login |

Lost Girl: ilyen volt a pilot – írta Sir Alex

2010. 11. 12. 17:24 - Írta: vendegblogger

27 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

A kanadai Showcase idei újonca a minap került képbe nálam, és a Tumblr-ön terjedő gif-ek alapján bepróbáltam a dolgot. A sorozat fantasy alapokra épít, de szerencsére nem a manapság oly divatos vámpírokat veszi górcső alá, hanem Fae-k természetfölötti világába kalauzolja el a nézőt.

3058457

A történet főhősnője Bo, akinek különleges képességei vannak (szukkubusz, szegény, bár ezt nem tudja), s ez elég bonyolulttá teszi az életét – főleg a szerelmit. Egy bárban történő incidens után képességeit mások is megneszelik, az “iPhone-os lány” Kenzi (őt menti meg képességeivel), valamint pár Fae is, akik fel is veszik vele a kapcsolatot, s bevezetik világukba, mely hasonlóan hierarchikus társadalmat képez, mint a True Blood-ban, a különbség annyi, hogy ők még nem fedték fel a kilétüket.

A Fae-k soraiban többféle lény is tartozik, az említett szukkubuszok, vérfarkasok és a többi ismert és kevésbé ismert faj. A természetfölötti lények két klánra tagozódnak (Fény és Sötétség), Bo azonban a két uralkodó klánon kívül esik, nem választ oldalt, ember marad, ami mindkét törzsnek gondokat jelenthet a későbbiekben.

3058454

A pilot alapján a sorozat szerencsére nem veszi halálosan komolyan magát, és néhol egész kellemes poénok tűnnek fel, sőt eddig a nem túl szívderítő téma ellenére, akár még feelgoodnak is mondhatnánk. A kellemes stílus korrekt szereposztással párosul. A főszereplő, Anna Silk pont elég dögös a karakter megformálásához, és képes szimpátiát kelteni. A Kenzit alakító Ksenia Solo a Life Unexpectedből lehet ismerős, az eyecandy vonalat tovább erősítendő az egyik klán fejét Emmanuelle Vaugier alakítja, férfi fronton pedig Kris Holden-Ried segíti hősnőnket.

A Lost Girl megvalósítása az alacsony költségvetés ellenére teljesen rendben volt, az eddig bemutatott megoldások igényesek voltak, így mindenképp élvezhető a látvány. Szerencsére valamennyire a párbeszédekre is odafigyeltek az írók, azok sokszor csalnak mosolyt a néző arcára. A sorozat fő erőssége a különleges képességeken kívül a karakterek közötti kapcsolat, ami már a pilotban is jól kirajzolódik. Bo és Kenzi nagyjából Rizzoli és Isles-szinten különböznek egymástól, így adott a piszkálódások lehetősége is hasonlóak – ez pedig szórakoztatóvá teszi kapcsolatukat. Ráadásul mivel Bo valamiféle szexuális energiával táplálkozik, így a szexuális feszültség is sokat dob a történeten, legyen szó férfiakról vagy nőkről.

3058460

Összességében a Lost Girl egy teljesen korrekt sorozatnak tűnik, mind a történetét, mind a megvalósítását tekintve. Az egyetlen gond, hogy semmivel sem több, mint a többi hasonló sorozat, így szinte minden a karaktereken múlik. Akinek bejönnek, az biztos, hogy szerethetpnek fogja találni, és marad a továbbiakban is, a többieknek pedig még így is marad bőven választanivaló.

27 hozzászólás Ne habozz!

windly - 2010. 11. 12. 17:43

szórakoztató sorozat, bónuszként Anna Silk aki pedig több mint dögös

lostgab - 2010. 11. 12. 17:44

Teljesen egyet értek a kritikával. Én az első 5 részt néztem meg, aztán hagytam. Valahogy nem volt meg benne az, amire azt mondtam volna, hogy “na ilyet még nem láttam”, vagy “ezt de jól oldották meg”. Nekem olyan lassú-víz volt az egész.
Pedig nem rosszak a karakterek, bár engem az első 2 rész után Kenzi már nagyon idegesített. A sztori is érdekes, szóval lehet, hogy majd valamikor megpróbálkozom egy darával.

cyborgwings - 2010. 11. 12. 17:55

én főleg kris miatt nézem, aki igazán kellemes keveréke a coldplay énekesének és jenson buttonnek.
maga a sorozat tényleg inkább az a nem rossz kategória. hiányzik belőle valami plusz. én is pont öt részig jutottam, azóta meg csak pihennek a gépen az újabb epizódok.

adri70 - 2010. 11. 12. 18:17

Szintén nem rossz kategória. Bár én csak 1. részig jutottam, de majd még valószínűleg le fogom darálni az évadot.

Dohi - 2010. 11. 12. 18:50

nyilvan nem kell semmi komolyat varni (akkor sem, ha eltekintunk a felutes valotlan mivoltatol), de rohadtul szorakoztato darab (5 reszre volt idom eddig), kenzie hatalmas arc. a szineszno lux-os karakterenel sokkal szerethetobb, aranyosabb, jopofabb, kevesbe magas homloku meg minden :)

anna silk pedig mar a being ericaban bemutatkozott.

es megint csak azt kell mondanom, mint a hellcats eseteben, hogy nalam igenis tobb, mint a tobbi hasonlo, mivel azokat nem nezem (a folyamatosan gyengulo supnat kivetelevel), ezt (meg azt) pedig igen.

Mekare - 2010. 11. 12. 18:53

Elég kellemes mennyiséget röhögtem eddig az összes epizódon. Nekem kicsit pótolja a Buffyt és egyebeket.

d3jam - 2010. 11. 12. 20:03

Az animációs webizódot megnéztem, majd jön a rendes is. majd :D
Ha már Kanada, listenerről tudni már, hogy mikor kezdődik a s02?

remoteCTRL - 2010. 11. 12. 22:08

Eddig nekem nagyon bejön. Solo egy nagyon jó kis csaj, a karaktere is szerethető, szórakoztató a sorozatban.

keats - 2010. 11. 13. 05:48

A premierje óta nézős, nem is emlékszem olyan sorozatra ahol ilyen gyorsan sikerült élvezhető bantert kicsikarni a karakterekből.

Plusz jóleső érzés, hogy az írók nem néznek hülyének, nincs minden fordulat a szádba rágva mint a hasonló amerikai műremekekben.

Maniac84 - 2010. 11. 13. 09:38

Láttam az eddig kijött összes részt, nálam is a nem roszz kategóriába fér bele. Ami nekem eddig mégis nézőssé teszi az ez: “a sorozat szerencsére nem veszi halálosan komolyan magát”
A mellékkarakterek szerintem kifejezetten jók, különösen a sidekick. Engem csak egy dolog idegesít igazán: a vizuálisan igen jó főcímet mesterien tönkrevágja a bugyuta alábeszélés.

Eltiron - 2010. 11. 13. 14:28

Az első két bekezdés után már nyomtam is az nCore-ra :D Ez érdekes lesz, kösz az infót!

szisssz - 2010. 11. 13. 18:41

Én nagyon szeretem ezt a sorozatot!véletlenül találtam rá, de nagyon megfogott!minden héten alig várom a hétfőt!nekem mindig van benne valami pici plusz ami ? hagy maga után… :)
és a pasi sem rossz!:D

marxcie - 2010. 11. 15. 13:22

ez nem egy az egyben Laurell K. Hamilton Merry Gentry-sorozatának a nyúlása? vagy legalábbis az alapsztori eléggé hasonló.

makaay - 2010. 11. 15. 22:24

csatlakozom Eltiron-hoz :)

Gabrielle - 2010. 11. 17. 18:45

Én azt hiszem Lost Girl rajongó lettem :)
Szerintem teljesen rendben van.

endberg - 2010. 12. 09. 20:48

Időnként Buffy/Angel feelingem volt, miközben daráltam, persze whedoni sztori sajnos nincs, de a szövegek nagyon rendben vannak, és a természetfeletti vs humán világ keveredése is szépen leüti a ziccereket. Sokan írták, hogy az ötödik epizódig jutottak, szerintem érdemes tovább tolni, mert később imho sokkal jobb lesz (kezdik a sztorit is bonyolítani, meg a karaktereket is kibontani, sőt, egyre több szerepet kap Trick, aki messze a legjobb arc az egész sorozatban)
Ja és még valami: nincs benne szirupos angst és szenvedés, és a temérdek fanservice is meg van indokolva legalább (elvégre sucubbus, mi mást várhatnánk)

clark - 2010. 12. 12. 12:41

én eddig a 8.részig jutottam ,tervben van a maradék 5rész is,de eddig még nem volt rá időm!nem rossz sori,nem sok hasonló van ilyenből.ez legalább nem vampíros,kicsit abból már kezd sok lenni!

Necros - 2010. 12. 16. 14:38

A kedvenc új sorozatom. :D Nálam simán veri a True Blood, Supernatural, Walking Dead, hasonló sorozatokat. Nincsenek idegesítő karakterek, minimum korrekt effektek minden részben, sok humor, szexi jelenetek, érdekes karakterek és történet, satöbbi… Már nagyon várom a második évadot, kár, hogy soká jön.

Brendan - 2010. 12. 22. 16:23

Egyik új kedvencem lett a Lost Girl.
Az első résznél még picit fanyalogtam egy-egy gyengébb megoldás miatt, de minden egyes epizód jobban tetszett, mint az előző, és az 5. után egyben ledaráltam az évad maradékát. Nagyon várom a második évadot!

szisssz - 2011. 01. 04. 20:17

Sziasztok!
Valaki nem tudja véletlenül, hogy mikor jön a 2. évad?
az utolsó rész nem volt semmi…
már várom nagyon a folytatást! :D

Eltiron - 2011. 01. 23. 23:54

Ha valaki idenézne: én a 6. rész után abbahagytam, majd hónapokkal később (szóval most januárban) olyan “jobb híján” alapon folytattam és nagyon jól tettem, mert a 7. résztől meredeken emelkedik a színvonal, az utolsó 4 rész pedig egyenesen a kib@szott jó kategóriájába esik. Ha más is abbahagyta volna, (mert a 4-5-6. részek tényleg szarok) azokat biztatom, hogy folytassák!
Így összegezve az első évad 8/10, Ksenia Solo-t pedig aranyba kéne formázni, mert nagyon jól hozza a karakterét, néha a hátán viszi az egész sztorit (hiába csak “sidekick”:)).

tiktak - 2011. 01. 26. 23:28

Most lehet, hogy ez furcsa lesz, de Ksenia Solo játéka, mimikája néha félelmetesen hasonlít Nathan-re a Misfitsből.

Eltiron - 2011. 02. 01. 23:39

tiktak: érdekes meglátás, nem hülyeség

Cléda - 2011. 09. 03. 16:02

“ez nem egy az egyben Laurell K. Hamilton Merry Gentry-sorozatának a nyúlása? vagy legalábbis az alapsztori eléggé hasonló.”
Alap sztoriban Anita Blake, és Merry Gentry keverék lightosabb formában, annyiban hogy tündék vannak meg a csaj egy szukkubus.. Egyébként nem olyan. De ha a két regényt szereted, ez is tetszeni fog.

m76 - 2011. 10. 31. 14:13

Néha már már bűnösnek érzem magam, hogy nézem ezt a sorozatot kissé olyan érzés mintha egy nő ridiküljében turkálna az ember.

Eny - 2014. 09. 12. 10:40

az egyik kedvenc sorozatom :)imadom Kenzit

MagicSlayerFan - 2015. 10. 20. 22:58

Jó sorozat, az tény!
De… ha egy kicsit átgondoljuk a történetet, leszbikusság? Ez most komoly? Ezt nem raktam volna bele, az tuti. De viszont a készítőket és az írókat is meglehet érteni, hiszen a mai világban ere buknak az emberek, amikor az ember a saját neméhez vonzódik. “Hová fajul ez a világ?” De a leszbikus szex jeleneteket leszámítva, nagyon jó kis sorozat. A rossz mellet a jót is elismerem. Amikor először láttam (leszbikus szexjelenete nélkül.) akkor azt mondtam “de jó! végre egy sorozat ami hasonló a Buffy a vámpírok réme sorozatra”. Ezt gondoltam, így van, és bár nem vámpír ölőről szól, akkor is aki látta már a Buffy a vámpírok réme sorozatot annak egyből Buffy és a csapata jut eszébe. Tudom, mert én is a Buffy a vámpírok réme sorozat rajongói közé tartozok. de ez egyértelmű hisz a kommentem nagy része Buffy :D jöhetne már végre az új Buffy sorozat…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz