login |

17 hozzászólás Ne habozz!

Cuna - 2011. 01. 18. 14:39

Szörnyen drága, igazán rájöhetnének már a terjesztők, hogy ami külföldön 30-50 dolcsi és teljesen megfizethető az itthoni átlagfizuhoz képest csöppet sem az…

winnie - 2011. 01. 18. 14:43

milyen jó lenne, ha az ipad itthon 50e lenne, ruandában meg 2 dollár.

ha olcsóbban adnák, amerika is itt vásárolna. mindennek megvan az ára. akinek kell és van rá lehetősége, megveszi. nem érdemes ezt mindig elkezdeni.

Dave - 2011. 01. 18. 15:28

off

Én azt mondom, hogy az ár önmagában még nem megfizethetetlen…
A problémát sokkal inkább abban látom, hogy a magyar forgalmazók még nem ismerték fel azt, amit amerikában – legalább néhányan – már igen. Ma dvd-t nem azért vesz az ember, hogy meglegyen otthon az összes rész, ha csak azt akarom, akkor letöltöm torrentről (warez oldalakról… ezer más helyről). Fontos, hogy jó minőségben legyen rajta a cucc (5.1 hang, stb…), legyenek extrák, és – ami szerintem ma már szinte a legfontosabb, mert ez az a dvd egyetlen tényleges előnye a netes letöltéssel szemben – legyen az egésznek egy ízléses, tényleg szépen kitalált borítója (tokja, doboza…). Nézzen ki úgy, hogy azt mondjam: IGEN, ezt akarom a nappaliba a polcra. És akkor szívesen kiadom érte a 8k-t.
Ezzel a borítóval, és tartalommal viszont maximum mosolygok egy jót az áron, aztán letöltöm netről (már amennyiben nézném a sorozatot :)).

Tibi - 2011. 01. 18. 15:40

Nekem van pár sorozatos dvd-m, igaz én használtan és teszvesz/vaterán szerzem be őket, nincs lehetőségem nyolc rugót kifizetni értük.

Ami szörnyen bánt azonban, hogy a legtöbb kiadványon az extrák nem magyar feliratosak. Hiszen elsősorban az extrák miatt veszem meg a sorozatokat, jó dolog látni az érdekes interjúkat, kulisszatitkokat.

Azonban angolul a youtubeon is meg tudom nézni őket … tök ingyen.

Egyébként azzal egyetértek én is hogy a magyar átlagfizetéshez kellene igazítani az árakat is. Például egy filmnél én elfogadhatónak tartom az átlag 2-3000 forintot. Igaz hogy terjedelmében rövidebb, de azért az ember könnyebben ki ad kétezerötszáz forintot egy dvd-re, mint nyolcezret egy sorozatra.

Persze mindig van megoldás, ezért is imádom az olcso dvd postot, hiszen így jutányos áron tudom beszerezni azt ami érdekel.

Am. érdemes még benézni a király utcai vagy a baross utca (4/6os villamos vonala) használt dvd áruházba. Utóbbiban a múltkor 3000 forintért láttam SMALLVILLE első évadot használtan. Nem volt nálam annyi pénz, hazajöttem a kártyámért mire visszamentem elfogyott. De mindig vannak ám ott jó sorozatok, érdemes benézni.

(( filmek általában 4-500 forintért futnak, max 1000 )

CyClotroniC - 2011. 01. 18. 16:53

Érdekes dolog ez a DVD vásárlás. Én mindig úgy voltam vele, hogy ha ad valami pluszt az eredeti kiadás, akkor megveszem. Tudom, hogy itt amúgy a szellemi termékért kéne fizetnem, de számomra igenis fontos a külső kivitelezés. 5000-ért se veszem meg a szart, de 9000-t is lehet, hogy áldoznék egy jó sorozatra szezononként, ha olyan a kivitelezés. Most sorolhatnék flegmábbnál flegmább kiadásokat, főleg azok a bosszantók amúgy, amik a sorozat közben estek vissza. Például a 24 első 3 évada még digipakos volt, utána meg váltottak sima keep-case-s fosra.

Ráadásul ez nem csak sorozatoknál van így, hanem manapság díszdobozként árulnak sima kiadásokat is, amiket belebasznak csak egy papírtokba, és ennyi az extra. Hol van ez ahhoz képest, mikor még régen úgy tudtam Fight Club díszdobozt venni, hogy kartonos volt az egész doboz spárgával meg mindennel, tehát már maga a körítés idomult a filmhez, kis füzettel, igényes belső borítótervvel stb…

Érdekes számomra a BOMBA ÁR-as kiadások felé tendál egyre jobban a piac, mert oké, hogy olcsóbb és megfizethetőbb, 1-2k-ért, de nagyon fapados körítésben. Ellenben ha 4-5k lenne egy film igényes kiadásban, akkor az igazi fan vagy a gyűjtő költene rá annyit. Ráadásul ezt nagyon okosan fel is lehetne mérni, mert nyilván nem egy Steven Segal filmmel kell ezt eljátszani, hanem azokkal, amik díjazottak, magas a kritikai elismertségük, vagy csak egyszerűen kultuszstátuszba emelkedtek.

Példának okáért mennyire lenne megerőltető mondjuk az Amélie Csodálatos Életét úgy kiadni, hogy esetleg hozzácsapnak egy-két kertitörpés polaroid képet, de még talán ez se kell. Én megelégednék azzal, hogy visszahozzák a sokkal igényesebb digipak formátumot, igényes külső és belső borítótervvel, és nem egy 3 perc alatt összebaszott menüt raknak be 4 reklám, meg ne másolj DVD-t nevelés után. Eleve a koncepciót se értem, hogy miért azokat kell fenyíteni, akik éppen most vettek egy eredeti példányt :D

Conquistador - 2011. 01. 18. 17:45

imádom a sorozatot, itt még szinkronpárti is vagyok, de ez nekem sem ér 8ezret. várok a lehetőségre, h 5-6ér beszerezzem.

legion - 2011. 01. 18. 19:07

winnie nem akarlak bantani, de amit irtál az árakrol az egy marhaság. pont

winnie - 2011. 01. 18. 19:22

legion: bántsál nyugodtan, nagyfiú vagyok – az a legrosszabb, amikor valaki úgy csinál, mintha mondana valamit és nem mond semmit. te is jobban jössz ki belőle, ha elismerem, hogy igazad van.

eleve az alapfeltevéssel van gond, mert jól állunk. adva van egy amerikai termék. a two and a half men amerikában 9200 forint, egy house 12 200 – nálunk 8000. jé, és követik a különbségeket.

sajnos nem baromság. az analógiák egyszerűsítések, de ez annyira egyértelmű, hogy határt kell szabni, hogy igazából meg sem kéne magyarázni. persze, ha gondolod, harcolhatsz kereskedelmi axiómák ellen, lehet, hogy valaki harcol is, de akkor jelezd, hogy melyik fejlődő országban követik a dvdk (és a többi) árai az életszínvonalat vagy a gdp-t, mert azonnal átállok arra, hogy nem amerikában vagy magyarországon fizessek 8000-et egy évadért, hanem mondjuk peruból 300-ért. de elnézve a perui árakat, ott is ugyanannyi a dvd.

Apafej - 2011. 01. 18. 19:48

Egy lemezre ki tudok írni egy évadot, nem fogok megvenni több ezres lemezeket, hogy csak ott porosodjon a polcomon.
Rengeteg eredeti lemezt vettem 10 évvel ezelőtt, de rájöttem, nincs értelme, megvettem 5-6-7 ezerért és megnéztem egyszer, sokszor még az extrákra sincs időm.

rm - 2011. 01. 18. 20:57

winnie: Látom, te beletörődtél már ebbe. Pedig kompromisszumokkal még értelmes megoldás is születhet a problémára. Ha az olcsó magyar kiadásra csak magyar hangot tennének, szerintem nem vásárolna nálunk minden amerikai ész nélkül, mert “hát milyen olcsó”.
Ahogy én sem venném meg 2 dollárért valamely fejlődő ország saját elszigetelt nyelvén kiadott dvdit.
Amit pedig az eredeti hanggal együtt szerelnek, azt adhatnák továbbra is világpiaci áron, hogy a maximalista vásárlók is elégedettek legyenek.

Persze tudom, hogy a magyar szinkron elkészítése is pénz, és nonszensz, hogy pont azt kellene olcsóbban adni, de hát a kiadó/kereskedő csak megtalálja a módját arra, hogyan tudja eladni a termékét még több embernek még több pénzért a nagyobb profit reményében. Nálunk elég erős az árérzékenység. Bízzunk benne, hogy egy élelmes kiadó is rájön majd erre.

Ha meg már amúgy is a szakadék szélén egyensúlyoznak pénzügyileg, akkor semmi értelme sírni, hogy adják olcsóbban. Úgysem fogják. Meg különben is, minden annyit ér, amennyit adnak érte. Ha sokan nem enged(het)ik meg maguknak, az a terjesztőnek sem jó, és jó esetben lépni fog.

Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy alternatíva mindig van, nem szerencsés valamit azonnal elutasítani.

Hooligan - 2011. 01. 18. 21:04

Te most komolyan azt írtad, hogy csak magyar hang legyen a kiadáson? Vedd meg VHS-en. Nonszensz.

winnie - 2011. 01. 18. 21:05

rm: én nem törődök bele, de nem én d9ntök, mindig arra megyek, ami nekem a jobb.

“Ahogy én sem venném meg 2 dollárért valamely fejlődő ország saját elszigetelt nyelvén kiadott dvdit.”

sosem az egyén a kérdés. nyilván a tömeg összeomlasztaná a rendszert. angol specifikáció mindig lenne úgyis.

de egyébként hasonlóra volt példa nemrég a mi lemezeinken is, nem? (hooligan?) hogy nem volt angol felirat vagy valami, ami miatt nagyon magyarpiacos lett a termék. (undorító, fúj:)

nem mellesleg, nem nagyon hiszem, hogy itthon van olyan szinten a sorozatkutltúra, hogy sokkal nagyobb volumenű eladások lehetségesek lennének. 1-2 cím kivételével, persze. nem sokan vannak, akik egy általuk ismert sorozatot ismét megnéznének, miután megvennék. az alacsonyabb ár maximum a sorozatot nem látókat ösztönözhetné vásárlásra, de ahhoz megint évek kellenének, hogy az ember tévés adástól függetlenül sorozatozzon.

alternatívát nem utasítok el, azton majd a döntési pozícióban lévő agyalhatnak. ami érdekel, azt úgyis meg tudom venni dvd-n innen vagy onnan:) kivéve a cold case-t, ugyebár, ami nem jelenhet meg dvd-n.

Noora - 2011. 01. 18. 21:35

Nem az a baj hogy drága,hanem hogy NEKÜNK drága,az átlagfizuhoz képest.

Hooligan - 2011. 01. 18. 22:07

A Magnumon és a Gyilkos sorokon csak magyar szinkron volt, se felirat, se semmi. Nagyszerű kiadások voltak, rá is rohadtak a kiadóra. Mostanság 1-2 rongyért állnak halomban és úgy se kell a kutyának se. Még nekem se, pedig lájkolom Magnumot is meg a nyanyát is.

A fizetésünk pedig nem hinném hogy a dvdkiadók hibája lenne. ez van, ezt kell szeretni. Ha több lenne a fizetésünk, akkor pár százan is el tudnánk tartani a piacot és mindenki happy lenne.

Bazsa - 2011. 01. 18. 22:51

Sziasztok!

Több eredeti DVD-t vettem már. Főleg sorozatokat.
De eddig CSAK egy volt olyan, amiért megérte kiadni 8-t.
Sírhant művek. Mozgó menü, a zene, a sztori, a szinkron, a kép tökéletes. Ezért a sorozatért még 12.200-at is kifizettem volna.
Pedig Én sem vagyok gazdag.

CyClotroniC - 2011. 01. 18. 23:07

Én ezt a fizus-árérzékenyes témát nem is értem. Itt nem az árral van a baj, hanem a minőséggel. Megvenném én ilyen áron is, ha cserében kapok valami minőségi cuccot. A sorozat az egy külön műfaj amúgy a DVD piacon, de ha most konkrétan filmekről beszélünk, akkor 4-5k-ért is megvenném a filmet, ha van MIÉRT megvennem, mert lássuk be, hogy ~4 mozijegy ára.

Persze egyre inkább eljutok arra a szintre, hogy egy-egy DVD gyakorlatilag csak dísztárgy, mert olyan lemaradásom van sorozatfronton, hogy kb sose jutok hozzá újradarálásokhoz, így már alternatív formákban se gyűjtögetek sorozatokat. Talán 3 volt, amit eddig 1-nél többször néztem meg (Glee, Misfits, Veronica Mars), de ezek ugye nem fednek le túl sok epizódszámot. Ezenkívül csak a random sitcom epizódok újratekintése jön be nálam.

És itt jön be az, hogy random szezonokra szerintem nem érdemes költeni, csak igényesen összerakott fullos boxsetekre, ami nem csak simán a sorozatod egy adathordozón, de egy kicsit ereklye is. Ráadásul ha ezt még pl külföldön egy ComicCon-on vagy valahol tudod dedikáltatni is, akkor tényleg megérte a pénzt, nem mintha ez itthon alternatíva lenne :D

smaszi - 2011. 01. 21. 16:19

Havernak Angelina Jolie-val sikerült dedikáltatnia az 1000 ft-os Eredendő Bűn-t, ami így már nyilván nem annyit ér…
Persze nem mintha el akarná adni…:D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz