login |

Fogynak az újoncok: Detroit 1-8-7

2010. 11. 10. 15:22 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Micsoda feltámadás volt, hölgyeim és uraim! A Detroit 1-8-7 pilot-járól már írtam, nem voltam oda ért, viszont a 2. rész bejött. Az 1×03 is. Az 1×04 már nem annyira, az 1×05-öt magam sem tudom, így most kétségek között hánykolódom, hogy a 21 országos újoncból tuti nézős Raising Hope és The Whole Truth, egyelőre maradós Outsourced és Hellcats mellé felléphet-e egy újabb sorozat. (A D187-en kívül már csak a Nikita és a Blue Bloods 3. részét nem láttam, a többi megkapta a kaszát.)

Detroit 187-01

Ami biztos: a Detroit 1-8-7 még mindig az, ami eddig volt. Zsarus, illetve nyomozós sorozat, melyben a detektív munka azonban nem a laborban, hanem terepen játszódik kikérdezések, üldözések formájában. Én meg azt hiszem, hogy vagyok olyan sekélyes, hogy pár rohanós és autós akciójelenet simán berántott a sorozatba.

Karakterizálás továbbra is csak minimális van, minden epizód úgy épül fel, hogy van 2, általában teljesen különálló eset és a 3 nyomozóduót elosztják ezek között, hadd szóljon. Tehát semmi újítás, csak némi fura humor, de akinek elege van a CSI-stílusból az frissítőnek találhatja ezt a megoldást. Nekem semmi bajom a CSI-sorozatokkal, de, mint írtam, valahogy dettó bejött a 2-3. epizód, de ettől még közel sincs ahhoz a Detroit 1-8-7, hogy szenzációs vagy emlékezetes maradjon, ez inkább csak a korrekt és nézhető szint.

Ehhez a szinthez a pluszt nem a nyomozók adják (a főszereplő Michael Imperioli karakterén kívül egyik sem emelkedik ki), hanem inkább a forgatási helyszín, a sok külső felvétel és az operatőri munka. Olykor ugyan a rángókezű kollegát alkalmazzák, de vannak nagyon érdekes, amolyan kukcskálós beállítások, mintha a készítők tudat alatt képileg azért erőltetnék ezt a “stáb követi a zsarukat” dokumentarista megoldást. Nem mellesleg: a legnagyobb hiba volt, hogy megszüntették ezt a nézőpontot, mert a nem kiemelkedő sztorikat és figurákat épp ezzel a gimmick-kel tudták volna feldobni.

Szóval, ez eddig 5/10-ish, még megnézek egy részt, utána döntök, kommentbe le is írom, hogy mi történt, de azért, ha valaki később lát egy bitang jó részt, akkor a kibeszélőben ne kíméljen minket, ajánlja.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz