login |

Pilot: The Walking Dead

2010. 11. 01. 22:27 - Írta: human

180 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Hölgyeim és uraim, az AMC végképp a nagyobb kábeles adók, az HBO és a Showtime babérjaira tör. Villantottak már, elég csak a kritikuskedvenc Mad Menre vagy a közönségkedvenc Breaking Badre gondolni, de a The Walking Deaddel most végképp belevágtak az arcukba kesztyűvel. Indulhat a párbaj.

walkingdeadder

Mint a cím is mutatja, itt bizony egy halott sem fog futkározni. Visszatértek a cammogó, de tömegben vonulva már félelmetes halottak. Ezzel sok évet utazhattunk a múltba, hiszen manapság a csoszogók már nem menők, a 28 nappal később és a Holtak hajnala remake ezt már bemutatta. Bevallom kedvelem a modern változatú megoldást, de az ittenieknek is megvan az előnye.

Azt hiszem, örülhetünk, hogy Frank Darabont (A remény rabjai, Halálsoron, A Köd) akart magának csinálni egy zombifilmet, ami végül úgy alakult, hogy inkább sorozat lesz. Ennek a kezdetét láthattuk tegnap este. A rendező szerencsére nem hazudtolta meg magát, a drámánál nyomta oda erősebben a ceruzát, nem pedig az olcsó ijesztgetésnél. Itt nagyon kevés olyan jelenet van, hogy hirtelen az arcodba ugrik valami, inkább szépen lassan a bőröd alá mászik a hangulat.

A történet röviden annyi, hogy főszereplő rendőrünket lelövik, aztán meghatározatlan idő múlva a kórházban ébred. Természetesen a pusztítás maradványai veszik körbe és egyetlen élő emberrel sem találkozik egy ideig. Ez bizony ismerős lehet, méghozzá a már említett 28 nappal későbből. Nem teljesen tiszta, hogy mi volt előbb, mivel a sorozat alapján adó képregény 2003-ban jött ki, a 28 nappal később 2002-ben, de még volt valami kavar. Nem is lényeg, a kórház témán túl kell lépni. Most már csak az számít, hogy innen hova fognak építkezni. Anno a 20. füzetig követtem a képregényt, szóval egy ideig nekem nem lesz sok meglepetés, de még így is elkapott a hangulat. A távcsöves jelenet kifejezetten ütött.

pisztolyyyyyy

A szereplőkkel nem foglalkoznék sokat. Akadnak itt ismert arcok, például a Jerichós csávó megint világvégébe keveredett, vagy itt van a doki néni a Prison Breakből, de a lényeg, hogy eddig nem volt lehúzó alakítás, olyan aki elrontaná a szórakozást.

Azt hiszem egy 8/10-et kioszthatok rá. Végre rendes horror is befért a tévébe, méghozzá nem is akárhogy. Jöhet a folytatás. Leg-leg jelzőket nem dobnék, de minden esély megvan rá, hogy az évad végén már járni fog.

Azt tudni kell, hogy a The Walking Dead első évadja az AMC eddigi sorozataihoz képest elég drága volt, de úgy néz ki bejött a kockáztatás: a premiert 5,3 millió ember nézte. Ezzel a csatorna legjobbjainak az adatait duplázta, a többi kábeles adóhoz viszonyítva pedig a legjobb idei újoncnak bizonyult idén, olyan ellenfelekkel, mint a Boardwalk Empire vagy a The Glades. Meglátjuk mennyi marad jövő hétre, de mivel minőségben sem volt rossz, így azért a szokásos esésnél nagyobbra nem tippelnénk.

180 hozzászólás Ne habozz!

Paya - 2010. 11. 01. 22:33

Félelmetesen jó volt, az első 5 perc után inkább HD-ban szedtem le és úgy néztem meg.

Végre egy High-concept sorozat, ami működik!

A pilot 9/10, és egyetlen oka van, hogy nem 10-es, az hogy HD-ba sokáig tart lerántani.

Darkside - 2010. 11. 01. 22:35

Szerintem pedig Milla Jovovich hamarabb ébredt a a kórházban! :)

bundi123 - 2010. 11. 01. 22:37

Jajj de jó!
Végre kezdődik valami igazán ütős ,erős magas kölcségvetésű kis sory.
Már a Lost óta várok erre!
Szedem is lee!

vizcsap - 2010. 11. 01. 22:45

A hangulata nagyon ott van, miután megnéztem ki is lestem az ablakon h itt nem e jöttek elő a zombik estére.

Ahogy human írja: nem “hirtelen az arcodba ugrik valami, inkább szépen lassan a bőröd alá mászik a hangulat”. Még az elején a lépcsőházban vártam nagyon h mikor jönnek elő a sötétből a cammogók, de pozitív csalódás volt a hiányuk!

9/10 repül rá

Robi - 2010. 11. 01. 22:48

Nagyon erős kezdés volt. Csak úgy beszippantott az első 10 perc. Egyedül ez a haver lenyúlja a feleségét szál nem jött be annyira.
8/10, csak már nézhetném a következő részt :)

RexpecT - 2010. 11. 01. 22:58

“Még az elején a lépcsőházban vártam nagyon h mikor jönnek elő a sötétből a cammogók, de pozitív csalódás volt a hiányuk!”
+1
Mikor vagy 3× egymás után meggyújtotta a gyufát az sem volt semmi :D…

9/10 részemről is.

Lui - 2010. 11. 01. 22:58

Nagyon jó volt.
A hangulat olyan lesújtó – jó értelemben – hogy perceken át a hideg rázott. Pár klisét kihagytak, ami tényleg üdítő volt.
És hát igen, ha valamit, akkor ezt tényleg csak HD-ban szabad nézni.
Azt lehet amúgy tudni, hány részes lesz az évad?

Tila - 2010. 11. 01. 23:06

6 részes az első évad.

Don Fanucci - 2010. 11. 01. 23:10

Mad Men, Breaking Bad, The Prisoner, Rubicon, és most a Walking Dead – már csak egy jó szitkom kéne a csatornára ezután a sok dráma után és azt mondanám, hogy az AMC egyértelműen kenterbe veri a kereskedelmi adók többségét…

Mammut - 2010. 11. 01. 23:12

nagyon jó feldolgozás volt, kisebb-nagyobb eltérések akadtak, de különben követi a comicot, ami sztem nagyon is jó, mondom ezt úgy, hogy olvastam, és olvasom is, így nekem se tartogat sok meglepetést a film, de ettől még korántsem élveztem kevésbé, sőt, mosolyt csaltak az arcomra a képregényből ismerős élőszereplős képkockák, és ezeket bővítették ki új dolgokkal, amik újat mondhatnak a képregény rajongóknak is, és ugyanakkor nem tesznek keresztbe a régi tényeknek, így kell ezt

ami külön tetszett, hogy a képregényben nehezen megoldható dolgokat is élettel töltötték meg, például ott ugyebár jó pár feleslegesen plusz képkocka kellett volna, ha elmászik a biciklis zombi, ezért ott nyöszörgött helyben az első füzet végén, ahol volt korábban is, a 35-ös sebességkorlátozó táblánál, itt pedig simán egy pluszt adott, hogy meg kellett keresni, utána kellett menni a parkban

annak meg pláne örülök, hogy ilyen jó számokat produkált, remélem, meg is tartja őket

8/10, és már alig várom a jövő hétfőt

zolivoros - 2010. 11. 01. 23:37

hú, teljesen jó volt, a megvalósítás vérprofi, mintha mozi lenne (talán csak ott volt fura kép, amikor kijöttek őrsről felszerelkezve, de lehet csak release hiba), a sztori kőkemény (nem olvastam korábban) és érdekes, de a haver szúr feleséget szálnál és is elhúztam a számat..

9/10, de ha tartja szintet a következő 5 rész is, akkor megérdemli utólag a 10-et, remélem így lesz, mert ezekért érdemes sorozatot nézni

LoGi - 2010. 11. 01. 23:41

tetszett!

bognarandras - 2010. 11. 02. 00:13

Imádtam! 9/10

ekoz - 2010. 11. 02. 00:19

ütött. 8/10

szendroib - 2010. 11. 02. 00:27

Engem zombikkal meg lehet venni kilóra, ráadásul az egész rész nagyon igényes volt, végig érezte az ember a nyomasztó hangulatot. Kicsit aggódtam, hogy mit fog Frank Darabont kihozni egy zombis sorozatból, ugyan a korábbi filmjeit mind nagyon szeretem, de ebben a témában nehéz maradandót alkotni. Azért hozzá kell tenni, hogy szerencsére elég jó alapanyagból kellett dolgoznia:). Úgy érzem, nem nagyon lesznek gondok a sorozattal, legalábbis számomra semmit nem tudnának elrontani, ami miatt ne néznék meg akárhány évadot belőle:).

Az első részre 8/10et adok, de csak hogy lehessen a későbbiekre még többet.

Llew - 2010. 11. 02. 00:52

Nem szeretem a horrort, de erre kíváncsi voltam, ha már ekkora hype volt, és bejött a dolog. Ez a lassan folyó, nyomasztó hangulat nagyon oda vágott. Tényleg az ember bőre alá kúszik a feszültség azokban a néma jelenetekben. A főszereplő szimpi, a sztori érdekes, én maradok.
Szegény lovat sajnáltam, jól kicseszett vele a seriff. Az mondjuk nem tetszett, hogy a végén a zombik futni kezdtek a ló után.
Egyébként a zombi filmek univerzumában – bármelyikében – nem léteznek zombi filmek, mert a szereplők sosem tudják, hogy mi a helyzet?:D
Az viszont rendes dolog a nővérektől, hogy még az apokalipszis kezdete előtt mindig kiveszik a katétert a főszereplőből, hogy neki csak az infúziót kelljen, ami azért egyszerűbb, és kevésbé kellemetlen.:D

SeSam - 2010. 11. 02. 01:06

Nem erre számítottam, ennek ellenére tetszett. Nyomasztóbb, mint sok magát annak valló film. Meghozta a kedvem a képregényhez is.

Szemem nem rebbent a megcsalós feleség jelenetnél viszont. Nem értem mások miért csodálkoztak vagy zavarta őket.

A “Hey you, idiot, in the tank” lehetne hét idézete. :]

Biohazard - 2010. 11. 02. 01:12

Van valami kulonosebb kulonbseg a pre-air es a vegleges verzio kozott?

Korhazas resznel en is agyaltam ezen egy sort. Miert nincsenek fizikai jelei a regota itt fekszem mozdulatlanul dolognak, hogyan maradt eletben infuzio nelkul es tarsai? De ez inkabb csak kotekedes. De bennem legalabbis felmerultek ezek a kerdesek, szinte azonnal. Ettol meg persze kellemes meglepetes volt maga az elso resz.

A lovacskazos resz nem annyira tetszett, de megertem hogy valahogy fel kellett vezetni a trancsirt es rakenyszeriteni a tank ala, illetve bemaszasra.

A rengeteg puskat berakunk egy zsakba reszt nem ertettem teljesen..miert nem eleg 1-2 fegyver es mazsanyi tolteny? :)

kacsababa - 2010. 11. 02. 01:15

Én is olvastam/olvasom a képregényt és nagyon tetszik, ahogy összehozták.

Habár kevés szereplőnek lehetett a játékát is látni, de Rick szerepére Andrew Lincoln tényleg jó választás lett és Lennie James (Jericho) is Morgannek (az ő oldalán lévő “átrendezés” pl érdekes döntés volt). Jon Bernthal nem lett annyira jól eltalált, de sebaj, Shanet úgyse csípjük. :)

Nagyon szépen követi egyébként a történetet, a változtatások is tetszettek (egyet kivéve, de még az is lehet jó lesz, meglássuk a köv 2 részben kb), nem kompromisszumokról szólt, hanem mélyítette inkább a karaktereket.

A második füzet végének közelébe értek végül el, de dramaturgialiag máshogy vágták el. Az ütem alapján gondolom az első könyvet fogja feldolgozni az évad (12 füzet).

khaos - 2010. 11. 02. 01:16

Nos teljesen egyetértek a dicsérő kommentekkel,és magával az írással is
A kórház lépcsőháznál,ha nem is támadást de legalább egy oszló hullát vártam volna h meglát,hamár a szagot nem csípte mikor kinyitotta az ajtót,meg ahogy “játszott” a gyufával
Ami egyértelműen leginkább tetszett az a buszon ülő “hullák”,ahogy mikor elmegy mellettük a lovas szépen felélednek és megindulnak
Valamint a legvége,mikor már minden reményvesztett és megszólal a rádió,az meglepett (nem ismerem a képregényt,nem is kívánom megismerni míg tart a sorozat h ne lőjjek le semmi poént)
Az asszony kavarása szinte egyértelmű volt,mikor az elején már megbeszélték h rossz a hangulat…
A néger fickó esete a feleségével érdekes volt,és fura,h azért akárkit gondolkodás nélkül kinyír,de a már halott és újjáéledt feleségét még nem tudja(akármilyen szeretet,csak jobb ha marad is holt ilyen esetben),azért remélem még látni lehet majd őket is

összességében én is a 8 pontot adom,azért 9t akármilyen jó nálam nem éri még el,7nél viszont egyértelműen többet érdemel

Az írásból már leesett h heti sorozat,de kár h csak 6 részben,de ha tartja és emeli a színvonalat akkor örülök h Darabont így sorozatban éli ki magát nem pedig egyetlen filmben

Pocok - 2010. 11. 02. 01:49

Ugye mindegyik rész ilyen hosszú lesz és nem csak a pilot volt. Ugye? Ugye?

Skate - 2010. 11. 02. 01:56

Remekül bánik a filmes elemekkel Frank Darabont. Kétségtelen, tudja mit csinál és a következő rész előzetese is további elismerésre ad előre okot. Egyelőre 8/10. A kidolgozottsága a történetnek átgondolt és remekül felépített. Számítottam arra, hogy a hangsúly inkább a drámán lesz. A lovat én is sajnáltam kicsit, de járulékos vesztesség. A képregényt nem olvastam. Egy csomó jelenetet a kampány alatt már megismertem, de így se vont le a pilot élvezeti értékéből semmit, míg a távcsöves jelenet volt a legerősebb hatású az egészben. Várom a folytatást!

aykos - 2010. 11. 02. 02:39

még nem néztem meg de már útban van. egy kérdésem lenne: hogy vannak összepakolva a zombis részek? befosat hirtelen, mint manapság az összes gagyi horror, vagy azért inkább nyugdíjas tempóba vezeti fel?

human - 2010. 11. 02. 02:47

aykos: szerintem olvasd el amit írtam.

Maniac84 - 2010. 11. 02. 03:29

Csatlakozom én is a pozitív kritikák áradatához. Már az örömteli, hogy ilyen típusú sorozatot láthatunk, a pilot alapján meg még nagyon minőséginek is tűnik. A képregényt nem ismerem, és azt hiszem most már nem is fogom, hagy legyen minden meglepetés. :) 9/10

vicvega - 2010. 11. 02. 03:29

“A rengeteg puskat berakunk egy zsakba reszt nem ertettem teljesen..miert nem eleg 1-2 fegyver es mazsanyi tolteny? :)”

ha egy fegyvert sokat használnak karbantartás nélkül elég hamar tönkre megy. gondolom nem szeretné ha pont akkor ragadna be, mikor 25 “walker” körbeveszi

8/10, nézem tovább

rajo - 2010. 11. 02. 05:43

nekem nagyon semmilyen volt elsőre

nem jött át se a dráma, hogy kb. kihalt a város, ki a fene sajnálja a zombikat, mikor egyiket sem ismerjük ugye
tán jobb lett volna nem “átaludni” a történéseket, hanem a káoszt bemutatni

ijesztő rész meg nem volt benne egy sem, vánszorog a félbelű nő a füvön ugyanmár

amekkora promói voltak a sorozatnak, sokkal többet vártam, vagy csak nem ezt …

remélem ennél jobb lesz a folytatás, különben le lesz kaszálva

blade78 - 2010. 11. 02. 07:10

Biohazard te nem voltál katona? :D
Nagyon állat volt a kezdet. De a többi rész az tuti vidéken fog nyomulni.(olcsóbb) SPOILER LEHET!!!
Eddig tökéletes a sorozat de azt nem hiszem el hogy a Sheriff nem kérdezi meg azt hogy a járvány hogyan kezdődött??? A zombis filmekben ez adja meg nekem az alaphangulatot az összeomló civilizáció… Mondjuk tv vagy rádió adások (pl.Dawn of Dead (2004)van ugye egy majd egy órás különrészel ahol egy tv-műsort látunk riportokkal meg egyebekkel)

harmundo - 2010. 11. 02. 07:15

Én félig-meddig egyetértek rajo-val is, és azokkal is, akik dicsérik a sorozatot. Összességében nem rossz, de mintha picit túlhúztak volna sok részt. Pcit több akció vártam, nem a nyakunkba ugráló zombikkal, de pl a házba betörőkkel. A felütés nagyon tetszett, de aztán visszalassult az egész, én úgy érzem, hogy azért lehetett ez több, mint 1 óra, sok töltelék jelenet volt benne, például az a rész, mikor a “félbelű” nővel beszélt, vagy a God forgive us-os házban, de még sorolhatnám… Nem rossz, mindenképp ígéretes, de a következő részekbe kicsit több akciót, vagy több drámát, mert semmiből sem volt elég részemről. Egy erős 7/10 azért, mert a koncepció jó.

LnB - 2010. 11. 02. 07:43

Nekem a Boardwalk Empire melett hosszú idők legjobb sorozatának tűnik (1 részből persze még nem lehet tudni).

Neton - 2010. 11. 02. 07:49

Mellesleg 15 csurig megtöltött fegyverrel a hátadon könyebb menni, mint 150 kiló lőszeres táskával/dobozzal/pánttal. :D

sorozatfan92 - 2010. 11. 02. 07:56

Én szeretem a Resident Evilt, és megnézek minden zombis cuccot, de ez nekem nem annyira jött be, én sem ezt vártam, a promók alapján csalódtam. Egy kicsivel több akció lehetett volna, és én már sajnos a felénél azt vártam, hogy mikor lesz már vége, vontatott volt már egy kicsit. Nekem 5-6/10-ért csak a sorozat. Pedig szeretem a dráma jellegű sorozatokat is.

winnie - 2010. 11. 02. 08:00

“Végre kezdődik valami igazán ütős ,erős magas kölcségvetésű kis sory.”

magas költségvetésű? ezt ugye nem mondod komolyan. egy big bang theory epizód többe kerül ennél. meg szinte bármelyik országos sorozat.

Kovasz - 2010. 11. 02. 08:27

Addig olvastam, h Frank Darabont… már töltöm is:)

zsirfecske - 2010. 11. 02. 08:48

Darkside: alice a kórházban úgy ébredt, hogy már volt szerencséje a zombikhoz, neki kevésbé ütött :) a 28 nappal később hangulatát tudta hozni a sorozat, ami nem kis szó.

engem megvett kilóra! jöhet a képregény..

acrobat - 2010. 11. 02. 09:02

“Végre egy High-concept sorozat, ami működik!”

… és a Fringe? :)

t. - 2010. 11. 02. 09:09

adta.

kacsababa - 2010. 11. 02. 09:11

Már megint az-az érzésem, hogy félre van értelmezve a high concept kifejezés, na mindegy. :)

Sok fegyver: Na meg arra számított, hogy Atlantában több lesz az élő ember, akinek esetleg elkél.

betonfelhő - 2010. 11. 02. 09:18

nagyon jó!!

colorado - 2010. 11. 02. 09:26

Megnéztem tegnap. Hát egyszerűen zseniális volt. Éreztem, hogyha Frank Darabont keze van a dologban, akkor valami jó fog elsülni..Lost óta nem kötött le ennyire pilot!

Koltai - 2010. 11. 02. 09:47

Lenne egy kérdésem, amire lehet nincs is válasz még. Ha berendelik a második évadot, akkor az csak jövő ilyenkor fog kezdődni? Mert az úgy….nemjó. :(

feketeninja - 2010. 11. 02. 10:17

Koltai – Már berendelték a pilot előtt.:)

rajo – ‘sokkal többet vártam, vagy csak nem ezt…’ – Első megoldás:
Évek megy a képregénysorozat, így rengeteg anyagot lehet találni róla. Ezekből meg lehet ismerni a világot és megtudni, mire számíts. Az első füzetet, de inkább az első 12 füzetet tartalmazó book 1-et 20euroért meg is lehet rendelni szállítási költséggel együtt…

Második megoldás: Soha ne várj világmegváltó, nadrágleszaggató, orgazmatrikus élményt semmitől és akkor nem ér csalódás, esetleg még azt is eléred, hogy valami tetszik majd.

Hojzi - 2010. 11. 02. 10:18

Főszereplő tisztára Viggo Mortensen :)

winnie - 2010. 11. 02. 10:19

“Koltai – Már berendelték a pilot előtt.:)”

nem rendelték be, cáfolták. és nyáron vagy ősszel lenne a 2. évad. de ilyen nézettség mellett szinte biztos, hogy lesz,.

divexa - 2010. 11. 02. 10:41

Írták páran, hogy picit elhúzták a dolgot…. nekem pont tetszett ez a fajta “vontatottság”. A lépcsős jelenet a gyufával direkt jó volt, majd összepisiltem magam. :))))

feketeninja - 2010. 11. 02. 10:49

winnie – Ez új infó volt. Köszi. A nézettség viszont megnyugtató, így valóban nem kell izgulni.:)

Wolverine - 2010. 11. 02. 11:01

rajo, ha téged a járvány kitörése érdekel, akkor nyugodtan kaszáld már most; az nem lesz benne és az sem, hogy mitől lettek a zombik zombik.

feketeninja - 2010. 11. 02. 11:31

kókuszgolyó – Semmi boobs? Ez már simán -1. De komolyra véve a szót. Soha ne egy ember pontjait nézd. Egy ember pontjai nem biztos, hogy tükrözik az adott sorozat minőségét. Inkább úgy mondanám, hogy több ember pontjai már inkább iránymutatóak. Viszont nem is érdemes túl komolyan venni. Ha valamit nagyon alulpontoztak, attól még neked bejöhet. Nézd meg és pontozd te is. És magyarázd meg, hogy miért ennyi az annyi a magad részéről.

kókuszgolyó - 2010. 11. 02. 11:46

winnie: Miért akkor mi alapján történik? Tetszett, de nem ájultam be, mínusz kettő?

2ndSkin - 2010. 11. 02. 11:52

Lehet, hogy korábban valakinek már feltűnt, nem olvastam végig, de az epizód 66 perces volt, és az évad 6 részes lesz. :D Ergo a többi epizód is marad 66 perces a poén kedvéért?

winnie - 2010. 11. 02. 11:54

“winnie: Miért akkor mi alapján történik? Tetszett, de nem ájultam be, mínusz kettő?”

nem. ezt mondom, hogy nem patikamérlegen történik. megnézel valamit és tudod, hogy nagyjából mennyire értékeled. azonnal. nem kell osztani vagy szorozni. ez a legtöbb embernek megy. mindenki tudja, hogy amit nézett, az mennyire tetszett neki.

qvee - 2010. 11. 02. 11:55

Egy kis hozzászólás. A kórházban ébredős jelenetet, nem is a 28 nappal később, se nem a Resident sütötte el először. Olvassátok el a Triffidek Napja c. könyvet, John Wyndham-től, ami 1951-es. Abban kel fel a főszereplő a kórházban az elején:)

blade78 - 2010. 11. 02. 12:00

A második rész promoját nézzétek inkább meg…. Király!!!!

Lui - 2010. 11. 02. 12:32

“magas költségvetésű? ezt ugye nem mondod komolyan. egy big bang theory epizód többe kerül ennél. meg szinte bármelyik országos sorozat.”

komolyan?
Hát én ezt semennyire nem vettem észre rajta, a “pénzhiányt”..
Ép azon gondolkoztam, mekkora pénz lehet ennyi statisztát foglalkoztatni, kimaszkírozni őket, akkor az elhagyatott, már-már monumentális városképeket mutatni (persze nem tudom megítélni hogy mi volt trükk/odavetített, mi nem – mondjuk logikus hogy egy nagyvárost több háztömbnyire nem zárnak le, nem visznek oda egy tankot és szemetelik tele az utcákat..)
nem tudom. mindenesetre megis nézem a making of-ot :)

az biztos h nálam ez most 9/10-es.. A Lost s3 óta nem vártam egy sorozat következő részét ennyire.

Az 5,3 millás nézettségnek meg kifejezetten örülök. Remélem 5 alá nem csökken, de biztosnak tűnik a 2. évad így.

Kár h csak 6 rész :(

winnie - 2010. 11. 02. 13:24

“Hát én ezt semennyire nem vettem észre rajta, a “pénzhiányt”..”

ez mindent elmond, de szerintem sok kábelsorozaton nem lehet észrevenni. nem is erre céloztam, hanem, hogy egy amc egyelőre még nem engedheti meg magának a durva költségvetést, ami lehet, hogy inkább csak a kreatív stábban (ld. írók száma) mutatkozik meg.

yosha - 2010. 11. 02. 13:31

“Kár h csak 6 rész :(”

Hát én nagyon remélem hogy ha ugrásokkal is, de eljut a sorozat addig ahol most tart a képregény. Valami hihetetlen mit műveltek a szereplőkkel eddig.
A pilot számomra 10/10, egyszerüen nem volt negativum, max csak annyi, hogy megmutatták a családot a találkozás előtt.
Javaslom hogy ha már elindult a sori, akkor ne spoilerezzetek képregénnyel, mert tul sok mindent lelőnétek ami wtf számba menne.

kókuszgolyó - 2010. 11. 02. 13:54

winnie, te vagy a sorozatjunkie Michael Moore-ja.

human - 2010. 11. 02. 14:39

az rossz lenne, mert akkor ferdítené a tényeket a dramatizálás miatt.

Karlito - 2010. 11. 02. 14:42

A tank alatti jelenet alatt olyan feszült voltam, mint már régen, egy sorozatepizód miatt. Vártam, hogy hogy oldják meg.. Hatalmas :D

amúgy meg 9/10

Maxxid - 2010. 11. 02. 14:42

Nekem mocskosul unalmas volt, egy órán keresztül a főszereplő savanyú képét nézni, gondolom a másik helyszín is kap majd később szerepet, de ez így nem igazán jött be. A zombik meg nekem nem voltak félelmetesek, kicsit jobb sztorit vártam. A 2.-at megnézem még, de nem akkora dobás, mint ahogy beállították…

Maala - 2010. 11. 02. 14:51

Jó volt ez. A tankos jelenet feloldásának banalitását elkendőzte a humorossága. :-D

clark - 2010. 11. 02. 16:19

már a múlt héten megnéztem a kiszivárgott első részt ami így több mint egy óra volt,és nem csalódtam,igazán jól kivitelezett,átgondolt sori,talán a barát lenyúlja a feleséget szál szerintem is felesleges bele 9/10 nálam is,a kórhas rész kicsit olyan túl lassú.talán a tankos jelent volt a legjobb amikor rádión kérdezték,h hogy van:D

Piemaker - 2010. 11. 02. 17:12

A képregény elérhető itthon?
Ha igen akkor légyszi írja meg valaki,hogy Pesten hol lehetne beszerezni!
Ja és hány füzetből áll?
Előre is köszi a válaszokat.
Iszonyúan tetszett a pilot!!

winnie - 2010. 11. 02. 17:16

a nagyobb anerikai kepregenyekre szakosodott boltokban tuti lehetg kapnii, vagy rendelni

the_comedian - 2010. 11. 02. 17:31

@Piemaker

próbáld a Trillianban!

Liu - 2010. 11. 02. 17:40

Hümm.. Azt mondják a vének, hogy hozza a 28 nappal később hangulatát?
/pici off: épp ma néztem meg annak folytatását,a 28 héttel…nem tetszett annyira, de az sem rossz..A zene ugyanolyan zseniális, mint a 28 nappalban.-> ugyanaz talán? /

Akkor megnézem:)

emeric - 2010. 11. 02. 18:34

Nekem sajnos nem tetszett, a sztori is úgy vánszorgott mint a zombik…

Totenschiff - 2010. 11. 02. 21:27

“Hümm.. Azt mondják a vének, hogy hozza a 28 nappal később hangulatát?”

Nem vagyok vén, de szerintem nincsen partiba vele.

Jól néztek ki a zombik, meg érezni lehetett a feszültséget egy ideig, amikor elkezdett kóvályogni a főhős a felébredés után. Aztán jöttek a kliséhegyek.

junkie - 2010. 11. 02. 22:29

yosha – 2010. 11. 02. 13:31:
“Hát én nagyon remélem hogy ha ugrásokkal is, de eljut a sorozat addig ahol most tart a képregény.”

Hát én pedig remélem, hogy nem. Ha olvastad a képregényt, akkor nem is értem, hogy gondolhatod, hogy belefér 6 részbe, ami eddig történt. Akkora ugrásoknak egyszerűen nem lenne értelme, kiherélné teljesen az egészet.

harmadik eva - 2010. 11. 02. 23:13

Nem rossz.

De mondjuk a Persons Unknow pilotja jobb volt, sőt talán a Flash Forward-é is.

Reg5 - 2010. 11. 02. 23:58

Lassú volt. Ezt 45 perc alatt is lerendezhették volna sokkal pörgősebben.

Desmond Wallace - 2010. 11. 03. 09:31

Minőségi cucc. Bejött a pilot. Nálam is 8/10.

Seth (GIE) - 2010. 11. 03. 11:29

Durván jó! Kötelezően nézős!

Ingorion - 2010. 11. 03. 18:22

Nekem nagyon tetszett, szinte tapintani lehetetett a feszültséget, szépen össze volt rakva, engem megvettek! 9/10

@harmadik eva: (…) pilotja jobb volt, sőt talán a Flash Forward-é is. – ezt most ugye nem gondoltad komolyan? :D

Magneto - 2010. 11. 03. 20:14

Na végre! Már az elején tudtam, hogy egy remek kis sorozatot töltöttem le, mikor a kislányos jelenet lement. Zombi ide vagy oda, azért ezt így bevállalni, hogy egy fejbelövést így mutassanak, semmi cicoma nélkül…hát elég bátor mondhatom! Ezek mellett a lovas jelenet már meg sem rázott annyira, viszont a tankos jelenetnél rendesen kapaszkodtam a fotel karjába.

Nálam nagy pozitívum a feszültség ilyen módon történő adagolása, ahelyett, hogy minden sötét zúgból ordibáló zombik ugráltak volna ki. Jöhet a folytatás!

tgz - 2010. 11. 03. 21:18

Wow, nem szeretem annyira a zombis filmeket, nem olvastam előre erről, úgyhogy igencsak unalmamban néztem meg, de ez elképesztően ütött, abszolút nézős.

Nagyon tetszik, hogy nem idegbeteg ijesztgetés megy. A hangulat és a színészi alakítások elképesztően jók. Nagyon kellemes csalódás volt azt látni, hogy a főhős nem übermacsó lelketlen gyilkológép (már amennyire halottakat agyonlőni gyilkosság), hanem megérintik a történtek.

Hosszú rész volt, de simán néztem volna még egy-két órát.

beruneni - 2010. 11. 03. 21:56

Srácok melyik napokon vannak a részek?
mikorra várjam a kövi részt?
köszi

winnie - 2010. 11. 03. 21:58

hétfő reggel.

Hunnenkoenig - 2010. 11. 04. 03:41

Na megneztem.

Nem voltam töle beajulva, de mivel helyböl szeretem a posztapokaliptikus cuccokat, ezert nezös lesz.

danonino - 2010. 11. 05. 00:53

Lájk. Nagyon bejött. Jó a tempója, a sztorija, a szereplői, az érzelmek ábrázolása. Humorból lehetne benne több, persze, tudom, hogy elég nyomasztó a téma, de azért bizakodom, hogy lesz még több poén is benne. :)

9/10

heccsat - 2010. 11. 05. 15:51

nem tudom hányan olvasták a képregényeket, , de sztem sokan rosszul értelmezitek a sorozatot, talán majd idővel rájöttök

BoKK - 2010. 11. 05. 20:45

heccsat: én nem olvastam a képregényt ,de mit értünk félre így egy rész után?:)

Zumi - 2010. 11. 06. 13:10

Nem olvastam még a Comic-ot sem és amúgy sem vagyok hajlamos összehasonlítgatni egy “megfilmesítést” egy írott anyaggal. Ez szerintem hiba. És most megnézem eme pilotot. :D

Hunnenkoenig - 2010. 11. 06. 15:03

heccsat szerintem felrenyomta a küldes gombot.

Nem emlekszem, hogy barki barmit ertelmezett volna barhogy.

Amugy meg mit lehet azon felreertelmezni, hogy “mindenki zombi, te meg probald tulelni”?

norgezoo - 2010. 11. 06. 18:33

Tankos beszólás? A helikopteres csávó? Rotorhang nem volt a háttérben, lehet inkább vki a tömegben, zombinak álcázva??? Remélem kiderül!
8/10

gisss - 2010. 11. 06. 21:11

De mekkora szerencse már hogy mindig egy Rambo vagy cowboy vagy génkezelt Alice az akinek túl kell élnie egy zombi világvégét. Bezzeg ha egy depressziós szuicid hajlammal rendelkező egyén ébredne az épp sikertelen öngyilkosságából egy kórházban zombikkal körülvéve, na az egy rövid sztori lenne:D
Bár ehez hasonlót már csináltak. Zombieland:)
Amúgy eddig bejövős. Kellenek is az új jó sorozatok, mert jópárnak vége szakadt az utóbbi időben, plusz a Terriersnek is biztos cancell lesz a vége.

BoKK - 2010. 11. 06. 21:56

norgezoo gondolom nem láttad a köv. rész előzetesét bár az úgy tényleg menő lenne:)

gisss hát láthattad ,hogy voltak akik fejbe lőtték magukat nem is ők lettek a főszereplők(öreg papa meg mama a farmon) :D ,de legalább megpróbáltak volna annyit leszedni amennyit tudnak…

Én egyébként nem indultam volna egyedül tovább inkább maradtam volna a fekával megy a gyerekével egységben az erő.

Hunnenkoenig - 2010. 11. 06. 22:05

Hat ez az, hogy ha hosszu sorozatot akarsz, akkor genkezelt rambonak kell lennie.

Altalaban ezek mindig tallakoznak nem genkezelt nem rambokkal, akiknek a fellepesük nem is tart sokaig :-P

Amugy meg a rendörgyerek azert nem nez ki rambonak.

Na meg a helyzet azert egy egyszerü embert is megvaltoztathat es addig nem sejtett kepessegeket is kihozhat belöle.

Azert mert van esze es tudja mit csinal, meg nem feltetlenül kell neki rambonak lennie alapbol.

seriesssss - 2010. 11. 06. 22:53

nekem nagyon szemet szúrt 58:15 nél a költségvetés hiánya :D persze nem is várom el h annyi kocsit ott összetörjenek egy plotban. eddig 9/10

Ruann - 2010. 11. 07. 13:11

Összességében tetszett. Ami lerontotta és már a trailerben sem jött be az a kórházas ébredés (nálam is inkább Resident, mint 28), valamint a hülye sheriff. Mert néha úgy tűnik nem fogta fel a helyzet komolyságát (a ló is kárát látta pl). Ennél rosszabb már csak a Happy Town fiatal sheriffje volt, aki a képzelt listámon top első hülyeségben.
A képregényt persze nem ismerem, így nem tudom azt mennyire követi és kinek róhatom fel ezt hibaként a képregény írójának, vagy a sorozat készítőinek. (Amúgy miért van az, hogy a zombis filmek fiktiv valóságában soha nem hallottak még zombikról? Szerintem ez annyira béna dolog már manapság, hogy jönnek az élőhalottak és szereplőknek fingjuk sincs az egészről.)
Személy szerint kihagytam volna a két sheriff beszélgetését a rész elejéről, vagy legalább valami frankó dumát írhattak volna bele. Elég gáz volt percekig azt hallgatni, hogyan kapcsolgatja a lámpákat otthon az asszony. Pff.
A maszkok viszont nagyon jóra sikerültek! Látszik, hogy dolgoztak vele (a fél zombicsaj a füvön pl).
Várjuk a folytatást.

Vindon - 2010. 11. 07. 16:53

Mennyi ideig volt korhazban? Nem volt emlitve, vagy en neztem el?
A ket seriff beszelgetese vszinu csak azert volt benne igy es ilyen melyen, mert igy durvabb, hogy a feleseget meg dongeti…

Ruann - 2010. 11. 07. 19:09

Vindon: Egy vázányi virág leszáradt mellette, addig biztos bent volt.
A beszélgetést meg lehetett volna érdekesebbre írni, attól még lehetett volna érzékeltetni a döngetős dolgot.

Vindon - 2010. 11. 07. 20:35

Ruann: A szaradt virag elallna evekig… :) Azert erdekelne, hogy megis meddig lehetett bent. Kivancsi vagyok kiderul-e majd. (Par aprosagot nem is emlitenek a pilotban es ez engem zavart.)Csak nem ertem, hogy lett rovid(?) ido alatt minden tulelo zombi-szakerto a sorozatban, amikor azt sem tudtak mi fan teremnek (lasd a “hulye” seriff, aki nem fogta fel a helyzet komolysagat..), szerintem erdemelt volna egy magyarazatot a nezonek. Gondolom, hogy rovid, mert ha vegig ontudatlanul hevert volna hetekig, kiszaradt volna teljesen ellatas nelkul..ugye az infuziot is cserelnie kell vkinek x orankent, es o kemenyen szomjas is volt mikor felebredt.
A seriff-beszelgetes dologgal nem kritizaltam a velemenyed vagy teged, nyugi. Nem hiszem, hogy az erdekesseg volt a hangsuly ott, inkabb karakterbemutatas. Erzekeltetni meg nem tudtak volna a dramaisagat egy franko dumaval, legyen az barmilyen, kihagyva sem (hacsak nem egy csaladi jelenettel potolva, de vontatottabb lenne az egesz) enelkul kulonben le se tojnad ki-kit-mikor-miert tomkod, nem lenne drama. Ennek ez is volt a celja (ami a vegere tobb ertelmet nyert) nekem ez igy volt kerek, anelkul a jelenet nelkul kesobb pl nem huztam volna el a szamat attol a csoktol es nem felteteleznem, hogy mar regota kavarnak a hata mogott es hogy lehet hogy az a barat nem is olyan jobarat…stb.
Nekem tetszett a felvezetes (is) es a vasznon amugy unalmas barat-barat erzelmi kitores is adott egy dramaibb hangulatot ami nelkul csak ures zombi-trancsirozos ertelmetlenseg lenne.

harmadik eva - 2010. 11. 07. 20:43

@Ingorion:

de igen, nagyon is komolyan gondoltam.

Írhattam volna, hogy a Boardwalk Empire vagy a Carnivale pilotja jobb volt, de az teljesen más műfaj.

Nem volt rossz amugy a WD pilot, mint írtam is, de a szentimentális részeket mintha ugyanabból a német sorozatból másolták volna ki, amiből a Lost záróepizódjába is. :)

norgezoo - 2010. 11. 08. 09:05

Új nap, új rész, így szép az új hét :)
BoKK: Előzeteseket nem nézek, nem akarok semmi poént (vagy zombit) előre lelőni :)
Ha a kedves feliratkészítő is úgy akarja, a ma este sem fog eltelni zombik és “hülye sheriff” nélkül!

ldbl - 2010. 11. 08. 14:20

Liu: nem Murphy a zeneszerző, hanem McCreary, ami egyúttal azt is jelenti, hogy szokás szerint iszonyat jó (és adott részre spoileres) blogbejegyzések vannak minden részhez az ő tollából, zenei kulisszák mögötti dolgokkal stb.: http://www.bearmccreary.com/blog/

junkie - 2010. 11. 08. 15:38

heccsat – 2010. 11. 05. 15:51
“nem tudom hányan olvasták a képregényeket, , de sztem sokan rosszul értelmezitek a sorozatot, talán majd idővel rájöttök”

A kommentek alapján (nem csak itt) szerintem is sokan másra számítanak, mint ami lesz. A képregény egy kőkemény túlélődráma, horror elemekkel (zombi) megspékelve. Nem a zombikon van a hangsúly. Ha a film követi a képregényt, akkor sokan csalódni fognak, akik végig trancsírozós zombihorrorra számítanak.

Este nézős az 1×02, remélem jobb lett, mint a pilot :)

norgezoo - 2010. 11. 08. 18:23

Fejlődnek ezek a zombik :) Persze nem mind, de amelyik már téglával megy az üvegnek……minden elismerésem! :D

Koltai - 2010. 11. 08. 19:13

Ez a szexjelenet nagyon nem kellett bele. Meg eleve az az egész szál egy fos.

_Ra_ - 2010. 11. 08. 21:04

A mai rész is jó volt, csak én kis naívan azt hittem hogy az összes rész egy órás lesz.

Amúgy meg jó véres sorozat. Hogy feldarabolták már azt a zombit.

Viszont egy dolgot nem nagyon értek. A csávó ott ült a tankban. Mi a fenéért nem használta magát a tankot? Egy zombi sem tudta volna megállítani. Vagy mondjuk csak a fedélzeti gépfegyvert, vagy mondjuk megkereshette volna a katona fegyverét. Ugyanez a hummveekkal. Azokon is ott csüng a nagykaliberü fegyver és egyáltalán nem használják. Vagy magát a kocsit. Több erő van bennük mint egy teherautóban.

De ez már csak szőrszálhasogatás. Tetszik a sorozat.

Sitrep - 2010. 11. 08. 21:22

Láttátok a teherautón a nevet a végén? :)
Darabont Feri tán magára utalt? :)

combrader - 2010. 11. 09. 11:36

Arra már régen rájöttünk, hogy senki nem az eszét használja, ha zombikról, vagy valamiféle túlélésről van szó.

Az meg pláne hülyeség határa, hogy körülöttük egy rakás nehéz tüzérség, de ők berettával, meg egy szem távcsövessel nyomulnak, utóbbival meg szépen el is szórakoznak, hadd fogyjon a skuló.

Szóval a logikátlanságot, meg egy két megmagyarázatlan furcsaságot (reméljük később kapunk választ) nálam simán 9/10 a sori.

khaos - 2010. 11. 09. 19:47

Hát ebben a részben már voltak pozitívumok és negatívumok bőven..
A Ferenc feliratos teherautónál én is csak néztem h poén..
A tankból kijutásnál mikor meglett a gránát gondoltam akkor most zombiesőt csinál,aztán kiderült nem is használta..szal az ott kissé értelmetlen lett..azután gyorsan fel a létrán..amin a zombik nem tudnak felmászni mert sügérek hozzá..ezzel szemben azért kővel törik be az üveget,meg a telepnél gyorsabban mászik át egyik mint a sherifék,szal néhol az intelligencia nem áll egy szinten..

Az újabb megismert túlélők annyira nem meggyőzők,a rasszista csávót szépen ott is hagyják a tetőn

Ez a játszunk zombit járkáljunk közöttük megoldás egyrészről ötletesnek tűnt,másrészről a legtöbb zombivígjáték eleme..szal itt se tudtam fejem fogjam vagy nevessek

A tábori mellékszállal jólenne ha valami konkrétat kezdenének már,mert eddig az a pár perc teljesen felesleges kitekintés

Valamint reménykedtem h marad az 1 órás játékmenet

összességében nekem 7pont,kezdéshez képet zuhant nálam,mert olyan ürességérzetem volt a végén

balaganjoe - 2010. 11. 09. 20:20

Rég vártam úgy folytatást mint most. Tiszta HALVAJÁRÓ lettem.
9/10 mert az egész sorozat lehet csak 10/10

Gerusz - 2010. 11. 09. 22:12

A post lassan megérett a kibeszélők közé pakolásra, nem?

winnie - 2010. 11. 09. 22:16

már több mint egy hete ki van emelve oldalra, a kibeszélők fölé:)

mat - 2010. 11. 10. 10:07

Nagyon jó erre számítottam.

Hunnenkoenig - 2010. 11. 10. 23:03

Fasza volt a 2. resz.

A prisonbreakes doki csaj itt eleg nyeszlettül nez ki. Nem hozza a legjobb formajat…

Mondjuk az a tarsasag nem hianyzik. Jobban szeretem a rendör gyereket nezni.

Ruann - 2010. 11. 10. 23:30

Hát-hát, még kell egy rész, hogy tudjam tovább vagy kasza. A sheriffről legalább kiderült, hogy ha néha hülye is azért ha tenni kell valamit azt tisztességgel teszi. Plusz pont ezért a karakternek!(a köv részben összejön a család vajon?)
A többi szereplő tökéletesen felejthető még Rooker fajgyűlölő karaktere is nokedli. Egyedül az ázsiai srác volt ott a szeren. Bár biztos jó érzés egy olyan cool verdával tépni egy tök üres pályán, én azért a zombi-apokaliszisre való tekintettel csak kikapcsoltam volna valahogy azt a riasztót a városon kívül.

Figo - 2010. 11. 11. 15:06

na végre vmi fasza sorozat:) Valami hiányzik a többi sorozatból, ami ebbe (+ a Dexterbe) megvan. 24 + A szökés kaszája óta qrva nagy ürességet érzek az írókban:D Hősök is abbamaradt na mind1, végre kijött egy nézhető sorozat, remélem nem cseszik el!:)

Zumi - 2010. 11. 11. 21:14

Nagy L4D-s vagyok, ezért képtelen vagyok nem keresni hasonlóságokat a karakterek között. Ez a racist drogos csávó kissé Francises, erre b.meg nem otthagyják a tetőn, pedig vitt volna egy kis chillt a bandába.
Bírtam volna, ha a Thai srác verdája vijjogva kifut az üzemanyagból az autópályán egy zombihorda közelében. :D Szétkaphatták volna.
Remélem lesz a soriban sok olyan rész, mint a Norman zászlós kategória az ST Enterprise sorozatban, akik egy szerep erejéig meghalni lettek csak felvéve. Kell az ilyen töltelékhalott szerep, főleg egy ilyen sorozatban, darwin díjas megpusztulásokkal. Tök sok lehet még ebben a soriban és mivel nem olvastam még comic-ként, remélem azért lesznek benne még egyedi kitérők is. Az 1. rész dark chilljéhez képest a 2. rész szimplán “véreshurka” volt a zombiszétkapós rész miatt, igaz nagy ötlet volt átzombizni bebelezve az utca túloldalára, bár bélálca nélkül láthattuk ezt már a haláli hullák hajnalában is, így nem volt nagy újdonság, de rossz sem volt na. Looking forward, de félek, hogy lelazul a sorozat, pedig imádom a Zombies cuccokat, drukkolok a sorozatnak! Eddig egész jó.

BoKK - 2010. 11. 13. 14:57

Zumi én is azt néztem ,hogy : “basszus az Francises :D” (abban a játékban az a karakter IMÁDTA ,hogy mindent zombik leptek el és ölhették őket.

Amúgy régebben írták páran akik a képregényt olvasták ,hogy csalódni fogunk mert nincsenek benne akkora zombi irtások ,de azért most is kiosztottak pár fejest, taslást meg amikor elkezdett esni az eső mondtam ,hogy fussatok már FUTÁS:D:D

xadusx - 2010. 11. 14. 23:16

Csodalatos eddig!

Marcipán - 2010. 11. 15. 13:10

Na az új részről. Először is a vége valamilyen szinten már adta magát (sejteni lehetett), de még így is elég brutális volt. A mostani rész már jobban fókuszált a táborban lakókra, Shane és a feleség jelleme kezd alakulni, megtudtunk újabb dolgokat a kis kapcsolatuk alakulásáról. A többi szereplőt is láthattuk, de igazán még sokmindent nem tudni róluk, egyedül az agresszív férj mutatta ki a foga fehérjét… kapott is rendesen az addigra idegileg kikészült Shane-től. Akik a zombizásért nézik a sorozatot azoknak ez az új rész csalódás lesz, nekem viszont mivel eddig is a hangulata miatt szerettem továbbra is tetszik, bár talán erre a 3.részre cca egy ponttal kevesebbet adnék…

Lethal Gene - 2010. 11. 16. 13:09

Koma, máskor a spoilerezést jelöld… pl így:

!!SPOILER!!

A vége szerintem elég gyenge volt, hogy a csávó a kezét fűrészelte le a fél centis rozsdás rúd helyett…csalódás…

winnie - 2010. 11. 16. 13:15

itt nehéz spoilerezni. a kibeszélőben az aktuális epizódról minden további nélkül lehet beszélni. ha valaki előregondolkodik és a 4. részről ír a 3. idején, azt valóban jelölni kell.

Lethal Gene - 2010. 11. 16. 14:39

roger roger

harmadik eva - 2010. 11. 17. 00:58

Hát…

Az elmúlt 1 évben az általam nézett valamelyest hasonló sorozatok közül eddig ez a leggyengébb, a 3. epizódot négy óra alatt néztem meg, megszakítva internetezéssel, tévézéssel, kajálással, sőt Lost 1/3 nézéssel is.

Kaszálni luxus lenne, részben, mert vannak sokkal rosszabb sorozatok is, részben, mert a napi betevő epizód-igényem kerülne veszélybe, de mondjuk az Event vagy nyáron a Persons Unknow (azért ezeket hozom példának, mert ezeket eléggé lehúzta a törzsgárda) nyilvánvalóan és sokkal érdekesebb, a Misfits-ről vagy Boardwalk Empire-ről nem is beszélve (persze más műfaj).

A WD egyelőre nekem a Lost 6. évad színvonalát hozza stabilan: kaszához túl jó, más általam favorizált sorozatokhoz képest túl gyenge.

De lehet, hogy csak az a baj, hogy egyetlen szimpatikus vagy unszimpatikus, de érdekes, mejegyezhető szereplőt sem találtam eddig, minden személy érdektelen (mondhatni, mindenki zombi).

Dehát ízlések és pofonok.

Pistol Pete - 2010. 11. 17. 12:53

Nagyon tetszik a hangulat, nekem a lassúság is. Lehet kevés pénzből készítik, de nem zavar. A Jerichonál sem volt ez probléma. Bilincses jelenet engem is zavart. Övvel eléri a fűrészt, nekiesik a bilincs láncának vagy a rozsdás vasnak. Ha nem megy, övet, pólót és fűrészt egybekötve elég hosszú bigyót kap, hogy elérje a szerszámos dobozt. Ha jól láttam a rozsdás vasat alulról egy csavar tartotta. Ha ez sem megy, akkor eltöri a hüvelykujj csontját a csuklónál és valahogy átgyömöszöli a kezét a bilincsen. Biztos kevésbé fáj mint a fűrészelés és a kézfej is megmarad. De persze ez csak okoskodás, történet miatt így kellett lennie. Szegény Sara dokit megint üldözi majd egy félkezű rasszista állat, tiszta deja vu. Mert tuti bosszút áll a csapaton amiért otthagyták a tetőn.

Hogy miért nem használják a tankot, egyebeket:

Túlélés a lényeg, nem a Rambozás. Az adja a feszültséget, hogy számolni kell a töltényeket. Meg kell tervezni a lépéseket. Nyilván túl könnyű lenne tankkal pusztítani a zombikat. Egy Apache helikopterrel meg pláne. A hadsereg próbálta, de elbuktak. Aki játszott régen a Resident Evillel, tudja jól milyen feeling 2 db tölténnyel a tárban eljutni a pálya végéig.

HUNWOLF - 2010. 11. 17. 16:06

Remek sorozat, igazán magávalragadó!
Külön öröm volt meglátni az új részben a “Testvérbosszú” egyik “szentjét”
Remélem még jó sok évadot megélünk, mielőtt eljut ide is a vírus ;)

BoKK - 2010. 11. 17. 19:10

Igen a fűrészt én se értettem miért nem próbálta a nadrágjával errébb húzni meg amihez hozzá volt bilincselve hát foggal elrágnám :D Amúgy most leugrott? Mert nem volt ott az ajtón a lánc nem volt átvágva és a zombik is elmentek onnét.Remélem elfognak indulni majd jobbra vagy balra és nem csak az erdő közepén fognak ücsörögni.Sajnálom ,hogy itt se használják a zombi szót meglepően nagy pluszt adna.

félog OFF: Dead Set egy szóval nézzem vagy ne?

norgezoo - 2010. 11. 17. 19:15

“Szent Norman” a Hawaii Five-O pilot-jában is felbukkant 2 percre, gondolom itt több szerepet fog majd kapni (illetve már kapott is), de eddig nem meggyőző az alakítása, berobban a számszeríjjával, fröcsög belőle a gyűlölet, csak éppen nem tudja jól előadni. A Testvérbosszú 1-2-ben sokkal jobb színésznek ígérkezett! De ez majd kiderül a további részekből, már ha addig élve marad.
A rész nem volt rossz, kicsit vontatott az előző kettőhöz képest, de ha ráhangolódik az ember, szívesen tölti a monitor előtt azt a 40akárhány percet.

Marcipán - 2010. 11. 18. 13:21

A fűrészes témában egyetlen kis dolog adhat felmentést: zombik feszegetik az ajtót, ürge megijed és a leggyorsabb (?) megoldásnak ezt találja. Amúgy tényleg baromság volt, de ha hozzátesszük azt hogy a hapsi nem egy IQ-fighter akkor talán (de csak egy icipicit) hihetőbbé válik…

Llew - 2010. 11. 19. 20:09

Hogy ez a kézlevágós műsor mennyire feleslegesen erőltetett megoldás volt. Simán elég lett volna, ha a faszi egyszerűen csak eltűnik mire visszaérnek. Mondjuk arra kíváncsi leszek, hogy szárnyakat növesztett vagy miként került le a tetőről?
A rendőrnej, meg jó nagy picsafej. Eddig bezzeg örült, hogy volt kire rámászni az erdőben és nem kellett a többi csajjal a hátrahagyott vibrátorról álmodozni, ráadásul faszinak még puskája is volt, meg a gyerekkel is foglalkozott.
A köcsögférj meg pechére rosszkor, rossz helyen keménykedett. Az mondjuk elég biztosnak tűnik, hogy a túlélők gyakrabban fogják egymás halálát okozni mint a zombik.

Zumi - 2010. 11. 19. 22:24

Tetszik a feszültségkeltés a túlélők között. Simán jellemző az emberekre, hogy mindenki magának kapar. Sokszor eljátszadoztam a gondolattal, hogy ha máról holnapra kifogynának az élelmiszer boltok, mert beütne valami katasztrófa, akkor kezdhetné mindenki bedeszkázni az ablakait és valami lőfegyver után nézni, mert minden szomszéd potenciális fosztogatóvá válna és mindenki élelmiszer után nézne. Először mindenki felélné a rövid szavatosságú dolgokat (pl. Twinkie-t), jönnének a konzervek és ha már az összes chips és konzerv elfogyott, jönnének a háziállatok, majd a szomszéd néni, stb. Elképesztően nyomasztó belegondolni, hogy a puszta túlélési ösztön mire sarkallja az embert. Semmi perc alatt szövetségesből ellenséget vagy vacsorát varázsol. Jó lenne látni egy Zombie-s filmben, hogy a történetnek egy ilyen oldala is van.
Örülök, hogy a soviniszta barmot jól elagyabugyálták. Úgy éreztem, ha még 2 percig nem tesz senki semmit, én verem agyon.
A lefűrészelt kézről: ha a comic-ban benne volt, akkor legyen. Bocsánatos bűn, de nagy marhaság volt. Azt a bililemezt semmi perc alatt át tudta volna fűrészelni.
Remélem idővel előkerül majd 1-2 láncfűrész, lángszóró, csőbomba és h. tankba is ül majd valaki, nem búvóhelynek felhasználva azt. :D Rendes Zombiehentet szeretnék látni. :)

Robi - 2010. 11. 22. 11:38

Na a negyedik rész már jobban tetszett, mint a harmadik. Megint volt egy kis akció és a táborlakók is szépen hullanak. :)
Kíváncsi vagyok mi lett a faszival, meg ha ő vitte el a furgont, akkor hova ment, mert ezek szerint nem a táborba.

Gabi úr - 2010. 11. 22. 14:00

Robi: Ugye nyilvánvaló, hogy ő vezette a zombeszeket a táborba, valószínűleg még visszatér nemsokára kicsinálni a még élve maradtakat. :)

Quiddy - 2010. 11. 22. 14:17

Gabi úr: Gondolod, hogy a saját testvérét megölette volna csak azért, hogy bosszút álljon a niggeren meg a seriffen? Nem valószínű, itt más lesz.

Bobby - 2010. 11. 22. 15:42

A rész elég jó volt. 1 kérdés: kb 40:39nél, a nő mielőtt azt ordítja hogy “oh my god” nem olyan mintha azt mondtaná hogy “úristen?” :D

Pistol Pete - 2010. 11. 22. 18:06

Már az előző részben is volt egy kósza zombi a tábor szélén akit agyonvertek. Csodálkoztak is, hogy a várostól odáig eljutott. Na most megérkezett a többi is. Szóval szerintem se a félkezű vitte a nyakukra őket. Az se 100 %, hogy ő nyúlta le a teherautót.

A rész igen jó volt, főleg így a végén az akció miatt. Tetszett, hogy a klisét nem lőtték el a testvérpár csajoknál. (azt vártam mindjárt megzombul a hugi amíg a nővére síratja, de nem)
Következő részben fel kell bukkania a feketének is a fiával, mert most már megvan a táska benne a rádióval.

Kritika: tudom, nem szabad ilyenen fennakadni, de a béna kis táborukat miért nem kerítették körbe? Nem berlini falra gondolok, de konzervdobozok zsínóron, aztán hallható amikor jönnek a zombik. A káoszból kiderült, megtervezett menekülési útvonal sem volt pl. a tó felé tutajok és csónakok, csak szaladgáltak mindenfelé. Nem érnek vissza a seriffék akkor hello. A gyerekkel meg ne matekleckét írassanak, hanem tanítsák meg fáramászni.

Cthulhu - 2010. 11. 22. 23:12

Megint magyar akcio volt sorozatban.

A winnebagora ra volt irva hogy Da e & Irma Horvath (39. perc)

Kurvajo :)

Cthulhu - 2010. 11. 22. 23:16

a sorozatban, bocs.

RoyStampler - 2010. 11. 22. 23:57

Az “öregvédő latino banda” azért kicsit erős volt. Elég béna és csöpögős feloldása a konfliktusnak, amit a kóreai elrablása jelentett.

Azt pedig én sem értem, hogy a táborlakók pontosan mire számítottak? Mármint nemcsak nem biztosították be magukat egy “riasztórendszer” kiépítésével, de remekül el vannak egy helyben, pedig csak idő kérdése volt, hogy az éhező zombik mikor jutnak el odáig, illetve volt, amelyik már meg is tette korábban.

És a seriffék miért futottak hazáig? Miért nem kötöttek el még egy autót? Egybe sem botlottak, miközben elhagyták Atlantát?

Merle öccse meg kissé gyorsan szelídül… Először még bárkin és bármin átgázolna, hogy megtalálja a bátyját, majd amikor a seriff a kóreaiért indul, és azt javasolja neki és T-Dog-nak, hogy menjenek vissza a táborba, semmi “márpedig én Merle nélkül nem megyek” vagy hasonló. És a megható öregek otthona után is úgy indul a furgonhoz, mintha már minden megvolna, amiért a városba ment…

És a hatrészes első évad negyedik részében még mindig nem látom, hova tart a sorozat, miről akar szólni akár több évadon át is. Ahhoz képest lassan haladunk, hogy két hét múlva roló, majd jövő őszig nem is lesz új rész…

Nabu - 2010. 11. 23. 00:27

Komolyan, ez az a pont ahol azt mondom, hogy hagyják a francba ezeket a külön utakat és csinálják azt ami a képregényben van képkockáról képkockára. Annyira látszik, hogy ami a képregényből van az működik és fasza (mint az utolsó jelenetek vagy az egész pilot) ami meg nem az jobb esetben csak nem igazi vagy kifejezetten röhejes (mint az öregvédő latin banda wtf!?, ennél rosszabb nem létezik). Ez rohangálás Atlanta és a tábor között teljesen koncepciótlan, a egy ember nem tudja lefűrészelni a saját kezét, ez még a Fűrészben elmegy, de a képregény ennél sokkal átgondoltabb volt. Nem lett volna rossz rész a hibák ellenére sem, de nem igazán tudom megbocsátani, hogy egy alapvetően jól felépített szituációt hogyan lehet ilyen képtelenül röhejes lezárni. Esik színvonal, de szerintem lassan visszatérünk a képregény járta ösvényre, remélhetőleg akkor újra minden jó lesz.

RoyStampler: attól ne félj, hogy nem tudod hova tart, a képregényt nagy vonalakban követi a történet, tehát az alapanyag adott, még nagyszerű dolgok jönnek.

Pistol Pete - 2010. 11. 23. 12:00

Szerintem addig poén volt a banda jelenet amíg arcoskodtak vagányan és besétált a tűzvonalba az öreglány. Csak utána a szentbeszéd nem kellett volna, az túlzás. De ilyet, hogy a fegyveres gangsták a mamájuk közelében kisfiúkká válnak láttam már pl. a Drótban is. Ott az volt a szabály, hétköznap dílerkedtek meg lövöldöztek, de a vasárnap az szent, akkor öltönyben vitték a mamát a templomba. :)
Pont az a lényeg, hogy a világvégekor borulhatnak a skatulyák, lehet a tisztes polgárok le se szarták az öregeket csak menekültek, de a rosszfiúk vigyáznak a mamikra meg ne zombuljanak.

Arky - 2010. 11. 23. 12:37

“egy ember nem tudja lefűrészelni a saját kezét”
szerencse, hogy Aron Ralston erről nem tudott

Walter Sobchek - 2010. 11. 23. 16:34

Igen Aron Ralston tényleg levágta saját kezét,de ő már 6 napos “kézkiszabadítási hadműveleten” túl volt és nem sikerült neki(ekkor már a saját vizeletét itta) és muszáj volt neki!!!
A filmben meg Marle-nak csak egy újnyi vastag vasrudat kellett volna elvágnia kb. 2-3 napja lett volna rá a kiszáradásig és akármilyen hülye is a forma azért annyi esze lett volna,hogy a vasat fűrészelje ne a saját kezét!!!!

Arky - 2010. 11. 23. 16:51

Walter Sobchek: na persze, mert Merle tudta, hogy olyan erős lánccal van bezárva az ajtó, hogy van rá akár két napja is, hogy nyugodtan fűrészelgessen egy !talán) életlen fűrésszel. Nekem úgy tünt, hogy abban a helyzetben ha nincs ott a fűrész le is rágta volna a kezét, de így is ez volt a legjobb-célszerűbb-gyorsabb megoldás. Egyszerűen sietnie kellet, ha élni akart

Walter Sobchek - 2010. 11. 23. 18:09

Arky:OK lehet,hogy igazad van és sietős volt neki,de egy kézlevágás az nem megy 5 perc alatt,mert akármilyen erős a fájdalomküszöbe akkor is párszor elájul a fájdalomtól!
A másik meg nagyjából látta mennyire tudják kitárni az ajtót tehát nem férneki ki rajta + azt is láthatta milyen vastag a lánc az ajtón és azért talán még mindig könnyebb a vasat fűrészelni,mint a saját kezét,mert az nem fáj annyira és az a rozsdás vas sem volt valami nagyon vastag.
Na mindegy,mert ez egy film és jobban jön ki ha valaki a saját kezét fűrészeli,mint a vasat.

Llew - 2010. 11. 27. 21:46

Hát ez a 4. rész, hogy is mondjam érdekes volt. A nyugdíjas otthonon is néztem nagyot, de a végén, hogy a zombik besétáltak a táborba az nagyon szar volt. Nappal az öreg őrködik, éjjel meg mindenki egy helyben ücsörög, és minden védelem nélkül a bokrok közt sátoroznak, mint valami cserkész kiránduláson? A huginak meg annyira kellett pisilni, hogy nem tűntek fel neki a kószáló zombik? Vagy azok varázsütésre teremtek ott, az egyébként elég szétszórt táborban? A sírásó remélem nem jövőbe látó, mert akkor falnak megyek.

TomHagen - 2010. 11. 29. 10:40

enyhe E05 SPOILER lehetséges!

Igen ütős rész volt, ismét a drámán volt a hangsúly, nem a gyilkoláson. A cliffhanger alapján várható volt, hogy az Amy ügy nem lesz egyszerű de elég jól megoldották. (Ha már úgysem tartják magukat szolgai módon a képregényhez akkor inkább a nővért csinálták volna ki – legalább maradna egy jócsaj a filmben). Annak viszont örülök hogy szinte minden részben van egy olyan képkocka ami a képregénybe is beférne. (Most pl mikor Jim ottmaradt a fa alatt.) Mondjuk ez szerintem tudatos a készítők részéről.

durvább e05 SPOILER!

A cliffhanger sem rossz, csak azt nem értem hogy egy CDC-ben (járványügyi központ esetleg?) hogyhogy csak egy ember marad életben? Elvileg ők azok tutira értenek a fertőző betegségek megállításához…

8/10 -et simán megérdemel. Várjuk az évadzárót és a következő évadot, remélem tényleg 13 epizód lesz.

chulo - 2010. 11. 29. 15:18

A 4. részhez egy kicsit. Lehet, hogy Merle be volt tojva de a helyében lehet, hogy inkább a vasat kezdem el vágni, aztán ha az nem megy akkor esetleg megpróbálom a hüvelykujjamat. Szerintem akármennyire be van parázva, meg dübörögne az adrenalin, akkor se tudná valaki olyan egyszerűen levágni a saját kezét. (ja az meg külön poén lett volna ha félkézzel nyöszörögve szembe találkozott volna a tesójával a lépcsőfordulóban)

A mostani rész elég jó volt, kifejezetten tetszett, bár kicsit sok volt a halott szöszi, meg a sírásó körüli sírdogálás.
A CDC az amúgy mit jelentene? Valami kormányzati víruslabor?
Na annál baromi jól nézett ki a sok hulla szanaszét. Bár nekem kicsit furcsa, hogy tankokkal meg batár nagy gépágyúkkal felszerelkezve sem tudták megállítani a walkereket. Előbb-utóbb ők is rájöhettek szerintem, hogy fejlövés és egyből vége. Akkor már csak egy szépet kellett volna kaszálni a sűrűjébe fejmagasságban. Egy tankot meg kb addig lehetne tartani míg van vized. 1 hétig tuti ott tudna maradni. Abból a katonák hova mentek vajon?
Na mindegy ez csak az én agyzavarom, hogy néhány dülöngélő zombit nem bírnak feltartani egy komplett katonai szakasszal.
A dokin szakadtam egy sort. Valami sav elkezdi marni az agymintát erre ő meg gumikesztyűvel akarja tisztítgatni. Bár legalább 2 hónapja ott van egyedül, szal akár meg is hülyülhetett ennyi idő alatt.

qdog82 - 2010. 11. 29. 16:25

@chulo
CDC = Centers for Disease Control and Prevention

Pistol Pete - 2010. 11. 29. 16:43

CDC: Centers for Disease Control (and Prevention)

Tavalyi H1N1 őrület alatt szerepelt a hírekben.

Miért van egyedül a doki: Amennyit vacillált a kapunyitással, simán elképzelem a zombi invázió idején pánikba esett, egyedül bezárta magát, kint pedig mindenki meghalt.

Hadseregen kár agyalni szerintem, a “néhány zombi” lehetett millió is, a lőszer pedig véges. Nem ismerjük az előzményeket.

Damoqles - 2010. 11. 29. 21:00

Nagyon eltérnek a képregénytől, de egye fene, néhány túlzottan melodramatikus jelenettől eltekintve fene jó kis sorozat.

A Chew adaptálásánál, remélem, hívebben követik majd a képregényt, azt kár volna sima egylövetűgimmickes nyomozgatós sorozattá butítani.

kukori - 2010. 11. 30. 14:42
ender1112 - 2010. 11. 30. 16:29

Ezt a szőkét remélem hamar megetetik a zombikkal, idegesítő és ellenszenves. Amúgy meg Damoqles-szel egyetértve, kevesebb melodráma és a képregénytől való eltérés meg van bocsátva. Ja, meg kevesebb “bízz az ösztönödben” féle ostoba szöveg.

Gabi úr - 2010. 11. 30. 23:31

A szőke (Laurie Holden) csak maradjon minél tovább, nekem ő a kedvencem. :) Azok a szemek…

Llew - 2010. 12. 01. 00:18

CDC = járványügyi hivatal

Jó rész volt, bár azt nem értem a szöszinek mennyivel volt könnyebb fejbe lőni a már bezombizott húgát, sem mint még a holttestet fejbe csapni a csákánnyal, vagy akkor lelőni.
Bongyoriék meg elég hülye döntést hoztak. Egy nem is zárt kocsival meg egy stukkerrel két gyerekkel neki indulnak a világnak, a ki tudja mi van velük rokonokhoz. Két bizonytalan közül a rosszabbat választották. A csapattal több esélyük lett volna.
Remélem Rick nem csak a levegőbe fog rádiózni, a fekete faszi a gyerekével volt eddig a két legracionálisabb figura talán a sorozatban. Kérem vissza őket.
A vége megoldás furcsa volt. Mondjuk évadzáró cliffhangernek gyenge lett volna, de így nagyon kíváncsi vagyok mivel búcsúznak el majd egy évre.

Tesza - 2010. 12. 01. 18:59

Egy apró észrevétel : Elvileg ugyebár reggeltől estig autóztak, azonban a human által kirakott képregényíró – producer(?) interjúban megemlítik, hogy a CDC Atlantában van.. Na most, ha Rick a táborból látta Atlantát, akkor most hol is van a CDC ? Azt tudom elképzelni, hogy megkerülték a várost, hátha úgy könnyebb volt eljutni oda és még 5 órát rohadtak a lerobbant furgonnal.. Na, de kár mindenben a hibát keresni, várjuk az évadzárót. :)

Llew - 2010. 12. 01. 19:23

Tesza
Nyilván nem a GPS által megadott legrövidebb úton mentek oda és ugye legalább egy órát áltak útközben, de valóban még így is túlzásnak tűnik a dolog. És akkor ezt vessük össze azzal, hogy az előző részben a csipetcsapat meg visszakocogott a táborba.:D

Tesza - 2010. 12. 01. 19:55

http://noob.hu/2010/12/01/walking.JPG

Ha minden igaz, és eltaláltam a tábor helyét, akkor körülbelül így kéne kinéznie az útnak, persze, a városon kívül.. 20 mérföld.. hát.. szerintem ez örök rejtély marad.. :D

gab - 2010. 12. 02. 13:54

Latom a tankok masokat is idegesitenek… Jo a loszer az tenyleg elfogy egy ido utan, de milyen buli lenne mar beleulni a tankba es vegigmenni 1 millio walkeren a nyilt utcan? Elore hatra, elore hatra…

Ruann - 2010. 12. 02. 16:13

Feltűnt már bárkinek, hogy az öreg csávó lakóbusza tök olyan mint Lone Star űrhajója az Űrgolyhókból? Szerintem megérne egy képes cikket, de valamiért nem sikerült kifotóznom a sorozatból :(

Hunnenkoenig - 2010. 12. 03. 18:34

Nem rossz.

Vegre törtenik valami.

Tökön szurtam volna magam, ha 10 evadon keresztül ott ülnek a bozotban es neha bemennek a varosba bevasarolni.

Eleg olcso megoldas lett volna.

Mar epp kezdtem rajta kiakadni es elkepzelni, amikor este kiosztjak a stabnak a masnapi call sheteket, hogy “na akkor holnap ugyanitt. Vezessetek ovatosan visszafele a varosba”.

Zumi - 2010. 12. 03. 19:00

Nekem igen bejött az 5. rész! Lesz egy 6. és akkor meddig kell várni a köv. részre? :S Zombikat akarok!!!! :D Na megyek L4D-zni. ^^

divexa - 2010. 12. 05. 19:07

Kinézem az írókból, hogy Merle nem is vágta le a kezét, csak kiakasztotta a hüvelykujját. Akkor kié a kéz? Valamelyik zombi vágta hozzá a sajátját dühében, hogy nem bírta kinyitni az ajtót :) Az 5.részben csak azt nem értettem, miért hezitál a fickó az ajtónyitással. Pár perccel azelőtt még agyon akarta lőni magát. Na de ezek apróságok, ennek a sorinak mindent eltudok nézni. :) Várjuk a 6. részt de nagyon!

Hajma - 2010. 12. 05. 20:33

9/10 nagyon király sorozat, Darabont remeket alkotott
a cammogók lovas üldözéséről annyit h ezek intelligensek, nem vakon rohannak minden után, a lovat is körülvették és akkor rohanták le.

Tesza - 2010. 12. 06. 12:50

Hát, lényegében semmi nem történt ebben a fináléban.. Számomra csalódás.Többet vártam az utolsó résztől.
SPOILER
Kíváncsi vagyok, mit súgott Jenner Rick fülébe.. Lehet, hogy a feleségét nem is harapták meg? Ez jutott így először eszembe, de sajnos most 1 évig várhatunk a válaszra..
SPOILER

Pistol Pete - 2010. 12. 06. 15:00

Kicsit nekem is csalódás, de attól még bárcsak ne kellene egy évet várni…

Sok volt a szöveg és a dráma. Acélajtónak fejszével meg figyi má’ kimostam a gatyád, ez a te gránátod? Az öt autónak még mindig van üzemanyaga…ha a szárazföldi alakulatok el is buktak, azért légierőnek kéne lenni.

Ilyen hülyeségekre ment el az idő, miközben Merle sehol, fekete és a fia sehol, a csapattól elvált család sehol, a sheriff még mindig nem tudja a haverja dugta az asszonyt…

CDC doki a nagy öngyilkos hangulatában súgott egy tippet merre érdemes menni?

Baromi jól indult a sorozat, de szerintem jóval többet kellett volna kihozni belőle.

Llew - 2010. 12. 06. 20:22

Nem volt rossz az évadzárás, de nem is volt felejthetetlen. Annak kimondottan örülök, hogy nem valami baszott nagy cliffhangerre hegyezték ki, viszont szerintem túldrámázták. Ez az egy zuhany után kifogy az energia és megdöglünk kicsit elkapkodott volt. Jobban működött volna ha több időt, legalább 3-4 napot töltenek a CDC-ben. Értem én, hogy a doki befordult a neje (simán kitalálhat volt, hogy nem a takarító játszotta a 19-es tesztalanyt), meg az egyedüllét miatt, de azért ez nekem nem magyarázat arra, hogy még reggel is úgy kell kihúzni belőle az önmegsemmisítéses információt. Ha az öreg nem kérdez rá az órára, ott maradnak mind.
Arra kimondottan kíváncsi leszek, hogy a második évadban hányszor váltanak ruhát, mert ajtó nyitás után nagyon hirtelen ott volt kint a cuccuk kézigránáttal meg puskákkal. Hős rendőrünknek meg fel sem tűnt, hogy lenyúlták a gránátját. HM.
A robbanások gagyik voltak. Főleg a nagy.
Az apró kötözködéseken túl a legnagyobb logikai baki, ami zavar, hogy senkiben fel sem merült, hogy be kéne költözni a nyugdíjas otthonba, és a latinokkal bandázni. Tudom nem az a sztori célja. Az írók meg rasszisták. A szőke csaj meggondolja magát, de a két feketéből az egyiket kiírták.:D

mercer - 2010. 12. 06. 22:23

No, igen. Végig az a kérdés volt bennem, hogy pl. a Lost írói mit ki tudtak volna hozni ebből a részből is, meg úgy az eddigiekből is ehelyett a sajnos túl átlagos drámázás helyett. Ahogy itt előbb írták, az elhagyott szereplők elég furcsák és ez a CDC-s dolog sem lendített igazán semmit előre, szerintem egy más sorozatban legalább valamivel előrébb lennének, max az eddig is sejtett vírusos dolog derült ki, de gyakorlatilag ugyanott állnak mint amikor elindultak a CDC felé. A fekete nő döntése meg tényleg csak azért kellett, hogy valaki meghaljon, túl sok energiát nem fektettek bele az előkészítésébe.
Másokkal ellentétben én azért valami érdemi cliffhanger-t azért hiányoltam, most tényleg 1 évig szünet és így ér itt véget…

RoyStampler - 2010. 12. 07. 00:08

Évadzárónak nulla volt. Ha nem szűk egy évet kéne várni a folytatásra, akkor még oké lenne, de így? Ráadásul nemcsak a nagy kérdésekben, de a kisebbekben (Merle vagy a Ricket megmentő fekete fickó sorsa) sem történt semmi előrelépés, noha eddig folyamatosan a levegően lógatták mindkét témát (na, most jól a levegőben is maradnak).

Maga a CDC egyébként nem volt rossz. A doki fura viselkedésével és a CDC gyors leépülésével sem volt gond. A doki tudta, hogy onnan már nincs kiút, és talán a sok szörnyűség után, amit látott, teljesen komolyan gondolta, hogy bármely élő embernek a leghumánusabb megoldás bevárni a fertőtlenítést, és valószínűleg már a beengedéskor is tudta, hogy az állomásnak úgysincs sok ideje. Az pedig kifejezetten tetszett, hogy a CDC-nek nem valami közhelyes lezárást csináltak (zombik váratlanul megrohamozzák, és varázslatos módon bejutnak, vagy az egyik bent lévőről derül ki, hogy fertőzött, és átalakul). Pont volt annyi idő, hogy hónapok után először kialudják magukat, és emberhez méltó életet éljenek, plusz Jenner utoljára talán valami hasznosat súgott.

Az egyetlen, amit igazán sajnálok, hogy Noah Emmerich szerepének ezzel vége. Pedig neki örültem, és szívesen láttam volna a későbbiekben is.

Ja, és még mindig nem tudom, hova tart ez a sorozat. Ez így egy évad végén nem gáz? :)

limpart - 2010. 12. 07. 00:42

Hát nekem mostanra elásta magát a sorozat, egyszerűen túl ötlettelen és logikátlan lett, a forgatókönyv csak max közepes. Pedig veszett jól kezdődött, az első egy-két rész megalapozta a hangulatot, a dráma a helyén volt, és nem is lett volna baj, ha nem kezdik halmozni a hiteltelen párbeszédeket meg a következetlenségeket.
A 28 nappal későbben a zombik erősek voltak és gyorsak, a vírus másodpercek alatt hatott, arról elhitte az ember, hogy elborít egy országot. De most őszintén, kit tudna megharapni egy ilyen dög, ha lassúbb egy nagymamánál? Jó, persze, sokan vannak, de hogy lettek sokan? Magyarázhatnák azzal, hogy valami kiderül a vírusról, hogy eleve tömegesen indult, de ezt tálalhatták volna az első évadban, főleg, hogy végre itt egy doki, aki az elejétől figyelte. Ennek ellenére egyetlen praktikus kérdést se tudnak neki föltenni.
Panaszkodnak, hogy nincs benzin, amikor a másik sávban ott áll dugóban 10000 kocsi. Rogyásig lehet bennük kaja, pia, lőszer, üzemanyag, minden, amivel az emberek menekülni szoktak.
Hogy lehet, hogy katonák hullái hevernek a tankokban? Lecsukod a fedelet, oszt lemész vidékre. Senkinek semmi ötlete. Hogy tudnának megharapni egy rohamrendőrt? Talpig plexiben? Fogsz egy hókotrót, néhány masszív kocsit, azzal átgázolsz a Times Square-en is zombi-csúcsforgalomban. A legtöbb zombifilmben a túlélők máson se agyalnak, csak technikai megoldásokon, ahogy adott esetben minden emberi lény tenné, ha a pánikon már túl van. Itt meg nem lépnek túl a családi perpatvaron se. 6 rész alatt.
Azt se hiszem, hogy egy hipermodern katonai létesítmény, aminek egy, azaz 1 embert kell eltartania, egy órán belül lemerül. Egy a hidegháborút megélt USA-ban. Rakják anyahajóra, biztonságos, és van atommeghajtás.
Ha mindez kötözködésnek tűnik is, azért azt be kell látnunk, hogy pl. amikor a doki együttérzően odahajol valamelyik menekülthöz, és azt mondja, “tudom mit érez, én is elvesztettem valakit”, amikor az emberiség 99,9%a halott, hát az golyó a fejbe. Arra pedig nemcsak a zombik érzékenyek.
Itt a forgatókönyv gyenge, látszik, ahogy nem varrják el a szálakat, ahogy húzzák a cselekményt, ahogy ismétlik önmagukat, mind arra mutat, hogy nincsenek értékelhető ötleteik. így nem lehet nekifutni még egy évadnak. Kár érte.

Daryl - 2010. 12. 07. 20:48

Hogy valami jó is legyen itt,nekem tetszett a sorozat!Nem nézem ennyire tökéletes sorozat szemmel!
Egy zombis sorozat van és az ez, élvezzétek ha nem tetszik ne nézzétek!!
2. évad több részes lesz ha jól tudom 13. abba bőven belefér hogy találkozzanak a fekete segítőkön, és megtalálják Marlt plusz hogy megtudjuk mit súgtak Rick fülébe!!

winnie - 2010. 12. 07. 21:18

“Hogy valami jó is legyen itt,nekem tetszett a sorozat!”

hogy valami jó is legyen???

Stevie Lancer - 2010. 12. 07. 21:59

Nekem volt egy olyan erzesem, mintha eredetileg egy evadra keszultek volna, es a CDC-ben szepen veget er a tortenet. Nekem annyira nem hianyzott a nagy cliffhanger. Igy is nezni fogom jovore.

Csabika - 2010. 12. 09. 00:29

Én elsőre azt nem értem, hogy miért csak 6 részes lett az első évad? Gyakorlatilag semmit sem tudtunk meg arról, hogy mi ez a vírus, hogyan, miért terjedt el, egyáltalán az egész világon elterjedet-e, kik érte a felelősek stb. Az évadzáró rész elég gyengére sikeredett, sokkal több puskapor lett volna a CDC-ben…az, hogy hagytak elvarratlan szálakat a második évadra jó dolog,de így, hogy lényegében semmi sem derült ki ebből az 1 évadból, így igazából nem is tudom, hogy egyáltalán mit várhatnék a másodiktól??!
Ebből kifolyólag kicsit olyan semmilyennek érzem az első évadot, azt hittem, majd szépen kibontják az egész sztorit, megtudunk egy csomó mindent, teli lesz fordulatokkal stb, azonban ezek helyett kaptunk egy 6 részes évadot, amiben csak úgy lógnak a levegőben a dolgok…majd meglátjuk mi lesz a második évadban..

winnie - 2010. 12. 09. 00:39

“Én elsőre azt nem értem, hogy miért csak 6 részes lett az első évad?”

például mert elég kockázatos hasonlót berendelni, a csatorna sem hitte, hogy ekkora siker lesz.

” Gyakorlatilag semmit sem tudtunk meg arról, hogy mi ez a vírus, hogyan, miért terjedt el, egyáltalán az egész világon elterjedet-e, kik érte a felelősek stb.”

engem abszolút meglep, hogy ez ennyi embert érdekel. addig jó, míg nem tudjuk. nem is érdekes. illetve a szereplők érdekesebbek. nyilván lesz róla szó, de azzal nem lép előre túl sokat a sorozat, ha a szóbajövő 10 megoldás közül az írók ráböknek egyre és azt mondják, hogy “nesztek, ezért”. minek áhítani egy random választ?

Csabika - 2010. 12. 09. 14:19

Az oké, hogy nem mernek kockáztatni, és csak 6 részt forgattak le, de a sorozat nyitási sikere úgy gondolom bebizonyította, hogy igenis van igény ilyen jellegű sorozatra…és most bumm, várhatsz egy évet, hogy folytatódjon a sorozat (addigra meg lehet el is felejtjük ezt a 6 részt..)

Am szerintem azért érdekel annyi embert azt, hogy pl mi ez a vírus meg ilyenek, mert így egyszerűen nincs kerete a sorozatnak, nem tudod honnan hová akar eljutni, éppen ezért van az, hogy sokak szerint ez az egész évad csak úgy lóg a semmibe…Pontosan ezért kellett volna megtudni valamit magáról a háttér sztoriról (ha van egyáltalán) mert akkor legalább nem olyan érzésünk lenne, hogy csak úgy furikáznak egyik városból a másikba gyakorlatiag céltalanul…Ezért írtam azt, hogy a CDC-ben ott lett volna a lehetőség, hogy valami sztori morzsát megtudjunk, és abból már lehetett volna építkezni a második évadban…de így lényegében ugyan oda jutott a sorozat ahonnan elindult, és úgy gondolom, így lezárni egy évadot azért nem volt a legszerencsésebb döntés. Nem hagytak a sorozat “rajongói” számára olyat, ami miatt tűkön ülve várhatnánk a második évadot…leszámítva néhány apróságot (mint a néger család,a csávó a tetőn, meg hogy mit súgott a fülébe a doki..kb ennyi az amit nem tudtunk meg…de ez azért elég kevés).

Összeségében nekem nagyon tetszett a 6 rész, csak meglepett, hogy a 6. résszel lezárult az első évad (persze értehető, hog miért), de akkor legalább úgy kellett volna zárni, hogy legyen valami cliffhanger hangulata a dolgoknak…

Sanyi - 2010. 12. 10. 23:38

Most akkor miért is kell várni egy évet?

clark - 2010. 12. 11. 13:05

szerintem is jó hogy nem tudjuk mi is ez pontosan az majd az utolsó évadban kiderül,mert 3-4 évad simán benne van ebbena soriban!tegnap néztem meg az 5-6 részt egyben.igazi jó kis zombie sori,bár most ezekben a részekben elmaradtak a zombik.kicsit talán a szereplőkkel vagyok elégedtelen,pl a sara a szökésből mi a fenét keres itt,elég hulladék egy színész kinyírhatták volna simán,meg a szöszi csaj se üti meg kimondottan a szintet,viszont a többikkel nincs gondom!hozzák amit kell,bár talán a rendőr haver kicsit túljátsza magát.na mind 1.kb 8/10 lenne így egyben az évad!remélem lesz benn majd még több rejtély hogy minél többet lehessen agyalni.

clark - 2010. 12. 11. 13:07

ja és szerintem elég korrekt hogy leadtak 6részt az első évadban,mert lehetett volna kevesebb is,elég bevállalós Az AMC,hála nekik!

Gam33 - 2010. 12. 17. 18:36

Nekem tetszett,mert újdonság erejével hatott:D
Ezenkívül a szereplőkkel egyáltalán nincs bajom az hogy 6. részt úgy néztem meg mintha egy fene unalmas könyvet olvasnék az egy dolog én nem vagyok elégedett!1. dolog mért kellet abbahagyni 6. résznél? Ha 1.2. vagy akár a 3. résznél már azért elgondolkodhattak volna azon a készítők hogy lenne/lesz igény a folytatásra akár csinálhatták volna tovább is 1 éves kihagyás nélkül…jövőre ha nem botlok bele valami topicba vagy fórumba vagy a merevlemezembe újra ezzel a címmel akkor nagy a gyanúm hogy nem fogom nézni…Kategóriájában újdonság de számomra közel nem nyújtott annyit mint egy “átlagos” holywoodi zombis film!Egyszerűen monotonná vált az egész,ezért nem is pontoznám, nem szeretném lehúzni!
Sziasztok

sanyesz - 2011. 01. 24. 16:28

ZSENIÁLIS!

porbafingó - 2011. 02. 07. 10:21

Paya:
“…A pilot 9/10, és egyetlen oka van, hogy nem 10-es, az hogy HD-ba sokáig tart lerántani.”

Sokáig tart lerántani… neked.

deak - 2011. 06. 19. 14:32

Mikor jön az új évad???már nagyon várom!

winnie - 2011. 06. 19. 14:40

ősszel kezdődött az 1. évad, ősszel fog a második is.

fundy - 2011. 10. 10. 14:23

A héten már adják amcsiban a 2.évadot:)

Bakfitty - 2013. 09. 02. 21:16

Most kezdtem el nézni (kicsit megkésve), de nagyon bejött. Nekem kicsit hosszú volt ez az egy óra, szerintem volt benne fölös időhúzás, bár biztos van olyan is, akinek bejön, hogy vagy 5 percig mutogatják a lepusztult tájat.:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz