login |

Milyen könyv formában? Pretty Little Liars

2010. 10. 29. 14:33 - Írta: winnie

22 hozzászólás | kategória: könyv,

(Disclaimer: a rovat eredetéről itt lehet olvasni. A cél, hogy az, akit érdekelnek a könyvek, a változtatások a sorozatban, a jövőbeni történések, azok ne a normál kibeszélőben kapjanak esetleges spoileres válaszokat, hanem itt. Először a Legend of The Seeker-ről volt szó, majd a The Vampire Diaries-ről, a FlashForward-ról és a True Blood-ról.)

Egy valamire kíváncsi vagyok: a hazai könyvkiadók tudják, hogy milyen pilotokat rendelnek be Amerikában, hogy milyen regényből lehet sorozat idővel – akár idehaza is? Mert, ha igen, akkor pacsi nekik. Ha viszont nem és csak a berendelés vagy a premiert után mozdulnak rá a hazai jogokra, akkor ne csodálkozzanak, ha elviszik azokat előlük.

(Huhh. Ha most valaki meglátja a borítókat, tuti nem fog nekikezdeni a sorozatnak. Én is letagadom, hogy tetszik, ami a PLL alapján készült, de a Pretty Little Liars nemsokára visszatér és a gyengéb zárórészek ellenére kellemes sorozat volt. Finálékritika itt.)

Pretty Little Liars book 1Pretty Little Liars book 2Pretty Little Liars book 3Pretty Little Liars book 4

Nyilván a Pretty Little Liars is meg fog jelenni idehaza, de egyelőre nem nagyon látok hírt arról, hogy Sarah Shepard könyveit honosították volna (valaki?). A sorozat még csak az első évad első felében jár, de már megzabált pár könyvet az eddig megjelent a 2006 és 2010 között megjelent nyolcból. (Elvileg több nem is lesz.)

  1. Pretty Little Liars
  2. Flawless
  3. Perfect
  4. Unbelievable
  5. Wicked
  6. Killer
  7. Heartless
  8. Wanted

Az alap ugyanaz, mint a sorozatban: négy tinilány, plusz egy titokzatos idegen, bizony “A”, aki titkaik kiteregetésével fenyegetőzik. Van, aki ismeri a könyveket? Mert ugye ifjúsági sorozatról van szó, így a magasröpt ki van zárva, de ettől még lehetnek jók a könyvek, azonban ezen műfaj sikeres amerikai képviselőivel eléggé rosszak a tapasztalataim.

Pretty Little Liars book 5Pretty Little Liars book 6Pretty Little Liars book 7Pretty Little Liars book 8

Ami érdekes, hogy a sorozat eddigi epizódjai nagyjából 3-4-5 könyv történetét kebelezték be, hol normál, hol visszaemlékezéses formában, így biztosra vehető, hogy ilyen tempóban hamar elfogynak a könyvek, melyeket eddig volt ahol elég pontosan követtek – máshol kevésbé. A kérdés, hogy a Nagy Megoldásokat elgagyizzák, mint olykor a könyv, vagy sajátokat találnak ki? A kommentekben poénlelövésekkel vigyázzunk, érdemes jelezni spoilerrel.

22 hozzászólás Ne habozz!

Felipe - 2010. 10. 29. 15:20

Ha ez megjelenik nálunk, biztos vevő leszek. Bár ha csak a borítóját látnám boltba, minden előismeret nélkül akkor biztos messziről elkerülném. Nagyon “tinicsajos” nyáladzósnak tűnik így…

LK - 2010. 10. 29. 16:56

a könyvekbe beleolvastam és nekem a sori jobban bejön, bár nem rossz a könyv sem annyira.

Domcsi - 2010. 10. 29. 18:37

A konyv inkabb kozepes, a sorozat sokkal jobb.

Adri - 2010. 10. 29. 18:50

én az egyik kiadót megkérdeztem még augusztusban,gondoltam úgysem írnak vissza semmit,hogy nem-e megjelentetnék vagy ilyesmi,és pár napra kaptam választ,hogy megfontolják,azóta nemtudom,hogy folyamatban van-e ilyesmi.én szívesen olvasnám

Binky - 2010. 10. 29. 20:41

Én elkezdtem olvasni angolul az első kötetet, de idő hiányában abbahagytam. Majd egyszer újra nekiugrok, vagy ha megjelenik magyarul, akkor meg pláne. A sorozat mindenesetre egyik kedvencem lett.

Tibi - 2010. 10. 29. 23:38

Én bízom benne hogy a színészek képeivel illusztrálják a könyveket, mint a TVD esetében.

Andzia - 2010. 11. 02. 15:29

Kiolvastam az első négy könyvet, és bár az alapötlet nagyon érdekes, és jók a csavarok a történetben, rengetegszer a halálunalom közelében jártam, mert a történet vagy nagyon érdekes és izgalmas, vagy fárasztó és érdektelen. Csak a kíváncsiságom vett rá arra hogy olvassam a könyveket, de ha nem lett volna meg a fő nagy rejtély hogy kicsoda “A” akkor értelmetlen lett volna olvasni. A sorozat jobb mint a könyvek.

@Tibi az első kötet nekem a sorozat alapján készült borítós formában van meg.

Csingiling - 2011. 01. 12. 16:20

Szerintem csak akkor fog megjelenni magyarul, mikor itt is elkezdik adni a sorozatot (vagy nem sokkal előtte), mint a vámpírnaplók, az alkonyat és ezek…

Solei - 2011. 09. 06. 14:24

És ki “A”?

Elektra - 2011. 09. 16. 14:27

A könyv szerint úgy tudom, hogy Alisonnak van egy ikertestvére… Hogy Alison vagy a testvére holttestét találják meg, azt nem tudom, de valami ilyesmi:)

Luca - 2012. 01. 02. 15:04

2012-ben jön a magyar nyelvű könyv! Az Ulpius-ház adja ki, de pontos dátumot nem találtam még :(
És egyébként az írónő másik regényéből, a The Lying Game-ből is elkezdtek egy sorozatot a PLL alkotói. A sztori nem olyan izgi, de még csak kb 5 részt adtak le. Végül is nézhető, de a PLL-t semmi nem veri :)

winnie - 2012. 01. 02. 15:36

a sorozat premierjére időzítik.

a lying game-et nem a PLL alkotói csinálják és 10 rész ment le belőle és írtunk is róla nem egyszer: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/the-lying-game

carpediem - 2012. 03. 13. 19:53

spoiler. szerintem meg megmaradnak a könyvnél. az elmúlt rész, vagy a régi, pszichológusnál hannah, meg a halloweenes erre utal, különben minek hozták volna be a szálat.s a könyvnél nagyobb csattanót nem tudnak kitalálni.

Serena22 - 2012. 03. 13. 19:55

Mona nem lehet,mert a könyvben ő volt,és mondták,hogy nem az lesz aki a könyvben :) Aki tudni akar infókat/spoilereket,itt van pár:Paige, Ella, Toby, Melissa,
This takes place at a Masquerade Ball, and all 4 girls attend
-A’s identity will be revealed
Hanna and Caleb have a “Romeo and Juliet” story line (neither one of them dies)
A beloved character will die
One of the girls will make a deal with -A, betraying her friends
Spencer and Toby kiss in this episode
There are some romantic Ezra and Aria scenes
Ezra and Aria kiss to “Just a Kiss” by Lady Antebellum, unmasked, in front of everybody
The episode is based on Psycho and Black Swan
Red is a very important color
There will be a play on of the Psycho shower scene, featuring Hanna in the shower
Spencer, Hanna, and Aria (Maybe Emily) go to a Motel, where the Psycho shower takes place

Amúgy a kis jelek alapján a legtöbb PLL-s oldal gyanúsítottja Ezra,Wren,Jason,és Noel.(spoiler:2 A van,az egyik valószínű csak A segítője)
Mona nem lehet,mert a könyvben ő volt,és mondták,hogy nem az lesz aki a könyvben :) Aki tudni akar infókat/spoilereket,itt van pár:Paige, Ella, Toby, Melissa, This takes place at a Masquerade Ball, and all 4 girls attend -A’s identity will be revealed Hanna and Caleb have a “Romeo and Juliet” story line (neither one of them dies) A beloved character will die One of the girls will make a deal with -A, betraying her friends Spencer and Toby kiss in this episode There are some romantic Ezra and Aria scenes Ezra and Aria kiss to “Just a Kiss” by Lady Antebellum, unmasked, in front of everybody The episode is based on Psycho and Black Swan Red is a very important color There will be a play on of the Psycho shower scene, featuring Hanna in the shower Spencer, Hanna, and Aria (Maybe Emily) go to a Motel, where the Psycho shower takes place Amúgy a kis jelek alapján a legtöbb PLL-s oldal gyanúsítottja Ezra,Wren,Jason,és Noel.(spoiler:2 A van,az egyik valószínű csak A segítője)

Serena22 - 2012. 03. 13. 19:55

*Bocsi,kihagytam 1 sort,még ők szerepelnek(Paige,Ella,Toby,Melissás sor): Lucas, Mona, Noel, Jason, Jenna, Byron, Ashley,Ezra

carpediem - 2012. 03. 13. 19:56

a könyvben nem csak ő volt! éppen ez a lényeg, hogy ki a másik. amit bevezettek a halloweenes, meg a mostani epizódban is

Serena22 - 2012. 03. 13. 19:56

a másikat akkor nem mondom el,de valószínű ő sem,bár én örülnék neki :)

carpediem - 2012. 03. 13. 19:57

ne is serena22 , monát se kellett volna elspoilerezni másoknak. de gondold át logikusan, a másik szálat is bevezették

dori - 2012. 03. 13. 21:10

Szerintem hiába mondták, hogy nem a könyv alapján haladnak, a fő szálak eddig azt követték. A mai rész után meg kétségem sincs afelől, ki a gyilkos (nagyon jól előrehozták a könyv szerint is várható fordulatot).

carpediem - 2012. 03. 15. 10:18

a felsorolt szereplők közül valaki.

Bogii - 2013. 03. 02. 18:30

valaki nem tudja,hogy a 8.kötetet(wanted)hol lehet megvenni elsősorban nyíregyházán,de ha ott nem árulják akkor máshol???!!!!

Fruzsi - 2013. 09. 16. 17:45

Nemtudjátok, hogy magyarul mikor jelenik meg a Flawless?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz