login |

The Walking Dead: A képregény. És a sorozat.

2010. 12. 02. 22:28 - Írta: winnie

298 hozzászólás | kategória: elmélkedés, könyv,

Teszek egy próbát, bár gondolom a fő kibeszélés a kibeszélőben és a részkritikáknál marad, de már korábban is próbáltam a könyvadaptációknál (True Blood, The Vampire Diaries) egyrészt megtudakolni, hogy vannak-e eltérések az eredeti formától a sorozatban, illetve, ami fontosabb, hogy kell-e nekünk, hogy eltérések legyenek? A borítók (#1 és #20, majd #50 és #76) alatt folytatom az “elmélkedésemet”.

TheWalkingDead01_coverTheWalkingDead20_cover

A lényeg, hogy nyilván a képregényt nem ismerők nem akarnak olvasni a The Walking Dead képregény későbbi részeiben történtekről, arról, hogy mi várhat rájuk, ha arra fele mennek az írók, viszont a képregényt ismerők szívesen dobálnák egymásnak a jövőre vonatkozó elképzeléseiket. Hát, legyen. Itt egy poszt, ahol minden képregényes spoiler nyugodtan jöhet (bár érdemes jelezni, hogy a 20. vagy a 70. részről van szó).

Engem viszont egy kérdés jobban izgat – épp egy perce merült fel a kritikánál: Mit mond egy rajongó, aki ismeri az eredeti művet? A sorozat (vagy bármelyik adaptált sorozat) jobban teszi, ha követi a képregényt vagy könyvet? Vagy kutyakötelessége eltérni és új elemeket hozni? (A képregény műfaja egyébként is fura állatfaj, hiszen sok mindenben hasonlít a sorozatokéra.)

TheWalkingDead50_coverTheWalkingDead76_cover

Bármennyire is ellene vagyok a változásoknak, a “megszentségtelenításnek”, bennem mindig felmerül a kérdés még a játékadaptációknál is, hogy miért akarják a rajongók, hogy egy az egyben átültessék a történetet? Hiszen akkor őket nulla meglepetés fogja érni? Vagy nekik már bőven elég mozgóképes formában viszontlátni kedvenceiket, hogy újraélhetik a sztorit? Nem sokkal jobb, ha számukra is kiszámíthatatlan a történet, miközben megmarad a karakterek integritása?

(És itt tényleg sorozatokra gondolok, hiszen más megnézni egy 2-3 órás könyvhű adaptációt moziban, mint 6-8 éven át úgy nézni egy sorozatot, hogy nulla a meglepődés faktor. Más példa, de milyen jól jártunk, hogy a Dexter a kezdetek után szinte teljesen elszakadt a könyvektől! Vagy nem?)

298 hozzászólás Ne habozz!

Klunks - 2010. 12. 02. 22:44

Az az igazság, hogy már az 5 rész alatt is akadt néhány (vagy sok) olyan dolog, amivel nem az volt a baj, hogy új elem, vagy hogy eltért a képregénytől hanem, hogy egyrészt felesleges, másrészt meg hülyeség/gagyi
(a geek elnevezés a zombikra, az öregek otthona atlantában, a félkezű rasszista Merle, akinek viszont a testvére egy nagyon jó plusz karakter, stb).
A rész végi CDC-s dolog viszont kifejezetten jó irány szerintem és örülök, hogy ebben eltértek a képregénytől.

Klunks - 2010. 12. 02. 22:46

A másik dolog pedig, hogy Rick nem érződik annyira központi karakternek, vagy csak én érzem így?

junkie - 2010. 12. 02. 22:51

Klunks: mindenben egyetértek.

Reméljük a legjobbakat a továbbiakban, CDC-s rész után még van remény :)

Gaines - 2010. 12. 02. 23:04

Én is egyetértek Klunks felsorolásával, akadtak kifejezetten jó és kifejezetten gyenge változtatások is. Pozitívumnak még az első részt említeném meg, ami nagyjából a képregény által kitaposott úton haladt, de elmélyítette több elemét (Morgan pl).

Az általános kérdést illetően pedig: vagy de. :D Winnie véleményén vagyok; abszolút lehetnek, legyenek eltérések, csak közben maradjon hű az eredeti mű szellemiségéhez. Az meg, hogy mekkora vargabetűket “engedek meg” egy-egy adaptációnak, sok mindentől függ. Vannak olyan példák, ahol alig ismerni rá az adaptációra, és mégis nagyon jól sikerül, míg máskor a szoros hűség bizonyul a jó útnak. Míg mondjuk a TWD-nél nyitott vagyok még a CDC-féle, masszívabb kanyaroknak is, addig mondjuk a Game of Thronesnál, bár feltétlenül szeretnék majd új jeleneteket, kevésbé ildomos szerintem eltérni a regénytől, a cselekmény alapköveitől, mert annál feszesebb szerkezetű, szövevényesebb a történet.

Tusk - 2010. 12. 02. 23:30

Én azt mondom, hogy legyen hű az eredetijéhez, viszont tegyen bele új elemeket is. RE2-höz mérve, ne jöjjön már be Nemesis a 2. részben, amikor a 3.-ban szerepelt. Tehát legyen sztorihű, de hozzon meglepeteséket.

Mekare - 2010. 12. 03. 00:06

Általában könnyen elfogadom a nagy változtatásokat is, de a Walking Dead terén ez annyira nem megy. Az újításokkal nincs probléma, ha hozzáad és nem elvesz. Pedig a legtöbb az mínuszos…egyedül talán Norman Reedus karaktere, ami jól sült el szerintem. A CDC dolog egyedül az epizódot nézve nagyon tetszett, de az egész sorozatra kiterjesztve azért elfogott miatta az aggodalom. Hogy térünk innen vissza a képregényhez? Visszatérünk egyáltalán? :D

szendroib - 2010. 12. 03. 00:49

Klunks véleményével én is teljesen egyetértek, nem az a baj, hogy megváltoztatnak sok dolgot, hanem hogy felesleges dolgokkal hígítják fel. Az első részt példának hozva, az fantasztikusan sikerült. Nagyrészt követte az eredetit, és amit hozzátett, az sokkal inkább elmélyítette a történéseket, nagyszerűen kiegészítve az alapanyagot. Namost ilyen hosszútávon nyilván csak a mesében van, így már a 3. résztől nekem elég sok zavaró rész jött be, amit most a végére a CDC-s szállal (egyelőre) jóvá tettek.

A másik kérdésre válaszolva: igazán feltűnhetne már valakinek, hogy a rajongók már évek óta azt várják, hogy valqmelyik kedvenc játékuk/filmük nagyjából egy az egyben átültetésre kerüljön. Miért? Valószínűleg, mert érdekli őket, hogy milyen lehet filmvásznon újraélni az eseményeket. Hiszen azért rajonganak, amit ott megtapasztaltak, nem azért, hogy egy tucat hollywoodi forgatókönyv alapján készült filmet kapjanak a kedvenc szereplőik nevével. Arról nem is beszélve, ha tényleg jó történetről van szó, akkor 1- a forgatókönyv íróknak kevesebbet kell dolgozniuk 2- a rajongók imádni fogják 3- akiket beszippant a történet megveszik a játékot is, és nem is fognak csalódni 4- profit:). Persze nem azt mondom, hogy ne legyen változtatás, hiszen pont azt mondtam korábban, hogy a Walking Dead első része milyen zseniálisan lett átültetve, de ehhez nagyon hozzáértő íróra van szükség.

Visszatérve kicsit a walking deadhez, én a további évadokban nagyon bízok, az az igazság, hogy az első évad képregény-beli része belefért volna 3 epizódba. Először azt hittem a 6. részig húzzák majd az elindulást, de végül nem így lett szerencsére:). Viszont pont az alapanyag rövidsége miatt kellett sok mindent hozzáírni, több kevesebb (többnyire kevesebb) sikerrel. Szóval úgy gondolom, hogy innen már végre nincs megkötve az írók keze, ha el akarnak kalandozni pár részre a főcsapástól, azt büntetlenül megtehetik amíg végül majd visszatérnek. Nekünk, akik ismerjük a történetet kellemes meglepetéseket okozhatnak ezek a részek, akik meg nem ismerik, azokat nyilván nem zavarja:).

Finey McFine - 2010. 12. 03. 00:51

sztem csak annyi a lényeg, hogy ha sorozatról van szó, akkor a készítők az elején döntsék el, hogy eredethű feldolgozást csinálnak, vagy eltérnek tőle. előbbinél kutyakötelességük megtartani a főbb irányvonalat (mintegy transzformálni az egyik médiumot a másikba, ami egyáltalán nem baj), utóbbinál pont az a lényeg, hogy a saját formátumukban gondolkozva értelmezzék újra az alapanyagot. utóbbira jó példa a dexter, előbbire pedig a… ??
(true blood? nem olvastam, nemtom. de ez már keményen offtopik, lehet két poszt kellett volna, egy a walking deadnek, egy pedig sima kérdésnek, hogy alapanyag vs. belőle készült sori)

szendroib - 2010. 12. 03. 00:55

Bocsi a dupla postért, de nem akartam a kérdésem már az előző post végére feltenni, úgysem olvassa végig senki:)

SPOILER (6. füzet): Szerintetek meg merik lépni a sorozatban a 6. füzet végi “Nagy Fordulatot”? És ha igen, akkor ugyan az fogja “elkövetni”? Ahogy elnézem (nem mertek bevállalni bizonyos karakterek közti vonzalmat sem), én egyelőre úgy látom, hogy ez a fordulat elmarad, de nem nagyon értem miért. Bár persze elég jó befejezés lenne a 6. évad végére, csak már kicsit fura lenne. Mindenesetre én eddig úgy érzem, hogy a belezéssel nincs gondja a készítőknek, de dráma terén túl sok időt töltenek túl súlytalan részeken. Sokkal erőteljesebb lenne fele ennyi drámával, de az üssön. Ezt az első részben jól eltalálták szerintem.

Mammut - 2010. 12. 03. 00:57

szerintem úgy is lehet adni pluszt a képregény rajongóinak, hogy közben nem rúgdosnak bele a képregény történetébe, és én ilyet még nem tapasztaltam a sorozatban, szerintem jól nyúltak eddig hozzá a témához

én részemről minden plusznak örülök, a felsoroltakkal sincs bajom, talán csak a geekkel, viszont nem azért, mert “zombik”, hanem szimplán a geek szó olyan béna, ebben a világban nincsenek zombis filmek, így gőzük sincs, hogy zombiknak hívják őket, ezt én elfogadtam az első perctől kezdve, sőt, sokkal jobb így

szóval a pluszok jó dolgok sztem, de akkor már nem örülnék, ha nagyon csorbítanának a comicon, bár az is igaz, hogy én a teljes átgondolásokat mindig is utáltam, legyan az comic/könyvfeldolgozás vagy rimék, szóval ez nem csoda

venyi - 2010. 12. 03. 09:24

az az igazság hogy hatalmas vétség összehasonlítani az adaptációt az eredeti művel, ugyanis azok teljesen más jelrendszerben működnek, teljesen külön álló két alkotásról beszélünk!

MrBlowfish - 2010. 12. 03. 09:56

Itt van egy elemzés részről-részre, viszonylag spoiler mentesen (ami a későbbi eseményeket illeti nyilván), annak akit érdekel:

http://www.comicvine.com/news/amcs-the-walking-dead-comics-comparison-and-analysis/142588/
http://www.comicvine.com/news/the-walking-dead-episode-105-wildfire-comparison/142601/

Mammut - 2010. 12. 03. 10:41

szendroib:

SPOILER 6. rész:
sztem valamilyen módon benne lesz, bár lehet, majd csak a 2. évadban, és az alapok megvannak hozzá, csak el kell fajulnia a dolgoknak… viszont sztem tuti nem úgy történik, ahogy a comicban, hiszen itt van még mindig egy nagy hiány ahhoz képest, nem tanultak lőni, kövképp a zombi támadás éjszakáján rick fia sem lötte le az egyik zombit, és így valszeg nem ő fogja lelőni shane-t sem, legalábbis elég érthetetlen lenne, inkább lorira tippelnék

szendroib - 2010. 12. 03. 13:23

Mammut:

SPOILER

Ahogy kinéz, tényleg elég kevés az esély, hogy a kissrác lője le, ha mégis így lenne, kicsit sántítana a dolog. Remélem hamarosan megtanulnak lőni is majd, mert elég alapvető lenne a túléléshez. Viszont Lori tényleg elképzelhető lenne, főleg ha utána tudná csak meg, hogy terhes. Az is elég komoly fordulat lenne alighanem, és ez még lehet az első évad végén is, nem lenne rossz lezárás. Bár nekem a Rick fia megoldás jobban tetszene, mivel ez elindítaná benne a felismerést, hogy mennyire más ez az új világ, és talán több lehetőség lenne benne hosszú távon. De igazából nem vagyok ellene egyik verziónak sem, amíg hamar lelövik:). Remélem nem fognak epizódokon át veszekedni.

Nabu - 2010. 12. 03. 14:03

Hát én eddig minden résznél kommentben elmondtam, hogy éppen idegesít vagy sem az, hogy mennyire tér el a képregénytől az aktuális epizód. Szerintem önmagában az sem baj, ha a kitaposott úton jár az anyag (elvégre ez mégis egy adaptáció) és az sem gond ha nem azon van, a probléma azzal van, hogy a képregény túl jó és a sorozat írói sokszor nem tudják hozni ugyanazt a színvonalat. Ami meglepő, hogy a (szerintem) legrosszabb epizódot maga Kirkman írta. Egészen az ötödik részig az volt a tapasztalat, hogy minden ami a képregényből van fasza, ami meg nem gagyi, aztán szerencsére a végén húztak egy meglepőt a CDC-szállal és az működik is. Nem szentségtörésnek tartom, ha eltérnek az alapanyagtól, de csak akkor van értelme eltérni tőle ha ezzel többet kapunk, nem pedig nevetséges jótétlélek latino bandát és idegesítő rasszista, félkezű új karaktert. Egyébként a képregénynek is volt szerintem egy-két gyengébb periódusa, de azért az hozza folyamatosan színvonalat és nagyon átgondolt képet ad végig, a sorozat meg néha összecsapottnak tűnik. Ettől függetlenül a sorozat is jó, csak a képregény egyelőre jobb, de szerintem idővel a feldolgozás is egyre jobb lesz, mert beletanulnak, hogy mihez érdemes hozzányúlni és mihez nem.

vernazza - 2010. 12. 03. 18:52

Nézem /olvastam mindkét verziót. Az előbbieket nem ismételve: első rész nagyon jó volt, de azóta nagymamám langyos lábvizéhez hasonló az izgalomfok a sorozatban

Nyilván a képregény se halad fénysebességgel, de ilyen történetfolyammal a szezon végére még abban se vagyok biztos, hogy

SPOILER

Shane-t megöli Rick és megtalálják a börtönt. Az epizódok indulása előtt még nagy naivan azt hittem, hogy a szezonvégi spoiler Woodbury és a Governor lesz…

END SPOILER

ez a CDC-s dolog meg nem tudom mi lesz, de elsőre fosnak tűnik…

yosha - 2010. 12. 03. 19:23

Ujraélni mozgó formában. Igen, ezért ragaszkodnak a rajongók az egy-az-egybeni átültetéshez. Mármint a magam nevében beszélek mint fan. Persze, kellenek a fillerek, meg néha kicsit több, de az alapvázat nem kell szétszedni. Igaz ami igaz, a képregény világa, jellege totálisan más. Amíg ott nincsenek annyira részletesen bemutatva a szereplők, tényleg nem tudod, hogy kinek harapják át a torkát, és annál nagyobb a meglepetés, senki nincs biztonságban.

SPOILER
még Rick keze sem, még Carl sem, senki.
Előre kiváncsi leszek, hogy ugye Carlt keresztül fogják-e lőni, hisz még ott sem vagyunk, hogy megtanult lőni, nomeg ő is benne van Shane kinyiffantásában, és mindez még a tábor elhagyása előtt kellett volna történjen.
END SPOILER

Egy TV-sorozatban persze nem lehet ezt igy, kellenek az állandó szereplők akikhez a néző kötődik, kell a hős meg kell a rosszfiu, persze. Ha mindenki randomra hullana, másképp hatna teljesen mint a comicban, főleg hogy a drámára élezik ki az adaptációt. Ez a másik, hogy ez nagyon jót tesz a dolognak, a rengeteg plusz drámai dolog, a feleségverés, a kézlevágott bratyó, amik mind-mind tüskék és a felszínre fognak jönni ujra és ujra, ebben jobb a TV sorozat, hogy jobban az egyszerű ember lelkébe kalauzolja a nézőt. A Dixon testvérek például nem véletlenül Kirkman non-comic kedvencei, mindkettő badass gyökér, akik tudják a dolgukat. Épp ezért van még egy furcsa dolog, hogy a bratyó szépen elkocsikázott a többiekkel a CDC-hez, és veszni hagyta a félkezű testvérét, aki valószínűleg a táborhoz megy majd. Morgannak van ott üzenet, de neki nem? A testvérének egy szava sem volt, hogy ő megvárja? Eddig hogy ragaszkodott hozzá. Az ilyen bakiktól mentes még a comic, hogy aki ott van a csapattal és két mondatnál többje volt, akkor azzal a két mondattal sosem fog szembe cselekedni, ahogy megismertük úgy marad. Mint Jim, ugye, akit egy fa tövében hagytak. A képregényben egy senki volt, egy csendes szerelő, aki odakúrt ha kellett, és hirtelen kijött belőle minden, három szóból megtudtad a történetét mikor épp egy zombit vert agyon. Aztán ahogy jött úgy ment, nem volt semmi sírásás meg jópofizás. Eleinte tetszett amit hozzáírtak, de aztán újraolvasva az első pár számot nagyon nem tudtam egyetérteni ezzel, hogy egy ilyen csendes majd robbanó figurát miért is nem használtak ki? Rövid jelenete lett volna, de szerintem megkönnyezte volna mindenki.
Más: ez a járványügyis dolog nem tudom mire lesz jó, az utolsó rész előtt miért kell ilyen radikálisan helyszínt változtatni.

SPOILER
Elmehettek volna a lakóparkba ugye, találkozhattak volna Tyrese-ékkel, node persze már van egy dagadt négerünk, nem tudom hogy fog igy elférni mégegy, főleg hogy az badass is lesz a javából. Ugyebár a legénységből sokan hiányoznak már, és van egy csomo mindenki aki új. Nagyon reméltem, hogy visszahozzák egy sínre kb. képregénnyel az évadzáróra a dolgokat, például hogy az elején Carl megtanul lőni, kap kalapot, kiderül hogy Lori terhes, Shane begorombul, jön a balhé, kinyiffantják Shane-t, elindulnak, megállapodnak valahol, és Dale és Lori beszélgetésével zárulna az évad, hogy “ha Shane gyerekét hordod a méhedben, akkor hallgass róla örökre”. Ez igy mekkora lett volna már, és akkor a következő évad mehetne tovább, esetleg Carl keresztüllövésével és a farmmal, ahogy ugye van valami a pajtában. De most valami egész más lesz, és az a baj, hogy Shane-t annyira bemutatták, hogy valószínűleg jó sokaig ott lesz majd, pedig az hatalmas jelenet volt a comicban, mikor bepöccent. Látjuk itt is jeleit ugye, mikor célbaveszi Ricket, de nincs meg annyira az alapja, az előzménye, a sorozatban van lehetőséged szimpatizálni a szereplővel, míg fekete fehérben a körülmények olyan habzószájú állatot csináltak belőle, hogy már-már vörös tintával láttad a sziluettjét.

SPOILER OFF

Hát én kíváncsian várom az évadzárót, hogy most mi lesz, ki éli túl, mit fog kitalálni a CDC-s fazon, mert tuti nem tiszta az ürge, nomeg mi lesz a cliffhanger. A sorozat hangulata állati, egyszerűen imádom, az első pillanattól kezdve beszippant midnen rész, fenntebb csak egy összegzés volt részemről, nem fika. Mindkettőnek fanja vagyok, de mégis másképp. Igazábol ez a legfaszább, hogy mind a comic, mind a sorozat mást nyújt és valahol mégis ugyanazt. A képről-képre átültetésnek is örültem volna, de jó ez így, örülök hogy van ilyenünk is, a DVD-t egyből hajóztatjuk haza, aztán drukkolok, hogy minél tovább elmenjen a sorozat, és minél többet felhasználjon a később jövő helyzetekből, mert Kirkmanék zsenialitása 20-30 szám után kezdett megmutatkozni igazán. Arról hogy most mi a helyzet a csapattal meg nem is beszélek, mert a legmerészebb húzás volt, amit valaha ongoing comicban megléptek.

zsirfecske - 2010. 12. 03. 21:47

Klunks az első hozzászólásoddal minimálisan sem tudok egyetérteni, a felsorolt részek adják meg az igazi ízét az egésznek. akkora hatással van rám a sorozat, hogy egy-egy rész után napokkal később is a történteken (vagyis inkább a hangulaton) agyalok.

jézus, elvileg ez csak egy zombis sorozat, hihetelen. akkor meg miért van így nálam?

Pádi - 2010. 12. 04. 13:05

Én személy szerint úgy vagyok vele hogy ha nem muszáj ne adaptáljon senki semmit, nagyon kevés a kivétel ami anyira jó szokott lenni, ha mégis adaptálnak akkor én személy szerint nem szeretem ha asztorihoz nyúlnak, ezzel az erővel szerintem tök feleslegesen vették meg akkor a licenszet, ha hozzáadnak a sztorihoz az nem zavar, addig amíg az nem nyúl bele abba ami eddig is úgy volt ahogy meg volt írva, tehát extra adalékok jók, változtatások nem. De persze mindenki másképp gondolja, és emiatt soha nem lehet mindenkit kielégíteni, főleg ha nem is olyan jó amit csinálnak, ezért inkább nem is kéne adaptálni, nem véletlenül képregény a képregény, könyv a könyv és film a film.

Még csak a 23. számot olvastam el (úúúú 23.) eddig a kedvenc borítóm a 12.

Zakkant - 2010. 12. 04. 13:23

Már jó ideje olvasom a junkie-t, és úgy érzem itt az ideje hozzászólnom. Az egész hozzászólásom tele lesz mind a képregénnyel, mind a sorozattal kapcsolatos SPOILER-ekkel, szóval aki nem akar ilyesmit olvasni, az kérem ugorjon.

Képregény adaptáció vs. Képregény

1. kör: Képregényhűség

A sorozat első része még nagyjából követte a képregény történetét, egészen addig, míg a Sétálók szétkapták szerencsétlen Rárót. Aztán jött a tankba bemászós jelenet. Ott hökkentem meg először. (Két éve követem a képregényt.) Nos, csak azt tudom mondani, hogy ott nagyon jól jött ki ez a kis cliffhanger, nagyot ütött Glenn hangja ahogy megszólal: “Hey! You… You in the tank… Dumbass…” Na az nagy röhögés volt számomra, és a morbid “vidám zenére kajáló élőholtakat mutogassunk” dolog csak fokozta a hangulatot. A második résztől viszont már csúnyán kezdtünk eltérni az eredetitől, és ennek örülök. Mert most őszintén… Miért nézzek meg valamit, amit képregényben egy az egyben már láttam? Szerintem az adaptációnak az alap ideákat, az alap gondolatokat, a szereplők alapjait kell átemelni, de ha például olvastam egy könyvet, már nincs kedvem megnézni ugyanazt filmen. (Ezért nem nézek meg bizonyos könyvadaptációkat sem.) Szóval ilyen szempontból jó, hogy eltérnek az eredeti sztoritól, csak… És most jön az, amiért az első kört a képregény nyeri. Csak… Azt nem értem, hogy miért kell ennyire elnyáladzani dolgokat, és paradoxont generálni a szereplők jellemében. Egyszer letolják az “ez már nem ugyanaz a világ” monológot, mégis ugyanúgy próbálnak viselkedni húsz perccel később. Ettől én gyomorgörcsöt tudok kapni… Iszonyat… Néha a fejem vertem a falba, mert… Ricket még értjük, miért ragaszkodik ennyire a régi értékrendekhez, hisz nemrég kelt fel csak piciny kómájából, de a többiek… A képregényben ez jobban kiütközik, hogy azért akik régebben keltek fel, sokkal morózusabbak és könnyebben élik meg a világ problémáit, Rick pedig csak szép lassan kezd el alkalmazkodni.

2. kör: Egyedi hangulat
Na ebben mind a két oldal megkapja az ötöst. Az egész tv sorozat abból nyeri az egyedi hangulatát, hogy végre egy zombiapokalipszis, ami nem ér véget 120 perc után. Ez így nagyon jó, üt, látszik, hogy a szereplők élnek (még ha néha elég hülyén is), de van bennük spiritusz, lehetőség, fejlődnek, változnak, és mindenki talál olyan szereplőt, akivel azonosulni tud. Kíváncsi leszek, mely elemeket emelik át a képregényből, és mely szereplők elevenednek még meg. Kicsit sajnálom, hogy Shane még életben van a TV képernyőn (bocs, ha valakit meglep a mondatom), de talán szépet hoznak ki ebből is. A hangulat mindkettőben zseniális, csak mindkettőben másért. A képregény nem dolgozhat a képi világgal annyira, ezért ott a lelki dráma, a szövegek, a gyors snittek és a nagytotálok dolgoznak elsősorban. A sorozat viszont nagyon viszi a prímet zenében, képi világban, és a vér megjelenítése is baromira üt, ilyet még nem láttunk modern képek közt, csak a 300 -ban és a Spartacusban. Kár, hogy ritka látvány, de remélem lesz egy űberhentelés, amiben kiélhetem perverz tintavér-igényeimet. Szóval ebből a tantárgyból ötös.

3. kör: A színészi játék
Ebben a sorozatban nagyon jól válogattak szereplőket. Engem még a prisbreak -es csaj sem idegesít. A baseballsapkás-ásós figura egy ideig zavart, de az utolsó részben nagyot alakított a haldokló hamarosan-járkáló szerepében. Most ő is megkapta az ötöst. A kis kedvencem is egyre jobban hozza a figuráját, aki a képregényben benne sem volt: A nyílpuskás fajgyűlölő szerintem egyre hangulatosabb karakter lesz, főleg, hogy kezdi felfogni, hogy ebben a káoszban nincs idő árja elméletre. Egyre kevesebbet kötekszik, és látszik, hogy egyre inkább elfogadja, hogy bizony Rick és Shane a csapat két vezetője. Szóval nekem begyere a színészi játék, és iszonyat jó…

Epilógus:
Szerintem a sorozat jó. Jó, mert nem követi az eredeti szálat, jó, mert hoz egy speciális hangulatot a képernyőre, jó, mert jók a színészek, jó, mert klappol a dolgok 90%-a. Néha botlanak egyet-egyet, de attól még jó a tendencia, amit követnek. Csak ne csesszék el. A most vasárnaptól félek, és a következő évadtól is, mert kirúgták az írógárdát. Ha felveszik az eredeti cselekményszálat, számomra unalmas lesz a történet. Bár a börtönös eseményeket megnézném azért a vásznon is, de mindegy… Szóval izgulós.

Cyberdog - 2010. 12. 06. 23:40

Hmm…

1. Anime-ban volt szerencsém, olyan sorozatokhoz, amiket előbb olvastam (manga) képregény formában, minthogy a sorozatot láttam volna.

Itt találkoztam mindkét verzióval. Az adaptáció eltér (itt volt sikeres próbálkozás és volt sikertelen) és volt ahol nem (kis módosítások maximum).

Ahol eltértek az eredetitől, akkor volt sikeres, amikor a fő motívum (történetvezetés), érintetlenül maradt. A karakterek lehettek kevesebben vagy többen (lehetőleg azért a főbb karakterek maradjanak meg), hozhattak be új helyszínt, vagy esetleg kihagytak belőle, de ennek ellenére megmaradt a fő vezérmotívum.

A sikertelenebbeknél mindent megváltoztattak. Itt is volt olyan, hogy az első szezonban ragaszkodtak az alapsztorihoz, de a második szezonban egy teljesen új szálon nyitottak. S így lényegében önmaga paródiájává vállt a sorozat.

Nem az a lényeg, hogy mit változtatnak a sorozat közben, hanem az a lényeg, hogy mennyire jók a forgatókönyvírók, hogy ez a változtatás beleilleszkedjen a sorozat univerzumába.
Erre amerikai sorozat is jó példa erre bár annak azt hiszem nincs képregényváltozata (Sliders – az 5. évad – aki látta tudja, hogy miről beszélek).

Ugyanakkor a Highschool of the Dead. ott a készítők ragaszkodtak az eredeti sztorihoz, sőt jeleneteket hozzá is tettek, volt ahol kivettek, vagy egy eseményt előrébb hoztak. De lényegében a 90%, egy az egyben ugyanaz. Ha sorozatírók rendezők, ragaszkodnak az eredeti sztorihoz, akkor lényegében, olyan recepttel dolgoznak, ami kipróbált, jól bevált. Azaz nagyot hibázni nem tudnak. nagyon valószínű, hogy amit készítenek az sikeres lesz.

A legfontosabbról, még nem is beszéltem és ez pedig a nézőközönség. Nem lehet, olyan sorozatot alkotni, ami mindenkinek egyformán tetszik. Ha lehetne, akkor nem is lenne szerintem siker. miről beszélgetnénk, mik azok a dolgok, amikről heves vitákat tudnánk folytatni, haverokkal egy üveg sör mellett, vagy egy fórumon.

A készítők is a pozitív és negatív visszajelzésekből tudhatják, hogy milyen a sorozatuk, sőt akár a két tábor vitája számukra egy olyan hely lehet, ahonnan új ötletekhez juthatnak.

Mi a jó adaptáció ismérve?
A fene (farkas) sem tudja. Én csak felvázoltam a lehetséges variánsokat (a teljesség igénye nélkül) amiket volt szerencsém megtapasztalni. S, hogy ki mit szűr le belőle na az már más kérdés.

Részemről, az eddig lement részekkel elégedett voltam.

Klunks - 2010. 12. 07. 11:35

Azzal egyébként, hogy megtaláltak egy ilyen biztonságos helyet, mint a CDC (ha csak egy-két napig is) teljesen kivették a majdani börtönös részből azt az érzést, hogy “már hónapok óta utazunk, vadászunk, tél, van hideg van, és ilyen tökéletes helyet, mint a börtön nem is remélhettünk”. De ez megint csak apróság, ami sokkal zavaróbb, hogy nem halt meg mindenki akinek meg kellett volna, helyette kaptunk egy halott feketét; szinte láttam ahogy az írószobában mondják:

– Srácok, nem felejtettünk el valamit?
– Nekem is van egy ilyen érzésem…
– Még nem öltünk feleslegesen fekete szereplőt!
– Igen, tényleg, robbantsuk fel!

Ja és a kissrác ripacs “eww”-ja? nem kellett volna képregényt olvasni, sokkal jobban élvezném.

szendroib - 2010. 12. 07. 11:46

Nem vagyok biztos benne, hogy még “él” ez a bejegyzés, így csak vmi rövidebbet írok:)

SPOILERSPOILERSPOILER!!!

én szóltam, SPIOLER!

Mennyivel jobb befejezés lett volna, ha az epizód végén Rick és Shane között elmérgesedik a helyzet, Shane meg akarja ölni Ricket (akár a CDC-ben is), hallasz egy lövést, Shane összeesik, mögötte ott van Carl füstölgő pisztollyal (nem tudom, hogy tényleg füstölögnek-e:D), mindenki meglepődik, jön vmi hatásos zene, mutatják a túlélőket különböző helyzetekben, közben az idegesítő Szökéses csaj rájön hogy terhes, Dale és Sophia együtt “vigasztalodnak”; esetleg ha még nagyon be akartak volna gorombulni, az órát is mutathatták volna, hogy elér az 1 órához a visszaszámlálásban.

Szerintem egy ilyen befejezéssel kb mindenki a sorozatról beszélne, és eléggé sokkolt is volna. Így, hogy elkocsikáznak békésen, nem is várom a következő évadod, akár egy gagyibb zombi film vége is lehetett volna, aminek nincs folytatása:).

Damoqles - 2010. 12. 07. 12:30

“Azzal egyébként, hogy megtaláltak egy ilyen biztonságos helyet, mint a CDC (ha csak egy-két napig is) teljesen kivették a majdani börtönös részből azt az érzést, hogy “már hónapok óta utazunk, vadászunk, tél, van hideg van, és ilyen tökéletes helyet, mint a börtön nem is remélhettünk”.”

Ha jól emlékszem, a füzetben is volt a dutyi előtt két olyan helyük, ahol ideig-óráig biztonságban érezhették magukat. Nem tudom, hogy a CDC után és a börtön előtt (mert ugye azt nem szabad kihagyni) beleraknak-e még ilyen helyszínközpontú részeket, vagy mondjuk annyira alternatívra veszik a figurát, hogy a második évad már nem a TWD címmel fog jönni. :P

“Nem lehet, olyan sorozatot alkotni, ami mindenkinek egyformán tetszik. Ha lehetne, akkor nem is lenne szerintem siker.”
Az a fránya nézői mazochizmus…

yosha - 2010. 12. 07. 16:44

Szerintem benne van a pakliban, hogy nem nagyon tudták, hogy fog ez beválni, főleg mint kábeles adó. Ezért lett iylen a vége, nyitott mint a Zombielandnek kb., mert benne volt a pakliban hogy esetleg nem lesz második évad. Sok begyepesedett öreg van vezetői székben, aki elképzelni se tudta volna hogy zombisorozat működőképes lenne.

Mindenesetre a finálé sajnos rossz volt, fillernek jo lett volna valahol a tábor és a lakópark közti úton, de igy nem volt jo, főleg hogy egy rész alatt történt annyi, ami kettőre legalább elhuzható lett volna, sokkal nagyobb drámai feszültséggel. Nomeg a Dixon fiu nem nagyon hiányolja a bátyját, pedig eléggé kivolt miatta. Mindegy, én betudom ezt annak, hogy ennél többet nem mertek meglépni elsőre, de most, hogy ekkora nézettségeket hozott, a második évadra olyat kapunk hogy betojunk, picit jobban követve a comicot, mert már felhalmozodott egy csomo WTF amivel elvileg már törődni kellett volna.

Cyberdog - 2010. 12. 13. 03:31

yosha: a második évadra olyat kapunk hogy betojunk

Ámen Atyám!

Maxim - 2011. 01. 12. 20:55

Hú én a sorozat hatására kezdtem olvasni a képregényt és már az 53. résznél tartok.
Nem tudom… itt büntetlenül lehet beszélni a képregényről? Mindenesetre…

SPOILER!!!

Szóval a nemrég történt börtönös vérengzés, Lori és a baba halála teljesen lesokkolt. A képzelt telefonbeszélgetésen meg majdnem elbőgtem magam. Eszelősen jó ez a képregény! Csak őszintén sajnálom, hogy mire megszeret az ember egy szereplőt, már valamilyen formában ki is nyírják.

winnie - 2011. 01. 12. 21:11

lehet:)

suttyom - 2011. 11. 09. 21:58

A másik topicból folytatva…

SPOILER! SPOILER! SPOILER!

Vajon az első évad záróepizódjában mit súgott a doki a vérmintákról Ricknek?
Sokan arra tippeltek, hogy Lori terhességét, de véleményem szerint nem elképzelhető, hogy Rick néma csendben tudomásul vegye a dolgot-semmi ujjongás, vagy felelősségre vonás?
Szerintem inkább olyasmit mondhatott: “Rick, a kór nem harapással terjed. Mindegyikünk-a Föld minden egyes lakója-fertőzött. Ha meghalunk -akár egy zombi harapásától, akár végelgyengülésben, akár egy autóbalesetben- mindannyiunk újjá fog éledni. Nincs rá gyógymód, nincs kiút!”
Azaz az IGAZSÁGOT. Vajon a filmben is így fog történni a dolog?

Sylar - 2011. 11. 13. 10:19

légyszi mondjátok már el, hogy mi van a pajtába!!
köszi :)

Wolverine - 2011. 11. 13. 14:56

SPOILER Sylarnek:

Hershel halott, és zombivá vált családtagjai, ha jól emlékszem. Meg akarja őket gyógyítani…

Bütyi - 2012. 02. 28. 20:28

Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy valahol lehet online olvasni a képregényt?
Előre is köszi a válaszokat.

wondorog - 2012. 03. 01. 12:44

Na úgy tűnik évadzáróban a sorozat is búcsúzik 2 szereplőtől.. .

Nabu - 2012. 03. 19. 17:24

suttyom: Hát ma kiderült, hogy teljesen beletrafáltál, ezért járna valami díj.

Aragorn83 - 2012. 03. 19. 17:43

Kár, hogy csak a második évad végére hozták be Michonne-t is. Erre a farmon tökölésre elég lett volna, max egy fél évadot elszórniuk.

suttyom - 2012. 03. 19. 21:50

Nabu: Nem nagy kunszt, ha olvastad a képregényt. Igaz, abban nem szerepelt a doki, de akkor is…

ck22 - 2012. 03. 19. 23:14

Képregényt sose olvastam, de lenne egy SPOILERES kérdésem Rickkel kapcsolatban amit hallottam valakitől.Spoileres: Rick egyik karját elveszíti?Nagyon béna lenne, ha sorozatban is eljátszanák, megcsonkítani a főhőst!Király sorozat és nem mindenben kellene a képregényt követnie Kirkmannak!Olyanok is szeretik a sorozatot,akik nem képregényesek és mást dolgot várnának, mint pl én.

Aragorn83 - 2012. 03. 19. 23:43

Az még jóval odébb van, de igen.
Egyébként nem a karját veszti el. Inkább csak a kezét, mint Merle a sorozatban.

zsolt66 - 2012. 03. 19. 23:57

Igen elveszíti ott, de nem hiszem hogy meglépik ezt, azért követni követi a képregényt, de vannak benne változások. Élből van olyan szereplő aki a képregényben 1x, 2x szerepelt itt meg két évadban elég jelentős szereplő volt…

ck22 - 2012. 03. 20. 00:06

Értem,meg a másik aminek nem örülnék,hogy se ellenszer nem lesz,se katonaság, se magyarázat a zombiság eredetére??
Valamiért, akkor azért is szereti a néző ezt a sorozatot,hogy legyen remény..De ha képregényíró ragaszkodik az elképzeléseihez..

zsolt66 - 2012. 03. 20. 00:09

Én úgy tudom a képregény még nincs befejezve…Szóval ha befejezik akkor derül ki mindenki meghal, vagy mégsem…

Aragorn83 - 2012. 03. 20. 00:14

Amúgy most, hogy fölbukkant Michonne, de Tyrese meg sehol sincs. A kedvenc redneckünk pedig Shane halálával a jobbkezévé vált Ricknek. Szerintetek Daryl lett kitalálva Tyrese helyett? Daryllel fog majd összejönni Michonne? Én T-Doggal nem tudnám a csajt elképzelni. :)

A. - 2012. 03. 20. 10:18

sziasztok!
nemrég olvastam végig a képregényeket, és nem tudom, hogy álljak a börtönös évadhoz. Nagyon sokkoló volt olvasni azokat a fejezeteket (főleg ami a governorhoz köthető), kicsit már túlságosan is, nem tudom eldönteni, hogy szeretném-e viszontlátni ezeket az eseményeket szöveghűen vagy sem. Vajon mennyit mernek bevállalni belőle?

Daryl-Michonne kapcsolatára én is kíváncsi vagyok:)

Wolverine - 2012. 03. 20. 13:39

ck22: magyarázat nincs. katonaság nincs. Gyógymód nincs.

Amúgy érdekes lesz, hogy nincs itt Tyrese, neki a képregényben van legalább 2 fontos jelenete a börtönben (SPOILER: a tornaterem kipucolása és a lánya halála)…

Aragorn83 - 2012. 03. 20. 15:08

Mondjuk Tyreese lányának a halálát (ott tudja meg Rick, hogy mindenkiben ott a vírus) kiváltották dr. Jennerel a CDC jelenetek során.

Azt viszont nagyon nem szeretném, hogy Daryl Tyreese sorsára jutna majd. A legjobb non-comic karakter a sorozatban. Meg úgy egyáltalán.

Externius - 2012. 03. 20. 23:00

Michonne szereplésének örülök, remélem nem fogják elb*szni a karakterét:) (nagyon nagy mértékben hozzájárul hogy nézzem a 3. évadot, mondjuk ez az évadzáró nem volt most rossz, csak előtte az egész évad felejtős:D )
A.:
Governoros dolgokat ha egyáltalán lesznek benne, tuti le fogják úgy butítani hogy ne verje ki a biztosítékot sokaknál (nálam meg pont ez fogja, elég beteg részek azok, és szerintem ez jól mutatja az egész világ állapotát hogy hiába a zombik, még mindig az emberektől kell jobban tartani:).
De ne legyen igazam és “szöveghűen” legyen benne:)

A. - 2012. 03. 23. 15:40

@Externius: teljesen megértem, amit írsz, mert bármennyire is nehezen emészthető, de szerintem is a börtön-era az egész történet csúcspontja.

Freebulletz - 2012. 04. 12. 22:44

a Talking Dead-ben mondták, hogy szeretnék Tyrees-t bemutatni a 3. évadban, és hogy megvan már hogy ki játsza a Governort ;)

znono - 2012. 04. 16. 18:00

Nem tudom ki hol tart a képregényben, de:

SPOILER: Most gyúrom az 51.részt, most, hogy minden főbb karaktert kinyírtak valamilyen uton módon, lesznek még olyanok akikért érdemes izgulni?

SPOILER OFF:
Lehet még izgalmasabb, fordulatosabb?

Emke - 2012. 06. 15. 11:33

Kicsit frissítem már a topikot.. SPOILER ALERT!

Aragorn83 írta, hogy esetleg Daryl pótolhatja Tyreese-t.. Basszus, én ebbe bele sem gondoltam, de tényleg. Már van is köztük valami alakulóban Carollal, aztán jön Michonne… és kialakulhat ugyanaz a szál. Bejön, hogy mások a karakterek a sorozatban, Carol sem a képregényes foltvarró kötögető Carol már, pedig még nincsenek a börtönben. Valahogy más irányba kattant meg.

BTW: a börtönre valami eszeveszettül kíváncsi leszek “élőben”.

Vucctok - 2012. 06. 15. 19:09

Képregényrajongó vagyok, a zombis sztorikat nem különösebben szeretem. A fekete-fehér képregényeket sem annyira szeretem. Jobban tetszett a TWD első 6 részének rajzstílusa, kezdetben csalódott voltam a rajzolóváltástól.
DE EZ A KÉPREGÉNY OLYAN HATÁSSAL TUD RÁM LENNI, HOGY ELKÉPESZTŐ!
Hihetetlen erős a dramaturgiája. Ez az egyetlen képregény, amivel még álmodtam is, természetesen rémálom volt. Egy-egy fordulat napokig nyomaszt. Kényszerítem magam, hogy kicsit lemaradjak, és ne faljam a részeket, nehogy eljöjjön, hogy egy hónapot kelljen várni a következő részig. De “sajnos” már 90-nél járok.

Egy megnyugtató hír, amit Kirkman írt egy olvasói levélre válaszul: úgy érzi legalább 200 rész van még a fejében ebből a sztoriból.

Vucctok - 2012. 06. 15. 19:13

@znono: lehet még izgulni karakterekért és fennmarad a fordulatos történetvezetés. Persze olyan formában, mint eddig, ahogy máshol is szokás: 4-5 részenként jön egy olyan mellbevágó esemény, hogy napokig kapkodom a levegőt miatta.

rhynn - 2012. 10. 15. 18:37

Hú, basszus, mennyire durva az előzetesben a Governor. Nem olyan Danny Trejos, mint a képregényben, viszont sokkal ijesztőbb! :)

Mammut - 2012. 10. 15. 19:27

elég sok mindent belegyömöszöltek a 3. évadnyitóba, még a végén tényleg lezárják a börtönt ebben az évadban :)

Aragorn83 - 2012. 10. 16. 01:53

Ezt a lábon harapós, láblevágós szálat elég hamar behozták. Azt sem gondoltam volna, hogy Hershel lesz az áldozat inkább T-Dog-ra tippeltem volna.

Carol pedig hogy rácuppant Darly-re! :DDD

znono - 2012. 10. 24. 08:27

Gyorsan vége lesz a börtön szálnak, kb a 3. évad vége. Főleg ha igy haladnak.

Mammut - 2012. 10. 29. 19:13

jaja, nagyon gyorsan haladunk, máris governor, persze, biztos eltelik még jó pár rész, mire rick is elveszti a kezét, de tényleg úgy tűnik, hogy 1 évad/1 helyszín, viszont így akkor a 4. évadban beérik a képregényt? :)

Mammut - 2012. 10. 29. 19:15

ja, és vajon szemet-szemért, kezet-kézért alapon lesz a kézvesztés? :)

znono - 2012. 11. 01. 16:39

Szerintem a kéz marad. Merle hiányosságát is nehezen oldották meg vizuálisan.:) Hosszú távon nehezen kivitelezhető lenne. Governor feldarabolásáról, a börtönös mészárlásokról, Lory és a baba kivégzéséről már lemondtam. A 4. évad egy kint a vadonban szezon lehet, hiszen ott is voltak érdekességek ( vadászok, Abrahamék, visszatérés a feka csávóért ) annak az évadnak a vége lenne, hogy eljutnak abba a kis városba ahol jelenleg is élnek a képregényben. Erről szólna az 5. + hilltop, és persze Negan!!!!!! :)

Mammut - 2012. 11. 06. 06:47

szerintem túl sok lenne az eltérő helyszín a “vadonban” (Rick + fia barangol, Rick + fia a házban, vissza a farmra, út Abrahamékkel, templom, kisvárosi leszámolás, út tovább, autópálya…), szóval én nem bíznék benne, hogy egy-két résznél tovább tartana (ott is csak a főbb pontok), szerintem egy évad biztos nem lesz

abban van valami, hogy körülményes lenne a félkezes mutatvány egy főszereplőnél, hm, kár :D

Mammut - 2012. 11. 06. 06:51

és tény, hogy Lorit már most kiírták, szóval a kis házban eleve nem is lenne olyan sok történés, hiszen ott a Lori hívja telefonon téma ment, és szerintem az a lelkiállapot már Rick mögött lesz a 4. évadra, a képregényben nem sokkal a lelövése után mennek oda, szóval a “vadon” egyik nagyobb témája értelmét is veszti így

yosha - 2012. 11. 07. 14:50

Ez a Rick egyáltalá nnem ugyanaz mint a képregénybeli Rick. teljesen más a stilusa, a reakciói, minden. ez egy hüvös figura, a képregénybelit még érdekelték a csapattársai valamennyire. Nem voltak elhidegülve egymástol. mikor carol eret vág akkor is midnenki beindul, hogy van, aggodnak. Ráadásul ott menedék volt a börtön, honapokig. Itt az első pár napban meghalnak ketten (vagy hárman), egyikük lábat veszt, és még ki tudja. Eszerint biztonságosabb volt a vadonban honapokig. Ez itt a baj.
A governor meg jofiu. Minden bűne hogy lelőtte a katonákat és fejeket tart. Kemény. A képregényes bemutatkozása sokkal durvább volt, hihetőbb, spontánabb. Nem lesz itt kézlevágás, ha csak egyetlenegy kivégzést megejt már az sok lesz. Kár érte. Rengeteg lehetőség volt a figurában.

rhynn - 2012. 11. 12. 20:38

Mammut: a telefon megvolt.

Nefadar - 2012. 11. 12. 20:58

Imádom nézni, ahogyan a telefon témára tippelgetnek azok, akik nem olvasták a képregényt :)
Azért a Govenorról már kiderült a mai részben, hogy közel sem az a jófiú, akinek kiadta eddig magát. Elég sokáig húzták ezt, de legalább Pennyi is előkerült már.

Szeged - 2012. 11. 12. 22:29

Hello !

Ha olvastátok már a képregényt, akkor ki telefonált a végén ?

köszi

znono - 2012. 11. 12. 23:59

Szeged!

Hát Lori! :)

rhynn - 2012. 11. 13. 08:29

Szerintem ezt a telefonos dolgot nagyon elszúrták. A képregényben valamennyire a semmiből jött, nem egyből Lori halála után (ami szintén rossz változtatás volt szerintem), engem sokkal jobban megfogott. Persze, lehet azért, mert most már tudom, hogy miről szól.
Mindenesetre, ha így folytatják, szezon végére már a 70-80. képregényig is eljuthatnak, azaz nagyon hamar el fog térni a képregény és a sorozat…

Parallax - 2012. 11. 13. 09:34

Hát ezen a telefonon beszartam. Lori még emésztődik. :D A gyerekkel meg mindenki foglalkozik, csak épp az apja nem.

marcilu - 2012. 11. 14. 18:17

Képregény 100. részéről szóló SPOILER az egész hozzászólásom!

Szóval ugye ott meghal valaki. Aztán a 102. rész “Letter Hacks”-jében a legelső levelet ahogy olvasom, azt gondolom, hogy mekkora jó fej ember írja felháborodva, hogy mekkora aljadék ember ez a Kirkman, hogy kinyírta a képregény legcsodásabb karakterét, igazi stílusvirtuóz a levélíró, még Friday Night Ligts utalást is ír, mellesleg számomra is a legmegrázóbb esemény volt az egész képregényben ez a halálozás, szóval olvasom, és az aláírás: Steven Yeun. Köszönöm szépen, az egész Walking Dead univerzum eddigi legnagyobb EPIC-je, ha lehet ilyet mondani.

SPOILER és hozzászólás vége.

mivanmar - 2012. 11. 14. 20:02

marcilu:
SPOLIER ez is annak, aki még nem tart a 100-102. résznél:
Köszi, ez remek találat volt! De jó arc :) Valaki máshol írta, hogy írt Steven Yeunnek (Yeunnak? hogy kell ejteni?), aki személyesen válaszolt a rajongói levélre :)
Azért Kirkman válasza se kutya: azért írtam ki Glennt, mert elhomályosult a sorozatban őt alakító színész páratlan játéka mellett, de ha belegebedek, akkor se jut eszembe, hogy hívják a fószert… :D

Isteee - 2012. 11. 15. 08:49

Sziasztok :)

Tényleg árulja már el valaki, hogy ki telefonált :)
Ezek szerint Lorinak nem kellett volna még ilyen hamar meghalnia?
Milyen gyakran jelenik meg a képregény? :)

marcilu - 2012. 11. 15. 18:36

A 3. évad 2. része után kezdtem el olvasni a képregényt, 2-3 hét alatt értem az eddig megjelent 104 rész végére. Életem első (és szerintem utolsó) képregénye, igazán nagyszerű alkotás. Meglepő volt azzal szembesülni, hogy mennyi szerelmi-szappanoperai elem van a képregényben, több, mint a sorozatban. Ugyanakkor bővelkedik megrázó, epikus jelenetekben is… A 90. kötet környékén van például egy nagy “csata”, mikor Rick és Michonne harcol a közösség utcáit elöntő hordával, és a házakban rejtőző társaik egyenként előjönnek, és segítenek nekik. Katartikus oldalak voltak. A másik véglet pedig a már általam fentebb említett 100. epizód, és a kivégzés. Nem gondoltam, hogy egy képregény olvasása közben gyomorgörcs és dühroham fog utolérni valaha.

A karakterek: Andrea a képregényben, Maggie a sorozatban sokkal jobb. Ja, egyértelműen Carolból is a sorozatos nyer nálam. Örülök, hogy a sorozatban van Daryl, örülök, hogy a képregényben van Tyreese. Gondolom, ő a sorozatból már teljesen ki fog maradni, remélem, Abraham és Jesus (ez így szép páros) lesz majd. De végeredményben bízom a készítőkben, nagyon tetszik a feldolgozási módszerük, jó, hogy ilyen sok változtatás van. (És persze benne hagynak olyanokat, mint Axel “You follow me?”-je)

mivanmar - 2012. 11. 15. 19:35

OFF
marcilu, azért vannak remek képregények, szerintem érdemes mást is megnézni :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Chew_%28comics%29
http://en.wikipedia.org/wiki/Fables_%28comics%29 – ebből az első nagy történet magyarul is megjelent: http://www.kepeskiado.hu/?q=taxonomy/term/47

ON
Istee: itthon szerintem csak a köteteket adják ki, http://www.kepregeny.net/category/the-walking-dead/ – tavaly tavasz óta 5 kötet jelent meg, egy kötet 4-5 rész (az amerikai kiadás már a 17. kötetnél tart)

Isteee - 2012. 11. 17. 09:47

mivanmar: köszi az infót, ez valahogy eddig nem állt össze :)

Battie - 2012. 11. 21. 17:06

Úgy nézem Tyreese szerepelni fog a sorozatban. (http://walkingdead.wikia.com/wiki/Tyreese_(TV_Series))
Na ehhez ki mit szól? Ugye tudunk, amit tudunk, Tyreese, Carol & a laza erkölcsű Michonne. Vajon ezt meg merik lépni? De mindeközben ott van Daryl is, akivel egyértelmű, hogy mire készülnek már régóta.

Amennyiben erről már esett szó, bocsi, régóta nem olvastam el a hozzászólásokat :D

znono - 2012. 11. 23. 16:03

Tyreese……. Kedvencem volt. A legsokkolóbb haláleset…….

marcilu - 2012. 11. 25. 10:35

Szerintem a szerelmi háromszöget nem fogják átültetni a sorozatba, nincs is rá szükség. Talán a Michonne+Tyreese párost összehozzák, de Carol nagyon más karakter a sorozatban, mint a képregényben. Szerintem erőltetett lenne.

znono - 2012. 11. 29. 08:16

De hát nincs Tyreese! Lassan kijönnek a börtönből. Már rég meg kellett volna jelennie. Vagy esetleg félévadfinálé egyik cliffje lesz?

winnie - 2012. 11. 29. 10:51

az évad második felében jön. vagy a cliffben, de majd a 3×09-től lesz

znono - 2012. 11. 29. 19:54

Remélem, hogy nem tiszavirág életű lesz!!!

znono - 2012. 12. 08. 18:39

Tyreese!!!!!!!!!!!WÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!

Filip - 2012. 12. 15. 21:30

Elnezest en csak anyit szeretnek tudni hogy 5 kepregeny-e van ??? Ha igen akkor az ugy van hogy egyben Pl 20 resz van bent ??

znono - 2012. 12. 18. 16:11

Több kötet van. Kötetenként ahogy mondtad kb 20. Már ami a Magyar megjelenéseket illeti. Amerikában Havonta jelenik meg a képregény 1 új résszel. Amit kurva nehéz kivárni.

sziki - 2013. 01. 03. 14:41

Sziasztok!

Hát SPOILER annak, aki még NEM olvasta az első öt magyar képregényt.

Spoilerek ezek nekem is, olvasgatom ezeket a hozzászólásokat itt óvatosan, de még csak az öt képregényt olvastam, mármint ugye a magyarokat és a hatodik és még csak lassan jön ki nálunk. Ami ugye elvileg 30 rész, de már a valóságban 100 felett járunk.
Valami eszméletlen, lenyűgöző, magával ragadó az egész.
Nagyon összekavarodtak a dolgok, ahol én járok Dale és Otis bőven él. Mondjuk előbbi tudom, hogy ki akart szállni, majd meggondolta magát, meg mit tudom én.
Meg ugye itt már elvileg lelépnek a börtönből, de Lori még él. Plusz ugye Glenn és Rick is fogságban van, meg Minchonne is.
Zseniális a képregény, nem bánnám, ha követnék a képregényt jobban.

randomsrác - 2013. 03. 05. 01:31

Annak aki követi a képregényt (107):
Ez kemény volt :D…
http://kepfeltoltes.hu/130305/TWDspoiler_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

jocibmx - 2013. 03. 06. 13:05

Pont most fejeztem be én is az eddig 107 füzetet, és wow nagyon durva ez a sorozat :)

Maxim - 2013. 03. 19. 10:22

Én kissé csalódott leszek, ha Michonne kínzó részét Andrea-nak adják a sorozatban. Szerintem a képregényben Michonne részben azért ennyire badass mert sok nehézségen és szenvedésen megy keresztül de többé kevésbé mindig túllép rajta. Bár mivel már Michonne bosszúját behozták egy kevésbé drámai okból, asszem értem most miért rakják inkább Andrea-t oda.
Csak ez valahogy kevesebb súlyt ad Michonne karakterének a szememben.

sziki - 2013. 03. 19. 19:08

Igen Maxim, én is ezt néztem mikor építgette a kormányzó a cuccot, hogy valószínűleg Minchonne most fog következni és talán mégis átadják, majd esetleg mégis nekiindulnak kiszabadítani.
Mindenesetre várós az utolsó két rész már nagyon!

marcilu - 2013. 03. 23. 09:44

Azt se felejtsétek el, hogy a képregényben a kormányzó előzmények nélkül bánt így Michonne-nal, épp ezzel alapozták meg a karakterét. Szerintem az elején ezzel sokkal jobban be tudták mutatni, hogy mennyire beteg. A sorozatban már fokozni akarják (mintha rájöttek volna a készítők, hogy az elmúlt tizenakárhány részben nem mutatták volna eléggé őrültnek a fazont), ami számomra inkább fárasztó, mint érdekes. Ezt sokkal korábban kellett volna.

marcilu - 2013. 03. 25. 16:34

Tippeim a Governor-összecsapás áldozataira: Herschel, Judith, és a képregény mintájára valamelyik nő Judith-tal. Vagy Carol (túlélte a képregényes verzióját), vagy a kiscsaj.
Szavazatom a Governor legyilkolására Miltonra megy, jó lenne, ha bekerülne a csapatba, és ehhez kellhet az, hogy ő nyírja ki. (Bár valószínűnek nem tartom ezt a forgatókönyvet.)
Remélem, Tyreese és a húga is túlélnek, és csatlakoznak a csapathoz.

bence1002 - 2013. 03. 25. 22:08

Nem hiszem, hogy meglépik egy csecsemő halálát a sorozatban, még ha kábelen is meg.

kacsababa - 2013. 03. 25. 23:33

A képregényben meg Sophia az aki túlél a családból, igaz az ő szerepét tölti be részben Beth, ami alapján jó eséllyel túlélő marad.
A halottakra nekem is hasonló a tippem, Hershel tuti megy, rajta kívül meg valószinüleg Carol és Judith, ők is lehet hasonló módon, mint a képregényben Lori. Habár nekem még mindig az-az érzésem, hogy itt nem biztos, hogy megölik a babát.
Andrea halálának örülnék, képregényben se kedvelem, de a sorozatban különösen idegesítő karakter. :P

Orion - 2013. 04. 02. 08:02

Sziasztok !

Tudna valaki segíteni, hogy honnan tudnám beszerezni/letölteni a képregényeket?, mert elolvasnám előre, hogy mi fog történni a sorozatban.

Vagy ez a képregényes megjelenés is napjainkban történi ?, és így még nem lehet előre elolvasni, hogy mi fog történni ?

köszönöm

winnie - 2013. 04. 02. 09:15

mivel a sorozat nem igazán a képregényt követi, így nem fogod tudni elolvasni, hogy mi lesz a sorozatban. egyébként meg, ha akarod, az első 30-35 számot 6-os gyűjteményekben megveheted boltban magyarul is. a képregény egyébként még tart, 10-11 éve megy és most jár a százegynéhányadik számnál – ezeket is meg lehet venni hazai képregényes boltokban, vagy letöltheted, mint bármit a netről.

Doug - 2013. 04. 02. 11:19

Hát Andreaból sem lesz olyan kemény csaj, mint a képregényben, de legalább Tyrese tovább él.
Egyébként jó nagy baromság volt, hogy a felépített Woodbury-t otthagyták, és a romos börtönbe mentek inkább. Még 1 évad és már semmi köze nem lesz a képregényhez. Nem baj, hogy ha vannak új ötleteik, de csak ha jó :)

Vincent Vega - 2013. 04. 02. 21:33

Katasztrófa volt a tvsorozat 3×16 évadzárója. Szerintem a képregény legdrámaibb csatáját, egy erős fordulópontját rontották el pont nagyon. A börtönben játszódó fejezetek lezárása és a Governor téma befejezése volt az egyik legmeghatározóbb a képregényben, elqrták nagyon :( Kár érte. Rick karja, Lori ahogy meghal, Michonne története a Governorral, mind erősen meghatározzák a képregényt.

Vincent Vega - 2013. 04. 02. 21:35

Ja és Andrea halála is érdekes fordulat a jövőbeni történések szempontjából.

znono - 2013. 04. 03. 09:21

Ezzel a résszel csúnyán pofán szarták a képregényt. Ennyi.

Aragorn83 - 2013. 04. 03. 23:37

Azon gondolkodom, hogy Karen lehet az új Andrea, ha már őt kiírták. Ezen meg is lepődtem. Carol is fura, hogy még él. Nem azért írom, hogy bajom lenne vele, de elvileg már neki is rég halottnak kellene lennie…

Egyébként még lehet leszámolás a börtönben, ha a kormányzó visszatér csak szerintem elodázták a dolgot a 4. évadra, mert még nem akarta búcsúzni a karaktertől.

sziki - 2013. 04. 16. 23:38

Egyébként most ismételten a képregényt olvasva, nekem nagyon úgy tűnik, hogy jelentős részt ugrottak a képregényben a készítők, hogy visszatérjenek az alapállapothoz.
Hiszen még a negyedik hazai kötetben sincs sehol a Governor, viszont Tyrese és sok ember, mások is akkor lelik meg a börtönt, ott sok esemény zajlik, konfliktusok, a megművelése a földnek, szex, bekattanó emberek a dutyiban, Tyrese és Shane konfliktusa, Tyreset szerintem mindenképpen meg fogjuk közelebbről ismerni, nem is kérdés. Na meg persze tuti előkerül néhány zombi is. :D
És akkor igazából itt már a börtön elhagyás, a Rick és Governor összecsapás, plusz Rick keze még nálam a nagy kérdés.
Várom már a tavaszi hatodik kötetet, azt se tudom bele merjek-e olvasni már annyira előre, mert igazából eddig rendben van a dolog nálam, hiába olvastam el az öt magyar kötetet. Sok spoilerezés nincs, sőt, itt még él Lori is.

dildi - 2013. 10. 22. 13:30

Remélem egy kicsit azért a börtön után visszatérnek a képregényhez. Főleg arra leszek kiváncsi, hogy meglépik-e a kannibál csapatos részt és Hershel lesz-e az áldozat. Az képregényben Dale volt féllábu és őt vesztették el a börtönböl menekülés közben ha jól emlékszem. Aztán jöttek a kannibálok, csak rács.tek mert Dalet elötte megharapták a zombik. Ráadásul az egész bagázst kinyirták Rickkék.

Bakfitty - 2013. 10. 26. 11:27

Én most kezdtem el olvasni a képregényt, a 9.-nél tartok most, és az érdekelne, hogy nagyjából hol tart most a sorozat (4×02), meddig olvashatom anélkül, hogy belefussak valami spolierbe, ami még nem volt a sorozatban?

winnie - 2013. 10. 26. 11:34

az a “baj”, hogy nem lehet tudni, hogy mit fognak átemelni a sorozatba és mit nem. szóval lehet, hogy ami a képregényben korábban van, az a sorozatban később lesz (volt már ilyen), s lehet, hogy egyáltalán nem lesz. de látni fogod, hogy mikor jelenik meg a képregényben a 3. évados új főszereplő és helyszín, szóval utána még olvashatsz pár részt.

Kilgores - 2013. 10. 28. 14:50

@dildi: ez az egyik, amiben én is bízok :)

A másik, de ez szerintem nem lesz benne, az Glenn és Negan..uhm..találkozása.

Lii - 2013. 10. 29. 00:18

Engem az új fekete karakter érdekel, van egy olyan érzésem, hogy ő az aki belülről veszélyezteti az embereket (a patkányokkal stb.) Hisz a képregényben volt egy ugyanilyen “belső ellenség”. A gyilkos aki megölte Hershel lányait. Szerintem ezt a szerepet, ha egy kicsit másképp de az új barátunk kapta meg. Továbbá még a kormányzós szál is érdekel és a kisbaba halála, feltéve ha azt bevállalják, bár miért ne tennék, az nagyot ütne. Ugyancsak kíváncsi vagyok még Carol halálára is.

wookie - 2013. 11. 05. 18:20

Most akkor jól értem hogy a képregényben Rick és a Kormányzó összecsapásakor Rick kezért veszti a Kormányzó által?

lii - 2013. 11. 10. 22:00

@wookie
Pontosan.

dildi - 2013. 12. 02. 21:52

Hát Herschel szegény már nem lesz a kannibálok vacsorája az biztos. Judith szerintem meghalt, ahogy a képregényben is csak ott kicsitt durvább volt amikor Lorival együtt agyonlőtték. A Kormit meg Mischone egy kicsit megszabadalta, azt is szivesen megnéztem volna. Hát a lényeg, hogy most kb. ott vannak ahol a képregényben véget ért a csata, három felé szakadt a csapat. Kiváncsian várom a folytatást.

Kilgores - 2013. 12. 05. 13:47

Azért én még reménykedem a kannibálos szálban. Esetleg valaki más feláldozásával. Viszont kíváncsi vagyok, hogy mikor egyesülnek újra és, hogy mik történnek a különböző karakterekkel (pl Daryl és Beth), mert ha jól emlékszem a képregényben csak Rickék szálát követtük (remélem nem sokban fog eltérni). Áááá várom :)

Kilgores - 2014. 02. 25. 18:08

Na megjöttek Abrahamék? Vélemény? :D

uziM - 2014. 02. 27. 00:18

sajnos nem tudok hozzájutni a képregényhez, viszon érdekelnének a történések

valaki leírná nekem erre az email(erc24@freemail.hu) címre, hogy hogyan alakul a képregény és filmsorozat közötti különbség illetve, hogy mi történik a képregényben a továbbiakban…

köszönöm, ha valaki veszi a fáradságot!

Dean - 2014. 03. 25. 00:33

Rick Grimes holnap meghal a képregényben.

Mate815 - 2014. 03. 31. 18:22

Nope.

TWDfan - 2014. 03. 31. 19:05

Valaki leírná ,hogy mi lesz majd a Terminusban a képregény alapján?

Nevermore90 - 2014. 03. 31. 20:40

A banda, akiknek befellegzett nem kapcsolódik valahogy Neganhez és Glenn halálához?

Mukipók - 2014. 03. 31. 23:38

Terminus így szó szerint nincs benne a képregényben, bár a 4. évad fináléjában voltak utalások egy olyan sztorira, ami a képregényben csak mellékszál volt, nem ennyire hangsúlyos, mint a sorozatban. Az pedig a vadász-kannibálok sztorija.

Idősáv szerint kb. minden stimmel, hiszen a képregényben is volt 2 gyerek, az egyik dilis volt és megölte a testvérét, mondván mindjárt visszajön (mint a két kislány Carol-al). A csapat már összefutott Abraham csapatával és úton voltak Wasington felé… és ezek után kerültek összetűzésbe egy kisebb csapat kannibállal, akik vacsorának nézték őket.

Bár a sorozatban sokkal több energiát fektettek ebbe a történetbe, nagyobb volumenű az egész (több ember, szervezettebbek stb), de amikor Rick-ék menekültek Terminusból egyértelműen láthattunk arra utaló jeleket, hogy az ottlakók embereket esznek.

És az sem elhanyagolható, hogy a képregényben a kannibálokkal szemben Rick egy egész csapattal vonult harcba, azonban az elején mindenki elrejtőzött, csak Rick beszélgetett az ellenséggel, aki ezért magabiztosan alábecsülte azokat, akikkel szemben állt és végül ez vezetett a végzetéhez. Ez kifejezetten párhuzamba vonható az évadzáró rész utolsó jelenetével, hogy Ricknek újra van csapata, és a kijelentéssel, hogy “Nem tudják kikkel húztak ujjat!”

Mukipók - 2014. 03. 31. 23:43

Nevermore90: először úgy tűnt eléggé hasonlít a banda felépítése a képregényes Negan bandájához – kemény férfiak bandáznak, nem azért mert kedvelik egymást, hanem mert úgy erősek és túlélnek. De aztán hamar kiderült, hogy ennyi az összes hasonlóság, Negan emberei sokan vannak és lényegében védelmi “pénz” beszedésével tartják fenn magukat. A sorozatban még várni kell rájuk szerintem, ez a banda, akiket az évadzáróban elintéztek, pedig ennyi volt.

yosha - 2014. 04. 01. 00:08

szépen alakul az All out war, vajon abbol mit mernek majd képernyőre vinni

Trolljaegeren - 2014. 04. 01. 02:22

Kíváncsi vagyok, hogy a “spórolásnak” az-e az oka, hogy Washingtont kell poszt-apokaliptikus környezetben ábrázolni. Na meg arra, hogy Negan-t és Jesust ki alakítja majd, mert ez a két karakter talán már az ötödik évadban bejön. A hatodikban mindenképp. A hetedik évadra meg beérik a képregényt, és lehet fillerezni orrba-szájba, vagy a fene tudja. :D

MaxWell125 - 2014. 04. 01. 20:28

Mukipók:
A banda, amit elintéztek, nem Neganékon alapul (aki nem tudná: későbbi főgonosz, valószínűleg majd az 6. évad környékén). Valóság:
Emlékszel, a képregényben volt, hogy Rick, Michonne és Carl találkoztak egy 3 fős bandával. A képregényben annyi volt, hogy rájuk támadtak, már majdnem megölték őket (Carl-t meg akarta erőszakolni az egyik, ahogy a sorozatban is látszott a csávón, hogy molesztálná), de végül felülkerekedtek rajtuk és a 3 támadót ők ölték meg.
A képregényben Maraudereknek hívták ezt a 3 fős bandát, és a sorozatban a most megölt 5(-6-7) fős bandát is Maraudernek hívják angol helyeken. Vagyis ők ezek voltak.

Az évadzáró elején széttépett szemüveges férfi is szerepelt a képregényben, pont ugyanígy, ahogy a sorozatban is.

MaxWell125 - 2014. 04. 01. 20:31

Egyébként bakker, itt röviden el tudjátok olvasni a képregény történéseit.
http://walkingdead.wikia.com/wiki/Storyline_%28By_Issue%29
Menjetek a Volume 10, Issue 49-hez. Ott kezdődik a börtön utáni rész. Röviden, tömören.

dildi - 2014. 04. 01. 22:22

Csak én láttam úgy hogy Sasha nem volt a vagonban?
Egyébként a végén majdnem a képregény szálat vitték, kivéve hogy a kannibálok kicsit erősebbek mint ott. Kiváncsi leszek ebből a helyzetből hogy vágják ki magukat. Az nem volt semmi ahogy Rick elharapta a pasi torkát.

MaxWell125 - 2014. 04. 02. 17:03

Igen, a torokharapás ugyanúgy volt megcsinálva itt is, mint a képregényben:

http://img2.wikia.nocookie.net/__cb20110228161511/walkingdead/images/a/a1/Bandit2death.jpg
http://walkingdead.wikia.com/wiki/Bandit_2_%28Comic_Series%29

Sasha is ott volt. Mielőtt Rick kimondja A mondatot, mindenki Rickre bámul és van egy közös pillanata, amikor mutatják Bobbal együtt.

thegoddamnbatman - 2014. 04. 08. 13:30

Alig várom, hogy eljusson a sorozat a Savior bandához. A tévés rajongók totál ki fognak akadni Neganon, muhaha.
Ami a képregényt illeti, szerintetek most mi a fasz lesz Rickkel? Kirkman kiírja, ennyi? Mert hát a képregénynek azért kétségkívül ő a főszereplője…

thegoddamnbatman - 2014. 04. 10. 11:22

Jól van, visszavonom, parasztvakítás volt. :D

Noxi - 2014. 04. 16. 15:50

Sziasztok!

A képregényt sajnos nem olvastam. A sorozatot viszont szeretem nézni. Valaki lelőné nekem a poént előre Beth-el kapcsolatban.
Ugye nem hal meg?
Hova vitték és fog még a csapattal találkozni?
Remélem nem lesz semmi baja és nem fog bezombulni sem!
Előre is köszönöm a választ!

winnie - 2014. 04. 16. 16:17

noxi: egyszer mindenki meghal, de mivel a sorozatban most is vannak olyanok, akik már rég meghaltak, így nem hiszem, hogy sokat jelentene, hogy ki mennyire él a képergényben. de ez nem válasz, majd gondolom kapsz:)

Noxi - 2014. 04. 16. 16:49

Kedves Winnie!

Tudom, hogy finoman szólva sem követi mindenben a képregényt a sorozat. Azt is tudom, hogy előbb vagy utóbb, de mindenki meghal!
Lassan félek hangosan kimondani, hogy kit kedvelek, mert azok meghalnak nagyon gyorsan.
Viszont, így, hogy tudom, ki fog meghalni előre valamivel könnyebben veszem a dolgot!
A két kislány halála nagyon megrázott pedig értük nem is voltam úgy oda. De ők lennének (lettek volna) a jövő generációja, ezért nagyon sajnáltam, hogy meghaltak.

Wolverine - 2014. 04. 30. 01:49

Noxi, a képregényben Hershel egyik lányát sem hívják Bethnek; és Maggie-n kívül minden családtagja halott a börtön lerombolása után.

liluci - 2014. 08. 30. 13:21

judyth nem hal meg megmenekül carolal meg tyrisshel. sajnos a képregényt nem sikerült letöltenem nincs esetleg ötletetek hogy honnan tudnám letölteni magyarul.de a sorozatot már 21 szer végignéztem és nagyon imádom pedig még csak 12 vagyok .már nagyon várom az 5. évadot.szerintem a világ legjobb sorozata a the walking deadXD

liluci - 2014. 08. 30. 13:36

szia noxi nem tudni hogy beth meghal e mert amióta dary-lel elváltak utjaik a negyedik évad végéig nem került elő az 5. meg még nincs kint szóval nem lehet tudni .de szerintem tuti előkerül ha nem is élve de meglesz XD

Enzo - 2014. 10. 10. 14:06

Hú, #132 meglepő volt :O

Enzo - 2014. 10. 11. 21:12

(hm, az előző komment volt a 132. hozzászólás :D)

altradan - 2014. 10. 13. 22:30

Csak nekem tűnik úgy, hogy az új rész flashbackjében Negan erőszakolja kedvére a nőket? Vagy véletlen a hasonlóság?

Don'tfuckwithJaxTeller - 2014. 10. 13. 22:31

Úgy néz ki, jön Negan is, ha jól csalódom az erőszakoló kilétét illetően. Nem igazán értem, Kirkman miért siet gyorsan ellőni a TWD másik ikonikus antagonistáját is, mikor a Kormányzóval is csak nemrég bántak el. Vagy ha gyorsan utol akarja éri a képregényt, hogy új irányba indulhasson el, akkor minek a spinoff, mikor kvázi ez is az?

Jacques - 2014. 10. 13. 22:39

Nekem is nagyon Negan jött be a képbe a visszautalásnál. Nem lennék meglepve ha ő lenne. A frizura, a testalkat nagyon hasonló. Bár a Kormányzó meg egyáltalán nem hasonlított a sorozatban lévőre. Nameg a kannibál banda vezetője valahogy ki kellett hogy szabaduljon, hogy átvegye az irányítást. Az a hurkalé gyerek nem hiszem, hogy elbánna egy Negan féle vadállattal. Úgyhogy lehet mégsem ő az, hacsak valahogy meg nem menekül. De amilyen örült az a pali a képregényben meg kéne torolnia a lázadást. Ha én készíteném a sorozatot Lucille-lel együtt mutatnám be a képernyőn első alkalommal, hogy nagyobb legyen a hatás. Úgyhogy nem tudom eldönteni tényleg ő az.

S84 - 2014. 10. 13. 22:49
Jacques - 2014. 10. 13. 23:03

Köszi a linket. Nekem fel sem tűnt a pali, csak az összehasonlító képről jött le a dolog. Kinőtt a szakálla, hosszú lett a haja. Jó régen bent lehetett a konténerben. Minek adtak neki enni? azért nem egy-két hónapig lehetett bent, ekkora szakállal.

Jacques - 2014. 10. 18. 23:48

Nem nagyon pörög ez a kibeszélő, de azért megkérdezném azoktól, akik olvassák a képregényt is, hogy szerintetek az újra összeállt csapatból kik fognak az évad végére kiesni? Ugye Carol még a börtönben öngyilkos lett, a Negan féle háborúban a két marconát (Tyreese és Abraham) is likvidálták, valamint Glenn-nek is szörnyű vége lett Lucille által. Az iszákos talán még a képregénybe sem szerepelt és hogy most Morgan is újra színen lesz, az előző tapasztalatok szerint a fekete színészek hullani fognak. Igaz, hogy jópáran a háború következtében estek ki, de a sorozat mostani évadában biztos ki fognak nyírni párat közülük. Glenn tuti fog találkozni még a baseball ütővel a 6-7. évadban.

Giuseppe Favonaresi - 2014. 10. 20. 19:04

Gabriel atya benne van a képregényben? Ha igen akkor meséljetek már róla légyszíves :) Én gondolom hogy itt a Beth-es szállal lesz összefüggésben, de a képregényben nincsen Beth…

lac0391 - 2014. 10. 20. 22:11

hát igazából annyi szerepe van, hogy találkozik a csapattal és velük tart Washingtonba…ha jól tudom a képregényben életben van és kb ennyit tudok róla én….:S

dév - 2014. 10. 20. 22:29

*SPOILER*

Amúgy csak engem zavar,hogy Rick jobb karja még mindig tök jól meg van a helyén ? Szerintem az egyik legnagyobb húzás és legdrámaibb pillanat volt a képregényben.

dildi - 2014. 10. 20. 22:53

Gábriel atyáról a képregényben kiderült, hogy bezárkózott a templomba és nem adott menedéket az embereknek még a legelején. Ami most Bobbal történt, az eredetileg a képregényben ha jól emlékszem Dale halálát jelentette és őt előtte megharapták, szerintem most is ez történt, elég furán viselkedett amikor kiment a templomból. Arra leszek kiváncsi mikor derül ki, hogy Eugine csak kamuzik és ő is halucinál mint annak idején Rick.

Jacques - 2014. 10. 21. 00:16

És a legutóbbi 132-es kötetet már olvastátok? Mekkora húzás és ötlet már az is, ami a végén van. Kajak izgalmas a képregény is. :)

Egyébként nekem most Michonne hiányzik a képregényből. Vele mi is lett? Elvonult félre az oroszlános palival? Mert Alexandriát most Rick vezeti, Hilltop (vagy mi a neve) pedig Maggie irányítása alatt áll.

Enzo - 2014. 10. 21. 00:52

Elvileg okt.22.-én jön ki a #133, azaz mindjárt!

(Az előző kommentem meg eltűnt.)

troc - 2014. 10. 21. 14:13

Jövőre pedig 52 részt kapunk!

znono83 - 2014. 10. 27. 15:27

52 rész képregényt? Heti megjelenésben? Ekkora marhaságot…….

szs990 - 2014. 10. 27. 23:52

a heti 1 2015-től rész csak Kirkman poénja volt az egyik levelezőnek. Sajnos az írásban nem jött át az irónia, így sokan komolyan vették. Későbbi számban elmagyarázta.

szs990 - 2014. 10. 27. 23:53

*heti 1 rész 2015-től

znono83 - 2014. 10. 28. 08:37

Na azért…… Nem bírnák tintával Kirkmanék. :)
Arra vagyok kiváncsi, hogy vajon mikor purcan már ki Tyreese? Teljesen kiherélték a karaktert, aki ugye már a börtönben megmurdált. S vajon mikor jön Negan? Félévadzárón? Az lenne logikus, bár időben akkor kapkodni kéne. Vagy netán évad végére? Ki fogja alakítani?

Alma - 2014. 10. 29. 20:07

@znono83

Negan még nagyon messze van szerintem. Az én elméletem szerint most Beth visszaszerzése jön (2 rész) majd félévad záróra utolérik Abraham csapatát. Az évad második felében irány DC és 5. évadzáró jelenet Alexandria.
6. évad első fele a beilleszkedésről szólhat fél évadnál lerohanja öket a horda, évadzáróban Hilltop. 7. évad elején jöhet csak Negan. És így is csak legjobb esetben mert ha a továbbiakban is ilyen Terminus féle vakvágányra pazarolnak el fél évadokat akkor csak a 10. évadban jön Negan.

znono83 - 2014. 10. 30. 12:08

Évad vége lesz szerintem, hogy Glenn találkozik Lucillal.Vagy valaki mással, mert azt már nem lehet tudni. A lényeg, hogy ennyire nem tudják elnyújtani a DC s dolgot. Mert ugye DC úton voltak a kannibálok és utána rögtön kiderült, hogy kamu az egész. Aztán Alexandria.

Alma - 2014. 10. 30. 18:13

Tény, hogy a DC felé vezető úton a képregényben csupa olyan dolog történt amit a sorozatban már ellőttek: gyerekek halála, Carl majdnem megerőszakolása, kannibálok. De szerintem lesz más amit kitalálnak az írók (mint most Beth melléktörténete). Nem érhetnek olyan gyorsan DC-be elvégre 1000 km-ről van szó. Na meg ha az évad végén már lenne Negan akkor túl gyorsan utolérnék a képregényt ami szvsz nem fog megtörténni.
Majd meglátjuk :)

Más:
Biztos ismeritek, de itt még nem láttam senkitől, google térképen jelölve a képregény helyszínei 80. kötetig:

Alma - 2014. 10. 30. 18:15

Enzo - 2014. 11. 11. 12:34

holnap jön ki a #134 egyébként

marsters - 2014. 12. 22. 10:52

Én abban bízok hogy Rick kezét nem fogják levágni a sorozatban mert képregénybe még elmegy de sorozatban kétlem hogy ezt Rick feltudná dolgozni mint fél ember.

Kilgores - 2015. 02. 09. 12:32

Hát volt a mai részben pár Negan húsvéti tojás… :)

Kozmosz - 2015. 02. 09. 22:39

Volt több is? Én csak arra a jelenetre kaptam fel a fejem, mikor Glenn felemelte a baseball ütőt :)

Enzo - 2015. 02. 10. 00:50

Sorozat, 5×09, Noah “otthona”: “Shirewilt Estates” nevű hely.

Képregény, 8.rész: “Wiltshire Estates” nevű placc.
Szép hommage volt a sorozattól. Reméltem is, hogy itt is nagy csapda lesz, meg rengeteg walker, de azért annyira nem volt sok.

Spencer Smith - 2015. 02. 15. 21:31

Én, mint egy olyan rajongó, aki 2004 óta gyüjti és olvassa a The Walking Dead képregényeket, azt hiszem, hogy a TV-s sorozat nem azt akarja átadni amit a képregény felépített. Robert Kirkman a képregények végén lévő, “Leather Hacks”-ben kommunikált a rajongókkal, és mindig mondott valamit a képregényről, hogy ő nem akar visszaemlékezéseket, nem szeretné ha valamit is tudnánk a járvány keletkezéséről. A sorozat ezt mind megcáfolta. Az egész sorozat csak egy feldolgozás, nem adaptáció. A sorozat megfogalmazása merőben eltér a képregényétől. (Már bocsánat akit megbántok) de a sorozat csak azért van, hogy nézőket tereljen be magának a folyamatos öldökléssel, kaszabolással és a “badass” karakterekkel. A Képregény tényleg azt mutatja be, ami valójában történne egy való életben, nem azt, amit a sorozat mutat be. Megértem, hogy egy sorozatban nem csinálhatnak meg mindent a szinésszel, mert a képregényben csak egy rajz egész. Ez abszolút a SAJÁT véleményem. Én maradok a Képregénynyél, de azért a sorozatra is kiváncsi vagyok.

Kilgores - 2015. 02. 16. 10:43

Kozmosz: igen az volt ez egyik, de szerintem volt még más is, bár lehet csak én vettem annak. Pl volt egy hulla (lehet több is, most egy ugrik be), akinek úgy volt behorpasztva a feje, ahogy azt Lucille tette a képregényben. A másik ami nekem annak tűnt, hogy ezt a községet szerintem nem horda rohanta le, hanem emberek (nem fizettek ‘védelmi pénzt’?). Nekem kicsit ilyen Negan korszak meglebegtetésnek tűnt.

marsters - 2015. 02. 16. 18:08

Negan korszak tippre 7.évad de inkább 8.évadra tudnám elképzelni. Gondolj bele ha már 6.évadban jönne Negan akkor túl hamar utolérnénk a képregényt.

Enzo - 2015. 02. 16. 20:40

Negan tuti nem jön még egy darabig, egyrészt akkor lennének róla hírek, másrészt még csak épp most kezdődik az Alexandria vonal.
(De örültem, mikor feltűnt Aaron, hogy végre megint történni fog valami!)

Szal most irány Alexandria, és az évad végére valami konfliktus még kell, bár most nemtom hirtelen hogy mi lenne az, hiszen nem volt semmi nagyobb gebasz vagy támadás a képregényben, ha jól tévedek.

madmano - 2015. 02. 18. 19:53

Egy gebasz volt, egyszer mintha majdnem bedőlt volna az egész safe-zone, annyira ostromállapot alakult ki a zombik miatt (talán Morgan is akkor halt meg).

Szerintem ez az évad el fog menni belviszályokkal (Woodbury világát is egészen kikerekítették Andreán kersztül a sorozatban, szerintem itt is dagasztják majd a dolgokat), de a következőben már mindenképp jönnie kell Negannek. Az All out war füzeteket viszont azért gondolom csak a 7. végén érjük be és akkro 8. évadra jöhet az időbeli ugrás.

Spencer Smith - 2015. 02. 20. 19:36

Morgan-t még húzni fogják egy darabig, talán az évad végére rájuk talál, de lehet, hogy a forgatókönyv íróknak más tervei vannak. Szerintem nagyobb az esély arra, hogy az évad végén meglépik Carl fejen lövését.

Jacques - 2015. 02. 23. 23:46

Baromi rég olvastam azt a részt, de azt a fejlövést nem Negan intézte? Mert ha még nem időszerű a megjelenése, akkor fejlövés sem lesz.

kiváncsi fáncsi - 2015. 02. 24. 00:15

na szpojlerezzetek már… néha benézek és semmi, Neganról már rég tudok. Mi lesz ezzel az Alexandriával? :)

madmano - 2015. 02. 24. 10:34

Jacques: nem, a Negan-szál előtt egyszer elözönlik a zombik Alexandriát és akkor valamelyik lakos (nem emlékszem már ki) elkezd eszetlenül lőni minden irányba és ő találja el Carl-t.

fáncsi: alapvetően jó hely, semmi ilyen misztikum nincs benne, mint aminek a fotókkal és a lakosok hiányával egyelőre megágyaz a sorozat. Békés közösség, termelnek, önfenntartanak. Konfliktus majd akkor lesz, mikor kiderül, hogy a helyet (és még néhány másik ilyen környékbelit) Neganék adóztatják biztonságért cserébe, amolyan maffia módszerrel. És ebbe Rick nem lesz hajlandó belemenni.

Addig még lesz egy zombi-betörés, a környékbeli menedékvárosok megismerése, szóval Negan és társai bőven a következő évad vége felé jönnek csak.
Ezen a tájon amúgy szerintem a képregény is leült, sok füzet elment az új karakterek és helyszínek bemutatásával.

dvd24 - 2015. 02. 24. 11:50

szerintem valahogy így fog kinézni a maradék pár rész:

12. rész: poszt traumás stressz, drámázós töltelék rész, cliffhangernek bevetik, hogy a pap elkezdi keverni a kakit, hogy Rickék milyen vadállatok (kannibálok kivégzése) és nem szabad Alexandriában hagyni lakni őket

13. rész: töltelék rész, kidobják Rickéket a vádak miatt Alexandriából e vagy sem? Cliffhanger: valaki távolról figyeli Alexandriát (Jesus)

14. rész: elfogják Jesust, nem bíznak benne, stb. kiderül, hogy több közösség is van a környéken, cliffhanger: feltűnnek a Saviorok is a bejáratnál

15. rész: lezúzzák a megjelenő kisebb bandát, Jesus felvázolja a helyztetet a Savior bandával kapcsolatban, a végén elindulnak Hilltop felé páran

16. rész: roadtrip Hilltop felé, útközben elkapják őket a Saviorok, felbukkan Negan, megöl valakit (tippre nem Glennt)

bár már rég olvastam a képregényt, de valahogy így történtek az események ott is. Ezután egy másfél-két évadot simán elhúzhatnak a háború a Saviorokkal történet szállal :)

dvd24 - 2015. 02. 24. 11:55

szerk: a 13. részhez: ott történne a zombiinvázió, ahol megsérül a Carl (vagy nem, végül is Rick kezét se vágta le a Kormányzó)

David R. Blake - 2015. 02. 24. 13:20

@dvd24: Nem hinném, hogy idén már jönni fog Negan.
Akkor már valamit biztos hallottunk volna ezzel kapcsolatban…

És igazából szerintem nem is kéne feltétlenül hozzá sietniük. ráérnek bemutatni az új karaktereket Alexandriában és a többi kolóniában és max. majd az évad vége felé behozni a Saviorst.

dvd24 - 2015. 02. 24. 15:18

igaz, de a hatodik évad első felében már szinte biztos, hogy feltűnik

Spencer Smith - 2015. 02. 24. 16:36

dvd24, én is a hatodik évad elejére helyezném Negan megjelenését. Meg lehet mondasz valamit. Mi van ha nem fogják meglépni Carl fejen lövését, mi van ha csak úgy simán elsiklanak felette? Belegondolva, talán ez fog történni. Azért más képregényben megrajzolni egy gyereket – akinek csak egy szeme van – meg megvalósítani a valóságban.

Spencer Smith - 2015. 02. 24. 16:44

Meg szerintem ezek az “új irók” képregény hűek, de komolyan. Az 5. évad 2. része teljesen a képregényből lett átvéve (a szereplőket leszámítva). Az 5. évad második fele, is szín tiszta képregény (néhány apró dolgot leszámítva). Ezért nyírhatták ki Tyrese-t is, mert a képregényben már rég halott. Tehát számítani kell minden olyan ember halálára, aki nem volt része a csoportnak a képregényben. Nem?

Enzo - 2015. 02. 24. 16:47

Negan tuti hogy nem jön az 5.évadban, annak lett volna híre.
Carl fejenlövését meg lehet hogy nem lépik meg, mint ahogy Rick kézlevágását se, mert a sorozatban azt macerás fenntartani annyi sok következő részen át.

Jacques - 2015. 02. 24. 17:51

Köszi madmano! Már olyan rég daráltam le a képregényt angolul, hogy teljesen elfelejtettem, már amikor megtörténik a sorozatban bizonyos szituáció csak akkor ugrik be, hogy basszus, ezt a képregényből vették. Persze a fő csapásvonal megvan, de sokminden kiesett. Magyarul hol tart a képregény kb.? Nem tudja valaki?

Spencer Smith - 2015. 02. 24. 20:10

Jacques: A képregény magyarul az 54. számnál (9. Kötetnél) tart. A Kiadó viszont igérgeti, hogy a 10. kötet (55-60. szám) még idén tavasszal megjelenik. Egyébként ezt nyomon lehet követni, és megrendelni a (remélem nem tíltanak ki a link miatt) “http://www.kepregeny.hu/” oldalon.

Jacques - 2015. 02. 25. 23:51

Köszi, Spencer! Akkor nagyon le van maradva a magyar verzió. Az eredeti már közel a 140-hez.

znono83 - 2015. 03. 01. 16:52

Manapság a képregény nem tud úgy megmozgatni mint anno. Csak az a kérdés foglalkoztat, hogy mi történt Michonne-al?

Negan fizikailag nem fog most feltűnni, max csak hírből. Viszont Rickéket soha nem dobták ki Alexandriából. A többi közösséget csak akkor ismerték meg, amikor már feltűnt Negan, nem? Tehát annyira messze talán még sincs, hogy megjelenjen. Évad végi cliffnek nagyon jó lenne.

Kozmosz - 2015. 03. 02. 18:39

Szerintem a fináléban lesz a Zombi horda + Carl fejbe lövése, Morgan halála. De az is lehet, hogy életben hagyják Morgant, ki tudja :) A következő évadban meg jöhet Negan, Jesus, Ezekiel. 7. évadban meg az All Out War? :)

Enzo - 2015. 03. 02. 20:22

ja, ez így nagyjából jónak tűnik
bár sztem Morgan inkább majd akkor éri be őket.

Amúgy kitaláltam egy olyan részt/jelenetet, amitől kb felrobbanna a fandom:

A Negan-Lucille-Glenn 100.kötetes affér…
…csak nem Glennel, hanem Daryllel az áldozat szerepében.
CAN YOU IMAGINE :O :D

Kilgores - 2015. 03. 02. 21:43

Na kíváncsi vagyok, hogy Jessie sztorija marad képregémy hű, vagy ő kapja Andrea képregényes szerepét. Remélem utóbbi, mert szimpatikis karakter, jól passzolna a csapathoz.

Kicsit tartok attól, hogy Daryl viszont Abraham vagy Glenn halálát fogja halni. Nagyon kilóg most a csoportból, aztán majd meglátjuk.. nem örülnék neki.

Enzo - 2015. 03. 02. 22:19

Szerintem marad képregényhű, annyira passzol minden, a férj, a Ron nevű gyerek, a Rick-kel való összefonódás.
Darylt csak viccből mondtam, de úgy megnézném a reakciókat, mekkora lenne már :D kinyírják a közönségkedvencet a képregény hands down legbrutálisabb halálával :D

Egyébként azért eltértek helyenként:
-a képregényben ugye nem Deanna van, hanem vmi néger faszi (most lusta vagyok visszakeresni)
-ez az Enid szál is újnak tűnik

BTW kicsit így szarabb nézni, nem lepődök meg dolgokon, és tudom előre hogy egyelőre nincs para Alexandriával…
mondjuk az meglepett hogy már a bemenés utáni első rész végén ellőtték ezt, hogy “elfoglaljuk a helyet”…

Kilgores - 2015. 03. 03. 07:08

Az Enid szál szerintem hasonló lesz, mint Carl-Sofia kapcsolata.

Csak azért mondtam, mert szerintem simán lehet, hogy a férje egy seggarc, majd később a fia is kikerül a képből, de ő megmarad. Nagyon a képregényes Andrea-ra hasonlító színésznőt választottak (szerintem még jobban, mint aki valóban Andreat játszotta…), plusz ugye eredetileg Jessie haja sötét. Meg azt hiszem a 6. évadban series regular lesz. Na mindegy, time will tell :D

Spencer - 2015. 03. 03. 16:04

Gyerekek, nem hiszem el, hogy nem veszitek észre, de most komolyan. Az új írók képregény hűek, ezért minden megfog történni, ami a képregényben megtörtént. Az eheti részben mindenre adtak utalást.

Jessie = Jessie
Enid = Sophia
Michonne = Andrea

Nem? Csak gondolkodjunk, az évad elején is ezt játszották el Bob és Dale felcserélésével. Nagyon látszik, hogy képregény hűek akarnak lenni, mert amikor valami olyan jelenet van, ahol a képregényben kevés ember van (mert Carol, Darly, Sasha nincs), akkor a sorozatban egyszerűen kidobják a cselekvényből, nem?

Enzo - 2015. 03. 03. 17:00

Ha valakit érdekel, a sorozat most a képregény 70. kötete körül tart :)

Kilgores - 2015. 03. 03. 17:02

Nem. Michonne =\= Andrea. És tény, hogy képregényes, nagyon is, de, ahogy te is példálóztál, hogy Bob szenvedte Dale halálát, ugyanúgy cserélhetnel mást is, mint amit én teorizáltam Jessievel kapcsolatban.

Spencer - 2015. 03. 03. 20:32

Enzo: Majdnem, csak nem “kötet” hanem lapszám.

Kilgores: Jessie sorozatbeli karaktere teljesen bele illik a képregényben lévőbe, egy fiú gyerek, “morcos” férj, ezért az a sors fog rá várni, ami a képregényben is. A Képregényben azután pedig nagy hangsúlyt fektettek Rick és Andrea kapcsolatára. Amit a sorozatban elkezdtek megalapozni, csak Michonne-al, vagy tévedek? Csak én gondolom így?

Kilgores - 2015. 03. 04. 07:40

Szerintem nem feltétlen. Képregényekben is megvolt Rickben ez a bizalmi kapcsolat Michonne iránt, miután elhagyták a börtönt, majd újra találkoztak és Carlal hárman vándoroltak. Itt most, szerintem azért volt több interakció közöttük, mert Daryl nem éppen használható, mert felt kell dolgoznia mind Beth halálát, mind, hogy talán életében először komoly civilizált társaságba kell tartoznia, mert ugye ő előtte is elég kirekesztett volt. Ricknek meg szüksége van egy bizalmasra.
Ugyanakkor, mint amit már mondtam nekem gyanús, hogy Jessie kinézetétől jelentősen eltértek, eléggé képregényes Andreara sikeredett, míg szerintem az eddigi szereplőket eléggé hasonló kinézetre castingolták, mint a képregényben. Persze ez nem feltétlen jelent bármit is, lehet neked lesz igazad, majd kiderül :)

Marco Materazzi - 2015. 03. 08. 20:43

Valaki leírná, hogy a képregényben mi volt Jessie meg Andrea sorsa? Meg a Carl-Sophia is érdekelne, hogy velük mi volt. Köszi

Spencer - 2015. 03. 09. 15:26

Marco Materazzi:

Jessie a képregényben meghal, annál a zombi/járkáló/kóborló támadásnál, amikor Carl “megsérül”. Egyébként, kiegészítésként mondom: Rick és Jessie “nagyon jól összebarátkoztak”.
Jessie halála után Rick “kiönti lelkét” Andrea számára (Arról az Andrea-ról beszélek, aki a sorozatban meghalt). Andrea a képregénynek még mindig tagja, Rick “mellet”.

Carl és Sophia kapcsolata nagyon megromlott a képregényben a börtön után, a börtönben még Sophia még Carl “barátnője” volt. Az Alexandria részeknél még találkoztak, de Glenn halála betett kettőjük “kapcsolatának”. Itt most Maggie kirohanására gondolok, amikor Rick-et hibáztatta Glenn haláláért. Carl pedig egy fegyvert fogott Maggie-re, hogy hagyja abba az apja ütlegelését.
Miután pedig felfedezték, hogy van másik város is a közelben, Meggie átköltözik oda (…).
Az ‘All Out of War’ eseményei után, Carl és Sophia újra találkoztak (hosszas idő után), de nem telik nyugtalanul a beszélgetés, mert ketten megtámadják Sophia-t és Carl-t. (…)
“and voálá” megérkeztünk a képregény jelenéhez.

UI: Ez kivételes esett volt, hogy valakinek ezzel kapcsolatban válaszoltam. Ha ennyire érdekelnek ezek, vedd meg, és olvasd el a képregényt. Amint meg észre veheted, sok helyen hiányosan, vagy nyitott mondatban fogalmaztam, azért, hogyha érdekel mi történt annál a résznél pontosan. Akkor elolvasod a képregényt.

Totosai - 2015. 03. 10. 07:51

Magyarul a képregény még sehol nem tart az angolhoz képest ugye?

Kilgores - 2015. 03. 10. 09:25

Magyarul a 9. kötet (49-54. füzet) jött ki utoljára.
A sorozat kb. 12-13. kötetnél (67-78. füzet) járhat. (rég olvastam)
Amerikában az utolsó kötet a 22. (127-132. füzet), de az utolsó füzet a 138. szám szerdán jön ki.

Kilgores - 2015. 03. 10. 17:22

Eddigi utolsó füzet, lehet rosszul fogalmaztam :D

Spencer - 2015. 03. 12. 12:18

Nem nagyon találtam olyan weboldalt ami a képregénnyel foglalkozna, ezért felteszem hát itt a kérdésem. Kit, hogy érintett a tegnap megjelenő #138-as szám?

Catherine Zeta Jones - 2015. 03. 12. 13:57

Az első évad záróepizódjában a doki azért nem súgta meg Ricknek, hogy Lori terhes, mert akkor még nem volt az, ergo a baby csak Rické lehet…
Remélem, Jessie a sorozatban tovább fogja húzni mint a képregényben csakmert tök jók együtt Rickel és jó látni, hogy ebben a rémálomvilágban is létezhet a szerelem.

Spencer - 2015. 03. 12. 15:05

Catherine Zeta Jones: Ez most hogyan is kapcsolódik a képregényhez?

Eva - 2015. 03. 12. 19:18

Megkérlek Titeket, hogy a képregény szerinti Carol sorsáról írjatok infót, a társoldalon azt írták, hogy nagyon eltér a sorozattól.
Köszönöm

szs990 - 2015. 03. 12. 20:40

Eva
Carol a képregényben meghalt, még a börtönben. Ha jól rémlik elborult az agya, és odasétált a börtön udvarán kiláncolt zombihoz és hagyta hogy az szép lassan megegye.
Egyébként külsőre is teljesen más volt.

Eva - 2015. 03. 13. 08:52

szs990 – 2015. 03. 12. 20:40
köszönöm, az tudtam,hogy fiatalabb volt, a többit nem.

fisher - 2015. 03. 16. 21:51

a pap a képregényben is ekkora g*ci?

Jacques - 2015. 03. 17. 00:36

Eva! Én még annyival kiegészíteném, hogy: Carol eléggé megborult. Először felvágta az ereit, de túlélte. Majd összejött Tyreese-szal, de nemsokára szakítanak is, ugyanis Michonne rámászik Ty-ra (orálisan kielégíti). Carol kilesi őket, s végül szakít Ty-al. A kudarc miatt Carol kikezd Lorival, majd Rickel is, akik nyilván nem tudják mire vélni a dolgot. Carol annyira bekattan, hogy lefekszik Hershell 19 éves fiával, majd mikor ez kiderül annyira kibukik idegileg, hogy az egyik zombival megharaptatja magát. Ez még mind a börtönben történt. Teljesen más a karakter a képregényben, mint a sorozatban, nekem ez utóbbi jobban tetszik. Egyébként a képregényben a szexualitás elég keményen jelen van, amit a sorozatban nem ábrázolnak. Talán a sorozat első évadában, mikor még Shane “aktív” volt. :D A képregényben Sophia még él.

Egyébként a sorozat mostani részében tetszik, ahogy Diana Maggie-vel bánik, mintha most készítenék elő Maggie-t Hilltop későbbi vezetésére.

Spencer! Az utóbbi pár részt (képregény) még nem volt alkalmam pótolni, de gondolom a suttogókkal történik valami. :)

Totosai - 2015. 03. 17. 10:42

Gariel atya jelenlegi története hasonlít a képregényben történtekre? Vagy számíthatunk a sorozatban most egy nagyobb változtatásra szerintetek?

Spencer - 2015. 03. 17. 10:57

Jacques: Elképesztően leírtad, jó látni még olyan embereket, akik tudták értelmezni a képregényt.
A képregény mostani részeit meg csak ajánlani tudom. Igaz Rick még mindig sehol, de nélküle is érdekes a történet.

Totosai: Khm.. Gabriel atya a képregényben “jelenleg” nem ennyire, hogy is mondjam: nem ennyire “ellenszenves”. A Sorozatban kellet ennyire furán kiforgatni a karakterét, hogy meglegyen az alap konfliktus. Nem azt mondom, hogy Gabriel atya nem olyan mint a képregényben, hanem azt, hogy valamennyire más.

Egyébként, a tegnapi Sorozat epizódban beteljesedett a jóslatom. Kezdik eltüntetni a képregényben nem szereplő karaktereket. Én ledobom a voksom arra, hogy az éved végére, távozni fog még egy “nem képregényes”/”képregényben rég halott” karakter.

Jacques - 2015. 03. 17. 11:40

Köszi Spencer! :) Igaz az angolom nem a legjobb, és nem is emlékszem mindenre már belőle, mert kb. 110 képregényt pár nap alatt daráltam le és egybefolynak az események, de Carol karaktere már akkor megfogott, mert teljesen másként van ábárzolva a két világban.

A képregényből az utóbbi 3 részt nem olvastam, de kíváncsivá tettél és bepótolom. Ha valamit elfelejtek azt általában a Walking Dead wiki-ből szoktam lecsekkolni, mert én pl. a Jessie+Pete+Rick konfliktusra sem emlékeztem: http://walkingdead.wikia.com/wiki/The_Walking_Dead_Wiki

Enzo - 2015. 03. 17. 16:24

Most kicsit bánom ebben az évadban, hogy olvastam a képregényt, mert így semmin nem lepődök meg:
-Tainted meat
-Aaron felbukkanása
-Alexandriával nagyjából minden OK, de Rickék tervezik hogy elfoglalják
-Gabriel bemószerolja őket..
stb…

randomguy23 - 2015. 03. 17. 18:10

@Eva: annyival egészíteném ki Jacques (egyébként egészen kiváló) összefoglalóját, hogy a képregény szereplői és a sorozatbeli megfelelőjük közt elenyésző kivételtől eltekintve mindig van különbség. Akad, akinél ég és föld (pl. Carol), és akad, akinél egészen minimális (pl. Gabriel), de alapvetően van. Szóval ha Michonne vagy Ty tettei karakteridegennek tűnnek, az valószínűleg abból adódik, hogy (nyilván alternatíva híján) akaratlanul is a tévés verziót veszed alapul. Ez persze nem gond, csak mondom.

@Totosai, @fisher: Gabriel jelenete Deannával a képregényből lett átemelve, némileg átírt dialógussal és reakcióval. Ahogy fent is érintettem, az Ő karaktere talán az egyik legkevésbé érintett a sorozatírók tolla által. Nyilván nem egy az egyben lett lemásolva, de semmi drasztikus változást nem eszközöltek a készítők.

@Enzo: a magam részéről pedig képregény nélkül közel sem biztos, hogy nézném a sorozatot. Azért legyünk őszinték, történetvezetés és írói megoldások terén a TWD nem egy Lost. Hogy stílszerű legyek, olyan messze van tőle mint Atlanta Hawaiitól. Rengeteg mindent fel tudnék róni a készítőknek, még ha az főbűn (nevezetesen a 10 évnyi, emlékezetes jelenetekben dúskáló képregényanyag sokszori negligálása) az utóbbi időben enyhülni is látszik. Összességében pont annyit ad a sorozat, hogy nézzem tovább hétről-hétre. Gyakran úgy érzem, mintha patikamérlegen lenne kimérve az a bizonyos extra faktor – s bizony esélyes, hogy képregény nyújtotta háttértámogatás nélkül ez gyorsan kevésnek bizonyulna.

Spencer - 2015. 03. 17. 20:18

randomguy23: Egyetlen kiegészíteni valóm van számodra, hogy a képregényben nem Deanna a főnök, hanem a férje Douglas (aki a sorozatban más nevet is kapott).

Gyerekek, most így őszintén, van köztetek olyan aki a képregényt a sorozat előtt ismerte meg? Én személyem szerint az vagyok, mert én 2005-ban kaptam meg ajándékba a keresztapámtól a 6-7-8. számot, mert a gyerekük egyszer megvette, de sohasem olvasta el. Amikor az apám vissza jött külföldről, mindig, hozott néhány darabot a boltokból. Mákomra nem tudta sorba rendezni őket, ezért más sorrendben hozta nekem haza. Emlékszem, hogy a 24. szám után a 52-et hozta, de legalább örültem, hogy megkaptam. Azóta itt “üldögélnek” a képregények mellettem, (4 szám kivételével). A Mai világban meg már csak Amazon-on veszem meg a digitális kiadást, ugyanis már apám sem tudja nekem hozni, itthon meg nem kapható. Ti hogy vagytok ezzel?

wolfeone - 2015. 03. 17. 22:27

@Jacques: Ráadásul a könyvekben (itthon 3 megjelentből a 2. közepén tartok) is erősen jelen van a szexualitás, nem csak a képregényekben. Érdekes, hogy ezt nem vitték át a sorozatba, főleg manapság, lásd: Trónok harca, Spartacus, Fekete vitorlák, Banshee, stb…

Enzo - 2015. 03. 17. 23:57

@randomguy23:
Kinek mi…én amúgy is nézném, eddig még meg se fordult a kasza a fejemben. A képregénytől való eltérést és illeszkedést viszont sztem jól adagolják.

@Spencer:
én se a sorozat előtt ismertem meg, sztem itthon erre elég kevés esély volt, ha vkinek nem voltak kinti kapcsolatai… de hát azóta hála az internetnek, megvan mind angolul :)

@wolfeone:
Na ja, ez már sokszor szóba került, és én se értem sose, hogy kibelezést meg a pilot első jelenetében zombikislány fejbelövést lehet mutatni, de egy árva mellet nem láttunk a sorozatban, mert azt nem szabad…báázzzeg.

Spencer - 2015. 03. 18. 10:01

wolfeone/Enzo: Gyerekek, én most jól értem, hogy azon vitáztok, hogy miért nincsenek “csöcsök” a sorozatban? Robert Kirkman már válaszolt erre a kérdésre az egyik Letter Hacks-ban. Mert: “A Képregény 3D-s grafika terén, szinte egyenlő a nullával. Hiába szép egy 2D-s rajz, a sorozat nézők nem rajzokat látnak. Ezért a sorozat indulásakor megegyeztünk, hogy nem a szexualitást szeretnénk átvinni a sorozatba, hanem hogy a zombik minél élethűbben nézzenek ki.”
Gondolom, én inkább nézek egy jelzőpisztollyal fejbe lőtt kóborlót/járkálót/zombit, mint fedetlen női testeket a sorozatban.

Jacques - 2015. 03. 18. 12:29

randomguy23: Az első évadot Darabont miatt kezdtem el nézni, valószínű már én is kaszáltam volna a sorozatot, ha nem olvasnám a képregényt. Nekem is háttérinfóként szolgál a képregény.

wolfeone: van TWD könyv is? Ez új. :)

Spencer: szerintem nem a cicik hiányoznak a sorozatból, hanem az utalás a kapcsolatokra. Pl. a képregényben Michonne összefeküdt Tyreese-szal és Morgan-nel is. A sorozatban akár még leszbinek is hihetném, ahogy Andreával viselkedett. Nem kell feltétlenül megmutatni a meztelenséget, elég ha utalást tesznek rá. Bár nekem a képregényes Michonne ezen ledérsége nem fest olyan pozitív véleményt róla, mint a sorozatos badass karakter. A Trónok Harcában még tetszik is a megjelenítés a Banshee-é pl. már elég mesterkélt volt, hogy minden részben dugtak egyet… bár ezt szerencsére elhagyták a 3. évadban. Mondjuk Lili Simmons hamvas testét el tudnám nézni akár a tripla X kategóriában is. :D

winnie - 2015. 03. 18. 12:37

“wolfeone: van TWD könyv is? Ez új. :)

itt is lehetett nyerni nálunk:)

Enzo - 2015. 03. 18. 13:51

Spencer: Nyilván én se a random előbukkanó csöcsöket hiányolom, hanem a képregényesben sokszor előforduló kapcsolatok átültetését a sorozatba, a hozzájuk tartozó szexualitással, ezek eléggé el vannak hanyagolva…
Meg ez nem is feltétlenül a sorozat készítőire vonatkozik, hanem a kinti tv-s szabályokra, ha olyan adón menne, akkor biztos raknának bele ilyen dolgokat. Emellett persze nyilván legyenek jelzőpisztollyal fejbelőtt zombik is, a kettő miért zárná ki egymást? (ezt Kirkman válaszában sem értem, hogy miért ne lehetne mindkettőt…)
Amit nem teljesen értek, azt fent leírtam, hogy a legdurvább gore is mehet a tévében, de egy mell az már a “hú de nem mutathatjuk” kategória.

wolfeone - 2015. 03. 19. 21:12

@Spencer: Azt írtam, hogy érdekes, hogy pont a tv-s verzióba nem került bele a mai trendek mellett, nem azt, hogy hiányolom. A képregényeket még nem olvastam. A könyveket nemrég kezdtem, s megdöbbentem, hogy mennyi szex van a könyvben, mintha Trónok harcát olvasnék… S rögtön arra gondoltam, hogy érdekes, hogy nem tették bele a sorozatba, hogy ezzel is próbálják eladni még több nézőnek, mert ugye ez ma divat. Addig nem is agyaltam ilyenen, hogy a francba, miért nincsenek csöcsök ebben a sorozatban… Nah, meg ugye a Walking Dead-ben nem nyüzsögnek annyira a fullos csajok. Most hirtelen mint jó nő, csak Lauren Cohan jut eszembe. Meg ugye a hangulathoz se annyira passzol. A könyvekben is néha erőltetettnek tűnik.

@Jacques: Igen van. Sőt, most nézem, hogy már nem 3, hanem a negyedik is kijött. Ezek a címek, így könnyen rátalálsz:
A kormányzó színre lép
A Woodburybe vezető út
A kormányzó bukása I.
A kormányzó bukása II.

Jacques - 2015. 03. 23. 23:23

Köszi wolfeone. Akkor a könyveket kihagyom, ha mind a Kormányzóról szólnak. Nagyon nem csíptem a karaktert. A képregénybe őrültebb is volt, ott valamiért jobban tetszett. A sorozatban túl sok szerepet kapott a karakter, ott szinte már untam.

A jó csajokról meg csak annyit (persze szubjektíven), hogy nem csak Maggie az eyecandy. A mostani szöszi (Jessie) is szép nő, sőt, ő rá mondanám, hogy egy “természetes szépeség”… és akár hiszed, akár nem, a Michonne-t alakító színésznő is szemre való, ha nincs rajta az a rasztafári paróka. Valamelyik premieren láttam róla fotókat, hirtelen le sem esett, hogy Michonne az. :) Tuti van a felmenői között olyan nagyi, akit esténként bőszen látogatott a rabszolgatartója egy kis etye-petyére.

Más.
Én kb. fél éve daráltam le a képregényt és az alexandriai események a homályba vesztek… nem emlékszem erre a homlokba karcolt “W”-s utalásra. Ti tudjátok a képregényben valamihez kötni? Nemrég hozták be a képbe a The Whisperers-éket (Suttogók), de szerintem ennyire nem ugranak előre a sorozatban… és ha jól emlékszem azok nem csonkítottak meg senkit. A sorozatos topikban sokan a Wolves-ra tippelnek, de ez sem ugrik be, hogy lettek volna farkasok. A Walking Dead wiki sem hoz rá semmit, így tuti nem farkasok lesznek, hacsak nem valami újat akarnak mutatni.

Totosai - 2015. 03. 24. 10:19

A képregény szerint most elvileg Rickék sokáig Alexandriában lesznek nem? És nem Rick lesz a vezető, vagy valami ilyesmi?
Szívesen végig olvasnám a képregényeket, csak sajnos nekem nem megy az angol, magyarul meg eléggé le van még maradva ha jól tudom.

Spencer - 2015. 03. 24. 15:41

[Hölgyeim és Uraim. Semmi rosszalló szándék nincs bennem, de ha nem a képregényről, hanem a sorozatbeli karakterekről akartok beszélni, az nem ide tartozik. Köznapi nyelven szólva OFF téma. Köszönöm.]

A Képregényben nem volt ennyi “W”-s utalás. Sőt, ha most belegondolok, akkor talán egyet sem tudok felsorolni. A Képregényben csak úgy “berobbant” az egész. Újabb, a sorozat írói találták ki, hogy a nézővel szórakozzanak.

Totosai: Amikor valaki felteszi ezt a kérdést, akkor abszolút nem spoiler-esen csak annyit mondok: Felhúztak egy hatalmas falat, építettek bele épületeket. Utakat csináltak. Ez nem Woodbury, ahol csak egy kis városkából csippentettek le egy utcát, nem. Itt egy egész várost építtek fel. Gondolom nem azért, hogy 2 hónap múlva kidobják.

Jacques - 2015. 03. 24. 21:31

@Totosai: A képregényben Rick még mindig Alexandriában él/lakik, ő vezeti a közösséget. Van még két tábor a környéken, az egyik Hilltop, amit most Maggie vezet és A Királyság, ahol egy Ezekiel nevezetű öreg fószer él Michonne-nal. Az új füzeteket még nem nyálaztam át, azóta lehet változott a helyzet.

Totosai - 2015. 03. 26. 20:57

Jacques, Spencer, köszönöm szépen a válaszokat! :)
Remélem van rá esély, hogy a magyar képregény utol érje majd az angol nyelvűt. :)

Jacques - 2015. 03. 26. 23:57

@Totosai: Elég valószínűtlennek tartom. Hacsak olyan sikeres nem lesz, mint a sorozat. Most kb. 80 számmal van lemaradva a magyar kiadás. Nem is tudom milyen rendszerességgel adják ki, de az amcsi havonta jelenik meg. Nagyon bele kéne a magyarnak húznia, hogy utolérje.

Jacques - 2015. 03. 30. 19:53

Na, mit szóltok a fináléhoz? Azért én az alexandriai zombi inváziót nem így képzeltem el a képregény után. Vagy az még csak most következik majd a 6. évad elején?

Totosai - 2015. 03. 31. 10:03

Nekem nagyon tetszett a finálé! :) Tudom, sokaknak nem, stb, de szerintem elég erős volt, számomra végig fent tartotta a feszültséget!
Mindenképp kíváncsi leszek Rick-Morgan beszélgetésére.
Egy valami zavar csak, sosem beszélnek, vagy csak nagy ritkán konkrétan, hanem csak körülírva az eseményeket. :) Lincoln meg számomra a jelenlegi egyik legjobb sorozatos színész! :)

Ugye én nem olvastam a képregényeket, de itt “hallottam” róla, hogy elvileg volt egy zombi invázió Alexandriában, szerintem ezt a következő évad elején valamikor lerendezik, az is lehet, hogy 6×08-ban majd.

senki - 2015. 03. 31. 13:45

Üdv! Segítene valaki, hogy melyik számtól kellene felvenni a fonalat képregény olvasásához, a most történtek után? Amíg szünet van a sorozatban elolvasnám a képregényt…

troc - 2015. 04. 01. 12:08

http://walkingdead.wikia.com/wiki/The_Walking_Dead_(Comic_Series)

Volume 13: Too Far Gone – ennek a végén tartunk. Ez a kötet a 78. füzettel ér véget.

De ha felcsapod a 79.-et, akkor lehet sok mindent nem fogsz érteni majd, a sorozat csak elnagyoltan követi a fő szálat, nagyon sok minden másképpen történik.

Pl. Rickkel is olyan dolgok történtek már, amik megváltoztatták a kinézetét, de a sorozatban nem merték meglépni. :)

senki - 2015. 04. 06. 01:43

Köszönöm!

marsters - 2015. 10. 20. 08:18

Hogy is van ez? Spoilert ne a sorozathoz. Én speciel ide írtam egy teóriámat erre törölve lett. Csak mert olvasom képregényt és sorozatot is így nagyjából sejtem mi lesz még sem oda írtam hanem ide akkor miért is lett törölve?

Luke - 2015. 10. 27. 05:07

@marsters szerintem nem törölve lett, az elmult pár hétben valamiért nekem is egy csomó kérdésemet nem küldte be ehhez a topichoz a rendszer…

winnie - 2015. 10. 27. 05:14

luke – marsters: ha megjelent és utána történt, akkor az az én hatalmas hibám, mert elnéztem a posztot, amihez jött… ha nem jelent meg eleve, akkor ott más lehet a gebasz, mert azokat mindig vissza szoktam rakni és akkor látom, hogy melyik topikba szólnak.

ha az előbbi történt, akkor elnézést érte és jobban fogok figyelni.

amazemez - 2015. 10. 31. 20:38

El akarom kezdeni a képregényt! Magyarból meddig van, illetve honnantol van már csak angolul? Meg mi ez a kötet meg füzet? Valaki elmagyarázza? Köszi előre is!

Luke - 2015. 11. 02. 15:32

@winnie no para, majd talán eszembe jut mit akartam aztán betolom ide (egyébként nekem az eleve nem jelent meg volt) :)

@amazemez a magyart folyamatosan fordítják, de biztosan nincs még a sorozatos story közelében sem, ha elkezded lehet érdemes az elejétöl az angolt nyomni, nem fogod birni hogy várj a forditásra :) amit kérdeztél füzet-kötet különség: a füzet ugye az adott epiódot jelenti ebböl jött ki eddig 147, a kötet pedig lényegében 6 füzet összefüzve (igy vannak tagolva az egyes fejezetek, mindegyik külön alcimmel és ez a füzeteken is rajta van azt hiszem hogy az aktuális rész hova illik be), szóval tartalmi különbség nincs a kettö között :) remélem igy érthető volt.

Luke - 2015. 11. 02. 15:37

@amazemez Közben csekkoltam elvileg a 13as füzetig készült el a magyar forditás, szóval egy laza délután alatt beérted az forditokat.

Majvaldo - 2015. 11. 11. 13:37

Sziasztok,
Sehol nem tudom megvenni a 8. magyar füzetet – esetleg vki tud segíteni, vagy eladná?…
Üdv,
M

Luke - 2015. 11. 24. 05:28

@Majvaldo füzetre vagy kötetre gondolsz? A füzeteket nem tudom mennyire hozták be itthonra, de a kötetekből láttam a Libri oldalán szép számmal ( http://www.libri.hu/konyv/robert_kirkman.the-walking-dead-elohalottak-8.html ), jah és ha valamelyikből hiány van akkor is érdemes lehet náluk érdeklődni!

Csigusz - 2015. 11. 24. 22:30

Sziasztok! :)
Van az interneten egy pletyka, miszerint Enid valszeg Wolf tag(Tényleg furcsa lányt alakit a sorozatban..).
Aki olvasta a képregényt, irna róla vmit, hogy ki is ő valójában? (Egyáltalán benne van a képregényben?)
Köszönöm a választ előre is! :)

oRyza - 2015. 11. 28. 00:14

Enid és az egész Wolves szál csak a sorozatban létezik.

Jencike05 - 2015. 11. 30. 22:11

Szerintetek a szöszit és a gyerekét elfogják kapni a zozók?Mert a félévadfinálé nagyon erre utal..és pont ugy is van hogy a Szöszi fogja Carl kezét.Kiváncsi vagyok

Spencer - 2015. 12. 05. 13:15

Szerintem elég furán vágták meg a sorozatban a félévadzáró epizódot. Mármint én arra vártam, hogy az fog történni mint a képregényben. Ott vagyunk a rész végén és már izgulok, hogy “ÚRÍSTEN! MOST FOG TÖRTÉNNI!”, erre vége a résznek. Najó, ez szemét volt a sorozat készítőitől. Felépítették azt amit a képregényben.

Deanna (a képregényben Douglas) lövöldözése: pipa! Beöltözve zombinak: pipa!
Egymás kezét fogják: pipa!
A gyerek elkezdi “anyuzni”: pipa!

Ha ezek után nem az fog történni a sorozat következő részében, mint a képregényben. Én bevonulok a sarokba és elgondolkozom azon, hogy miért csinálják ezt a sorozat készítői…

(Ez a képregényes részhez jött megjegyzésként, tehát aki moderálja ezt az üzenetet annak üzenem, hogy ne törölje ki, hisz csak olyat írtam bele, amit a képregényesek már rég tudnak!)

Spencer - 2015. 12. 05. 13:21

Csigusz: Enid valószínüleg Sophia karakterét fogja helyettesíteni a TV-s sorozatban, hisz a sorozatban már rég “kinyírták”, viszont a képregényben eléggé fontos szerepe van. Az eddigi részekből kiindulva (nem biztos) Glenn és Maggie úgymond gyámságba veszik Enid-et, de ez nem biztos. Tehát, biztos, hogy nem Wolves tag.

Jencike05: Biztos, hogy elfogják kapni őket, mármint a képregényből kiindulva biztos.

(Ez a képregényes részhez jött megjegyzésként, tehát aki moderálja ezt az üzenetet annak üzenem, hogy ne törölje ki, hisz csak olyat írtam bele, amit a képregényesek már rég tudnak!)

dildi - 2016. 02. 15. 22:28

Hát most, hogy Carl félszemüsítve lett már csak azt várom, hogy kb. a 100. képregényrészben lévő kivégzést is bevállalják-e (Nem Carl). Aki olvassa tudja kire gondolok. Bár szerintem nyulak lesznek hozzá. Peddig már jó ideje nem vesztettünk el senki fontosat. Talán Andrea volt az utolsó (Bocs Tyresee és Bob meg Noah).

dildi - 2016. 02. 15. 22:29

Ja és Beth meg Herschel is, na mind1, már ideje lenne.

gefabian - 2016. 02. 16. 00:14

Biztos, hogy be fogják vállalni azt a kivégzést, mert be kell majd mutatni annak a karakternek a komolyságát, illetve hogy miért kell ténylegesen tartani tőle. Olvastam is, hogy már elvileg az idei évadzáróban be is fog történni ez, csak ugye ehhez kéne majd az időbeli ugrás.

Enzo - 2016. 02. 18. 16:18

Annyira várom, hogy Lucille jelenetét ellőjék, de úgy, hogy nem Glenn van benne, hanem Daryl.
Az égvilágon semmi bajom Daryllel, csak nagyon kíváncsi lennék az általános reakcióra, te jó isten, mi menne a neten másnap :DDD muhahaha
mondjuk így se lesz semmi, ha meglépik, de tényleg, csak képzeljétek el egy kicsit, hogy mi törne ki, ha Daryllel történne :DDD

Luke - 2016. 02. 19. 03:24

Komolyan féltem, hogy kimarad a szemkilövés, de szerencsére rájöttek milyen jelentősége is van ennek az egésznek. Glennt mindenképp meg kell ölni, mivel máskülönben nem igazán lesz hard leader a Hilltopon :) Apropo Hilltop, nem lesz kicsit kevés az idő a felvezetésére?

Luke - 2016. 02. 22. 21:26

Szóval akkor Michonne lett Andrea? mi lesz így a Kingdom+Ezekiel szállal?
151 megvolt nektek? Ki lehet a vonal túloldalán?

Jacques - 2016. 03. 08. 11:40

Az évadzáróban szerintem Abraham fog nyílvesszőt kapni a szemébe. Glenn nem hiszem hogy most lesz aktuális, de az ütne nagyot, ha mindketten megkapnák ami a képregényben kijárt nekik. A mostani epizódban a falon lévő fotók végülis már felvezették Glenn végzetét. Glennt semmiképp sem hinném, hogy felcserélnék Daryllel, azért őt sokkal jobban kedvelik a rajongók.

Jacques - 2016. 03. 08. 12:32

Jah, és azon sem lepődnék meg, ha a következő évad csak a háborúról szólna, hisz a képregényben is elhúzták egy évig, 12 füzeten keresztül.

dam - 2016. 03. 14. 22:59

Jacques – 2016. 03. 08. 11:40

Megnéztem a 14.rész Trailerjét hát Abraham és Eugene nagyon egy város rész felé vannak szóval valószínű következő részben Abrahamtól elbúcsúzunk mert nagyon követik a képregényt. Évadzáróban meg 4-en esélyesek nálam:

Morgan
Glenn
Daryl
Carol

Majd meglássuk.

Szerintem 7.évadban lefogják zárni egész háborúsdit és 8.évadban ugranak az időben.

MaxWell125 - 2016. 03. 18. 02:00

Ezt írják a jövő héten érkező (6×14) résszel kapcsolatban:
“Two separate groups leave Alexandria for supplies, and while both worry over the future of the community, they will face immediate danger. ”

A 6×14-ben vagy 6×15-ben azt várom (és remélem) meghal Abraham. És az a fickó öli meg, aki ellopta Daryl motorját a csajával együtt a 6. évad első felében. (Dwight és ő ölte meg a képregényben is. Itt mondjuk úgy, hogy visszament a Savior-okhoz.)

A 6×16-ban pedig Negan egy szöges baseball ütővel szétveri Glenn fejét, ahogy a képregényben is tette.

dam - 2016. 03. 21. 13:09

Szóval Abraham nem így hal meg. Most már csak évadzáróban lesz egy halál gondolom én így viszont módosult a lista 5-re

Morgan
Glenn
Daryl
Carol
Abraham

Bár lehetséges hogy Carol és Morgant kihúzhatjuk a listáról mert én érzek ott egy egész részt majd 7.évadban.

Mézi - 2016. 03. 22. 03:24

Most már szinte biztos hogy nem írják ki Glennt a puha tökűek, Abraham lesz Negan áldozata.

Luke - 2016. 03. 25. 23:11

Semmi súlya nem marad így a karaktereknek, pl Maggie nem lesz Hilltop-leader, ha Glenn nem hal meg. Egyébként szerintem a háborút lehet kicsit tovább is nyújtják mint a 7. évad, de majd kiderül. Viszont az időugrásra nem vennék mérget, szerintem lehet kapunk egy építkezős évadot helyette, aminek a végén aztán belengetik a Whispereket.

Dtkr - 2016. 04. 02. 21:17

A képregényben Daryl él még?

Quantumleap - 2016. 04. 02. 21:28

Dtkr: Ott nem is létezik.

Nickeyson - 2016. 04. 10. 15:45

Na most akkor mi lesz? Arra számítottam, hogy a fej péppé verős dolgot beleteszik a sorozatba, de azt nem tudtam eldönteni, mit kezdenek Glenn-el. Eddig hajlottam rá, hogy kinyírják, viszont Abraham-et nem lőtték szemen, és nagyon tervezgette a jövőt a csajjal, szóval lehet, hogy végül őt nyírják ki. Azzal nem értek teljesen egyet, hogy Maggie nem lenne Hilltop vezetője, ha Glenn nem hal meg. Glenn eddig se akadályozta a kis ” politikai karrierjét”

Negyvenkettő - 2016. 04. 10. 19:18

Szerintem is Abrahamnak jutott eszébe az ütő, Maggie meg megkapja a drámát a vetéléssel, valami ilyesmire számítok.

El Presidente - 2016. 04. 27. 19:04

Milyen örömmel tölt a sorozatos posztban nézni a sok kétséggel teli hozzászólást, hogy vajon most ki halt meg.
Nem hiába úszta meg már kétszer is a szinte biztos halált Glenn.

ThemostbigTheWalkingDeadfan - 2016. 05. 23. 18:45

GLEEN

Szerintem Gleen fog meghalni mivel az egész 6.évadban arról ment a rizsa, hogy Gleen+Megi (elnézést ha rosszul írom) milyen szép család lesznek ha megszületik a baba és a képregényben is ő hal meg Negan által.

Abraham Ford

De az Abraham Ford-os sem hülyeség mivel azzal a csajjal tényleg tervezgette a jövőt.

Michone
De még Michone is esélyes mivel már a 3. csaj aki Rick-el összeszűri a levet(amúgy szerintem egyáltalán nem illenek egymáshoz)meg még azért mert akkor Rick még Badasebb lenne mint most mert Michon-t is elveszti

Rick&Carl

Szerintem ők azért nem esélyesek mert Rick a főszereplő valamint Negan azt mondta ha Carl megpróbál elszökni vagy valamit csinálni kiveszik a másik szemét és az apjával megetetik és egy halottal elég nehéz l
(UI: Engem nem érdekel ki hal meg csak ne Rick Carl Daryl vagy Gleen legyen)

Enzo - 2016. 10. 24. 23:13

Ügyesen csavartak egyet a baseballütős halálon, de nagyon képregényhű lett, mint eddig kb minden Negantól.

Luke - 2016. 10. 25. 06:06

Valóban jól hozza a karaktert JDM, de Abraham még maradhatott volna, így a Rosita-szál nem kapott olyan mélységet. Viszont egy pillanatra a kézlevágásnál azért felcsillant a szemem, hogy amit anno a kormányzóval nem mertek bevállalni, mozt megteszik… de hát megy a töketlenkedés :D Jah és azért hiányzik, hogy túl TVbarát Negan, ha a totálba mutatott fejszétverés mehet, akkor férjen már bele néhány fuck is a szövegbe.

Quantumleap - 2016. 10. 25. 07:27

A képregényt nem olvastam teljesen. Csak az első pár füzetet, illetve Glenn halálának füzetét direkt letöltöttem. Ott nincs benne a kocsikázás Rickkel, sem a baltás dolog, és Negan túsznak sem visz el senkit. Akkor vajon hogy tartja fent Rickék engedelmességét?

Luke - 2016. 10. 26. 16:17

@Quantumleap ezek nélkül a fillerek nélkül is sikerült elérni azt a feszültséget amit a sorozatban igyekeztek összehozni. Sajnos a TV-s változatban túzásba vitték a badass stílust Rickék részéről, és baromi sok arcot megöltek, ezért volt szükség a komolyabb szankciókra. Ha jól emlékszem a képregényben kb 3-4 embert öltek csak meg Rickék, aztán jött Negan. Egyszerűen nem számítottak ra, hogy valami ilyesmi történhet. (plusz ott a rasszos kiválasztás és az a temérdek fbomb azért nagyban hozzáadott :D )

Quantumleap - 2016. 10. 30. 09:43

Luke: Ahogy látom, azért a képregényben is van bennük badass. Ott hőseink lényegesen agresszívabbak és több a konfliktus is közöttük. Legalábbis nekem ez jött le az első pár füzet alapján.
Az amúgy elég durva eltérés, hogy a sorozatban Rick nem veszíti el a kezét. És még mindig értetlenül állok a készítők hivatkozása előtt, hogy “túl sok CGI-munka lenne”. Mert miért lenne az? Műkéz vagy ilyesmi nem lehet? Ha a Prison Breakben meg tudták oldani a második évadtól, meg az Ash vs Evil Deadben is meg tudják, akkor itt miért ne lehetne? Vagy ezek lényegesen magasabb költségvetésű sorozatok? Nem hiszem. Oké, a Game of Thrones-t nem írtam, mert ott nyilván tényleg magasabb.

Jacques - 2016. 11. 01. 14:45

Szerintetek is a sorozatban most Michonne szerepét Carol fogja átvenni Ezekiel oldalán? Ugye Michonne most Rickkel kavar, így nekem megfordult a fejemben, hogy Ezekiel itt Carollal fog összemelegedni.

adnam - 2016. 11. 03. 17:05

Igen, mert a képregényben rick andrea-val jön össze a sorozatban pedig halott.

Jacques - 2016. 12. 12. 17:05

Ki a fene lesz a leskelődő személy? Ahol most tart a sorozat, azt már rég elhagytam a képregénybe, jobban mondva az utolsó füzeteknél járok, a Suttogók szálánál. Nem emlékszem ilyen szólóban nyomuló karakterre és más közösségre sem, aminek a tagja lehetne. A suttogók közé pedig ilyen csizmával nem tartozhat, hacsak át nem “vedlik” minden alkalommal. Ti kire tippeltek?

adnam - 2016. 12. 30. 16:31

van olyan érzésem, hogy a következő etap csak a lázadáshoz vezető utat fogja bemutatni. a következő szezonban lesz a háború.

tibi26 - 2017. 02. 25. 04:26

Daryl a sorozatban egy kitalált karakter,de viszi a pálmát.Nálam ez a 7×01-es rész túl brutális,sehol egy zombie….ráadásul kettő fontos főhőstől szabadulnak meg(Abraham,Glenn).Még azon is elgondolkodom nézzem-e tovább mert,kicsit a rendezőknek elgurult a gyógyszer!

adnam - 2017. 10. 17. 21:33

lesz olyan érzésem, hogy a következő évad baromi megosztó lesz, mert lesz egy két rész ahol konkrétan akció dús lesz, de a legtöbb langyos víz lesz és a lezárásra is ezt gondolom, mert nem fognak eltérni szerintem a képregénytől ennyire.

Enzo - 2017. 11. 07. 13:55

Hú, mekkora rinyálás lesz, hogyha meghúzzák azt, mint a képregényben, hogy Rick nem öli meg Negant… már előre látom :D (hm, kéne tovább olvasnom a képregényt, mert valahol #150 körül elhagytam – a Whispers banda tartja bennem a lelket, hogy lesz még jó a sorozat)

Totsai - 2017. 12. 11. 20:30

Sziasztok! Carl jelenleg még él a képregényben, nem?

dvd24 - 2017. 12. 12. 10:50

Totsai: igen, de a képregényben viszont Judith halott, szóval szerintem, az ami a képregényben Carlal történik jelenleg, majd Judithal fog a sorozatban, kb ugyanúgy, ahogy jelenleg Carollal történik az ami a képregényben Michonneal volt, és Andreaval történik az ami a sorozatban Michonneal. És persze a képregényben már rég meghalt Carol. Az események nagy vonalakban ugyanazok, csak cserélgetik a szereplőket :)

Vilmus09 - 2018. 03. 05. 23:23

Sziasztok, nem olvasom a képregényt, csak a sorozatot nézem. Meg tudnátok mondani, hogy a képregényekben ki az az Alpha?

Jacques - 2018. 04. 16. 22:20

Vilmus09: Nem tudom visszatérsz-e ide, mert több, mint egy hónapja kérdezted: Alpha azon csapatnak a vezetője, akik a Suttogóknak nevezik magukat. Olyan közösség, akik álarcként a zombik bőrét húzzák magukra, úgy is sétálnak, mint a zombik, ezzel el tudnak vegyülni közöttük. Külsőre olyanok, mint a zombik és suttogva kommunikálnak egymással.

Mate - 2018. 04. 16. 22:20

Vilmus09! Ha a kepregeny sztorijat kovetik, akkor Alpha-nak a 9. evadban kell felbukkania. O a Suttogok nevu csoport vezetoje. Olyan emberek, akik inkabb allatnak gondoljak magukat, mint embernek es a jarkalok lenyuzott boret viselik, es amiatt el tudnak vegyulni koztuk, sot iranyitani is tudjak igy oket, akar egesz hordakat.

Vilmus09 - 2018. 04. 16. 22:54

Köszi szépen a válaszokat, jó lenne ebbe az irányba vinni a sorozatot, érdekelne a megvalósítás.

steewolf88 - 2018. 04. 22. 11:10

Negannak mi lett a szerepe így h Rick megkímélte az életét?

zoltan8z - 2018. 04. 23. 00:42

Jadisból lesz a képregényekben a suttogók vezéreként ismert Alpha?

Csildren - 2018. 04. 23. 01:29

Sziasztok.
Kepregenyt nem olvastam de nagyon erdekelne a kovetkezo.

Igy hogy Carlt kiirtak a sorozatbol attolmeg ugyan azon szalon fut es fog futni a cselekmeny, vagy ezzel teljesen uj szal alakul/alakult ki??

Remelem erthetoen tudtam megfogalmaznk.
Elore is koszonom a valaszokat:)

adnam - 2018. 11. 19. 20:22

zoltan8z a kérdeésedre nem a válasz.

Csildren valószinüleg henry fogja átvenni a helyét.

adnam - 2019. 02. 25. 20:44

évvégi zárást ezekiel halála lesz szerintem. gondolok itt az oszlop sorra.

Jacques - 2019. 02. 26. 00:06

adnam – Én is arra tippelek.

Jacques - 2019. 02. 26. 00:14

A 10. évad félévadzárójának pedig az “őrült kell egy őrült ellen”-t. ;) (Alpha-Negan konflikt.)

mrsitn - 2019. 02. 26. 11:01

lehet, hogy off, de tudtok esetleg olyan oldalt ahol a magyar füzetek letölthetők?

adnam - 2019. 03. 04. 21:41

két legnagyobban biztosan fent van

Quantumleap - 2019. 03. 13. 17:28

A képregényben mi lesz Lydiával a Suttogó-háború után? Még mindig aktív szereplő?

Jacques - 2019. 03. 29. 00:16

Quantumleap: Még életben van. Hilltopban él Carllal. Még Sophia is él, akit Maggie nevel… Carl majdnem összejött vele, de akkor tűnt fel Lydia és inkább vele kezdett járni. A két lány kicsit féltékeny egymásra, de Sophiának is lett valakije, talán Joshuának hivják.

Pietro - 2019. 03. 29. 01:09

Szerintetek, hogy fogjak megvalositani a sorozatban azt a bizonyos sokkolo jelenetet?
Biztos, hogy Negannek ugyanazt a szerepet szanjak, viszont van egy Carolunk is, akinek szinten lesz motivacioja, hogy vegezzen Alphaval. En el tudnek kepzelni, egy Negan-Carol kozos akciot. Van aki szerint Michonne kiengedi Negant, de en valoszinubbnek tartom, hogy a szokes egy onellao dontes lesz Negantol. Esetleg Judith-ot raveszi?

Hamaröreg Fáncsi - 2019. 04. 01. 21:24

Bizonyos sokkoló jelenet? Ide jöhetnek a képregényes spoilerek, én azért járok ide mindig, kérlek fejsd ki :) Lusta vagyok képregényeket olvasni, de azért érdekelne a dolog, ne fogjátok visszamagatokat a tv-sek miatt, ide csak az én félém jönnek.

Hamaröreg Fáncsi - 2019. 04. 01. 21:25

Van tippetek ki lehet a rádiós emberke az évad végén?

Python - 2019. 04. 01. 22:40

Hamaröreg Fáncsi: Ha követik a képregényeket, akkor erősen a A Nemzetközösségre/The Commonwealth -re tippelnék! ;) :)
https://www.youtube.com/watch?v=9V968YuD_0Q

Python - 2019. 04. 01. 22:43
Pietro - 2019. 04. 03. 04:30

Sokkoló jelenet alatt azt értettem, hogy Negan lecsapja Alpha fejét és elviszi Rick-nek. Ráadásul rendkívül váratlan volt, még ha lehetett is érezni, hogy Negan csatlakozása a Suttogókhoz nem teljesen őszinte. A sorozatban nyilván az sem biztos, hogy így oldják meg. Bár szerintem ütne mint a busz. Carol ott jön a képbe az elméletemben, hogy szerintem ő is le akarja majd vadászni Alphát. És szerintem rohadt nagy lenne, ha ő segítene kijutni Alpha fejével Negannek a Suttogó táborból vagy valami ilyesmi

Pietro - 2019. 04. 03. 04:35

Ami még brutális lenne a sorozat készítőitől, hogy a képregénnyel ellentétben itt Negan megjátssza, hogy megváltozott, és igazából végig a bosszúra vár. Szerintem teljesen benne van a karakterben. Ugye Negan legyőzésénél a sorozatban volt egy olyan pillanat, amikor Ricknek sikerült hatnia Negan érzelmeire. Egy pillanatra a bizalmába férkőzött és ez elég volt.

Pietro - 2019. 06. 25. 03:44

Eleg nagy merfoldkohoz erkezett a kepregeny. Nagyobbhoz talan, mint a sorozat Rick kiirasanal (mar ha visszater kesobb), merthogy ebben tenylegesen kinyirta Kirkman a foszereplot. Magaval a hogyannal vannak fenntartasaim. Sok hozzaszolo irta, hogy igy volt ez jo, uresseget hagyott leginkabb az emberben, nem volt adrenalin, nem volt ludborozes. Ha valakit erdekelne, leirom, hogyan tortent. Ricket a sajat agyaban egy kamasz olte meg tavol Alexandriatol. Ennyi. Olyan halal, amire kevesen szamitottak, azok utan, hogy milyen kaliberu gonosztevoket elt tul, megis, valamilyen szempontbol jo ez igy, mert kepes volt uj erzeseket kivaltani az emberbol – uresseget, egy korszak lezartanak erzetet. Ha osszevetem a sorozatos megoldassal, megsem tudok egyertelmuen allast foglalni e mellett. Van hianyerzetem.
Ugy erzik tobben is, hogy kozeleg a kepregeny lezarasa. Carl kerul valoszinuleg eloterbe, mert azt nyilatkozta Kirkman, hogy Negan sem ter mar vissza. Nagyon afele hajlik a dolog, hogy Carlban meglesznek az apja es Negan kepessegei is, amik tokeletes vezetove tehetik.

Pietro - 2019. 07. 07. 02:30

Hát erre nem kellett sokat várni… Véget ért a képregény! Meglepetésként ért, nem olvastam előtte róla. Nekem bejött a befejezés, bár a fentebb vizionált jövőkép Carl szempontjából nem valósult meg. Ha valamennyire követni akarják ezt, a sorozatban lehet még 3-4 évad.

Steelwolf88 - 2020. 10. 28. 14:07

Miröl szólhat a 11.évad?
Van még vmi érdekes sztori a képregényekben?

winnie - 2020. 10. 28. 14:19

elég sok érdekes dolog, mondhatni azok voltak a legsikeresebb részek. ld. a mostani új közösség.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz