login |

Bored To Death: a második évad

2010. 11. 16. 16:11 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: kritika,

I’ve always had this thing for Wonder Woman.

Kinek nem, George? A Bored To Death-tel ismét az a legnagyobb probléma, hogy már vége az évadnak, idén is csak 8 részt kaphattunk. Ezt lehet az indokolja, hogy a két nagyobb név nem ér rá igazán, de legalább az írónak van ideje összeszedni magát és mindent odatenni, amit kell.

fartaround

Bizony, jelenleg kevesebb sorozat van, ami ennél jobb forgatókönyvekkel bír. Ha huszadannyira helyett feleannyira tudnék jól írni, mint a Bored to Death felelősei, akkor bevenném a magyar netet. Vagy épp nem.

A lényeg, hogy olyan nüanszok vannak a sorozatban, amitől néha leteszem a hajam. Maguk a magánnyomozások is jól ki vannak találva, aprócseprő ügyek, amikben meg lehet látni a humort, de olyan szövegeket tesznek mellé, hogy néha eltart egy ideig mire leesik, de akkor bizony koppan rendesen. Ne értsetek félre, a Bored to Death-en hangosan röhögni talán egyszer lehet egy évad alatt, mégis nagyon szórakoztató közben.

Sajnos a castingot a nép szempontjából elrontották, mivel Jason Swartzmant rengetegen utálják. Nekem a Spun óta nincs vele bajom, itt is jó a felpofozni való író szerepében. Úgy tűnik, Ted Danson és a Másnapos Zach Galifianakis sem tudja normalizálni a helyzetet.

Tényleg megértek mindenkit, aki a főszereplő miatt utálja, vagy mert a füves humor és a nárcisztikus pöcsök néha az agyára mennek, de a sorozat zsigeri leszólását nem. A rendezésben és az írásban is olyan minőséget mutatnak itt fel, hogy bárcsak ez lenne a léc minimális helye.

8/10 simán jár. Nagyon jól szórakoztam idén is. A fő baj ismét az, hogy csak jövő ősszel találkozhatunk legközelebb a csapattal; az HBO már berendelte a 3. évadot.

12 hozzászólás Ne habozz!

Karlito - 2010. 11. 16. 16:26

Zseniális.
Castingosoknak nagyon nagy pluszpont! Hihetetlenül eltérő 3 színészt hoztak össze, de nagyon jól működik!
Nem értem mi bajuk Schwartzmannal :D Vagyis talán értem, de szerintem nagyon jó színész. Ehhez a karakterhez meg jobbat nem is lehetne találni.(bár lehet hogy direkt rá írták?)

rivian - 2010. 11. 16. 16:36

Valaki irja már le nekem, hogy mért utálja mindenki ezt a Jason Swartzman-t, komolyan nem értem.

CyClotroniC - 2010. 11. 16. 16:38

Én nem a főszereplőtől tudom kaparni a falat, hanem Zach Galifianakis, aki egyszerűen idegesít minden filmben, ahol megjelenik és itt is, ugyanakkor a fake-interjúit egyszerűen imádom. Na mindegy, ettől még nézem, csak ez nekem csorbít az összélvezeten. Legyen mondjuk egy 65%-os, mert a 8-ast már kiosztottam a Running Wilde-nak magamban :)

dRAGEE - 2010. 11. 16. 17:11

Én is csak egy romlott lélek vagyok a sok közül, akik nem bírják Swartzmant. 3 részt szenvedtem szó szerint végig, próbáltam rájönni hogy aki szereti, miért szeretheti, de nem állt össze a kép … pedig Ted Danson jó benne, de a többi (számomra) izzadtságszagú …

naughtyL - 2010. 11. 16. 17:26

nekem pont az tetszik, hogy milyen jól működik együtt a 3 színész.

szórakoztató volt ez az évad is.

tremonti - 2010. 11. 16. 18:34

Furcsa helyzetben vagyok, mert én is utálom Schwartzmant, mégis imádtam nagyjából mindent amiben szerepelt, a Wes Anderson filmeket, a Pilgrim mozit, és ezt a sorozatot ugyancsak. Szóval valószínűleg nem is utálom. Amúgy nem kell ide több részes évad, csak a minőség rovására menne.

mczolly - 2010. 11. 16. 19:53

OFF: dRAGEE: iszonyat feelgood, kult, értelmiségi rétegcucc, hatalmas forgatókönyvvel, remek színészekkel. Én ezért imádom. :) De meg tudom érteni azt is, aki nem szereti.

ON: A második évad nagyon ütős volt, kivéve az évadzárót, az első szezon fináléja sokkal jobb volt.

szendroib - 2010. 11. 16. 20:14

Sitcomok közül nálam már felküzdötte magát az első helyre, az első évadot is nagyon szerettem, de a második szinte hibátlan volt:) (elrablós rész mekkora:) ). Nem tudtam sajnos, hogy csak 8 rész lesz, én már vártam nagyon a következőt:). Nekem amúgy mind3 színész nagyon bejön, semmi bajom velük, és nagyon összeillenek annak ellenére, hogy mennyire különbözőek.

Steve Wynn - 2010. 11. 16. 21:40

Csatlakozom, utalom Swartzman-t es csakis emiatt nem nezem a sorozatot, pedig a tobbiek utosek lennenek

zagloba - 2010. 11. 17. 00:36

Zseniális sorozat, óriási karakterek, nagy alakítások.

JoHn - 2010. 11. 17. 03:26

Ez a második évad minden idők egyik legszórakoztatóbb napját adta nekem, etalon, 10 / 10 miegymás. és tényleg az írásbeli nüanszok hozzák, hogy (SPOIL) a második-harmadik részben eltűnő Irwin-t hozzák vissza, 1 napba telt mire megtaláltam az állam : ))))

mczolly - 2010. 11. 17. 17:18

SPOILER
Aki (Irwin) egyébként a sorozat írója, (az eredeti) Jonathan Ames.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz