login |

Sajtószemle

2010. 10. 23. 17:23 - Írta: winnie

31 hozzászólás | kategória: sajtószemle

Ismét FeGa és Arthuro Adam kapja a pacsit, lássuk, miket írtak idén sorozattémában a hazai nyomtatott sajtótermékek. Ja, ha valakinek megvan a Maxima 15. számának sorozatos cikke, akkor azt is szívesen fogadjuk kép formájában.

31 hozzászólás Ne habozz!

Réta - 2010. 10. 23. 17:45

Na megint egy érdekes cikk a sorozatfüggőségről. Ehhez még tanmese is van szegény lányról, akinek ráment a párkapcsolata a dologra.És itt van a sztárpszichológus okos véleménye is arról, hogy a sorozatnézők az identitásukat keresik. Miért baj az, ha bele tudom élni magam egy szereplő helyzetébe? Szeretem a Dextert is, de nem vagyok sorozatgyilkos.
Egyszerűen nem értem, hogy miért tartják ezt szinte betegségnek. Nekem ez az érdeklődési köröm és kész. Szerintem sokkal jobb, mintha hímezgetnék szabadidőmben. Tényleg otthonülő típus vagyok, de ha nem sorozatozom, akkor olvasok, mert “könyvfüggő” is vagyok. Társaságban viszont szinte mindenkinek tudok ajánlani egy olyan sorozatot, ami passzol hozzá, amivel jól el lehet indítani a társalgást.

Jenny - 2010. 10. 23. 18:13

Az ilyen cikkek miatt lassan már drogfüggők szintjére húznak le minket.. zseniális.

Tényleg nem értem miért baj az ha, miután reggel 8-tól este 8-ig fősulin döglök utána már nincs energiám elmenni társaságba… mintha ez vmi bűn lenne.

És csak azért mert mondjuk vmi idióta Heroest nézett és ezért leugrott, h ő is tud repülni, miért kell mindenkit leírni, aki szeret sorozatot nézni?

Eégyébként meg az ott felsorolt “veszélyes” sorozatokból kb 2-t néztem(pl. Vészhelyzet miért? még csak nem is túl szériaizált h beszippantana.. vagy vmi idióta orvosnak hiszi magát miatta?!)… ugyh ez az egész egy vicc.

zolivoros - 2010. 10. 23. 18:30

na, elolvastam a magyar katonák bírálják a pacific-et című cikket blikkről és ismét ráébredtem, hogy nem az a beteg, aki heti szinten 6-7 sorozatot követ, hanem az aki napi szinten ebből tájékozódik… mert mi a párhuzam a cím és a cikk között, valamint mi is igazából a hírértéke/tartalma annak a cikknek?!

Nofruré - 2010. 10. 23. 18:35

A Maximás cikk úgy állítja be az oldalatokat, mintha valamilyen “terápiás csoport” lenne függők számára.

KisDee - 2010. 10. 23. 18:44

na srácok, akkor beszéljünk a sorozatfüggőségről:DD

LoGi - 2010. 10. 23. 18:47

a Maxima cikk rálátása a dologra 0 :) Amúgy mivel ők csak tv-ben gondolkodtak és magyarul, max a barátok köztös baromságot lehet veszélyes sorozatnak hívni :D a blikket nem olvasom el, mert blikk, a népszabadságos sp cikk egész jó.

mysteria - 2010. 10. 23. 18:49

Nem tudom, hogy mikori ez a maximás cikk, de tuti biztos vagyok benne, hogy már olvastam ezt valahol egyszer régen. Friss anyag…
Egyébként pedig természetesen baromság. “Keresi az identitását”, na persze… Akkor az is baj, ha valaki filmeket néz, vagy olvas?
Szinte bármit túlzásba lehet vinni, csak most épp ezt találták maguknak.

Pjotr - 2010. 10. 23. 19:13

Rég röhögtem ilyen jót:-DD

Gyógyulj meg! Ne hagyd magad!

• Porold le a barátok telefonszámát, pakold fel őket, és menjetek el egy jó buliba!
• Fő az önbizalom! Irány a fodrász, a kozmetikus! Újíts be pár jó cuccot!
• Mozdulj ki minél többet! Kezdetben elég egy reggeli ötperces futás, később pedig vállalkozhatsz nagyobb felfedezőutakra.
• Ne hasonlítsd magad ahhoz, akit a tévében látsz! A saját életed főszereplője vagy!
……………….

“Nem vagy egyedül!

Íme néhány netes hely, ahol biztosan lesz kivel kibeszélni a sorozatfüggésedet!
http://www.fuggoseg.lap.hu
http://www.sorozatjunkie.hu
http://www.sorozatguru.hu

Úristen!:-DD

lostgab - 2010. 10. 23. 19:19

Ez a Maximás cikk egy baromság. Nem mondom, hogy nem nézek sok sorozatot (nem is lennék itt :D), de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek emberi kapcsolataim. Könyörgöm, akkor az is baj, ha valaki könyvet olvas? Anyukámnak is biztos pszichológushoz kéne járnia, mert vagy 3szor olvasta a DaVinci kódot. A filmnézésről meg nem is beszélve. Ez a lényege ezeknek a szórakoztatási formáknak. A baj ott kezdődik, mikor az emberek el is hiszik, hogy valóság, amit látnak. Az viszont nem a sorozat/film hibája.
Mondjuk az biztos, hogy a Barátok közt, a Győzike meg a hasonló showk tényleg károsak az egészségre. Ha már csak kapcsolgatás közben ráakadtam valamelyikre, szinte éreztem, ahogy az IQm percről percre csökken…
Ja, és amin felnevettem: aranyos, hogy a “Nem vagy egyedül!” című bekezdésben szerepel a sorozatjunkie is, mint oldal, ahol “meg tudod beszélni a problémáidat”. Rákattintottak vajon a linkre, mikor bemásolták? :)

szaszab - 2010. 10. 23. 19:56

a VOX ban is szokott lenni sorozatos téma.
az októberiben az HBO sorozatok/ tv-s dolgok voltak teritéken!

Sunflower - 2010. 10. 23. 20:09

Timi vagyok, 23 éves és sorozatfüggő…ááá kész..:D

Deana - 2010. 10. 23. 20:15

Hát ez a Maximás agyzsibbasztás valami borzalmas… “így bármelyik részt bármikor újra tudtam nézni, napi 10 volt a rekordom” jesszus, anno az SN első évadát két nap alatt daráltam le, a nyári szünet első két napján, suliból szabadulva, ráadásul nézem/néztem a House-t és a 24-et, sőt a GGbe is belenéztem, akkor én már menthetetlen vagyok? Hihetetlen, komolyan. Biztos van olyan h*lye, akinek a sorozatnézés az élete, de azért meg nem a sorozat a hibás.

sphera - 2010. 10. 23. 20:41

Sunflower :DD

Ez a maximás cikk baromság. Bár azért kíváncsi lennék hogy szerintük a Jóbarátok és a Szívek szállodája miért is olyan veszélyes sorozat??

DeadMan - 2010. 10. 23. 21:11

Junkiek kórusban: – Szia Timiiiii! :)

Nessa - 2010. 10. 23. 22:43

na, az ott felsorolt 10 sorozat közül kettőt ha nézek/néztem, szóval akkor nekem tuti semmi bajom nincs – az nem számít, hogy azok helyett nézek nyolc másikat xD

amúgy tényleg elég nevetséges. de hát maxima, nem is várok tőle mást, az úgy többnyire ilyen szinten mozog…

a sorozatjunkie belinkelése meg… no comment :D

Nina - 2010. 10. 23. 22:49

Maxima cikke epic, olyan bullshit:D Kikérem magamnak a pszichológuskollégákkal egyetemben:) Bár a Gilmore Girls valóban veszélyes: ha elkezdesz annyit enni,mint Lorelai-ék, mehetsz a fogyitáborba…:D

hbo - 2010. 10. 23. 23:05

Mindenki itt osztja, hogy mekkora baromság a cikk, stb.
Csak ugye mindig az kiabál, akinek a háza ég!

Ha annyira nem függő itt senki, akkor ki lehet próbálni, hogy egy hétig nem néz semmit. Nem tovább, csak egy hétig. Erre lehet mondani, hogy “hö, bármikor kibírnám!”

Persze. Mint a dohányos, aki bármikor le tudna szokni, csak éppen nem akar, mi? Mert ugye “az se okoz függőséget”. És bármikor abba lehet hagyni.

Lehet lehülyézni. Tessék.

zolivoros - 2010. 10. 23. 23:15

hülye.

FeGa - 2010. 10. 23. 23:35

Sziasztok függő vagyok.
ÉS?

Nina - 2010. 10. 23. 23:59

hbo – nem a függőség megállapításával vannak bajok. De a cikk olyan közhelyek összessége, hogy szégyen arra, aki leírta az összeset. Elképesztő!

Lacee - 2010. 10. 24. 00:00

hbo!

Most költöztem, 3 hét volt, mire bekötötték a tv-t meg a netet, mégsem remegett a kezem vagy örjöngve rohantam volna a tékába, hogy nézhessem azt a 3-4 sorozatot, amit amúgy heti rendszerességgel követek. Szerintem ebbe kár belemenni, a maximás cikk úgy hülyeség ahogy van…
És én is imádom pl Dextert, de nem gondolkodtam még azon, hogy elkezdjek embereket darabolni.
A cikk lényege, hogy szegény pszichológia szakon végzett kislány nem tud mit kezdeni a diplomájával, de apuci elintézett neki egy ilyen mélyenszántó elemzést egy olyan lapban, melynek olvasói jobban függenek az ott olvasottaktól, mint bármelyik junkie-olvasó akár egyetlen egy sorozattól is…

Deana - 2010. 10. 24. 00:14

hbo,
ezek szerint a nyári szünet alatt mindenkinek be kéne kattannia, a megszokott téli sorijai nélkül, mi? xD

DeadMan - 2010. 10. 24. 00:16

Azért lehetne egy új rovat itt az oldalon amolyan junkie-csoport terápia stílusban:) Esetleg offtopic rovat, bár belegondolva, ki akarna off topic-olni, amikor beszélgethet a sorozatokról is?:D

Ja, aki esetleg úgy érzi, hogy adott esetben ő egy hétig ténylegesen nem bírná ki ép ésszel a kedvenc sorozatai nélkül, az keresse fel orvosát, gyógyszerészét, és keményen készüljön fel a sorozatfinálék utáni 3 hónapra:)

sebien - 2010. 10. 24. 00:31

DeadMan: egy junkieról el tudod képzelni, hogy a holtidőre ne lenne betárazva sorozata? naívság:)

Nikki - 2010. 10. 24. 02:59

Biztos van jó pár ember a világon, akire mindez igaz, de függés és függés között is van különbség ^^
Akinek nem inge, ne vegye magára :D:P
Amúgy szerintem nem volt mivel kitölteni az ürességet, és hát behánytak valamit. Látszik, h nem kattintottak se a sorozatguru, se a sorozatjunkie oldalára, különben látták volna, h ez nem “terápiás” oldal, hanem pontosan a sorozatokat népszerűsíti. A startlapot eltalálták, de csak azért, mert azt nem lehetett eltéveszteni.
Sorozatfüggő vagyok, s sajnálom azokat, akik nem junkiek, mert nem tudják mi minden jóságról maradnak le :D

danton - 2010. 10. 24. 09:08
hbo - 2010. 10. 24. 09:39

“mégsem remegett a kezem vagy örjöngve rohantam volna a tékába, hogy nézhessem azt a 3-4 sorozatot”

3-4 sorozat az még közel sem sorozatfüggés. Szóval, hogy te ennyi mellett 3 hétig is kibírod, az szerintem a legtöbb ide járó ember számára nem túl mérvadó meg releváns.

“ezek szerint a nyári szünet alatt mindenkinek be kéne kattannia, a megszokott téli sorijai nélkül, mi?”

Miért kéne? Legjobb tudomásom szerint léteznek nyári sorozatok is. Arról nem is beszélve, aki még DVD-n is megveszi a sorozatait az bármikor újranézhet bármit. Nem?
Vagy nem hallottál még olyan emberről, aki minden Lost évad előtt végignézte az összes addigit?
Tehát a 4.évad előtt az 1,2,3-at, az 5. évad előtt az 1,2,3,4-et stb. Szerintem érthető.

Réta - 2010. 10. 24. 10:11

Én gyűjtögető életmódot folytatok, tehát bőven van elég sorozatom, hogy ne unatkozzak akár évekig. Éppen ezért teljesen önállóan be tudom osztani az időmet, akkor és azt nézem, amikor akarom. Van pár kedvenc sorozatom, amit valószínűleg újranézek majd néhány év múlva, de azért minden évben ugyanaz túlzás lenne, hiszen olyan sok jó sorozat van és az idő mindig kevés.

Lacee - 2010. 10. 24. 11:57

3-4 sorozatot nézek HETI rendszerességgel, és még ugyanennyit amikor időm engedi. Mégsem mondtam még le soha találkozót vagy programot csak azért, hogy nézhessem a sorit.
Mindegy, felesleges ezen vitatkozni szerintem, mindenki úgy látja a dolgot, ahogy szeretné.
Én szerintem egy baromság a cikk is meg maga a téma is.
De szívesen vettem volna mondjuk a cikkírótól, hogy tényekkel alátámasztja a 10 legveszélyesebb sorozatot. Mert ez így csak hasraütés vagy felsorolta a saját maga által ismert sorozatait…

Lósóska - 2010. 10. 24. 14:37

hbo – te szakavatott idióta pszihiáter, mégis honnan tudod mit jelent a függőség?!

Gabee - 2010. 10. 24. 22:22

sebien: nagy igazság. Annyi sorozat van letöltve, hogy 1-2 évig simán eltudnék belőlük lenni! :-)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz