login |

Egyenetlen Community?

2010. 11. 04. 17:33 - Írta: winnie

30 hozzászólás | kategória: kritika,

Mivel az első évadban még nem voltam néző, de a másodikban megfogott (hátha más is így járt) és nem eresztett a Community, muszáj megkérdeznem, hogy akkor is egyenetlen volt az évad, akkor is jött egy-egy váratlan bukkanó? Persze biztos, hogy a nagyon meta-metarajongóknak bejött a 2×05-ös rész Shirley-vel és a vallásával a középpontban, én csak azon hüledeztem, hogyan lehetséges az, hogy az irritáló Joel McHale alig van a képernyőn és mégis az évad legrosszabb részét szállítja a sorozat. (Lehet, hogy Shirley karakterének kevésnek tűnő dimenziója okozza a gondot?)

Community - 2x06-a

Mintha a Community a poénok ellövésében, felsorakoztatásában lenne erős, s amikor ugyanazt a poént többször körbejárják, visszaidézik, akkor megmutatkoznának a szitkom gyengeségei. Persze nem az olyan ötletes és tematikus fillerepizódokra gondolok, mint a paintball-os vagy a mostani zombis, mert ezeket annak ellenére rázzák simán gatyába, hogy kvázi egypoénosak. Lásd, a 2×06-nak is milyen remek pillanatai voltak.

Community - 2x06-b

ui: Az nem bénaság az NBC részéről, hogy a Community és a The Office Halloweeen-epizódjában is volt egy Poker Face-t éneklő Lady Gaga-jelmezes szereplő?

30 hozzászólás Ne habozz!

Maxxid - 2010. 11. 04. 17:37

Szerintem az első évad is éppolyan jó volt, ha nem jobb, mint a mostani. Amúgy a vallásos rész nagyon betette a kaput nálam, az nem jött be.

MicaHiro - 2010. 11. 04. 17:41

Lady Gaga nekem is feltűnt, érdekes az biztos…

És igen, egyenetlen a Community, jó és zseniális részek váltogatják egymást. De az első évad szerintem egyenetlenebb volt sokkal, ott még voltak szerintem rossz részek is, aztán az évad második felében, vagy inkább utolsó harmadában megtalálta a saját hangját a sorozat.

Am nekem pont a zombis rész az eddigi leggyengébb, és a Shirley-s, vallásos a legjobb, pont az említett meta miatt :D

LoGi - 2010. 11. 04. 18:12

paint ballost még egyik se überelte, pedig reménykedtem hogy a haloween-i fogja, de nálam igazából a közelében se volt ahhoz.

Dohi - 2010. 11. 04. 18:21

egyenletes az. a teljes 2. evad nezhetetlen, ellenben az 1. tobbnyire jo volt.

Castor - 2010. 11. 04. 18:30

Nem az volt gáz, hogy mindkettő sitcom-ba feltűnt Lady Gaga, hanem h mind2-be elsütötték a Pokerface poént.
A nézett sitcomok között a legtöbb kurázsi még mindig a Community-ba van, bármennyire is hullámzó.
Bár anno legelőször nem győzött meg a pilottal viszont nyár végén ledaráltam 2.évad kezdésig.

the_robbie - 2010. 11. 04. 18:31

de, bénaság, magam is csodálkoztam rajta

AbyssR - 2010. 11. 04. 18:38

Egyenetlen volt a sori korábban is. Ahogy MicaHiro írta, az 1. évad kábé első fele után talált igazán magára a sori. De nem csak a poénok gyártásában. A karakterek formálásával is akkorra végeztek. Erre a legeklatánsabb példa Abed, aki a pilotban még cserfes, idegesítő kis hebrencs homo/metroszexuálist játszott, míg a mostani karatere ugyebár mérföldekre van ettől. Tök érdekes,hogy míg az 1. évad messze legjobb részének én is a péjntbólos részt tartom, addig a Zombisat a 2. évad leggyengébbjének. Talán azé’, mert soha nem voltam oda a horrorért.

paranoid android - 2010. 11. 04. 18:46

Az első évad elejei útkeresést nem számítva ez az egyenetlenség inkább változatosság, ami a nézői preferencia miatt tűnhet szaggatott minőségnek. Nekem is vannak részek, amik kevésbé tetszenek, de az általam jelenleg követett sitcomok közül bármikor kiemelkedik.

Btw Joel McHale-t minden egyes Community posztodban lehúzod. Valami gyerekkori trauma húzódik meg a háttérben?

szendroib - 2010. 11. 04. 18:53

Az első évadot egész szerettem, ugyan nagyon váltakoztak a részek a nem is mosolyogtam rajtá-tól a marha jóig (beöltözős rész, paintballos rész), eddig a második évad elég nyögvenyelős nekem. Mindig leírom mennyire szeretem a zombikat, de sajnos a zombis rész talán az eddigi egyik legkiábrándítóbb rész volt számomra (nyilván csak azért, mert láttam, miket tudnak kihozni 1-1 jó témából, és itt elég lapos lett). Szóval nálam a Community emiatt az egyenetlenség miatt folyton pengeélen táncol, de amikor el akarnám kaszálni, mindig jön egy epic rész. Igazán jöhetne egy már a 2. évadban is:).

Heccsat - 2010. 11. 04. 18:56

Szerintem az első évad ennél sokkal jobb volt, annak is az első fele ami miatt még mindig nézem a sorozatot. Ez a második évad nekem nagyon kevés eddig, sajnos nem csak ez a rész nem mutatott semmit, az űrszimulátorost fájdalmas volt nézni. :/
Remélem visszajön a régi hangulata a dolognak, de sajnos minden karaktert kimerítettek sztem.

blade78 - 2010. 11. 04. 18:56

Ja tényleg egyenetlen a Community mert 8-10 pontos részek között van 1-2db 7 pontos is.

Hor1 - 2010. 11. 04. 19:00

Szerintem meg egyenletesen nagyonjó, a zombis második kedvenc rész lett a paintballos után.

winnie - 2010. 11. 04. 19:01

“Btw Joel McHale-t minden egyes Community posztodban lehúzod. Valami gyerekkori trauma húzódik meg a háttérben?”

tippre 3 posztot írtam, 2-ben említettem (bár lehet, hogy a pilotposztban is, most nem keresem vissza). de a kérdést nem értem. csak azért húzom le, mert pocsék színész és a karakter is gáz. most viszont direkt azért említettem, hogy a részek, amikben “volt” jobban tetszett, mint amikor nem volt.

paranoid android - 2010. 11. 04. 19:18

Persze túloztam, csak megmaradt bennem, hogy nem először olvasom ezt tőled, amit enyhén igazságtalannak érzek. A karakter egy korlátolt, beképzelt pöcs, amit biztos nehezen viselnek egyesek, főleg főszereplőről lévén szó (mellesleg szerintem zseniális húzás), de tökéletesen működik, és pont annyi színészi teljesítményt igényel (keveset), amennyit McHale képes hozni.

winnie - 2010. 11. 04. 19:39

paranoid android: tudod, hogy ez nagyon szubjektív, mármint a színészi megítélés. a karakter pedig természetesen így van megírva, szóval nem érheti szó a ház elejét, ez a siker egyik kulcsa.

novi - 2010. 11. 04. 20:07

és az űrhajós rész az smafu? mintha arról elfeledkeztetek volna a zombik és Jézus mellett. pedig az sem szerénykedett utalásokban. vagy kicsi a metszete a community és pl. apollo 13 nézőknek?

avada - 2010. 11. 04. 20:26

Nem tudom miért kell mindig lehúzni McHale-t. Máshol nem láttam, de ebben a szerepben semmi baj nincs azzal amit játszik.

Az első évadot én amúgy jobbnak érzem. De lehet, hogy közbejátszik, hogy nyáron fedeztem fel és egyben néztem meg. Ezek az erőltetett vallásos részek mindig szánalmasok.

Desperate HOUSEwife - 2010. 11. 04. 21:32

Kicsit ingadozik, de én inkább úgy mondanám, hogy darálva adja igazán a sorozat. Az első évad darája (kb. 3 nap) után a 2. évadot már hetente nézem, és igen, más a hatás, de az is igaz, hogy a kedvenc jelenlegi szitkomom lett eközben. Én mondjuk pont a zombis résszel állok egy kicsit hadilábon, vagy csak nagyon besűrűsödtek a tematikus epizódok, nagyon most volt még a valóban zseniális Basic Rocket Science, lehet, hogy ezzel várni kellett volna egy fél évadot. Mert bár elismerem, hogy hatalmas poén, de az a baj ezzel a zombis résszel, hogy teljesen eltűnnek benne a karakterek, ami amúgy a sorozat legnagyobb erőssége. Szerintem kicsit megrészegültek most tőle, hogy mekkora visszhangja volt a tematikus epizódoknak, és ki akarnak aknázni ebből mindent, ami nem is baj, csak jobban el kellene ezeket oszlatni. Jöhetne most pár hagyományosabb, tanulószobás, leckeírós, fősulis életes rész. De a humora az még mindig ötcsillagos, az őrült macskán és Abed és Troy SW-os szerelmi vallomásán most is besírtam.

human - 2010. 11. 04. 22:39

volt két rész az évadban ami szar, ezt nevezhetjük hullámzásnak :) érdekes módon mindkettő a vallással foglalkozott. Ez valami kritika az írók részéről? Rossz élményeket igyekeznek kapcsolni a valláshoz, ez tuti metapoén.

Balu - 2010. 11. 04. 23:01

Azért én egy részt se nevezném szarnak – a legrosszabb rész is messze jobb volt mint pár agyondícsért sorozat legjobb része (ld. Modern Family, hogy az mennyire borzalmas).

North15 - 2010. 11. 04. 23:09

Tényleg hullámzik a sorozat, ez valahogy jellemző rá, de nem csak a egy komplett évad, hanem akár egyetlen rész is. Számomra a Community az a sorozat, amelyre ha behúzok egy átlagot mind egy részt mind egy évadot nézve, a többi szitkom alatt marad, viszont ő hozza a legzseniálisabb pillanatokat is. Ennek köszönhetően pedig az első évad második felére már a legvárósabb szitkomommá vált. A második évad pedig eddig bejön, bár így belegondolva kellettek hozzá a korábbi zseniális húzások is; legalábbis valahogy nem tudom elképzelni, hogy tetszene egy rész, ha csak úgy előélet nélkül megnézném. Így viszont elérték azt, hogy gyakorlatilag bárhogy ugrálhatnak, bármit megtehetnek, működik.

Ice - 2010. 11. 05. 03:21

nekem az első évad k*rvára bejött, a második kicsit csalódás eddig… újabban az az érzésem hogy túlzottan elrugaszkodtak már a valóságtól + a túljátszásnak is van egy határa. Inkább idegesít mint szórakoztat, az űrhajós vagy milyen rész is meg ez a zombis is, annyira komolytalan hogy már a poénokat sem lehet “komolyan venni”. Valahogy túl súlytalan lett az egész. A jó sitcom és az idiótaság közt egyensúlyoz. Remélem kicsit leszállnak a földre az írók, mert az első évadot imádtam, a paintballos résszel együtt. De ez már túlzás.

cyberfuker85 - 2010. 11. 05. 03:59

túl sok a komment túl kevés az időm . remélem már ti is írtátok ,hogy commu a legkeményebb vicces sorozat az idényben. nemcsak ,hogy atom eredeti és végre valami mást szállít mint plebsz, de pl írhattátok volna mennyire fostos lett az sokat igér eastbound & down az első évad keményége után. remélem visszatér amerikába és kezdődik előlről. nem mondom ,voltak jó pillanatok ,de azért én többet vártam. sokkal többet. visszatérve a communitihez. már csak az abedes (meg a feka haverja) reppelős részek miatt többet ér ez a sori mint a jóbarátok valaha fog ::D
sokat túloztam mindig ezt csinálom, na de lényeget tükrözöm(nagyítom) szóval nem kell a torokomnak ugrani : ) a commu +++ az E&D meg –

cyberfuker85 - 2010. 11. 05. 04:04

ja kár ,hogy nem tudok editelni a special hooliday episode meg lady gaga ide-oda :D hát DAVID BACKHAM ??? :D te jó ég , nem is voltam anyagon de leestem a kanapéról úgy röhögtem, meg az alien kosztüm, feka dagadt csaj mint jó tündér vagy mi : D meg a zombik….miről beszéltek gyenge rész? több volt benne az eredetiség mint a sorik 97%ban amit eddig láttam és az vagy 2 terra,nem is értem winnie mester miért nem arról posztolt mekkor űber must see a sori… komuniti +++ winnie —
:DDD
bocs ha sokat írtam :D remélem valaki elolvassa: D

fogi - 2010. 11. 05. 10:57

cyberfuker85: Semmi baj, elolvastam ;) Nekem is bejött a rész!:)

Elkon - 2010. 11. 05. 13:15

Én sem értem ezt a sok McHale fikázást. Vagyis értem, nem szimpi meg ilyenek, de másnak eddig nincs vele problémája, ahogy látom. Mindegy is.
A második évad egyelőre nem olyan jó mint az egy, de rossznak sem mondanám. Chang szerepelhetne kicsit többet.
A tavalyiban a legjobb szerintem a családlátogatásos volt, ott volt pár örök klasszis beszólás. Meg persze a paintballos is kiemelkedett, de azt amúgy is mindig mondja mindenki.

winnie - 2010. 11. 05. 13:30

“Vagyis értem, nem szimpi meg ilyenek”

nem nem szimpi, csak nagyon rossz színész. ennyi. de mondom, ezen kiakadni, nem érdemes. biztos te is mondtad már olyan színészre, hogy rossz, aki más szerint jó.

cyberfuker85 - 2010. 11. 05. 17:28

ezt már nem mosod le W :D

winnie - 2010. 11. 05. 17:32

mit nem mosok le? nekem nem kell lemosni semmit. én megírtam, amit gondolok egy 5/10-es sorozatról. megvolt, pipa.

mosni az moshat, aki besérül azon, hogy a kedvence nem mindenki szerint jó (mert nem jó, hiszen az egyetlen 3D-s karakter a sorozatban, s ez meghaladja a tudását), de az meg nem az én dolgom – ellenben a véleménye terepet kap. persze próbálom pátyolgatni a besérült lelkeket, előkapok párhuzamokat, hogy lám-lám, de úgy érzem, hogy legtöbbször felesleges, hiszen még mindig van, aki hisz az Egy Igazságban és abban, hogy a tökfőzelék csak rossz lehet.

buzz - 2010. 11. 06. 00:56

Nekem ez a kedvenc a most futó sorozatok közt, néha meg kell állítanom, hogy jól kiröhöghessem magam. (Pl. Oktoberfestesben, a maraton győztese lerohanhatja Lengyelországot, Kidding :)) De tény és való, hogy volt 1-1 gyengébb rész, de azért azokban is voltak hatalmas poénok. Chevy Chase zseniális, pedig nem igazán szerettem a korábbi filmjeit.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz