login |

Nem fárad a Modern Family?

2010. 11. 03. 17:55 - Írta: winnie

25 hozzászólás | kategória: kritika,

A Modern Family nézettségében biztos, hogy nincs sophmore slump, de merem állítani, hogy a sorozat minőségét sem érte utol a “2. évados betegség”. Talán majd most, amikor jönnek a nevesebb vendégszereplők (Nathan Lane volt, James Marsden érkezik). Mindenesetre addig is kár ragozni a dolgot, az írók nagyon elkapták a karaktereiket, talán még a Dunphy-gyerekek is jobban előtérbe kerültek (Haley biztosan – Luke kárára) – igaz velük párhuzamosan, mintha Manny nem lenne az igazi.

Modenr Family - 2x06 - a

De, ha az ember nem részenként nézi a sorozatot, hanem mondjuk 3 epizódonként, akkor biztos, hogy nem tűnik fel a pár egyenetlenség, ami a sok szereplő miatt törvényszerű. Az eddigi 6 epizód során mindenesetre a Modern Family már majdnem belépett a bűvös, “DVD-n megvevős” sorozatok csoportjába, köszönhetően annak, hogy az egyre több zseniális momentumból egyre koherensebb végeredmény kerekedik, minek hatására folyton az jár a fejemben, hogy “bárcsak azok is néznék a sorozatot, akik számára a jó szitkom egyet jelent a ****-vel“.

Modenr Family - 2x06 - b

Korábban értekeztem arról, hogy a Modern Family-ben az a veszélyes, hogy mindig valahogy össze kell fonni a három család sztoriját (szia, Better With You!), s ez olykor csak erőltetetten ment az 1. évad. Viszont muszáj kiemelnem, hogy ennek a formátumnak előnye is van: a három család mondhatni háromféle humort is jelent, s talán ez az a tényező, ami frissen tartja a sorozatot, sosem lesz kiszámítható.

Modenr Family - 2x06 - c

Summa summarum: a Modern Family 2. évadja eddig nagyon kellemes meglepetés.

25 hozzászólás Ne habozz!

hbo - 2010. 11. 03. 18:05

TBBT-vel?
Én mindkettőt nézem. Na most akkor?

CyClotroniC - 2010. 11. 03. 18:08

Már a kibeszélőben is írtam, hogy sokkal jobb a 2. szezon, mint az első szerintem. Szerethetőbb lett az összkép számomra és valahogy a sztorik is jobban ülnek. A Halloween-es epizódok versenyét is a Modern Family nyerte és nem csak Haley jelmezei miatt :)

Haley valóban előtérbe tolódik, egyrészt mert eyecandy, másrészt mert szerintem az ő korosztálya több problémával szembesíti a családot, mint a két testvére, akik inkább csak okos és buta klisék egyelőre.

A háromféle humor is nagyon igaz. A melegek szála engem abszolút az Office-ra emlékeztet, mivel minden 2. epizódban hoznak valami szuperkínosat, ez pedig nálam működik. A nagy család hozza a klasszikusabb sitcom vonalat Phil-lel az élen, aki továbbra is a legbiztosabb humorforrás. Ha középszerűbb is egy-egy rész, azt Phil miatt mindenképpen érdemes megnézni.

Nekem a legkevésbé úgy tavasz óta amúgy Jay-ék szála tetszik. Jay ugyanis talán a legszürkébb karakter, inkább csak visszafogott ellenpólus a sok harsány karakter között. Gloria egyre kevésbé aranyos számomra, és egyre többet hisztizik latinosan, korábban valahogy nekem kedvesebbnek tűnt. Ott egyértelműen Manny az ász, de ő tényleg háttérbe szorult, pedig ezt a felnőttes komolyságát és csajozását a hétköznapokban jól ki lehetne használni. Én nagyon behoznák egy iskolai szálat a 4 gyereknek, érdekes lenne őket abban a környezetben is látni.

Az első szezon nekem 6.5/10 volt, ez most már simán 7.5/10-es eddig.

bazs1 - 2010. 11. 03. 18:09

Soha nem gondoltam volna hogy ezt mondom, de a heti HIMYM,HOUSE,MODERN FAMILY,TBBT négyesből ez a 20 perc általában a legkellemesebb. Egyszerű és nagyszerű! Imádom!

CyClotroniC - 2010. 11. 03. 18:12

nák-nék

Xsz - 2010. 11. 03. 18:48

Köszönöm az idei Emmy-nek hogy felfedeztem. Ott csak kamilláztam hogy ez mire nyeri az összes díjat (kivéve amit a glee vitt :D ) de most már teljesen egyetértek hogy annyit nyert. Simán 8/10 a sorozat

gerí - 2010. 11. 03. 18:49

Nekem is heti programmá vált a sorozat pedig nem úgy indult. A 2. évad frissebb és jobb szerintem, mint az első volt, egyetlen kritikám, h Gloria a tavalyi nagyanon aranyos anyukából hisztisebb lett és folyton a kolumbiai gyökereire utalgat, Manny is szereplhetne töbett. Viszont amit Cam levágott a 2×05 végén, azon sírvaröhögtem :D

Dr. Atom - 2010. 11. 03. 19:00

“Soha nem gondoltam volna hogy ezt mondom, de a heti HIMYM,HOUSE,MODERN FAMILY,TBBT négyesből ez a 20 perc általában a legkellemesebb.”

Dettó.

Evangeline03 - 2010. 11. 03. 20:15

Imádom. Phil humora brutális..:) Manny szövege az 1. évadban nagyon el volt találva, itt kicsit már szürkébb, de ettől eltekintve, ez a sorozat eszméletlenül jó.

Tod - 2010. 11. 03. 20:37

Rico Rodriguez remélem eredményes és hosszú karriert fog befutni. Badass név és tehetség megvan hozzá.
http://www.imdb.com/media/rm1302497024/nm2349726
Ez kép meg hatalmas.

chris - 2010. 11. 03. 20:56

öööö… milyen szó van kicsillagozva? :D

winnie - 2010. 11. 03. 20:57

az, hogy BKSZ. bármilyen kommersz szitkom:)

hbo - 2010. 11. 03. 21:10

lol
fogadni mertem volna, hogy a TBBT.

harmundo - 2010. 11. 03. 21:42

A Modern Family azt tudja, amit mások nem, úgy tartja három szálon egyszerre a cselekményt (ami miatt kisebb esélye van arra, hogy unalmas legyen), hogy közben szép lassan mégis felfűzi a családokat egy cérnára.

Mikor tavaly szeptemberben kijött az első rész, úgy tűnt, hogy valami dokumentarista szitkom lesz, sok drámával, kevés humorral, de az a humor is hétköznapi lesz. Ezzel szemben megleptek, baromi jó a sorozat, és aki nem nézi, az nézze mindenképp!

kezike - 2010. 11. 03. 22:52

csak annyiban nem értek egyet az előttem szólókkal, hogy én az első pillanatban tudtam, hogy a MF zseniális. de én az office-on és a 30 rock-on kívül nem is bírom a többi vicces sorozatot, szóval nem ér a nevem.

Vattacukor - 2010. 11. 04. 13:52

Az első évadot majdnem egyben daráltam le, és nem hittem volna, de szétröhögtem az agyamat. Most is nagyon tetszik, csak az a baj, hogy mindig várni kell a köv. részre egy hetet :-) Ellentétben a fentiekkel, én viszont Phil-t bírom a legkevésbé, szerintem gagyi a fószer. Az ő humora számomra inkább az a bizonyos “anyám, de fárasztó,jajj, ez már fááj”.Mr. Monk is ugyanez a kategória nálam, 2 perc után már nem bírom.
Gloria szerintem is egyre hisztisebb, de azért ez sokszor jópofa szitukat is hoz, pl. amikor Manny “barátnőjével” kezdett rivalizálni (cokis tej).

Vattacukor - 2010. 11. 04. 13:53

vagyis csokis tej, bocs

hbo - 2010. 11. 04. 18:15

“Haley valóban előtérbe tolódik, egyrészt mert eyecandy”

Komolyan? Neked a 15 éves kislány az eyecandy?
Akkor inkább azon meg sem lepődök, hogy jobban tetszik egy meleg pár unalmas története, mint a legendás Al Bundy, aki nem mellesleg ebben a sorozatban is hatalmasat alakít. Én kb csak miatta nézem, mert elképesztően nagy forma. Az odaszúrt beszólásaival sokkal inkább szórakoztató, mint az általad olyannyira kedvelt melegek. Elhiheted.

dr.Fünke - 2010. 11. 04. 18:48

@hbo
Mindenkinek más a vicces. Elhiheted.

Ingorion - 2010. 11. 04. 19:57

@hbo: a csaj húsz éves! :)
Amúgy meg tényleg nagyon jópofa, élvezet nézni, nálam jelenleg az egyetlen sitcom, amit heti adagokban nézek.

CyClotroniC - 2010. 11. 04. 20:15

hbo: Azért mert melegek nem lehet viccesebb a történelemszáluk, mint másé? Leírtam, hogy szeretem a kínos, félreértésekből táplálkozó humort, amit főleg ők szállítanak, ennyi.

Sarah Hyland meg igenis eyecandy, mert jól néz ki és aranyos, amiben nincs semmi elítélendő szerintem, csak elismerem a kvalitásait. Mellesleg 20 nap múlva lesz 20 éves, és most megkímélném magam attól, hogy felsoroljam azokat a színésznőket, akik 20 évesen már címlaplányok lettek.

winnie - 2010. 11. 04. 20:42

én sem ecsetelem, hogy ki kapott díjat és sok elismerést és kit nem jelöltek semmire:) nyilván egyébként nem ed o’neill az oka annak, hogy a karaktere nem túl érdekes (az 1. évadban is már láthattuk, hogy jay csak akkor működik, ha kap maga mellé egy főszereplőt, akkor nem, ha egyedül van, vagy a haverjaival. a többiek zöme viszont egyedül is simán működőképes.)

(plusz, mint ahogy nem ő tehet arról, hogy nem érdekes, arról sem ő tehet, hogy milyen odaszúrt beszólásai vannak. neki leírják, ő elmondja.)

de azon nem kell meglepődni, hogy mindenkinek más a kedvence.

hbo - 2010. 11. 04. 21:04

“Azért mert melegek nem lehet viccesebb a történelemszáluk, mint másé?”

Nekem biztos nem. Sőt tovább megyek, egyenesen idegesítőek. Biztos csak ilyen homofób idiótáknak nem fekszik a vergődésük, mint én.

Azt meg, hogy 20 éves én is ki tudom keresni, bármennyire is hihetetlennek hangzik. És úgy is néz ki mint egy 20 éves? Biztos megint csak az én megítélésemmel van a gond. Felőlem lehet akármennyi címlapon, attól még nem fog jól kinézni. Ez tény.

Az meg kb baromira nem érint engem, hogy kit jelöltek meg kit nem blabla. Attól még nem fogok bírni senkit, akit addig nem, mert jelölték, meg nem is fogom kapkodni a fejem, hogy eddig nem bírtam valami arcot de most fú, jelölték és akkor már egyből a kedvencem. Lehet, hogy ez nálatok így működik, nálam nem.

Még a szereplők neveit se tudom(civil), nem hogy még azzal foglalkozzak, hogy jelöltek-e vagy nem.
Akinek annyi ideje van, meg ráér ilyennel foglalkozni, az esetleg.

winnie - 2010. 11. 04. 21:36

nem kell foglalkoznod ilyesmivel, épp ezért jeleztem, hogy mi a szakma, valamint a többség véleménye. és épp ezért írtam oda, hogy nem kell csodálkoznod azon, hogy neked más tetszik. ez teljesen természetes.

CyClotroniC - 2010. 11. 04. 23:05

hbo: Jó csak nagyon magabiztosan osztottál le, aztán gyakorlatilag kiderült, hogy Ed O’Neill… hopsz, bocsánat… “a legendás Al Bundy” azért a kedvenced, mert őt ismerted. Ez gyakorlatilag ugyanolyan elfogult megítélés, mintha valaki a díjátadók alapján változtatna a véleményén.

Hozzáteszem, amit már korábban is leírtam, hogy nem azért tartom számon a 3-ból a 2 erősebb szál között a meleg pár történeteit, mert melegek, hanem mert veszettül viccesek, ráadásul mindkét másik családhoz ők kötődnek jobban, és Jay poénjainak a nagy része is Manny-ből és a fiából táplálkozik. Számára ugyanis ugyanolyan furcsa Manny viselkedése sok esetben, amilyen anno a fiáé is volt.

A Haley dologhoz meg annyit, hogy nyilván kikerestem, hogy mennyi idős, de 15 évesen is lehetne eyecandy. Vagy ma már büntetendő és perverz dolog, ha egyszerűen megállapítom egy fiatalkorúról, hogy jól néz ki? Megan Fox másfél évvel volt idősebb a Transformers-es szerepekor például, azért mert Sarah Hyland anélkül is tud bájos lenni a képernyőn, hogy kurvának mutassa magát, hadd ne legyen az én bajom.

Elkon - 2011. 01. 19. 21:34

Akárhogyis az évad eddigi legjobbja ahogy Jay karlegyint az első főzéses évfordulóra… :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz