulla magánéleti szál (később egy picivel több), a rendőri és az ügyészi munka viszonylag aprólékos bemutatása, a tárgyalási fázisban bekövetkező egy-két csavar, na meg néhány “special guest star”. Persze 2011-ben már a nézőknek ez valószínűleg kevés. De azért én még bizom a LO:LA-ban. Addig is a Universalon kedd délutántól az eredeti sorozat 9. évadja …

Paya - 2010. 10. 02. 20:28

Nekem is túl lassú volt, 20 perc után kinyomtam. Meg előre kitalálható.

SPOILER

Fogadjunk, anyu tervelte ki az egészet, és a kiscsaj nem tudott semmiről….

/SPOILER

phoenix00 - 2010. 11. 01. 14:21

Valamelyik részben szerepel Scofield, nem?

winnie - 2010. 11. 01. 15:01

nem a tavalyi law & order: svu szereplésére gondolsz?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz