login |

The Walking Dead: öt

2010. 11. 29. 17:12 - Írta: human

57 hozzászólás | kategória: kritika,

A következő vasárnap vége, de ne sírjatok, jövőre folytatódik az eddigi legjobb zombis sorozat. Ismét egy lassabb részt kaptunk, viszont most működött a dráma rendesen, nem erőltetett részeleji jelenettel alapozták meg a későbbi berántásunk, hanem rendesen végigvezetett történésekkel. Innentől spoilerek.

amcwalking

A nap kérdése mindenképpen az, hogy te mit tennél, ha megharapna egy zombi? Fejbelőnéd magad? A “halál utáni életet” választanád?

Ha nem is hatott meg teljesen a múltkori rész vége felé az a haláleset, az utórezgéseit legalább rendesen felvezette. Most sokkal jobban be tudott rántani a két szőke csaj balladája. Azt hiszem itt már rendesen eltértek a képregénytől, de előrefelé ne spoilerezzünk.

Páran lehet, hogy panaszkodni fognak, de a maga nemében ez bizony egy remek rész volt. Erkölcsi dilemmákkal foglalkoztak, nem pedig zombiaprítással. Ez is ugyanúgy kell. Meg az is, hogy a feleség szimbolikusan kiszabaduljon abuzív férje karmai közül.

Helyszínt is pont időben változtattak, végre eldöntötték, hogy ott nem maradhatnak. Amikor túl unalmas lett volna az erdő már nekünk, nézőknek, akkor szépen elhajtottak, miközben bizakodó zene szólt.

Reménykedhetnek a biztonságban? Hát persze, hogy nem. A reklám után rögtön a CDC (Központi járványügy) utolsó életbenmaradt tagját láthatjuk, amint kutat, de baromi fáradt, hiszen egyedül van. Ide futnak be főhőseink, a kihalt központba. Nem tudom, mit hoznak ki ebből, de nem tudok nem bizakodni.

Ami negatívum, az a Reason Brake csaj, akit a múlt héten elnyomott a szakállas bénasága, de idén nem mentette meg semmi attól, hogy előtérbe kerüljön a színészi tehetsége. Bár ne így alakult volna.

Úristen, legyen már jövő hét. Úgy várom mint anno a Lost 5. évadjának (ide mindenki képzelje ide a saját kedvencét, ne a néven akadjatok ki) újabb részeit. Remek ez a sorozat, az AMC megmutatja a többieknek, hogy hol lakik a kábeles adók istene.

57 hozzászólás Ne habozz!

horcsog - 2010. 11. 29. 17:35

Spoiler
Engem kicsit bosszantott, hogy a nővér kicsit sem félt attól, hogy beleharap a volt húga és semmi ereje nem volt a frissen lett zombinak, 1 kézzel vissza lehetett tartani.
Egyébként jó rész volt, jöhet a 6.

az+mi - 2010. 11. 29. 17:50

Szeritem is nagyon jó rész volt, még szerencse hogy nem voltak a drámai részek túlerőltetve.

SPOILER

A végén viszont nagyon epic volt amikor kinyílt a kapu.

Wiiktor - 2010. 11. 29. 18:03

Eléggé Hatch-feeling volt :D

Dr. Atom - 2010. 11. 29. 18:09

Nem volt rossz, de a “tökölődjünk egy részen át, mi legyen a harapásos emberekkel” motívumot többet szerintem nem kéne elsütni.

Pistol Pete - 2010. 11. 29. 18:12

Kicsit zavart, hogy már csak egy rész van vissza, de sem a félkezű, sem a fekete nem került elő.

Dr. Atom - 2010. 11. 29. 18:17

Én viszont azt nem értem, hogy ha kevés a benzinjük és a kajájuk, miért nem állnak meg az út menti házaknál, tanyáknál konzervek, út mellett álló autóknál üzemanyag után kutatni.

schray - 2010. 11. 29. 18:28

Klassz rész volt.

Ami viszont kezd zavarni: a zene. Önmagában nem rossz, de némi előismerettel együtt már valami nem stimmel. Az egy dolog, hogy nem túl emlékezetes, nem akarják vele elnyomni az eseményeket,oké bár Bear McCreary a BSG-ben mutatott pár grandiózus darabot, amit egy életre megjegyez az ember és nem hogy elnyomná, inkább kétszer aláhúzza az eseményeket. Itt viszont szinte alig hallani, aztán amikor a reménykedős utazós résznél bedobják a Sunshine zenéjét egy teljesen más zeneszerzőtől, ráadásul valahogy nem is passzolt… nocomment

titt - 2010. 11. 29. 19:00

jó volt a rész, bár nekem kicsit nyújtott volt a “nem tudom elengedni a halott húgomat ezért simogatom a fejét amíg be nem zombul” jelenet.értem én, hogy dráma, de amikor tényleg ellőtte az “azért is a nyakába akasztom a láncot” dolgot akkor már tényleg elegem volt. plusz ha már bezombult világban élnek nem az az első h nem hajolok közel a halotthoz és nem hallgatom meg h szuszog e? jó nem lett tragédia de akkor is. :)

Waldi - 2010. 11. 29. 19:03

Az utolso 10 perc megadta az eselyt, hogy legyen ertelme nezni a kovetkezo evadot. Tenyleg eleg hatch-es es Desmond-os feeling volt.

pts - 2010. 11. 29. 19:14

Remélem itt is frissen vasalt ruhákat hordtak a szereplők, lévén nincs nagyobb problémájuk miközben milliónyi zombi akarja felzabálni őket. :)

Ax3 - 2010. 11. 29. 19:58

Amikör öregszőke fejbelövi fiatalszőkét, a bal kezével tartja a lány fejét, és ugyanabba az irányba lő, simán szét kelett volna lőnie a saját kezét.
A sunshine zene szerintem nagyon jó, de ide nem passzolt.
A “Desmond” faszi bejelenti hogy holnap főbe lövi magát és mikor végre élőkkel találkozik azon vacillál bejöhetnek -e? Ez nekem kicsit fura volt.

johnny poker - 2010. 11. 29. 19:59

Na igen, nekem is az a bajom, hogy nem igazán izgulnak a fertőzés miatt.
A csatak véres csákányt simán feldobja a vállára, a hamarosan zombivá válóhoz simán közel hajol a csaj.
Szívesebben láttam volna ahogy körülötte mászkál, és szeretne közelebb menni, de azért fél, a fertőzéstől.

Pocok - 2010. 11. 29. 20:02

Akkor úgy látom egyedül vagyok vele, hogy nem tetszett a sunshine-s zene.
1.Szerintem nem illett bele.
2.Túl hangos volt.
3.Először azt hittem, hogy valamelyik oldallal véletlenül megnyitottam egy trailert. Aztán bezártam FF-t és még mindig szólt… na mondom WTF

human - 2010. 11. 29. 20:12

úgy látom, hogy nem olvastad el a kommenteket.

Kulabá - 2010. 11. 29. 21:35

Nekem azt magyarázza meg valaki hogy mitől van annyi zombi? Ugyanis a zombik azért hajkurásszák az embereket hogy megegyék őket, nem? De ha megeszik akkor nem lesz mi átalakuljon. Vagy csak megcsócsálják őket? Ezt már a képregényben sem értettem.

Nabu - 2010. 11. 29. 22:07

Az első olyan rész volt, ahol azt mondom megérte elmozdulni a képregénytől. Jól átgondolt rész volt, remekül fel volt építve és az utolsó 15 perc a CDC-s ürgével meglepett, mert ugye a képregényben semmi ilyen nincs, ráadásul nagyon jól volt összerakva az a néhány perc vele, így működött is. A vége is nagyszerű és látom, hogy a filmesek hoztak egy döntést, -KÉPREGÉNY SPOILER! törölve- mi lett volna ha.

Most egyetértek a kritikával minden szavával. Örülök, hogy belerakták a szakállas ürge történetét is a képregényből. Ez egy jó 10/9-es rész szerintem, és azért mert most először nagyon eltalálták azt az arányt, hogy mennyit vegyenek az alapanyagból és mennyit tegyenek hozzá.

Lavmitendor - 2010. 11. 29. 22:10

Hát nem tudom. Nekem kicsit lassú volt ez a rész, olyan drámai elemeket használtak fel benne, amik akármelyik más zombis műben benne van. Mit tegyünk ha megharapnak, mit tennél a szereteddel, stb. A két szőke nő része pedig engem is fárasztott kicsit a végére. Nem okozott katarzist. Én se 45 perces agyatlan zombi hentelést várok. Ez a sorozat épp azért jó, mert megmutatja, hogy bőven van potencia a zombi témában, és nem egy lejáratott bohóccipő az egész. Remekeül megkomponált, fényképezett sorozat, amelyben történetesen a zombik képviselik a “gonoszt”. Vagy mégsem? Talán ez a fő kérdése az egésznek.

Mammut - 2010. 11. 29. 22:26

annyira nem jött át, bár lehet, az a gond, hogy a monitor előtt kellett görnyednem, szóval alapban rossz hangulatban ültem le elé
a képregénytől ezerrel elkanyarodtunk, az egyszer tuti, tetszett a cdc-s rész, kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle, legyen egy 6/10

des - 2010. 11. 29. 22:33

Lavmitendor:

pont, hogy szerintem nincs több ebben a zombis témában. helyettesítsd ebbe a sorozatba a zombikat egy szörny vagy valami más fajta lénnyel, veszéllyel és ugyanott vagy. nem lesz se rosszabb, se jobb.

igazából poén szinten lehetne olyan zombis sorozat is egyszer, mint pl a fido (film) volt. abban a zombik nem agyatlan emberevők, hanem attól még hogy zombik, élik ugyanúgy az életüket. :D vagy van már ilyen?

human - 2010. 11. 29. 22:34

tervben volt hasonló, de csak pilot készült

fringefan - 2010. 11. 29. 22:41

Meg egy resz es vege az evadnak?? Vagy mi van?
En is szeretnem tudni, honnan van ennyi zombi. Elvileg felfaljak a friss hust, meg amugy is, miert nem eszik meg egymast?

junkie - 2010. 11. 29. 22:48

Nekem a pilotot leszámítva ez tetszett a legjobban. Tényleg jó arányban volt keverve a képregényes alapanyag és az újdonság. És végre az újdonság is ötletes volt.

9/10

szendroib - 2010. 11. 29. 22:52

Alapjába véve jó rész volt, sőt, a vége, ahol eltértek a képregénytől nekem is kifejezetten tetszett, kíváncsivá tettek mi következik.

Viszont mostanra kialakult egy problémám a sorozattal, ami a drámával kapcsolatos. Eészen pontosan az a bajom, hogy a képregényben kevesebb időt töltötek drámával, mégis sokkal jobban ütött. Itt sokszor túl sok a dráma, és nem visz sehova. Hogy mondjak egy példát, a szakállas pasit miért a semmi közepén kellett kitenni? Nem mondok spoilert, de a képregényben ott tényleg volt esélye a családjával lenni.

De ami a legnagyobb gond, hogy ugyan még el is mondták, hogy mennyire szabad kezet kaptak a sorozatban, és olyan brutális dolgokat is megmutathatnak, amikről nem is álmodtak (még a promokban volt), viszont ezzel ellentétben az emberek összeomlását, és a szereplők közti konfliktusok nagy részét nem merik bevállalni. Sajnos nehéz úgy írni, hogy ne spoilerezzek, mert meg leszek szidva, de a lényeg, hogy 2-3 olyan dolog van eddig amit nem mertek meglépni, pedig helyből mindenki letenné a haját. De ugye az emberek közti kegyetlenség az durvább lenne mint egy zombi fejét csákánnyal szétloccsantani.

A fentiektől eltekintve, amik ugye csak a képregény ismeretén alapulnak, tényleg nagyon jó a sorozat (azért évadzáró után érdemes az első 6 és fél részt elolvasni, hogy mi volt az alapanyag). Ráadásul végre van egy zombi sorozat is, amire már régóta vártam:). Amúgy a sekélyes drámából adodó problémám is amiatt lehet, hogy az a rész, amit fel akartak dolgozni első évadnak, fele ennyibe belefért volna, így eléggé kell húzniuk az időt. Most, hogy végre úton vannak, már nem hiszem hogy sok ilyen gond lesz, mert itt már sokkal könnyebb lesz beleírni akár 1-2 epizódos mellékszálakat is (mint a jelenlegi ígéretes kutatóállomásos rész).

Cuna - 2010. 11. 29. 23:45

Drámai rész tényleg jól lett megcsinálva de túl sok volt ez így egy részben. Valahol a közepén már elkezdtem passziánszozni, ha leveszitek a körítést akkor könnyen rá lehet jönni, hogy azon kívül, hogy elveszítettek egy random szereplőt meg elkocsikáztak a laborig nem történt semmi :\

Steve Wynn - 2010. 11. 30. 00:54

Milyen az a bizakodo zene? :)

Mekare - 2010. 11. 30. 01:01

Hát ez a rész most meghatott eléggé XD
SPOILER (?)
Sírtam Jimnél, sírtam mikor a mexikói kislány odaadta a babáját Sophiának :) és persze a végén is…pont annál a jelenetnél (Andrea-Amy) nem tört el most a mécses, ahol a képregényben pedig igen..talán ha rögtön az előző rész ezzel ér véget…Andreát, azért elkezdték badass kategóriába tenni, nekem anno ezzel rögtön be is került (és fokozatosan lett az egyik kedvencem)…itt most azért Carol csökkentette egy kicsit az ő fényét ,de ismerve mennyire nem badass Caroline nem aggódom…sokkal inkább emiatt az új helyzet miatt…remélem ez a változtatás később is ilyen jól sül el…a rész végén tetszett, de azért szeretném ha a történet a fővonalon azért ugyanúgy menne ahogy az alapban.
Persze annyit hozzátennék, ha nem nyomná az aggodalom a vállamat, h mennyire lesz sikeres az eltérés a későbbiekben …akkor az ég egy adta világon egy rossz szót nem szólnék…nagyon tetszett az epizód…és az új ötlet is..csak még túl kell lennem azon, hogy új :)

snipp - 2010. 11. 30. 01:38

WTF? de tud mar idegesiteni mikor mondjak hogy “jajj nincs fengyverunk, jajj nincs benzinunk” KOZBE AZ EGESZ CDC kornyek televan fegyverekkel, teherautokkal es hummerekkel!!!

Cuna - 2010. 11. 30. 08:24

“KOZBE AZ EGESZ CDC kornyek televan fegyverekkel, teherautokkal es hummerekkel!!!”

És zombikkal :) Én tuti nem állnék le nagybevásárlást tartani inkább irány vissza a vadonba :)

lalakov - 2010. 11. 30. 09:37

Valaki elárulná nekem, hogy az első zombit ki harapta meg?? Biztos elhangzott valamelyik zombi filmben, de nem vagyok akkora rajongó.

winnie - 2010. 11. 30. 09:52

volt valami fertőzés, vagy akármi. itt nem fogod megtudni, nem az a lényeg.

lalakov - 2010. 11. 30. 10:09

Köszi, tudom, itt a szenvedés a lényeg.:))

szendroib - 2010. 11. 30. 10:28

“Valaki elárulná nekem, hogy az első zombit ki harapta meg??”

Nem, nem árulom el, de az ki fog derülni, hogy hogyan lesz vki zombi, amiből kiderül, hogyan lehetett az első zombi, még ha nem is mondják ki:).

lalakov - 2010. 11. 30. 11:01

szendroib: :))
Elnézést, nem azt akartam, hogy valaki spoilerezzen.:( Azt hittem ezt rajtam kívül mindenki tudja.:)
“te mit tennél, ha megharapna egy zombi?”
Szerintem akkor sincs túl sok értelme az életnek, ha nem harap meg senki sem. Kivétel ha el tudsz jutni egy szigetre, ahol meg tudod termelni magadnak az élelmet. Tényleg, a zombik tudnak úszni vagy a víz alatt járni(nem ebben a sorozatban, hanem úgy általában)?

Doug - 2010. 11. 30. 11:04

Ha nincs benzin, akkor mi értelme, hogy mindenki külön kocsival megy. Rendőr haver, meg nyílpuskás is egyedül egy kocsival, sőt még egy motort is visz. Szőkék kicsit húzták, viszont feszült volt, hogy felkel nem kel. Vártam, hogy na most harap, na most harap.

badnewbie - 2010. 11. 30. 11:38

+1 Szerintem sem illett bele a Sunshine zenéje. Az, hogy szépen megy a konvoj fényes nappal nem volt annyira epikus nekem. Oké, elhagyták a táborhelyet és elástak előtte pár embert…

SquareWire - 2010. 11. 30. 11:50

@lalakov: a Romero világban volt rá példa, hogy a víz alatt sétafikáltak. (a triológia valamelyik részében)

Nagyon jó volt a rész, tetszett a dráma stb. nem akarok kukacoskodni, de volt egy rész, ami eléggé illúziórombolónak hatott. Aki lőtt már revolverrel (vagy akármilyen kézifegyverrel)az tudja, hogy ha olyan távolságra süti el az ember a saját fejétől, akkor _minimum_ beszakad a dobhártyája a lövés hangjától. Az öregszőkének persze semmi baja nem lett…sebaj, ennél nagyobb problémája soha ne legyen a sorozatnak. 8/10 erre a részre.

Maala - 2010. 11. 30. 13:30

SquareWire: Igeeen, én is ezen nevettem fel hangosan. :-| Kár, hogy ilyennel elcsesztek egy jelenetet. :-(

Tesza - 2010. 11. 30. 15:42

szendroib – melyik számban derül ki ? Megvárom vele az évadzárót, hátha a CDC-s muki mond valamit róla, de ha nem, úgysem fogok tudni várni egy évig. :)

Maxim - 2010. 11. 30. 16:54

Alapvetően nyugis rész volt, a végén már én is hisztérikus volta, hogy “Engedd be őket BASSZUS!”. A végén ez a mennyei kiáramló fény nagyon tetszett… nekem meg kicsit a Ponyvaregény jutott eszembe.

szendroib - 2010. 11. 30. 18:57

Tesza: jó kis feladat elé állítottál, hiszen már a 90. rész következik majd:D De kis keresgélés után sikerült találni egy utalást a lényegre a 21. számban. De vigyázz, egyrészt ha elolvasod, akkor az elejétől, mert megéri, másrészt pedig elég spoileres lesz, bár nem emiatt az utalás miatt, hanem mert több dolog is történik egy számban:) bÉn szóltam.

Maxim: a beengedős résznél engem is elfogott a drukk, hogy engedd be őket:D. Azt a rész sikerült elég jóra megcsinálniuk.

Tesza - 2010. 11. 30. 19:04

szendroib : Nézegettem már a képregényt, lehet, hogy tudom is, hogy melyik részről van szó, szóval szerintem nagy meglepetés már nem érhet. :) És persze köszi a segítséget ! :)

Wileec - 2010. 11. 30. 21:05

Kérdés:
A zombik gyakorlatilag halottak. Tehát ezek szerint folyamatosan bomlanak le a szerveik? Azért érdekel, mert akkor ha van egy biztonságos búvóhelyed, és pár évre elég élelmiszer- és ivóvízkészleted, simán kivárod, hogy mindenkiből csontváz legyen és megúsztad az egészet. Mondjuk a Romero féle Land of the dead-ben már viszonylag régóta megtörtént a katasztrófa, és nem úgy nézett ki, mintha szét akarnának esni a zombik. Nem olvastam a képregényt, itt mi a helyzet, bomlanak, vagy nem bomlanak?

_Ra_ - 2010. 11. 30. 21:13

Nekem csak azt mondja meg valaki hogy az előző részben látott, “meglámodtam a támadást azért ásom a sírokat” dologból semmi túlvilági vagy misztikus dolgot nem akarnak kihozni ugye? Ezt most azoktól kérdezem akik ismerik képregényt.

winnie - 2010. 11. 30. 21:28

“Nem olvastam a képregényt, itt mi a helyzet, bomlanak, vagy nem bomlanak?”

én inkább azt kérdezném, hogy a hétfejű sárkánynak a hasában mit csinál a tűz, amikor nem jön ki?

hadd ne én legyek, aki ellövi a poént, hogy zombik nem léteznek.

Common89 - 2010. 12. 01. 00:45

szendroib – a 80.dik rész jön most decemberben és nem a 90.dik.

_Ra_ – nem, nem akarnak belőle semmit kihozni, a képregényben nem is volt ilyen.

én egy hónapja olvastam el mind az eddigi 79 képregényt és a rabjává váltam. kár hogy csak havonta jelenik meg egy 24 oldalas képregény.

A másik meg hogy itt nem akkor változol át ha megharapnak, csak akkor ha meghalsz, szóval ha megharap egy zombi de eltudják állítani a vérzést fertőtlenítik ilyesmi akkor az illető túléli, a képregényben lesz erre nem egy példa de nem akarom lelőni az egészet.

Én nem vagyok teljesen megelégedve ezzel az átirattal eddig. Ez egy zombis sorozat de nem éppen a Walking Dead képregényből készült. Az első rész még követte a képregény de aztán huss kb. alig fellelhetőek dolgok a képregényből. A képregényben nem volt se ez a Merle-ös háztetős dolog, se az idősek otthona a latinókkal, se ez a járványügyis szál és még ezernyi kisebb dolog,és sok fontos dolgot meg kihagynak, pedig szerintem a képregény remek alapot szolgáltatna, nem tudom miért kellett ennyire kifordítani.

cloud - 2010. 12. 01. 07:22

Na ezért nem olvastam el a képregényt utólag. Így egy rossz képregényadaptáció helyett egy viszonylag jó sorozatot nézek.

Ami zavart az a fegyveres téma. Ott van rengeteg katona, gondolom van náluk fegyver bőven. Hozzájuk se nyúlnak, pedig ebben a részben a központ előtt szerintem lett volna lehetőség, mert eléggé sokáig “szundítottak” a zombik. De az “ébren” lévő zombiktól hemzsegő városba visszamentek a fegyverekért.

Gabi úr - 2010. 12. 01. 09:04

Common89: Pont ez az, hogy egy alapul szolgál, amire építkeznek. Egy az egyben nem tudom, mi értelme lenne filmre vinni a képregényt. A Watchmen-nél pl. tetszett, de az egy egész estés főhajtás volt, ez pedig egy szerializált dolog, ahol hétről hétre fenn kell tartani az érdeklődést, az izgalmat. Szóval én egyáltalán nem bánom a hozzáköltögetéseket.

harmundo - 2010. 12. 01. 11:52

Én egyre inkább csalódott vagyok. Azt hiszem nagyjából 3, vagy 4 autó mellett jöttek el, amik körül világban sem voltak zombik, simán megállhattak volna csekkolni a benzintankot… Rengeteg apró hiba van, amik miatt valahogy nem tudtam élvezni ezt a részt. A vége tetszett, a kiáramló fény ütött. Nem sajnálom, hogy a jövőhéten vége az évadnak, erősen gondolkodok, hogy a másodikat évadot el sem kezdem, ha lesz egyáltalán.

Wiiktor - 2010. 12. 02. 13:10

Azt viszont nem értem, hogy az egyetlen eyecandy-t miért kellett kinyírni… Volt ott megannyi csúnya néni, aki mehetett volna a levesbe (pl. öregszőke). Tankrédi Sára nekem annyira nem jön be, hogy beérjem vele :P

gyuri - 2010. 12. 02. 15:14

megőrülök már ettől a képregény témától. oké, olvastátok, király! senkit sem érdekel, ez nem az.

Toto - 2010. 12. 02. 16:50

gyuri:
Nos szerintem ez nem követi eléggé a képregényt. Azok a kis fekete-fehér ábrák a havi 24 oldalon a megtestesült tökély. Ez a sori meg a tökély tökéletlen változata.
Én például nem tudok azon izgulni hogy a félkezű sittes mikor bukkan elő a sötétből hogy levágja valamelyik afroamerikai lószerszámát.
Már alig várom hogy valamelyik képregényszereplővel nemet váltsanak, mert az jól passzolna az elb*szósdiukba.

gyuri - 2010. 12. 02. 21:58

most azt várod, hogy megnézhesd a tv-ben UGYANAZT amit már olvastál képregényben? az izgi lenne

nos - 2010. 12. 03. 11:44

A néger faszi (Morgan) és a hozzá kapcsolódó rádiózgatás szerintem csak arra lesz használva hogy faszán lehet majd bármikor narrációt (egy hosszabb-rövidebb már megtörtént, de be nem mutatott eseménysorozat) valamint főhősünk gondolatainak elbeszélését is beszúrni általa a sztoriba… persze ettől később még feltűnhetnek, aminek én konkrétan örülnék is, mert komázom Lennie Jamest. Főleg a hangját :)

A helyváltoztatás nagyon kellett, a szakállas faszi mizéria nekem annyira nem jött be, de elfogadom hogy ezt a szálat is ki kellett húzniuk a drámaiság nevében, szóval legalább már túl vagyunk ezen is…

A CDC-s (nekem) új szál elindítása pont az volt amit hiányoltam az egészből. Még ha nem is kapunk magyarázatot sok mindenre, de legalább már pislákol valami az alagút végén. Gondolom a következő zárórészben akkora cliffhangert kapunk hogy az agyunk elszáll tőle (hogy idevágó legyek és nőies)…

A kis eyecandy picsát én sem bántottam volna (nem úgy mint szkófildnét meg a stricijét), bár az is lehet hogy később idegesítettek volna a testvéri kötődésükre épített drámai jelenetek, de ezt már nem tudom meg…

A rész közepén amúgy leállítottam 10 percre a lejátszást és nyugodtan kimentem kaját csinálni… de a vége tényleg ütött…

Ha jól tudom az egész íróbagázs lapátra került, így jövőre reméljük a legjobbakat…

KékSarok - 2010. 12. 03. 21:48

Én mondjuk beleraknám majd valahova, hogy ott hagyta Rick a feketének a kocsit a térképpel…és egyszer majd meglátják a távolból közeledő, vörös autót…Rick majd tökre megörül és kiszáll a kocsiból a nagyobbik Dixon fél karral… XD

wryvery - 2010. 12. 04. 20:26

Nekem nem annyira jött be az eddigi 5 rész. Számomra túl kiszámítható volt minden cselekmény.

Pl. A Szőke hölgy csak azért ült a testvére holtesténél,hogy Ő küldje át az örök vadászmezőkre.
Ez egyből lejött mikor Rick felesége azt mondta egész este ott ült.

Mit tennél ha kérdés feszegetése pedig, hmm felesleges. Hisz minden ember másképp reagál, dönt egy ilyen esetben. Egyébként is csak 2 vélemény volt “lőjük azonnal fejbe”, “segítünk neki”.

Shane átlátszó vívódása “megölöm Rick-t, mert el akarom venni az asszonyt. S ez a szál még előfog jönni párszor.

De egyébként az előző részekben is számtalan ilyen volt. Öcsi vissza megy bratyóért, s Rick vele megy. Feleség verőt jól megagyalja Shane, mert így tölti ki dühét – igaz valakin/valamin le kellet vezetnie.

Ez a hihetetlen kiszámíthatóság miatt nem igazán jön be a sorozat. Talán a CDC vonal ad valami újat remélem, mert egyelőre nem igazán várom feszülten a következő részeket.

Az pedig, hogy elmondják a sztorit – mi is történt valójában – pont lerombolja azt,hogy agyaljon a néző mi történhetett, hol siklott ki ennyire minden és miért…..

wryvery - 2010. 12. 04. 20:27

Kiegészítés:

Pedig nagyon bejött az első részben mikor simán fejbe lőtte a járkáló kislányt….

zolko74 - 2010. 12. 05. 19:26

Helló mindenki!

Az imént írtam pár sort egy régebbi sorozathoz, a Dead Set-hez! Nem tudtam, hogy az már lezárt téma-e vagy sem, csak gyanítom, mert régen nem írt oda senki! És azt sem tudtam, idáig, hogy van a Walking Dead-del kapcsolatos komment-tár, de örülök neki! Tegnap kezdtem el nézni, és ma fejeztem be az ötödik résszel, mivel előtte pont a Dead Set-et kellett megnéznem! A képregényt még nem ismerem, de nem baj, majd közben pótlom. Meglehetősen ritkán vetítenek élvezhető zombie-movie-t,a tv-sorozat pont ezért üt nagyot! Karakterek jól megformáltak, a színészi játék ott van, ahol lennie kell(a legtöbb esetben, kivéve lapos Skófildnét, őt kár volt betenni ebbe, remélem hamar fogást találnak rajta a járkálók, bár nagyon nem lesz mit enniük rajta!) Látvány: a gyomorforgató gyomrot-beleket zabáló részek, és a gyönyörű naplementék vegyítése igen-igen adja alá az ívet! Setét színezetű, ám annál fanyarabb humor oldala is nagyon bejött. Ahogy a főhős belovagol a városba, az nem semmi! Titokban abban reménykedtem, hogy nem harapják ki alóla olyan gyorsan azt a szerencsétlen állatot! Meg a “félkezű bosszúálló balladája” vonal! Nem emelnék ki egy-egy részt, főleg az ötödiket nem, inkább teljességében tekintek az első évad részeire, bár a hatodik részt még nem láttam! Kíváncsian várom a folytatást! Tegnap is későn lett volna nézni az évad zárót! Csak az a gond ezzel, hogy majd megint egy csomót várni kell a folytatásra, mint a Dexter 4. évadjára! Viszont úgy tűnik, megéri, ahogy a Dexterre is!) :)
További szép sorozatbambulós estéket! :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz