login |

Pilot-mustra: D.O.A. – 1×01

2010. 12. 10. 23:53 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

D.O.A., azaz Dead On Arrival. Nemangolosok a hasoncímű Meg Ryan-filmből tudhatják, hogy a cím nagyjából annyit jelent, hogy “Holtan érkezett”. Amúgy angol sorozatról van szó, komédiáról, abból is a rohammentős fajtáról. Ki hitte volna, hogy a mentősök is ilyen lazák és poénosak. Főleg, ha a Suburban Shootout készítői írnak körélük sztorit.

D.O.A. – 1×01 – 4/10

DOA - 1x01 - c

Áhh, inkább ajánlót kellene írnom, nem kritikát, de hátha így felkelti valaki figyelmét a sorozat és nem csak az osztályzatig jut el. Mert mostanság az angol szitkomokat, kiváltképp a szkeccs show-kat, elég nehezen emésztem. A D.O.A. sem kivétel, pedig van olyan elvetemült, hogy jó pár embernek bejöjjön. Főleg, hogy az egyik főszereplő Kris Marshall, aki mostanság Amerikába rándult át, hiszen szerepelt az egyik Human Target-epizódban, midseason-ben pedig állandó szereplő lesz a Mixed Signals című FOX-szitkomban.

DOA - 1x01 - d

Ja, hogy a D.O.A. Szóval két éjszakai mentős a főszereplő, akiket a vicces, szívatós kedvű diszpécser küldözget jobbra-balra, mentik meg a betegeket, s közben ételmérgezést kapnak (mármint a mentősök), mentőben hánynak (mármint a mentősök) és a mentőkocsi hátuljából szexshopot üzemeltetnek. S, ha mindez nem lenne elég, még pár mellékszereplő és egy necces múlt is besegít kuszálni a szálakat.

DOA - 1x01 - a

De a lényeg a mentőzés és az elvetemült angol humor, ami sajnos annyira mégsem lehetett elvetemült, mert ezúttal engem valahogy hidegen hagyott, s inkább csak a káosz maradt meg benne. De 27 percet megérhet a pilot bepróbálása, nem? Ha pedig sorozat is lesz belőle, akkor még többet.

10 hozzászólás Ne habozz!

Dohi - 2010. 12. 11. 02:38

aha, kozben rajottem, miert maradt ki nalam a premier. mivel nem sorozat, csak egy pilot, azokat meg ritka kivetelektol eltekintve kihagyom, amig sorozat nem lesz beloluk (ha egyaltalan). ezt viszont mar elkezdtem nezni, mire eljutottam a felismeresig. nem baj, catherine shepherd-ot mindig jo latni, bar komikus szerepekben jobban kedvelem. ez viszont nem az, igy ha lesz is sorozat belole, kihagyom.

d.o.a. - 2010. 12. 11. 08:48

Sokkal inkább ‘halotthoz érkezett’.

winnie - 2010. 12. 11. 09:03

a doa alapból azt jelenti, hogy “eleve megfőtt”, “esélytelen”, már “halott volt, amikor megérkezett”

Pettya - 2010. 12. 11. 10:10

hát nem tudom ki hogy van vele, engem megvettek a főszereplővel, ha ránézek azonnal röhögőgörcsöt kapok és ez alól ez sem volt kivétel

flimo - 2010. 12. 11. 12:03

Szerintem a halott nem megy sehova, hanem a mentők érkeznek hozzá. És nem is esélytelen, mert ez csak annyit jelent, hogy nem mutatott életjeleket, de szerencsére sokszor sikeres az újraélesztés. Nem lett volna bonyolult amúgy utána nézni:

Dead on arrival or D.O.A. (also dead in the field) is a term used to indicate that a patient was found to be already clinically dead upon the arrival of professional medical assistance, often in the form of first responders such as emergency medical technicians, paramedics, or police.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dead_on_arrival

winnie - 2010. 12. 11. 12:15

el is olvastad azt, amit linkeltél?:) “D.O.A. is also frequently used as slang to indicate a new item that was received broken, or that an idea or concept is a nonstarter.”

nem értem a mentők belekeverését. köznapi használatról van szó, nem eredetről – szerintem az mindenkinek egyértelmű. btw, anno alapfogalmat is írtam abból, hogy mi az a DOA.

http://www.sorozatjunkie.hu/2006/05/08/alapvető-fogalmak-doa/

az idén például a lone star tipikusan doa sorozat volt.

clark - 2010. 12. 11. 12:35

ez a HÜLYE NICK a my familyból:D,egy próbát mgér,megyek is nézni:D

wirth6 - 2010. 12. 11. 12:45

Egyetértek, abban a sorozatban szerintem ő volt a legjobb, és legsokrétűbb karakter. Amikor például megkapta Jézus szerepét a helyi társulatban, az zseniális volt. Szóval tőlem mindenképp kap egy esélyt a sorozat, már csak miatta is.

flimo - 2010. 12. 11. 15:36

Azért hajlottam belekeverni a mentősöket, mert mentősökről szól a sorozat, nem csomagküldőkről :)

des - 2010. 12. 11. 19:37

Disciples Of Annihilation :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz