login |

Psych: vége az 5. évadnak

2010. 12. 25. 14:23 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: kritika,

Save Ferris!

Az a helyzet, hogy a Psych sok új nézőt már nem fog szerezni. Itthon sem. Ezért nem értem, hogy minek erőltetik ezt a sorozatgyilkos ügyet még mindig. Legalábbis most felesleges volt ismét elővenniük – tegye fel a kezét az a rajongó, akinek Yin vagy Yang annyira hiányzott így karácsony előtt.

spencergus

Az évad igazából pont olyan volt, ami miatt még mindig nézem. Ami kilógott az a komolyság (és a butaság) ebben a fináléban, na meg a Twin Peaks-rész. Leálltál két pillanatra a finálé nézésre közben, és elgondolkoztál azon, hogy a sok zsaru mit keres ott és miért? Pontosan. Írói szempontból katasztrófa volt az 5. évad zárása, olyan mintha a csatorna szólt volna, hogy “csináljatok valami komolyat, drámait, srácok!”, ők meg leültek írni valamit, de a hátuk közepére sem kívánták a munkát. Ilyen lett. Ez a kettő az, amit negatív szavakkal tudnék illetni, az évad többi része kifejezetten tetszett; amikor azt csinálhatták az írók amihez értenek.

Külön kiemelném Az élet csodaszép feldolgozását, amiben egy színesbőrű szemétkedő törpe játssza az angyal szerepét. Ezerszer jobban sikerült, akár újonc nézők számára is, mint a Twin Peaks hommage.

Olyan, mintha elszámolták volna a dátumokat, ezért a múlt héten két epizódot kellett adniuk. Kicsit furcsa lett így az évad vége, de azt hiszem 7/10 simán kijár rá.

7 hozzászólás Ne habozz!

sophie - 2010. 12. 25. 15:14

LOVE IT. LOVE IT. LOVE IT.
Sajnos egyet kell értenem az évadzáróval kapcsolatban. Nekem már tényleg nem hiányzott a Yin-Yang szál. Mindegy, megoldották. Remélem tényleg lezárták örökre. Mindezek ellenére a véleményem továbbra sem változott a sorozatot illetően, éljen Shawn és Gus (és Lassie)! :)

“Gus, don’t be the way Eriq La Salle spells Eric.” :D:D

Wezir - 2010. 12. 25. 15:15

Nekem pont az 5×14 nem tetszett. Az évad első három része nagyon jó volt. Az első részen könnyesre nevettem magam.

passatgt - 2010. 12. 25. 15:23

Az élet csodaszép feldolgozásos részt Shawn Spencer(James Roday) írta és rendezte, esetleg ez megemlítendő dolog:)

zoreen - 2010. 12. 25. 19:23

Bár voltak jó pillanatai (Save Ferris, meg a Tuti gimi oltás), összességében nekem se tetszett a finálé, nem szeretem a drámai Psych-ot, ritkán sikerül jól. Remélem, hogy ezzel tényleg vége ennek a Yin-Yang szálnak, még akkor is, ha Ally Sheedy-t mindig szívesen látom.
A karácsonyi rész viszont nagyon bejött, a “Gus élete mint egy sitcom a 90-es évekből” egyszerűen zseniális volt.:D
Várjuk a következő évadot, természetesen.

KisDee - 2010. 12. 25. 22:06

Most daráljuk ezt a remek darabot:)

korum - 2010. 12. 26. 12:34

Most kezdtem nézni, első évad pár részét láttam, de ott még nincs a főszereplő feje ennyire elhízva mint a képen (ő ez egyáltalán?).
Amúgy tetszik, azt hiszem végignézem.

slash - 2013. 03. 19. 21:18

az 5evad megtalalhato valahol legalabb magyar felirattal?…csakmert nekem sehol sem engedi lejatszani,ahol latszolag fent van…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz