login |

Human Target: jobb lett?

2011. 01. 02. 15:13 - Írta: human

25 hozzászólás | kategória: kritika,

Olyan változásokat vezettek be a Human Target 2. évadjába, amitől remélik, hogy a női nézők is rákattannak majd miattuk a sorozatra. Az tény, hogy az első évadban amolyan “boy’s club” volt a sorozat, a kérdés csak az, hogy a két behozott női figura elég lesz-e bármire, és a minőség szempontjából mit jelentenek.

homantargetanok

Az első és legnagyobb fájdalmam minden rész közben a főcímdal. Olyan jó volt, ahogy a cold open végén felcsendült, hogy berobbanjon utána a rajzolt főcím. Aztán pedig az sem esett jól, hogy a sorozat kicsit átlagos lett ezekkel a változtatásokkal. Továbbra is akció, sőt, erre mintha több pénzt szánnának jelenleg, de egy cseppet tipikusabb.

Pár résszel ezelőtt a szereplők feltették a kérdést, kikacsintva ránk, hogy a nők mindent megváltoztatnak, a kérdés, hogy jobb vagy rosszabb? Konkrétan így zajlott le:

– Look at this place.
– Yeah, it looks a bit different than it used to.
– Worse?
– Too early to tell.
– Well, gentlemen, in my experience, whenever women enter the picture things tend to get a little bit messy.

Úgy illett a sorozatba, hogy a “bázisukat” is átépítette az egyik nő. Az erősebb, a partner. A másik pedig egy játékos kislány lett, hiszen két hasonló személyiségre nem igazán van szükség egy sorozatban.

25 hozzászólás Ne habozz!

endel - 2011. 01. 02. 15:15

Janet Montgomery a legjobb döntés, isteni :)

Narg - 2011. 01. 02. 15:26

Csak kár, hogy miattuk Jackie Earle Haley kevesebb screentime-ot kapott. Szerintem jobb, mint az első évad, remélem marad még sokáig

hamham - 2011. 01. 02. 15:31

Szerintem is jobb, mint az első évad, jók a csajok, jól játsszák a szerepüket. Az új főcím, ááá, az új zene nagyon fos, nem tudom minek kellett a régit lecserélni. Így már elérte a Hawaii Five-O főcímének minőségét, az is ritka szar.

Hooligan - 2011. 01. 02. 15:32

Hát, feelgood faktor megvan, még mindig el lehet rajta szórakozni és a hatalmas szövegek is megvannak. 10 évadot simán el tudok belőle nézni. :)

A főcímdal lecserélése nagyon nem tetszik, sokkal jobb volt az előző. Még ha picit vicces is volt, akkor is.

Flanker - 2011. 01. 02. 15:38

az elején nekem se tetszett a főcím zene lecserélése, de az első 10 másodperc már megtetszett, üssetek korbáccsal..:)
Én a se jobb, se rosszabb mellett foglalok állást. A csajok hoztak egy kis frissülést. A stílus, a feelgodd, a poénok, a kémia számomra nem változott, örömmel néztem eddig az évad minden percét.

zozo - 2011. 01. 02. 15:45

A főcímes dologgal maximálisan egyetértek, nem értem miért kellett lecserélni erre?

Llew - 2011. 01. 02. 16:18

Nem jobb, de nem is rosszabb. Más, de szerencsére nem annyira, hogy elvegye az ember kedvét a nézéstől. Én örülök a két csajnak, bár az elmúlt 2 részben kicsit sok volt Mrs Pucci karakteréből. Kezdett irritáló lenni. Janet Montgomery viszont főnyeremény, és nem csak azért, mert roppant bájos eyecandy. Több Guerrero-Ames jelenetet.

gyalannn - 2011. 01. 02. 16:36

Az első évad végén gondolkodtam, hogy ott hagyom ezt a sorozatot, de valamilyen oknál fogva adtam neki még egy esélyt és azt kell mondanom, hogy nem bántam meg.A főcím az előző évadban tény, hogy jobb volt, de pár rész után meg lehet szokni.A női szereplők véleményem szerint kellenek bele.Akciók és poénok szerintem rendben vannak, szóval részemről nézős marad továbbra is.

M76 - 2011. 01. 02. 16:46

Én is pont így gondolom, hogy eddig kuriózum volt, most meg teljesen tipikus lett a román* target. Három dolog zavar benne nagyon, az első a már említett főcímzene, a második, hogy guerrero karaktere elveszítette a coolságát azzal, hogy mellérakták párként a kis idióta csajt. A harmadik pedig, hogy eddig a történetet komolyan vették a sorozatban meg az akciót is többé kevésbé, csak a párbeszédek voltak poénosak. Most viszont mindent viccesre vettek, a történetet is, és az akciókat is. A párbeszédek pedig most már nem coolan viccesek, hanem sitcomba illőek. Szerintem olyan messze estek a ló túloldalán, hogy nem is látszik már a ló, amit meg akartak lovagolni.

*Azért hívjuk így mert olyan volt az első évad mint a dacia rendszerváltás előtt, kicsit ócska, kicsit béna, de mégiscsak nyugati technika. Nameg mert erre rímel.

kaito - 2011. 01. 02. 17:00

guerrero spin-off -ot a népnek!

v0m1t - 2011. 01. 02. 17:04

Én már megszerettem a főcímet. azok után hogy a réginek a 20 másodperces zenéje volt az egész 1. évad alap aláfestése minden 2. jelenetben, nem hiányzik :)

Melkor - 2011. 01. 02. 17:05

A főcimért fejeket fogok betörni, azért szerettem meg az első évad bénácska 1-2 részében. Az utóbbi 6 részt meg egybe néztem meg, Ilsa karaktere a legjobb dolog amit történhetett ha már Chance múltját elbaszták.

Lui - 2011. 01. 02. 17:51

“Janet Montgomery a legjobb döntés, isteni :)”

Heeh na igen.

Amúgy nem tudnám megmondani, hogy jobb lett e.
Egy biztos, én imádom.

És nekem az új főcím sokkal jobban tetszik!

Kérdés, hogy a nézettség engedni fog e egy 3. évadot….

winnie - 2011. 01. 02. 18:00

“Kérdés, hogy a nézettség engedni fog e egy 3. évadot….”

igazából nem kérdés, mert az nem fog. kizárt. ha berendelik, akkor nem a nézettség miatt. bosszantó, mert az esélyt megkapta, de a fiatal nézőket nem találja meg.

talán nyárra megteszi a foxnak, de ez nagy kérdőjel.

zdawg - 2011. 01. 02. 18:46

főcím: eleinte utáltam, de megszoktam. csajok: megszépítették a sorozatot. minőség: megmaradt, bár látszik a részeleji vágóképeken (általában valami vidámabb popos zene + napsütötte frisco), hogy egy kicsit fel akarták rázni, fiatalosabbá tenni. nekem hangulatilag jobban bejött az enyhén sötétebb első évad, de ezzel sincs túl sok baj. még mindig minőségi szórakozás rengeteg jó beszólással.

Malachi - 2011. 01. 02. 19:32

én leszoktam róla, a női szereplők elvették azt, amitől eredeti volt. talán majd dara a végén.

pitypangvirág - 2011. 01. 02. 21:36

Hülyeség, női néző vagyok, de valamiért kimondottan a _fiúk_ érdekelnek egy akciófilm-sorozatban… ha nőt akarok látni, ott a tükör.
Guerrerot akarom látni én is, igen. Igeeeen! :-))

Venius - 2011. 01. 02. 21:42

Engem lehet kövezni, de fel se tűnt, hogy változott a főcím zenéje. A régi se fogott meg, az új se érdekel, a két nő se akkora változás szerintem – a coolság megmaradt.
Guerreroból meg többet, sokkal többet :D

endberg - 2011. 01. 03. 04:55

Én most a 2/6 után kaszálom. Első évad egyedi volt, jó volt,persze nem mindenkinek akart tetszeni, de pont az volt benne az extra.
Aztán most meg semmiben nem különbözik a többi akcióvígjátéktól (mondhatni elchuckosodott)Persze vicces, meg akciós, meg vannak benne jó szövegek, de a karakterek teljesen elvesztek.
Az első évadban Guerrero pont attól volt ász, mert független, brutál, öntörvényű figura volt, akinél még a társai se tudhatták 100 % hogy mit kavar, (még meg is lengették az egyik részben, hogy kavar valamit Chance kárára), most meg fizetést vesz fel Puccsinétól…
Az oldchoolság is kapott egy pofont (minek kellett a high tech kütyük tömege?) Az akciók is teljesen komolytalanok lettek (és persze nézőbarátabbak, most már gondosan megkímélik az átlag rosszfiúkat.) Az első évadban talán kicsit kevesebb, de sokkal erősebb volt az akció.
Lehet hogy a feelgoodra rágyúrtak, de a régivágású, nosztalgia szagú, tesztoszteronba mártott guilty pleasure érzés ugrott. Kár érte. (azzal meg, hogy McCreary-t kidobták, azzal nem csak kiherélték a sorozat zenéjét, de egy olyan egyedi projektet szüntettek meg, ami a mozifilmes klasszikus filmzene mintájára készített sorozatzenét, rendes szimfónikus zenekarral, karakterekre szabott, visszatérő és variálódó témákkal, a szokásos tucateffektet, meg stock-hangok nélkül. Kár hogy pl. Guerrero témáját így már sosem fogjuk megismerni, mert azt a szerző a második évadra tartogatta.)
Amúgy az eyecandy megvolt az első szezonban is, csak ott részről-részre szállították az epizódszereplők (és nem olyan erőltetett módon, mint az olívaolajos jelenet)

Viki - 2011. 01. 03. 19:40

endberg, szerintem ne most kaszáld el! A következő dupla rész, egész ígéretesnek tűnik a promo alapján!

A zenért pedig tényleg kár, mert nagyon jó volt!

norbucso - 2011. 01. 04. 17:30

Gondolom showrunner váltás miatta zenét nem tarthatták meg. De én lassan ugyan de megszerettem. Nekem nagyon bejön még mindig a sorozat.

winnie - 2011. 01. 04. 17:51

“Gondolom showrunner váltás miatta zenét nem tarthatták meg. ”

megtarthatták volna, csak a chuck-ból érkező író, aki showrunner lett, hozta a chuck zeneszerzőjét magával.

msandor - 2011. 01. 05. 16:54

mivel a főcímet mindig áttekerem, fel se tűnt, hogy megváltoztatták :-)

symor - 2011. 01. 07. 03:59

Eleinte azon a véleményen voltam, hogy jobb lett, aztán az egész elkezdett csúszni lefelé, valami olyan családbarátabb akciósorozattá, amit kezdek kínosnak találni. Pedig milyen szépen kezdték.

Az évad elején Janet Montgomery aranyos volt és érdekes volt nézni, ahogy Guerrerot hecceli a társasága részről-részre, mígnem egyensúlyát vesztette a párosuk. Earle Haley egyre inkább vissza lett fogva a durvaságában, ami egyedi mókás jelenségként emelte ki a sorozatból, amellett, hogy ő volt a legveszélyesebb figura is a jók oldalán. Sokszor indokolatlanná tették a részvételét az eseményekben, már nem egy külsős volt, aki besétált a cselekménybe, amikor keménynek kellett lenni, csak egy csapattag saját munkakörrel. Guerrero függetlenségének megnyirbálása kínosan rossz és fojtogatja az eredeti figurát.

A cserfes Montgomery-t viszont elkezdték idétlen tündibündivé tenni, ha valaki egy eszes, elvileg talpraesett tolvajlány miért válik a legostobább döntéseket hozó szereplővé. Ha már ostobaság, arra Indira Varma karaktere még kitűnőbb példa, egy milliárdosnő gyomorforgatóan idegesítő, naiv egysorosokkal. Értem én, hogy vele szerették volna érzékeltetni a készítők, hogy “hú, de nagyon pengeélen mozognak az átlagmegítéléshez képest a sorozat hősei”, na de így a közönség szájába rágni azért bosszantó. Pucci és Chance egymáshoz közeledése pedig önmagában elhibázott lépés a szememben, még ha egyenlőre a felszínt kapargatják, akkor is.

Tulajdonképpen a második évaddal is ugyanaz a baj, mint az elsővel. Habár más megközelítést alkalmaznak, a sorozat teljesen koncepciótlan és nem tart semerre, sem történetében, sem figuráira nézve. Az esetlegesség érezhetően az epizódok színvonalában is jelen van, a jobb kezdő részektől eljutva a középszerig, majd a silányig (a 2×06 “karácsonyi epizód” szégyenletesen rossz volt, mindkét évadra nézve) ismételten.

Sajnálni fogom a Human Target egyre valószínűbb kaszáját, de sokkal inkább az elszalasztott lehetőségért, mintsem a megvalósult sorozatért.

Flanker - 2011. 02. 01. 21:58

Én is érzem az eltolódást picit a “szoftabb”, lightosabb irányba. De a sztorik jók, változatosak. és mellékhatásként még viccesebb lett..:) Igaz ,ez a “komolyság” a realitásra való törekvést rontja egy picit
Ezektől függetlenül én még élvezem minden percét. Kíváncsi leszek a közelgő évadzáróra.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz