login |

Hell’s Kitchen: kezdett a 8. évad

2010. 10. 08. 15:50 - Írta: winnie

50 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Jean-Philippe nélkül… És már 6 rész le is ment belőle. Én pedig ugyancsak azt tudom mondani, amit a Survivor-nél is, hogy valamiért ez is olyan évad, ahol az idegesítő “játékosok” tönkreteszik az élményt. Korábban talán egyik reality-ben sem volt olyan játékos, aki nagyon irritált volna, most azonban akad. A Hell’s Kitchen-ben például két olyan, akinél nagyon kilóg a lóláb. És, amíg ők vannak, addig 5/10-nél feljebb nem kúszhat az értékelés.

HellsKitchen S8 cast

Az idézőjel és a lóláb apropója: az efféle reality-kben, főleg sokadik évad után előfordulnak “színészek”, ún. plant-ek, akik nem játszani mennek, hanem csak feszültséget teremteni, hogy már az első percektől kezdve jelen legyen valami konfliktus a műsorban, hogy ne legyenek tompák a játékosok. A Hell’s Kitchen-ben korábban is voltak színészek, de míg régebben úgy ahogy elfogadhatóak, sőt, szórakoztatóak voltak, addig a 8. évadban abszolút túlzásokba estek, túljátsszák a szerepüket. (Szerintem mindenki tudja, hogy kik szakácsok ebben a szezonban.)

Hells Kitchen S8 SabrinaHells Kitchen S8 VInny

És túlzásokba esett sajnos Gordon Ramsay is, amikor az egyiküket tőle teljesen szokatlanul bent tartotta a 8×02-ben, mint ahogy annyira nem durván, de a másik is meglepően sokáig húzza/húzta, annak ellenére, hogy szinte minden játékostársa tudja, hogy nincs helye közöttük. A tovább mögött némi spoiler.

A 8×02-vel kapcsolatban: úgy örünék, ha a nézők tudnának némi háttérinfót arról, hogy miképp tanulják az étlapokat a versenyzők (volt erre utalás az egyik részben), valamint hogy kerül kiosztásra az, hogy ki mivel foglalkozik aznap este. A 8×02-ben a challenge-nél kiderült, hogy Curtis nem tud szusizni. S nyilván megtanulhatott volna addig, de fura volt, hogy este ő szusizott és ezért repült is. Úgy éreztem, hogy teljesen jogtalanul, mint ahogy 2 résszel később Louis kidobásán is nem kicsit megdöbbentem, hiszen Sabrina közben folyton jelölve bent maradhatott. (Ritka, hogy ennyire keserű szájízt hagyjanak bennem a “kiszavazások”, a 8×03 is elég fura volt, mert azt hittem, simán a kékek vesztenek, erre elővették a kommentkártyákat, amik alapján ők nyertek, a pirosak választhattak kiesőjelöltet – de végül mégis kék esett ki. Mire volt jó ez az egész?)

Hells Kitchen S8 RajHells Kitchen S8 Gail

A desszertek témáját is megint előkapom, mert a 8×06-ban végre láthattuk megint pár másodpercre, hogy azért édességek is készülnek, pedig már vártam, hogy kipécézhessem azt, hogy megint a főételekkel zárják le a service-t, holott. De erről az jutott eszembe, hogy pár résszel ezelőtt a desszertes Boris mit csinál service közben? Várja, hogy eljussanak a dessztertekig, ami sosem fog megtörténni, mert a főételeket sem tudják befejezni? Mondhatjuk, hogy a dessszert kvázi immunitást jelent, hiszen mikor volt, hogy valakit dessztertekről rúgtak ki? Hát, csoda, hogy unalmában mosogatni kezdett?

Azt meg majd súgja meg valaki, hogy miért stresszelnek a játékosok azon, hogy kiket jelöljenek. Hisz ők is tudják, hogy tök mindegy, mert az távozik, akit Ramsay mond.

ui: Az viszonylag hamar kiderült, hogy kinek van esélye a döntőre. A lányoknál ketten nem rosszak, de nem hiszem, hogy Gail-en kívül valakinek lenne sansza. A fiúknál viszont Rob és Vinny és Russell is a közelében járhat a top2-nek. És tudjátok, mit. Járjanak. Semmi gondom velük. Akikkel gondom van/volt, azok kutyaütők. Pedig Sabrina is bejött egy ideig, de amióta ennyire túljátssza magát, azóta csak rombol.

ui2: Mi történt a büntetésekkel? Elfogytak? Prep és kész, azzal kiegészítve, hogy valami rondaságot kell enniük. Ez sem jó pont.

Mindegy, amint kidobják Sabrina-t, nem hiszem, hogy baj lenne az évaddal.

50 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2010. 10. 08. 15:58

Legszívesebben elvágnám a szőke picsa torkát egy konyhakéssel, nagyon idegesítő. Persze amikor elkezdte, már tudtam, hogy sokáig marad… a show miatt.
Az étlapot elvileg este tanulják meg, erre csak egyszer volt utalás. A kiosztást meg gondolom a séf dönti el.
Amúgy én komolyan leszarom, hogy mikor, ki nyer, mert úgy is azt csinálják amit akarnak, az győz, akit ők akarnak… kb olyan, mint a topmodellesnél, ízlés kérdése ki a legjobb.

winnie - 2010. 10. 08. 16:00

“Az étlapot elvileg este tanulják meg, erre csak egyszer volt utalás. A kiosztást meg gondolom a séf dönti el.”

gondolom, így van. csak a kiosztást nem lenne sok időt mutatni és nrm rossz előre tudni, ráadásul, ha valaki valami nehezet kap, akkor az még jó reakciókat is hozhat. (a táncos reality-ben is sajnálom, hogy nem mutatják normálisan, hogy mi van akkor, amikor kihúzzák, hogy milyen műfajt kapnak arra a hétre, pedig ott is, itt is, kinyírhat valakit, ha rosszat kap.)

“Persze amikor elkezdte, már tudtam, hogy sokáig marad… a show miatt.”

csakhogy a készítőknek is tudniuk kell, hogy meddig “good television” valaki és mikor idegesítő. a nézettségi adatok persze mellettül vannak, de már korábban is volt olyan, hogy hasonlót hamar kidobtak.

ldavid - 2010. 10. 08. 16:27

Én attól még bírom Sabrinát, poén. Bitches! :D
Jilliant kedvelem még, ő Jane-re emlékeztet kicsit a Dharma & Greg-ből.
Egy kiesőt sajnáltam eddig: Raj-t, de csak azért, mert majd meg szakadtam a hülyeségein… :)

Egyébként tényleg lehet valami ebben az “az győz, akit ők akarnak” dologban.

drP - 2010. 10. 08. 16:28

sabrina tényleg borzasztóan idegesítő, de szerintem nem annyira béna, mint ahányszor jelölték, néha megcsillan nála valami, pedig sokkal tapasztalatlanabb a többinél. Szerintem GR is ezért tartja benn, bár nagyon remélem, hogy nem sokáig…
Curtis kiesésén én is nagyon kiakadtam, Raj tiszta őrült volt, és nagyon béna is, elképesztő, hogy meddig húzta. Louis is meglepő volt, de szerintem nem annyira, mint Curtis.
JP nagyon hiányzik, ez a James nagyon nem szimpi.
Amin még meglepődtem, hogy Russel milyen könnyen megúszta, hogy beszólogatott a gimis sznoboknak. Ügyféllel így nem beszélünk, ez alap, hiába nem tetszik a képe. Én tiszta fiú döntőre tippelek, sztem bármelyik kettő odaérhet.

vitya - 2010. 10. 08. 17:19

Hát a Raj-t én kurvára nem sajnáltam hogy hamar elhúzta a belét. Valami kibaszott idegesítő volt:S
Sabrina legalább viccesen idegesítő szal őt bírom:D
Boris nagyon béna akik még szimpik azok a tetovált szemölökű csaj meg a Vinny. A Louis volt még szimpi csak kár, hogy kiszavazták.

Ebben az évadban biztos a show is közrejátszik de annyira megy a másik fúrása mindenki a másik alá akar tenni és semmi összetartás nincs. Az elöző évadokba legalább valami ilyesmi volt…

marcilu - 2010. 10. 08. 18:20

Tudom, hogy már rég volt, de én rögtön az első résztől letettem a hajam. Egy játékos csak úgy agyvérzést kap? Döbbenetes volt, meg az is, hogy csak úgy “srácok, ő már nem tér vissza a műsorba”, és ennyivel letudták.
A másik döbbenet Raj volt, tetszett, amit valamelyik fiú mondott róla: “nem értem, hogy lehet, hogy 49 éves, és még nem halott, nincs börtönben, sem elmegyógyintézetben” Teljesen igaza volt, én sem értettem.

kiwi - 2010. 10. 08. 19:57

Engem annyia idegesít a Sabrina, mint az Autumn az előző évadból. ahogy hugom mondta, mindkettőt jól meg kéne csapkodni egy péklapáttal. Nem értem, mit keres itt a leány, hisz ő maga mondta valamelyik részben, hogy ő még csak fél éve szakácskodik. És ez az egész általa hozott dráma gyerekes és röhejes.

Jean-Pierre távollétén pedig a mai napig nem tudom túltenni magam.

kiwi - 2010. 10. 08. 19:58

hoppá mármint Jean-Philippe.. lehet mégis túltettem magam a dolgon? :)

oxigen - 2010. 10. 08. 21:35

“az efféle reality-kben, főleg sokadik évad után előfordulnak “színészek”, ún. plant-ek”

jaj most megint osszetort a naiv vilagom egy darabkaja

Timi - 2010. 10. 08. 22:06

Úgy ahogy egyetértek a kritikával. Örülök, hogy Curtis esetét winnie is megemlítette. Felháborítónak tartottam, hogy pont azt rakták a szusi részlegre, akiről korábban kiderült, hogy nincs sok tehetsége hozzá. Curtis egy nagyon rendes ember volt, az egyik legszimpatikusabb a társaságból, és bár lehet, hogy nem rendelkezett akkora tudással (megítélni mondjuk ezt sem lehetett, mert csak a Szusin bénázott, több helyen nem volt nála gond), de én még akkor benn tartottam volna, hisz voltak nála gyengébbek is. Louis szintén szimpatikus volt, és ő amúgy erősnek is tűnt, aztán sajnos jött egy rossz este és Ramsay hazaküldte.

Fiúknál amúgy most így 6 rész után azok maradtak bent akik szimpatikusak, szerintem Russel, Vinny és Trevornak lehet esélye tovább benn maradni, Borisban és Robban nem látok annyi fantáziát. Raj undorító volt, néha már kezdtem azt hinni, hogy ő csak egy színész, akit azért tettek be a műsorba, hogy csinálja a feszkót. Undorító volt a pali, és nem árulok el nagy titkot ha azt mondom, már hamarabb meg kellett volna tőle szabadulni.

A lányok… hajajj… Sabrina. Na igen. Abban nem értek egyet, hogy haza kellett volna küldeni. Sőt. Én momentán nála látok esélyt arra, hogy odaérhet, persze a mentalitásán rengeteget kell változtatnia. Jó és tehetséges szakács, nem mindig azért van jelölve, mert elrontott valamit. Ilyen szempontból a season 4-ből Christinanak sem kellett volna eljutni a döntőbe, mivel őt is állandóan jelölték, de azok is inkább személyes konfliktusokból adódtak és nem a tudása miatt. Szóval Sabrina szerintem mint szakács nem rossz, de a jelleme… KUKÁBA való. Már a legelső részben megjósoltam, hogy vele komoly gondok lesznek. Amikor Ramsaynek mindenki bemutatta, hogy ki mit főzött, Sabrinanak meg adtak egy széket, hogy üljön le, mert “unottnak” tűnt és ahogy lereagálta azt a szituációt, már ott lehetett érezni, hogy gáz a csaj. Agresszív és sokat képzel magáról. Olyat, hogy “tisztelet” nem ismer, sajnos nem valami szimpatikus egyed, de főzni azt tud. Gael sem rossz, de én lányok közül Sabrinaban látom azt, hogy odaérhet, vagy még talán Jillian, akit mondjuk szintén nem csípek, mert Sabrina fő seg*nyalója, meg erre a “cuki kislány” vagyok stílusra rá is játszik szerintem. Pedig ő még szimpatikusnak tűnt kezdetben, de onnantól hogy összeállt Sabrinaval… inkább el is felejtettem. Nonat bírom még, csak ő sajnos nem elég belevaló, úgy tűnik nekem, mintha félne Sabrinatol. Pedig Nona sem rossz, ő is tud főzni.

Amúgy Sabrinat és talán Jilliant leszámítva (de azért még ő sem vészes) most mindenki szimpatikus a két csapatban. Sabrina nélkül mégis unalmasabb lenne a show, és mivel ő főzni is tud, ezért egy Sabrina Russel döntőt lehet szívesen elnéznék. De mondom… akár Vinny, Trevor is odaérhet. Esetleg Gael. Azért Sabrina nem egy Raj kategória, ő nem csakhogy hülye is volt, hanem főzni sem tudott, az ő hazaküldése jogos volt.

Összességében érdekes egy évad, kétségtelen, hogy emberileg itt vannak eddig legidiótábbak, gondolok itt elsősorban Rajra és Sabrinara. Szerencsére, hogy az előbbivel már nem kell foglalkoznunk és nézni hétről hétre a szenvedését. Viszont van jó pár tehetséges szakács is. Jobban élvezem ezt az évadot, mint az előzőt, ami nekem a HK egyik mélypontja volt. Itt jobbak a szakácsok, több a drámai helyzet és több vita van. :D És azért van kellő humor is.. pl amikor a Beverly Hills-i diákok jöttek, akkor tök aranyos volt, hogy a lányok rögtön a régi 9020-re asszociáltak és hogy megemlítették Dylant meg Brendát. :D JP viszont nekem is nagy hiány… :'( Ki ez a James?? Mint valami rossz JP utánzat…

sook jai - 2010. 10. 09. 09:41

A kiemelkedő 6. évad után jött a mélyrepülés az előzővel, de most megint magára talált szerintem a HK. A 7-esben nem voltak erős szakácsok, sem emlékezetes karakterek, maradt csak GR, aki folyamatosan ordított, ami a duplarészekkel ráadásul inkább idegesítő volt,mint szórakoztató.
Ehhez képest most a szereplők idiotizmusa egész korrekt egyensúlyt hozott az évadba. És amellett, hogy Ramsay még mindig sokat ordít, van min szórakozni is.
Általában zavar, ha valaki ilyen szinten idegesítő, mint Sabrina, vagy Raj. De sima mezei nézőként szakadtam Raj minden megmozdulásán, meg a kékek kommentjein, és Sabrinának is van egy-két olyan megjegyzése, ami simán vinné a “hét beszólása” címet.
Valahol biztosan tudatosan mentek most rá a humorosabb vonalra – egyrészt mert pótolni kell a JP- faktort. James ezt sose fogja hozni. Lehet, hogy sokaknak nem tetszik,nekem bejönnek a “gagyi effektes bevágások” :))

A másik, amin gondolkodtam, hogy akárhogy is nézzük, ez mégiscsak egy “verseny”, méghozzá nem kis nyereményért, plusz reality, ezért több taktikázást és social game-et szeretnék látni. a büntetések ilyen szempontból nekem is hiányoznak, mert akkor többet láttunk a konyhán kívüli helyzetekből – és valahogy a jutalmak is össze vannak csapva, mintha rohannának valahová.

Összességében sokkal jobb ezt az évadot nézni, mint az előzőt, de vannak hiányosságok.

betty500 - 2010. 10. 09. 19:28

Hát Raj , hogy a fenébe kerülhetett be egy ilyen műsorba..nem értem…egy idegbeteg idióta volt, csak zabált, nem is főzött semmit..illetve amikor főzött akkor meg mindent megfőzött előre…baromarc vol nagyon..és azok a kurjongatások ..

winnie - 2010. 10. 09. 19:35

“Hát Raj , hogy a fenébe kerülhetett be egy ilyen műsorba”

leírtam, hogy kerülhetett:)

SunyiMad - 2010. 10. 09. 23:41

Nekem ez az első évadom, amit nézek. :) Eddig nagyon tetszik, bár elején meg kellett szoknom, mert tényleg olyan túljátszott az egész, meg olyan extra hatásvadászosan van megvágva. Nekem tetszett a hogy a 8×02, jelöltek kettőt és egy harmadik esett ki, aztán 8×03 ugyanez, csak a másik csapatból, mindkettő eléggé meglepett :) Bár én még új vagyok ilyen szinten.
A Sabrina nagyon idegesít, más annyira nem.

winnie - 2010. 10. 09. 23:55

“meg olyan extra hatásvadászosan van megvágva.”

a részek utén meg szoktam nézni az előzeteseket. mármint az éppen megnézett rész előzetesét az előző részből (mert spoiler nem kell). idén felülmúlták magukat, hihetetlenül túl vannak húzva, de ezért HK a HK:)

drP - 2010. 10. 10. 11:59

A HK mindig is tudott vágni, az tény. Bár idén valamelyik részben szerintem elspoilerezték, hogy melyik csapat nyeri majd a kihívást, már nem tudom melyik rész volt, de az előzetesben bevágták Trevort, aki utcai ruhában nyilatkozott… Szóval ez egy nagy mínusz nálam a vágóknak most.

moszi - 2010. 10. 10. 20:39

Érdekes téma lenne a nyeremények ügye is.
Ez ugye mindig valami főnöki pozíció, pl előző évadban (SPOILER) Holly megnyerte a londoni Savoy éttermének “head chef” pozícióját, közben meg ezt mondja az igazi főnök:

“Holly is a 24-year-old American girl who has won a high profile cooking competition. Her prize was to work at the Savoy Grill. With her experience, she could never expect to run the place.

She’ll be a part of the team for six months. She never expected to come her to run the Savoy Grill.”

A súlyos, hogy még csak nem is rendes állást, csak féléves szerződést kap..

Timi - 2010. 10. 12. 11:53

“Érdekes téma lenne a nyeremények ügye is.”

Akkor Holli most tulajdonképpen csak egy fél éves szerződést kapott, utána meg mehetett amerre lát? Hmm..

winnie - 2010. 10. 12. 12:08

pénzt is kapott azért:)

Timi - 2010. 10. 14. 14:04

A 7. részben nem történt semmi különös, a 8. viszont elég jó volt. Sajnálom Borist, emberileg nagyon kedveltem őt, ráadásul Rob szerintem jobban rászolgált volna, hogy hazaküldjék. A következő rész nagyon izgalmas lesz, nem akarok semmit lelőni, de nekem az előzetesből úgy tűnt, mintha Trevor már nem főzött volna a többiekkel, szóval szerintem őt is hazaküldik. Ami egyébként szintén nagy kár lenne, mert bár a 8. részben nagyon kész volt a pasas, de ezt az egy alkalmat leszámítva, nem igen voltak vele gondok. Amúgy a teljes bandából most már Nona a legszimpatikusabb, de ahogy elnéztem az előzetest, a következő részt ő is megfogja szenvedni.. :-S

Timi - 2010. 10. 14. 14:06

Jah.. a legfontosabbat lehagytam. Nagyon örültem, hogy a 8. részben ismét láthattuk a Hells Kitchen eddigi győzteseinek egy részét. Heather, Michael, és Dave ugyan nem voltak ott, de a többiek igen. Christinanak és Dannynek különösen örülök, ők a kedvenc HK szereplőim, őket szeretem a legjobban. :-)

drP - 2010. 10. 14. 19:51

jó volt a századik, és voltak büntetések is, amit winnie hiányolt. szerintem Trev nem megy haza, csak a kékekhez vissza, bár ki tudja. örültem én is a korábbi győzteseknek, bár leginkább Dave-nek örültem volna. azért nekik mekkora lehet kívülről, vendégként nézni ezt az egészet. Borist én is sajnáltam most, eddig béna volt, de ebben a két részben Rob tűnt gyengébbnek. A csajok nagyon feljavultak, de ennek ellenére még mindig férfi győztesre tippelnék.

Gubóka - 2010. 11. 04. 14:22

3 hete nincs???? vagy n vagyok ilyen vak?? hol van gordon :(((

winnie - 2010. 11. 04. 14:55

keress a cimre, irtuk rola par posztot. 3 hetig baseball miatt alig volt valami a foxon

Gubóka - 2010. 11. 04. 15:18

köszönöm, közbe rjöttem..a szivem szakad bele. hülye baseball :D

Gubóka - 2010. 11. 11. 12:41

még egy kérdés, ugy most tegnap csak ismétélés volt nem uj resz?

winnie - 2010. 11. 11. 13:04

egy dupla rész volt, de jövő héttől csak szimpla részek lesznek.

drP - 2010. 11. 11. 22:40

basszus, ez alatta a 3 hét alatt jól elfelejtettem, mi is történt. Trev végül nem esett ki, várható volt. ahogy így visszaolvastam a kommenteket, bevízionáltuk egy fiú döntőt, azt tessék, hullanak mint a legyek, és nem is érdemtelenül. Sabrina nagyon visszavett magából, nem volt vele semmi gond, és egyre ügyesebb is. Russel viszont egy igazi gyökér, már akkor megmutatkozott, amikor az elkényeztetett gimiseknek beszólt. lehet hogy ügyes, de szerintem alkalmatlan vezetőnek. Rob nagyon béna volt abban a részben, amikor kiesett, és már korábban is voltak gyenge napjai, Vinny kiesését viszont nagyon sajnálom, ő volt a fiúk közül a legszimpibb, de nagyon elcseszte, és sajna nagyon rossz vendégnél. Bár Gail, aki hetedjére sem tudott egy tésztát meg egy homárt megfőzni, ő is megérdemelte volna hogy menjen… Szerintem mindkét rész jó volt, és megtippelhetetlen, ki nyer, nem látok igazán kiemelkedő szakácsot a megmaradt hatból, bárki nyerhet azt mondom. Talán Russel a legképzettebb, de ő egy gyökér, mint már írtam. Trev odaérhet, ahogy Nona és Jilian is. Gail eddig ellavírozott, de szerintem ő nem elég jó, hogy nyerjen, átlagos, amikor, nem, akkor meg rossz. Igazán jó formája szerintem még nem volt. Sabrina szerintem ügyes, de borzasztó fiatal, nincs kész még a feladatra, ezért szerintem ő nem fog nyerni.

Timi - 2010. 11. 12. 01:49

Na, Rob és Vinny is kiesett. Robon nem lepődtem meg, eddig sem volt kiemelkedő alakja az évadnak, volt 1-2 jobb megmozdulása, de amúgy inkább csak ellavírozott a többiek közt. Vinny meg… sajnálom őt, mert csíptem mint embert és szerintem tehetséges is volt, de azon az estén tényleg elcseszte. Ennek ellenére mégsem értem, hogy miért neki kellett hazamennie. Elvégre ahogy drP is írta, Gail hét alkalom után sem tudott egy homárt és tésztát megfőzni. Mondhat nekem bárki bármit, de ez olyan amatőr dolog, hogy szerintem erre nincs mentség! Pedig én aztán kedvelem Gailt, szimpatikus, de azért ismerjük el… ő sem egy hatalmas egyénisége a shownak. Sem mint szakács, sem mint ember. Elvan ő ott, néha csinál 1-2 ügyes dolgot, de nem a legjobb. Ezzel szemben itt van egy Vinny, akinek több jó megoldása volt, mint Gailnak, és egészen idáig, eléggé kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. A bárányról megfeledkezett, elszúrta, Ramsey jól meg is dorgálta, melynek következtében teljesen szétesett. Elkezdett kapkodni, azért is szolgálta fel a bárányt aztán nyersen, mert nagyon sürgették. Kár, hogy az a bárány, pont egy hírességé lett volna, valószínűleg ez is sokat nyomott a latba. Mindenesetre nálam ez akkor sem egyenértékű azzal, hogy valaki nyolcszor fut neki egy tésztának… na mind1. A bennmaradtakról:

Sabrina: Fura mód, de eddig nem nagyon kedveltem. Nagy egyéniségnek és jó szakácsnak tartottam, de a viselkedése taszító volt. A mostani részekben azonban látványosan visszavett. Néha vannak ugyan gonosz beszólásai, de nem baj, ennyi jöhet. Csak ne térjen vissza a régi énjéhez, mert bár azt sem utáltam, de egy olyan attitűdű emberre biztosan nem fogja Ramsey rábízni a konyha vezetését. A mostani az pont jó. A “Bye Vinny” beszólása hatalmas volt. :D Amúgy nagyon örült Vinny távozásának, pedig nekik “látványosan” soha nem volt egymással gondjuk. Lehet, hogy Sabrina is érzi, hogy Gaillel jobban járt, mert őt már ismeri és tudja, hogy nála biztosan erősebb.

Nona: Nagyon szimpatikus nekem még mindig, de valahogy benne is ott van a hibázási lehetőség. Azt hiszem, hogy a következő résztől elmondhatjuk, hogy aki egyszer is hibázni fog, az tuti hazafog menni. Nona szerintem jó szakács és emberileg sincs vele gond, de néha nem eléggé koncentrál. Még jobban fel kellene pörögnie és akkor akár odaérhet.

Jillian: Őt kifejezetten nem kedveltem korábban, de az elmúlt két részben egészen normális volt. Már valahogy nem ragaszkodik annyira Sabrinahoz, persze továbbra is barátnők, de a nyelve már nincsen a fenekében. :) És ez így jó. Mint szakács szerintem nagyon erős, most így hirtelen azt tudnám mondani, hogy a háromban benne fog lenni.

Gail: Már írtam… nem rossz szakács és emberileg is különösen szimpatikus, de nála azt érzem, hogy nem ELÉG jó. Vannak jó megoldásai, jó meglátásai, jó csapatjátékos stb… de sosem emelkedett ki semmiben és már SZERINTEM nem is fog. Én már most hazaküldtem volna Vinny helyett.

Trev: A lányokkal ellentétben, nekem Trevvel semmi bajom. :D Szerintem elég humoros pali, jókat szoktam 1-2 beszólásán röhögni. Szakácsként nem térnék ki rá, mert mindenki látja, hogy jó és hogy a verseny egyik esélyese.

Russel: Talán neki drukkolok a legjobban. drP mindennel egyetértettem veled, csak Russellel kapcsolatban nem. Russel eléggé komolyan veszi ezt a versenyt, ezért néha idegbetegebb arcát mutatja. Az nem volt szép, amikor Vinny és Trevor kibeszélték őt. Akkor egy pillanatig mondtam is magamban, hogy Vinny igazán megszívhatná azzal, ha hazaküldenék. Pedig én Vinnyt szerettem, de akkor ott haragudtam rá. Más kérdés, hogy utána meg pont nem őt küldtem volna haza. :D Russel igazi vezető alkat, sem Trev, sem pedig Vinny nem volt képes a csapat élére állni, Russel csak ezt a lehetőséget ragadta meg és próbálta legjobb belátása szerint vezetni a csapatot. Azt a csapatot, aki mellesleg sokat köszönhet neki, ezért sem értem, hogy miért kell sunyi módon kibeszélni. Russel tényleg a győzelemért jött és minden képességét tekintve, szerintem ő a verseny legnagyobb esélyese.

A legizgalmasabb és leglátványosabb, egy Russel – Sabrina döntő lenne. Viszont nem tartom kizártnak a Russel – Jillian döntőt sem.

drP - 2010. 11. 12. 15:38

Timi, tényleg sok mindenben egyetértettünk, de legalább nem mindenben, különben csak ismételnénk itt egymást.
Nem vitatom, hogy Russel nagyon komolyan veszi a versenyt, és az is beleférne, ha csak “idegbeteg” lenne, de szerintem Russel még nem elég érett vezetőnek. Az rendben van, hogy ideges egy elvesztett challenge után (bár nem tudom, mit morog a többiekre, amikor ő sem volt nagy ász az egy eltalált étellel a vakteszten). Szóval azt mondom, hogy ez a viselkedés – bár számomra visszatetsző – de írható annak a számlájára, hogy komolyan veszi a versenyt, meg hogy nyerni akar. Még az is elfogadható esetleg, hogy mérges Trev-re, amiért az jelölte őt (bár azt a reakcióját is túlzásnak éreztem). Az viszont nálam már bunkóságnak számít, amikor a saját csapattársam segítséget kér, és válaszra sem méltatom, vagy elküldöm a francba. Az meg már az alkalmasságát is megkérdőjelezi, amikor beszól egy fizető ügyfélnek. Így én tartom, hogy bár valószínűleg ő a legjobb szakács, ennélfogva esélyes is, de szerintem nem érdemli meg a győzelmet. Kicsit olyan, mint Benjamin volt az előző évadban…

Timi - 2010. 11. 18. 19:24

Na, megnéztem a 11-es részt és… hát szánalmas. Sabrinat eleinte nem kedveltem, de a végén ő lett az egyik kedvencem, főleg hogy viselkedésben is sokat változott. Erre most meg hazaküldi Ramsey. Persze mind1, hogy Gail hányszor bénázik még egy este alatt, ő úgyis benn marad. Sabrinaban sokkal több potenciál van, mint Gailban, de Nonat is idevehetem, hiszen ő sem jobb, mint Sabrina. Én személy szerint a döntőbe juttattam volna őt. Amúgy a 11-es részben senki nem volt formában, mindenki hibázott, ezért sem értem, hogy miért pont Sabrinat kellett hazaküldeni. Lehet, hogy hibázott, de nem inkább azt kellene hazaküldeni aki 11 rész alatt semmi jelentőset nem csinált a HK-ban és már a 10. részben ki kellett volna ejteni? Jah és pluszba még a 11-es részben is ő volt a leggyengébb. Igen, Gailról van szó. Aranyos, kedves lány, de nevetséges, hogy tovább maradt a versenyben mint Sabrina. Az is nevetséges, hogy Nona “védve” volt, csak mert nem volt a konyhában a többiekkel. Pedig én nagyon kedvelem Nonat, a legszimpatikusabb számomra, de ez nem fair! Egyébként Sabrina is túlzásba vitte a drámázást a kiszavazásnál, de teljesen igaza volt. Sem neki, sem pedig Trevnek nem kellett volna ott állnia, mert a leggyengébb az Gail. Lehet, hogy Sabrina egy “drama queen”, de inkább legyen ilyen, mintsem olyan mint Gail, akin igazából semmilyen komoly megbánást nem látok, pedig eléggé elszúrta ismét. Ez a drámázás is inkább Sabrina korára írható, fiatal még nagyon, ezt még kinőheti. Ő legalább dühöng, mert tudja, hogy gyenge volt, és ilyenkor ki jön rajta a feszültség, na de nehogy már fájjon az igazság Ramseynek és azt küldje haza, aki amúgy az össz teljesítménye alapján nem szolgált volna rá, ráadásul őszinte is és szemtől szemben megmeri mondani, ha nem tetszik neki valami. Vicc ez az egész. Enyhén felidegesített a rész. Biztos voltam benne, hogy Sabrina nem megy haza, erre tessék… de ő legalább mint “karakter” is nagy volt, Nona, Gail, Russel, Jillian és Trevor is unalmas. Kb eddig élveztem ezt az évadot. Innentől hajrá Russel… habár ha nagy pálfordulás nem történik, akkor már biztos az ő győzelme, ugyanis sem Gailban, sem Nonaban, de még Jillianban sincs annyi, hogy versenyre kelljen vele. Trevor még kérdőjel, de valahogy benne sem bízok.

ldavid - 2010. 11. 18. 23:45

nekem hiányozni fog Sabrina, vele szórakoztatóbb volt a műsor
(ha tényleg színész volt, akkor jól játszott)

Jilliant és Russelt várom a végére

Res1st - 2010. 11. 19. 08:42

Én valahogy úgy érzem, hogy ez a valaha volt legócskább finálé. Ennyire bénák nem nagyon voltak még. Mindig volt valaki, aki azért kitűnt a többiek közül, de most mindenki egyformán gyengének tűnik nekem. Ha bárkinek meg kéne nyernie az Russel az összes többi az hulladék. Sabrina elég kétoladlú volt, de az is biztos, hogy nem ő volt a leggyengébb. Én ennek a résznek nagyon vártam a végén, hogy hazaküldi Trevet és Gailt egyszerre. Mindketten már szánalmasan szenvednek odabent, semmi esélyük nincsen kb. Biztos meg fogom nézni a maradék részeket, de nagyon romlott a színvonal :((

Timi - 2010. 11. 19. 13:11

“Ha bárkinek meg kéne nyernie az Russel az összes többi az hulladék. Sabrina elég kétoladlú volt, de az is biztos, hogy nem ő volt a leggyengébb.”

Igen, én is pont hasonlót írtam fentebb. Az hagyján, hogy nem Sabrina volt a legrosszabb, de mint karakter is rajta lehetett a legtöbbet szórakozni, egy színfolt volt. A többiek se nem erősek (talán Russel és Jillian), se nem érdekesek. Amúgy Ramsey döntéseivel általában egyetértek, de amit ebben az évadban csinál… Vinnyt is és Sabrinat is hazaküldte idő előtt, ki lesz a következő, Russel? Egyébként Sabrina részéről ez az egész ott bukott el, hogy ott volt a jelöltek közt, ha nem áll kinn, akkor kizártnak tartom, hogy Ramsey felülbírálta volna a döntést és előreküldte volna őt is. Szerintem kicsit elkapkodta Gordon a döntést, olyan volt, mintha hirtelen felindulásból döntött volna így. Az egész bagázs nagy béna volt az este folyamán, ő meg móresre akart valakit tanítani. Látta, hogy ott van Sabrina, akit ugyan jobbnak gondolt, mint Gailt, de mivel pont egy alapvetően jó szakácstól nem várt volna ilyen gyenge teljesítményt, ezért úgy döntött, hogy inkább őt leckézteti meg és nem a nála gyengébb kvalitású Gailt, aki amúgy még Sabrinanal is bénább volt aznap este. Csak arra nem gondolt, hogy Gail már napok óta szenved, hiába mondják neki, hogy “ébresztő”, ő akkor sem ébred fel. Sabrina meg olyan, hogy egyszer nyújt egy gyengébb teljesítményt, de aztán úgy megrázza magát, hogy lehoz egy hibátlan estét. A kvalitásokat tekintve itt egy Russel – Jillian – Sabrina hármasnak kellett volna bennmaradnia.

drP - 2010. 11. 22. 19:02

Én nem pont így látom Sabrina kiesését, nagyon gyengén teljesített a műszakban, azért gondoljunk bele, hogy egy salátát!!!!! rontott el, nem is egyszer. Tény, hogy Gail sótlan, és ő is béna volt, de igaziból mindenki betlizett, kínosan rossz volt mindenki, gyakorlatilag bárki mehetett volna. Nem is tudom volt-e már olyan, hogy fekete kabátnál nem ment végig egy műszak. Én úgy gondolom, hogy Sabrina annyira tapasztalatlan, hogy az is csoda, hogy eddig bírta, szerintem a lelkesedésével jutott el idáig főleg. Amilyen idegesítő volt az elején, most azt mondom, hiányozni fog, mert egy színfolt vol. Gail bármennyire is sótlan, meg bénázik már jó ideje, képzettebb szakács, mint Sabrina. Ettől még megy a héten ha nem apja össze magát. Bár mindenki béna most. Már nem nagyon tudom, kinek drukkoljak. Szinte biztos vagyok benne, hogy Russel nyer a végén, bár még mindig tartom, amit írtam a múlt héten, hogy képzett, de a személyisége nem teszi alkalmassá szerintem arra, hogy vezető legyen.

Timi - 2010. 11. 23. 15:12

Hát, a Hells Kitchennel én most már úgy vagyok, mint a magyar x-faktorral. Nincs kiért néznem. :D A mostani mezőnyből nálam még pont Russel az, akinél bólintanék egy nagyot ha győzne, szerintem ő érdemli meg a legjobban. Visszatérve Sabrinara… igen, lehet, hogy béna volt, de kérdem én: Ha Gail úgyszintén legalább annyira béna, és ha ráadásul ő már nem is az első hete gyenge, akkor miért nem őt küldik haza? Nem vagyok anti Gail fan, se Sabrina fan, de ez most komolyan kiverte nálam a biztosítékot. A kor és a tapasztalat pedig nem minden, erre pont jó példa volt a negyedik évad, amikor is Christina nyert, aki korban is és tapasztalatban is jócskán elmaradt a döntős társától, Petrozatol. Persze Christinat és Sabrinat nem lehet egy lapon említeni, sem stílusban, sem pedig tudásban, de ha jobban belegondolok… Sabrina elég erős volt ezidáig. Voltak bakijai, de ez részben annak is köszönhető, hogy viszonylag gyorsan kivívta a társai haragját, vagy épp úgyis mondhatnám, hogy sosem támogatta őt senki. Persze ezt is magának köszönheti, ez is tény. De Gailnek mindig mindenki ott volt, és a konyhában mégis elvan veszve, már legalább 2-3 rész óta. Sabrinanak talán ez volt az első komolyabb bakija, ráadásul pont egy olyan estén, amikor mindenki, de tényleg MINDENKI hulla gyenge. Akkor meg nem értem, hogy miért rajta kell leporolni. Meg persze az is egy dolog, hogy képzettebb szakács Gail papíron, mint Sabrina, de ha nem vagyok tisztában azzal, hogy ki hány éve főz, meg hány éves (stb…), akkor kapásból azt mondom, hogy Sabrina régebb óta van a szakmában, mint Gail.

Res1st - 2010. 11. 25. 09:45

Megnéztem az a 12. részt. Nekem Russel most nagyot nőtt a szemeben. Nagyon tetszett, ahogy szó nélkül odament Jilianhez és segített neki mindenben. Trev már nagyon unalmas, ideje lenne már elküldeni… Az ahogy megpróbálta visszarakni a húst az szánalmas volt. Az, hogy még ezután neki állt feljebb az meg már csak a pont az I-n… Gail ismét nagyon gyenge volt meg is érdemelte, hogy hazament. Russelnek kell megnyernie nincs mese. Messze a legjobb szakács közülök szerintem.

Sajnos azt is meg kell hogy jegyezzem, hogy ez az évad messze a leggyengébb szakácsot tartalmazza, akik valaha voltak HK-ben. Hihetetlen milyen alacsony a színvonal. Míg az előzőben ilyenkor ott volt a Jay és Holli, a többiek se voltak annyira borzalmasak, ahhoz képest ez most nevetséges..

tenorx - 2010. 11. 25. 14:38

Borzasztóan gyenge a színvonal…

Timi - 2010. 11. 25. 19:55

Én már csak az eredményhirdetést néztem meg. Na igen, látom volt értelme tovább engedni Gailt…
Mindenesetre a jövőheti rész nagyon jónak tűnik, azt biztos, hogy megnézem az elejétől fogva. Csak valahogy most úgy voltam vele, hogy valószínűleg úgyis Gail megy haza, nem lesz szükség végig néznem a teljes részt. Viszont ahogy olvaslak benneteket, a színvonal továbbra sem nőtt, sőt Ramsey már Jillianre is ki volt bukva, szal most már ő is elkezdett bénáskodni. Tényleg nem túl színvonalas ez az évad…

drP - 2010. 11. 25. 20:04

teljesen egyetértek veletek, borzasztó gyenge ez a csapat, szerintem messze ez a leggyengébb final 4. Russel kiemelkedik, meg kicsit talán Nona, de egy korábbi évadban ők ketten sem jutottak volna el a végéig szerintem. az a vicc, hogy minden részben legalább 3-4 ember mehetne haza simán. Kiváncsi lennék kulisszatitkokra, hogy hogyan zajlik tényleg egy napjuk, csak nekem megdöbbentő, hogy Jilian még sosem készített fésűkagylót. Az is fura, hogy nem volt még a halnál soha, de hogy műsoron kívül sem készített még…
Gail nem fog hiányozni, főleg miután végignézhettük a kalandjait a reward-on, a ruhaválasztós résznél felfordult a gyomrom attól a bájolgástól, amit levágtak. Ráadásul a legrusnyább ruhát választotta, amit végül sportcipővel vett fel…

drP - 2010. 11. 29. 18:04
Res1st - 2010. 12. 03. 02:28

Trev’s meat cooked by Chef Ramsay, finally meets Chef Ramsay’s standards! :DDD ennél a résznél meg kellett állítanom a videót mer leestem a székről a röhögéstől :DD

Timi - 2010. 12. 11. 11:49

Öööö… Nona a döntőben??? Ennek egyrészről örülök, mert kezdettől fogva ő volt számomra emberileg a legszimpatikusabb. Ennek már a legelején hangot adtam itt a fórumban, szóval vissza lehet olvasni. Én úgy gondolom, hogy szakácsként is mindig hozott egy elfogadható szintet, viszont, hogy a döntőbe mennyire vártam…. Hát semennyire. Amióta Sabrinat hazaküldték, azóta egy részt sem néztem végig, mindig csak a kiszavazásokat. Szóval kb. 2-3 részről fogalmam sincs, hogy mi történt. Csinált valami egetverően jó dolgot ezekben a részekben Nona? Mert ha igen, akkor megértem, hogy döntős, eddig sem volt olyan nagy baj vele, de 2-3 résszel ezelőtt én még biztos voltam abban, hogy lányoknál max. Jilliannek lenne esélye eljutni a döntőbe. Most meg őt rakták ki. Vele meg mi történt az elmúlt 2-3 részben? Leeresztett? Kérem aki tudja a válaszokat, az írja le, mert engem tényleg meglepett most Nona. Ő mindig is jó volt, de ennyi. Ráadásul Nona szerintem túl „kedves” és szerény ahhoz, hogy egy ilyen konyhát elvezessen. Amikor vitázgattak még az évad elején Sabrinaval, akkor tűnt fel, hogy Nona egyszer sem állt ki az igazáért, sosem ment facet to face Sabrinaval szemben. Egy ilyen tetkós, kicsit fiúsabb lánytól határozottabb viselkedést képzeltem volna el, és ez a fajta visszafogottság a konyhában is látszott rajta, mert ott sem vállalt soha vezető szerepet. Megcsinálta a munkát, de ennyi. Habár mondom… 2-3 részt totál nem láttam, szal az is lehet, hogy Nona nagyon feljavult, akkor viszont gratulálok neki. Én örülök, hogy ő jutott a döntőbe, mert emberileg nagyon szimpatikus, Jillian nekem kevésbé volt az, viszont egészen addig amíg néztem teljesen a sorozatot, addig ő nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott és emberileg is sokkal határozottabb ill. bevállalósabb volt mint Nona. Szóval inkább ő mutatta meg azon arcát, ami egy vezetőhöz kell. Szóval nem értem mi történt, a részeket meg az eredmény tudtával már nem akarom visszanézni. Érdekes döntő lesz, de ha azokat veszem alapul, amiket még 2-3 résszel ezelőtt láttam, akkor azok alapján Russel nem csakhogy jobb szakács, hanem jobb vezető is, mert ha valaki, hát ő keményen oda tud csapni. Ráadásul már többször hátán vitte a kék csapatot. Ha kellett, akkor vezető volt, ha kellett, akkor pedig jó szakács. Ismerős neki a szituáció, nem lesz gond vele a döntőben. Nona viszont nagy talány… Én neki drukkolok, de Russellel sincsen problémám, ő is megérdemelné.

Res1st - 2010. 12. 11. 19:54

Szerintem teljesen rendben van a sorozat, simán nézhető. A színvonal az ritka gyenge volt de az utolsó pár részre összekapták magukat, bár még mindig messze a leggyengébb társaság ami valaha volt. Arra kérdésedre meg, hogy mi lett Jiliannel… Én konkrétan lesokkolódtam mikor kimondta, hogy Nona. Jiliannek volt egy rossz estéje, akkor beszélgetett vele Ramsay, azután pedig a legtökéletesebb és precízebb teljesítményt nyújtotta mind közül. Nem értem miért őt kellet hazaküldeni. Egyértelműen nem érdemelte meg. Nonában semmilyen vezetői kvalitás nincs meg. Sőt el is rontott egy pár dolgot az utóbbi részekben, őszintén nem értem mit keres a döntőben. Russel az egyértelmű volt. Sokkal jobb, mint a többiek. Ez tény.

Na mindegy. Ez az éved így összességében borzasztó és elkeserítő. Nem tudom, hogy a következőre kiváncsi leszek-e.

Timi - 2010. 12. 12. 13:56

@Res1st: Akkor úgy látszik, hogy Ramsey már megint hülyén döntött. Mondom… amíg folyamatosan néztem a részeket és nem csak a kiszavazásokat, addig nálam Jillian hibátlan volt, Nona meg nehézkesen ugyan, de megütött egy jó szintet, mert azért katasztrófális hibái neki sem voltak. Mindenesetre látni lehetett a két lány közti különbséget. Azt hittem, hogy történt valami Jilliannel, hogy Ramsey így hazaküldte… hát nem. Érdekes.

Timi - 2010. 12. 16. 14:23

És Nona nyert!!! Hihetetlen, ezt azért nem gondoltam volna, hogy üti Russelt is. Gratula neki. :)

drP - 2010. 12. 16. 19:08

Nem néztem az utolsó 3 részt, de most, hogy itt olvasom, hogy Nona nyert meg vagyok döbbenve, ugyanakkor nagyon örülök. Nem tudom, mi történt az utolsó 3 részben, talán egyszer majd megnézem, de fenntartom, hogy Russel nem alkalmas vezetőnek, nem annyira a tehetségével van baj (mert szerintem magasan ő volt a legképzettebb szakács a bandából, de messze elmaradt ő is a korábbi döntősöktől), hanem a természetével. Egyszerűen éretlen szerintem, így látatlanban valahol megértem GR döntését. nem tetszett amúgy annyira ez az évad, ezért is nem néztem meg a végét, ugyan voltak jó karakterek, de magasan ez volt a leggyengébb bagázs, és igaziból nem tudtam kinek drukkolni igazán, mert úgy éreztem, hogy egyik sem nagyon érdemli meg a fődíjat. És ha nem tudok kinek drukkolni, akkor az nekem sokat elvesz az élvezetből :-(

tenorx - 2010. 12. 17. 01:08

Ez az évad katasztrófa volt. Russell meg egy sértődékeny “bully”, borzasztó vezető. Nona meg szerintem nem elég jó szakács, de hát a kisebb rossz nyert. Totális katasztrófa.

ldavid - 2010. 12. 17. 12:48

igen, tényleg elég gyenge döntősök voltak most.

btw az előző évad fináléjában tényleg látni játékosokat a mostaniból?
mert megnéztem, de én nem vettem észre senkit.

neela_dmirari - 2010. 12. 28. 21:16

Szinte az összes évadot láttam, de miután megnéztem a 3. rész végén a 4. beharangozóját (ahol Sabrina magyaráz, hogy hűdebefogfűteni), és utána itt láttam, hogy még a 6. magasságában is bent van, abbahagytam. A túljátszottság legtúlzóbb foka, amit ez(zel) a csaj művel(tetnek) (pedig Raj kihajítása miatt már épp kezdtem reménykedni), nem azért ülök le a sorozathoz, hogy scriptelt hülyep…a-show-t nézzek. Az irány viszont elég világos, ahogy az is, hogy így már esetleges későbbi évadok se fognak érdekelni. Remélem, inkább kaszát kap, és még egy kedvelhető sorozatként lehet rá emlékezni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz