login |

Második blikk: Raising Hope + Running Wilde

2010. 10. 03. 18:23 - Írta: winnie

21 hozzászólás | kategória: kritika, ,

Raising Hope-ban

Raising Hope – 1×02: 7,5/10. (Pilot-kritika itt) Megint csak azt mondom, hogy ez az az újonc szitkom, ami a legtöbb embernek bejönne itthon. Továbbra is zseniális, eredeti ötletek, eszméletlen ütődött karakterek és még a poénok sem rosszak. Ráadásul, mivel a kisbaba terrorizálásából is visszavettek, ezért én is nyugodtabb szívvel néztem a második részt és, bár még mindig van hova fejlődni, de egyszerűen nem nagyon találok a sorozatban hibát – más kérdés, hogy a koncepció és a prosztó humor nem biztos, hogy mindenkinek bejön.

Verdikt: Egyelőre simán nézős, főleg, amíg a babafaktort így kezelik. Kíváncsi vagyok, hogy még milyen idióta mellékszereplőket képes kitalálni Greg Garcia. A mostani részben a haverok és az “óvónő” is remek volt, utóbbit az a Kate Micucci játszotta, aki ezen sorozat első pilotjának még főszereplője volt. (Jut eszembe az ő volt karaktere, az először fiú, majd lány, majd megint fiú unokatesó merre járt?)

Running Wilde-ban

Running Wilde – 1×02: 2,5/10. (Pilot-kritika itt) Hiába húzta fel a pilot második fele az értékelésemet, a folytatásban szinte semmit sem találtam, amiért kedvelni lehetne a Running Wilde-ot. Átgondolt sorozatról van szó, egy, nem tipikus szitkomokat kedvelő rétegnek be is fog jönni, de valami elromolhatott az ötletelés közben. Verdikt: kap még egy 3. részes esélyt, de az előző két epizód, minden eredetiség ellenére sem hiányzott volna, ha nem látom.

21 hozzászólás Ne habozz!

MicaHiro - 2010. 10. 03. 18:38

Raising Hope-pal nagyon egyetértek, bár talán picit rosszabb a második rész, mint a pilot, de így is jó, csak maradjon is ilyen.

Runnig wild viszont nekem jobban bejött, mint kezdésnél, egyenlőre nemtudom, hogy a hangulatom volt más, épp rá voltam állva a humorára vagy tényleg jobb lett, szóval a 3. rész dönt, de alapvetően pozitív ez is.

Balu - 2010. 10. 03. 18:45

A Raising Hope nálam olyan egy, másfél ponttal kapna kevesebbet, mert semmi extra szerintem, viszont bár nem volt sírvaröhögős része, végigmosolyogtam a második részt is.
A Running Wilde az eddigi két rész alapján nálam felugrott a második kedvenc sitcom helyre (Community után), nem tudom miért, de nagyon bejön a stílusa. 8/10 minimum nálam.

adri70 - 2010. 10. 03. 18:46

Raising Hope nagyon bejön eddig… A második rész sem okozott csalódást. Én azért örültem volna ha a babát magával vihetné a munkába, érdekes dolgok történhettek volna.

Dregnarr1 - 2010. 10. 03. 18:59

Raising Hope tartotta az első rész szintjét, tetszett, vicces volt.

Running Wilde meg jobb lett, már a nő sem irritál, és eszméletlen poénok vannak benne. Egyedül az nem tetszik, hogy helyenként nagyon iq-nullára veszik a figurát egy-egy beszélgetés során, s bár így is vicces, nem nagyon tudom elhinni, hogy így képesek lettek volna azzá lenni, amik.

Csigusz - 2010. 10. 03. 19:55

nemértem miért kell ennyire nyomatni a raising hope-ot itt a blogon. alpári, tahó, retardált. amilyen az earl lett a végére.
személy szerint én komolyabbnak tartom magam annál hogy ilyen szintű “poénokon” “mulassak”.

nemtudom miért nem lehet ugyanekkora elánnal tolni a népnek a Community-t például. de úgyis csak hangosan gondolkodtam szóval nevermind.

winnie - 2010. 10. 03. 20:31

most komolyan kérdezed ezt? válaszoltál már rá, mert tapló. (zseniálisan tapló, de ez mindegy.)

a community-nál például nem hiszem, hogy sok szitkomot nyomtunk volna tavaly, de az mély delírium, ha azt hiszed, hogy érdekelné az embereket. az intelligensebb szitkomok teljesen esélytelenek a széles közönségnél – még amerikában is alig nézett. hiába írnánk le az arrested developmentről, hogy mennyire ász, naponta, attól még a kutyát sem érdekelne.

Csigusz - 2010. 10. 03. 20:45

tehát egyfajta burkolt eladása a dolognak: mivel tapló ezért szeretik többen, mert a szélesebb réteg sem feltétlen az okosabb dolgokra vágyik.
világos, de részemről felejtős marad.

Balu - 2010. 10. 03. 20:51

A szélesebb réteg se vágyik annyira a tapló dolgokra, remek példa rá a TAAHM vagy a TBBT, amik egyáltalán nem taplók, cserébe hihetetlenül egyszerűek. Mondjuk nem tudom eldönteni, melyik a zavaróbb.

winnie - 2010. 10. 03. 20:59

“tehát egyfajta burkolt eladása a dolognak:”

nem. ez a véleményem. meg a blogom. amire megírom a véleményemet, mert szeretném, ha minél többen felfedeznének nekik tetsző sorozatokat. pofonegyszerű. (megtehetném, hogy olyasmiről írok csak, ami nekem tetszik, de az nagyon érdekes lenne.)

ennyire nem kell fennakadnod (sőt, írd meg a véleményedet ezzel kapcsolatban, miszerint a közönség szerinted a community-ra bukna leginkább), de sok év alatt nagyjából sikerült az emberek sorozatízlését és annak változásait annak lekövetnie, aki foglalkozik a témával.

de szerintem ne velem vitatkozz, olvasd el az eddigi kritikákat (két 7/10 – kettőnk véleménye alapján ez a legjobb újonc szitkom) és a kommenteket. magukért beszélnek.

” mivel tapló ezért szeretik többen, mert a szélesebb réteg sem feltétlen az okosabb dolgokra vágyik.”

nem, mert tapló. hanem mert ötletesen tapló. mint az earl. az earl-ről is lerítt azonnal, hogy imádná a közönség, csak hát akkor inkább a joey-t nézték a népek. aztán a 3-4. évadban rájöttek, hogy milyen jó is az earl.

winnie - 2010. 10. 03. 21:05

“A szélesebb réteg se vágyik annyira a tapló dolgokra, remek példa rá a TAAHM vagy a TBBT, amik egyáltalán nem taplók, cserébe hihetetlenül egyszerűek.”

tény, de a taahm csak a magyar premiernek köszönhetően lett népszerű, előtte esély sem volt arra, hogy nézze valaki. a tbbt-t pedig eladta a geekfaktor. ilyen alapon, mert a népnek a tipikus, ezerszer látott többkamerás szitkomok kellene, a shit my dad says-t is lehetne nyomni, de azért mégiscsak hitelesebb arra azt mondani, hogy jó, ami szerintem is az:) (a community kivétel volt, mert az ugye szerintem nem nézős, mégis mindenkinek javasoltam) a shit my dad says, meg a többi cbs-es egy kivétellel pedig szerintem nagyon rossz.

Balu - 2010. 10. 03. 21:12

“tény, de a taahm csak a magyar premiernek köszönhetően lett népszerű, előtte esély sem volt arra, hogy nézze valaki.”
Itthon igen, viszont az USA-beli nézettsége is jó, ahhoz pedig semmi köze nincs a magyar premiernek.

“ilyen alapon, mert a népnek a tipikus, ezerszer látott többkamerás szitkomok kellene, a shit my dad says-t is lehetne nyomni, de azért mégiscsak hitelesebb arra azt mondani, hogy jó, ami szerintem is az:)”
A kritikák után meg se néztem azt, nem tudok reagálni, de a legtöbb többkamerás szitkom sikeres, vagyis tényleg az kell a népnek. Egyébként szerintem se rosszak, bár egy olyan többkamerás szitkomot se láttam mostanában, ami felért volna minőségben akár Community, akár korábban a Scrubs szintjére, de kikapcsolódásnak elmegy mind.

“a shit my dad says, meg a többi cbs-es egy kivétellel pedig szerintem nagyon rossz.”
Annyira nem figyelem, a kommenteket, de melyik a kivétel?

Csigusz - 2010. 10. 03. 21:12

teljesen megértem az érveidet, sőt el is ismerem hogy te biztos jobban benne vagy abban hogy melyik sorozat mennyire van sikerre ítélve, nézik-e stb.

én pedig megtartom a véleményem hogy valahol mégis siralmas hogy egy ilyet többen néznek mint eyg community-t.
az earl-höz hozzászólva pedig pont a 3-4. évad környékén lett elegem belőle mert már vállalhatatlanul hülye volt számomra.

ami a comm.-ot illeti, nekem sikerült megmutatnom pár ismerősnek bár tény, hogy erősen kellett reklámozni, míg erre elég csak aztmondani, hogy “olyan, mint az Earl” és mivel utóbbit ismerik magyar vetítésnek hála meg értem hogy könnyebb eladni a Raising Hope-ot.
(ami a blogos bekezdést illeti, szerintem nem személyeskedtem, sőt szeretlek titeket, persze hogy azt írsz amit szeretnél – no offense :)

cyborgwings - 2010. 10. 03. 21:26

a raising hope másodjára is nagyon bejött. egyszerűen imádom dillahuntot, nincs mit tenni. ráadásul a többi karakter is jól eltalált.

a running wilde-ot a pilot alapján azt hittem, szeretni fogom, de a második részt végig sem bírtam nézni. nem vagyok biztos benne, hogy a harmadikkal próbát teszek. kár érte.

friendsfan - 2010. 10. 03. 22:52

Nekem az Earl sem jött be, ez nem az én humorom. Annyira azért jó volt az Earl is -újszerűsége okán-, hogy az első évadot megnézzem, de másodjára már nem új az egész.

Csigusz, miért siralmas? A közízlés siralmas? Számodra az, de ez meghatározhatatlan, a közízlés az közízlés, rengeteg ember véleménye, érdeklődése határozza meg, egyszerűen csak van. Persze én sem értek egyet vele, de ne tegyünk úgy ennyi év után, mintha meglepődnénk, mintha nem ebben a világban élnénk. A tömegek sosem kifinomult intellektuális képességeikről voltak híresek, különben nem lehetne őket “tömegnek” hívni (még ha a szó nem is ezt takarja).

Smash - 2010. 10. 03. 23:28

“Jut eszembe az ő volt karaktere, az először fiú, majd lány, majd megint fiú unokatesó merre járt?”
Neked hiányzott? Nekem eszembe sem jutott volna, hogy volt még ott egy fickó, ha nem emlegetik, hogy lelécelt egy szektás csajjal. Szerintem teljesen korrekt nélküle az egész.

winnie - 2010. 10. 03. 23:37

fel sem tűnt, azért írtam, hogy csak micucciról jutott eszembe:)

CyClotroniC - 2010. 10. 04. 12:13

Fúúú, hát én pont megcserélném a pontszámot. A Raising Hope eszméletlenül ‘egyszerű’ sitcom, kiszámítható, harmadrangú poénokkal.

Ezzel szemben a Running Wilde 1×02 első 5 perce is meggyőzött már arról, hogy marad majd ez a szint tovább valószínűleg. Zseniálisan a dialógusok. Ahogy Arnett rendszerint szarul kezd bele a dialógusokba és próbál belőle kihátrálni mindig, az kegyetlenül vicces.

CyClotroniC - 2010. 10. 04. 12:17

winnie: Látom a kommenteknél ment a mire bukna a legjobban a közösség. Szerintem a széles körben legszerethetőbb idei sitcom a Better With You, ami frappáns, de közel sem elvont vagy egyedi a stílusa, ráadásul abban a műfajban, amit kijelölt magának, kiemelkedő alkotás, és az év egyik legjobbja amúgy is.

winnie - 2010. 10. 04. 15:02

nem, szerintem nem. eszembe nem jutna a better-t nyomni, mert nem hiszem, hogy az embernek el lehet adni egy szitkomot, ami párokról és/vagy családról szól, kell bele a csavar. látod, indul 5-6 párkapcsolatos szitkom, egyik sem hiszem, hogy alapból sokakat érdekelne. ez olyan, mint hogy a the middle-t sem lenne esélyünk nagyon nyomni, mert hiába remek, nincs benne az a kampó, amivel az ember akár az első részét megnézné.

Csigusz - 2010. 10. 04. 22:13

egyébként támogatom, a Better With You elképesztően aranyos sitcom, nem az a hangosanröhögős fajta, de simán üt idén.
a főszereplő csaj meg eyecandy mint a ház.

winnie - 2010. 10. 04. 22:16

remélem humannek is bejön és ír róla.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz