login |

Két éve indult a Legend of the Seeker

2010. 11. 01. 14:31 - Írta: Desmond Wallace

27 hozzászólás | kategória: nosztalgia,

Legend of The Seeker. Pont két éve indult el az a fantasy sorozat, amit már nagyon sokan vártunk. Most pedig adok egy kicsit a nosztalgiának. Tekintsünk vissza erre az elmúlt két évre.

se2149

2008 elején jöttek az első hírek, aztán nyáron már többet is megtudtunk a sorozatról, ami először a Wizard’s First Rule névre hallgatott.  Már a sorozat előtt lehetett kombinálni, hogy kik is fogják játszani a kedvenc szereplőinket. winnie anno itt írt a pilotról. Az már ekkor is látszott, hogy sokaknak volt szüksége egy ilyen fantasy sorozatra. Aztán, volt aki hamar kaszálta, de talán többen voltak azok, akik csak később kaptak rá a sorozat ízére. Később aztán winnie-től darkspell és deino vette át a stafétát (1. évadzáró, 2. évadzáró), de néha én is kifejtettem a véleményemet.

44 epizódot, vagyis két évadot köszönhetünk a sorozatnak, amely elkalauzolt minket Terry Goodkind világába. Hogy ezt mennyire tette sikeresen, most arról ne beszéljünk, de az kétségtelen, hogy hiánypótló sorozat volt. Sajnos a múlt időt kell használnom, mert tavasszal elkaszálták. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy még mindig vannak bizakodók, mivel a kasza továbbra sem 100%-os. Ráadásul nem csak a rajongók bizakodnak, hanem a színészek szerint se végleges ez a kasza (elvileg még él a szerződésük). Az biztos, hogy egyelőre semmi se tudta pótolni A hős legendáját. Talán majd a Trónok harca, de ez most nem tartozik a bejegyzés tárgyához.

Denna 2×07

Az első évadban szépen kibontották nekünk a négy fő karaktert. Bridget Regan és Craig Horner is a Seeker-nek köszönheti, hogy ismertebbé váltak, sőt sok rajongót is szereztek. Bruce Spence és Craig Parker is rengeteget köszönhet a sorozatnak, bár az is igaz, hogy ők már eleve ismertebbek voltak a LoTS indulásakor. Jessica Marais-t kell még kiemelnem, aki nagyszerűen alakította Dennát. Aztán a 2. évadban jött sokak kedvence, Cara, akit a nagyon tehetséges ausztrál Tabrett Bethell formált meg remekül. Kétségtelen, hogy sokat nyert vele a sorozat.

A két évad során sok ismert színész (Ted Raimi, John Rhys-Davies, Jay Laga’aia, Jolene Blalock vagy éppen Gina Holden) is beugrott egy-egy epizódra, és eyecandy terén sem volt éppen utolsó a sorozat (bizonyíték: 1. évad, 2. évad).

Seeker 2×13 01

Idén ősszel pedig – bár tévépremier még mindig nem volt – DVD-n debütált nálunk A hős legendája. Így már szinkronnal is nézhetjük a Darken Rahl elleni küzdelmet. Az első évad gondolom, nem csak nekem figyel a polcomon.

A két évad során több kiemelkedő epizód is akadt (például: 1×08, 1×15,  2×03, 2×14). Ha valaki nem ismerné még a sorozatot, és már eddig jutott az olvasással, akkor ezekből alkothat magának némi képet a Legend of the Seeker-ről. Ha pedig már rongyosra nézted a részeket, jöhet az olvasás, mert még van némi idő elolvasni azt a pár ezer oldalt 2011 elejéig, amikor jön a legújabb kötet.

Seeker 2×08 Kahlan és Cara

Nekem biztos, hogy az egyik kedvenc sorozatom marad a Legend of the Seeker, még akkor is állítom ezt, ha a sok jó pillanat mellett, sok bosszankodásra is okot adott. Annak ellenére, hogy továbbra is a könyvekre esküszöm, hiányzik az a 3. évad. Reméljük, hogy a színészek nem tűnnek el, és sok filmben/sorozatban látjuk még őket.

27 hozzászólás Ne habozz!

shawn15 - 2010. 11. 01. 14:59

Van egy olyan érzésem hogy folytatódni fog, de nem sorozat, hanem esetleg TV-filmek formájába.

Desmond Wallace - 2010. 11. 01. 15:04

Az még lehet, hogy jobb is lenne.

Réta - 2010. 11. 01. 15:30

Nincs valami hír a második évad dvd megjelenéséről? Jó lenne karácsonyi ajándéknak.

Pityuerez - 2010. 11. 01. 15:35

Bárhogyan és bármikor folytatódik Én ott leszek majd az érdeklődők közt!
Én is nagyon megkedveltem ezt a “Világot”, és a könyvek érdekelnek. Az 1. könyv legelején járok még csak, de szándékomban áll az összeset beszerezni, és elolvasni!
El leszek velük egy ideig!

Shanara - 2010. 11. 01. 15:55

Végignéztem mind a 2 évadot. Az első nagyon tetszett, a második már nem annyira. De hiányzik a sorozat.
Amit viszont köszönhetek neki, az az hogy felfedeztem a könyveket. Ki is olvastam az összeset. Fantasztikusak. Aki teheti vegye kézbe a könyveket és merüljön el ebben a világban.

Laccy - 2010. 11. 01. 16:24

Egyik kedvemcem!
Nagyon hiányzik :(

_Phelan_ - 2010. 11. 01. 16:25

Hát é na 2. évadot már nem néztem végig, már az 1.ben is voltak fejfogós dolgok, de addigra nem bírtam tovább. Imádom a fantasyt mint stílust, de ugyanakkor, az ilyen nem jól megvalósított klisés sorozat ( a könyvet nem olvastam, arról nem mondok véleményt) fáj. Inkább reménykedem a Game of Thronesban, hogy “gamechanger” lesz. Ha csak fele olyan minőségi lesz mint a könyv, akkor már egy ütős, sok embert lekötő sorozatot kapunk.

Szaby59 - 2010. 11. 01. 16:39

Én most kezdtem el nézni, egyszerűen nem bírom abbahagyni, mást nem is néztem azóta, s már kevesebb mint 7 rész van hátra.
Remélem, hogy folytatják valamilyen formában, mert nagyszerű sorozat és a szereplők/színészek is szeretni valók.

Heisenberg - 2010. 11. 01. 17:16

Nagyon hiányzik :(

Egyébként mit jelent az, hogy él még a színészek szerződése? Addig nem vállalhatnak komolyabb munkát vagy mit jelent ez nekik?

Bence - 2010. 11. 01. 18:00

Annyira hiányzik az egész sorozat. :(

Olyan szar, hogy már nincs több rész. Remélem azért valamit még kitalálnak hogy legyen folytatás.

symor - 2010. 11. 01. 18:09

Eleinte nem szerettem, most meg hiányzik :)

Lehet ezt észérvekkel felfogni? Bridget Regan, már korábban írtam, legalább olyan jelentős felfedezés, mint Yvonne Strahovski, sőt képzettebb színésznőnek is tartom a Chuck jónőjénél.

Jessica Marais, és még inkább Tabrett Bethell bármely férfit kenyérre tudna kenni a fellépésével, jó volt a szerepben látni őket.

A látvány és az akciók is a helyén voltak, a cselekmény néha időhúzó, olykor bugyuta fordulatokkal élt, de azért haladt valamerre.

Hiányoznak a szereplők és a sorozat, remélem látok még hasonlót!

Tso - 2010. 11. 01. 18:10

De jó is volt ez a sorozat…

Sajnálatos, hogy nem nézték sokan. Nem is értem miért, elvégre volt benne eyecandy rendesen, és akció is volt dögivel.
Lehet persze elfogult vagyok, de az egyik legjobb sorozatok közé sorolom, legalábbis nekem nagy kedvencem. :/

McDavson - 2010. 11. 01. 19:23

Ez volt az egyetlen fantasy sorozat, amit néztem, mert sem a Conan, sem a Xena nem tudott sosem lekötni, pedig könyvekben imádom a műfajt. Ez a sorozat ellenben az elejétől a végéig megfogott, és nem is eresztett. gyakorlatilag egy hét sem keleltt, ahhoz, hogy bedaráljam mind a két évadot, és nagyon tetszettek, bár a második egy picivel egyengébb volt, én azért reménykedtem, hogy folytatják. Az meg, hogy a színészek szerződése él, az azt jelenti, hogy akármikor előurogrhat a csatorna főnöke, mondván “Haha, besz.pattunk, titeket, gyerekek, itt az új évad”, vagy pedig azt, hogy még van valami nagyon-nagyon halovány reménysugár?

Lightning - 2010. 11. 01. 19:47

Alapvetően nem szeretem a fantasyt, mitöbb össz 2 fantasy a 94 sorozatból, amit valaha néztem. Ennek ellenére az első 5-be sorolom. 1 hete daráltam le és még mindig nem szabadulok a visszatérő emlékektől. :)

Ha a sokkal kisebb rajongói táborral rendelkező Primeval – ami szintén nagyszerű sorozat – kapott még két évadot, az a minimum, hogy a Seeker is megkapja a harmadikat.

April - 2010. 11. 01. 19:53

Én nagyon szeretem ezt a sorozatot, bár az igaz, hogy a második szezon 2. fele igencsak gyengére sikerült. Bár a nézettségen ez nem látszott meg. Amúgy nem is értem, hogy miért lett igazán cancel… Elég jó nézettsége volt ahhoz, hogy nem is országos csatornán ment…

Én reménykedek még.

zaxx - 2010. 11. 01. 21:59

A könyvek alapján Kahlan szerepére tökéletes volt Bridget Reagan választása!

hoddd - 2010. 11. 01. 23:48

bízzunk benne hogy lesz folytatás.. szerintem mindenkinek hiányzik aki nézte, jó cast magával ragadó sztori minden megvolt benne.

Faniel - 2010. 11. 02. 03:23

Még most is fájdalmas erre a nem 100%-os kaszára gondolni. Annyira imádom ezt a sorozatot, nekem gondolkodás nélkül kedvenc.

zsirfecske - 2010. 11. 02. 08:41

csatlakozom, legjobb fantasy sorozat evör, aminek mindkét női főszereplőjébe a mai napig szerelmes vagyok. én még reménykedek :)

Anonymous - 2010. 11. 02. 10:52

olvassatok inkabb, neha, ne csak bamuljatok ki a fejetekbol.

kivancsi leszek majd az uj kotetre, szepen lezart tortenet volt, csak gondolom nem volt eleg zseje terrynek, es hat kellett irni megegyet…

tobias88 - 2010. 11. 02. 13:59

Én haverral kényszerrel néztem meg 4 részt, mert vártam a vonatra és pont akkor nézte! Nem hatott meg :). A szintje a délutáni rtl-s sorozatokkal vetekszik csak…

Heisenberg - 2010. 11. 15. 16:39

Csatornát kéne váltania, hogy fröcsöghessen a vér meg az erőszak és akkor mindenki imádná :D

Necros - 2010. 12. 16. 15:15

Kábelen jobb lenne az tény, de nekem így is nagyon tetszett, főleg az első évad fináléjától kezdve, mikor végre Cara feltűnt a színen. :) Tabrett zseniális színésznő, megvan benne az az extra, ami nálam az abszolút első helyre emelte. És nem csak a szépségére gondolok, teljesen átalakul a karakterré, és amit sokszor hiányolok, nála megvan: belenézel a szemébe, és tényleg bennük van minden. Sokszor meg sem kellene szólalnia, többet el tud mondani csak a szemeivel, mint más színész szavakkal. Szégyen, hogy sem Emmy, sem Golden Globe jelölést nem kapott, minimum annyira megérdemelné, mint a többiek…

Szerintem a második évad egyértelműen jobb volt, még ha nem is volt annyira jelen állandóan a főszál, mint az elsőben. A színészi játék sokkal jobb lett, köszönhetően főleg Tabrett megérkezésének. Cara története nagyon érdekes volt, a karakterfejlődését pedig sok sorozat megirigyelhetné. A végén kicsit belerondítottak a képbe, de még azzal együtt is azt mondom, nekem Cara a kedvenc karakterem, bármelyik sorozatot nézem, akár jelenlegit, akár régit.

A könyveket sokan istenítik, pedig szerintem semmi különös nincs bennük, sőt… Nem tartom Goodkindot túl jó írónak, a Mord-Sith trión (Cara, Berdine, Raina) kívül szinte csak Gratch érdekes, a többi vagy unalmas vagy a fejem fogom a marhaságok miatt. Ráadásul ott a rengeteg ismétlés is… Változtattak a sorozatban sok dolgon, de az alapján, amit olvastam, nekem ezek többsége tetszett. Leginkább az, hogy Cara és Kahlan nem puszipajtások egyből, hanem nem kevés viszontagság után fogadták el egymást és lettek barátok később.

Heisenberg - 2010. 12. 17. 16:54

Igen, igazából Cara karaktere most teljesedhetett volna ki igazán, miután már túl voltunk a megismerésén. Tényleg nagyon jó volt a színésznő, de a végére már mindenki belejött :)
Nagyon rossz, hogy nincs többé, pedig annyira kíváncsi lennék, mi jöhet még, ha már a Keepert is legyőzték :D
(egy kicsit még mindig reménykedek, hogy csoda történik és egyszer csak bejelentik, hogy folytatják)

A könyvekről nem tudok nyilatkozni, mert még nem olvastam őket, de az elsőt már megvettem és hamarosan bele is kezdek :)

Timi - 2011. 03. 09. 12:40

Nagyon szeretek olvasni, minden más esetben megfogadnám azt a tanácsot hogy olvassam el a könyveket. De én sorozatban filmben stb még sose láttam olyan jó pasit mint Craig Horner. És ezen kívül csak atombugyuta ausztrál sorozatokban szerepelt. :( Őt pedig a könyvek nem tudják pótolni…

Ancsy - 2012. 02. 10. 20:13

Szerintem a legjobb sorozat, nekem a kedvenceim között van :) igaz kicsit későn figyeltem fel rá, de rögtön beleszerettem, ami sztem azért köszönhető az első részben félmeztelen Richardnak is :D minél többet néztem, annál jobban megszerettem, az egyik legjobb fantasy :)) hiányzik is, mert mostanában ez volt a favorit, a többi, amit néztem, szintén véget ért…
a könyveknek még nagyon az elején járok, de azok is tetszenek, bár van néhány elég meglepő fordulat… pl. h a könyvben Darken Rahl kék szemű és szőke hajú, míg a sorozatban barna szeme és haja van… nem akartam lelőni senki elől a poént, de ez egy kicsit kicsapta nálam a biztosítékot :D el kellett olvasnom vagy 3szor azt a részt, egyszerűen nem tudtam elképzelni a sorozat után szőkén :DD vagy ez csak nekem volt ilyen meglepő? :DD

Dócsi - 2013. 04. 07. 19:19

Túdjátok szerintem ez a világ legjobb sorozatja és nem tom hogy vége lesz,sajna sokan azt mondják hogy vége lesz :( de szerintem nem a 2.évad 21. részében is az van a végén hogy lesz folytatás. Azért nagyon szeretném hogy legyen.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz