login |

Leverage: vége a 3. évadnak

2010. 12. 31. 15:25 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: kritika,

Let’s go steal a country.

A készítők eredetileg 10+6-os szezonra készültek (nyári – téli megoszlásban), s ez változott részről-részre, hogy a teljesen abszurd 13+3-as verzió legyen a végleges. A nyári fináléról már írtam pár hónapja, így most a karácsonyi random epizódról és a kvázi dupla fináléról kellene. A finálé dupla volt ugyan, a főellenség személye is összekötötte a két részt, de egyébként két különálló epizódról van szó.

Leverage - 3x15-a

Hol is kezdjem? Ott, hogy nem kéne erőltetni ezt a 16 részt évente, mert bőven elég lenne a 10 is? És szerintem itt be is fejezem, mert akkor lehetne évente 1 nagyon jó és/vagy ötletes, plusz 3-4 jobb rész, ami miatt továbbnézhetném a sorozatot, de egyszerűen döbbenetes volt az a fantáziátlanság, amit az írók a mostani trióban produkáltak – főleg a dupla finálé volt szinte teljesen meglepetés meg heist-mentes, pedig heist-sorozatról beszélünk, nem?

Esetleg azt is hozzáteszem a részek számának csökkentését indítványozó sirámomhoz, hogy ha lehet, hanyagolják a főszálazást. A mostani Nagy Gonosz Moreau-t például már a legelején elszúrták, hiszen annyira keveset foglalkoztak vele, hogy cseppet sem tűnt rettegett fantomnak. Amikor pedig megjelent, akkor sem csinálta össze magát tőle a néző, még csak azt sem mondta, hogy “Úúúúúúú!” – nem volt különlegesebb, mint egy random heti rosszfiú.

Leverage - 3x14

A főszál tehát a lehet legszánalmasabb módon kipukkadt, s tette mindezt a 2. évad közepe óta tartó béna megvalósítás mellett, hiszen a párbeszédek továbbra is röhejesek, olykor cikik maradtak, a színészek játéka pedig még mindig amatőröcske, csak sajnos a legvégén már a szórakozás-faktort sem találtam a sorozatban. Akkor most ennyi volt? Létezik, hogy egy 2-3/10-es zárást követően belekezdjek nyáron a 4. évadba?

14 hozzászólás Ne habozz!

LoGi - 2010. 12. 31. 15:59

nálam nem ilyen rossz a sorozat, karácsonyi epizód pl tökre bejött.

Dohi - 2010. 12. 31. 16:33

orulok, hogy nem csak en latom igy, es ugyanugy fontolgatom a kaszat mar egy ideje.

BJohnnyB - 2010. 12. 31. 17:55

Én sem tudom miért nézem igazából, megszokás talán? Teljesen gagyi lett a sorozat, az elején sem volt azért túl magas a színvonal, de legalább szórakoztató volt. Most már nem az. Ja igen a (kis spoiler) pisztolyos lövöldözős részt az uccsó előtti részből át kellett hogy tekerjem, már nekem volt kínos. Meg az is hogy komolyan gondolták.

.tnm - 2010. 12. 31. 18:45

a lövöldözős jelenetnél lett 100%, hogy a következő évadba már nem kezdek bele (ha csak nem kap egy reboot-ot, nem kezdik el agyondicsérni mindenhol), de sztem rövid időn belül kaszát fog kapni a csatornától is. (a nézettség nem tudom hol tartott most, de ezek után tuti zuhan egy nagyot)

LoGi - 2010. 12. 31. 21:24

jaj igen az elitos lövöldözős rész, hát azon én is nagyot néztem, nem tudom mit képzeltek :D mintha 1 régi zsarus bud spencer filmet a mátrix-szal kereszteztek volna, az tényleg szánalom volt :D

M76 - 2010. 12. 31. 21:33

Én még a finálét nem láttam, de már régóta csak parker miatt nézem, hihetetlen jó az a gyerekes naívság amit előad.

valko2 - 2011. 01. 01. 02:21

A lövöldözős jelenetet Eliottal, azt nagyon elcseszték, de amúgy jó részek voltak

illetve:
SPOILERDÉNDZSÖR!
20 ember nemigaz hogy nem találja el, 2x tök fölöslegesen keresztülfut a tűzzáporban, aztán kiáll, nemlövikle, a becsúszásról meg ne is beszéljünk
SPOILER VÉGE

payskin - 2011. 01. 01. 02:47

“a lövöldözős jelenetnél lett 100%, hogy a következő évadba már nem kezdek bele”

Így van, én is, abban a pillanatban.

genzo - 2011. 01. 01. 03:45

Nem akartam kommentelni, de mivel itt az újév és nagyjából tízszer többet ittam a kelleténél, így védelmébe kell szállnom az egyik kedvenc sorozatomnak! Oké! Ez az évad szarabb volt az előzőeknél. Ez tény! De! Még mindíg szórakoztatóbb mint a legtöbb okádék amit a pofánkba tolnak. Tényleg a lövöldözős jeleneten akadtok ki? Becsokizok! Ha a szóban forgó jelenetet Luc Besson rendezi és a főszereplő mondjuk Jason Statham akkor senki egy szót se szólna! Örülni kéne hogy ilyet kapsz a tv-be! No meg a színészek! Szerinem ők viszik a sorozatot! Senki nem nézné a sorit a nyilvánvalóan szar forgatókönyv miatt, ha nem lennének a színészek zseniálisak! Mindenesetre, egy évad még benne van a pakliban de sajna több nem. Aki nézi, élvezze ki a hátramaradt időt, mert egy igazán szórakozató sorozat tűnik majd el…

winnie - 2011. 01. 01. 09:11

“Még mindíg szórakoztatóbb mint a legtöbb okádék amit a pofánkba tolnak.”

az a baj, hogy már csak bárgyúságában szórakoztat, és együltő helyemben fel tudom sorolni 65 szórakoztatóbb és jobb sorozatot, amiknek a felére nincs is időm, hogy nézzem. lehet, hogy te okádékokat néztél, próbáltál be mellette, de elhiheted, hogy nem csak olyanok vannak.

“No meg a színészek! Szerinem ők viszik a sorozatot!”

ez igaz is, meg nem is. szerintem a színészek nagyon gyengék (egyre bénábban játtszák túl a szerepüket, ami nem biztos, hogy csak az ő bűnük), de a karaktereik valóban viszik a sorozatot, abszolút kedvelhetőek.

viszont hiába jók ők, ha a körítés nem, ha az író egyre fantáziátlanabbak. tudjuk, hogy indult a sorozat (jól) és, hol tart most. remélem, nekem sikerül abbahagyni és behúzni helyére egy jobbat. szóval nálam már átlépni látszik a tolerálható ponton a sorozat, amikor már a színészek sem mentik meg, de ez leginkább a sok hipnőzisos meg meggyőzéses trükk miatt van, amiket az évadban bevetetettek, és amikről már írtam. annak viszont örülök, hogy van, aki marad, sőt, jó lenne, ha az amerikaiak is így tennének, s a sorozat is maradna, egyáltalán nem biztos, hogy a 4. lesz az utolsó évad.

M76 - 2011. 01. 01. 10:02

Én azzal egészíteném ki ezt, hogy már kezdéskor se volt egy világmegváltó a sorozat, egy jó közepes szintet tartott, most viszont már csak a bárgyúskodás megy, és már minden szereplő önmaga karikatúrája benne. Én továbbra is tartom, hogy a sorozat akkor volt a legjobb amikor néhány részre lecserélték Gina Bellman-t Jeri Ryan-re. Meg az első évad vége/második eleje. Na meg nincsen megfelelő ellenfél, Sterling az volt, de amit most előadtak, hogy bejön valami titokzatos nő aki megfenyegeti őket, de aztán meg totálisan elfelejtődik annak nem sok súlya van.

darkspell - 2011. 01. 01. 10:30

Úgy álltam neki kommentelni, hogy most aztán majd rendesen megmondom winnie-nek, meg nem így van, de igazából sajnos rá kellett jönnöm, hogy tényleg ez az igazság. Én is szenvedtem az utolsó három részen. Egyszerűen kevés volt.

korum - 2011. 01. 01. 11:54

Eliot mikor a múltjából előbukkanó kemény fickót játsza nem túl meggyőző meg Ford elég gyenge az utóbbi időben, de a többiekkel nincs gond, laza sorozat jó poénokkal. Parkerben meg van valami, ami nagyon megfogja a nézőt :)

Lui - 2011. 01. 02. 22:07

Hát nem sokszor értek egyet a kritikáiddal winnie, de ezt látom kb én is.
Az utolsó 3ból egyedül karácsonyi tetszett valamennyire.

Voltak eddig is logikátlanságok, baromságok, de a sorozat szórakoztató volt, és elnéztük neki.

De amit Eliot a lövöldözős résznél művelt a 3×15-ben, na ott azt vártam, h álmodja, vagy hogy ez valami rossz vicc. De nem, csak nem mosolyodott el, és ekkor döbbentem rá, hogy komolyan gondolták.

A “főszálacska” meg nem tudom mi volt. :D Kb annyi haszna volt, h dögös volt az a időről időre feltűnő olasz csajszi.

És tőlem csinálhatta volna ezt Jason Statham is, akkor is kiröhögöm és elküldöm az anyjába.
Nálam is van azért határ.
Pont itt. A szállító 3-at meg a másik agymenését, a Crank, vagy mit is ezért lőttem ki szinte pár perc után.
Ha nevetni akarok, ott a TBBT :D

A finálé 2/10
Az évad talán.. 5/10.

4. évad elejébe még belenézek, de ha az ilyen igénytelen lesz……

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz