login |

Burn Notice: vége a 4. évadnak

2010. 12. 22. 17:53 - Írta: human

15 hozzászólás | kategória: kritika,

Azt hiszem, a Burn Notice-t kicsit unom. Újabb évad ért véget, és most hova is jutottunk? Pontosan, ismét valahova az elejére. Egyszerűen nem kéne ennyire komolyan foglalkozniuk a fő szállal, ha nem tudnak hova lépni. Tudom, ezt írtam már párszor és nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem már kezd elegem lenni az “egy lépés előre, kettő hátra” táncból. Lehet, cancel lesz nálam lassan? Nyugi, a tévében még messze nem, nézik elegen és az 5-6. évad be van rendelve.

bnnn

Néztem a két órás finálét (vagyis 80 perc, ugye), és azon filóztam, hogy az első évad vége mennyivel volt már feszesebb? Az B-kategóriás akció volt, ez meg… nem is tudom. Az első fele még elment, hiszen Michael és a régi ügynök partnere baromi jó rutinnal oldották meg a helyzeteket, akkor is, ha az egyikőjük pszichopata. Tetszett az ottani főellenség lenyomása is, de az nem, hogy a fő csapatunk sosem vágná így át a gordiuszi csomókat. Rossz emberek kapcsán sem.

A második óra viszont katasztrófa volt. Egyszerűen nem értem minek erőltetik a “valóságos is lehetne” dumákat, például a 3 pisztollyal nincs sok esélyük a túlerővel szemben, ha utána Michael kirohan a gépfegyverek elé. A rész megoldása legalább elment.

Nem tudom, mit lehetne még az évadról mondani. A fináléig egész jól haladt, Jesse behozása továbbra is remek, de amint a képünkbe nyomva 2 órában azzal foglalkoznak, hogy a Burn Notice hol tart, azonnal látszik, mennyire egy helyben toporognak azzal. Már az a poén sem oldozza fel, hogy Michaelt viszik valahova az év végén. Ki mer fogadni az ellen, hogy ebből megint csicskáztatás lesz? Dolgozz nekünk és akkor segítünk a notice eltörlésében, vagy hasonló.

Már nincs meg az a Miami hangulat. Már a főellenségek sem ütnek annyira. A kis ügyek között is egyre több a rutin. 5/10-et leszek kénytelen adni.

15 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2010. 12. 22. 17:59

Nekem már a harmadik évad óta a tököm tele van a sorozattal. Komolyan mondom… egyszerűen ugyanaz a téma megy évek óta. Szerintem nagyon elfáradt. Sokkal jobban tetszett, amikor minden rész külön volt és max 5 percet foglalkoztak főszállal. Ez a téma már uncsi.
És igen, valószínűleg csicskáztatás lesz, akkor viszont kasza, mert azt már láttuk 463532 alkalommal.

Klunks - 2010. 12. 22. 18:00

nekem is teljesen unalomba torkollt már a burn notice, sajnos. az utolsó 4 rész itt hever a gépen, majd valamikor nyáron talán bepótolom, de alapvetően ugyanúgy kifulladt, mint a Chuck, ez minden bizonnyal a műfaj hibája.

LoGi - 2010. 12. 22. 18:04

én elnézem a kis kalandjait michealnek, de tényleg újíthatnának már. a fináléban az tényleg gagyi volt, hogy 15-20 kommandós szarozott 2 és fél emberrel, és még miközben micheal kifutott nem tudták eltalálni, faház is szitává lyukadt és semmi.
klunks, a chuck pedig nem fulladt ki! :D

symor - 2010. 12. 22. 19:13

Nagyon sajnálom ezt a sorozatot, mert a rakétatöltelék anyuka ellenére egy nagyon perfekt akciósorozatnak indult. Egyéni szereplőkkel, ügyesen barkács megoldásokkal és néha egészen kellemes kézitusajelenetekkel. Aztán laposodni kezdett, nagyjából valóban minden évadban ugyanoda kilyukadva, vagy egyhelyben toporogva.

A fordulatlanságot pedig az egész sorozat minősége megszenvedte, nagyjából a második évad közepétől. Nem tetszik, ha a készítők azt várják el, hogy örüljünk a sorozattal kapcsolatban annyinak, amennyi a kezdetekben is volt. Hiszen a kezdeti erények, ötletes szellemességek újra- és újranyújtva teljesen elkoptatták a sorozatot.

Szomorú, mert a Burn Notice igen kevéssel is javíthatna magán. Először is, mint Human leírta tarthatna valamerre a történet. Sokkal izgalmasabb lenne, ha nem ugyanúgy kapnánk meg a bonyodalmakat, mint azt öt résszel ezelőtt és a sorozat abbahagyná a tétlenkedést. A szereplők érdekesek, tessék bátran bánni velük, persze nem mélydrámát akarok, hanem jobb szövevényt, veszélyérzetet!

A családi szálat abszolút minimalizálnám, legfeljebb pár részes megjelenés erejére. Gabrielle Anwarnak pedig bármennyire bájos, ideje lenne távoznia, hiszen a karaktere állandóan egy kaptafára jár az évadok alatt a főszereplővel való viszonyában. Ami eleinte unalmas volt, most idegesítő. Michael mellett új nőalakok jelenhetnének meg, tehetnék jóval feszültebbé a cselekményt (Tricia Helfer, vagy Lucy Lawless nagyon meggyőző vendégszereplését idézve).

A jelenlegi gárdából egyedül Jeffrey Donovan és a jópofa Bruce Campbell párosát tartanám meg, akik együtt nagyszerűen működnek és növelik a sorozat értékét.

Ezek nagyon könnyű változtatások lehetnének, ha végre meglépnék, csakhogy a bevált recepten ugye minek változtatnának, az elsilányulás ellenére.

Ha ugyanis elég merészek lennének felhagynának ezekkel az egyhelyszínes epizódokkal is. Ez elvileg egy ügynökről szóló sorozat, aki fekete listára került, de minek szorítják be a cselekvési körét egyetlen napsugaras földdarabra. Az Alias példának okáért már évekkel ezelőtt bemutatta, hogy lehet jól és nagyon olcsón glóbuszon játszódó cselekményt forgatni. A Burn Notice nyitányában is, mikor Michael Afrikában került bajba, az nagyon szép kezdés volt, aztán lekorlátozódott az egész egyetlen tengerpartállamra. Tessék szépen felismerni azt, amit a 24-nek is túl sokáig tartott!

A sorozattal jelenleg az a legnagyobb baj, hogy már csak van és jelentőség nélkülivé vált a szórakozás tekintetében. Nem ad értelmet annak, hogy rendszeresen figyelemmel kövessük, sajnos!

LuPuS - 2010. 12. 22. 19:55

Előbb vagy utóbb ki kellett derülnie egy-két újabb titoknak. Ám most is az van, hogy hiába tudjuk ki a rossz fiú,persze neki is van főnöke. Kissé kezd unanalmas lenni.
( másik tény: van egy LISTAnk-A másik nem lehet másolni a listát. kérem én egyszerű vagyok, mint a faék,de ha kell akkor magát a számítógép képernyőt féyképezzem le
és a csodálatos paint programot használom vagy visszatérve a mai kor által már nem ismert technológiához, a ceruza nevezetű ősi adatrögzítő eszközhöz),
Az évad eléggé gyengén szerepelt nálam, Jesse a második félidőben beleerősített és teljes értékű tagja lett a csapatnak, de így is csak négyen vannak a világ ellen.
A mostani szezon is hozta az epizódikus részeket, időnként felbukkanva kis adagokban a teljes életet átívelő főszállal, ami egy teljes katonai tábor átmozgatásával lehetett
volna végleg feketelistára tenni,hősünket.

Kérdézzem én, hogy ha én és kis cserkészcsapatom irányítjuk a kormányt, akkor miért nem hatolunk be abba az üres hotelbe 3 emberért?Mekkora lesz a vesztességünk
elveszítünk 50 névtelen gyalogot?Akkor meg mi van, de a titkunk és a hatalmunk megmarad?A másik oldalona JÓFIÚkcsapatában az érzelmi szál behozatala a mindenkori
leggyengébb láncszem. Tudom ,hogy most egy érzéketlen tuskó leszek, de teljesen mindegy melyik családtagunkat, kiskutyánkat hozzuk be akkor is a jófiúnak el
kell buknia, fel kell dolgoznia, hogy ha nyerni szeretne akkor neki is kissé rossz fiúvá kell válnia.Michaelnak már évek óta azzal a ténnyel kellett kelnie
és feküdnie, hogy egyszer csak az úgymond sok JÓ cselekedet megbosszulja önönmagát. Az első évad utáni kibeszélőben én már mondtam, vonjuk ki az egyenletből
“Kémanyut” nem tettük meg, és most sem.

A szezon felénél történt zárás és a mostani évad zárás is egy sapkányi salakanyaggal egyenlő.Amennyiben gonosz és hatalom éhes vagyok és ezt meg akarom
őrizni, akkor legyalulom a térképről egész Miami-t, ha kell.

A büszke és epekedő kijelentésem, miszerint 8 évadon keresztül haladjunk, már nem igaz.

Tod - 2010. 12. 22. 20:16

Mindenki az egy helyben toporgást írja. Most épp sikerült visszaküzdenie magát Michaelnek a régi státuszába vagy nem?
Vagy ennyire félreértettem valamit?

payskin - 2010. 12. 22. 20:19

Igen, én sem értem… Most nem toporogtak: visszakapta a régi melóját! Hoppácska! A nagy kérdés, hogy innen hogyan tovább?

payskin - 2010. 12. 22. 20:24

Sietve hozzáteszem, azzal teljesen egyetértek, hogy a dupla évadzáró harmatgyenge volt. Egyrészt ahogy a Jay Karnes által játszott figurát elintézték azon helyből felháborított, mert a “Dutch” szereppel szemben ez korábban egy tökös, igazi pszichopata volt, és azt hittem, így is fogják visszahozni, ehelyett… Ez mi volt?

A második rész… hát… ezt igazából nem tudom szavakba önteni. Hígfos.

WesteN - 2010. 12. 22. 20:31

Én is úgy vettem le,hogy visszakerült.Mivel nekem ez volt az első sorozatom,amit elkezdtem nézni,mindvégig kitartok majd mellette akármilyen lesz.A finálé első része nagyon jó volt,a második nekem se tetszett.

lalakov - 2010. 12. 22. 21:15

Bár én se fogadnék rá, de el tudok képzelni egy olyan folytatást amiben visszakapja a régi életét, de mégis úgy dönt, hogy a “családjával” marad. Néha (,ha a készítők kerete megengedi) elhagyhatja a várost pár akcióra, de a lényeg marad Miamiban. Nekem ez bejönne.

BDJG - 2010. 12. 22. 21:59

Szerintem semmi gond nem volt ezzel az évadzáróval. Én már ezt a topogást is megszoktam, de mindig észben tartom, hogy 8 évadra van tervezve és ki akarják valahogy húzni…

Shana - 2010. 12. 23. 01:27

Én szívesen fogadok. Szerintem az USAnetwork is kb pont eddig a pontig bírta volna a főszál húzását, de mivel most berendelt még 2 évadot… én arra szavazok, hogy ezek tudnak valamit, amit mi még nem :D
Amúgy én töretlenül imádom a sorit, első résztől kezdve egészen idáig, és még 2 évig imádni fogom, akármit húznak rajta :D

Soulfly - 2010. 12. 25. 18:38

Lehet, hogy az évadzárás lehetett volna kicsit ‘erőteljesebb’ is, de én továbbra is nagyon szeretem ezt a sorozatot. Valahogy nagyon megfogott a hangulata, a szereplők, s az egésznek a feelingje. Örülök, hogy újabb két évadot berendeltek. A szezonnyitás dátumáról lehet tudni valamit?

Arthuro_Adam - 2010. 12. 28. 19:05

Én se teljesen értem a kritikát most. Szerintem is az lett a vége, hogy visszakapta a régi állását. Lehet majd fanyalogni, ha az első részben visszacsinálnak mindent.

Amit sajnálok kicsit, hogy az eddig nagyon ügyeltek arra, hogy nagyon lehetetlent ne csináljanak, de azért ez a Michael fut a gépfegyverek előtt elég necces volt. Nem könnyű célozni ilyennel, meg nem voltak nagyon közel, de szinte kizárt, hogy ne találják el…

clark - 2011. 01. 02. 13:23

azért annyira nem volt rossz a finálé.az tény hogy kicsit gyengébb volt a 2rész ,de nézhető kicsit a 80as 90es évek igazi akció filmjeit idézi,hogy mindenki egy emberre lő de nem találják el és egyedül kinyír egy egész sereget,de engem nem érdekel.igazán jó kikapcsolódás,jó a miami feeling,nekem bejön és a szereplők is jók.coby bell hozatala jót tett,kicsit lehetne vmi erőteljesebb főgonosz.az anyja és öccse nagyon irritáló mehetnének a süllyesztőbe,nem bánnám!nekem sam axe a kedvenc karakterem,nagy arc:D!

most elvileg visszakapta az állását vagyis úgy néz ki,de lehet még a volt főnöke felett is állnak és megint menekülni kell meg megcsinálni ezt azt hogy ténylegesen visszakerüljön!engem nem zavar hogy csak miamiban vannak igazán szép város,bár néha kicsit elmehetnek másohvá amire már volt is példa az évadban,ezt pl senki nem is írta,még Michael is ment,amikor megszerezték a flashdrive-ot.

Valamint tényleg nagyon jók a kütyük amiket összeütnek,sokat lehet tanulni belőle,jobb mint a macgyver.
Engem leköt és kikapcsol egyik kedvenc sorozatom már a legeleje óta.
Ebben a kategóriában nincs jobb nála jelenleg.
És örülök hogy még min 2évad lesz,remélem azok is 18észesek lesznek!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz