login |

Tűzvonalban: itt a vége?

2010. 10. 30. 00:40 - Írta: winnie

25 hozzászólás | kategória: magyar hírek,

Ma volt a Tűzvonalban évadzárója (reméljük, kapunk vendégkritikát hétvégén lesz kritika – addig kibeszélő itt), és mivel tudjuk, hogy a nézettség még a 100 ezret sem érte el, ez valószínűleg sorozatzáró is egyben. Persze a hivatalos infóig ez nem jelenthető ki 100%-ra, ráadásul a Tűzvonalban már így sem az első életét éli. Viszont. A Tűzvonalban hivatalos fórumában Fonyódi Tibor ezt írta:

A viszont látásra más sorozatokban, részemről a Tűzvonalban véget ért!

Beszédes. Mivel hozzászólásokat külön nem tudok linkelni, így amondó vagyok, hogy aki több infóra kíváncsi, az csekkolja a fawcett nevű user kommentjeit a fent linkelt fórumban. A tovább mögött elolvashatjátok a két legfontosabbat, melyekben a cliffhanger-ről, annak “vicces” megoldásásáról, Stohl Andrásról és a korábbi, 5. évados terveiről írt.

fawcett – 2010.10.29. – 23:14

Johnny lőállása 150 méterre volt az objektumtól, egy olyan pozícióban, ahonnan tökéletes rálátása van minden mozgásra – A FORGATÓKÖNYVBEN!!! Aki azt hiszi, hogy amit írok, azonos azzal, amit lát, leteheti az egyik kezét:)
Amikor Stohlnak mennie kellett, elhatároztam, hogy az utolsó epizód utolsó jelenetében mindenkit kinyírok egy bombával. Ez a véleményem a negyedik évadról!:)
A viszont látásra más sorozatokban, részemről a Tűzvonalban véget ért!

Bordás90 – 2010.10.29. – 22:19 (Ez csak közvetetten Fonyódi Tibor kommentje, de a user magánban feltehetett neki öt kérdést.)

“Üdv!
Válaszaimmal két lábon járó Rózsahegyi-jelentést csinálok belőled, az életed mától veszélyben van:)

1. Kicsoda is valójában a titokzatos Papa?

Az évad végén először olyan érzete keletkezik a nézőnek, hogy a Papa az utolsó epizódokban felbukkanó Rózsahegyi… aztán az utolsó epizód azt sugallja, hogy a Papa nem más, mint Kolonics.

2. Hogyan tér vissza Bordás?

A hatodik epizódban Bordást és Krisztát berendelik egy parlamenti vizsgálóbizottság elé, ahonnan csak Kriszta kerül elő, hogy az ezredes sorsa mi lett, senki sem tudja. Egy kocsi jön érte, és azóta nem látta senki… A hetedik epizódtól kezdődően Mike-éket nem hagyja nyugodni a kérdés, hogy hol van a pali. A rendőrség felsővezetése nem nyilatkozik, egy idő után azt is tagadják, hogy Bordás létezett. A jelek azt mutatják, hogy bekerült a tanúvédelmi programba. Az ötödik évad első fele gyakorlatilag arról szól, hogy a KMCS vezetését átvevő Herceg – akiről már a negyedik évedban is kiderül, hogy kurva jó fej – összeszedi a régi embereit (Lucky), hogy a Magyarországra visszatelepült és magányomozónak álcázva a titkosszolgálatoknak dolgozó Yoshival karöltve a KMCS kerítse elő Bordás Attilát. Stohl az ötödik évad közepétől jelenik meg a sorozatban, de úgy tűnik, hogy többé nem alakíthat rendőrtisztet, hogy konkrétan, hogyan alakul tovább a karakter sorsa még nem találtam ki, mert számtalan befolyásoló tényezőt (a rendőrség véleménye) még nem ismerem. Stohl Andrást nem a Duna televízió, és nem a Film-Art, hanem a rendőrség távolította el a sorozatból!!!

3. Mi áll a Rózsahegyi jelentésben?

Kompromittáló adatok és bizonyítékok azokról az emberekről, akiknek a neve a rendszerváltás óta összefonódott a gazdasági bűnözéssel, pl. az összes olajszőkítő, vagy kik azok, akik kapcsolatban állnak a szervezett bűnözéssel. A kozmetikázatlan, teljes listát a magyar maffiia capo di tuttija Kolonics vezeti (ezt adta oda Herceg Kolonicsnak).

4. Az évad cliffhangere?

A KMCS a Kolonics fölött aratott győzelmet ünnepli (Kolonicsra semmit nem lehet rábizonyítani, de úgy tűnik, hogy ő a hunyó), mikor a futárszolgálat egy csomagot hoz az őrsre Mike-nak címezve. Mike kibontja… BUM. Ez a BUM (kifehéredik a képernyő) az utolsó snitt, utána lehet agyalni 1 évig, hogy ki halt meg a karakterek közül (az hal meg, aki nem köt szerződést az ötödik évadra), és ki küldte a bombát. A bomba elvileg öt helyről érkezhetett: Kolonicstól, Hecegtől, a Moszadtól, az AVH-tól, Stenonistól (Gáspár Sándor), mint az ötödik évadban kiderül, a köddé vált Kolonics küldte. Ha mindenki leszerződik, a bomba befullad, és max. Pircsinek megpörkölődik a haja.

5. Az ötödik évad története.

Az epizódok számtól függően két fő etapra bontom: a) Bordás keresése, b) Bordás bosszúhadjárata az alvilág (Kolonics) ellen. Az biztos, hogy Yoshi még komolyabb szerepet kap. Azért nem tudok pontos választ adni, mert jelen pillanatban nem tudom, hogy a Stohl alakíthat-e rendőrt kvázi visszakerülhet-e a KMCS élére vagy minimum tanácsadónak. A kreatív mozgásteremet ezek a tényezők határozzák meg. Az biztos, hogy Bordás és Kolonics úgy állnak majd egymással szemben, mint Luke és Dart Vader:)

üdv,
fonyodi tibor
www.fonyoditibor.hu”

25 hozzászólás Ne habozz!

Bruzsy - 2010. 10. 30. 00:56

türelem, vendégírás lesz róla még a hétvégén :)

vape - 2010. 10. 30. 01:04

Az nem Darth Vader véletlenül?

symor - 2010. 10. 30. 02:32

Türelmetlen vagyok :)

Megnéztem két és fél epizódot a negyedik évadból átlag, így büntettem magam. Ha mufurc voltam valakivel aznap, sarokba mégsem állhattam, habár így utólag jobb szórakozás lett volna, ellenben a Tűzvonalbanra kapcsoltam.

Rossz voltam, kapcsoltam, persze azért volt bennem némi igény emellett a magyar szóra, minőségre, izgalomra, na meg az összkép befogadása utáni öngyilkos hajlamra, mint általában sorozatértékelő ember.

Lehet ennél szörnyűbb tendenciát látni, mint az megesett a Tűzvonalbannal, ami valahonnan azért elindult, aztán mi lett belőle?!

Minőségére nézve egy elfogadhatóbb keserűségből, mi több, néha szimpatikus blődliből egy nagy kutyaszar! Ennél képibb, színvonalát összefoglaló leíró szót aligha találhatnék: kutyaszar.

És tessék még egyszer, az amibe a közönsége, és a készítői beleléptek a negyedik évaddal, kutyaszar. Gyomorfacsaró és förtelmes a szemnek.

Jöhetnek persze velem szemben a békítő jelzők, hogy “na de”, meg “hát de”, ez “a miénk volt”!

“Kicsit sárga, kicsit keserű…” nemigaz (?), de büszkén magyar! Volt benne ekcsön, meg “igazi” magyar színészek, zsarutörténet.

A legjobb magyar sorozat az utóbbi években! – bizony ám, tényleg az volt. Dobog is bennem a hazai szív, ha eszembe jut A nagyon Magyar, A nagyon Izgalmas, A nagyon Fordulatos, Az egyetlen Zsarusorozat.

Valóban, valami amit nem készítettek el rendesen, nem írták meg rendesen (pardon nem írhatták meg úgy, hiszen a szegény forgatókönyvírók csak nyomás alatt tűnnek inkompetensnek, elnyomói gonoszsága miatt – régi mese, ha elhiszem :), és nem játszhatták el rendesen, azok a Valódi színészek szívükkel-lelkükkel, nem azok a szöszmösz kábelszappanosok, mint reklámozták régebben, teljes “jóindulattal” a Tűzvonalban esetében.

Bucit elveszejtette a karhatalmi szó, fess hősünket, mert egy teljesen “érthetetlen” blamázs, valahogy kiírta az egyenruha “tisztességéből”.

Fonyódi hőse nélkül már mindent, mindenkit fölrobbantott volna, na igen, ez a szegény, valódi kreativitásában elnyomott ember, borított volna egy nagy bummal a cselekményen. Az a robbanás viszont túl későn fogalmazódott meg gondolataiban, előbb kellett volna.

Lehet persze rosszallni rám, meg a glancos ízlésemre, ami némi, ha nem is sok értelmet és kikapcsolódást vár egy sorozattól, és aligha rejtett karikatúrát a magyar állapotokról, komolykodó marhasággal minden szomorú Tűzvonalban epizódban.

Lehet elküldeni a francba, hisz ésszel fel sem érhetem, hogy mennyire kitették a lelküket a sorozat alkotói, hogy a produkciót összehozzák. De, és ez a mérvadó, ez nem az én problémám!

Minden, magánügyeként együtt érző néző nevében, nem is az ő problémájuk!

A sorozat alkotóinak problémája, a produkció vállalkozóinak problémája! Ne várják el tőlem, hogy megértő legyek, ne nyavalyogjanak nekem a körülményekről! Én a néző vagyok, a közönség része, nem a barátjuk! Az én érdekem az, hogy ki tudjak kapcsolódni és ebben ne legyek tekintettel az érzelmeikre, körülményeikre, mert nem érdekelnek, engem a munkájuk minősége érdekel!

Az, amit a szemem elé tesznek a képernyőn legalább negyven percre hetenként. Ne várja el egyik sebzett, elnyomott tehetségű filmes sem, hogy megértő legyek!

Ne várják el tőlem azt, hogy olyan egyedülálló kínálatért, amilyen a Tűzvonalban magyar zsaru- és, vagy akciósorozatként volt, lejjebb vigyem az ésszerű elvárásaimat, vagyis, hogy a cselekményben valamennyi értelmet, készítői színvonalat fedezhessek fel.

(Megesett már kisebb pénzű készítőkkel szemben is, hogy kikapcsolódást nyújtottak, előnytelenebb háttérrel! :)

Tőlem ne számítson megértésre egy hazám fia, nehéz sorsú sorozatkészítő sem, azért, mert a rosszul kivitelezett sorozatát csak azért is szeretnem kellene, hisz nincs más, hasonló a kínálatban.

A Tűzvonalban sorozat érzésről, mint olyan, mit írhatnék?

Talán azt, hogy bántó volt, és köszönöm, hogy így ezt megkaptam, de köszönöm nem, a rossz akkor sem esik jól, ha mentséget találni rá.

Itsuki - 2010. 10. 30. 10:12

nem éreztem azt hogy akarom az 5.évadot… 2.évad után eltört valami…

pddchris - 2010. 10. 30. 11:20

Ti idióták! Nagyon jó volt a 4.évad!
Jó lenne, ha lenne 5.évad, majd 6., 7. és 8. is!
Hihetetlen, de Bordás jelenléte nélkül is izgalmas és mozgalmas volt!
Egyébként nekem egyedül azzal volt gondom, hogy a Duna Tv-re vitték át a sorozatot erre az évadra! Szerintem, ha már az Magyar Televíziónak nem kellett, akkor meg kellett volna környékezni az RTL Klubot! Legalább lett volna ott egy igazán jó magyar sorozat, ami nem olyan szar, mint a Barátok közt vagy a Szeress most!
Már várom a KMCS visszatértét és remélem, hogy mindenki visszatér! Úgy is meg lehet oldani, hogy hirtelen megjelenik Yoshi és leállítja Mike-ot, hogy ne nyissa ki a csomagot!

Kitti - 2010. 10. 30. 12:48

Én az idei évadról lemaradtam, annó azt hittem örökre abbahagyták, s mikor megtudtam, hogy lesz új szezon, nagyon megörültem, de a premiert elszalasztottam, így valahogy nem jött össze a dolog, pedig nagynéném egyik barátnője Hábermann Lívia, annak idején láttam is egy darabban és a végén kifejezhettem neki a sorozat iránti szeretetem is, bár a reakciója csak sűrű mosolygás volt. :) MTV honlapjára feltették a részeket? Annak idején a Géniuszt is ott néztem végig. Azt nagyon sajnáltam, mert nekem nagyon tetszett, László Zsolt szívem csücske. :)

ata - 2010. 10. 30. 14:56

Kitti!A Duna TV adta a részeket, nem az MTV.Átkerült.Azt viszont nem tudom, hogy a Duna honlapján is meg lehet-e nézni.

Marcipán - 2010. 10. 30. 16:00

Aki valami jót akar és néha olvasni is szokott annak Fonyódi Katedrális-a kötelező olvasmány!
Sci-fi rajongóknak meg pláne…

bokesz - 2010. 10. 30. 21:13

Kitti:
A Duna TV videotárában fentvannak a részek.
Amúgy winnie:
Köszi az írást.
Az az 5 kérdés, amit feltehettem fonyódi Tibornak ezután úgy fogja bejárni a netet, mint zsidógyerek a tehervagont… (na jó, ez erős volt xD)
Nagyon sajnálom, hogy vége lett a sorozatnak.
Némi remény esetleg még akad fawcett mai hozzászólásából ítélve, de nem hiszem, hogy ebből bármelyik feltétel is megvalósulna…

“jó a topik, csak így tovább!:)
minden beérkező levelet megválaszoltam, és itt és most gyorsan rövidre is zárnám a dolgot:
Történeti szálakat akkor lehet rendesen felfűzni és elvarrni, ha rendelkezésre állnak a történeti szálat meghatározó színészek – ilyen a negyedik évadban csak elvétve akadt, és most nem csak Stohlról beszélek.
Folytatás: amikor Stohlnak mennie kellett, elhatároztam, hogy az utolsó epizód utolsó jelenetében mindenkit felrobbantok egy bombával. Tolmácsoltam a véleményem!:) Hogy lesz-e 5. évad, nem tudom, azt viszont tudom, hogy csak abban az esetben tudom vállalni az írását, ha a) Stohl visszajön, b) legalább olyan gyártási feltételeket biztosítanak, mint az 1-2. évad esetében.”

Mindenesetre, ha nem is lesz 5. legalább kaptunk egy kvázi “korrekt” lezárát a sorozatnak.
Kolonics küldte a bombát, MIke kinyitotta, BUMM.
A KMCS-nek vége, a Mosoly utcai örs helyén egy 50 méter mély kráter maradt.
Innentől már a néző fantáziájára van bízva a dolog.

Tyberius - 2010. 10. 30. 22:11

Vegyes érzéseim vannak az évaddal kapcsolatban. Valahogy jót is tett neki, hogy csak 12 rész volt, de ugyanakkor ez a 12 rész túl zsúfoltra sikeredett… Néha tényleg nem tudtam követni, hogy merre hány méter, picit a Géniusz az alkímista sejlett fel előttem. Amin nem lepődtem meg és örültem is neki, hogy Bordás nélkül is megállta helyét a történet, bár Mike helyett inkább Alternak kellett volna előtérbe kerülnie, de végülis nem volt vészes így sem. Koloniccsal való kavarás ha nem is lepett meg picit bosszantot, mint ahogy az is, hogy a faszért nem lőtték le úgy mellesleg… Nem picit lett volna önbíráskodás, de Joshiéknak simán belefért volna.
Zsúfolt és néhol kapkodós, majd picit bugyuta volt a sztori, de összességében szépen összeállt minden. Amivel a legkevésbé vagyok kibékülve a különböző sejtelmes oldalváltások, hogy aztán mindenkiről kiderüljön, hogy a jó oldalon áll, gondolok itt Hercegre vagy épp Vandára, de a végén a Pircsis húzás se volt az igazi, illetve a végén ez a csomagbomba… hát ezen picit felhúztam magam, nem azért, mert annyira várom a folytatást, hanem mert annyira amatőr megoldás volt. Ha az tényleg robbant (fentebbi pontoknál a ki ír alá, az éli túl a dolgot), akkor Mike-nak egyből sanyi, mert ő volt a legközelebb, de úgy kb mindenkinek, aki bent volt. Ha meg besült, akkor meg felesleges volt a hangeffekt a végére. Kb mint a 3. évad végén, amikor a gépfegyverek mellett sima pisztolylövéseket is hallottunk, aztán a 4. évad elején meg csak a gépfegyverek kalapáltak. Persze ott a jelmezekkel is voltak gondok, de ez megint más tészta.

Összességében 7/10-et adnék az évadra, ha lesz folytatás az is jó, ha nem, nem fogok miatta könnyeket hullajtani. Bár jöhetne egy teljesen új sorozat, akár ennek spin-offjaként, egy-két karaktert innen átemelve.

bullseye - 2010. 10. 30. 22:57

SZVSZ az alapsztori volt a gond. A jófiú gonosz lesz, a halott gonosz jóvá válik, mindenki mindenki ellen titokban, minden összefügg mindennel, és az egészet csak mozaikban látjuk, hogy max. a végére álljon össze, vagy még akkor se.

jobb lett volna a zsaruéletes epizódok + egy átivelő, de követhetőbb történet. a magyar 24-en is fogott a 24-átok…

JimmyL - 2010. 10. 30. 23:24

En speciel szerettem ezt a 4. evadot. Jobban mint a harmadikat…

castro - 2010. 10. 31. 09:28

Nekem Stohl nélkül még jobban is tetszett. Bordás, a legyőzhetetlen, mindkinél faszább és mindenkinél tökösebb vagyok kemény gyerek nélkül több teret kaphatott az összes karakter, nem one man show lett. Sajnálom, hogy nincs 5 évad, akár Stohlt is visszahozhatnák, de ne abszolút központi szerepbe, mert ez már egyre inkább irritáló lett.
Ami nagyon nem tetszett, hogy Kálmán bá’ nem volt benne a záró részben :(

Grafithuszár - 2010. 10. 31. 09:34

Háát nekem nagyon nem tetszetta vége. Kicsit hülyének érzem ezt a befejezést. Maga az évad szerintem nem volt rossz. Volt benne sok csavar, és az új karakterek is jók voltak.

De a végén ez a bomba…. hát egyszerűen gagyi volt. Ez még a szomszédokban is gáz lett volna

Connor MacLeod - 2010. 10. 31. 14:01

Nekem ezek a sok kameramozgás nem tetszett benne, kicsit túl home video feelingem támadt…

TonyAlmeida - 2010. 10. 31. 17:59

Nekem nagyon tetszettek a karakterek az idei évadban: Kolonics, Alter és Mike szerintem telitalálat volt. Kolonics utolsó pár perces alakítása szerintem fenomenális volt, ahogy szinte sütött róla az őrület. A Papa és a Maric szálra meg nézek hülyén nem igazán értettem mi szükség volt rá.

Melnek Tamás - 2010. 10. 31. 18:11

pddchris

igazad van, jó volt a sorozat jó lenne ha folytatnák, s jó elképzelés a csomagra, nekem is ez lenne az ötletem ha folytatnák a sorozatot.

Igen szeretném én is ha lenne 5.-6.-7.-8. évad is.
RTL Klub igen adhatná.

Egyetértek veled abban is, hogy a Tűzvonalban egy igazán jó sorozat, s nem olyan béna mint a Barátok közt, Szeress most, és a TV2 Jobban Rosszban sorozata is béna szerintem.

TŰZVONALBAN FOLYTATÁST AKARUNK!!!!!!!!!!!!!!!!

EG0 - 2010. 11. 01. 23:31

Én is szerettem a sorozatot, most néztem meg Duna TV videótárban az utolsó epizódot is.
Nem értek egyet azzal se azzal, hogy központi (Bordás) karakter nélkül sokáig lehet érdekes, se azzal, hogy “jobb lett volna a zsaruéletes epizódok + egy átivelő, de követhetőbb történet”
Szerintem ahogy a 24 is kizárólag Jack Bauer miatt, vagy a Shield is Vic Mackey miatt lehetett sikeres, úgy egy akciósorozathoz kellenek tökös főszereplők akkor is, ha magyar. Másrészt zsaruélet kb. 3 részig kötne le komolyabb történetvezetés nélkül. Pont a hasonló elv miatt nem érdekel a Barátok közt, meg Szomszédok, meg az összes többi magyar sorozat úgy, ahogy vannak.

Mike karaktere jobb volt másodhegedűsnek, mint ahogy Kolonicsnak se áll igazán jól a keményvonalas rosszfiús szerep.
Akiből lehetett volna több, az Alter, esetleg még egy-két régi kommandós társ. Kálmán bá, Pircsi és még néhány nagyon együgyű viszont idegesítő.

Szóval ha folytatás, akkor több súly mehetne a hiteles, átlagból kiemelkedő (“szuper”) karakterekre, az extrém szituációkra (lásd 24), és lehetne nagyobb a tét mint néhány ismeretlen vezető lebuktatása hangfelvételekkel.

Motoszka Dani - 2010. 11. 02. 00:46

Azonnal vissza Bordás Attilát a sorozatba! Miatta néztem az egész sorozatot. Hiányában csak Kolonics, Kende Kriszta, Balogh Juli és Yoshi kötötte le a figyelmemet! vissza, vissza, vissza!

baiatrau - 2010. 12. 11. 23:25

Sziasztok!Én az elejétől néztem a sorozatot,minden részt láttam!Nagyon franko volt a sorozat,igaz voltak benne hullámvölgyek,mint minden sorozatban,nagyon szeretném én is a folytatását.-ugy gondolom hogy egy 5. évadot simán elbirna a sztori,az lenne csak igazán döntö mennyit lehet még kihozni a témábol.Nagyon várom hogy lesz e folytatás:D

Balázs - 2011. 01. 29. 13:55

Én nagyon remélem, hogy lesz folytatás és azt is, hogy bordás(Stohl András) vissza kerül a sorozatba mert szinte azt lehetne mondani, hogy majdnem mindenki ő miatta szerette meg ezt a sorozatot.

winnie - 2011. 01. 29. 13:59

ez nem remény kérdése. nem lesz folytatás

Balázs - 2011. 01. 31. 14:23

A remény hal meg utoljára. Én ebbe bízok

Szabi - 2011. 02. 03. 19:27

Ha belegondolunk egy elég színvonalas magyar sorozatról beszélünk, magyar viszonylatban erős gárdával. Azt tudjuk,h az eddigi években is voltak anyagi gondok. A lezárása szerintem kicsit olyan pánik-szerű volt. Stohl ezek után hülyén mutatna a képernyőn,mint elit rendőr bácsi, amúgy szerintem nagyon jó színész.
Van egy csomó lezáratlan szál,ami nyilván beindítja a nézők fantáziáját, de a 4. éved záró részének nagyon “végleg vége ” szaga volt. Természetes szeretném, ha lenne 6. évad,de nem mi döntjük el,sajnos.

Layosh - 2017. 09. 27. 11:39

Énis láttam az összes részt. Nyilván, hogy Bordás viszi a sorozatot. De nekem Móricz a kedvenc karakterem.

Nos az első évad első fele, egy sima egyszerűbb zsaruvilágot mutat. Aztán persze belecsapnak a titkosszolgálatos dolgokkal.

Kolonicsnak egyébként ki volt a sakkozótársa? Illetve ellenfele a telefonban :D

Olvasgattam a bakikat is. Tök jóég ígyis.
Egy 5. évadot simán elbírba, hogy kiderüljenek a dolgok, hogy akor most tényleg Kolonics-e a nagyon rossz főnök. Meg akkor ki a Papa? Sajnos Kálmán bá már nem fog szerepelni, pedig imádtam a szerepét,szerepeit!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz