login |

Pilot-mustra: The Cape – 1×01

2011. 01. 10. 15:17 - Írta: winnie

89 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

I just hypnotized you, sucker!

Pár óra és lesznek nézettségi adatok, de bármennyire is tetszett a The Cape, szkeptikus vagyok. Vigyázni kell ugyanis vele, hiszen olyan fantáziasorozattal van dolgunk, ami egyeseket minden bizonnyal el fog varázsolni (jelen!), másokat, a többséget, viszont szimplán röhögésre fogja késztetni. És nem csak azért, mert meglepően sok poén és remek egysoros van benne. Az egész valahogy túl van húzva, túl nagynak, grandiózusnak akar látszani – nagyokat mondanak, nagyokat éreznek, s minderre még rájön Bear McCreary nagyzenekari zenéje is. És nekem éppen ezért jött be a pilot. És persze, mert szórakoztatott.

THE CAPE – 1×01 – 8/10

The Cape-1x01-b

Még az osztályzással is gondban vagyok, mert, ha azt nézem, hogy mennyie élveztem a pilotot, akkor simán kaphatna akár 10-est is, persze, ha leveszem a szűrőt a szemem elől (mindenkinek vannak gyengéi), akkor máris reálisabban látom a The Cape-et. Ami nem biztos, hogy jó, mert a The Cape nem feltétlenül reális. Egy metropoliszban élő zsaruról szól, akit belekevernek egy bűnügybe és megölnek – legalábbis a világ (családja, ellenségei) számára halott. Egyébként meg egy vándorcirkusz talál rá és fogadja be, ahol szépen kiképezteti magát és a város álarcos-köpönyeges védelmezőjévé válik. Vagyis… csak azzá akar válni, hiszen hosszú utat kell még ahhoz megtennie. És közben le akarja vadászni azt, aki tőrbe csalta, hogy visszakaphassa a családját.

Adva van tehát egy szuperhős (mínusz szuperképességek, plusz ügyesség), s ami még fontosabb, adva van egy kidolgozottnak tűnő mitológia és világ, benne álarcos/jelmezes rosszfiúkkal, hadd legyen kivel küzdenie hősünknek. Ha valaki ezt nem találja idiotizmusnak, akkor lehet, hogy nyert ügye van, mert innentől kezdve jöhet a hátradőlés és a már említett szórakozás. Nem tudok mit mondani, a The Cape első része totál lekötött, elvarázsolt – még a családi szál is, hiszen ezúttal az is fontos (meg engem amúgyis gyakran elkapnak a hatásvadász részek)

The Cape-1x01-c

Do you think the raccoon acted alone?

De vajon hogyan tovább, mennyire lehet tartani ezt a “grandiózusságot” sima, sorozatos költségvetésből? Nem azt mondom, hogy szuper effekteket láthatunk és, hogy nagyköltségvetésűnek tűnt a pilot, de a kidolgozottság a díszleteken, kellékeken is látszott, nagyon odafigyeltek bizonyos részletekre. És, ha már a hogyan-tovább: naná, hogy az is izgat, hogy a főhős és a főgonosz harcát, miképp kívánják levezényelni? Remélhetőleg nem arról fog szólni a sorozat, hogy minden részben összecsapnak egymással, hogy döntetlenre végezzenek – viszont, ha egyikük is elesik, máris oda lenne a sorozat. Várjuk a megoldást.

A 2. rész egyszerre adták le az elsővel és kiderült, hogy az epizódok általában egy-egy gonosztevőre, illetve egy titkos szervezetre fognak koncentrálni. Valamint, ha az 1×02-ből indulok ki, akkor flashback-eket is kapunk, amik biztos, hogy egyeseket irritálni fognak, ugyanis (eddig) a főhős családi életét ismerhettük meg jó pár évet visszautazva az időben, ami mindössze az érzelmi szálat mélyíti, ha nem lenne elég mély.

The Cape-1x01-a

Say hello to Dorothy, bitch.

Az 1×02 egyébként kap egy 5,5/10-et, de a megteremtett világ egyelőre biztos, hogy nézőssé teszi számomra a sorozatot. Persze világ ide vagy oda, a részben nem történt sok minden (még mindig az eredetsztori csordogált), különösebben izgalmas és csavaros sem volt, valahogy az az érzésem támadt, mintha megint valami nagyot akartak volna durrantani, de a végére apró kis pukkanás lett a végeredmény.

89 hozzászólás Ne habozz!

LoGi - 2011. 01. 10. 15:33

amúgy is beakartam próbálni, kíváncsi vagyok melyik csoportba fogok tartozni. na meg arra is, hogy summer glau mit hoz ebben az egészben.

YNWA - 2011. 01. 10. 15:38

Summer Glau miatt nekemis mindenképp kipróbálós :)

Nesquik - 2011. 01. 10. 15:41

a pilot szerintem is remek volt, de a második részre valahogy nagyon elfogyott a szufla, sajnos abba már bele-bele kellet tekerni :(

Maniac84 - 2011. 01. 10. 15:50

Én nagyon akarom szeretni ezt a sorit. Viszont ez a 2 rész nekem csak 6/10 egyelőre.
A családi száltól már előre tudtam, hogy fel fog állni a hátamon a szőr, sajna így is lett. A történet meg valahogy túlzottan “mesés” lett, jobb lett volna ha valósághoz közelebb állóbbra, sötétebbre csinálják.

SPOILER ON
Pl. a családot hamar ki lehetett volna iktatni a képből. Amikor a 2. részben megmérgezi a késsel a bérgyilkos, a megszerzett vér/DNS alapján be lehetett volna azonosítani-> bosszú a családon.
SPOILER OFF

A témában még mindig a Smallville a legjobb, de én azért még maradok egyelőre.

Impulse - 2011. 01. 10. 16:10

Engem a legjobban szintén a család zavart. Nem volna bajom vele, de a kissrác színészi játéka egy nulla. Az anyuka még úgy, ahogy elmegy.

A másik ami zavar, hogy picit mindent túl gyorsan elintéztek.

Kopiati - 2011. 01. 10. 16:23

tetszetős bár nem nézős, nem vagyok nagy Summer Glau fan, de szegényebb lenne nélküle ez a sorozat, meg végre nem tini-terminátort alakít…

Maniac84:
Hát én a családi jeleneteknél a falat kapartam, utólag a tipikus kinyírják a családját—megbosszulja rész jobban tetszett volna…mert ez a vernyogás lesz minden részben…:)

A másik, amitől már falra mászok az a hologramos kijelző:) Annyira-annyira szánalmas, az avatar-óta hihetetlen felkapták… de minek, teljesen használhatatlan… (látod mi van a háttérben stb, menő 5 percig amíg használni nem kéne, a sírás kerülgetne, ha az AutoCAD-et ilyennel kéne használni:D) de szerencsére a technika még nem tart itt, de jobb szeretem ha olyan sci-fit visznek bele a világba, ami használható is…

acu - 2011. 01. 10. 16:29

érdekes lett, lehet utálni vagy szeretni. Az biztos, hogy nincs túlhúzva a legtöbb dolog, akár két jelenetben lerendeznek komplett leszámolást felvezetéssel, mindennel együtt. Ettől elég csapongónak, túl egyszerűnek tűnik az egész. De legalább nem feleslegesen, időhúzóan idegesítő. Döntse el mindenki mi a jobb.

A trükkökből nem volt annyira sok, hogy ne lehetne a következő részekben is kb ennyi, remélem nem azt kis összeget spórolják ki. így se volt mozifilmes mindegyik CG…
Egy-két beszólás azért komoly, nem is a szöveg miatt, hanem kb anyira szürreálissá válik az egész egy pillanatra. :D

cyborgwings - 2011. 01. 10. 17:55

a pilot berántott, remélem, nem tűnik majd olyan rossznak a 2. rész, mint ahogy többen írjátok. csak summer glau miatt vártam a sorozatot, és nem vagyok különösebben oda a képregényhősökért, de ahhoz képest teljesen el vagyok ragadtatva egyelőre.
a racoonos szövegen lábkalimpálva röhögtem, meg volt még pár jó duma.
egyetlen kérdésem lenne: az idegesítő flashforwardös kiscsávó mé’ kellett?!

Bhaal - 2011. 01. 10. 17:59

Ez most nagyon kellett! Kezdett nagyon elegem lenni a “valóságos” szuperhősökből!

A sorozat hangulata tiszta oldschool Batman! Tudjátok, a régi filmek, meg az az idióta sorozat Adam West-el, amikor még nem volt minden reális alapokra helyezve.

Mivel így is heti 12 sorozatot nézek, ez nem lesz heti kötelező, de évad végén, vagy nagy junkiefelzendülés esetén lesz dara.

Az első rész kicsit kapkodósnak tűnt, de egy 8/10!
Viszont a 2. kb 6/10!

Bhaal - 2011. 01. 10. 18:06

Ja és a gyerek meg az anyja tényleg baromi idegesítőek, és színészileg nullák!

benceclick - 2011. 01. 10. 18:38

A részeket még nem láttam de nézettség már van:

9:00 NBC The Cape (Premiere) 2.6/6 8.50
10:00 NBC The Cape (Premiere) 2.6/7 8.28

Ideje megnézni a Pilot-ot, aztán mehet a fordítás… :)

spike0007 - 2011. 01. 10. 18:38

Jó kis sori lesz ez. Engem megvett!:) Tetszik!
Smallville the Best! De… jön az utánpótlás. Smallville után ebben a témában ez lesz a tuti sorozat.

superpityu - 2011. 01. 10. 18:51

Engem megvett a sorozat kilóra :D Kicsit szájhuzogatva kezdtem neki a nézésnek, de azután nem bántam meg, az 1. rész nagyon korrekt volt, a második kicsit gyengébb, de nálam még az sem volt vészes. Summer Glau pedig nagyon szép :D Én még maradok egy darabig, kíváncsi vagyok mit hoznak ki ebből. A családi rések engem nem igazán hoznak lázba, de nem is bánom h benne vannak. Én amúgy is flashbackbuzi vagyok, ha van ilyen kifejezés, szóv al tetszik h próbálnak mélyíteni a dolgokat.

slowclub - 2011. 01. 10. 18:52

Mivel nagy képregény fan vagyok, jöhet minden, ami ehhez a témakörhöz (ha lazán is) kapcsolódik. Nekem nagyon tetszett, igazi pop-corn szórakozás volt. Valóban, ez lehet akár a Smallville hiánypótlója is majd.

superpityu - 2011. 01. 10. 18:58

eltünt az előző kommentem :/ de akkor még 1×
Nekem bejött ez a sorozat. Alig pár napja döntöttem el, h elkezdem nézni, szóval semmi rákészülés nem volt, csak az főcímet néztem meg. Az első rész nagyon el lett találva, mint hangulat, meg úgy minden. A családi szál engem nem zargatt, meg egyébként is flashbackbuzi vagyok, szóv al külön öröm, h jobban bemutatják a főszereplőt. Summer Glau nagyon szép, de tényleg :D A második rész gyengébb volt, de azt sem tartom rossznak, nálam még a belefér kategória. szóval az első két rész simán kap egy 7est.

Komédiás - 2011. 01. 10. 19:12

Terminátoros lány :D

Paladin - 2011. 01. 10. 19:19

Az egysorosok nagyok voltak, de alapvetően végig ingadoztam az “érdekes” és a “nevetséges” között.
Kicsit túl gyors volt az egy részbe összepakolt történet – nem vár az ember nyilván realitást egy ilyen sorozattól, de azért ilyen tempó mellett nem lehet kicsit is hihetően elmesélni az ‘átváltozást’.
Épp ezért látok benne még lehetőséget. Úgyis attól függ minden, hogy a továbbiakban mihez kezdenek, nem a kezdő instant-szuperhős-40-percben résztől.
Ha visznek bele még egy kis stílust, valami egyedi ízt (próbálkoznak, úgyhogy bizakodok), akkor jó lehet, különben olyan lesz mint egy 80-as évekbeli papírmasé szuperhős-sorozat.

silver42 - 2011. 01. 10. 19:58

1. Nincs baj a családi szállal. Kell az is, nem lehet állandóan lövöldözni verekedni.
2. Valóban gyorsan indul a dolog, mi rajongók értenénk azt is, ha 1-2 egész szezon alatt válna szuperhőssé, de gondolom a csatorna és a nézők nagy többsége instant köpönyegforgatást akarnak
3. Az írás jó, az effektek látványosak de legalábbis pont megfelelnek ide, a feeling Batman-i, ami nekem pluszpont, mégha néha nyúlásnak is érződik.

Kedvencem:

– I’m the Cape!
– The Cape? You’re not wearing a cape!
– I’m aware of that.

benceclick - 2011. 01. 10. 20:09

Megnéztem az 1. részt és nagyon bejött! Kell ez nekem éveken át… :)

benceclick - 2011. 01. 10. 20:13

Ja és, “Say hello to Dorothy, bitch.” – nagyon nagy volt! :D

annak5604 - 2011. 01. 10. 23:08

Hát, felemás.
De Summer Glau egyszerűen gyönyörű. :)

cyborgwings - 2011. 01. 10. 23:13

@silver42: ezen a szövegen én is besírtam. az a fej… :D majdnem meg kellett állítanom a lejátszást, annyira vinnyogtam.

a második rész tényleg nem volt akkora szám, mint a pilot, de még így is bőven nézős lesz ez a sorozat nálam.
csak az a béna kölyök ne lenne.

ldavid - 2011. 01. 10. 23:24

azért ez is ott volt:

– Are you listening?
– Off and on. I’m dying.

olyan ez a sorozat, mint a képregényekből készült rajzfilmek, csak élőszereplős
jó ez így :)

Eltiron - 2011. 01. 11. 00:18

Nos, én vmi ilyesmire számítottam a NOF indulásakor, akkor keservesen csalódtam, most kárpótolva lettem. A pilot szinte hibátlan, ahogy töményen összesűrítik az összes szuperhős klisét (- szuperképesség, ugye) 40 percbe, mégsem lesz nevetséges vagy idegesítő – ezt kurva jól oldották meg.

A családi szál látom majd’ mindenkinél kiverte a biztosítékot, tényleg nagyon kell majd vigyázni vele, mert könnyen lehúzhatja magával a sorozatot, de eddig szinten an tartva. Ráadásul nekem a többiekkel ellentétben szimpatikus a mama, helyes csajszi, meg a kissráccal sincs baj.

Nagyon remélem, nem kúrják el, mert valami ilyesmi már nagyon hiányzik a schedule-omból.

Eddig: 7.5/10

Eltiron - 2011. 01. 11. 00:20

p.s.: elfelejtettem megdícsérni a fényképezést, így lehet relatíve kevés pénzből remek, hangulatos látványt kihozni, ez nagyon sokat ad a filmhez.

change - 2011. 01. 11. 00:30

Az mekkora klisé, amikor a második rész végén áll a legmagasabb épület tetején??? :D :D :D Hogyan ment fel? Lifttel? Mert Batman, Spiderman oké, de itt nagyon erőltetett… :D
Egyébként jóóóó!

Nikki - 2011. 01. 11. 02:01

Vártam már, mert gondoltam, hogy tetszeni fog, és így is lett. Hátradőltem és szórakoztam :D Még a család sem idegesített, csak a főgonosz fura szemei, és a végén az épület tetején való állás, mert azt vártam, hogy még megjelenik a fiának 1x. A Smallville-nak úgyis vége lesz, a NOF-ről vmikor megfeledkeztem és már nem nézem (ki tudja, majd 1x lehet folytatom, de annyira nem volt jó); szóval remélem ez összejön és kitölt majd egy űrt. Egyszóval rendben volt, egyenlőre maradok nézője :)

Donfranko - 2011. 01. 11. 05:04

Nekem is teljesen az jött le a leírás alapján, h ez egy anime amit megfilmesítettek.

yaze - 2011. 01. 11. 09:10

Mit fog ehez szólni The Coon and Friends?

ternyi - 2011. 01. 11. 10:07

Ennyi eseményt, ami az első részben történt nem lehet csapongás néklül megcsinálni, szterinem nem is sikerült, bármennyire jó volt, nagyon összecsapták. A második rész ehhez képest nagyon lelassult, de legalább több Glau moment volt benne:) A kisgyerek meg borzalmas, a második részben amikor a fekák átjöttek, hogy felzaklassák a háziasszonyt nem lehetett tudni, hogy a kisgyereknek rohama van, fuldoklik vagy két pofára zabál. Nagyon örülnék, hogyha őket is meg kéne bosszulnia a köpenyünknek egy rejtélyes haláleset miatt… Az egysorosak nagyon jók, viszont az alacsonynövéseűek bevannak oltva színészet ellen? Én még törpenövésűt jól színészkedni nem nagyon láttam.

rhynn - 2011. 01. 11. 10:24

Bhaal: így van, nekem is egy ilyen lájtos, humoros Batman sorozatnak tűnt elsőre. Aztán másodikra is.

Feltűnő, hogy a stílusban valamennyire hasonló, vélhetően jóval kisebb költségvetésű Smallville mennyire jobb volt már az elején is, képi világot, animációkat tekintve.

Az első rész felét megnéztem a DC-s iPad appen, mintha utána még sokat javítottak volna rajta, úgyhogy úgy tűnik, van benne potenciál. Jövőre úgyis kellene valam jó kis sorozat a témában…

Bár NBC, ők még a Heroest is el tudták szúrni, úgyhogy sokat nem várok.

Eltiron - 2011. 01. 11. 15:04

winnie: ez egyben kibeszélő is lesz?

winnie - 2011. 01. 11. 15:22

elvileg igen. majd ki fogom rakni oldalra, csak megvárom, míg human is ír kritikát.

bounty - 2011. 01. 11. 21:28

Már csak Summer miatt is meg kell próbálnom, úgyhogy csorog is lefelé, köszi.

xido - 2011. 01. 11. 21:54

Már annak idején az első promo trailerre felkaptam a fejem,eltettem magamba…Nem is volt ez rossz,de kicsit túl sűrűnek éreztem,hogy hirtelen minden összeáll,a képességek,a szövetségesek,a főellenség..Én azért bírtam volna egy komolyabb,mint annak idején,hogy Wilson Fisk és a Vezér azonossága elég sokára esik le Daredevilnek,igaz azt elintézték egy mozifilm alatt..A családi részhez csatlakozok,gyerek egy amatőr statiszta,sok érzelmet nem látok rajta,de ha csak ennyi a szerepe,az jó:)..Főhős..nekem kicsit túl szürke,túl átlagos a fizimiskája,de mondjuk annak idején Journeyman-ben is így álltam hozzá és hamar megkedveltem a komát:)..Keith David-et mindig is bírtam,igaz főleg katonát játszik a filmekben..kicsit a Hősök utolsó felvonása ugrott be nekem a karnevál miatt:)..Amúgy ha jól tudom,a Smallville után van már más ötletük a srácoknak szuperhős vonalon,csak nem ugrik be,micsoda..NOF-ről még egy szót..első 2-3 rész után én is ráuntam kicsit…aztán unalmas napon ledaráltam az akkori maradékot 2×3 rész felosztásban és nagyon jó tud az is lenni,de inkább ilyen titkos hátulról inspiráló krimi,mint szuperhős dolog..abban is van még némi erő szerintem,ha kicsit türelmesebb az ember:)..A köpeny miatt meg ebben kicsit Spawn hangulat jött elő nekem,igaz abban ennyire nem tudott játszani vele,ott inkább csak védelem és álcázás volt a szerepe…Hirtelen ennyi..:)

eLaNoR - 2011. 01. 12. 00:07

Mivel általában darálni szoktam, és gondosan megválogatom, hogy mit, a heti követésből kimaradok.

Ez lesz az első sorozat, amit az elejétől követek.. remélem, még sokáig :) A pilot nagyon jó volt mindenesetre.

Nincsenek nagy elvárásaim, csupán egy smallville pótlóra vágyom.

ememese - 2011. 01. 12. 00:37

Én is “jelen”! :) Nagyon tetszett szóval heti nézős lesz. :D

mate - 2011. 01. 12. 00:45

Megnéztem a pilotot, ezt komolyan gondolták? Über gagyi!:S
NOF hatszor jobb!

PinkiePie69 - 2011. 01. 12. 01:53

Hát a röhögés kétségtelenül megvolt, csak nem amiatt, mert olyan jó egysorosak vannak benne, hanem inkább a párezer logikai balfaszság miatt ami már úgy az óvoda kiscsoportban is ciki lenne.

benceclick - 2011. 01. 12. 20:19

(NOF 6x jobb? :O Ízlések és pofonok…)

Am. a 2. rész is nagyon jó volt, nem próbáltak annyi mindent belesűríteni, mint az elsőbe, ezért egységesebbnek hatott. :)

Kóczy - 2011. 01. 12. 22:32

Én még csak az első részt láttam, eddig tetszik.

A NOF-hoz én csak annyiban hasonlítom, hogy annak az első négy része nem nagyon jött be, viszont utána meg nagyon jó lett szerintem. Úgyhogy kíváncsi vagyok, a “The Cape” hogyan halad tovább…

Gergo - 2011. 01. 13. 23:15

:D
Jó pár negatívum kicsit túl gyorsan mentek bele ebbe a szuperhősös dologba meg a törpés bunyók kicsit nevetségesek voltak. :) Ennek ellenére megvan a hangulata és tetszik szóval ha a hangulatát összehozzák valaminek akkor simán átsiklunk a kis hibákon nekem bejövős.

A jelmezeket a Smallville már segített megszoktatni meg Summer Glau miatt mindenképpen kipróbálós volt remélem legalább annyira jó lesz benne mint a Terminátorba :)

ldavid - 2011. 01. 16. 21:46

tegnap poénkodtak az SNL-ben :) http://bit.ly/gxISpB

benceclick - 2011. 01. 18. 19:33

1×03 célközönségben visszaesett 1.8-ra. Ha tovább csökken, nem lesz jó vége… :S Kár lenne ezért a sorozatért.

Angelo - 2011. 01. 19. 11:51

Tipikusan az a sorozat, ami tele vagy idióta hibával, logikátlansággal, néhol már röhejessé váló baromságokkal, mégis nézi az ember… :) (talán mert a témában nem nagyon van más alternatíva?)

benceclick - 2011. 01. 19. 13:29

Az 1×03 jóra sikerült szerintem. Haladnak a dolgok Orwell körül, valamint anyuci is kezd megvilágosodni…
Remélem 13 részt kapunk belőle, ha nem is lesz 2. évad.

eLaNoR - 2011. 01. 19. 16:46

1×03 a legjobb rész eddig, a pilotnál is izgalmasabb és jobban összerakott, szerintem. Jó kis sorozat ez : )

yosha - 2011. 01. 20. 18:00

1x03at ma nézem meg, látom eddig jok a vélemények.

Pilot jo volt, eleinte féltem, hogy mi lesz a lényeg, de jol jött ki a végére, még a 2. rész is élvezhető volt.
A gyerek idegesit a legjobban, hogy mostmár a tetőn fog lakni, mert hátha megint jön a Cape arrafelé. Ahelyett hogy a tévét nézné meg ujságokat bujna, nyomozna ő is kicsit, hogy a faterja tényleg nem lehetett a gonosz. Anyu igyekszik reálisabban gondolkodni, ha kicsivel eye-candybb lenne, még el is lehetne viselni.
Legnagyobb egysoros a pilot utolsó mondata: – You will work on it later, vagy mi, azon megszakadtam.

Amugy meg hihetetlen, hogy a jelenleg futó uj szuperhősös sorozatokban a fess apunak vízfejű ocsmány nyáladzó fiugyereke van (NOF). Casting, please!

khaos - 2011. 01. 20. 19:23

a koncepciója tetszett,(főleg h azt se tudtam mit várjak,minden előismeret nélkül,csak megláttam és megnéztem)
A pilottal annyi a bajom h sztem túl gyorsak voltak az események,olyan volt mintha egy 80-90 perces filmet fogtak volna,és kivágták volna azokat a jeleneteket amik kicsit összefüggők,és beleférnek 45 percbe
ezt az egészet simán meglehetett volna csinálni 2 részben,de inkább 60 perc h azért unalmasba se menjen át
a fizikaibb gyengeségek nem zavarnak,képregény stílus,így teljesen elfogadhatók a látottak
a poénok pedig tényleg jók
(a gyerekre és is kitérnék,amíg meg nem szólalt azt hittem valami betegséggel küszködik vagy valami,de aztán kiderült h teljesen egészséges,és szimplán színészileg béna kissé)

Daphne - 2011. 01. 23. 23:34

Nagyon bejön a sorozat! A sztori is, zenék is, hangulat is. Az egész. Summer Glaut imádom, James Frain alakítása már a True Bloodban is nagyon tetszett. Nekem nincs bajom az egyéb szereplőkkel sem, talán a kisfiú lehetne valahogy jobb:D Hajrá The Cape!! :)

szpojleres mókus - 2011. 01. 25. 17:26

Ez szerintem szörnyüségesen rosz.

Azt mondja már meg valaki, ha a csávó arra tette fel az életét, hogy megszabadítja a gonosztól a világot, akkor amikor megölhette volna chesst többször is miért nem tette???

benceclick - 2011. 01. 25. 18:03

1×04 – 5,89 millió és 1.6 rating. :(

Amúgy nekem az 1×04 is bejött, elköteleztem magam a sorozat mellett, amíg lehet. :)

winnie - 2011. 01. 25. 23:09

“akkor amikor megölhette volna chesst többször is miért nem tette???”

most komolyan az a kérdés, hogy egy ember miért nem gyilkol? lehet, hogy a tévé előtt nagyfiú az ember, de a gyilkosságnál nagyobb bűn nem sok létezik.

eLaNoR - 2011. 01. 26. 16:24

“megölhette volna chesst többször is miért nem tette???”

Egy egész rész szólt annak a bizonyításáról, hogy ő nem gyilkos :)

Számomra ez egy plusz smallville-hoz képest, ahol semmit sem számított egy-egy mutáns élete…

s01e04 – SPOILER
Több remek jelenet is volt benne, ha ilyen részek alkotják majd az átlagot, remekül fogok szórakozni továbbra is!

szpojleres mókus - 2011. 01. 27. 17:17

Szóval akkor foglaljuk össze. A csávónak tönkretették az életét, az egész világ tömeggyilkosnak hiszi.

Volt esélye elhúzni a családjával, de ő nem tette meg, mert fasza amerikai, inkább bosszút áll.

Ehelyett először csak a gonoszra mosolyog találkozásukkor, másodszor pedig lekever neki egyet. És bamm.

Ott állnak a vonatban, nem ölhetjük meg egymást, mert a vonat elszabadult minden kézre szükség van. Az a minden kéz négy kezet jelentett, faradayé meg chessét, ott volt vagy 10 kommandós, chess nyugodtan leölhette volna a cape-et, utána meg valamelyik izomagy megtartaná.

A gyikarc kiszabadulása a rácsok közül meg szerintem paródiának is elment volna. Scofield is megirigyelhetné :D

eLaNoR - 2011. 01. 27. 23:19

Nekem az jött le, hogy 3. részben kialakul a végső célja Cape-nek, ami nem Chess megölését takarja, hanem a birodalma lerombolását, és a Faraday név tisztázását. Azelőtt dühből rohant neki (lásd a faggatást a hídnál, Cain mérgezését), és kezdőként (számtalanszor mutattak olyat, hogy valamit elrontott a köpeny használata közben), szóval nem csoda, hogy annyit bénázott. Az lenne a meglepő, ha minden egyből megoldódna.

wryvery - 2011. 01. 30. 11:57

Ez a sorozat egyszerűen borzalmas, kiszámítható és az állandó merengések a múltban megfűszerezve érzelmi viharokkal! ÁÁÁÁÁÁ

Kiszámíthatóságra példa:
4.rész elején Chess hablatyol a lányáról. Azt mindenki tudja Summer Glau a lánya, azt egész részben felesleges körök erről……

De sorolhatnám ezerrel a példákat az első 4 részben. Summer Glau miatt kezdtem csak bele, de ennyi volt részemről. Másnak lehet bejön, de nekem nem.Az első rész maximum 6-s, de a többi nem üti meg a 3-s sem nálam.

benceclick - 2011. 02. 01. 18:13

1×05 – 1.5 rating.

Mondjuk szerintem az is közrejátszott, h a Chuck visszaesett 1.7-re.
Mondjuk, amíg adják, nekem tök mindegy h milyen a nézettsége… bár, 2. évadra így még csak lehetőség sem lesz sajnos.

wryvery - 2011. 02. 03. 07:24

Most olvastam az NBC törölt 3 részt az 1.évadból, így nem 13 részes lesz hanem csak 10 részes. Ez is mutatja,h mennyien elégedetlenek a sorozattal. Most már kétséges lesz-e 2.évad :-)

wryvery - 2011. 02. 03. 07:28

Nem itt olvastam, hanem az eztv.it oldalán….

winnie - 2011. 02. 03. 07:50

írtuk mi is, de igazából eddig sem volt kétséges a sorozat sorsa, hiszen láttuk a nézettséget.

wryvery - 2011. 02. 03. 20:00

“írtuk mi is, de igazából eddig sem volt kétséges a sorozat sorsa, hiszen láttuk a nézettséget.”

Tudom csak megjegyeztem,h először máshol olvastam róla:-)

horvagab - 2011. 02. 05. 17:09

Nekem a Cpae-ből az jön le, hogy buta ötleket jó színészekkel és kivitelezéssel. Lásd pl. a legutóbbi részt: Dice profiul vágja a valószínűség számítást, ezért…. ismeri a jövőt? bölcsész vagyok, de szerintem ez nem pontosan így működik. Emellett egyre többet tudunk meg Chess karakteréről, és elég mókás volt, h Vince-nek meg kellett menteni Fleminget 1 párszor. A kozmo-s részt is későbbre lehetett volna hagyni, és utalni rá párszor, hogy a capenek van 1 történelme, stb…

Valszeg nem lesz 2. évad, sajnálni fogom. Ez meg a Chuck az első dolog amit nézek kedd reggelenként.

benceclick - 2011. 02. 08. 18:18

1×06 újabbat esett 1.3-ra…
Most már abban reménykedek h ne vegye le képernyőről az NBC idő előtt.

wryvery - 2011. 02. 11. 17:48

Szerintem a 7.-ik rész lesz az utolsó amit képernyőn fogsz látni az NBC-n…

benceclick - 2011. 02. 12. 00:09

Nem hiszem. Sok értelme nincs előbb visszahozni az Eventet a helyére, mert az is csak kicsivel jobb nézettséget fog produkálni valószínűleg.
+ sztem ki akarja “égetni” az NBC a maradék pár részt, azért is tolták el 1 héttel az Event visszatérését.

Az 1×06 pedig hozta az eddigi részek formáját, nekem bejött. :)

benceclick - 2011. 02. 15. 16:29

1×07:

Eleinte nem jött be a rész, de ahogy alakultak az események kezdett egyre jobban érdekelni ez a természetfeletti Lich téma… és végre kaptunk cliffhengert is a végére, (ami bár kiszámítható volt) ami már nagyon kellett. :)

1×08 várós, egy jó óra és lesz nézettség is, kíváncsi vagyok tovább csökken-e.

benceclick - 2011. 02. 15. 18:06

1×07 – kicsivel 4 millió fölött és 1.2-1.3 rating.

Hunnenkoenig - 2011. 02. 18. 01:20

Nekem tetszik. Sajnalni fogom.

Ez nem aza sorozat, amin agyalni kell. Egy feel good superhös film. Az ember hatradöl es elvezi. Okostojasok persze, akik mindenben csak a hibat keresik, azok ezen SEM fognak szorakozni.

Igazabol nem is ertem, miert csinalnak barmi mast a wikipedia olvasasan kivül… abban nincs logikatlansag.

Egy 10 eves gyerek szineszi tehetsegen kiborulni meg….hat… könyörgöm… TIZ!

CaveMaN - 2011. 02. 18. 20:07

Sztem Summer Glau-val lehet valami :/ Az összes sorozatot amiben regular volt, agyonlőtték eddig. :(

Hunnenkoenig - 2011. 02. 18. 21:37

CaveMan en is mindig ezt hajtogatom, de senki nem hisz nekem.

Ha az a ribanc megjelenik valahol, az tuti kasza. Es megis mindenki odaig van erte, holott meg egy kibaszott sorozatot nem elt tul a csaj… ez nem csinal semmit, csak agyonvagja masok szorakozasat es ezert meg istenitik is…

winnie - 2011. 02. 18. 22:05

“CaveMan en is mindig ezt hajtogatom, de senki nem hisz nekem.”

persze, hogy nem, mert a firefly kasza lett, a tscc a 2. évadot megérte és ez a harmadik sorozata. ez egyelőre semmi, 50%-os kaszaarány. a profik közül volt, akinek egymás után 5 sorozata lett kasza azonnal.

Hunnenkoenig - 2011. 02. 19. 21:28

Hat szerintem 100% az az 50% mivel ha 3 sorozatot csinalt es a Firefly kasza, TSCC kasza es ez is kasza, akkor az nalam 100%

winnie - 2011. 02. 19. 22:15

jó, de ez minden színészre igaz, minden színész 100%-os kaszák tekintetében. csak azokra nem, akiknek egy sorozatuk volt és abban most szerepelnek – azokra majd 1-2-3 év múlva lesz igaz.

benceclick - 2011. 02. 21. 23:10

1×08 = eddigi legjobb rész! Igazi awesome! És a végén cliffhenger!

Nagy kár, hogy pont akkor kezdi kinőni magát a sorozat, mikor már az ajtóban vár a kaszás.

Aki abbahagyta a sorozatot néhány rész után, annak bátran ajánlom megnézni ezt az 1×07-08-as duplarészt, mondom, szerintem nagyon eltalálták. :)

ldavid - 2011. 02. 23. 18:44

na nehogy már Summer legyen az oka egyetlen kaszának is…..
majd biztos miatta nem nézik az emberek ezt sem

winnie - 2011. 02. 23. 19:18

nem ő az oka, csak rossz ómen:) de nem az, hiszen sokkal több olyan színész van, akiknek az elmúlt 2-3 sorozatuk azonnal kaszát kapott.

ldavid - 2011. 02. 23. 19:25

én értem, de Hunnen szerintem nem így látja

yosha - 2011. 02. 24. 12:12

JO volt ez a Lich duplarész, csak amennyire vészjósloan vezették be a főgonoszt, annyira volt ártatlan szegény.
Többet vártam tőle, mint hogy csak nőzni akarjon, olyan igazi mastermind kellett volna legyen, háttérből irányító fenegyerek.
A cliff meg érdekes, remélem nem ilyen lófing magyarázata lesz majd.
Már előre sajnálom a kaszát, mert megkedveltem ezt a Cape-féle világot.

Hunnenkoenig - 2011. 02. 24. 22:31

Hat en mas szineszeket nem ismerek. Nem törödöm velük. Ezzel is csak azert, mert mindenki ugy isteniti.

Csak azt remelem, hogy a Fringe-be sose fogjak castingolni.

winnie - 2011. 02. 24. 23:29

nem színészeket kell ismerni, elég azt tudni, hogy egyszer minden sorozat véget ér, azaz nincs olyan színész, akinek ne ért volna véget minden sorozata. kivéve azokat, akiknek most is tart egy sorozatuk. például neki.

“holott meg egy kibaszott sorozatot nem elt tul a csaj”

egyszer majd megtudjuk, hogy kell sorozatot túlélni:)

yosha - 2011. 02. 25. 10:21

Amugy kiváncsi vagyok hogy galu egy pornóban is ezt a pokerarcot hozná-e

yosha - 2011. 02. 25. 10:22

Glau, elirtam ,sry :) Galu :)))

khaos - 2011. 02. 28. 21:36

már 9. rész sincs,vagy csak még nem volt,vagy csak én nem találom?

winnie - 2011. 02. 28. 21:51

lehet, hogy nem volt kanadában, de ma lesz amerikában.

khaos - 2011. 02. 28. 21:54

értem,köszi winnie

clark - 2011. 03. 09. 15:17

már láttam 9részt és nem volt rossz egész jó az alapkoncepció,bár a kivitelezés nem a legjobb,a szerplők egész jók érdekesek.

a történet jó,csak nagyon sok benne a felelges családi,meg visszaemlékezős szál,az nem kéne,mert sokat ront az öszképen.sokkal több van benne,sajnálom ,mert biztos a kasza és csak 10rész,én szeretem az ilyen szuperhősös sorikat,dolgokat,ez nem is szuperhős inkább kicsit ilyen bugyuta hőskomplexusos vki,de jó.
kb egy7/10 mehet erre a 9részre,a kövi már csak netem lesz ha jól tudom az utsó rész.

amúgy ilyen képregény tényleg van ,vagy csak kitalálták?

Fefe - 2011. 05. 06. 00:16

Jo lenne 2. evad belole, neha jo az ilyen kis lightos sorozat is.:)

Doriangray - 2015. 06. 27. 04:58

Szerintem ez gyerekeknek való. Nekem nézhetetlen.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz