login |

Back to the Shore – Jersey Shore 3. évadpremier – írta FeGa

2011. 01. 12. 23:14 - Írta: vendegblogger

28 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

I can smell the fake tans and the hair gel already.

Visszatért és minden elképzelhető rekordot (8,4 millió néző!) megdöntött a Jersey Shore csütörtöki premierje az MTV-n. Ki gondolta volna ezt, amikor 2009 decemberében, mikor a legelső részt mutatták be, és nagyjából 1,3 millió nézőt érdekelt az olasz bevándorlóktól született huszonéves fiatalok nyári kalandja. (Pedig akkor is nagy volt a hype, mégsem mozdultak rá sokan.)

Jersey Shore - 3x01-a

A folyamatos nézettségnövekedés ritka, mint a fehér holló a tévében és sosem történik ok nélkül. Ebben a reality-ben benne volt a siker, az emberek felfedezték, és szempillantás alatt robbant be a Jersey Shore popkultúrába, a szereplőivel egyött. Ma már ott tartunk, hogy könyvet adnak ki, világmárkákhoz adják a nevüket és saját reality-t kapnak.

Jersey Shore - 3x01-b

Mivel nagyon érdekes utat járt be a sorozat ezért úgy éreztem érdemes ezzel kezdeni, főleg azért is, mert a Junkie-n hosszabb írás még nem jelent meg róla. De most vissza a premierhez ami igazán klasszikusra sikeredett, jó beszólásokkal és ismerős, de mégis új konfliktusokkal. A tovább után a 3×01 spoileres taglalásába kezdek.

Angelináról már az első évadban kiderült, hogy kilóg a csapatból, de a másodikra még visszatért, hogy kicsit kavarjon, aztán ismét távozott és szerencsére az idén már nem is tér vissza. Nem is fog hiányozni. Van viszont új szereplőnk, Snooki BFF-je, aki tényleg rengeteg mindenben hasonlít barátnőjére. A lányt legjobban The Situation mutatta be, ezért át id adnám neki a terepet.

If Deena was a holiday she’d definitely be Thanksgiving cuz she’s got a lot to give and down for a lot of stuffing.

Deena hamar beilleszkedett a csapatba, egy pillanatra sem volt megilletődve, sőt igazából, ahogyan annak idején az Snooki is csinálta pontosan azért küzdött, hogy a középpontban maradjon és róla beszéljenek a többiek. Az biztos, hogy ez neki jobban sült el, mint a “törpe partykirálynőnek” annak idején.

Jersey Shore - 3x01-c

Nem sok minden változott a kezdetektől, a legérdekesebb mégis az volt, hogy eddig nem lehetett olyan gyakran érezni, hogy ez egy “mű” dolog, ahol komoly munkával sok minden elő van készítve. A legjobb példa erre, hogy a két évad során nem is tudom hány kameramannt sikerült elcsípnem. A premierben viszont kettő nagyon durva “belógás” volt, illetve az egyik operatőr arcát is tisztán ki lehet venni az autóban.

Természetesen ez nem baj, viszont ráirányította a figyelmem egy kicsit érdekesebb problémára, mégpedig a “láthatatlan kézre”.  Lásd, a szobák elfoglalása. A részben azt láttuk, hogy puszta véletlen folyamán, a Jersey Shore álompárja, Ronnie és Sammi érkeznek meg először a kecóba. Az viszont, hogy ők egy olyan szobát választanak amiben 3 különálló ágy van… hát, eléggé átlátszó.

Nem mondom, hogy akkora tragédiáról van szó, inkább arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a készítők eddig nem tolták ennyire az arcunkba az efféle dolgokat. Azt viszont el kell ismerni, hogy szép kis balhét sikerült összehozni és így az első résznek rögtön egy catfighttal lett vége. Bár a puskaporos hordó még az előző évadból maradt meg, hiszen a leveles dolgot nem sikerült tisztázni – így csak idő kérdése volt, mikor robban fel.

Jersey Shore - 3x01-d

Vicces volt, hogy Vinnie visszautasította Snookit. Mármint eddig, ha volt lehetősége a szexre, akkor kábé senki sem mondott nemet, most viszont Vin úgy viselkedett, mintha nem is a Jersey Shore-on lenne. Ezt akár jellemfejlődésnek is hívhatjuk? Persze lehet csak egyszeri megingásról van szó.

Jersey Shore - 3x01-e

Amit még ki szeretnék mindenképp emelni, hogy tökéletesen megértem, miért Pauly D az első, aki megkapta a saját spinoffját. A kezdeteknél talán még The Situation vitte a show-t és Pauly csak a sidekick volt, azóta viszont történt egy, s más, és egyértelműen a DJ-t érzem olyannak, aki el tud vinni egy saját show-t. Bár nem kétlem, hogy The Situation lesz a második önállósodó, mégis róla kiderült, hogy hosszútávon nem tud annyira érdekes maradni.

Nyilván, ha valakit érdekel akkor rengeteg mindent megtudhat az előttünk álló évadról, én viszont szeretek tudatlan maradni amennyire csak lehet. Természetesen a kommentek között gondolom mehet a spoilerezés, mert kibeszélni a történteket enélkül elég nehéz. Ti mit gondoltok? Tudnak még újat mutatni vagy ugyanazok a balhék fognak megtörténni újra és újra?

28 hozzászólás Ne habozz!

hbo - 2011. 01. 12. 23:36

“főleg azért is, mert a Junkie-n hosszabb írás még nem jelent meg róla.”

Na ez az. Akkor nem azzal kellett volna kezdeni, hogy mi is ez valójában? Az kiderül, hogy egy reality. És? Ha nekem most épp nincs kedvem keresgélni(főleg az itt levő írások hiányából kifolyólag), akkor miért ne tudhassam meg épp ebből, hogy mi ez és kezdjem el nézni, mert fú de érdekes koncepció?

winnie - 2011. 01. 12. 23:40

ha van rá igény, akkor lesz olyan is, de ez sima epizódkritika, nem pedig sorozatajánló, a kettőt nem mindig szerencsés összevonni.

CyClotroniC - 2011. 01. 12. 23:44

Nem néztem az elejétől, de a hazai MTV-n, mikor ráfutok random részekre, én csak azt érzem, hogy pofán akarom vágni az összes szereplőt, ami nem túl jó, pedig alapvetően szeretem a reality műfajt. Az mindenesetre érdekes, hogy egyre több követője van a műsornak, számomra pedig mégis pár aluliskolázott surmó gizdázásának tűnik az egész. Hozzáteszem ez abszolút külső szemlélős következtetés, csak abból kiindulva, hogy nő a rajongótábor, nem látom, hogy mi foghatja meg benne az embereket, pedig tuti van valami :)

CyClotroniC - 2011. 01. 12. 23:46

Ja az persze lemaradt, hogy nem fikázásnak szántam, de én is vevő lennék egy olyan írásra, ahol valaki elmagyarázza, hogy mi benne a szerethető :)

Paya - 2011. 01. 13. 01:15

Centire ugyanez a véleményem mint CyC.-nek.

habistee - 2011. 01. 13. 01:31

Arra, mondjuk kiváncsi lennék, hogy a nézők milyen aránya nézi, azért, mert szimpatizál a karaterekkel és neki is hasonló élete van vagy ilyet szeretne valamint mennyien nézik poénból vagy egyéb más okokból.

Gevin - 2011. 01. 13. 01:37

kíváncsi lettem:D félek, hogy óriási parasztság az egész, de belenéznék talán. Vmi átfedő poszt tényleg jó lenne úgy az alaphelyzetről nagyjából.

csiperke - 2011. 01. 13. 07:50

Ami szerintem nagyon erezheto valtozas, h mig az elejen igazi wannabe-krol volt szo, mostanra ezek az arcok nemcsak hiresek de igen tehetosek is lettek. Ez nem ugy indult mint mondjuk egy Laguna Beach, eredetileg ez egy trash reality volt jersey beli suttyokkal akik pont azert viccesek mert az hiszik h nana pedig dehogy, de mostmar ez egy reality hirtelen meggazdagodott aktualisan sztarokrol.

Pl biztosra veszem h elsore Miamiban meg nagyon adta nekik a VIP bottle service mindenhol, mostanra mar elvaras lett. Ugyanezt latom mondjuk a kulonfele beemereken amikkel megerkeztek. Kivancsian varom mennyire fogjak erre kihegyezni az evadot, az epizod vegere bevagott szezon beharangozo azt sugallta, nagyon is.

A magam reszerol tovabbra is azt mondom, elismeresem nekik, meg tudtak csinalni magukat, kudos. En tovabbra is szorakozok rajta uh nezem.

elliot - 2011. 01. 13. 09:04

Szerintem pont azért nézi az ember, mert trash. Én sem amerikai, sem iskolázatlan, sem suttyó nem vagyok, se egy partiállat. De pont ezért jó nézni. Kicsit irigykedsz (milyen könnyű az életük), kicsit örülsz, hogy a tiéd értékesebb. És közben nagyon jól szórakozol. És szerintem Angelina igenis értelmesebb volt, talán ezért kellett mennie:)

VanillaSky - 2011. 01. 13. 11:22

Bonesban is volt rész a Jersey Shoreról:) Le is hozták azt kb, mint a realityben.

Hojzi - 2011. 01. 13. 11:34

Engem csak az idegesít, hogy állandóan megy az időhúzás, leadnak egy 3 perces jelenetet reklám, aztán ugyanaz lemegy mégegyszer, baromi irrátáló, hogy egymás után többször meg klel nézni ugyanazt.
Viszont a rész végi előzetes szerint végre valami változik a villában talán pozitív irányban mert már uncsi volt a párocskja szenvedése.
A Snookie féle “where’s the beach?” meg kábé év idézete :DDD

habistee - 2011. 01. 13. 12:12

“állandóan megy az időhúzás, leadnak egy 3 perces jelenetet reklám, aztán ugyanaz lemegy mégegyszer, baromi irrátáló, hogy egymás után többször meg klel nézni ugyanazt.”

ez kb szerintem igaz az összes realityre. Sőt talán még az amerikai produkciókra egyátalán.

i'm_rick_james - 2011. 01. 13. 12:33

Hehe, ehhez a nézettségi adathoz magam is hozzájárultam múlt héten még a tengerentúlon :)
Akik nem tudják, mi benne a jó, azoknak azt mondom, hogy ha elkezdik nézni, valahogy rá lehet kattanni. Na jó, nem mondom, hogy nagy fanatikus vagyok, de amikor nézem, akkor azért élvezem, és mivel már megszoktam a hangulatát, a szereplőket, stb. már tudok röhögni azokon a dumáikon, amikre egy a sorozatot nem ismerő ember első hallás után csak felvonja a szemöldökét.

Sőt, a tengerentúli haverokkal bulizás előtt jókat poénkodtunk a Jersey Shore-os dumákkal, legnagyobb ász a Pauly-féle “Cabs are here!” volt.

Tusán - 2011. 01. 13. 14:10

A Jersey Shore-t tavaly decemberben fedeztem fel és épp tegnapelőtt néztem a második évad utolsó epizódját, mire felfigyeltem rá, hogy hoppá, nemrég leadták a harmadik évad első részét is. Wow.

Situation és Snookie a két kedvencem. Sam és Ron kapcsolata az első évadban számomra nagyon hiteltelennek tűnt, hisz a semmiből jöttek össze. A második évadban már kezdett nagyon fárasztó is lenni, de így, a harmadik évadra már olyan szinten keserves nézni őket, ahogy szenvednek egymással és mindenből kivonják magukat, hogy olyankor bele is tekerek az epizódba, nem vagyok kíváncsi rájuk. Sam egy marha nagy liba, semmi oka nem volt rá, hogy Deena-val így viselkedjen. A csatát lehet megnyerte, de remélem, hogy a háborút mindenképpen Deena-ék viszik majd. Sam egyszerűen nem kell oda, csak lassítja és savanyítja az évadot.

dante - 2011. 01. 13. 15:59

Gyerekek nem értem! Már az elején sem érdekelt ez a műsor amikor halottam róla, majd mikor annyian dicsérték megnézem 2 részt talán a 2. évadból( vagy az első évad vége nem tudom) és megint nem találtam benne semmi érdekeset. Komolyan valaki írja már le nekem 3 mondatban miért is érdemes nézni ezt a műsort?(persze nem ítélkezni akarok, hisz mindenkinek más és más jön be)

winnie - 2011. 01. 13. 16:25

dante: gondolom a szórakoztatás faktor.

i'm_rick_james - 2011. 01. 13. 17:50

dante: megnéztem a 24 5. évadjának a 10-11. részét, és nem értettem, miért szereti mindenki.

Tusán - 2011. 01. 13. 18:08

A magam nevében azt tudom mondani, hogy engem minden reality érdekel, amiben igazi, hiteles, kibontható és kommunikatív egyéniségek szerepelnek. Big Brother, ANTM, Bad Girls Club, Survivor stb., de nálam például ezek hiánya miatt bukott a Project Runway.

brd - 2011. 01. 13. 19:04

snooki wants smush-smush :)

FeGa - 2011. 01. 13. 19:17

Hát ezek az emberek viccesek. De komolyan, lehet nem sikerült átadni, de ez egy profi reality és a szórakozás egy egy rész alatt garantált. Szerintem az elejétől érdemes kezdeni, nem csak úgy random. És kb két részből le lehet szűrni, hogy bejön-e vagy sem.
És hogy mitől szórakoztató? Hát ez egy csomó fura figura, akik általában vicceseket mondanak és ki lehet őket nevetni meg a problémájukat. De nem mindig van így, néha azért tudnak értelmesen is videlkedni, mint a premierben szerintem Vinnie. De miért néz valaki trashreality-t? Mert meg akar botránkozni. Nem? Mármint nem tudom ki hogyan áll a bulizással, de azért nem hiszem, hogy sokan küzdenek olyan gondokkal mint Situation meg Pauly egy-egy részben, mikor a házban két “csapat” lány is van és akkor el kell őket különíteni. Ezek szerintem érdekes és vicces pillanatok.
De ha van rá igény, vizsgaidőszak végével írhatok egy olyat is, hogy “Miért jó a Jersey Shore”. Nem tudom winnie mit gondol róla, elfér-e. Én ezt egy kidumálónak szántam, mert biztos nem csak én lógok az új részeken hétről-hétre és szeretnék róla elcsevegni a többi rajongóval :)

Waldi - 2011. 01. 13. 19:59

Tudja valaki, hogy hol volt mar kibeszelve, hogy nem is annyira olaszok a szereplok (foleg a lanyok), mint ahogy eloadjak?

dante - 2011. 01. 13. 20:05

i’m_rick_james: elég nagy butaság a 24 el párhuzamot vonni ilyen téren hisz keményen összefüggő részekről van ott szó(egyébként azt az első 13 rész után kaszáltam)
Különben jó pár részletet láttam már az elejéből is, vagy amikor a testvérem nézte, és valahogy az egész stílusa, meg maguk a szereplők sem jönnek be. Ezen meg nem hiszem hogy változtatna az, ha az elejétől nézném. Nehogy félreértsétek, nem ítélkezni akartam a hsz-ommal, csak kiváncsi voltam mi lesz a válasz ha megkérdezem: miért érdemes nézni a JS-t.

FeGa - 2011. 01. 13. 22:10

@dante:
ha nem tudsz elvonatkoztatni attól, hogy a szereplők nem jó fejek, akkor szerintem ez nem a te sorozatod. valahogy nem hiszem, hogy olyanok akiket idővel meg lehet kedvelni. szerintem az elején eldől, mint a kaparós sorsjegynél :’)

djbarta - 2011. 01. 18. 15:04

Megalakult Facebook on az első magyar Jersey Shore club lájkold te is!A club a “Magyar Jersey Shore Fanok” néven fut

LivHanna - 2011. 03. 05. 10:05

Miami után, hova kerültek a srácok? Most melyik várost szedik szét? :D

winnie - 2011. 03. 05. 10:06

olaszországba mennek.

rEEzuh - 2011. 03. 24. 22:14

Miami után vissza jerseybe, és a 4. évad játszódik majd olaszországban

hannah - 2012. 10. 05. 21:21

Firenzében vannak. Mike megfejeli majd a falat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz