login |

Undercovers: 3 rész után

2010. 10. 19. 17:03 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: kritika,

21 új országos sorozat van. És mivel mindegyik pilotjáról írtam, sőt, már a második részek zöméről is (ld. második blikkek), a 21 országos újoncból csak kettőnek a folytatásáról nem ejtettem szót. A No Ordinary Family-ről majd 4 rész után írok, az Undercovers után viszont 3 rész – mivel egyrészt 3 rész után dönteni kell a folytatásról, másrészt pedig az 1×03-at a két készítő, JJ Abrams és Josh Reims írta. Ergó: melyik rész fog ütni, ha nem ez?

Undercover - 1x03-a

Elárulom. Az Undercovers sosem fog ütni. Az Undercovers másféle sorozat. Kellemes, hátradőlös időkitöltés akar lenni. Csak azt nem értem, ha szoftosra és cseppet sem gondolkodósra veszik a figurát az este 8-as kezdés miatt, akkor miért kezdődött a 2. és a 3. rész is kíméletlen gyilkosságokkal? A romantikából a pilot után visszavettek, már nem (csak) arról szólnak a küldetések, hogy a két kém szereti egymást, viszont a poénos hangvétel, az egysorosok és a csipkelődések megmaradtak.

És az az igazság, hogy ezzel nincs is bajom. Jöhetnek a poénok, meg a laza kémes akciózás, az ilyen sorozatra vevő lennék ezerrel, de miképp a Chuck sem jön/jött be anno, így az Undercovers-ért sem rajongok. Jópofa, nem arról van szó, amolyan lazulós sorozat, amelyben nincs különösebb tét. Zokszó nélkül elnézném bármikor, de sajnos belekerül a “vannak sokkal jobbak” kategóriába. A junkie-lét átka…

Lehet, hogy ide is egy főszál kellene, hogy feldobja a sorozatot? Nem hiszem. Ha nincs nagy átívelés, akkor nincs szükség részenkénti 1-2 percekre. A pilotban elhangzott egy félmondat arra vonatkozóan, hogy az ügynökség okkal reaktiválta a házaspárt, mely okról “ugye nem tudnak?”, de ezzel a továbbiakban nem nagyon foglalkoztak. Így átívelést maximum a kémek civil melója, a catering cég jelent, ami legnagyobb meglepetésemre jópofa, nem idegesít az állandó szereplő húgica (Lizzy), mint ahogy a poénokat szállító duó, a segéd, Hoyt, illetve főnök kontakt, Shaw.

Undercover - 1x03-b

Viszont, hacsak nincs egy nagy, egész évadra elnyúló tervük a készítőknek, akkor Leo Nash, a kémhaver jelenlétét nem értem. Mi szükség van rá? Oké, múltbéli barát, és az mindig fénypontja a részeknek, amikor a két kém egymás múltjának eddig ismeretlen részleteiről értesül, de a felesleges karakter tipikus kerékkötője a sorozatnak. Az írók kénytelenek beleírni a sztorikba, mindig meglepetésszerűen ott bukkan fel, ahol a főhősök küldetéseznek, és olyan dolgokat csinál, amiket a két főkém is meg tudna csinálni – teljesen erőltetett és felesleges az egész. Tudni kell beismerni, ha egy karakterrel nem tudnak mit kezdeni.

És azt is, ha egy sorozattal nem tudnak. Az Undercovers egyelőre csak van. Mondom, nem gáz, de kéne valami plusz bele, valami, ami ott tartja a nézőt. Az nem plusz, hogy minden részben 2-3 külföldi helyszín van (mintha kötelező lenne). Hiába látszik a látványon, hogy nem spóroltak a sorozat kinézetével, bedobnak minden modern trükköt, de az efféle villogás kötel sem elég.

10 hozzászólás Ne habozz!

Skate - 2010. 10. 19. 17:09

Én csak azon csodálkozom, hogy a csatorna még nem eszközölt változtatásokat. Talán a későbbiekbe fog.

North15 - 2010. 10. 19. 17:21

Nagyjából egyet értek a kritikával.

Én két részen vagyok túl, és igazából nem sok problémám van a sorozattal, sem a színészi, sem történeti stb dologgal. Sőt, a főszereplő csajszit kifejezetten jó nézni; van benne akció, beszólások, végül is összességében pozitív a mérleg. Nem is unatkozom a részek alatt, viszont valahogy egy cseppet sem várós. Nem érzem azt, hogy na, itt az új rész, nézzük meg. Teljesen el vagyok nélküle. Ha itthoni tévében menne, és tévéznék, valószínű simán megnézném, de így már nem éri meg azt a kis fáradságot sem, hogy letöltsem. Valami nagyon hiányzik a sorozatból, mert még soha nem jártam így egy nekem tetsző szériával. Lehet téli dara lesz belőle, amikor nem lesz mit nézni.

Ambriel - 2010. 10. 19. 17:37

Nekem ez is a White Collar, Chuck csoportba megy: Kellemes kikapcsolódás egy nehéz nap/hét után. Lehet rajtuk nevetni, és a helyes pasikon szemet legeltetni. Undercovers esetében pont Leo az a karakter, akit bírok. Hoyt viszont idegesítő, ahogy rajong a főszereplő pasiért.

Kolosi Péter - 2010. 10. 19. 17:37

Én JJ híre után azonnal töltöttem, de több sorozat miatt, már 3 részt letöltöttem, mire elkezdtem nézni, és a harmadikat már nézés nélkül kukáztam.
Pont ugyanez a véleményem mint winnie-nek. Az első rész után komolyan vártam az egész sorozaton átívelő JJ Abrams csavarokat, erre kaptam egy híg fost…
Sajnálom. Már csak a főszereplő bombacsaj miatt is:)
De az Event még mindig nézős, az nekem bejön a sok negatív kritika ellenére….

Agitator - 2010. 10. 19. 18:12

Pont azért szeretem ezt a sorozatot, mert nem igényel komoly szellemi tevékenységet az embertől, csak úgy csorog a cselekmény, lehet nevetni rajta, meg van benne kis akció.
Az átívelő szálat próbálják erőltetni benne, de három rész után még pont semmi nem derült ki belőle, és félő hogy mire lehetne valami érdemi ebből, addigra a csatorna elkaszálja.
Pedig a főszereplő csaj tényleg ott van a szeren :)

benceclick - 2010. 10. 19. 18:36

Ahogy olvasom a kommenteket, úgy tűnik nagyjából mindenki a 3. résznél tart. SPOILER Namost, én már a 4-en is túl vagyok és abban a részben feldobtak két átívelő szálat is: megmaradt az, amit az 1. részben elkezdtek, hogy miért lettek reaktiválva; illetve felhozták, hogy a csaj /Sam/ valójában nem azért hagyta abba anno a kémkedést, mert normális életet akart a Stevennel. (erre a rész végén viszont nem adtak választ, szóval fennáll még a titok) SPOILER VÉGE
Am a sorozattal én elvagyok, jó nézni, sőt – mivel én vagyok az egyik fordítója is – még szeretem is! :D

dzsiaj - 2010. 10. 19. 19:45

Bizony, a már említett “miért lettek reaktiválva” szálat a 4. részben megint felveszik úgy 10 másodperc erejéig, de érezhetően nem fog kiderülni az évad végéig.
Engem személy szerint nem idegesít Leo karaktere, épp ellenkezőleg, imádom, ahogy lejátssza a képernyőről a házaspárt. A 4. résznél egyébként már megjátszották a Steven-Sam megy az egyik helyszínre, Leo-Hoyt a másikra dolgot (tippre ezt meg is fogják tartani), és így már nem lesz felesleges a karakter, és éppen ennél az epizódnál már jól is használták ki.
Amúgy az első 3 részt végig az Abrams-Reims páros írta, szóval ha az első kettő nem tetszett, nem értem, miért pont ettől vártál csodát:)
Összességében azt mondom, hogy egy részről részre fejlődő, javuló kémsorozatról beszélgetünk, aminek egyértelműen időre van szüksége, hogy csodákat műveljen.

ldavid - 2010. 10. 19. 19:51

benceclick: a másodikról már korábban is volt szó

én a 3. rész úgy kezdtem le, hogy tovább nem folytatom, de az pont tetszett, ezért megnéztem a negyediket is :)
most viszont, hogy teljes évados lett, nem tudom, meddig maradok

winnie - 2010. 10. 19. 21:40

“most viszont, hogy teljes évados lett, nem tudom, meddig maradok”

az nbc-nek ez az egyetlen sorozata, ami még nem teljes évados.

ldavid - 2010. 10. 20. 00:36

ja, akkor benéztem, azért az a +6 is elgondolkodtat.
na, majd meglátom

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz