login |

Tosh.O

2011. 01. 15. 20:52 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: kritika,

Ez most amolyan ajánlóféle lesz inkább. Azt tudnotok kell, hogy winnie kifejezetten nem kedveli a műsort. Ez egy biztos pont azoknak, akik általában nem értenek egyet az ő humorérzékével, rögtön be tudják tájolni valamennyire. Akik esetleg jobban klappolnak az én ízlésemmel a komédia témán belül, azok bele fognak nézni, hiszen a műsor nagyon köcsög, de rohadt szórakoztató közben.

I know you guys missed me, I wish the feeling was mutual.

tosh.0.colla

Egy vírusvideókkal foglalkozó show-ról van szó, amit a stand-up komikus Tosh vezet. A humorát olyan szavakkal lehet jellemezni, hogy politikailag inkorrekt, a már említett köcsög, asshole… lehetne folytatni a sort, hiszen ezek társai is tökéletesen illenek rá. Az a helyzet, hogy nem volt érdemes finomkodni az előbb, mert tényleg alantas a műsor. Az inteligenciáról, nem pedig az intelligenciáról szól. Na jó, egy picit az utóbbiról is, nem minden poént rág szájba.

Azok szórakoznak rajta, akik szeretik az idióta vírusvideókat. Nem marketinganyagokat értek ez alatt, amúgy sem azt jelenti a szó, hanem az emberek között ezerrel terjedő dolgokat. A kimosott téglát, a bealvó cicát, a mittoménmit, amit te is láttál. Ezekkel foglalkozik a műsor, na meg hatalmas fail-ekkel. Amikor átlagemberek bizonyítják, hogy mennyire okosak. Például a premierben van egy olyan videó, amiben Tell Vilmosost játszik két Darwin-díjas, persze ügyesen szemen lőve azt, akinek a fején van az alma. Erre Tosh megjegyzése: bullseye. Meg még pár komment.

Nyilván nem az eredetiségről lesz híres ez a műsor, a forradalom elmarad, hiszen nagyon neves alapjai vannak. Valahol az America’s Funniest Home Videos a kezdetek kezdete, de leginkább egy webes showra, az =3-re hasonlít, amit több mint egy milliónak néznek, pedig egy srác csinálja “a pincéből”. Szerencsére nem ugyanazokkal a videókkal foglalkoznak, bár néha van átfedés, szóval lehet nézni =3-t és Tosh-O-t is nyugodtan. A kettőből ez utóbbi a szemetebb azért. Mindketten kenik-vágják az aktuális meme-eket, kikacsintásokkal van tele a műsoruk állandóan, főleg a fiataloknak szólva.

Az egyetlen ami nem tetszik, az a Web Redemption szegmens. Szinte mindig unalmas. Ez olyan, hogy aki beégett régen valami videóval, azt előszedik és pofoznak az imidzsén. Lehetne jó, de nem az, leginkább csak arra szolgál, hogy meglegyen a 22 perces műsor anélkül, hogy végig csak videók vannak, mert akkor lehet kicsit kiégne a néző. Így alakul ki az, hogy úgy 14 perc remek, 8 perc pedig unalmas minden héten. Kibírható, szerencsére létezik az előretekerés minden készüléken. (Érdekes lenne egy olyan TiVo/DVR statisztika, hogy hányan tekerik át azt a szegmenst.)

Akit még jobban érdekel a műsor, az jó pár videót megnézhet a hivatalos weboldalon. Azért került most elő, mert a harmadik évad kezdett a Comedy Centralon. Elég nézett, szóval nem ma lesz a cancel-je sem. Bármikor be lehet kapcsolódni, bármelyik részt meg lehet nézni, hiszen rövid, nem összefüggő szegmensekből áll. Természetesen a friss adásokban vannak azok a videók, amikről “mindenki beszél”.

14 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2011. 01. 15. 16:51

hát, igen. múltkor kitettem a legnépszerűbb videót ebből:)

amúgy tényleg nagyon gyenge. lehetne a műfajból jót is, de ez nem az. a műsorvezető sem, a szöveg sem.

Dohi - 2011. 01. 15. 21:01

amit winnie mondott. bar en eleve a mufajjal sem vagyok kibekulve. akik esetleg igen, es az angol dolgokat sem vetik meg, belenezhetnek a viszonylag friss robert’s web-be is, amit meglepo modon robert webb (peep show) vezet.

anaqer - 2011. 01. 15. 22:07

web redemption tenyleg mindig a musor legproblemasabb resze, bar ez aligha meglepo…
leegeted magad a vilag elott par masodpercben = vicces.
fel musor alatt probalsz hozza jopofat vagni = nemvicces.

(btw peep shownak egyebkent nemreg ment le a hetedik szezonja, angol szitkomtol nem rossz… )

wryvery - 2011. 01. 15. 22:17

Ray William Johnson – srác aki pincéből nyomja szerintetek – a legjobb műsor a youtube-n. A szövege amivel kommenteli a videokat zseniális. Ja és nem 1 millióan, hanem már több mint 2,5 millióan követik a műsorát. Adásait nézettsége pedig sokszor átlépi az 5 milliós számot. Szóval Ray tud, de nagyon!!
S amiért külön a szívembe zártam – a profiljában olvasható
“BUSINESS EMAIL:
Please don’t contact me with business offers. Respectfully, I’m not accepting any business mail or business deals at this time- or do I care to be on television. Thank you.”

ravenx - 2011. 01. 15. 22:36

Ray műsora nagyon jó, persze van pár érdekes rész, mostani állatosok nekem nem igazán tetszettek, de amúgy mindig nagyon adja a kommentár :D Ráadásul egyik rész óta mindig mikor valakit sapkába látok eszembe jut a “Ray got a condom on his head ah hah hah”

human - 2011. 01. 15. 23:43

wry: szerinted miért van idézőjel a pincében szónál? Egyszerűen azt jelenti, hogy nem profi stúdióból, tömeg elől, mint Tosh. A 2,5 pedgi több mint egy millió szerintem :P

De legalább a Tosht is megnézted?

Dohi - 2011. 01. 16. 01:43

anaqer: ezt ugy mondod, mintha minden amerikai sitcom evtizedekig menne, ellenben szegeny angolok 2 epizod utan kaszalnanak mindent :D

anaqer - 2011. 01. 16. 08:14

(nem minden, nem evtizedekig, nem 2 epizod utan, de az altalanos tendencianak igy is elleneben megy… es teszi ezt ugy, hogy nem egy two pints vagy fools & horses tipusu humorrol van szo.)

wryvery - 2011. 01. 16. 08:46

“wry: szerinted miért van idézőjel a pincében szónál?” – este volt s nem tűnt fel. Én kérek ezért elnézést.
A 2,5 több, mint 1 – de mivel óriási rajongója vagyok Ray-k így egyből bill-t ragadtam és írtam a pincére reagálva :-)

Az úriembert – TOsh-t – még nem láttam, sőt idáig nem is hallottam róla semmit. Ellenben Ray-t több, mint 2 éve követem :-) Sőt azt tudom mondani a youtube-n van néhány igen különleges “csatorna”, ahol kevés pénzből alkotnak minőségi videokat/műsorokat. Egyszer írhatnátok ezekről is egy post-t. Mert ez is a televíziózás egyik műfaja. Persze egy csak egy ötlet részemről, nem tudom lenne-e érdeklődés a témára.

asd - 2011. 01. 16. 12:54

Ez lehet nekem való műsor, az “inteligenciáról, nem pedig az intelligenciáról” résznél elkezdtem ráguglizni az inteligenciáról, hogy az mit jelenthet :D

witche - 2011. 01. 17. 00:34

Köszi human az infót, megnéztem a Tosh.0 -t és bejött :) Jól szórakoztam rajta, mondjuk igaz, hogy többször kiakadtam, de el is ment gyorsan a 20 perc :) nem tudtam, hogy ilyesmi van, köszi, hogy érveltél mellette és kihangsúlyoztad a pozitív, illetve a negatív részeit is :) Tényleg jól jellemezted: szemét, de szórakoztató XD

wryvery, szerintem ha te ennyire jól ismered a youtube-os dolgokat, nyugodtan posztolhatnál egy kisebb (nagyobb :D) összeállítást is akár, mint vendégblogger :)

Hogy winnie-t idézzem
(innen: http://www.sorozatjunkie.hu/2009/08/14/pilot-ropkek/) “Az az igazság, hogy random nem szoktam YouTube-ot nézni, nem indítok el “vicces” vagy “ez kész!” feliratú videókat, nincs erre nekem időm. Épp ezért az efféle műsor még jó is lenne, bár már volt belőle pár.”

Biztos sokat lehetne belőle informálódni, emellett felhívnád a figyelmet a különböző érdekes/vicces csatornákra!

wryvery - 2011. 01. 17. 20:35

Én sem indítok el “ez kész” video-t a youtube-n. De rengeteget nézem és sok ember/csapat/stúdió munkáját követem figyelemmel. Megpróbálok összehozni egy post-t erről azt majd meglátjuk érdemes-e megosztani másokkal.
Egyébként köszönöm a bátorítást :-D

wryvery - 2011. 01. 30. 12:45

Én megírtam, elküldtem 2x is. De mivel nem válaszolt senki így gondolom nem ütött meg semmilyen mércét.

winnie - 2011. 01. 30. 14:33

mindenre válaszolunk. a nem-válasz csak annyit jelent, hogy még nem jutottunk el odáig. sajnos ez van, ha nincs időnk, akkor mindig felhalmozódik 4-500 levél, de mindig le szoktuk apasztani őket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz