login |

Bob’s Burgers: Minden kezdet nehéz – írta Flanker

2011. 01. 16. 16:11 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

(human pilotkritikája itt olvasható.) Amikor elolvastam 1-2 kritikát, majd human írásának hozzászólásait, láttam hogy minimum kétesélyes a Bob’s Burgers pilotjának megítélése, sőt többen vannak a negatív hangok. Áááá, balgák, majd én, gondoltam.

bob_burger1

Ezután elkezdtem nézni Bob fasírtcsárdájának kalandjait és komolyan megijedtem. Az első 6-8 perc tényleg rettenetes. Vontatott, lassú, erőltetett, humortalan és depressziós. Na ezek közül az enyhe depressziós hangulat megmarad a továbbiakban is, és a lassúság se sokat változik. Viszont szerencsére megjöttek a poénok, beindul, összeáll az egész, mint amikor egy hangszórót vagy egy motort bejáratunk. A karakterek ugyan idegesítőek egy kicsit, de mindegyiknél megvan az a kis plusz, amitől már most érzi az ember hogy milyen stílusú humort fognak szállítani.

bob_burger2

A South Park vagy a Seth MacFarlane istálló versenyzőinek sokak által jogosan imádott elvont és agyament világa, rajzfilmszerű unrealitása itt (még) nincs meg. Peter Griffin nyugodtan összetörheti magát, Kenny sorsát se kell ecsetelnem. Ezzel szemben a Fox idei újoncának sava-borsát talán az adja, hogy más mint az említettek. Hús-vér karakterek csetlését-botlását figyeljük, ahol a tetteknek valós következményei is lesznek.

Az animáció/karakterábrázolás stílusa is ezt erősíti. Inkább a verbális humor dominál, alig láttunk slapstick/cutaway gag jellegű dolgokat, mondjuk a beteg ötletek innen se hiányoznak. Persze a részvégi “mesebeli” fordulat ellentmond ennek, de hát a CSI-ban is szinte mindíg a rész végére bukik le a tettes…

A Bob’s Burgers-t leginkább egy hagyományos multikamerás szitkomhoz hasonlítanám, aláröhögés nélkül. Vagy a kínosság (születésnap) és a gáz-faktor miatt a The Comebackhez. Talán az Office-hoz, de abból csak egy fél részt láttam, ezért nem tudok biztosra menni.

A negatívumok között egy dolgot emelnék ki, de azt nagyon: a  hangokat. Szinte mindenki lassan beszél, és úgy mintha egy pohár vízzel a szájában víz alatt fogat mosna nekünk háttal. Ez nyilvánvalóan szándékos és nem fog változni, ezért akit zavar, lelkiismeret-furdalás nélkül áldozzon egyet a cancelmanó oltárán. A pilotot 5/10-re értékelem: picit billeg, de néhány részre még maradok. A Cleveland Show példája lebeg előttem mely hasonlóan indult, és a második évadra lett nagyon jó. A fentiek és human írása alapján szerintem most már mindenki el tudja dönteni, hogy ad-e 20 perc esélyt a pilotnak (majd utána Bobéknak), vagy sem.

6 hozzászólás Ne habozz!

Gyuli - 2011. 01. 16. 17:08

Én egy 7/10-re hoznám ki az első részt, és érdemes megnézni a FOX youtube-os csatornáján a második részes betekintéseket, sokkalta jobbnak (és viccesebnek) néz ki, szóval én bízom a javulásban, és remélem megér a sorozat pár évadot.

Flanker - 2011. 01. 16. 17:09

Ha nincs az első 6-7 perc, nálam is feljebb megy a pontszám.

Lengabor - 2011. 01. 16. 23:37

Továbbra is tartom az előző posztban leírt véleményemet. Ez olyan animációs izé lett, amit még magyar szinkronnal sem néznék meg (pedig ugye az e tekintetben jó szokott lenni). Érdektelen számomra az “alaptörténet” is, nem szimpatikusak a karakterek, untam, bosszantott, nem volt vicces. Ha már ilyen jellegű dolgot nézek, a minimum, hogy megnevettessen, itt nem történt meg, és semmi nem késztetne arra, hogy kapjon még egy esélyt.

Flanker - 2011. 01. 17. 08:14

@Lengabor: Teljesen jogosak az elvárásaid. Ami nem adja amit vársz, az megy a süllyesztőbe, van mit nézni helyette.

Flanker - 2011. 01. 19. 23:15

Na megnéztem a második részt. Ez már jobb volt, 6/10. Még lesz belőle valami a végén..:)

Bruce94 - 2011. 05. 28. 18:25

Én letöltöttem az első 4 részt, de még nem tekintettem meg.
Kiváncsi vagyok, mindenképpen kap egy esélyt, de remélem a sorozat indulása nem a Simpson család, Amerikai fater, Cleveland show, vagy Family guy befejezését jelenti. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz