login |

Pilot: Retired at 35

2011. 01. 21. 15:22 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Megemlékezünk picit erről a sorozatról, ahogy a Hot in Clevelend is kapott pár sort, de valójában kötve hiszem, hogy 1-2 elvetemültön kívül a Retired at 35 a Junkie olvasók közül bárkit is érdekelne. Nem azért, mert annyira rossz, hanem mert a célcsoportjából errefelé nem sokan lébecolnak.

retiredat35

Sajnálom, de nekem is a 90-es éveket kell elővennem. Vagy a 80-asokat? A sorozat az idősebb női nézőket megcélzó adó (TvLand) saját gyártása, erre van hangolva. Most nem kell megsértődni a kezdő bekezdésen, egyszerűen csak feltételezem, hogy ha a Junkie-ra jársz, akkor nem a teljes átlagos sitcomok érdekelnek idősebb hölgy létedre. Nem a Retired at 35-ok.

A sorozat egy olyan floridai srácról szól, aki kirepült a fészekből, a család szeme fénye lett NY-ban. Az anyja születésnapjára látogat haza, amikor is elege lesz, telefonon felmond a munkahelyén, aztán elkeseredetten felkiált, hogy mindig is borzasztóan érezte ott magát. Innen indulunk. Azért a cím amúgy, mert Florida a nyugdíjasok paradicsoma, de a 35 éves srá férfi nyilván dolgozni fog. Ezzel amúgy a szülei kapcsolatában is törést okoz.

Valahol durva látni, hogy idősen mik jutnak a színészeknek. Tucatsitcomok, jó esetben, és akkor még örülnek, hogy van munkájuk? Na jó, House-vendégszerepek is, de a Retired at 35 idősebb párja rögtön két ismertebb sorozatból érkezett: Just Shoot Me-ből és az Arrested Development-ből. A főszereplő srác pedig nem az Outsourced vezetőjének a testvére? Valahogy hasonlítanak.

A poénok között szerintem egy meglepetést sem fogtok találni. Egyszerűen mind volt már valahol. Méghozzá 10 éve. A női nézőkre gyúrás pedig ott tűnik fel, hogy ők a határozottak, akik tesznek valamit, a férfiak döntésképtelen nullának vannak ábrázolva, amint egyedül maradnak.

Pontozni nincs kedvem. Nem lehet kínozni a sorozattal, de hogy nézni nem érdemes, az biztos. Igen, ide esik az is, hogy “el lehet nézni”, ami állja a helyét, Clevelandnél is elsütöttétek, de ha egyszer annyi jobb néznivaló van nála, akkor mi értelme?

4 hozzászólás Ne habozz!

endel - 2011. 01. 21. 17:35

akkor elvetemült vagyok :<

zenit - 2011. 01. 23. 04:10

Fene tudja… tucatsitcom? Egyetértek.
Ettől függetlenül teljesen jól szórakoztam 21 percig, ráadásul az epizód közepétől egészen magukra találtak a poénok is.
“Egy próbát megér”-alapon maradok a 2. részre is, ha rosszabb nem lesz, nem kaszálom, szükség van az ilyenekre is.

Binky - 2011. 03. 05. 16:46

Tényleg az idősebb korosztálynak való, de én mégis teljesen jót szórakoztam rajta. egy 20 percet megér hetente. 3 részt már megnéztem, de nem tudom, a fiú ok otthagyta a munkáját, de itthon nem kéne dolgoznia, vagy tényleg úgy gondolja nyugdíjasként lesz otthon a szüleivel? erről nincs semmi szó.

Réta - 2011. 08. 27. 11:51

Teljesen meglepett, hogy milyen vicces a pilot. Először csak azért kezdtem bele, mert fiatal korom ellenére én is szeretnék már visszavonulni a munkától, csak sajnos erre nincs lehetőségem anyagilag. Az USA-ban viszont egyre több fiatal van, akik jól megszedték magukat és kiléptek a mókuskerékből. Szerintem ez a téma nemcsak egy sitcomot érne meg, de amíg nincs más ez is jó.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz