login |

Conan: új fejezet

2010. 11. 10. 02:59 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra, talkshow,

A sok nehézséget megélt Conan új talkshow-ja végre elindult, így pár mondatban meg kéne emlékeznünk róla. Igazából én sosem kedveltem a humorát 42 perces dózisban, inkább valahol 3-4-nél van a határ, így a hétfőhöz vezető kampány jó volt, a show meg olyan, mint az a 10-20 régebbi Conan, amit anno láttam. Ez persze a rajongóknak jó hír.

conaw1

Az a nagy helyzet, hogy Craig Ferguson elkényeztetett, így az övéénél hagyományosabb talkshow-k nem érdekelnek annyira. Vele ellentétben itt tényleg kínosak néha a szünetek, hiába vérprofi a stáb. Nyilván az első adás betegsége azért sújtotta, de a kezdő monológ még ezt levonva is gyenge volt picit. Persze az NBC oltásán lehet mosolyogni, de ha már van sidekick, akivel elég összeszokott párost alkotnak, akkor valahogy többet vártam volna.

A talkshow tipikusan olyannak tűnt most is, hogy a vendégen múlik minden. Itt nem lesz olyan, hogy a házigazda kihúzza a kicsit unalmas vendéget a szürkeségből. Ennek is megvan az előnye természetesen, hiszen Seth Rogen egész jól adta elő a történetet. Aztán jött Lea Michele, aki szebb volt a Glee-beli énjénél, de tipikusan az az eset, ami végül unalmas interjúba fordult. Legalább gyorsan vége lett?

Itt az első héten mindent bevetnek. Viszonylag nagyobb sztárvendégek, sztárzenészek, gondolom több olyan szkeccs, mint amivel kezdték a részt (az zseni volt).

conaw2

Igazából persze Conan sokkal jobb, mint Jay Leno vagy a többi nagy öreg, de egyszerűen utánajárásosan nem fér be még egy talkshow. Ha menne a tévében, akkor este elférne a háttérben, miközben ilyen baromságokat írok, mint ez a poszt, de mást nem ér meg nekem.

Az biztos, hogy nézettségileg nagyon durva volt ez a kezdőrész. Azt tudni kell, hogy a Conan kábelen ment, oda költözött az országos adóról. Innen még hatalmas esések lesznek, de a modern médiába fűzött kampány működött: 4,2 millió néző, ebből 3,3 millió a fiatal, reklámozóknak fontos korosztályból. Külön poén, hogy össznézőben is, de fiatalok között aztán főleg brutálisan verte Lenót és Lettermant, a két nagy országoson dekkoló öreget. Kábelen pedig konkrétan a legnézettebb talkshow adás trófeáját vehette át.

5 hozzászólás Ne habozz!

m76 - 2010. 11. 10. 09:32

Én is mindig úgy voltam conan-el, hogy ha éppen ment cnbc-n akkor néztem, de többet nem tennék érte. .

dixi - 2010. 11. 10. 11:15

Az első résznek kicsit olyan benyomása volt mintha kb. tíz évvel ezelőttről származna.
A díszlet erre nekem kifejezetten ráerősített.
A nagy tér és a nagy teret rendesen megmutató kamerázás nagyon nem segít Coconak, egyszerüen nem neki való, nem működik benne.
A sidekick koncepciót meg egyszerüen nem értem, baromira nem hiányzik.
Andy Richter fejhosszal kikap Geoffry Petersonnal szemben pedig Geoff is bír uncsi lenni hosszab távon.

Gizurr - 2010. 11. 10. 12:28

Epp ezt akartam mondani a sidekick-es dologrol, az egesz mar egy ideje mult intezmeny; inkabb idegesito mint szorakoztato. A szomoru az egeszben, hogy Geoff, mint egy robot, tenleg leveri Andy Richtert (sidekicknek, 2010-ben, mar robotnal tobb nem is kell).

Amugy erdekes modon en is azt kezdem eszrevenni magamon, hogy Craig utan a normalis talk show-k mar unalomba folynak (talan tul komolyan veszik magukat). :(

Neton - 2010. 11. 10. 12:40

Egyetértek az előttem szólokkal. Geoff messze magasan veri Andy-t sidekick téren, ami elég durva, hogy csak 1 robotról van szó. In your pants! :D

human - 2010. 11. 10. 13:48

a nagy térrel külön vicces, hogy poénkodott a kevés pénzzel, amikor láthatóan a TBS bevetett mindent.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz