login |

Jelennek meg a retró DVD-k

2011. 01. 14. 13:22 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: dvd, nosztalgia, retró,

Múltkor, mintha említettem volna, hogy a tegnapi Renegade-del szemben, a Total Recall 2070 érdekel, vagyis érdekelt. Naná, hiszen mégiscsak valahol az Emlékmás című film, illetve az eredeti novella az alap. Valahol. Igen, ez megint csak abból a korszakból való, ami nekem sorozatilag teljesen kimaradt, hiszen amíg koleszos voltam alig tévéztem, amikor pedig felköltöztem a fővárosba az egyetem miatt, akkor már nem nagyon álltam vissza, így sok hazai premierről lemaradtam. Azóta pedig nem pótoltam. De ami késik, nem múlik. Még akkor sem, ha kanadai a sorozat.

De gondolom jó páran láttátok, még mostanság is adja némelyik csatorna ergó kommentbe lehet flashback-elni arról, hogy megéri-e darálni, esetleg, hogy mai szemmel mennyire életképes.

TotalRecall2070_Complete_CA

15 hozzászólás Ne habozz!

Hunnenkoenig - 2011. 01. 14. 13:27

Sose hallottam rola, de kösz, hogy szoltal.
Mindenkepp megprobalom megnezni, ha nem is DVD-n.

Pocok - 2011. 01. 14. 13:35

lol soha nem hallottam még erről a sorozatól! :D

starbuck - 2011. 01. 14. 14:13

Én karácsonykor kezdtem el nézni (unaloműzőként a téli szünetben). Persze retro, ami a képvilágot illeti, de teljesen vállalható. Hangulatban szerintem inkább a Szárnyas Fejvadászhoz hasonlít, persze viszi a Total Recall alapötletét (könyvet nem olvastam).

A Schwarzenegger féle filmmel összehasonlítva sokkal jobb.

ALDO - 2011. 01. 14. 14:31

Ha jól emlékszem pár éve a Viasat adta. Azóta talán már ismételték párszor. Eddig valahogy kimaradt az életemből. Talán most belenézek.

pytta - 2011. 01. 14. 14:34

Én is téli szünetben akartam megnézni, de nem jutott rá időm, csak a pilot-ot néztem meg, de azt még ősszel… Én is azt olvastam róla valahol, hogy a Blade Runner-hez hasonlít inkább és tényleg ilyen az első rész, bár én magamtól erre a párhuzamra nem gondoltam volna…
Egyébként nekem tetszett a Total Recall movie, én a sorozatnak nem adtam sok esélyt (ezért is lehet, hogy nem bírom rászánni magam), de egyszer biztos meg lehet nézni…

Nasedo - 2011. 01. 14. 15:09

Ha elvonatkoztatunk a filmtől, és nem egy agyatlan sorozatot szeretnénk látni tele akcióval és effektekkel, hanem valami elgondolkodtatót, ami visszaadja Philip K. Dick egyes műveinek hangulatát, akkor nagy élményben lehet részünk. Valóban, maga a világ ábrázolása legközelebb a Szárnyas Fejvadászéhoz áll. Verhoeven filmjéből (amit szintén nagyon szeretek) pár képkockát vettek csak át, de a sorozat sem történetben, sem hangulatban nem hasonlít. Egyedül annyi a közös, hogy itt is a Rekall cég ad hamis emlékeket és ott is. Persze itt kissé máshogy tüntetik fel, nem kis bonyodalmakat okoz a nagy korrupt szervezet.
Tehát aki igazi sci-fit akar látni és bírja a lassabb hangvételű értelmes sorozatokat, annak nagyon ajánlom.
A sorozat egyetlen gyenge pontja a CGI. De az is olyan hangulatos, hogy hiába akad a mozgása, a látvány kárpótol. Ja! És a női melleket sem takargatták.

Nasedo - 2011. 01. 14. 15:14

A főszereplő egyébként David Hume filozófusról kapta a nevét, tehát ez is azt jelképzei, hogy a sorozat központjában az ember és az emberi természet áll.

hbo - 2011. 01. 14. 17:05

Hova jártál egyetemre?

Nasedo - 2011. 01. 14. 19:11

Pécsre, de ez most nem értem hogy jön ide. Vagy valami beszólás akart lenni? :)

hbo - 2011. 01. 14. 19:57

Akkor, hogy egyértelmű legyen,
winnie: hova jártál egyetemre?

winnie - 2011. 01. 14. 21:21

?? ha ennyire off, akkor ott a levélcímünk. bke, amúgy.

hbo - 2011. 01. 14. 21:37

Most ezért a kicsinyke kérdésért levél? Úgyis állandóan azt mondod, mennyire le vagy maradva velük és csak hónapokkal később válaszolod meg őket. Akkor ez mégiscsak real time-abb, nem? Meg amúgy is, miért lenne off, ha egyszer a posztba is beleírtad:

“amikor pedig felköltöztem a fővárosba az egyetem miatt”

Sage - 2011. 01. 14. 21:55

In 2011, the world is perfect… man is the only flaw.

Kóczy - 2011. 01. 15. 11:05

Pár éve a Viasat3 leadta a teljes sorozatot többször is asszem. Akkor megnéztem, szerintem nem volt rossz, de tényleg el kell vonatkoztatni eléggé a mozifilmtől, mert ahhoz nem sok köze van.

pytta - 2011. 03. 06. 14:19

Na én most néztem végig…
Meglepően jó volt, klasszikus sci-fi témákat (pl. android-ember kapcsolat, ami az egész sorozat alaptémája)kedvelők szerintem ne hagyják ki, néha kicsit sok benne a dramadrama, meg alapvetően lassú a történetvezetés, de szeirntem teljesen jó (persze a pisztolyhangok és egy-két effekt kicsit vicces, de teljesen belefér szerintem egy ilyen idős sorozatnál…). Nagyjából le is van zárva, meg egy kis fricska is van a végén, van egy ilyen X-aktás a-kormány-is-benne-van-a-dologban szál benne.
Egy dolog nem tetszett nagyon: az a folyamatos “háttérzaj”, amit zenének nem neveznék, inkább hangoknak, de az tényleg számomra zavaró volt – mert végig szól minden jelenetnél kb. De ha valaki ezt kiszűri, akkor semmi gond nincs vele :)
Szóval tényleg amúgy ajánlom sci-fi és robotika fanoknak, hangulatában pedig (nem tudom már hol olvastam) tényleg tiszta Szárnyas fejvadász – persze low-budget verzióban :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz