login |

V – 2×02: Még Ty nélkül se nem

2011. 01. 18. 23:38 - Írta: winnie

42 hozzászólás | kategória: kritika,

Igen, eddig tartott, míg sikerült megnéznem a 2×02-t, bár nem volt sok időm a héten, de a Pretty Little Liars simán becsúszott elé. Égjek? Nem fogok, égjenek a V készítői. A mostani készítők. Mert miattuk szállok ki a sorozatból. Ennyi azt hiszem, elég volt. Innentől tiétek a terep, a kibeszélő ott figyel oldalt.

V-2x02-a

Félre ne értsen valaki, nem okolom a showrunner-t, viszont most már nyilvánvalóvá vált, hogy a V felvett iránya nem engem vesz célba, aki az intrikát, a paranoiát, az összeesküvést, a cselekményt szereti, hanem a scifi keményvonalas híveit, akik szeretik a részleteket, fel akarják fedezni az idegenek mitológiáját, szokásait, miegymást. Akik annak örülnek, ha fokozatosan minél több kiderül az idegenek, azaz a V-k szokásairól (ld. a hogyan tápláljuk a csecsemőt fejezet), biológiájáról, a belső hierarchiájáról (szia, anya) és gondolkodásmódjáról. (Ők azok, akik szerint az első kép spoiler, mert.)

V-2x02-b

Ez utóbbi tette be egyébként nálam a kaput. Nyilván fontos, sőt kulcskérdés a sorozatban az emberi érzelmek kérdése, de már az előző dolgok sem túlságosan ajzottak fel (anyu sem, akinek nyilván fontos szerepe lesz), azonban az emberi lélek körüljárása két szálon végképp elhozta a kasuát. (“- Jaj, nekem nincs lelkem. – De van.”)

Ezzel nincs semmi baj, szép dolog a hit kérdése is, nem hanyagolják a papot és a vallást, de engem nem érdekel annyira, mint ahogy az sem, hogy milyen egy random idegen faj, mely még 1-2 évadot fog létezni a képernyőn. Sokaknak szórakoztató az ismeretterjesztés, de én mást keresnék a V-ben. A 2. évad eddigi 80 perce arra utal, hogy ezt a “mást” nem fogom megtalálni, a folytatásban is a V-k lesznek a V középpontjában, hiába várnám az ellenállást, akik a 2×02-ben is… ellenálltak. (Szegény új karakter kapott is pár másodpercet.)

És tényleg, hiába nem volt Ty, a V – 2×02 után a sorozat sajnos kikerült a “szórakoztató” skatulyából, s bemászott a “csak van”-ba. A jellegtelenbe. Ami pedig jellegtelen, az felejtős, főleg ennyi, az állóvíz felkavarására adott esély után. Pedig még azt is tudjuk, hogy mit akarnak a V-k. Kinek ment fel a pulzusszáma? Ez így csak 3/10 volt. Egyébként meg csóró Scott Wolfe, azaz Chad. Már mennyi rész lement, de minden jóból kimarad, rendíthetetlenül tudósít és vár arra, hogy őt is bevonják a sorozat fő szálába.

42 hozzászólás Ne habozz!

vitya - 2011. 01. 18. 23:59

Az első kép telitalálat:D
A megvalósítása meg a rész úgy amblock már nem annyira:/

GaThor - 2011. 01. 19. 00:01

kasza nálam is
nincs benne egyetlen szerethető karakter sem
tudom nagy kedvenc itt EM, de én a falra tudok mászni tőle

praguegirl - 2011. 01. 19. 00:10

Én a rész közepén lelőttem. Pedig érdekelne a V-mitológia is, meg az összeesküvés-elméletes rész is, de ez így nagyon-nagyon-nagyon rossz :-( És Elizabeth Mitchell elromlott vagy mi? Lost-ban imádtam, de itt… Még Ty is hihetőbb!! :-D

szpojleres mókus - 2011. 01. 19. 00:12

van már háború?
Első öt rész után kiszálltam, hogy visszajövök amikor már totális háború lesz. Akkor nem érdemes? :D

ba3525 - 2011. 01. 19. 00:12

Nekem se tetszik már a sorozat, nem kaszálom el, de csak akkor nézem meg amikor nagyon van időm, szóval az utolsó helyre szorult…

Pocok - 2011. 01. 19. 00:34

Az jó… hogy egy csomó választ kapunk: miért jöttek ide, mit akarnak. Még az is szimpatikus, hogy az anyjából egy jót csináltak. DE ez a lélek dolog… pff… emlékeztet egy másik sorozatra, ott is ilyenek voltak. Hányás volt az is, ez is.

mkfad - 2011. 01. 19. 00:43

Leírná valaki röviden sopilerben, hogy mit akarnak a V-k? Én még valahol 1. évad közepén kaszáltam, de azért egy fél sor erejéig érdekelne a dolog.

Captain Proton - 2011. 01. 19. 00:45

Úgy látom, akkor egyedül vagyok, de nekem jobban tetszik, mint az első évadban. Mikor az első részt néztem, még az is átfutott az agyamon, hogy scifit nézek.

strongbad - 2011. 01. 19. 01:49

4. rész után kaszáltam, látva az első képet biztos vagyok benne, hogy jól döntöttem

Mammut - 2011. 01. 19. 02:10

nem szokott bajom lenni a cgi-vel, de vmi iszonyat bénának tűnik az az első kép

sorozatfan92 - 2011. 01. 19. 05:41

Captain Proton nem vagy egyedül, én is így vagyok a V-vel.

Waldi - 2011. 01. 19. 06:51

“Félre ne értsen valaki, nem okolom a showrunner-t, viszont most már nyilvánvalóvá vált, hogy a V felvett iránya nem engem vesz célba, aki az intrikát, a paranoiát, az összeesküvést, a cselekményt szereti, hanem a scifi keményvonalas híveit, akik szeretik a részleteket, fel akarják fedezni az idegenek mitológiáját, szokásait, miegymást.”

Ennek az agyament baromsagnak koze nincs a scifihez, max. scifi kontosben, elcsepelt klisekkel probal eladni egy tudomanytalan fantazmagoriat, amit meg ovodas, akit egy napra a NatGeo elott hagytak, se vesz be.
Urutaznak, rendkivul fejletten gyogyitank, “csodakra” kepesek, de szaporodni nem (a multkori szuper harcosok az mi volt)? Es a fuggetlenul fejlodott gyik/ember genom ugyan azt a DNS kodolast hasznalja, ugyan annyi kromoszomaja van, a ketto hibridje ertelmezheto program (a gyik es az ember?), ami egy elolenyt hoz letre??? C’mon.

CsMisi - 2011. 01. 19. 07:53
tigris - 2011. 01. 19. 08:46

Nekem tetszik. Valószínűleg azért, mert kevés scifi van mostanság, így be kell érni azzal, ami van.
Waldi: Asgardokra emlékszel? Hasonló cipőben jártak ők is. Csak milliószor szimpatikusabbak voltak. :)

Hojzi - 2011. 01. 19. 08:58

“Leírná valaki röviden sopilerben, hogy mit akarnak a V-k? Én még valahol 1. évad közepén kaszáltam, de azért egy fél sor erejéig érdekelne a dolog.”

SPOILER

Szaporodni szeretnének a földön, hogy fennmaradhasson a fajuk. Szép lassan beetetik az embereket és megteremtik az ideális állapotokat.

SPOILER

Platschu - 2011. 01. 19. 08:59

Most már én is bevallhatom, hogy az első négy részt megnéztem, majd beletekertem 2-3 percre az utolsóba is, hogy megállapítsam, hogy ez annyira nem jön be. Aztán most bepróbáltam az évadnyitót is, ami tetszett is, meg nem is. Valami hiányzik belőle, mintha erőltetetten akarnának hatáskeltő scifi elemeket / történetszálakat bedobni, de valahogy nem áll össze az egész, mintha a lélek hiányozna belőle. Lehet egy darára majd jó lesz valamikor.

Waldi - 2011. 01. 19. 09:07

tigris:

Ok, az se volt tul hiheto, hogy az asgardok nem tudtak magukat meggensebeszkedni, de legalabb nem akartak mindenaron megdugni Samantha Cartert :D

Racoon - 2011. 01. 19. 09:34

Waldi:
pedig az érthető motiváció lett volna.(főleg a fiatal samantha)

Spoiler:
A V-k dugni akarnak.
Mint kiderült sok Michelle Wild-os TV adást fogtak(elvégre azt is kisugározzuk az űrbe), és most itt vannak magukévá tenni minket. Gondolom a szokásos forgatókönyv alapján fogják csinálni, és azért kell az ember álca,hogy TV szerelőnek, vagy doktor bácsinak adhassák ki magukat:)

Viccen kívül: egyszerű mint a faék, de élvezhető sorozat, és pééen ezért vannak válaszok is, nem pedig újabb 2-3 kérdést szülő válaszok vannak, vagy Isten, vagy Purgatórium.

andus - 2011. 01. 19. 10:06

Amikor az első képet megláttam, majdnem kiöntöttem a kis kávémat az ölembe :D Akkor még csak maga a kompozíció rémített meg, de a megvalósítás sem a legjobb…
A lényeg, hogy ez megerősít, hogy én nem kérek ebből :)

The Man Who Laughs - 2011. 01. 19. 10:38

Szerintem továbbra is az első évad szinvonalán van az első-két rész. Nyilván ez a második gyengébb volt, ez a lekes dolog sem volt túl érdekes. Viszont azért többnyire szórakoztató egyszer nézős (mint egy B film, kb). Én még kitartok, egy rész miatt nem fogom kaszálni (bár már nagy összeesküvések nem lesznek, hisz kiderült a V-k céljai, de remélem az ellenállás össze szedi magát). Úgyse less szerintem olyan sokáig képernyőn a sorozat.

Steven Great - 2011. 01. 19. 11:30

Kb. 7 részt láttam, aztán jegeltem, hogy majd egyszer folytatom… De olvasva, hogy mik történnek, ez így kevéske és kasza.

bn_volt - 2011. 01. 19. 13:44

Én még valamikor az első évad elején félretettem, hogy majd egyszer dara lesz. De nagyon úgy látom, hogy inkább kasza lesz abból a darából.

Mat - 2011. 01. 19. 14:48

Szerintem eddig jobb mint az elő évad meg ami azt illeti nincs is nagyon scfis választék.

winnie - 2011. 01. 19. 14:49

“Szerintem eddig jobb mint az elő évad meg ami azt illeti nincs is nagyon scfis választék.”

tavaly vagy 20 scifisorozat volt, és azért még most is van legalább egy tucat. persze űrhajós sorozatból tényleg nincs sok.

Kit-Kat - 2011. 01. 19. 15:04

3/10? :D
Jól tettem, hogy kaszáltam az évadzáróval.

beked - 2011. 01. 19. 15:19

Én tűrök, tűrök, (talán többet, mint az SGU-nál), de amikor a csaj megvágta a tenyerét hangosan felórdítottam, hogy ezt ne!

Számomra rengeteg idegesítő dolog van benne és még több dolog, ami kéne nincs benne, de szerintem a történetben van potenciál, ez némileg hajt. Az SG1-es emlékeim is frissek, ha régen láttam is utoljára, de akkor mindent egybe és bizony voltak az első évadban olyan tudománytalanságok, amiket látva elgondolkodtam “ha ezt nem 10 évesen látom előszőr vajon végignézném a sorozatot?” De a V (gyíkember – csak nekem, hogy majd kereshessem a bejegyzést) messze nem olyan alapra épül, amit 10 évig el lehet húzni, ráadásul néhány sci-fi sorozatként már felnőtt ezelőtt, így nem tudom megérteni a hülyeségeket és semmisségeket.

Ha azt gondolják, hogy majd Sci nem kell senkinek, mert a BSG-ben sem kellett, akkor tévednek, mert ott direkt nem kellett, ide meg direkt kellene, legalábbis nekem nagyon hiányzik.

De mást területen is vannak benne zavaros dolgok. Mégha megpróbál a lélekre, az emberi érzelmekre, meg sociológiára és pszichológiára rámenni is, azt se jól csinálja

Mindenben az van, hogy elindul valami érdekesen nagy lendülettel majd meghal. Mint egy gyenge lufi, ami fújás közben állandóan kipukkad. Ilyen a történet, ilyen benne minden elem. a tudomány az érzelem feszültségkeltő szálak…

Nem jó ez így nagyon nem jó. De nincs más (még)

Desmond Wallace - 2011. 01. 19. 15:31

Végtelenül untam. Szerintem én se nézem tovább.

Mat - 2011. 01. 19. 16:11

“tavaly vagy 20 scifisorozat volt, és azért még most is van legalább egy tucat. persze űrhajós sorozatból tényleg nincs sok.”

Hát van az SGU úgy e amit kaszáltak caprica úgy szint.
Nekem most csak a V jut eszembe persze az ilyen no name sorozatok tájékán nem vagyok tájékozott.
Szerintem ez egy közepes sorozat nem kell túl sokat várni tőle de azért érdekes és szórakoztató tud lenni a maga módján.
Attól függ hogy mihez hasonlítsuk ha a star trek sorozatokhoz vagy babylon 5 -höz a BSG-hez akkor minden féleképpen gyenge viszont ha a caprikhoz vagy sgu viszonyítva már ezerszer jobb legalábbis szerintem.

Maniac84 - 2011. 01. 19. 16:13

Egyetértek winnie kritikájával. Az első évad nem túl magas színvonalán sikerült még csökkenteni is. A paptól meg a hozzá kapcsolódó témáktól meg továbbra is feláll a szőr a hátamon. A kaszát mégse osztottam még ki rá, nagyon úgy tűnik ez nálam már beleesik a “most már nézem amíg van, úgyse lesz már sok rész” kategóriába.

Somhow - 2011. 01. 19. 16:41

Ez a kép tényleg a sorozatból van? Mert akkor a bdös életbe nem fogom ezt nézni.

winnie - 2011. 01. 19. 16:48

az azért nem túl mély dolog, ha egy kép miatt nem néz valaki egy sorozatot:) biztos minden sorozatban van hasonló kép. mármint nem olyan, hogy adva van egy hüllőszerű idegen faj, amely képviselői az emberi maszk alatt hegyes fogakkal és nagy szájjal rendelkeznek, amibe egy patkány is belefér. ha nem éles a foguk, akkor nézős lenne?:)

des - 2011. 01. 19. 18:03

én most nézem a 2×03. részt, pedig ez a sorozat szerintem minden tekintetben gagyi. de mégis nézhető. ? valameddig. lehet pár rész múlva már nekem is sok lesz belőle és cancel.

mondjuk ha jönne egy cancel hír róla, akkor szerintem már végig nézném.

joshua7 - 2011. 01. 19. 20:02

Nekem az volt hihetetlen undorító, mikor a kis feka babával foglalkoztak. Nem tudnám megmondani, h miért, de brr…
A sorozat meg rém gyenge, de szokásból nézem. Ha egyszer kaszálják, azt mondom majd, h ‘aha’. Kb. mint az SGU-nál.

Platschu - 2011. 01. 19. 23:02

Ami még mindig tetszik, amikor Anna idegen nyelveken beszél. :)

Alurion - 2011. 01. 19. 23:09

Nekem nagyon tetszik a sorozat. Pont azt kapom tőle amit számomra ígért. Idegenek, scifi, akció, számomra izgalmas sztori, és LAURA VANDERVOORT :D YooooHooo

mikroman - 2011. 01. 20. 22:04

Elég harmatoska kis sorozat. Az első évad legelején én valamiért kapásból úgy éreztem, hogy ez a “Bolygó neve: Föld” (Earth Final Conflict) című sorozat újraforgatása, csak próbáltak picit változtatni rajta (sajnos). Sokban hasonlít, csak nem vettek át belőle elég alapötletet :)

Önsanyargatásnak és kedvcsinálónak a fenti hasonló alapötletű sorozat újranézéséhez jó lesz…
Egy dolog van ami jó benne: A szöszi V csajszi :)

winnie - 2011. 01. 20. 22:11

“én valamiért kapásból úgy éreztem, hogy ez a “Bolygó neve: Föld” (Earth Final Conflict) című sorozat újraforgatása, csak próbáltak picit változtatni rajta (sajnos). Sokban hasonlít, csak nem vettek át belőle elég alapötletet :)”

ez a v című 1980-as sorozat “újraforgatása”

sorozatfan92 - 2011. 01. 20. 22:30

Most már legalább tudjuk a harmadik részből, hogy Ty miért ilyen fogyatékos és irritáló.:)

mikroman - 2011. 01. 20. 22:48

“ez a v című 1980-as sorozat “újraforgatása””

Igaz. Akkor csak egyes részei hasonlítanak az Earth Final Conflictra, ami meg tán 1997-es. Arra még emlékezhetek frissiben ropogósan a kiadása után is (M1, vagy MTV-1-en ment azt hiszem), míg az eredeti elődje kimaradt a V-nek. Lehet belenézek. A BSG-nél elvoltam egy darabig az eredeti sorival is, pedig mai szemmel nem olyan ütősek benne a speciális effektek… :)

moha - 2011. 01. 21. 09:40

Nem láttom én ilyen kritikusnak a helyzetet illetve a sorozatot,nézzem tovább IMÁDOM és kész,innen fikázni…hát

winnie - 2011. 01. 21. 10:17

innen isteníteni…, hát

kacc - 2011. 01. 26. 09:47

Gyerekként csüngtem az eredeti sorozaton, VHS-en és narrátorosan néztük. Régi szép idők :) Az emlékeknek adózva nézem most a remake-et, a CGI tényleg borzalmas és Tyler idegesítő, de azért várom már a következő részt és kíváncsi vagyok mi lesz a vége :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz